koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #450 : Maj 21, 2011, 22:46:26 » |
|
Na pocz±tku jeno wa¶ciom w sukurs chcia³em, potem ju¿ ogólnie i do rymu jako¶ wysz³o... wers za wersem czêsto goni, czasem lekko, czasem jak z porcelan±, no i s³oniem... Du¿o jadu za¶ dosta³em i oceny jako zwykle nie do walki mam ja nastrój i ochotê chcia³em dobrze: lecz, ¿em zazdro¶nik, niskolataj±co-niekochaj±cy zbój, idiota, bêdzie lepiej, je¶li zwinê siê co rychlej! Wa¶ciom za to szczê¶cia ¿yczê towarzyszy milszych wielu - skoro trudno w koliberku ma³ym zwyczajnego, znale¼æ przyjaciela. Czasem warto siê powtórzyæ: Marek Dyjak - W sam± porê http://www.youtube.com/watch?v=KnhhNVQKc2Y&feature=related
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 00:13:23 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #451 : Maj 22, 2011, 00:44:57 » |
|
Wa¶ci panna obra¿ona? Wa¶ci panna ju¿ ucieka? A w tych spodniach, co za ciasno, Nie zoczy³a wa¶æ cz³owieka? Gdy siê komu¶ kpinê daje, Gdy zamiary niezbyt czyste, Rykoszetem siê dostaje. To jest nazbyt oczywiste! Zatem trzymaj panna fason, Gdy ju¿ porcelanê st³uk³a¶, Nie uciekaj nam do lasu, Nie chcesz chyba zostaæ sus³em?
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #452 : Maj 22, 2011, 09:01:13 » |
|
¿art nie kpina toto by³a nikogo te¿ nie dotyczy³abo, za s³owem ptaszeczkowym my¶l siê zwinnie potoczy³a nie zjadliw± ona jednak w czyje¿ ego wiêc trafi³a?! a có¿ panna? w³a¶nie ni¿e poznawa³a... .................................. ju¿ od rana wêdrowa³a krzes³a te¿ kupi³a cztery posadzi³a kwiatów parê opieli³a te¿ selery i te¶ciow± poza miastem nawiedzi³a tortem i nie tylko, swych przyjació³ i rodzinê obdzieli³a potem z synem hen po lasach, polnych dró¿kach jazdy samochodem z rado¶ci± uczy³a osiemnastkê wszak mia³ dzieciak niech siê samodzielnym stanie takie w³a¶nie jej zadanie.... potem sprawek parê jeszcze, na w sk±panym s³oñcu mie¶cie, po trudach za¶ mi³ych, wieczór na dzia³ce uroczysty z ukochanym i lud¼mi serdecznymi spêdzi³a lecz, po co o tym tyle? no, bo po mile, aktywnie spêdzonym dniu nie w my¶li jest siê obra¿aæ lecz taktownie wycofaæ siê - a nie na nies³uszne ataki wci±¿ siê nara¿aæ tak wiele przede mn± jeszcze tote¿ ataków, co zdrowiu i duszy szkodz± doznawaæ ju¿ wiêcej nie chcê! ja ¿em tylko koliberek ma³y Mickiewicz wielkim s³owem swoje bajki specjalne uk³ada³ i jako¶ nikogo wprost s³owem tym nie poura¿a³... w podobnym tonie, choæ nie tre¶ci i formie, napisa³em te¿, ten malutki wiersz a kto siê poczu³ do tego - to ju¿ problem do rozwi±zania jego. Ps. po czêstochowsku to napisa³em, a ¿e tu czêsto rymy takie widzê wiêc my¶lê, ¿e choæ mnie za to, tu nie znienawidz±. i uwaga: je¶li jeszcze w spodniach ciasno, zechc± mo¿e panny takiego na w³asno¶æ... zw³aszcza, je¶li gotówka nie mniejszych rozmiarów strzeg³bym siê takich mi³osnych zamiarów...
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:32:30 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #453 : Maj 22, 2011, 10:04:29 » |
|
Uwagi twe panno - nadal zgry¼liwe, Chocia¿ jak twierdzisz s± ¿artobliwe, Co¶ ci rozmiary w g³owie utkwi³y, W s³oneczny dzionek umys³ zm±ci³y. Czemu¿ u innych na ¿arty nie baczysz, Skoro w ten sposób siebie t³umaczysz? I gdzie winowajca, milczy dlaczego? Poka¿ swe wdziêki - mi³y kolego…
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #454 : Maj 22, 2011, 10:18:49 » |
|
je¶li widzisz to zgry¼liwie widaæ takie Twoje ¿ycie s³owo panna tutaj wiêcej zgry¼liwo¶ci niesie... ni¼li cz³onek za du¿y we fraku a mo¿e nawet i dresie winowajcy tu nie widzê ja ¿adnego bom nie odniós³ siê od niego ¿e¶ go pani "u¶mierci³a" - wiêc z odsiecz± wnet przyby³em, ciê¿ki bardzo by³ kaliber, wiêc pojawi³ siê koliber reszta do nikogo by³a, co wyra¼nie zaznaczy³em! co za¶ ¿art, a co jest przytyk, widzê dobrze, wszak nie dup± jestem, ani bobrem! Ps. s³oñce wzywa mnie przed siebie pozostawiam wiêc "klepanie" tu o niczym wolê na powietrzu ja z rado¶ci kwiczeæ ani¿eli, tu bezmy¶lnie dziczeæ .
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:34:45 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #455 : Maj 22, 2011, 10:39:34 » |
|
Jêzyk pannie siê wyostrzy³, Coraz bardziej ciête s³owa, Wybielaniem swej twórczo¶ci, K±sasz innych wci±¿ od nowa. Lecz widocznie, w oku cudzym, ¬d¼b³o siê staje nazbyt du¿ym! Ps. A ¿e, kwiczym tu o niczym, Pêd¼ wiêc panna na podwórze…
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 10:46:33 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #456 : Maj 22, 2011, 10:52:22 » |
|
¯egnam Pani± uroczy¶cie, je¶li d³u¿ej, to niechybnie zniknê! gdy¿ za bardzo siê wybielê koñczê ju¿ jêzorem mieliæ! ¯em nauki ja od Pani tu pobiera³ to i jêzyk ostry jak cholera bardzo to przydatne jest mi dzi¶ ju¿ nie jestem taki g³upi mi¶! Za to chylê siê w podziêce ju¿em dobrze wyszczekany czego¿ zatem chcieæ ju¿ wiêcej Zdrowia, zdrowia ¿yczê jeszcze, by i ¼d¼b³o nawet, nie go¶ci³o wiêcej! bym siê koi³ dobrym, ciep³ym s³owem bo¿em ³asy na to bowiem - jak cz³ek ka¿dy, normalny i zwyk³y, który bardziej woli tych jasnych i czystych.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 11:02:55 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #457 : Maj 22, 2011, 11:02:49 » |
|
Jasno¶ci i ciemno¶ci bli¼nich, Tylko w twojej panno g³owie! Zatem, pozwól ptakom treliæ, Szkoliæ siê na w³asnej mowie… ------------------- Mi³ego dzionka.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #458 : Maj 22, 2011, 11:05:30 » |
|
W czyjej g³owie zatem taki Hitler, koliberek co go Pani têpisz wielce, pytanie zada³em - i jeszcze raz serdecznie w szczerej ¶ciskam podziêce! Tudzie¿ dzionka ¿yczê mi³ego, by koliberek swoj± obecno¶ci±, nie zak³óci³, wymiaru jego ¶wiêtego
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 22:35:42 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #459 : Maj 22, 2011, 11:15:08 » |
|
W mojej g³owie zmory nie ma, Ni szatana, ni Hitlera, Je¶li wci±¿ go przypominasz, Znaczy zadrê w sercu trzymasz! Serce - miejsce nazbyt ¶wiête, by go¶ci³y takie mêty... ------------------- Jeszcze raz mi³ego dnia
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 11:26:55 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #460 : Maj 22, 2011, 11:27:40 » |
|
Jaka zadra, jaka zadra? fakt ja tylko wa¿ki stwierdzam co zaprzecza my¶li owej - widaæ, s³owa Pani, nadto zmienne, nadto ró¿ne, no i p³owe! o logikê tutaj idzie, nie o zadry, dyrdyma³y Ptak wszak du¿y, inaczej widzi tylko ma³y... i rewolucjê wrêcz usprawiedliwia Pani, a to ju¿ nie s± jakie¶ tam bana³y w sercu ¶wiêtym takie s³owa? nie zrozumie m±dra sowa có¿ dopiero koliberek, zatem grzecznie pyta - chcia³by wiedzieæ, no i kwita! Ps. Przyznaj Ptaku ¦wiêty, nie ma to jak konwersowaæ na weso³o z koliberkiem sza- ³awi³±, urwipo³ciem - i najgorszym z mêtów... Ju¶ci dawno adrenalinki nie mia³e¶ takiej, jak po rozmowie z malutkim i g³upiutkim ptakiem ...kurczê, Ptaku zwijaj siê gdziekolwiek w "las," bo na mnie ju¿ dawno, i na inne sprawy czas! Serdeczno¶ci dla Ciebie wiele i oczywi¶cie dla tych w ko¶ciele... :
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:30:04 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #461 : Maj 22, 2011, 11:33:42 » |
|
Rewolucja ¼le pojêta, Takie niesie potem s³owa. Zatem niech ciê ju¿ nie nêka, I nie boli wiêcej g³owa. edit:I masz racjê, czas ucieka, A tu jeszcze zajêæ sporo, Zatem bywaj, ceñ cz³owieka, Nawet je¶li muchomorem!
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 11:44:19 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #462 : Maj 22, 2011, 11:37:42 » |
|
boli g³owa - metafora to jedynie tak jak o ¿yciu obraz w dobrym bardzo kinie! s³oñce ¶wieci jasno brachu do promieni bardzo pora na mnie dzia³ka wielka czeka i spraw innych co niemiara wiêc wierszyki precz do wora z domu wyj¶æ mi trzeba zaraz!
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:28:36 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #463 : Maj 22, 2011, 11:47:11 » |
|
Pêd¼my zatem na powietrze, Niech siê g³owy nam przewietrz±!
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #464 : Maj 22, 2011, 22:15:19 » |
|
Drodzy forumowicze, nie mam za grosz zaciêcia poetyckiego i w±tek ten traktujê po macoszemu, ale jak widaæ warto niekiedy go poczytaæ. Uwa¿am, ¿e powinni¶cie przenie¶æ siê na pw lub do Wyra¼ siebie - choæ to odradzam.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #465 : Maj 22, 2011, 22:24:03 » |
|
Darku, a to niby dlaczego?
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #466 : Maj 22, 2011, 22:30:35 » |
|
a jaka¿ tu poezja Dariuszu Drogit± wen± rz±dz± fa³szywe bogi wyluzuj wiêc trochê, bo nawet i takie s³owo miny rozbraja nie mo¿e tego proza, ani ¿adna inna powa¿na w swych dzie³ach zgraja... cierpliwie, co siê dzieje, bacz! nie taki straszny jak wygl±da jest zawarty tutaj ¶wiat! K³oniê siê Tobie serdecznie koliberek nastawiony - wbrew pozorom, ca³kiem szlachetnie!
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 22:30:51 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #467 : Maj 22, 2011, 22:37:57 » |
|
Przyoblekam siê wiêc w cierpliwo¶æ i dufny w wasz± rozwagê swoje czyniê dalej. pozdrawiam.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #468 : Maj 23, 2011, 07:16:08 » |
|
Nie zrozumie ¿ebrak Pana... czemu diabe³ mu ko³ysze, dziecko do snu, gdy ten pisze, wiersze Pani o mi³o¶ci. Nie zrozumie sk±d Pan bierze, wiêcej szczê¶cia w swojej wierze i nie k³ania siê lito¶ci... =================================================== Kto nie lubi kiedy tañczê, kogo rado¶æ moja boli, kiedy w³asne szczê¶cie niañczê, i radujê ¿yciem swoim? Komu miodem polaæ serce, komu usta rozweseliæ, kto chce szczê¶cia trochê wiêcej, kto chce smutku ju¿ nie dzieliæ? Kto siê cieszy kiedy p³aczê, kto jest dumny ¿e mam mniej, kto jest lepszy gdy mniej znaczê, komu smutno gdy mam l¿ej? Kto siê chce nauczyæ tañca, komu smutek wreszcie zbrzyd³, kto nie wiesza na ró¿añcach, swego serca... czy to TY? Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 07:18:59 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #469 : Maj 23, 2011, 09:19:09 » |
|
Ka¿dy tañczy jak mu graj±, Ka¿dy sam wybiera takt. Gdy na p³ocie psy wieszaj±, Krok siê myli, to jest fakt. Jednak lepiej gdy pan z pani±, W tan szalony puszcza siê, Gdy zamiary z³e nie mani±, Wszystko udaæ mo¿e siê! Tañczmy zatem obertasa, Mo¿e byæ te¿ obca salsa, Rzeknij innym - dobra nasza, ¦wiat zaprasza nas do walca! Potem tango argentyñskie, Dr¿enie serc i giêtkich cia³, S³ów nie bêdzie ju¿ kretyñskich, Tylko szczê¶cia, rytmu, sza³… ------------------------- Tancerzy Wszystkich pozdrawia - ptak
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 09:20:58 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #470 : Maj 23, 2011, 10:43:08 » |
|
Pojecha³y na pustyniê, tam potknê³y siê na minie, jedna z min± obra¿on± leczy dupê... - te¿ spalon± Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 10:43:29 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #471 : Maj 23, 2011, 11:06:07 » |
|
Ach te miny na pustyni, kto¶ je jednak tam podk³ada! Czy tak mo¿na, proszê pana? Czy potrzebna dalsza zwada? ----------------------- Ptak zatroskany o pokój na ¶wiecie
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #472 : Maj 23, 2011, 17:31:52 » |
|
Dla min rozbrojenia i w tanecznym krêgu. Co¶ niewyobra¿alnego i równie piêknego. Przy tym jaka poezja, oprócz niesamowitej techniki i sprawno¶ci. Zaskoczy nawet przeciwników baletu: Great Chinese State Circus - Swan Lake http://www.youtube.com/watch?v=4sMc-p19FIk&feature=player_embeddeds³ów mi zabrak³o impresja na temat "Swan Lake"nim umrze zatañczy jak nikt taniec mi³o¶ci do serc innych kolejne stulecie otwiera drzwi .
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 17:45:49 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #473 : Maj 24, 2011, 05:36:33 » |
|
jeszcze mi kroplê nadziei daj, ¿eby powraca³ za majem maj, jeszcze obiecaj mi chocia¿ raz, kochaæ bez koñca, póki mam czas... Pozdrawiam - Thotal ===================================== Nawet gdy masz srog± minê, nawet gdy mi s³ów lawinê wysypujesz na facjatê, kiedy czujê siê wariatem, kiedy racjê ci±gle masz, kiedy tracê swoj± twarz, kiedy w³osy z g³owy drzesz, kiedy wszystko lepiej wiesz, nawet wtedy w nie¶mia³o¶ci, nie opieram siê mi³o¶ci i oddajê ci kochanie... - ca³e serce w posiadanie. Pozdrawiam - Thotal Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 19:28:38 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #474 : Maj 26, 2011, 19:04:48 » |
|
...zdaje siê, ¿e powy¿ej, to przed¶wit mi³o¶ci bezwarunkowej, albo i ona ca³a... bo gdy kocham, to szalejê by¶ wspania³ym i cudownym by³ by¶ najpiêkniejszy sen ¿ycia, pomimo wszystko, ¶ni³.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2011, 20:45:23 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
|