koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #450 : Maj 21, 2011, 22:46:26 » |
|
Na pocz¹tku jeno waœciom w sukurs chcia³em, potem ju¿ ogólnie i do rymu jakoœ wysz³o... wers za wersem czêsto goni, czasem lekko, czasem jak z porcelan¹, no i s³oniem... Du¿o jadu zaœ dosta³em i oceny jako zwykle nie do walki mam ja nastrój i ochotê chcia³em dobrze: lecz, ¿em zazdroœnik, niskolataj¹co-niekochaj¹cy zbój, idiota, bêdzie lepiej, jeœli zwinê siê co rychlej! Waœciom za to szczêœcia ¿yczê towarzyszy milszych wielu - skoro trudno w koliberku ma³ym zwyczajnego, znaleŸÌ przyjaciela. Czasem warto siê powtórzyÌ: Marek Dyjak - W sam¹ porê http://www.youtube.com/watch?v=KnhhNVQKc2Y&feature=related
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 00:13:23 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #451 : Maj 22, 2011, 00:44:57 » |
|
Waœci panna obra¿ona? Waœci panna ju¿ ucieka? A w tych spodniach, co za ciasno, Nie zoczy³a waœÌ cz³owieka? Gdy siê komuœ kpinê daje, Gdy zamiary niezbyt czyste, Rykoszetem siê dostaje. To jest nazbyt oczywiste! Zatem trzymaj panna fason, Gdy ju¿ porcelanê st³uk³aœ, Nie uciekaj nam do lasu, Nie chcesz chyba zostaÌ sus³em?
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #452 : Maj 22, 2011, 09:01:13 » |
|
¿art nie kpina toto by³a nikogo te¿ nie dotyczy³abo, za s³owem ptaszeczkowym myœl siê zwinnie potoczy³a nie zjadliw¹ ona jednak w czyje¿ ego wiêc trafi³a?! a có¿ panna? w³aœnie ni¿e poznawa³a... .................................. ju¿ od rana wêdrowa³a krzes³a te¿ kupi³a cztery posadzi³a kwiatów parê opieli³a te¿ selery i teœciow¹ poza miastem nawiedzi³a tortem i nie tylko, swych przyjació³ i rodzinê obdzieli³a potem z synem hen po lasach, polnych dró¿kach jazdy samochodem z radoœci¹ uczy³a osiemnastkê wszak mia³ dzieciak niech siê samodzielnym stanie takie w³aœnie jej zadanie.... potem sprawek parê jeszcze, na w sk¹panym s³oùcu mieœcie, po trudach zaœ mi³ych, wieczór na dzia³ce uroczysty z ukochanym i ludŸmi serdecznymi spêdzi³a lecz, po co o tym tyle? no, bo po mile, aktywnie spêdzonym dniu nie w myœli jest siê obra¿aÌ lecz taktownie wycofaÌ siê - a nie na nies³uszne ataki wci¹¿ siê nara¿aÌ tak wiele przede mn¹ jeszcze tote¿ ataków, co zdrowiu i duszy szkodz¹ doznawaÌ ju¿ wiêcej nie chcê! ja ¿em tylko koliberek ma³y Mickiewicz wielkim s³owem swoje bajki specjalne uk³ada³ i jakoœ nikogo wprost s³owem tym nie poura¿a³... w podobnym tonie, choÌ nie treœci i formie, napisa³em te¿, ten malutki wiersz a kto siê poczu³ do tego - to ju¿ problem do rozwi¹zania jego. Ps. po czêstochowsku to napisa³em, a ¿e tu czêsto rymy takie widzê wiêc myœlê, ¿e choÌ mnie za to, tu nie znienawidz¹. i uwaga: jeœli jeszcze w spodniach ciasno, zechc¹ mo¿e panny takiego na w³asnoœÌ... zw³aszcza, jeœli gotówka nie mniejszych rozmiarów strzeg³bym siê takich mi³osnych zamiarów...
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:32:30 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #453 : Maj 22, 2011, 10:04:29 » |
|
Uwagi twe panno - nadal zgryÂźliwe, ChociaÂż jak twierdzisz sÂą Âżartobliwe, CoÂś ci rozmiary w gÂłowie utkwiÂły, W sÂłoneczny dzionek umysÂł zmÂąciÂły. CzemuÂż u innych na Âżarty nie baczysz, Skoro w ten sposĂłb siebie tÂłumaczysz? I gdzie winowajca, milczy dlaczego? PokaÂż swe wdziĂŞki - miÂły kolego…
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #454 : Maj 22, 2011, 10:18:49 » |
|
jeÂśli widzisz to zgryÂźliwie widaĂŚ takie Twoje Âżycie sÂłowo panna tutaj wiĂŞcej zgryÂźliwoÂści niesie... niÂźli czÂłonek za duÂży we fraku a moÂże nawet i dresie winowajcy tu nie widzĂŞ ja Âżadnego bom nie odniĂłsÂł siĂŞ od niego ÂżeÂś go pani "uÂśmierciÂła" - wiĂŞc z odsieczÂą wnet przybyÂłem, ciĂŞÂżki bardzo byÂł kaliber, wiĂŞc pojawiÂł siĂŞ koliber reszta do nikogo byÂła, co wyraÂźnie zaznaczyÂłem! co zaÂś Âżart, a co jest przytyk, widzĂŞ dobrze, wszak nie dupÂą jestem, ani bobrem! Ps. sÂłoĂące wzywa mnie przed siebie pozostawiam wiĂŞc "klepanie" tu o niczym wolĂŞ na powietrzu ja z radoÂści kwiczeĂŚ aniÂżeli, tu bezmyÂślnie dziczeĂŚ .
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:34:45 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #455 : Maj 22, 2011, 10:39:34 » |
|
JĂŞzyk pannie siĂŞ wyostrzyÂł, Coraz bardziej ciĂŞte sÂłowa, Wybielaniem swej twĂłrczoÂści, KÂąsasz innych wci¹¿ od nowa. Lecz widocznie, w oku cudzym, ÂŹdÂźbÂło siĂŞ staje nazbyt duÂżym! Ps. A Âże, kwiczym tu o niczym, PĂŞdÂź wiĂŞc panna na podwĂłrze…
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 10:46:33 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #456 : Maj 22, 2011, 10:52:22 » |
|
ÂŻegnam PaniÂą uroczyÂście, jeÂśli dÂłuÂżej, to niechybnie zniknĂŞ! gdyÂż za bardzo siĂŞ wybielĂŞ koĂączĂŞ juÂż jĂŞzorem mieliĂŚ! ÂŻem nauki ja od Pani tu pobieraÂł to i jĂŞzyk ostry jak cholera bardzo to przydatne jest mi dziÂś juÂż nie jestem taki gÂłupi miÂś! Za to chylĂŞ siĂŞ w podziĂŞce juÂżem dobrze wyszczekany czegoÂż zatem chcieĂŚ juÂż wiĂŞcej Zdrowia, zdrowia ÂżyczĂŞ jeszcze, by i ÂźdÂźbÂło nawet, nie goÂściÂło wiĂŞcej! bym siĂŞ koiÂł dobrym, ciepÂłym sÂłowem boÂżem Âłasy na to bowiem - jak czÂłek kaÂżdy, normalny i zwykÂły, ktĂłry bardziej woli tych jasnych i czystych.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 11:02:55 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #457 : Maj 22, 2011, 11:02:49 » |
|
JasnoÂści i ciemnoÂści bliÂźnich, Tylko w twojej panno gÂłowie! Zatem, pozwĂłl ptakom treliĂŚ, SzkoliĂŚ siĂŞ na wÂłasnej mowie… ------------------- MiÂłego dzionka.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #458 : Maj 22, 2011, 11:05:30 » |
|
W czyjej g³owie zatem taki Hitler, koliberek co go Pani têpisz wielce, pytanie zada³em - i jeszcze raz serdecznie w szczerej œciskam podziêce! Tudzie¿ dzionka ¿yczê mi³ego, by koliberek swoj¹ obecnoœci¹, nie zak³óci³, wymiaru jego œwiêtego
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 22:35:42 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #459 : Maj 22, 2011, 11:15:08 » |
|
W mojej g³owie zmory nie ma, Ni szatana, ni Hitlera, Jeœli wci¹¿ go przypominasz, Znaczy zadrê w sercu trzymasz! Serce - miejsce nazbyt œwiête, by goœci³y takie mêty... ------------------- Jeszcze raz mi³ego dnia
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 11:26:55 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #460 : Maj 22, 2011, 11:27:40 » |
|
Jaka zadra, jaka zadra? fakt ja tylko wa¿ki stwierdzam co zaprzecza myœli owej - widaÌ, s³owa Pani, nadto zmienne, nadto ró¿ne, no i p³owe! o logikê tutaj idzie, nie o zadry, dyrdyma³y Ptak wszak du¿y, inaczej widzi tylko ma³y... i rewolucjê wrêcz usprawiedliwia Pani, a to ju¿ nie s¹ jakieœ tam bana³y w sercu œwiêtym takie s³owa? nie zrozumie m¹dra sowa có¿ dopiero koliberek, zatem grzecznie pyta - chcia³by wiedzieÌ, no i kwita! Ps. Przyznaj Ptaku Œwiêty, nie ma to jak konwersowaÌ na weso³o z koliberkiem sza- ³awi³¹, urwipo³ciem - i najgorszym z mêtów... Juœci dawno adrenalinki nie mia³eœ takiej, jak po rozmowie z malutkim i g³upiutkim ptakiem ...kurczê, Ptaku zwijaj siê gdziekolwiek w "las," bo na mnie ju¿ dawno, i na inne sprawy czas! Serdecznoœci dla Ciebie wiele i oczywiœcie dla tych w koœciele... :
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:30:04 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #461 : Maj 22, 2011, 11:33:42 » |
|
Rewolucja Âźle pojĂŞta, Takie niesie potem sÂłowa. Zatem niech ciĂŞ juÂż nie nĂŞka, I nie boli wiĂŞcej gÂłowa. edit:I masz racjĂŞ, czas ucieka, A tu jeszcze zajĂŞĂŚ sporo, Zatem bywaj, ceĂą czÂłowieka, Nawet jeÂśli muchomorem!
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 11:44:19 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #462 : Maj 22, 2011, 11:37:42 » |
|
boli g³owa - metafora to jedynie tak jak o ¿yciu obraz w dobrym bardzo kinie! s³oùce œwieci jasno brachu do promieni bardzo pora na mnie dzia³ka wielka czeka i spraw innych co niemiara wiêc wierszyki precz do wora z domu wyjœÌ mi trzeba zaraz!
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:28:36 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #463 : Maj 22, 2011, 11:47:11 » |
|
PĂŞdÂźmy zatem na powietrze, Niech siĂŞ gÂłowy nam przewietrzÂą!
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #464 : Maj 22, 2011, 22:15:19 » |
|
Drodzy forumowicze, nie mam za grosz zaciêcia poetyckiego i w¹tek ten traktujê po macoszemu, ale jak widaÌ warto niekiedy go poczytaÌ. Uwa¿am, ¿e powinniœcie przenieœÌ siê na pw lub do WyraŸ siebie - choÌ to odradzam.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #465 : Maj 22, 2011, 22:24:03 » |
|
Darku, a to niby dlaczego?
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #466 : Maj 22, 2011, 22:30:35 » |
|
a jakaÂż tu poezja Dariuszu DrogitÂą wenÂą rzÂądzÂą faÂłszywe bogi wyluzuj wiĂŞc trochĂŞ, bo nawet i takie sÂłowo miny rozbraja nie moÂże tego proza, ani Âżadna inna powaÂżna w swych dzieÂłach zgraja... cierpliwie, co siĂŞ dzieje, bacz! nie taki straszny jak wyglÂąda jest zawarty tutaj Âświat! KÂłoniĂŞ siĂŞ Tobie serdecznie koliberek nastawiony - wbrew pozorom, caÂłkiem szlachetnie!
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 22:30:51 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #467 : Maj 22, 2011, 22:37:57 » |
|
Przyoblekam siê wiêc w cierpliwoœÌ i dufny w wasz¹ rozwagê swoje czyniê dalej. pozdrawiam.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #468 : Maj 23, 2011, 07:16:08 » |
|
Nie zrozumie ¿ebrak Pana... czemu diabe³ mu ko³ysze, dziecko do snu, gdy ten pisze, wiersze Pani o mi³oœci. Nie zrozumie sk¹d Pan bierze, wiêcej szczêœcia w swojej wierze i nie k³ania siê litoœci... =================================================== Kto nie lubi kiedy taùczê, kogo radoœÌ moja boli, kiedy w³asne szczêœcie niaùczê, i radujê ¿yciem swoim? Komu miodem polaÌ serce, komu usta rozweseliÌ, kto chce szczêœcia trochê wiêcej, kto chce smutku ju¿ nie dzieliÌ? Kto siê cieszy kiedy p³aczê, kto jest dumny ¿e mam mniej, kto jest lepszy gdy mniej znaczê, komu smutno gdy mam l¿ej? Kto siê chce nauczyÌ taùca, komu smutek wreszcie zbrzyd³, kto nie wiesza na ró¿aùcach, swego serca... czy to TY? Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 07:18:59 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #469 : Maj 23, 2011, 09:19:09 » |
|
KaÂżdy taĂączy jak mu grajÂą, KaÂżdy sam wybiera takt. Gdy na pÂłocie psy wieszajÂą, Krok siĂŞ myli, to jest fakt. Jednak lepiej gdy pan z paniÂą, W tan szalony puszcza siĂŞ, Gdy zamiary zÂłe nie maniÂą, Wszystko udaĂŚ moÂże siĂŞ! TaĂączmy zatem obertasa, MoÂże byĂŚ teÂż obca salsa, Rzeknij innym - dobra nasza, ÂŚwiat zaprasza nas do walca! Potem tango argentyĂąskie, DrÂżenie serc i giĂŞtkich ciaÂł, S³ów nie bĂŞdzie juÂż kretyĂąskich, Tylko szczĂŞÂścia, rytmu, szaÂł… ------------------------- Tancerzy Wszystkich pozdrawia - ptak
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 09:20:58 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #470 : Maj 23, 2011, 10:43:08 » |
|
PojechaÂły na pustyniĂŞ, tam potknĂŞÂły siĂŞ na minie, jedna z minÂą obraÂżonÂą leczy dupĂŞ... - teÂż spalonÂą Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 10:43:29 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #471 : Maj 23, 2011, 11:06:07 » |
|
Ach te miny na pustyni, ktoÂś je jednak tam podkÂłada! Czy tak moÂżna, proszĂŞ pana? Czy potrzebna dalsza zwada? ----------------------- Ptak zatroskany o pokĂłj na Âświecie
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #472 : Maj 23, 2011, 17:31:52 » |
|
Dla min rozbrojenia i w tanecznym krêgu. Coœ niewyobra¿alnego i równie piêknego. Przy tym jaka poezja, oprócz niesamowitej techniki i sprawnoœci. Zaskoczy nawet przeciwników baletu: Great Chinese State Circus - Swan Lake http://www.youtube.com/watch?v=4sMc-p19FIk&feature=player_embeddeds³ów mi zabrak³o impresja na temat "Swan Lake"nim umrze zataùczy jak nikt taniec mi³oœci do serc innych kolejne stulecie otwiera drzwi .
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 17:45:49 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #473 : Maj 24, 2011, 05:36:33 » |
|
jeszcze mi kroplê nadziei daj, ¿eby powraca³ za majem maj, jeszcze obiecaj mi chocia¿ raz, kochaÌ bez koùca, póki mam czas... Pozdrawiam - Thotal ===================================== Nawet gdy masz srog¹ minê, nawet gdy mi s³ów lawinê wysypujesz na facjatê, kiedy czujê siê wariatem, kiedy racjê ci¹gle masz, kiedy tracê swoj¹ twarz, kiedy w³osy z g³owy drzesz, kiedy wszystko lepiej wiesz, nawet wtedy w nieœmia³oœci, nie opieram siê mi³oœci i oddajê ci kochanie... - ca³e serce w posiadanie. Pozdrawiam - Thotal Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 19:28:38 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #474 : Maj 26, 2011, 19:04:48 » |
|
...zdaje siĂŞ, Âże powyÂżej, to przedÂświt miÂłoÂści bezwarunkowej, albo i ona caÂła... bo gdy kocham, to szalejĂŞ byÂś wspaniaÂłym i cudownym byÂł byÂś najpiĂŞkniejszy sen Âżycia, pomimo wszystko, ÂśniÂł.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2011, 20:45:23 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
|