ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #500 : Czerwiec 21, 2011, 11:30:43 » |
|
Moja mi³o¶æ ostatnia
tak bardzo j± przyzywa³am a¿ przysz³a niespodziewanie prêdko tak bardzo jej potem nie chcia³am nie posz³a za nic maj±c udrêki
granica nas dzieli daleka ptakiem my¶li czu³e lec± ju¿ ca³e dwa lata têsknoty w sercach nazbyt mocno piek±
zesz³ego roku ciê widzia³am zesz³ego roku ca³owa³am usta gor±ce
czas trochê pamiêæ zatar³
teraz na sznurek per³y nawlekam niczym mantrê dwa s³owa powtarzam teraz dr¿±ca mi³o¶ci± strojna niecierpliwie na ciebie czekam
21.06.2011
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #501 : Czerwiec 21, 2011, 11:44:36 » |
|
powiedz...
powiedz mi³o¶ci moja czego ty chcesz?
kamienie obojêtno¶ci z³ej po drodze kruszyæ...
o czym marzysz nieustannie
by kwiat lotosu nie tylko w bagnie ale i w domu ka¿dym zakwit³...
by prostot± i niczego niechceniem ka¿dego obj±æ i serce poruszyæ
i ¶piewaæ tam, gdzie zabrak³o nut czesaæ ob³oki ufn± nadziej±
by, Prawdy, dokona³ siê cud i wprost przejawi³o siê wreszcie
wszechoobejmuj±ce Istnienie...
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2011, 22:31:04 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #502 : Czerwiec 25, 2011, 07:34:28 » |
|
Dobrze ¿e jeste¶, bez ciebie nuda, bez ciebie w ¿yciu nic siê nie uda, z tob± wystarczy zupy po³owa, przed tob± my¶li nie muszê chowaæ, starczy ¿e jeste¶, ¿e siê u¶miechasz, ¿e zawsze w ciszy cierpliwie czekasz, dobrze ¿e jeste¶, mi³o gdy wracasz, ciep³a, kochana, sercem bogata, dobrze ¿e jeste¶... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #503 : Czerwiec 25, 2011, 07:45:52 » |
|
czemu umys³ siê drêczy, czemu drêczy siê i cia³o, kiedy masz niewiele wystarcza tak ma³o, usn±³em i przebudzi³em siê bez pamiêci, nic nie pamiêtam, zosta³y mi chêci, kiedy¶ wrócê do domu i zapukam w drzwi, nie wiem kto mi otworzy, mo¿e bêdziesz to ty.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #504 : Czerwiec 26, 2011, 10:29:14 » |
|
W oczekiwaniu…
co noc to samo misterium w ciszy rozedrganej
na ¶cianie pantomima r±k anio³a zaklinanie o trzepot skrzyde³ widzialny
têsknot± przepe³niona imiê z niebytu przyzywam
na stole kielich pusty po winie dojrza³ym
czy zi¶ci siê jeszcze ta mi³o¶æ osobliwa?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #505 : Czerwiec 27, 2011, 09:06:07 » |
|
Nie do twarzy ci w tej minie, szybko w moich oczach giniesz, jeszcze tydzieñ, jeszcze dwa, i nie bêdzie ciebie brak. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #506 : Czerwiec 27, 2011, 11:25:42 » |
|
A ty kochanie, jakie miny masz jakie s³owa s±czysz z ust - mruczysz czule jak ten kotek czy jak tygrys, czasem g³osik dasz?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #507 : Czerwiec 27, 2011, 15:50:12 » |
|
Przenikanie
kamieñ na którym czasami siadam po wêdrówkach znojnych nauczy³ siê moich my¶li strukturê tward± fale zmieni³y obojêtno¶ci ujmuj±c
i choæ czas jego reakcji nieskoñczenie d³ugi a serca za szybko umieraj±
kamieñ jest ¿ywy
my¶l uwiêziona korytarze zimne nietoperzom toczy gwiezdne portale
tak wiele z nas w kamieniach przydro¿nych
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #508 : Czerwiec 27, 2011, 16:08:29 » |
|
Taki sobie eliksir.... Trzy czwarte ¿ycia wymieszaæ z u¶miechem Zakropiæ ³zami smutku w proporcji nie wiêkszej ni¿ 10% dla kura¿u puchar du¿y nadziei jest wskazany by mocy trunek nabra³ dodaæ nale¿y wspomnienia mi³osne z barw ¿ycia wybra³a bym dojrza³o¶æ by koloryt wspania³o¶ci± ja¶nia³ dla zapêdzonych przystanek ¿ycia polecam a dla melancholijnych , karuzelê marzeñ doda³a bym jeszcze szczyptê ( nie wiêcej)jutrzenki i wymiesza³a bym ksiê¿ycowym blaskiem a pó¼niej nape³ni³a bym eliksirem czarê przysz³o¶ci ale tak by nie uroniæ ni jednego wspomnienia Piæ zaleca³a bym maleñkimi ³yczkami delektuj±c siê gr± barw i smaków dotykaj±c prze¿yæ zarówno radosnych jak i smutnych czasami dzia³anie eliksiru jest d³ugo , lub krótko trwa³e zale¿ne od subtelno¶ci duszy spragnionego woal nastroju unie¶æ mo¿ne ku gwiazdom lub piekie³ temperatur± rozgrzaæ po¿±danie milej wiêc bêdzie zapewne eliksir piæ we dwoje by piêkno ¿ycia wype³ni³o sob± splataj±ce siê ludzkie losy spe³nienia ¿yczê ! Receptê za¶ proszê przekazaæ tym , którzy po alkoholach wszelakich jedynie zawrót g³owy pamiêtaj±. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #509 : Czerwiec 28, 2011, 21:46:27 » |
|
Czy to grzech, czy nie grzech, o co chodzi w tej grze, czy rozumiesz co¶ z tego kochanie? Bo ja ci±gle siê ³apiê, my¶lê, w g³owê siê drapiê, jak têsknoty nie koñczyæ wzdychaniem. Czy ca³owaæ poni¿ej, doprowadzaæ do zbli¿eñ, czy siê raczej nastawiaæ na „nie”? czy ja czasu nie trwoniê, czy nie my¶leæ mam o „niej” i gdy dumam figlarnie, to ¼le? Co to wszystko ma znaczyæ, kto moralno¶æ wypaczy³, mo¿e ty ju¿ kochanie to wiesz? Opowiadaj na uszko, nie zakrywaj poduszk±, i bez obaw, po prostu mnie bierz. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #510 : Lipiec 02, 2011, 06:55:03 » |
|
Kocham dotyk twoich ust, kiedy pytasz mego cia³a, - jak daleko by¶ mnie wióz³, gdybym cel podró¿y zna³a? Kocham pytaj±cy wzrok, delikatne d³oni znaki, - jak wysoki bêdzie lot, gdy ju¿ cel wyznaczê jaki¶? Kocham ka¿dy ciep³y gest, bez pamiêci cia³ wzbieranie, - dok±d p³ynie ¿ycia test, jakie czeka nas poznanie? Pozdrawiam - Thotal =================================================== U¶nij w ramionach rozanielona, utulaj mnie ¿ebym i ja, sny o anio³ach w sobie przywo³a³, i tak jak ty w sercu je mia³. Kochaj w marzeniach, niech ca³a Ziemia, poczuje nasze staranie, dajmy siê cali porwaæ tej fali, a sen niech jaw± siê stanie. Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2011, 08:49:31 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #511 : Lipiec 09, 2011, 07:10:39 » |
|
W moim sercu cisza trwa, je¶li w twoim, to ju¿ dwa, ciche serca drgaj± w nas, dr¿± by zbudziæ siê na czas. To najlepsza pora by, trochê ja i trochê ty, daæ siê ponie¶æ, ruszyæ w tan, bo i ty masz i ja mam, chêæ na mi³o¶æ, w dobry czas, czas co spe³ni wszystko w nas, p³yn±c w ciszy, w marzeñ tle, i to ty wiesz i ja wiem... Pozdrawiam - Thotal ============================================= Lubiê patrzeæ jak ¶pisz, jak siê ¶miejesz we ¶nie, jak siê tulisz i dr¿ysz, z niepokoju przed dniem. Lubiê patrzeæ jak ¶nisz, jak uciekasz w swój ¶wiat, jak siê chowasz gdzie nic, nie przeszkadza ci trwaæ. Lubiê poczuæ gdy masz, b³ogi spokój, a ja, mogê patrzeæ jak ty, ofiarujesz mi sny. Pozdrawiam - Thotal =============================================== Mia³a¶ kochaæ tylko mnie, i nie wywi±zujesz siê, to ju¿ trzeci albo czwarty w tym kwartale, wiêc nie zapominaj siê, chcieæ powinna¶ tylko mnie, a innego ani trochê, albo wcale. Podpisa³a¶ tak jak ja, Pan w urzêdzie mówi³ jak, na papierze by³o wszystko ustalone, ¿e do koñca naszych dni, nikt nie bêdzie ci siê ¶ni³, a zerkanie na innego - zabronione! Mia³a¶ wdziêczna byæ po grób, po to by³ ten huczny ¶lub, po to da³em ci pier¶cionek z brylantami, i nie mia³o byæ ich trzech, mój animusz te¿ ju¿ zdech³, - obieca³a¶ ¿e bêdziemy tylko sami. Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2011, 16:57:15 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #512 : Lipiec 13, 2011, 18:30:27 » |
|
Powiem ci tylko moja mila, ¿e bêdê zawsze, chcesz czy nie, ¿eby¶ siê potem nie dziwi³a, ¿e jestem obok w ka¿dy dzieñ. Powiem ci tylko mój aniele, ¿e muszê z tob± byæ i ¿yæ, i chocia¿ czasem brakuje wiele, to lepiej kochaæ ni¿ z ¿alu wyæ. Powiem ci tylko jedno s³owo, wiêcej nie powiem, bo brak mi s³ów, KOCHAM bez przerwy i wci±¿ na nowo, ja ci to mówiê i ty mi to mów... Pozdrawiam - Thotal =================================================== Spragniony jestem twojej blisko¶ci, wystarczy dotyk, niewinny gest, niesiesz ze sob± tyle rado¶ci, ¿e ¿ycie z tob± rado¶ci± jest. Spragniony jestem twojej czu³o¶ci, ona prostuje niechciane sny, jestem dla ciebie pe³en wdziêczno¶ci, chcê byæ przy tobie, b±d¼ przy mnie ty. Spragniony jestem twojej mi³o¶ci, ona do ¿ycia porywa mnie, choæ nie dorównam serca wielko¶ci, to zawsze b±d¼ pewna, ¿e te¿ kocham ciê. Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2011, 08:40:53 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #513 : Lipiec 18, 2011, 08:36:27 » |
|
Le¿ysz na wznak, humoru brak, a mina, po¿al siê bo¿e, gdzie oczu blask, rado¶ci brzask, - czy bêdzie ci jeszcze gorzej? Nie drêcz mnie ju¿, zrzuæ z siebie kurz, i przestañ siê wreszcie mazaæ, to ma³y skok, niewinny, w bok, - nie musisz siê zaraz obra¿aæ. Bardzo by³a, ¶wie¿a, mi³a, barman nad wyraz gorliwy, i nie wiem jak, pad³em na wznak, wtedy jak ¶wiat by³ na niby. Pamiêtam ¿e, nie wszystko wiem, "pomroczno¶æ jasna" dopad³a, a ty ju¿ wstañ, wybacz, bo drañ, g³owê ma dzisiaj w imad³ach. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #514 : Lipiec 19, 2011, 08:18:08 » |
|
Thotal jeste¶ mi³y figlarny " drañ" Z przyjemno¶ci± czytam
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #515 : Lipiec 19, 2011, 21:15:25 » |
|
Za serce mnie chwyæ, nie trzeba ju¿ nic, do szczê¶cia niewiele potrzeba, twój u¶miech ukoi, ¿ycie mniej boli, a razem nam bli¿ej do nieba Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #516 : Lipiec 22, 2011, 06:34:58 » |
|
Kocham ciê.. miêdzy wierszami, nie umiem znale¼æ s³owa na "nie", kocham niechc±cy poza my¶lami, kocham nie wiedz±c, sk±d ja to wiem. Kocham ciê.. miêdzy wierszami, obok jest troska i opieka, kocham z rado¶ci±, dniami, nocami, - mi³o¶æ leniwie p³ynie jak rzeka. Kocham ciê.. miêdzy wierszami, kocham bez s³owa, na piêkne oczy, codzienne ¿ycie pomiêdzy nami, dla tej mi³o¶ci dalej siê toczy. Kocham ciê miêdzy wierszami Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2011, 15:07:36 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #518 : Lipiec 31, 2011, 11:17:55 » |
|
rozmy¶lañ c.d. w kwestii tej...
zalogowa³am siê do ¿ycia i mam w nim naprawdê ¿yæ a nie w iluzji ustawicznie chwile poniewieraæ i w nieczynno¶ci tkwiæ...
¿aden kobierzec miêkki gdy serce moje twarde i zimne jak g³az ¿aden miêkki dywan Matki Ziemi traw gdy nieczu³o¶æ znaczy chwile
gdy nie mam si³y na na zwyczajno¶æ i w codzienno¶ci prawdziwie trwaæ
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #519 : Lipiec 31, 2011, 12:16:08 » |
|
Rada moja na powy¿sze… -------------- Trwaj zatem w ¿yciu miêkko Iluzj± nie znacz swoich chwil Twardo¶æ serca usuñ prêdko Nieczu³o¶æ przegoñ na sto mil A mi³o¶æ w progi twe zago¶ci Zniweczy gnu¶no¶æ smêtnych dni Kobiercem z³otym ciê wymo¶ci Niech zamys³ taki ci siê ¶ni...
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 12:17:12 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #520 : Lipiec 31, 2011, 16:43:29 » |
|
Pani moja Mi³a! serce nieczu³e na rady g³uche wtedy ¶lepota w duszy i uszy choæ s³ysz± te¿ wci±¿ g³uche i g³uche... rozwa¿aæ tak mo¿na choæby do rana zrozumie jednak tylko ten kto prawdziwie kocha i jest kochanym...
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 16:47:58 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #521 : Lipiec 31, 2011, 19:13:13 » |
|
I wreszcie wszystko znowu jasne Pani zarzucasz to co zawsze Nieczu³o¶æ cudz± i g³uchotê Ciê¿k± twój jêzyk ma robotê…
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #522 : Sierpieñ 01, 2011, 00:23:33 » |
|
Rozwa¿anie tu zarzutem? my¶lisz Pani tu o sobie? czy¿by¶ Pani winn± by³a w kwestii tej i sposobie? dzisiaj ca³kiem krzepko uraczono mnie nalewk± jêzyk sta³ siê nadto giêtki lecz do k³ótni nie ma chêtki
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #523 : Sierpieñ 01, 2011, 10:31:44 » |
|
* * *
Bo kochaæ znaczy wiedzieæ Gdy oczy ¶lepe jeszcze Tchnieniem prawdê zapalaæ By ¶wiat ocala³ wreszcie
Powróci pie¶ñ zamierzch³a I jasne wstan± zorze Przypomnisz sobie wówczas I¿ wszystko staæ siê mo¿e
Dlatego w ska³ach rze¼bisz Co wci±¿ nieodgadnione Tajemnicê objawiasz By by³o policzone
I niech siê zamkn± dzieje Niech zniknie miecz na zawsze Bo kochaæ znaczy wiedzieæ To daæ ¶wiadectwo w³asne
01.08.2011
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #524 : Sierpieñ 01, 2011, 19:43:51 » |
|
Kocham siê w tobie anonimowo, kochania mojej chêci odnogo. kocham z ukrycia, zamaskowany, dla kamufla¿u dobrze naprany, bo kiedy przyjdzie stosowna pora, i zechcesz poznaæ adoratora, to chcia³bym ¿eby¶ wcze¶niej nie zna³a, i z "kotem w worku" siê pokocha³a... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
|