ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #500 : Czerwiec 21, 2011, 11:30:43 » |
|
Moja mi³oœÌ ostatnia
tak bardzo jÂą przyzywaÂłam aÂż przyszÂła niespodziewanie prĂŞdko tak bardzo jej potem nie chciaÂłam nie poszÂła za nic majÂąc udrĂŞki
granica nas dzieli daleka ptakiem myÂśli czuÂłe lecÂą juÂż caÂłe dwa lata tĂŞsknoty w sercach nazbyt mocno piekÂą
zeszÂłego roku ciĂŞ widziaÂłam zeszÂłego roku caÂłowaÂłam usta gorÂące
czas trochĂŞ pamiĂŞĂŚ zatarÂł
teraz na sznurek per³y nawlekam niczym mantrê dwa s³owa powtarzam teraz dr¿¹ca mi³oœci¹ strojna niecierpliwie na ciebie czekam
21.06.2011
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #501 : Czerwiec 21, 2011, 11:44:36 » |
|
powiedz...
powiedz miÂłoÂści moja czego ty chcesz?
kamienie obojĂŞtnoÂści zÂłej po drodze kruszyĂŚ...
o czym marzysz nieustannie
by kwiat lotosu nie tylko w bagnie ale i w domu kaÂżdym zakwitÂł...
by prostot¹ i niczego niechceniem ka¿dego obj¹Ì i serce poruszyÌ
i ÂśpiewaĂŚ tam, gdzie zabrakÂło nut czesaĂŚ obÂłoki ufnÂą nadziejÂą
by, Prawdy, dokonaÂł siĂŞ cud i wprost przejawiÂło siĂŞ wreszcie
wszechoobejmujÂące Istnienie...
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2011, 22:31:04 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #502 : Czerwiec 25, 2011, 07:34:28 » |
|
Dobrze Âże jesteÂś, bez ciebie nuda, bez ciebie w Âżyciu nic siĂŞ nie uda, z tobÂą wystarczy zupy poÂłowa, przed tobÂą myÂśli nie muszĂŞ chowaĂŚ, starczy Âże jesteÂś, Âże siĂŞ uÂśmiechasz, Âże zawsze w ciszy cierpliwie czekasz, dobrze Âże jesteÂś, miÂło gdy wracasz, ciepÂła, kochana, sercem bogata, dobrze Âże jesteÂś... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #503 : Czerwiec 25, 2011, 07:45:52 » |
|
czemu umys³ siê drêczy, czemu drêczy siê i cia³o, kiedy masz niewiele wystarcza tak ma³o, usn¹³em i przebudzi³em siê bez pamiêci, nic nie pamiêtam, zosta³y mi chêci, kiedyœ wrócê do domu i zapukam w drzwi, nie wiem kto mi otworzy, mo¿e bêdziesz to ty.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #504 : Czerwiec 26, 2011, 10:29:14 » |
|
W oczekiwaniu…
co noc to samo misterium w ciszy rozedrganej
na Âścianie pantomima rÂąk anioÂła zaklinanie o trzepot skrzydeÂł widzialny
tĂŞsknotÂą przepeÂłniona imiĂŞ z niebytu przyzywam
na stole kielich pusty po winie dojrzaÂłym
czy ziœci siê jeszcze ta mi³oœÌ osobliwa?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #505 : Czerwiec 27, 2011, 09:06:07 » |
|
Nie do twarzy ci w tej minie, szybko w moich oczach giniesz, jeszcze tydzieĂą, jeszcze dwa, i nie bĂŞdzie ciebie brak. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #506 : Czerwiec 27, 2011, 11:25:42 » |
|
A ty kochanie, jakie miny masz jakie sÂłowa sÂączysz z ust - mruczysz czule jak ten kotek czy jak tygrys, czasem gÂłosik dasz?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #507 : Czerwiec 27, 2011, 15:50:12 » |
|
Przenikanie
kamieĂą na ktĂłrym czasami siadam po wĂŞdrĂłwkach znojnych nauczyÂł siĂŞ moich myÂśli strukturĂŞ twardÂą fale zmieniÂły obojĂŞtnoÂści ujmujÂąc
i choĂŚ czas jego reakcji nieskoĂączenie dÂługi a serca za szybko umierajÂą
kamieĂą jest Âżywy
myÂśl uwiĂŞziona korytarze zimne nietoperzom toczy gwiezdne portale
tak wiele z nas w kamieniach przydroÂżnych
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #508 : Czerwiec 27, 2011, 16:08:29 » |
|
Taki sobie eliksir.... Trzy czwarte ¿ycia wymieszaÌ z uœmiechem ZakropiÌ ³zami smutku w proporcji nie wiêkszej ni¿ 10% dla kura¿u puchar du¿y nadziei jest wskazany by mocy trunek nabra³ dodaÌ nale¿y wspomnienia mi³osne z barw ¿ycia wybra³a bym dojrza³oœÌ by koloryt wspania³oœci¹ jaœnia³ dla zapêdzonych przystanek ¿ycia polecam a dla melancholijnych , karuzelê marzeù doda³a bym jeszcze szczyptê ( nie wiêcej)jutrzenki i wymiesza³a bym ksiê¿ycowym blaskiem a póŸniej nape³ni³a bym eliksirem czarê przysz³oœci ale tak by nie uroniÌ ni jednego wspomnienia PiÌ zaleca³a bym maleùkimi ³yczkami delektuj¹c siê gr¹ barw i smaków dotykaj¹c prze¿yÌ zarówno radosnych jak i smutnych czasami dzia³anie eliksiru jest d³ugo , lub krótko trwa³e zale¿ne od subtelnoœci duszy spragnionego woal nastroju unieœÌ mo¿ne ku gwiazdom lub piekie³ temperatur¹ rozgrzaÌ po¿¹danie milej wiêc bêdzie zapewne eliksir piÌ we dwoje by piêkno ¿ycia wype³ni³o sob¹ splataj¹ce siê ludzkie losy spe³nienia ¿yczê ! Receptê zaœ proszê przekazaÌ tym , którzy po alkoholach wszelakich jedynie zawrót g³owy pamiêtaj¹. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #509 : Czerwiec 28, 2011, 21:46:27 » |
|
Czy to grzech, czy nie grzech, o co chodzi w tej grze, czy rozumiesz coÂś z tego kochanie? Bo ja ciÂągle siĂŞ ÂłapiĂŞ, myÂślĂŞ, w gÂłowĂŞ siĂŞ drapiĂŞ, jak tĂŞsknoty nie koĂączyĂŚ wzdychaniem. Czy caÂłowaĂŚ poniÂżej, doprowadzaĂŚ do zbliÂżeĂą, czy siĂŞ raczej nastawiaĂŚ na „nie”? czy ja czasu nie trwoniĂŞ, czy nie myÂśleĂŚ mam o „niej” i gdy dumam figlarnie, to Âźle? Co to wszystko ma znaczyĂŚ, kto moralnoœÌ wypaczyÂł, moÂże ty juÂż kochanie to wiesz? Opowiadaj na uszko, nie zakrywaj poduszkÂą, i bez obaw, po prostu mnie bierz. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #510 : Lipiec 02, 2011, 06:55:03 » |
|
Kocham dotyk twoich ust, kiedy pytasz mego cia³a, - jak daleko byœ mnie wióz³, gdybym cel podró¿y zna³a? Kocham pytaj¹cy wzrok, delikatne d³oni znaki, - jak wysoki bêdzie lot, gdy ju¿ cel wyznaczê jakiœ? Kocham ka¿dy ciep³y gest, bez pamiêci cia³ wzbieranie, - dok¹d p³ynie ¿ycia test, jakie czeka nas poznanie? Pozdrawiam - Thotal =================================================== Uœnij w ramionach rozanielona, utulaj mnie ¿ebym i ja, sny o anio³ach w sobie przywo³a³, i tak jak ty w sercu je mia³. Kochaj w marzeniach, niech ca³a Ziemia, poczuje nasze staranie, dajmy siê cali porwaÌ tej fali, a sen niech jaw¹ siê stanie. Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2011, 08:49:31 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #511 : Lipiec 09, 2011, 07:10:39 » |
|
W moim sercu cisza trwa, jeœli w twoim, to ju¿ dwa, ciche serca drgaj¹ w nas, dr¿¹ by zbudziÌ siê na czas. To najlepsza pora by, trochê ja i trochê ty, daÌ siê ponieœÌ, ruszyÌ w tan, bo i ty masz i ja mam, chêÌ na mi³oœÌ, w dobry czas, czas co spe³ni wszystko w nas, p³yn¹c w ciszy, w marzeù tle, i to ty wiesz i ja wiem... Pozdrawiam - Thotal ============================================= Lubiê patrzeÌ jak œpisz, jak siê œmiejesz we œnie, jak siê tulisz i dr¿ysz, z niepokoju przed dniem. Lubiê patrzeÌ jak œnisz, jak uciekasz w swój œwiat, jak siê chowasz gdzie nic, nie przeszkadza ci trwaÌ. Lubiê poczuÌ gdy masz, b³ogi spokój, a ja, mogê patrzeÌ jak ty, ofiarujesz mi sny. Pozdrawiam - Thotal =============================================== Mia³aœ kochaÌ tylko mnie, i nie wywi¹zujesz siê, to ju¿ trzeci albo czwarty w tym kwartale, wiêc nie zapominaj siê, chcieÌ powinnaœ tylko mnie, a innego ani trochê, albo wcale. Podpisa³aœ tak jak ja, Pan w urzêdzie mówi³ jak, na papierze by³o wszystko ustalone, ¿e do koùca naszych dni, nikt nie bêdzie ci siê œni³, a zerkanie na innego - zabronione! Mia³aœ wdziêczna byÌ po grób, po to by³ ten huczny œlub, po to da³em ci pierœcionek z brylantami, i nie mia³o byÌ ich trzech, mój animusz te¿ ju¿ zdech³, - obieca³aœ ¿e bêdziemy tylko sami. Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2011, 16:57:15 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #512 : Lipiec 13, 2011, 18:30:27 » |
|
Powiem ci tylko moja mila, ¿e bêdê zawsze, chcesz czy nie, ¿ebyœ siê potem nie dziwi³a, ¿e jestem obok w ka¿dy dzieù. Powiem ci tylko mój aniele, ¿e muszê z tob¹ byÌ i ¿yÌ, i chocia¿ czasem brakuje wiele, to lepiej kochaÌ ni¿ z ¿alu wyÌ. Powiem ci tylko jedno s³owo, wiêcej nie powiem, bo brak mi s³ów, KOCHAM bez przerwy i wci¹¿ na nowo, ja ci to mówiê i ty mi to mów... Pozdrawiam - Thotal =================================================== Spragniony jestem twojej bliskoœci, wystarczy dotyk, niewinny gest, niesiesz ze sob¹ tyle radoœci, ¿e ¿ycie z tob¹ radoœci¹ jest. Spragniony jestem twojej czu³oœci, ona prostuje niechciane sny, jestem dla ciebie pe³en wdziêcznoœci, chcê byÌ przy tobie, b¹dŸ przy mnie ty. Spragniony jestem twojej mi³oœci, ona do ¿ycia porywa mnie, choÌ nie dorównam serca wielkoœci, to zawsze b¹dŸ pewna, ¿e te¿ kocham ciê. Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2011, 08:40:53 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #513 : Lipiec 18, 2011, 08:36:27 » |
|
Le¿ysz na wznak, humoru brak, a mina, po¿al siê bo¿e, gdzie oczu blask, radoœci brzask, - czy bêdzie ci jeszcze gorzej? Nie drêcz mnie ju¿, zrzuÌ z siebie kurz, i przestaù siê wreszcie mazaÌ, to ma³y skok, niewinny, w bok, - nie musisz siê zaraz obra¿aÌ. Bardzo by³a, œwie¿a, mi³a, barman nad wyraz gorliwy, i nie wiem jak, pad³em na wznak, wtedy jak œwiat by³ na niby. Pamiêtam ¿e, nie wszystko wiem, "pomrocznoœÌ jasna" dopad³a, a ty ju¿ wstaù, wybacz, bo draù, g³owê ma dzisiaj w imad³ach. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #514 : Lipiec 19, 2011, 08:18:08 » |
|
Thotal jesteÂś miÂły figlarny " draĂą" Z przyjemnoÂściÂą czytam
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #515 : Lipiec 19, 2011, 21:15:25 » |
|
Za serce mnie chwyĂŚ, nie trzeba juÂż nic, do szczĂŞÂścia niewiele potrzeba, twĂłj uÂśmiech ukoi, Âżycie mniej boli, a razem nam bliÂżej do nieba Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #516 : Lipiec 22, 2011, 06:34:58 » |
|
Kocham ciê.. miêdzy wierszami, nie umiem znaleŸÌ s³owa na "nie", kocham niechc¹cy poza myœlami, kocham nie wiedz¹c, sk¹d ja to wiem. Kocham ciê.. miêdzy wierszami, obok jest troska i opieka, kocham z radoœci¹, dniami, nocami, - mi³oœÌ leniwie p³ynie jak rzeka. Kocham ciê.. miêdzy wierszami, kocham bez s³owa, na piêkne oczy, codzienne ¿ycie pomiêdzy nami, dla tej mi³oœci dalej siê toczy. Kocham ciê miêdzy wierszami Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2011, 15:07:36 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #518 : Lipiec 31, 2011, 11:17:55 » |
|
rozmyÂślaĂą c.d. w kwestii tej...
zalogowaÂłam siĂŞ do Âżycia i mam w nim naprawdĂŞ ÂżyĂŚ a nie w iluzji ustawicznie chwile poniewieraĂŚ i w nieczynnoÂści tkwiĂŚ...
¿aden kobierzec miêkki gdy serce moje twarde i zimne jak g³az ¿aden miêkki dywan Matki Ziemi traw gdy nieczu³oœÌ znaczy chwile
gdy nie mam si³y na na zwyczajnoœÌ i w codziennoœci prawdziwie trwaÌ
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #519 : Lipiec 31, 2011, 12:16:08 » |
|
Rada moja na powyÂższe… -------------- Trwaj zatem w Âżyciu miĂŞkko IluzjÂą nie znacz swoich chwil TwardoœÌ serca usuĂą prĂŞdko NieczuÂłoœÌ przegoĂą na sto mil A miÂłoœÌ w progi twe zagoÂści Zniweczy gnuÂśnoœÌ smĂŞtnych dni Kobiercem zÂłotym ciĂŞ wymoÂści Niech zamysÂł taki ci siĂŞ Âśni...
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 12:17:12 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #520 : Lipiec 31, 2011, 16:43:29 » |
|
Pani moja Mi³a! serce nieczu³e na rady g³uche wtedy œlepota w duszy i uszy choÌ s³ysz¹ te¿ wci¹¿ g³uche i g³uche... rozwa¿aÌ tak mo¿na choÌby do rana zrozumie jednak tylko ten kto prawdziwie kocha i jest kochanym...
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 16:47:58 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #521 : Lipiec 31, 2011, 19:13:13 » |
|
I wreszcie wszystko znowu jasne Pani zarzucasz to co zawsze NieczuÂłoœÌ cudzÂą i gÂłuchotĂŞ CiĂŞÂżkÂą twĂłj jĂŞzyk ma robotĂŞ…
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #522 : Sierpień 01, 2011, 00:23:33 » |
|
Rozwa¿anie tu zarzutem? myœlisz Pani tu o sobie? czy¿byœ Pani winn¹ by³a w kwestii tej i sposobie? dzisiaj ca³kiem krzepko uraczono mnie nalewk¹ jêzyk sta³ siê nadto giêtki lecz do k³ótni nie ma chêtki
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #523 : Sierpień 01, 2011, 10:31:44 » |
|
* * *
Bo kochaĂŚ znaczy wiedzieĂŚ Gdy oczy Âślepe jeszcze Tchnieniem prawdĂŞ zapalaĂŚ By Âświat ocalaÂł wreszcie
Powróci pieœù zamierzch³a I jasne wstan¹ zorze Przypomnisz sobie wówczas I¿ wszystko staÌ siê mo¿e
Dlatego w ska³ach rzeŸbisz Co wci¹¿ nieodgadnione Tajemnicê objawiasz By by³o policzone
I niech siĂŞ zamknÂą dzieje Niech zniknie miecz na zawsze Bo kochaĂŚ znaczy wiedzieĂŚ To daĂŚ Âświadectwo wÂłasne
01.08.2011
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #524 : Sierpień 01, 2011, 19:43:51 » |
|
Kocham siĂŞ w tobie anonimowo, kochania mojej chĂŞci odnogo. kocham z ukrycia, zamaskowany, dla kamuflaÂżu dobrze naprany, bo kiedy przyjdzie stosowna pora, i zechcesz poznaĂŚ adoratora, to chciaÂłbym ÂżebyÂś wczeÂśniej nie znaÂła, i z "kotem w worku" siĂŞ pokochaÂła... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
|