ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #525 : Sierpieñ 01, 2011, 20:14:26 » |
|
Kochanie z kotem? W dodatku w worku? Czy nie szalony, jeste¶ amorku?
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #526 : Sierpieñ 04, 2011, 16:38:43 » |
|
czy zakochanie to znaczy wiedzieæ ? trudno okre¶liæ, jak trudno powiedzieæ czy prawda jest tchnieniem czy zrozumieniem ? w uniesieñ zachwycie falowaæ przestrzeni pozwólmy lekko niech stworzy, niech zmieni niech stan± siê formy z pierwotnej piany niech cz³owiek poczuje , ¿e jest kochany niech strumieñ fotonów, t0 wszystko zepnie wibracj± harmonii orkiestry wiecznie graj±cej w ¿y³ach ca³ego wszech¶wiata kocham jak siostrê, kocham jak brata Was ,którzy p³yn± wraz ze mna po niebie jak¿esz chcieæ mia³bym jej tylko dla siebie energii co ¿ycie daje ca³o¶ci energii, kwantowej wszech-¶wiadomo¶ci...
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #527 : Sierpieñ 12, 2011, 14:17:30 » |
|
Tadeusz Rydzyk w Toruniu mieszka, czarna sukienke ma ten kolezka Uczy prostaczkow noce i ranki ze swej maryjnej radioczytanki.
Leje na serce miod swoim gosciom, beret z antenka szczesac z luboscia. Geia i zyda czuje z daleka, niewiernych sciga niczym bezpieka.
Kosciol do gory wierzchem wywraca, psoci, figluje to jego praca. Dziwisz sie dziwi i grozi palcem: Rydzyk- lobuzie ! a Tadzio z usmiechem nadyma buzie.
Pieronek blaga: daj na wstrzymanie, a on rozkreca nowa kampanie. Zycinski z nieba: raz odpusc sobie a Rydzyk: z radiem co zechce zrobie.
PiS go popiera, Jaroslaw chwali, a jego dwor caly poklony wali. A gdy mu gebe ktos zamknac probuje, armie beretow mobilizuje.
Mochery wielbiaja swego pasterza, bez jego radia- nie ma pacierza. I mnie juz Tadzio chcial zmacic w glowie. Abym go wspieral w mysli uczynku i mowie. Pracujac w ten sposob na swoje zbawienie, pompujac kase- Rydzyka kieszenie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2011, 14:19:10 wys³ane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #528 : Sierpieñ 19, 2011, 11:03:18 » |
|
AUTOR NIEZNANY
Poranek wczesny Jadê pospiesznym Wprost do Warszawy Za³atwiaæ sprawy. Poci±g o czasie Ja w drugiej klasie Wagon siê kiwa Pije trzy piwa. £ód¼ Niciarniana, W pêcherzu zmiana. Pêcherz nie s³uga, A podró¿ d³uga. Ruszam z tej racji Do ubikacji. Kto zna koleje Wie, jak siê leje. To co siê trzêsie W Los Angelesie Formê osi±ga W polskich poci±gach. Wyci±gam ³apê, Podnoszê klapê, Biada mi biada, Klapa opada. Rzednie mi mina, Trza klapê trzymaæ. £okieæ, kolano Trzymam skuban±. Celuje w szparkê, Puszczam Niagarkê, Tryska kaskada, Klapa opada. Fatum z³owieszcze wszak wci±¿ szcze jeszcze. Organizm p³ynn± Spe³nia powinno¶æ. Najgorsze to, ¿e Przestaæ nie mo¿e. Toczê z nim boje Jak Priam o Trojê, Chce siê powstrzymaæ Ratunku ni ma. Poci±g siê giba, A piwo sp³ywa. Lecê na ¶cianê Z mokrym organem, Lec±c na drug± Zraszam j± strug±, Wagonem szarpie Lejê do skarpet, Tañcz±c Czardasza Nogawki zraszam. O straszna mêka, Kozak, Flamenco, Tañcze, jejku Wzorem Astair'a. Miota mn±, ciska, Ja organ ¶ciskam. Wagon siê chwieje, Na lustro lejê, Sk³ad sie zatacza, Ja sufit zmaczam. Wszêdzie £abêdzie Jezioro bêdzie. Odtañczam z p³aczem La Kukaraczê, Zwrotnica, podskok Spryskuje okno, Nierówne z³±cza buty nas±czam, Poci±g hamuje Drzwi obsikuje I pasa¿era Co drzwi otwiera Plus dawka spora Na konduktora. Resztka mi kapie Na skrót PKP. Wreszcie poma³u Brne do przedzia³u. Pasa¿erowie Patrz± spod powiek. Pytania sk±pe "Gdzie pan wzi±³ k±piel?" Warszawa, Bo¿e! Nareszcie dworzec! Chwila szczê¶liwa Na peron sp³ywam, Walizkê trzymam, Odzie¿ wy¿ymam. Ulga bezbrze¿na. Poci±g odje¿d¿a, Rusza maszyna Hen w dal Po szczy... Po szynach.
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #529 : Sierpieñ 19, 2011, 13:13:36 » |
|
¦wietny, bardzo obrazowy :-)
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #530 : Sierpieñ 19, 2011, 17:35:25 » |
|
Thotal super, u¶mia³em siê wspominaj±c dos³ownie takie same boje, tylko ¿e na jachcie podczas sztormu w maleñkim jachtowym wc. Tylko konduktora i pkp zabrak³o tam
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #531 : Sierpieñ 19, 2011, 22:40:15 » |
|
M±drze gada, czy te¿ plecie ma swój jêzyk Polak przecie to¶my ju¿ Rejowi d³u¿ni ¿e od gêsi nas odró¿ni³.
Rzeczypospolitej si³a w jej jêzyku równie¿ tkwi³a... dzi¶ kruszeje ta potêga dzi¶ z angielska Polak gêga...
pierwszy przyk³ad tezy tej: zamiast dobrze jest okej! dalej i¶æ ¶ladami tymi To nie twarz dzi¶ masz a imid¿...
co jest w stanie nas roztkliwiæ? nie ¿yciorys czyj¶ lecz siwi ! Gdzie by¶ chcia³ byæ w ¿yciu, ch³opie? Nie na czubku lecz na topie...
tak Polaku gadaj wszêdy bêdziesz modny... znaczy trendy i w tym trendzie ci±gle trwaj nie mów ¿egnam mów baj baj
gdy ci nietakt wyjdzie spory nie przepraszaj powiedz sory a gdy elit chcesz byæ bli¿ej to nie Jezu mów lecz D¿izes...
kiedy szczê¶cia zr±b ulepisz powiedz wszystkim, ¿e¶ jest hepi a co ci±gnie ciê na ksiuty? nie uroda ich lecz bjuty!
dobry Bo¿e, trap siê trap... dzi¶ nie knajpa ju¿ lecz pab no, przyk³adów dosyæ, zatem trzeba skoñczyc postulatem
bo gdy jêzyk rani uszy to jest o co kopie kruszyæ... wiêc wspó³cze¶ni poloni¶ci! walczcie o to niech siê zi¶ci
¿eby wbrew tendencjom modnym polski znów by³ siebie godny pazurami! wet za wet! bo do dupy bêdzie wnet...
Post Scriptum: angielskiemu nie ubêdzie kiedy polski polskim bêdzie... ja z zachwytu bêdê pia³: super! hiper! ekstra! ³a³!
wierszyk ze Szwajcarii, autor nieznany
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #532 : Sierpieñ 20, 2011, 08:47:28 » |
|
Tak pl±saj± nie na ¿arty s³ówka pol i ang jak kwanty popl±tane znaczeniami pomieszane jêzykami
Kto¶ by chcia³ powstrzymaæ to wykpiæ, zdusiæ takie z³o Narodowej broniæ schizmy skre¶liæ te kolonializmy
Ale jêzyk - nie komuna po swojemu dr¿y ta struna w rytm globalnej ¶wiadomo¶ci ch³on±c wsze nalecia³o¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #533 : Sierpieñ 20, 2011, 09:08:22 » |
|
Mo¿na ple¶æ i splataæ wiele tworzyæ nut± ¶wiadomo¶ci lecz czy czysto¶æ jest w tym dziele? Czy tu znajdziesz co¶ z jako¶ci? Inno¶æ wielo¶æ , powtarzalno¶æ nawet kolorytów moc czasem dawaæ mia³y jasno¶æ a stworzy³y mrok i noc ¯eby cud m±dro¶ci w³asnej nie prys³ niczym bañka z myd³a trzeba mówiæ nam rozumnie miast powtarzaæ w cudzych s³owach modne zwroty , s³ów straszyd³a.... Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #534 : Sierpieñ 20, 2011, 20:05:16 » |
|
M±drze gada, czy te¿ plecie ma swój jêzyk Polak przecie to¶my ju¿ Rejowi d³u¿ni ¿e od gêsi nas odró¿ni³.
Rzeczypospolitej si³a w jej jêzyku równie¿ tkwi³a... dzi¶ kruszeje ta potêga dzi¶ z angielska Polak gêga...
pierwszy przyk³ad tezy tej: zamiast dobrze jest okej! dalej i¶æ ¶ladami tymi To nie twarz dzi¶ masz a imid¿...
co jest w stanie nas roztkliwiæ? nie ¿yciorys czyj¶ lecz siwi ! Gdzie by¶ chcia³ byæ w ¿yciu, ch³opie? Nie na czubku lecz na topie...
tak Polaku gadaj wszêdy bêdziesz modny... znaczy trendy i w tym trendzie ci±gle trwaj nie mów ¿egnam mów baj baj
gdy ci nietakt wyjdzie spory nie przepraszaj powiedz sory a gdy elit chcesz byæ bli¿ej to nie Jezu mów lecz D¿izes...
kiedy szczê¶cia zr±b ulepisz powiedz wszystkim, ¿e¶ jest hepi a co ci±gnie ciê na ksiuty? nie uroda ich lecz bjuty!
dobry Bo¿e, trap siê trap... dzi¶ nie knajpa ju¿ lecz pab no, przyk³adów dosyæ, zatem trzeba skoñczyc postulatem
bo gdy jêzyk rani uszy to jest o co kopie kruszyæ... wiêc wspó³cze¶ni poloni¶ci! walczcie o to niech siê zi¶ci
¿eby wbrew tendencjom modnym polski znów by³ siebie godny pazurami! wet za wet! bo do dupy bêdzie wnet...
Post Scriptum: angielskiemu nie ubêdzie kiedy polski polskim bêdzie... ja z zachwytu bêdê pia³: super! hiper! ekstra! ³a³!
wierszyk ze Szwajcarii, autor nieznany
:-) M±dry, prawdziwy. Tylko có¿ maj± poradziæ sami poloni¶ci, chyba ich za ma³o do takiego boju. Pomoc by siê przyda³a :-)
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #535 : Sierpieñ 20, 2011, 20:30:55 » |
|
Turning of the TideBy Matthew Hankinson, Celtic warrior-poet from the Isle of Man, UK We say we have it tough But we always have enough We say we are trying but the children are still dying We read the news - got to get our daily blues... ohhhh But we are ready Ready for tomorrow We got each other From me you can borrow They say you can never change a leopards spots But they can't see how we rearrange the dots We are the power in everyone We are the dance of the moon and the sun We are the hope that will never hide We are the turning of the tide We will look to the stars and we will see the light WE are powerful because we know what is right We are ready Ready for tomorrow Sinking the ships of jealousy and sorrow We are the power in everyone We are the celestial dance of the moon and sun We are the hope that refuses to hide We are the turning of the tide In your eyes a vision In my heart a fire We will unite our powers To expose the Liar We will not swallow any more excuses We will not be party to your war on humanity We have heard all your delusions We are sated with your profanity...Liar We are the power in everyone We are the celestial dance of the moon and sun We are the hope that refuses to hide We are the turning of the tide ~ Matthew Hankinson ~ http://www.worldgathering.net/news/news24.html
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #536 : Sierpieñ 20, 2011, 21:57:29 » |
|
Mo¿na ple¶æ i splataæ wiele tworzyæ nut± ¶wiadomo¶ci lecz czy czysto¶æ jest w tym dziele? Czy tu znajdziesz co¶ z jako¶ci? Inno¶æ wielo¶æ , powtarzalno¶æ nawet kolorytów moc czasem dawaæ mia³y jasno¶æ a stworzy³y mrok i noc ¯eby cud m±dro¶ci w³asnej nie prys³ niczym bañka z myd³a trzeba mówiæ nam rozumnie miast powtarzaæ w cudzych s³owach modne zwroty , s³ów straszyd³a.... Kiara "w obronie nieczysto¶ci" Kto siê baæ CI ka¿e s³owa choæby dziwna nowomowa z tego wysz³a ,jasna przecie¿ bo w takim ¿yjemy ¶wiecie ¿e siê wszystko wokó³ zmienia w jasno¶æ, - wychodzimy z cienia Nie bój siê byæ living full ani czuæ siê bosko -cool bo czy forma mo¿e zmieniæ prawdê wewnêtrznej przestrzeni ? Gry te ludzko¶æ æwiczy wieki gdy bez mrugniêcia powieki nak³adaj± nam do g³owy pasztet -wedle znanej mowy W radio czy to na ekranie CZYSTY jêzyk - ale k³amie a tu tre¶ci nowomowy rozpl±tuj± stan kwantowy nic tu nie jest dobrze znane wszystko ma byæ pozmieniane znów mieszaj± siê jêzyki ten porz±dek ma byæ dziki by okie³znaæ go nie móg³ ZASTÓJ - ten najwiêkszy wróg
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #537 : Sierpieñ 21, 2011, 08:55:44 » |
|
Niechaj bêdzie jak kto¶ chce czasem dobrze , czasem ¼le jednak wzorzec w swoich s³owach niechaj zawsze prawdê chowa Bo gdy zginie blask jej piêkna bêdzie sprawa nieprzeciêtna zagubiona i zniszczona sensem swoim odwrócona a có¿ w ów czas Cz³owiek mo¿e? miêdzy bajki czas ten w³o¿ê jako prawdy dochodzenie co miast blasku ma wci±¿ cienie..... Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #538 : Sierpieñ 25, 2011, 20:11:56 » |
|
Wyk±piemy siê dzisiaj we dwoje, otulimy wilgoci± nasz ¶wiat, ty och³odzisz pieszczoty spokojem, namiêtno¶ci± rozgrzejê ciê ja. Wyp³uczemy siê dzisiaj do woli, odmoczymy wspomnienia, a ¶miech, bêdzie w g³owach siê rosi³, swawoli³, by uton±æ w rozkoszy przed snem Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 26, 2011, 04:43:48 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #539 : Wrzesieñ 09, 2011, 05:26:17 » |
|
Piosenka dla tych co na wodzie Pop³yn±³em, koniec ¶wiata by³ ju¿ blisko, tajfun porwa³ horyzonty, wracaæ strach, lecz dla ciebie ukochana zrobiê wszystko, i powrócê odbijaj±c siê od dna… A ty znowu wystawi³a¶ mnie do wiatru, a ja znowu przeczeka³em ca³± noc, a ty nigdy nie masz dosyæ g³upich ¿artów, a ja znowu muszê tuliæ pusty koc. Obieca³a¶, obieca³a¶ wiele razy, mia³a¶ tylko moje serce nosiæ w snach, obieca³a¶ u¶miech zawsze mieæ na twarzy, przyrzeka³a¶ ¿e do koñca ty i ja… A ty znowu wystawi³a¶ mnie do wiatru, a ja znowu przeczeka³em ca³± noc, a ty nigdy nie masz dosyæ g³upich ¿artów, a ja znowu muszê tuliæ pusty koc. Ju¿ nie wierzê w obietnice, puste s³owa, nie zawiedziesz moich uczuæ, mam to gdzie¶, przeprosiny, s³odkie miny sobie schowaj, bo nie bêdzie z nami lepiej, jest jak jest… Bo ty znowu chcesz wystawiæ mnie do wiatru, a ja znowu bêdê czeka³ ca³± noc, nie potrafisz ju¿ nie robiæ ze mnie ¿artów, ja jak zwykle bêdê tuli³ pusty koc. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #540 : Wrzesieñ 09, 2011, 09:52:58 » |
|
chyba "na lodzie" Thotalu
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #541 : Wrzesieñ 11, 2011, 22:07:45 » |
|
Pójdê jeszcze dalej; Dla tych co na wodzie, lodzie i na wschodzie... Szczególne pozdrowienia dla cz³owieka ze wschodu - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #542 : Wrzesieñ 16, 2011, 07:31:30 » |
|
Nie chcê kochaæ byle jak, wolê siebie mieæ na wznak, ty w niebiosach, ptak na tle, - czasem z góry traktuj mnie Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #543 : Wrzesieñ 16, 2011, 09:21:16 » |
|
Ten ptak na tle czego/kogo ?
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #544 : Wrzesieñ 16, 2011, 17:35:15 » |
|
Wole byc na gorze,bo juz jestem taki Nie interesuja mnie w tle jakies inne ptaki.. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #545 : Wrzesieñ 19, 2011, 04:58:13 » |
|
skoro nie o ptakach, to niechaj: O o¶le zwyczajnym, nie Mickiewicza i nie Krasickiego to rzecz...
by³ raz jeden osio³ zwyczajny taki, co ze wszystkimi za wszelk± cenê chcia³ w zgodzie ¿yæ i nikomu nie dawaæ siê we znaki .................................................... tak zabiega³, tak krêci³ i macha³ ogonem ¿e w koñcu straci³ jedynych prawdziwych przyjació³ mora³ za¶ z tego p³ynie taki je¶li tak bardzo chcesz wszystkim w d.... wej¶æ ostanie ci jeno z czarnej rozpaczy wyæ. Kahuno, z pe³nym szacuneczkiem, ale to "przyjaciel z reala" tak mnie piêknie zainspirowa³ tym razem. I oczywi¶cie nie Ptak, jak na wstêpie rzek³em, wszak od¿egna³ siê od przyja¼ni ju¿ dawno temu, znaczy, ¿e nigdy nim nie by³....
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 31, 2011, 08:30:50 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #546 : Wrzesieñ 19, 2011, 19:58:02 » |
|
Ju¿ mnie nudzi kiedy le¿ysz byle jaka, proponujê WIELK¡ MI£O¦Æ na stojaka, bez okrycia, bez obuwia (nie w gumiakach!!!) Dopie¶æ, wesprzyj poczynania - nie b±d¼ TAKA Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #547 : Wrzesieñ 19, 2011, 20:15:51 » |
|
Thotal,ty to potrafisz ludzi ubawic na noc.Tak trzymaj.Super.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #548 : Wrzesieñ 20, 2011, 11:46:47 » |
|
Gdy nasycisz swe oczy i smakami wszystkich zmys³ów siê zaspokoisz Czy nasycisz siê do¶æ pragnieniami szczê¶cia swEGO potrzebê ukoisz ? Widzisz sam ju¿ swój koniec przysz³y chocia¿ idziesz weñ chwa³± bez lêku wypalone do cna wszystkie zmys³y sza³em pragnieñ w zenicie bezd¼wiêku I dopiero w tej ciszy zachwycie S³oñca dar zrozumiesz najwiêkszy którym by³o dla niego Twe ¿ycie po¶ród Ziemi Twych braci najmniejszych. Nim wystawisz na S³oñce sw± lirê zwa¿ czy jeste¶ na pewno gotowy daæ siê porwaæ wibracji wirem by dokona³ siê przeskok kwantowy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 20, 2011, 11:49:49 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #549 : Wrzesieñ 20, 2011, 13:33:49 » |
|
Krzysztofowi ... w uk³onie
Twoje oczy widzia³y spl±tane tañce fal, które z wody nie by³y o -niewielu to ludziom dane aby wszech¶wiat wype³ni³ im ¿y³y aby oddech wszech-mo¿liwo¶ci spi±³ serce z rozumem jak kulê po spirali liczonej z mi³o¶ci toroidem sca³owa³ siê czule.
---
Ty Krzysztofie wci±¿ jeste¶ tutaj rzeka snów Ciê niesie po niebie fal± s³ów nas nabrzmia³ych okutaj a ja nadam im swoje wybrzmienie by rozumieæ ich sens wielostrunowy ka¿dy z nas móg³ z otwartym sercem i zanurzyæ siê w swój stan kwantowy wypleciony fotonów kobiercem
|
|
|
|
|
|
|
|