Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #550 : Wrzesieñ 27, 2011, 19:23:22 » |
|
Potêskniê sobie na „dobranoc”, zawinê w k³êbek cierpki dzieñ, wystarczy wcisn±æ ³eb w kolano, i poudawaæ ¿e wszystko wiem… Zatêskniê tylko ma³± chwilê, zatrzymam my¶li, serca nie, i chocia¿ ciebie brakuje tyle, to poudajê, ¿e du¿o mniej… Têsknota wyschnie w ciszy bez ³ez, starczy cierpienie schowaæ pod koc, wszystko zapomnê i ciebie te¿, wystarczy tylko przetrwaæ tê noc… Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #551 : Wrzesieñ 27, 2011, 20:06:53 » |
|
fajne te wiersze masz Thotalu piêkne nawet
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #552 : Wrzesieñ 27, 2011, 20:32:12 » |
|
fajne te wiersze masz Thotalu piêkne nawet East ,ja to ju¿ daaaawno stwierdzi³am Totu¶ proszê o jeszcze
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #553 : Wrzesieñ 27, 2011, 20:36:33 » |
|
Nie czesto sie zdarza, aby meszczyzna tak pieknie wyrazal swoje uczucia do kobiety. Szczesliwa ta niewiasta ktora do Ciebie nalezy.
Pozdrawiam serdecznie i prosze o jeszcze. Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #554 : Wrzesieñ 27, 2011, 20:50:11 » |
|
Spaæ mi nie da EGO, gdy uwierzy kolegom Dziêkujê - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #555 : Wrzesieñ 27, 2011, 21:03:21 » |
|
Rafaelo , Czy kto¶ tu do kogo¶ nale¿y ? Tu bym polemizowa³. Thotal uwalnia totalnie uczucia, obdarzaj±c przestrzeni± istotê, któr± kocha, to siê czuje, siê widzi. Rozdarty a jednak : i chocia¿ ciebie brakuje tyle, to poudajê, ¿e du¿o mniej… Dok³adnie mam to samo . Nie ma siê co mêczyæ, trzeba poudawaæ, ¿e to nie dotyczy nas Pomaga ps. Sam jeste¶ mistrzem Thotal i nie zawstydzaj mnie takimi wpisami na pw ... jak bêdê to siê odezwe.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #556 : Wrzesieñ 30, 2011, 09:21:34 » |
|
Gdy mi psychika nawala, czytam wiersze Thotala. Gdy mnie dopada deprecha, East jedyna pociecha . Gdy potrzebujê Anio³a, Krysiê na pomoc wo³am....
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #557 : Pa¼dziernik 13, 2011, 23:57:26 » |
|
Obud¼ mnie proszê z tego snu, nie tylko „KOCHAM” do mnie mów, bo nie mo¿liwe ¿eby ten stan, pisany ci±gle by³ w³a¶nie nam. Obud¼ mnie proszê z tego snu, kochaj, a potem kochaj mnie znów, ¿ebym na jawie sen mia³ jak sen, i nasze noce wci±¿ myli³ z dniem. Nie bud¼ mnie proszê z tego snu, b±d¼ przytulank± i „KOCHAM” mi mów, ¶wiat dooko³a gapi siê lecz, sen siê nie cofnie przy tobie wstecz. Nie bud¼ mnie proszê z tego snu… Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #558 : Pa¼dziernik 16, 2011, 08:47:45 » |
|
Totu¶ Logujê siê na forum troszkê zaspana i zdo³owana ,a tu proszê twój nowiutki wiersz Bardzo ci dziêkujê ,da³e¶ mi nadziejê ¿e jeszcze s± na ¶wicie romantyczni i liryczni faceci ps; przepraszam .....wiem ¿e na tym forum jest was takich wiêcej i dziêkujê wam panowie
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 16, 2011, 08:48:02 wys³ane przez chanell »
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #559 : Pa¼dziernik 22, 2011, 13:18:17 » |
|
" Wszystko siê spe³niaKiedy by³ wybór? W którym to roku? Papie¿ zestarza³ siê nam ju¿ bardzo! Dzisiaj widzia³em film w Internecie, jak nim biskupi niemieccy gardz±. Papie¿ staruszek, rêkê wyci±ga. Lecz serdeczno¶ci± nikt nie odpowie. Wszyscy udaj±, ¿e go nie widz±, my¶l±, ¿e ¶wiat siê o tym nie dowie! Butni biskupi, komu s³u¿ycie? Wszak on Namiestnik jest Chrystusowy! Niezbicie spadnie na Ziemiê ogieñ, w ogniu powstanie wybór ju¿ nowy. Nie wiem, czy by³o to powitanie? Czy prezentacja prezydentowi? Dziwne wra¿enie jednak ja mia³em, ¿e to s± czasy wbrew Ko¶cio³owi! Dzi¶ internauci spór swój prowadz±. T³umacz±, ¿e to obrazów zmowa. Kto siê przywita³, kto siê wycofa³? A tu przed nami wojna gotowa! Kadafi umar³, zosta³ zabity, w stronê Iranu mafia siê zwraca. Syberia tak¿e ³akomym k±skiem – kryzys siê zawsze w wojnê obraca! Wojna zakoñczy siê kataklizmem, królowej Saby to przepowiednia. I Nostradamus te¿ to przewidzia³. Na naszych oczach – wszystko siê spe³nia." Podyktowane przez Krzysztofa Kamila Baczyñskiego 22.10.2011, rano po zobaczeniu filmu w Internecie http://gloria.tv/?media=199947
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #560 : Grudzieñ 26, 2011, 04:45:17 » |
|
¦wiêta,¶wiêta ju¿ tu¿ tu¿ a wierszyka ani rusz. Gdzie ten wierszyk od Thotala ? Gdzie ¶wi±teczna wierszy gala ? Gdzie Thotalu muza Twa ? Wiem ! Przy garach dy¿ur ma ps;przepraszam wcze¶niej nie mia³am czasu apelowaæ do Thotala bo mia³am dy¿ur przy garach
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #561 : Grudzieñ 26, 2011, 12:38:36 » |
|
" Wszystko siê spe³niaKiedy by³ wybór? W którym to roku? Papie¿ zestarza³ siê nam ju¿ bardzo! Dzisiaj widzia³em film w Internecie, jak nim biskupi niemieccy gardz±. Papie¿ staruszek, rêkê wyci±ga. Lecz serdeczno¶ci± nikt nie odpowie. Wszyscy udaj±, ¿e go nie widz±, my¶l±, ¿e ¶wiat siê o tym nie dowie! Butni biskupi, komu s³u¿ycie? Wszak on Namiestnik jest Chrystusowy! Niezbicie spadnie na Ziemiê ogieñ, w ogniu powstanie wybór ju¿ nowy. Nie wiem, czy by³o to powitanie? Czy prezentacja prezydentowi? Dziwne wra¿enie jednak ja mia³em, ¿e to s± czasy wbrew Ko¶cio³owi! Dzi¶ internauci spór swój prowadz±. T³umacz±, ¿e to obrazów zmowa. Kto siê przywita³, kto siê wycofa³? A tu przed nami wojna gotowa! Kadafi umar³, zosta³ zabity, w stronê Iranu mafia siê zwraca. Syberia tak¿e ³akomym k±skiem – kryzys siê zawsze w wojnê obraca! Wojna zakoñczy siê kataklizmem, królowej Saby to przepowiednia. I Nostradamus te¿ to przewidzia³. Na naszych oczach – wszystko siê spe³nia." Podyktowane przez Krzysztofa Kamila Baczyñskiego 22.10.2011, rano po zobaczeniu filmu w Internecie http://gloria.tv/?media=199947Ja jestem zszokowana t± ¿enad± odstawion± przez biskupów, ich sposób zachowania ¶wiadczy wy³±cznie o nich samych. Jacy ludzie takie reakcje , to jedno. A drugie czy ten Krzysztof Kamil Baczyñski zg³osi³ siê ju¿ do ¿yj±cej jego rodziny po dywidendy z publikowanej swojej poezji? Co , na to prawdziwa rodzina Krzysztofa Kamila Baczyñskiego i ¶wiat kultury? Mo¿e ich wszystkich nale¿a³o by publicznie powiadomiæ? http://www.bognalewtakb.dt.pl/kamil_pl.phpNo i co¶ talent ukazany we wspó³czesnych wierszach daleko odbiega od tamtego z czasów wojny. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 26, 2011, 12:45:35 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #562 : Grudzieñ 26, 2011, 23:31:15 » |
|
¦wiêta przesz³y do historii. Czy ostatnie? Któ¿ to wie...? Znowu Chrystus ja¶nia³ w glorii, Zbaw od z³ego - tak¿e mnie!
Daj nam rozum i natchnienie, Daj nam szansê na z³y czas. Pozwól znosiæ ludzkie brzemiê I z³e moce st³um dzi¶ w nas.
Mo¿e czas to ju¿ ostatni, By na nowo stworzyæ Raj? Wyzwól nas z tej strasznej matni, Now± szansê ludziom daj...
Amen.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #563 : Styczeñ 24, 2012, 22:55:37 » |
|
Nic siê nie zmienia, ,¿ycie wci±¿ trwa, ty moj± mi³o¶æ dla siebie masz, mo¿esz uczyniæ co tylko chcesz, przecie¿ nikt nie wie, ty tylko wiesz, co jest najlepsze ¿eby¶my my, mogli siê cieszyæ uczuciem swym. Kochaæ to znaczy, dawaæ i braæ, rado¶æ od serca do serca s³aæ, dlatego czule pozwalam ci, byæ w moim sercu i mocno w nim biæ Pozdrawiam Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #564 : Maj 11, 2012, 15:00:35 » |
|
poszukiwacze w poszukiwaniach....
W sercach ciep³o mêtlik w g³owach w sercach m±dro¶æ , wiedza w g³owach Ale Cz³owiek ci±gle szuka, choæ ta wiedza wci±¿ siê chowa taka jego ludzka ludzka droga....
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #565 : Sierpieñ 15, 2012, 02:15:07 » |
|
z Dedykacj± dlaA post O£ÓW (kilku napranych win± i naæpanych ¶niêtym zarybiem kolesi oraz DodY elektrodY)
By³ raz sobie zWiedlny Go¶æ Czasem mia³ jej ca³kiem do¶æ Wówczas bra³ z tej Wiedzy co¶
no i by³ wnet ¦wietlny go¶æ co siê mija³ z swoim cieniem Wówczas by³ to ¦wietny go¶æ Mniema³ nawet kiedy¶ Kto¶ ¿e ten go¶æ to ¦wiêty kto¶
Wiêcej Kto¶iów - no i co¶ ¦wiêty go¶æ wnet ¦niêty £o¶
¦niêty Kto¶ popada³ w z³o¶æ Jakby trochê Zwiêd³y wskro¶.
Bywaæ sobie taki zWiêd³y ¯eby chocia¿ trochê ¦niêty Wówczas ¦wiêty jakby prawie Kto nabierze siê ¿e ¦wiêtlny Wnet poka¿esz mu jak zWiedlny?
Histeria miniona
PhizMo zWiedlne PhizMo ¦wietlne Pismo ¦wietne Pismo ¦wiête Pismo ¦niête Pizmo Zwiêd³e
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 15, 2012, 02:22:18 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #566 : Sierpieñ 15, 2012, 09:56:11 » |
|
Thotal gdzie TY jestes!
Gdzie Twoja tworczosc?
Pozdrawiam serdecznie.Greta
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #567 : Listopad 06, 2012, 12:15:29 » |
|
"STANIS£AW GROCHOWIAK
Rozmowa o poezji
D z i e w c z y n a: Czy pan j± widzi? Czy ona siê ¶ni? Czy te¿ nadbiega - nag³a jak z pagórka?
P o e t a: Ona wynika z brodawek ogórka...
D z i e w c z y n a: Pan kpi. Pan j± jedwabnie - pan j± jak motyla Po takich z³otych i okr±g³ych lasach... To jest jak z Dafnis bardzo czu³a chwila...
P o e t a: Owszem. Jak ostro Ca³owany tasak.
D z i e w c z y n a: Rozumiem pana. Z wierzchu ta ironia, A spodem czu³o¶æ podpe³za ku sercu...
P o e t a: Dlaczego z pani jest taka piwonia, Co chce zawziêcie byæ butelk± perfum?..."http://www.budniak.grupaphp.com/tresci/rozmowy.php#2
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #568 : Listopad 19, 2012, 18:03:16 » |
|
Wpad³em sobie tu na chwilê, by pozdrowiæ wszystkich wytrwa³ych, wierz±cych, nie wierz±cych, wiedz±cych i nie wiedz±cych, ja jestem i ja nie jestem te¿! I osobi¶cie zaprosiæ na swoj± dzia³kê, która bardzo zwyczajna jest, wbrew temu, co wielkoskrzyd³y tu opisuje, ale Wielkie Ptaki ju¿ tak maj±...a dla Przebi¶niega i piwko siê znajdzie, a jak¿e!!!
Dziwnie….
dziwnie u³o¿ony jest ten ¶wiat gdzie ofiara tam i kat
ró¿a kolcem piêkna broni pazurami swej wolno¶ci kot
mi³o¶æ, nienawi¶ci± czasem dyszy czasem g³uchy, do¶æ ma ciszy
zapach skunksa te¿ jest po co¶ i pod ziemi± srebro, z³oto
karaluchy czyszcz± nadmiar i szczur m±dry - tonie tylko g³upi wariat!
dziwnie, dziwnie u³o¿ony jest ten ¶wiat z³o i dobro? niezupe³nie to jest tak...
oraz z ze specjaln± dedykacj± Eastowi ( ³ac. east - jestem)
JESTEM
jestem s³oñcem, jestem cieniem jestem ptakiem, cudnym kwiatem jestem têcz± i nadziej±
jestem, jestem, jestem...
przepa¶ci± bez dna i panem ksiê¿yca py³kiem na wietrze, który wci±¿ wieje...
zorz± na skraju ¶wiata lodow± gór±, bezbrze¿n± pustyni±
z tych, co kochaj±, a potem wini±
jestem wszêdzie, jestem zawsze czy los trudny, jasny, marny
czasem bia³y, czasem czarny...
jestem or³em i wiewiórk± synem, matk±, ojcem, córk±
jestem jasny, lub przeklêty ale zawsze JESTEM wielki...
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 02, 2012, 19:50:23 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #569 : Listopad 19, 2012, 19:00:28 » |
|
koliberku dziêkujê ci ¿e jeste¶
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #570 : Listopad 27, 2012, 00:41:04 » |
|
Jak mi³o Chanel, te¿ siê cieszê na Twoja reakcjê.
Oto przeróbka starych tre¶ci na nowe:
o krokodylu sen
chcia³ mnie po³kn±æ krokodyl dzi¶ zapali³am trzy ¶wieczki, szesna¶cie kadzide³
kupi³am cztery nowe sukienki korali sznur dwa z³ote buciki i wieniec czosnku na odstraszenie
usunê³am siê za zakrêt wód
(lecz przyp³yn±³ na falach przera¿enia i w bezruchu. z pozoru beznamiêtnie tak trwa)
gdy zasypia zmêczony my¶lê, ¿e naprawdê ¿yjê i tak samo nieprzerwanie wci±¿
gdy otworzy nastêpne oko
ach! przepraszam, ¿e wci±¿ jeszcze ¶niê poczekaj wiêc chwilê
jak zawsze usi±dê do sto³u. codzienno¶æ jak kromkê chleba podaj±c i zwyczajnie piêkne. zjem z Tob± ¶niadanie
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #571 : Listopad 27, 2012, 01:21:52 » |
|
Mi³o ¿e jeste¶ koliberku.... Przed kolejn± wêdrówk± ku szczê¶ciu.... W jesiennych pieleszy szumie gdy wiatr listkami szele¶ci tamburyn kroplami deszczu wygrywa barwne pie¶ni nutki ubrane w têsknotê marz± o kolorach koliberek zwabiony muzyk± o jeszcze tabor wo³a warkoczem d³ugim do ziemi muzyki takt dyktuje Lekkie serce rado¶nie rozkwitu czas zwiastuje by jeszcze i jeszcze ognie p³onê³y w ognisku wielkim koliberek za¶ szczê¶cia z niego nie straci ni jednej kropelki..... na piêcioliniach wiatru muzykê czas zapisze jedni odnajd± w niej sekret inni us³ysz± ciszê...... Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 16:26:53 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #572 : Listopad 27, 2012, 17:41:42 » |
|
Kiaro Mi³a!na piêcioliniach wiatruniech i Tobie siostro w rado¶ci odnalezionego szczê¶cia niesie siê pie¶ñ niechaj wie¶ci o powrocie do Z³otego Domu z taborem a tak¿e bez, nios± siê w przestworza Nowe dla Ziemi Nowej niech bêdzie chwa³a, niech bêdzie cze¶æ! Ps. rozczuli³ siê koliberek ma³y tak piêknym witaniem ¿arem ogniska, co tabor rozpali³, ³zami jesieni, co za minionym jeszcze siê ¿ali lecz zobaczy³ s³oneczne promienie nadziei uchwyci siê ich mocno, zatañczy, za¶piewa odkryje nowe gwiazdy i nowe nieba a potem z m±drymi w sercu i s³owie ¶wiat zastany z rado¶ci± przemieni.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2012, 17:48:26 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #573 : Grudzieñ 02, 2012, 06:43:25 » |
|
Pozwolê sobie wieczorkiem wypiæ zdrówko ma³ego ptaszka o du¿ym sercu
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #574 : Grudzieñ 02, 2012, 09:49:16 » |
|
Wybory... Niech ¶wiat pachn±cy szczê¶ciem wie¶ci wci±¿ swoj± drogê ja za¶ dokonam wyboru z kim ni± pój¶æ zechcê i mogê..... wybiorê jedynie sercem, co szczê¶cie ogl±da z lubo¶ci± niech ka¿dy tul±c rado¶æ stworzy barw setki lub wiêcej mieni±ce siê odrêbno¶ci± paletê ¿ycia zape³ñmy tym co piêknem wiruje spe³nieniem z³o¿ymy podpis ¿ycie tak oczekuje.... Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 02, 2012, 16:48:37 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|