Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:52:34

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wszystko co wiemy o Ksiê¿ycu  (Przeczytany 192931 razy)
0 u¿ytkowników i 14 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
frosk24
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 04, 2009, 23:35:30 »

frosk24  poblem w tym, ¿e nikt nie sprawdzi³ do¶wiadczalnie jak d³ugofalowo wp³ywaj± na ¿ycie ludzkie inne warunki ni¿ te, które panuj± na Ziemi. Nikt nie prze¿y³ ci±¿y w warunkach niemal¿e niewa¿ko¶ci w oderwaniu od ziemskiego pola magnetycznego. Dlatego moim zdaniem nikt nie bêdzie ryzykowa³ na powa¿nie osiedlania siê w bazach na powierzchni Ksiê¿yca. Chyba, ¿e masz na my¶li jego WNÊTRZE ju¿ wyposa¿one w technologie, których my jeszcze nie znamy  i gotowe do zasiedlenia. Kto wie ...

nie wiem czy wiesz co to jest sztuczna grawitacja a z zbudowaniem szczelnego kompleksu tez jakos nie ma problemu , smieszy mnie twierdzenie ze ksiezyc jest pusty w srodku , a niby co tam jest Co¶ co do niektorych to na karku faktycznie maja pusta banke
Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 04, 2009, 23:42:28 »

Cytat: east
wyposa¿one w technologie, których my jeszcze nie znamy
Zarêczam Ci, ¿e mamy wszystkie potrzebne technologie do zasiedlenia ksiê¿yca, ale jest to totalnie nieop³acalne i bezsensowne.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 04, 2009, 23:42:37 wys³ane przez Byt » Zapisane
frosk24
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 04, 2009, 23:47:23 »

Zarêczam Ci, ¿e mamy wszystkie potrzebne technologie do zasiedlenia ksiê¿yca, ale jest to totalnie nieop³acalne i bezsensowne.

nie wiem czy takie nieoplacalne i bezsensowne , wezmy np wybuch wojny atomowej elita siedzi sobie na ksiezycu a reszta walczy na skazonej ziemi , jak tez jest w tym temacie zloza innych pierwiastkow i mineralow nie wystepujacych na ziemi
Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 05, 2009, 00:08:27 »

Za du¿o filmów sci-fi. Pomy¶l o naturze ludzkiej i zastanów siê z czym wi±¿e siê taki projekt.
frosk24
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 05, 2009, 00:10:31 »

Za du¿o filmów sci-fi. Pomy¶l o naturze ludzkiej i zastanów siê z czym wi±¿e siê taki projekt.

to samo mozna powiedziec zatem o PCH
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 05, 2009, 09:16:47 »

Jak to Samcio zapoda³ - istniej± tam bojowe bazy podziemne.
Równie¿, byty z innych uk³adów o tym wspominali. Np. w rozmowach Plejadian z Laur±.

Pozdrawiam. Cool
frosk24
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 05, 2009, 10:40:42 »

Europejska Agencja Kosmiczna ESA ujawni³a zdjêcie obszaru na Ksiê¿ycu, w który ma uderzyæ impaktor amerykañskiej sondy LCROSS. Zdjêcie zosta³o wykonane przez sondê SMART-1.

http://wiadomosci.onet.pl/2054709,16,zobacz__gdzie_na_ksiezycu_dojdzie_do_katastrofy,item.html
east
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 05, 2009, 11:12:26 »

frosk24  ³atwo Ci ferowaæ obra¼liwe oceny (poprzednia strona ), a tu samemu ruszyæ bañk± trzeba .
Ksiê¿yc jest fascynuj±cy moim zdaniem. Istnieje bardzo wiele pytañ bez odpowiedzi na temat naszego satelity. Na przyk³ad w kwestii maskonów oraz przyczyn powierzchniowego pola magnetycznego. S± relacje niezwyk³ego zachowania siê Ksiê¿yca podczas uderzenia weñ pustych cz³onów rakiety tak, jakby by³ on w ¶rodku pusty.  Faktem s± planowane wyprawy na Ksiê¿yc i zamiary mocarstw co do jego przysz³ej eksploracji. Bêdzie to na pewno najdro¿sza eksploracja jak± kiedykolwiek zaplanowano. Nikt nie robi takich wypraw ot tak sobie.
Ciekawi± mnie prawdziwe powody tak nag³ego zainteresowania siê mocarstw Ksiê¿ycem. Jako¶ nie przemawia do mnie fakt, ¿e chc± przywoziæ tysi±ce ton ksiê¿ycowej ziemi do przerobienia je¶li nie istnieje nawet technologia do produkcji energii z helu-3. Bardzo to naci±gane. Ale wyprawy s± faktem podanym do publicznej wiadomo¶ci. Moja interpretacje powodów ksiê¿ycowych wypraw mo¿e Ci nie odpowiadaæ frosk24, ale przyjmij do wiadomo¶ci, ¿e niektórych ludzi  interesuj±.

Je¶li ignorancja za¶lepia Ciê to proszê bardzo - ¶miej siê do rozpuku, ale bez j±trzenia tu na forum.

komandos040 nie interesuje mnie co tam Samcio zapoda³ czy nie. Od dawna nie czytam nawet ¿adnych nowych sesji. Moje zainteresowania Ksiê¿ycem bior± siê z zupe³nie innych ¼róde³. Ale , tylko hipotetycznie, zastanówmy siê .
Gdyby w tej jednej sprawie ( co do bojowych czy nie -baz na Ksiê¿ycu )  Samcio mia³ racjê to by³by to bardziej racjonalny powód eksploracji Ksiê¿yca ni¿ zwo¿enie ton gruzu ksiê¿ycowego na Ziemiê. Bo tak na prawdê na Ksiê¿ycu  nie ma ¯ADNYCH minera³ów, których eksploracja by siê op³aca³a na wielk± skalê.
Po³±czmy to z faktem , ¿e eksploracja ju¿ siê zaczê³a i wszystkim nagle siê bardzo spieszy.

frosk24
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 07, 2009, 00:37:55 »

east nawet nie mam zamiaru siê ¶miaæ , skoro ksiê¿yc zachowuje siê jakby by³ pusty to nie oznacza ¿e tak jest , byæ mo¿e jest zbudowany z pierwiastków które w³a¶nie tak reaguj±

Jak to Samcio zapoda³ - istniej± tam bojowe bazy podziemne.
Równie¿, byty z innych uk³adów o tym wspominali. Np. w rozmowach Plejadian z Laur±.

Pozdrawiam. Cool

to samo mo¿na powiedzieæ o ksiê¿ycach marsa kiedy dwie rosyjskie sondy zniknê³y w ich pobli¿u w bli¿ej niewyja¶nionych okoliczno¶ciach

edit : je¿eli kto¶ chcia³by zrobiæ sobie wodê z mózgu na temat ksiê¿yca polecam 9 czê¶ci filmu Moon Rising

http://www.youtube.com/user/joseescamilla#play/all/favorites-all/0/iZ3wh2cjekE
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 07, 2009, 01:52:42 wys³ane przez frosk24 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 08, 2009, 19:40:29 »

Zdaje siê, ¿e fajerwerki na Ksiê¿ycu ju¿ jutro. Kto¶ wie mo¿e, czy jaka¶ tv bêdzie to transmitowa³a?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Pa¼dziernik 08, 2009, 22:41:45 »

Mo¿e bêd± widoczne na ¿ywo z Ziemi ?
blekitnyadam
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Pa¼dziernik 09, 2009, 07:57:29 »

Najpierw zostanie wystrzelona rakieta Atlas V Centaur. Uderzy ona w powierzchniê Srebrnego Globu o 11:30 czasu GMT (12.30 czasu polskiego) z prêdko¶ci± ok. 9012 km/h. W tym czasie orbiter przeleci przez chmurê powsta³ego py³u i zbada jego w³a¶ciwo¶ci.

Pó¼niej - o 11:34 (12.34 czasu polskiego) - sam ulegnie destrukcji, tak¿e rozbijaj±c siê w okolicach krateru Cabeus A. Naukowcy licz±, ¿e je¶li na Ksiê¿ycu jest woda, to znajduje siê ona w³a¶nie w tym rejonie.

Kosmiczny "atak" bêdzie mo¿na zobaczyæ z Ziemi za pomoc± (co najmniej 10-calowego) teleskopu, albo na stronie internetowej NASA.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #37 : Pa¼dziernik 09, 2009, 08:10:06 »

ok ,ale w jakim celu ta rakieta ma uderzyæ w Srebrny Glob ? a co je¶li to prawda ¿e tam s± bazy obcych ? Szok Szok

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
blekitnyadam
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Pa¼dziernik 09, 2009, 08:51:00 »

Oficjalna wersja to szukanie wody... a ja mys³e ze testuja nowa bron
"Pentagon znacz±co przyspieszy³ produkcjê bomb GBU-57A/B, które przeznaczone maj± byæ do niszczenia podziemnych bunkrów - podaje Debka File. Przesuniêcie terminu zakoñczenia prac nad now± broni± przewiduje siê teraz na grudzieñ 2009 roku lub styczeñ 2010. Takie dzia³anie amerykañskiego wojska ma zwi±zek z ujawnieniem drugiego programu atomowego Iranu.
Izraelski serwis Debka File sugeruje, ¿e te amerykañskie superbomby budowane s± z my¶l± o ewentualnym ataku na irañskie podziemne instalacje bêd±ce elementem programu atomowego. Zachód obawia siê ¿e ukrytym celem Teheranu jest budowa broni atomowej.

Bomba ma wa¿yæ 15 ton, ale najwa¿niejsze jest to, ¿e przed eksplozj± ³adunku ma siê wbiæ w ziemiê na g³êboko¶æ nawet 60 metrów. Jest to niezwykle wa¿ne, bo irañskie instalacje ukryte s± w³a¶nie w podziemnych bunkrach.

¬ród³a militarne w USA - na które powo³uje siê Debka File - twierdz±, ¿e najwa¿niejsze agencje obronne jak i lotnictwo walcz± teraz z czasem, aby jak najszybciej przystosowywaæ luki niewidzialnych dla radarów bombowców B2 na potrzeby nowych bomb. B2 mia³by je przenosiæ, a nastêpnie zrzucaæ.

Prace nad superbombami ruszy³y ze zdwojon± si³± ju¿ w maju, kiedy to USA dowiedzia³y siê o istnieniu ukrywanych dotychczas instalacji do wzbogacania uranu. Instalacje te mieszcz± siê w okolicach miasta Kom w ¶rodkowym Iranie.

Jak pisze Debka File, Kongres USA po cichu zwiêkszy³ ju¿ poziom finansowania prac. Obama zatem przygotowuje armiê na wypadek interwencji militarnej w Iranie. Jest to te¿ karta przetargowa w zbli¿aj±cych siê negocjacjach w Genewie nt. programu atomowego Iranu. Teheran bêdzie musia³ braæ pod uwagê mo¿liwo¶æ precyzyjnego, chirurgicznego uderzenia w instalacje do wzbogacania uranu. Mog³oby to zastopowaæ program atomowy.

Pierwszy termin pe³nej gotowo¶ci tak bomb jak i samolotów do ich przenoszenia to grudzieñ tego roku. To a¿ trzy lata wcze¶niej ni¿ pierwotnie planowano."
Wed³ug mnie te bomby juz dawno istnieja tylko nie mieli ich gdzie wyprobowac
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #39 : Pa¼dziernik 09, 2009, 08:56:34 »

O Bo¿e kochany ,ale dlaczego na naszym ¶licznym Srebrnym Globie ? Szok Za³atwili ju¿ Zimiê i teraz bior± siê za kosmos.Czy ludzie ( mafia rz±dzaca ¶wiatem ) nie zna umiaru ? dlaczego nikt zwyk³ych ludzi nie pyta o zdanie.My chcemy zyæ w pokoju i mi³o¶ci ,a nie w strachu i nienawi¶ci.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
blekitnyadam
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Pa¼dziernik 09, 2009, 09:15:19 »

chanel to tylko moje zdanie. A tak naprawde ich nigdy nie interesowa³o czego chca zwykli ludzie
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Pa¼dziernik 09, 2009, 09:26:38 »

Wy³±czno¶æ ma Telewizja Kosmiczna - Asgard1.  Du¿y u¶miech
blekitnyadam
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Pa¼dziernik 09, 2009, 10:32:52 »

http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Pa¼dziernik 09, 2009, 12:12:11 »

blekitnyadam dziêkujê za linka, od pó³ godziny ju¿ ogl±dam Mrugniêcie

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
blekitnyadam
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Pa¼dziernik 09, 2009, 12:20:32 »

ja dopiero teraz w³onczy³em musia³em odejsc od kompa Smutny
east
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Pa¼dziernik 09, 2009, 12:54:16 »

Walnê³o , posz³a kupa kurzu , Panowie i Panie sobie pogratulowali  ( trudno by³oby w TAKI cel nie trafiæ ) i teraz komentuj± sobie. Ale mimo wszystko i tak warto by³o obejrzeæ widok na Ksiê¿ycu na ¿ywo. Widok, którego ju¿ nigdy na ¿ywo nie obejrzymy.
Fascynuj±ce .
blekitnyadam
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Pa¼dziernik 09, 2009, 13:05:38 »

Ta potwierdzam
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Pa¼dziernik 09, 2009, 13:13:09 »

A do mnie akurat zaraz po uderzeniu zadzwoni³ telefon i musia³am odej¶æ od monitora. Naprawdê by³o pokazane co¶ jeszcze po samym zderzeniu? Ja siê zawiesi³am na tym, jak kole¶ wyci±gn±³ rêkê, ¿eby drugi mu pi±tkê przybi³, ale tamten go ola³, wzi±³ kurtkê i wyszed³ U¶miech
A potem nie wydawa³o mi siê, ¿eby jeszcze co¶ pokazywali z Ksiê¿yca. Zerka³am raz na jaki¶ czas.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
blekitnyadam
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Pa¼dziernik 09, 2009, 13:15:42 »

poza mozliwoscia zobaczenia ksiezyca z bliska i nazywo nic ciekawego nie pokazali, liczylem na jakies materiały z ziemi o sile wybuchu i tp moze w wiadomosciach cos pokarza

dla tych co nie ogładali
http://www.youtube.com/watch?v=KzwhDe5FQag&feature=player_embedded
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 09, 2009, 13:48:28 wys³ane przez blekitnyadam » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #49 : Pa¼dziernik 09, 2009, 13:18:20 »

Ogl±da³am jednocze¶nie na CNBC i na stronie NASA. Na CNBC pu¶cili materia³ pó³ minutowy, ze 20 sekund przed uderzeniem i kilka po. Potem ¿adnych szczegó³ów nie omawiali, jedynie poklaskali trochê i nastêpny temat.
Mo¿e jeszcze dzisiaj powiedz± co¶ wiêcej.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: