Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 16:18:29

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wszystko co wiemy o KsiĂŞÂżycu  (Przeczytany 198950 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
frosk24
Gość
« Odpowiedz #25 : Październik 04, 2009, 23:35:30 »

frosk24  poblem w tym, Âże nikt nie sprawdziÂł doÂświadczalnie jak dÂługofalowo wpÂływajÂą na Âżycie ludzkie inne warunki niÂż te, ktĂłre panujÂą na Ziemi. Nikt nie przeÂżyÂł ci¹¿y w warunkach niemalÂże niewaÂżkoÂści w oderwaniu od ziemskiego pola magnetycznego. Dlatego moim zdaniem nikt nie bĂŞdzie ryzykowaÂł na powaÂżnie osiedlania siĂŞ w bazach na powierzchni KsiĂŞÂżyca. Chyba, Âże masz na myÂśli jego WNÊTRZE juÂż wyposaÂżone w technologie, ktĂłrych my jeszcze nie znamy  i gotowe do zasiedlenia. Kto wie ...

nie wiem czy wiesz co to jest sztuczna grawitacja a z zbudowaniem szczelnego kompleksu tez jakos nie ma problemu , smieszy mnie twierdzenie ze ksiezyc jest pusty w srodku , a niby co tam jest CoÂś co do niektorych to na karku faktycznie maja pusta banke
Byt
Gość
« Odpowiedz #26 : Październik 04, 2009, 23:42:28 »

Cytat: east
wyposaÂżone w technologie, ktĂłrych my jeszcze nie znamy
ZarĂŞczam Ci, Âże mamy wszystkie potrzebne technologie do zasiedlenia ksiĂŞÂżyca, ale jest to totalnie nieopÂłacalne i bezsensowne.
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2009, 23:42:37 wysłane przez Byt » Zapisane
frosk24
Gość
« Odpowiedz #27 : Październik 04, 2009, 23:47:23 »

ZarĂŞczam Ci, Âże mamy wszystkie potrzebne technologie do zasiedlenia ksiĂŞÂżyca, ale jest to totalnie nieopÂłacalne i bezsensowne.

nie wiem czy takie nieoplacalne i bezsensowne , wezmy np wybuch wojny atomowej elita siedzi sobie na ksiezycu a reszta walczy na skazonej ziemi , jak tez jest w tym temacie zloza innych pierwiastkow i mineralow nie wystepujacych na ziemi
Byt
Gość
« Odpowiedz #28 : Październik 05, 2009, 00:08:27 »

Za du¿o filmów sci-fi. Pomyœl o naturze ludzkiej i zastanów siê z czym wi¹¿e siê taki projekt.
frosk24
Gość
« Odpowiedz #29 : Październik 05, 2009, 00:10:31 »

Za du¿o filmów sci-fi. Pomyœl o naturze ludzkiej i zastanów siê z czym wi¹¿e siê taki projekt.

to samo mozna powiedziec zatem o PCH
komandos040
Gość
« Odpowiedz #30 : Październik 05, 2009, 09:16:47 »

Jak to Samcio zapodaÂł - istniejÂą tam bojowe bazy podziemne.
RĂłwnieÂż, byty z innych ukÂładĂłw o tym wspominali. Np. w rozmowach Plejadian z LaurÂą.

Pozdrawiam. Cool
frosk24
Gość
« Odpowiedz #31 : Październik 05, 2009, 10:40:42 »

Europejska Agencja Kosmiczna ESA ujawniÂła zdjĂŞcie obszaru na KsiĂŞÂżycu, w ktĂłry ma uderzyĂŚ impaktor amerykaĂąskiej sondy LCROSS. ZdjĂŞcie zostaÂło wykonane przez sondĂŞ SMART-1.

http://wiadomosci.onet.pl/2054709,16,zobacz__gdzie_na_ksiezycu_dojdzie_do_katastrofy,item.html
east
Gość
« Odpowiedz #32 : Październik 05, 2009, 11:12:26 »

frosk24  Âłatwo Ci ferowaĂŚ obraÂźliwe oceny (poprzednia strona ), a tu samemu ruszyĂŚ baĂąkÂą trzeba .
KsiĂŞÂżyc jest fascynujÂący moim zdaniem. Istnieje bardzo wiele pytaĂą bez odpowiedzi na temat naszego satelity. Na przykÂład w kwestii maskonĂłw oraz przyczyn powierzchniowego pola magnetycznego. SÂą relacje niezwykÂłego zachowania siĂŞ KsiĂŞÂżyca podczas uderzenia weĂą pustych czÂłonĂłw rakiety tak, jakby byÂł on w Âśrodku pusty.  Faktem sÂą planowane wyprawy na KsiĂŞÂżyc i zamiary mocarstw co do jego przyszÂłej eksploracji. BĂŞdzie to na pewno najdroÂższa eksploracja jakÂą kiedykolwiek zaplanowano. Nikt nie robi takich wypraw ot tak sobie.
CiekawiÂą mnie prawdziwe powody tak nagÂłego zainteresowania siĂŞ mocarstw KsiĂŞÂżycem. JakoÂś nie przemawia do mnie fakt, Âże chcÂą przywoziĂŚ tysiÂące ton ksiĂŞÂżycowej ziemi do przerobienia jeÂśli nie istnieje nawet technologia do produkcji energii z helu-3. Bardzo to naciÂągane. Ale wyprawy sÂą faktem podanym do publicznej wiadomoÂści. Moja interpretacje powodĂłw ksiĂŞÂżycowych wypraw moÂże Ci nie odpowiadaĂŚ frosk24, ale przyjmij do wiadomoÂści, Âże niektĂłrych ludzi  interesujÂą.

JeÂśli ignorancja zaÂślepia CiĂŞ to proszĂŞ bardzo - Âśmiej siĂŞ do rozpuku, ale bez jÂątrzenia tu na forum.

komandos040 nie interesuje mnie co tam Samcio zapodaÂł czy nie. Od dawna nie czytam nawet Âżadnych nowych sesji. Moje zainteresowania KsiĂŞÂżycem biorÂą siĂŞ z zupeÂłnie innych ÂźrĂłdeÂł. Ale , tylko hipotetycznie, zastanĂłwmy siĂŞ .
Gdyby w tej jednej sprawie ( co do bojowych czy nie -baz na KsiĂŞÂżycu )  Samcio miaÂł racjĂŞ to byÂłby to bardziej racjonalny powĂłd eksploracji KsiĂŞÂżyca niÂż zwoÂżenie ton gruzu ksiĂŞÂżycowego na ZiemiĂŞ. Bo tak na prawdĂŞ na KsiĂŞÂżycu  nie ma ÂŻADNYCH minera³ów, ktĂłrych eksploracja by siĂŞ opÂłacaÂła na wielkÂą skalĂŞ.
Po³¹czmy to z faktem , ¿e eksploracja ju¿ siê zaczê³a i wszystkim nagle siê bardzo spieszy.

frosk24
Gość
« Odpowiedz #33 : Październik 07, 2009, 00:37:55 »

east nawet nie mam zamiaru siĂŞ ÂśmiaĂŚ , skoro ksiĂŞÂżyc zachowuje siĂŞ jakby byÂł pusty to nie oznacza Âże tak jest , byĂŚ moÂże jest zbudowany z pierwiastkĂłw ktĂłre wÂłaÂśnie tak reagujÂą

Jak to Samcio zapodaÂł - istniejÂą tam bojowe bazy podziemne.
RĂłwnieÂż, byty z innych ukÂładĂłw o tym wspominali. Np. w rozmowach Plejadian z LaurÂą.

Pozdrawiam. Cool

to samo moÂżna powiedzieĂŚ o ksiĂŞÂżycach marsa kiedy dwie rosyjskie sondy zniknĂŞÂły w ich pobliÂżu w bliÂżej niewyjaÂśnionych okolicznoÂściach

edit : jeÂżeli ktoÂś chciaÂłby zrobiĂŚ sobie wodĂŞ z mĂłzgu na temat ksiĂŞÂżyca polecam 9 czĂŞÂści filmu Moon Rising

http://www.youtube.com/user/joseescamilla#play/all/favorites-all/0/iZ3wh2cjekE
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2009, 01:52:42 wysłane przez frosk24 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Październik 08, 2009, 19:40:29 »

Zdaje siĂŞ, Âże fajerwerki na KsiĂŞÂżycu juÂż jutro. KtoÂś wie moÂże, czy jakaÂś tv bĂŞdzie to transmitowaÂła?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
east
Gość
« Odpowiedz #35 : Październik 08, 2009, 22:41:45 »

MoÂże bĂŞdÂą widoczne na Âżywo z Ziemi ?
blekitnyadam
Gość
« Odpowiedz #36 : Październik 09, 2009, 07:57:29 »

Najpierw zostanie wystrzelona rakieta Atlas V Centaur. Uderzy ona w powierzchniĂŞ Srebrnego Globu o 11:30 czasu GMT (12.30 czasu polskiego) z prĂŞdkoÂściÂą ok. 9012 km/h. W tym czasie orbiter przeleci przez chmurĂŞ powstaÂłego pyÂłu i zbada jego wÂłaÂściwoÂści.

PóŸniej - o 11:34 (12.34 czasu polskiego) - sam ulegnie destrukcji, tak¿e rozbijaj¹c siê w okolicach krateru Cabeus A. Naukowcy licz¹, ¿e jeœli na Ksiê¿ycu jest woda, to znajduje siê ona w³aœnie w tym rejonie.

Kosmiczny "atak" bĂŞdzie moÂżna zobaczyĂŚ z Ziemi za pomocÂą (co najmniej 10-calowego) teleskopu, albo na stronie internetowej NASA.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #37 : Październik 09, 2009, 08:10:06 »

ok ,ale w jakim celu ta rakieta ma uderzyĂŚ w Srebrny Glob ? a co jeÂśli to prawda Âże tam sÂą bazy obcych ? Szok Szok

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
blekitnyadam
Gość
« Odpowiedz #38 : Październik 09, 2009, 08:51:00 »

Oficjalna wersja to szukanie wody... a ja mysÂłe ze testuja nowa bron
"Pentagon znaczÂąco przyspieszyÂł produkcjĂŞ bomb GBU-57A/B, ktĂłre przeznaczone majÂą byĂŚ do niszczenia podziemnych bunkrĂłw - podaje Debka File. PrzesuniĂŞcie terminu zakoĂączenia prac nad nowÂą broniÂą przewiduje siĂŞ teraz na grudzieĂą 2009 roku lub styczeĂą 2010. Takie dziaÂłanie amerykaĂąskiego wojska ma zwiÂązek z ujawnieniem drugiego programu atomowego Iranu.
Izraelski serwis Debka File sugeruje, Âże te amerykaĂąskie superbomby budowane sÂą z myÂślÂą o ewentualnym ataku na iraĂąskie podziemne instalacje bĂŞdÂące elementem programu atomowego. ZachĂłd obawia siĂŞ Âże ukrytym celem Teheranu jest budowa broni atomowej.

Bomba ma wa¿yÌ 15 ton, ale najwa¿niejsze jest to, ¿e przed eksplozj¹ ³adunku ma siê wbiÌ w ziemiê na g³êbokoœÌ nawet 60 metrów. Jest to niezwykle wa¿ne, bo iraùskie instalacje ukryte s¹ w³aœnie w podziemnych bunkrach.

ÂŹrĂłdÂła militarne w USA - na ktĂłre powoÂłuje siĂŞ Debka File - twierdzÂą, Âże najwaÂżniejsze agencje obronne jak i lotnictwo walczÂą teraz z czasem, aby jak najszybciej przystosowywaĂŚ luki niewidzialnych dla radarĂłw bombowcĂłw B2 na potrzeby nowych bomb. B2 miaÂłby je przenosiĂŚ, a nastĂŞpnie zrzucaĂŚ.

Prace nad superbombami ruszy³y ze zdwojon¹ si³¹ ju¿ w maju, kiedy to USA dowiedzia³y siê o istnieniu ukrywanych dotychczas instalacji do wzbogacania uranu. Instalacje te mieszcz¹ siê w okolicach miasta Kom w œrodkowym Iranie.

Jak pisze Debka File, Kongres USA po cichu zwiêkszy³ ju¿ poziom finansowania prac. Obama zatem przygotowuje armiê na wypadek interwencji militarnej w Iranie. Jest to te¿ karta przetargowa w zbli¿aj¹cych siê negocjacjach w Genewie nt. programu atomowego Iranu. Teheran bêdzie musia³ braÌ pod uwagê mo¿liwoœÌ precyzyjnego, chirurgicznego uderzenia w instalacje do wzbogacania uranu. Mog³oby to zastopowaÌ program atomowy.

Pierwszy termin peÂłnej gotowoÂści tak bomb jak i samolotĂłw do ich przenoszenia to grudzieĂą tego roku. To aÂż trzy lata wczeÂśniej niÂż pierwotnie planowano."
WedÂług mnie te bomby juz dawno istnieja tylko nie mieli ich gdzie wyprobowac
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #39 : Październik 09, 2009, 08:56:34 »

O BoÂże kochany ,ale dlaczego na naszym Âślicznym Srebrnym Globie ? Szok ZaÂłatwili juÂż ZimiĂŞ i teraz biorÂą siĂŞ za kosmos.Czy ludzie ( mafia rzÂądzaca Âświatem ) nie zna umiaru ? dlaczego nikt zwykÂłych ludzi nie pyta o zdanie.My chcemy zyĂŚ w pokoju i miÂłoÂści ,a nie w strachu i nienawiÂści.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
blekitnyadam
Gość
« Odpowiedz #40 : Październik 09, 2009, 09:15:19 »

chanel to tylko moje zdanie. A tak naprawde ich nigdy nie interesowaÂło czego chca zwykli ludzie
komandos040
Gość
« Odpowiedz #41 : Październik 09, 2009, 09:26:38 »

Wy³¹cznoœÌ ma Telewizja Kosmiczna - Asgard1.  DuÂży uÂśmiech
blekitnyadam
Gość
« Odpowiedz #42 : Październik 09, 2009, 10:32:52 »

http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Październik 09, 2009, 12:12:11 »

blekitnyadam dziêkujê za linka, od pó³ godziny ju¿ ogl¹dam Mrugniêcie

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
blekitnyadam
Gość
« Odpowiedz #44 : Październik 09, 2009, 12:20:32 »

ja dopiero teraz wÂłonczyÂłem musiaÂłem odejsc od kompa Smutny
east
Gość
« Odpowiedz #45 : Październik 09, 2009, 12:54:16 »

WalnĂŞÂło , poszÂła kupa kurzu , Panowie i Panie sobie pogratulowali  ( trudno byÂłoby w TAKI cel nie trafiĂŚ ) i teraz komentujÂą sobie. Ale mimo wszystko i tak warto byÂło obejrzeĂŚ widok na KsiĂŞÂżycu na Âżywo. Widok, ktĂłrego juÂż nigdy na Âżywo nie obejrzymy.
FascynujÂące .
blekitnyadam
Gość
« Odpowiedz #46 : Październik 09, 2009, 13:05:38 »

Ta potwierdzam
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Październik 09, 2009, 13:13:09 »

A do mnie akurat zaraz po uderzeniu zadzwoni³ telefon i musia³am odejœÌ od monitora. Naprawdê by³o pokazane coœ jeszcze po samym zderzeniu? Ja siê zawiesi³am na tym, jak koleœ wyci¹gn¹³ rêkê, ¿eby drugi mu pi¹tkê przybi³, ale tamten go ola³, wzi¹³ kurtkê i wyszed³ Uœmiech
A potem nie wydawaÂło mi siĂŞ, Âżeby jeszcze coÂś pokazywali z KsiĂŞÂżyca. ZerkaÂłam raz na jakiÂś czas.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
blekitnyadam
Gość
« Odpowiedz #48 : Październik 09, 2009, 13:15:42 »

poza mozliwoscia zobaczenia ksiezyca z bliska i nazywo nic ciekawego nie pokazali, liczylem na jakies materiały z ziemi o sile wybuchu i tp moze w wiadomosciach cos pokarza

dla tych co nie ogładali
http://www.youtube.com/watch?v=KzwhDe5FQag&feature=player_embedded
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2009, 13:48:28 wysłane przez blekitnyadam » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #49 : Październik 09, 2009, 13:18:20 »

Ogl¹da³am jednoczeœnie na CNBC i na stronie NASA. Na CNBC puœcili materia³ pó³ minutowy, ze 20 sekund przed uderzeniem i kilka po. Potem ¿adnych szczegó³ów nie omawiali, jedynie poklaskali trochê i nastêpny temat.
MoÂże jeszcze dzisiaj powiedzÂą coÂś wiĂŞcej.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: