Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:24:01

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: "Labirynt i ¦wiêta Geometria" na Westivalu Architektury w Szczecinie  (Przeczytany 26067 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Listopad 20, 2009, 11:11:12 »

Cytat: Kiara
Kompletnie nie jest wazne, co robisz , jak robisz i z czym sie spotykasz tak naprawde, nie jest to wazne!
No niez³y przewa³! Pisa³em juz o tym tutaj gdzie¶. Bodaj¿e tu.<

Cytat: ptak
Zastanawiam siê tak¿e nad stwierdzeniem, ¿e nie wa¿ne co i jak robisz, bo w efekcie chodzi tylko o do³adowanie.Trochê mi to tr±ci wolnoamerykank± lub prawem d¿ungli.
Te¿ siê zastanawiam..
A mi to tr±ci trochê modelem droida "Echo 5". Musi zdobyæ paliwo (ma program samo-zatankowania), bo realizuje równie¿ wiele bardzo waznych misji.
To jedna z serii, która ma wyjatkowo rozbudowan± funkcjê empatii oraz percepcji, jednak jest tak przetaktowana, ¿e utrudnia logiczn± identyfikacjê tego, co percepowane.
W efekcie na fali emocjonalnej, pewne wirusy telepatyczne maj± niekontrolowane (wewnêtrznym systemem) przej¶cia, przez które mog± siê przemycaæ.
Ale to sie dopracuje jeszcze. No nie wiem, mo¿e procesor troche nadtaktowaæ trzeba.. ale szkoda zjaraæ, bo to dobry model.

=============================

Kompletnie nie jest wazne, co robisz , jak robisz i z czym sie spotykasz tak naprawde, nie jest to wazne! Jedyna rzecza , ktora w tym jest WAZNA, to JAK TO WSZYSTKO PRZEZYWASZ, ILE Z TEGO PRZEZYWANIA ENERGII DLA SIEBIE WEZMIESZ, I NIC WIECEJ.E N  E R G I I ! A energia , to energia , ma tylko potecjal wiekszy lub mniejszy.
no ³adnie.

A tak z dystansu:
Wasz "spór" wynika li tylko z indolencji jêzykowo-pojêciowej + pewien b³edny paso¿ytniczy program rezyduj±cy u Kiary (równie¿ zwi±zany z pojeciami i jêzykiem. A dok³adniej zbudowany na nieprecyzyjnosci pojêæ)
To rodzi sztuczny konflikt ..jak widac.
Zupe³nie niepotrzebnie.

Teoretycznie: Prac± Energii wewnêtrznej mo¿na transformowaæ wiele rzeczy czy mechanizmów... wszystko.
Ale jesli spo¿ytkujesz j± na walenie g³ow± w mur - to o tyle mniej jej wykorzystasz do bardziej konstruktywnych przedsiêwziêæ i transformmacji. (Zw³aszcza ¿e bezsensowne wydatki energetyczne s± nieOdnawialne).

Nie ma powodu by otaczaæ siê ¼le zaprojektowan± i nieharmonijn± aran¿acj± przestrzeni.
Bo to tak jakby nosiæ niewygodne ubranie.

Scali³em posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 16:57:41 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Listopad 20, 2009, 12:29:48 »

east podoba mi sie bardzo ..." Nie staniemy siê przez to zunifikowan± armi± ¿o³nierzy gin±cych na czyi¶ rozkaz, lecz raczej  harmonijnie wspolpracujacym zespolem indywidualistow. Tak to widzê....."

O to chodzi by zachowac indywidualnosc w grupie, juz dawno stwierdzono , iz rozwoj indywidualny jest o wiele korzystniejszy i szybszy dla grupy, niz rozwoj grupowy przelozony na indywidualnosc.

Dlatego powinni byc liderzy i prekursorzy , bo to oni stymuluja rozwoj grupy.

Kiara U¶miech U¶miech

ps.PHI to dla Ciebie ( z Twojego punktu widzenia) moje ubranie jest niewygodne , dla mnie nie. Zbyt duzo osob chcialo by mnie ubrac wedle wlasnej "mody i wygody", nie dam sie , bo mnie jest tak DOBRZE!
Wszystkie zmiany we mnie musza zajsc gdy ja odkryje ze cos mi juz nie sluzy, ze istnieje pora na nowe.
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 12:33:55 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Listopad 20, 2009, 13:50:22 »

Silver napisa³e¶  :
Ja nie ma nic przeciwko temu , aby budowaæ piêkne, fraktalne i pozbawione metalu, plastiku, gumy i innych wynalazków domy, obiekty i inne rzeczy.Ale to jeszcze nie TERAZ !
.. jak nie TERAZ to kiedy ? W±tków i pocz±tków jest tak wiele, ¿e w³a¶ciwie ka¿dy jest dobry , aby zacz±æ.

TERAZ walczymy z og³upia³ym systemem, który nawet nie pozwala Ci w swoim w³asnym ogródku posadziæ warzywa, czy zio³a, bo zjawia siê policja, lub bêdziesz musia³ uzyskaæ na to pozwolenie.
OK. Z tym, ¿e walka wymaga ofiar. Chcesz byæ ofiar± ? Systemy nie pada³y dlatego, ¿e garstka ludzi wznieca³a rewolucje , ale dlatego, ¿e masa ludzi uwierzy³a w rewolucjê i pasywnie wymusi³a zmianê. Oczywi¶cie mo¿na dyskutowaæ nad tym, ale to nie w tym w±tku.
W tym temacie do¶æ zauwa¿yæ, ¿e og³upia³y system wydaje pozwolenia na budowê , parceluje ziemiê i namiêtnie reguluje i certyfikuje  wszystko a¿ do najdrobniejszego detalu w ca³ym otoczeniu. I tu pojawia siê co¶, co napawa mnie optymizmem. Istniej± w Polsce ( mówiê teraz o Szczecinie ) ludzie decyzyjnie w³adni, zasiadaj±cy we w³adzach miejskich, których spotka³em na wyk³adach Pani Barbary ¿ywo interesuj±cy siê zagadnieniami bioarchitektury. Bo choæ ci ludzie s± trybikami systemu to s± przede wszystkim lud¼mi . Daje siê zauwa¿yæ pewien pozytywny trend, pozytywna transformacja. Ludziom siê po prostu chce spotykaæ i dokonywaæ przekszta³ceñ i gotowi s± wykorzystaæ do tego swój status w tym Systemie, aby przekszta³ciæ rzeczywisto¶æ w co¶ nowego.
Wcze¶niej my¶la³em o Policji jak o narzêdziu przymusu w systemie. Owszem pe³ni równie¿ tak± rolê, ale odk±d pozna³em pewn± przemi³± policjantkê o go³êbim sercu, która codziennie w praktyce mierzy siê z ludzkimi tragediami, wspó³czuje i autentycznie pomaga , odt±d zmieni³em zdanie o Policji . To czê¶æ iluzorycznego systemu. I coraz wiêcej ludzi, a w tym policjantów i urzêdników równie¿ dostrzega t± iluzoryczno¶æ. Dlatego, ze zmiany postêpuj± od wewn±trz . Ten bezduszny, babiloñski  System mo¿e sobie wymy¶laæ ró¿ne przepisy, ale to od wójta, prezydenta czy ministra zale¿y czy przepis przes³oni mu ten wewnêtrzny g³os i zmusi do egzekucji przepisu czy te¿ nie. Urzêdnik te¿ lubi hodowaæ pomidorki na dzia³ce, zjada czosnek z w³asnej doniczki, a niektórzy nawet po kryjomu trawkê pal± bo s± przede wszystkim lud¼mi Mrugniêcie
Drobny wy³om w Systemie choæby na polu architektury mo¿e staæ siê inspiracj± do zmian w globalnej ¶wiadomo¶ci. Zw³aszcza wtedy, gdy ta harmonia jest kompleksowa.

Ile¿ to razy w historii mieli¶my przyk³ady . Ludzie ró¿nych profesji, ró¿nych zawodów i dyscyplin naukowych kontynuowali wspólne dzie³o. Dlatego da siê wyodrêbniæ antyk od  romantyzmu, gotyk od baroku czy pr±dów o¶wiecenia ( naukowego ).
Moim zdaniem obecnie czas nadszed³ na synergiê nowoczesnej technologii ze staro¿ytn± my¶l± i zapomnian± ( a teraz odkurzan± ) wiedz± o ¶wiêtej geometrii. Zmiana wynika od wewn±trz, co daje siê zauwa¿yæ jako otwarcie siê na nowe pr±dy oraz idee. Ludzie s± zmêczeni wszechobecno¶ci± i wszechkontrol± Systemu.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Listopad 20, 2009, 14:01:57 »

Cytat: kiara
ps.PHI to dla Ciebie ( z Twojego punktu widzenia) moje ubranie jest niewygodne , dla mnie nie. Zbyt duzo osob chcialo by mnie ubrac wedle wlasnej "mody i wygody", nie dam sie , bo mnie jest tak  DOBRZE!
Wszystkie zmiany we mnie musza zajsc gdy ja odkryje ze cos mi juz nie sluzy, ze istnieje pora na nowe.
Co¶ ¼le mnie przeczyta³a¶ najwyra¼niej, gdy¿ ja wogóle nic o Twoim ubraniu nie pisa³em, ani o Tobie.
Przyk³ad z ubraniem dotyczyl sztafarzu i ¶rodowiska architektonicznego, w jakim zyjemy i jakie sbie tworzymy.

east  podoba mi sie bardzo ..." Nie staniemy siê przez to zunifikowan± armi± ¿o³nierzy gin±cych na czyi¶ rozkaz, lecz raczej   harmonijnie wspolpracujacym zespolem indywidualistow. Tak to widzê....."

O to chodzi by zachowac indywidualnosc w grupie, juz dawno stwierdzono , iz rozwoj indywidualny jest o wiele korzystniejszy i szybszy dla grupy, niz rozwoj grupowy przelozony na indywidualnosc.
Tylko Trochê niepotrzebnie zanadto to antagonizujesz imho, bo to siê przek³ada cyklicznie w obu kierunkach..
..i przy sprawiedliwie dobranej proporcji - przy obu cyklach jest WZROST/ZYSK wszystkich stron.

Ja to realizujê w praktyce od wielu lat. Tak± w³asnie mam filozofiê od dawna.
Grupa powinna dawaæ powietrze/przestrzeñ jednostkom. A jednostki grupie.

I wszystkie moje projekty tê warto¶c realizuj±.
A pierwszy krok - to zrozumienie, ¿e KA¯DY SAM PORUSZA SIÊ POPRZEZ CZAS.

Jednakze planeta, jako CA£O¦Æ równie¿.. co oznacza, ¿e istnieje granica/miara tolerancji dla Hamulcowych.
..i po prostu jak zbyt usi³uja zakotwiczyæ, zaci±gn±æ te klocki hamulcowe - to one sie spala od tarcia.

« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 23:12:10 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Listopad 20, 2009, 20:07:27 »

A mi to tr±ci trochê modelem droida "Echo 5". Musi zdobyæ paliwo (ma program samo-zatankowania), bo realizuje równie¿ wiele bardzo waznych misji.
To jedna z serii, która ma wyjatkowo rozbudowan± funkcjê empatii oraz percepcji, jednak jest tak przetaktowana, ¿e utrudnia logiczn± identyfikacjê tego, co percepowane.
W efekcie na fali emocjonalnej, pewne wirusy telepatyczne maj± niekontrolowane (wewnêtrznym systemem) przej¶cia, przez które mog± siê przemycaæ.
Ale to sie dopracuje jeszcze. No nie wiem, mo¿e procesor troche nadtaktowaæ trzeba.. ale szkoda zjaraæ, bo to dobry model.

Ciekawe, to ¿yj± takowe ludzkie droidy na Ziemi? I miêdzy innymi na forum PCh realizuj± misje specjalne?
Ju¿ widzê co najmniej dwa egzemplarze …  Du¿y u¶miech
Zastanawiaj±ce jest kto im przetaktowuje procesory? I z jakich przestrzeni s± ich stwórcy?
Ale postêpy zauwa¿alne, choæ zawirusowanie równie¿.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 20:11:31 wys³ane przez ptak » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Listopad 20, 2009, 20:17:31 »

Stwórcy s± z Fabryki albo z Kanapy Chichot
..jak zawsze.
Zale¿y czy ich przy³apiesz, kiedy zapierniczaj±, czy podczas odpoczynku. A tworzenie jest nieUSTAnne
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Listopad 20, 2009, 20:46:34 »

A tworzenie jest nieUSTAnne

O tak, jakie to niesamowite tre¶ci  USTA wypluwaj± ! I to nieustannie …
Kiedy to siê skoñczy?  Z³y
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Marzec 24, 2010, 10:35:45 »

Pewnie w naszym klimacie to siê nie sprawdzi, ale przy korektach technologicznych, kto wie?

http://www.youtube.com/watch?v=WMNzoWkXTtc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=1kvl4BUoxoc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=AqqmuIJgWdE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=KjOV4eZ5Gjw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-9dK3sd2lbA&feature=related

Pozdrawiam - Thotal U¶miech

Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: