Leszek
Go¶æ
|
|
« : Listopad 15, 2009, 22:38:11 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 19:17:28 wys³ane przez Leszek »
|
|
|
|
|
BoGu$
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Listopad 16, 2009, 03:57:57 » |
|
Nooo nareszcie!!! ju¿ nie mog³em siê doczekaæ ¶wietna robota!
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Listopad 16, 2009, 09:51:19 » |
|
Piêkna robota! Nareszcie wiemy ju¿ wszystko, co powinni¶my ju¿ wiedzieæ na tym poziomie, i by³o nam to potrzebne do wkroczenia w czwarty poziom energo-magnetyczny - Czwarty Wymiar. Yuuupiii!!!! Pozdrawiam serdecznie. Ps. A co mi tam. Kap³an, wybacz mi proszê. Ja Tobie wybaczam. Jeste¶my teraz wybrañcami Tej Wiedzy, i niech nas bêdzie na Ziemi jak najwiêcej! Benedykt bêdzie mia³ teraz "ciê¿ki" orzech do zgryzienia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 09:55:15 wys³ane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Listopad 16, 2009, 10:00:25 » |
|
no có¿, jak wiadomo jestem kabalist±, ta WIEDZA jest mi szczególnie bliska! a co do Benedykta, jest taki modny dowcip ostatnio dwie blondynki ogl±daj± TV, nagle jedna z nich mówi: - ty zobacz Benedykt XVI na co druga natychmiast: - a Kubica który?! 718'
|
|
|
|
|
|
|
Nebulitos
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Listopad 16, 2009, 14:06:37 » |
|
A jakby tak popatrzeæ, Nassim nastêpny fa³szywy prorok...
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Listopad 16, 2009, 14:09:04 » |
|
no có¿, jak wiadomo jestem kabalist±, ta WIEDZA jest mi szczególnie bliska! a co do Benedykta, jest taki modny dowcip ostatnio dwie blondynki ogl±daj± TV, nagle jedna z nich mówi: - ty zobacz Benedykt XVI na co druga natychmiast: - a Kubica który?! 718' Dobre. Czy wie ju¿ kto¶ co¶, o wydaniach Nassima na Polskê? Czy wyda³ jakie¶ ksi±¿ki z tego materia³u pt. "Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ", o którym siê dowiedzieli¶my z jego(na You Tube) przekazów? Czy mo¿e ju¿ powsta³ przek³ad na polski ? Pozdrawiam. Ps. Dariusz proszê za ca³okszta³t wk³adu pracy w kierunku ¶ledzenia wiedzy Nassima, udekorowaæ mojego imiennika . kolejnym punktem forum. My¶lê,¿e Mu siê on nale¿y.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 14:17:51 wys³ane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Listopad 16, 2009, 14:24:32 » |
|
A je¶li siê mylisz? On podchodzi jako od strony naukowej, kabalistycznej i swej wiary. Zaczyna³ w wierze katolickiej. Pozna³ to wszystko dziêki d³ugoletnim studiom na ró¿nych kierunkach. A co wa¿ne, to wszystko siê tu do jednego sprowadzi³o. Czyli Gwiazdy tzw. Dawida. A inaczej oznacza symbol Bo¿y.(72) A pó¼niej dodaj±c odwrotny biegun, to daje nam kolejne 72, co oznacza nam 144- jako liczbê objawienia. Wiêc dzieñ Objawienia Pañskiego siê w³a¶nie rozpocz±³ wczoraj. Albo ostatnio jako¶ na dniach. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Listopad 16, 2009, 14:44:32 » |
|
ja te¿ jestem ZA aby Leszkowi za ca³o¶æ tego wielkiego dzie³a daæ co najmniej jeden punkt albo go jeszcze inaczej uhonorowaæ...
pisa³em to ju¿ u Leszka na forum, napiszê te¿ tutaj - Nassim w skali od 1 do 10 ma u mnie 11
krok poza doskona³o¶æ to on z pewno¶ci± wyszed³!!!
718'
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Listopad 16, 2009, 14:57:21 » |
|
Rzecz nie polega na tym, aby os±dzaæ - to jest dobre lub z³e, g³upie lub m±dre. Nie polega poniewa¿ jest to os±d, a w istocie przes±d, czyli przed - s±dzimy. Dlatego chodzi tylko oto, aby siê ¶wiadomie zmierzyæ. A ¶wiadomie zmierzyæ oznacza, otworzyæ siê tylko na przekaz, bez jego os±dzania. Dlatego ka¿da wie¶æ, informacja, wiedza dociera do Nas w taki sposób na ile jeste¶my otwarci, przygotowani, dojrzali. Najlepszym przyk³adem braku naszego otwarcia i dojrza³o¶ci jest os±dzanie. Gdy przestajemy os±dzac, szyfladkowac, porównywaæ rzeczy zaczynaj± sie nam wtedy jawiæ takie jakimi s±, a nie takie jakie wynikaj± z naszego os±du. pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 15:01:14 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Listopad 16, 2009, 15:05:42 » |
|
Brawo Silver. Dosadna odpowied¼. Pozdrawiam. Ps. Wkrótce kolejny rok przed nami. A czas swoje poka¿e.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Listopad 16, 2009, 17:10:43 » |
|
£atwo tak szermowaæ wyrokami , trudniej siê pochyliæ nad tematem i wypunktowaæ co jest nie tak ..
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Listopad 16, 2009, 17:52:42 » |
|
Nie skoñczy³em ogl±daæ jeszcze ca³ej sk³adanki, ale ju¿ jestem zachwycony sprowadzaniem do wspólnych mianowników; TETRARAMMATON - CZTERY GRAMY / ¦CIANY Y H W H ( cztery litery symbolizuj±ce ? ) - GRAWITACJA - CIʯAR - SIA£A BOGA - CZWARTA GÊSTO¦Æ Zastanawiam siê teraz, czy bóg Jahwe jest ograniczony do gêsto¶ci w jakiej przebywali¶my do tej pory? A mo¿e ta "gêsto¶æ" ju¿ siê rozrzedza, tajemnice przestaj± byæ tajne, mo¿e zas³u¿yli¶my na PI¡TKÊ Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Listopad 16, 2009, 18:20:31 » |
|
a co mi tam, co¶ WAM zdradzê, tak, zas³u¿yli¶my na 5: Y H Sh V H - przy czym Sh to Shin jedna litera, odpowiada ona Ogniowi i Duchowi -> Duchowy Ogieñ (Pentagrammaton) Jeszua wiadomo kim jest chyba, co? grecy mówi± na niego IESOUS 718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 18:27:22 wys³ane przez Kap³an 718 »
|
|
|
|
|
sarah54
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #13 : Listopad 16, 2009, 18:44:33 » |
|
Heli- witam-to i ja co¶ zdradzê... Dwudziestu czterech starców z K.O. to Rasa Centralna.
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Listopad 16, 2009, 18:47:04 » |
|
Saro, a co mo¿e oznaczaæ okre¶lenie "¦wiêci Starcy" po³±czone z Gwiazd± Syriusz?
to co¶ z mojej "wizji i g³osu", ale do dzisiaj nie rozumiem tego dok³adnie a mia³o miejsce to 21 grudnia 2008 roku...
pozdrawiam, Heli
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 18:51:49 wys³ane przez Kap³an 718 »
|
|
|
|
|
sarah54
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Listopad 16, 2009, 18:58:22 » |
|
To Twoja "wizja i g³os", wiêc siê wyja¶ni. Ja jeszcze tego nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Listopad 16, 2009, 19:21:27 » |
|
Wszystkie filmy Nassima s± bardzo interesuj±ce ! Ju¿ kilka lat temu zauwa¿y³em, ¿e wg. ró¿nych fragmentów Biblii (zw³aszcza starszych przek³adów…) tzw. „¦wiadectwo” mo¿e byæ znacznie starsze od swojego „opakowania” – czyli (obudowy) arki przymierza/¶wiadectwa… Odno¶nie piramidalnego kszta³tu „tablic” przymierza/¶wiadectwa, to te¿ bardzo ciekawa i zarazem niezwykle spójna hipoteza… Wszystko niezwykle klei siê ze sob±. Gdyby np. na wygl±d symbolu obrotowo/wznosz±cej osi Z na³o¿yæ 2-drugi podobny symbol, tyle ¿e przekrêcony o 90 stopni, to wówczas otrzymamy wygl±d piramidy widocznej z "góry" – czyli z lotu ptaka… Mo¿emy tak¿e dwie piramidy/trójk±ty ³±czyæ wierzcho³kami, wówczas (tym razem z "boku"… ) otrzymamy widok krzy¿a, bêd±cego tak¿e uproszczonym modelem fragmentu symbolu nieskoñczono¶ci – przewróconej ósemki… Czy zas³u¿yli¶my ju¿ na przewrócon± ósemkê… ? Serdeczne dziêki za przet³umaczenie (co najmniej na pi±tkê… ) i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Listopad 16, 2009, 19:37:32 » |
|
Wszystkie filmy Nassima s± bardzo interesuj±ce ! Ju¿ kilka lat temu zauwa¿y³em, ¿e wg. ró¿nych fragmentów Biblii (zw³aszcza starszych przek³adów…) tzw. „¦wiadectwo” mo¿e byæ znacznie starsze od swojego „opakowania” – czyli (obudowy) arki przymierza/¶wiadectwa… Odno¶nie piramidalnego kszta³tu „tablic” przymierza/¶wiadectwa, to te¿ bardzo ciekawa i zarazem niezwykle spójna hipoteza… Wszystko niezwykle klei siê ze sob±. Gdyby np. na wygl±d symbolu obrotowo/wznosz±cej osi Z na³o¿yæ 2-drugi podobny symbol, tyle ¿e przekrêcony o 90 stopni, to wówczas otrzymamy wygl±d piramidy widocznej z "góry" – czyli z lotu ptaka… Mo¿emy tak¿e dwie piramidy/trójk±ty ³±czyæ wierzcho³kami, wówczas (tym razem z "boku"… ) otrzymamy widok krzy¿a, bêd±cego tak¿e uproszczonym modelem fragmentu symbolu nieskoñczono¶ci – przewróconej ósemki… Czy zas³u¿yli¶my ju¿ na przewrócon± ósemkê… ? Serdeczne dziêki za przet³umaczenie (co najmniej na pi±tkê… ) i pozdrawiam. Jeszcze nie przebrn±³em przez wyk³ady Nassima.Ale, czy mówi on gdzie¶, dlaczego piramidy w Egipcie wykonane z tak± precyzj± s± ostros³upami o podstawie czworok±ta.A dlaczego nie s± o podstawie trójk±ta ? Jaka jest energetyczna ró¿nica pomiêdzy jednym a drugim geometrycznym kszta³tem ? Pytanie jak± energie lub jaki rodzaj energii gromadz± lub transportuj± piramidy w Egipcie. Czy j± gromadz± (''zasyj±'' z pola powszechnego ) czy j± st±d wysy³aj±. Dlaczego piramida w Gizie jest postawiona dok³adnie w czakramie ( gard³a).I dlaczego ca³y czas jest ¶cis³y zwi±zek z Orionem. Czy gdzie¶ Nassim to wyja¶nia, je¿eli tak to w której czê¶ci, bo ma ochote dzi¶ ten temat przegry¼æ.
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #18 : Listopad 16, 2009, 20:23:28 » |
|
wiêc tak, pocz±tek o piramidach i BARDZO MOCNE wyja¶nienie znajduje siê w koñcówce drugiej czê¶ci i w trzeciej ju¿ dosadnie ale nale¿y obejrzeæ ca³± 2 i 3 ¿eby temat skumaæ na maxa 718'
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Listopad 16, 2009, 20:33:54 » |
|
Wszystkie filmy Nassima s± bardzo interesuj±ce ! Ju¿ kilka lat temu zauwa¿y³em, ¿e wg. ró¿nych fragmentów Biblii (zw³aszcza starszych przek³adów…) tzw. „¦wiadectwo” mo¿e byæ znacznie starsze od swojego „opakowania” – czyli (obudowy) arki przymierza/¶wiadectwa… Odno¶nie piramidalnego kszta³tu „tablic” przymierza/¶wiadectwa, to te¿ bardzo ciekawa i zarazem niezwykle spójna hipoteza… Wszystko niezwykle klei siê ze sob±. Gdyby np. na wygl±d symbolu obrotowo/wznosz±cej osi Z na³o¿yæ 2-drugi podobny symbol, tyle ¿e przekrêcony o 90 stopni, to wówczas otrzymamy wygl±d piramidy widocznej z "góry" – czyli z lotu ptaka… Mo¿emy tak¿e dwie piramidy/trójk±ty ³±czyæ wierzcho³kami, wówczas (tym razem z "boku"… ) otrzymamy widok krzy¿a, bêd±cego tak¿e uproszczonym modelem fragmentu symbolu nieskoñczono¶ci – przewróconej ósemki… Czy zas³u¿yli¶my ju¿ na przewrócon± ósemkê… ? Serdeczne dziêki za przet³umaczenie (co najmniej na pi±tkê… ) i pozdrawiam. Jeszcze nie przebrn±³em przez wyk³ady Nassima.Ale, czy mówi on gdzie¶, dlaczego piramidy w Egipcie wykonane z tak± precyzj± s± ostros³upami o podstawie czworok±ta.A dlaczego nie s± o podstawie trójk±ta ? Jaka jest energetyczna ró¿nica pomiêdzy jednym a drugim geometrycznym kszta³tem ? Pytanie jak± energie lub jaki rodzaj energii gromadz± lub transportuj± piramidy w Egipcie. Czy j± gromadz± (''zasyj±'' z pola powszechnego ) czy j± st±d wysy³aj±. Dlaczego piramida w Gizie jest postawiona dok³adnie w czakramie ( gard³a).I dlaczego ca³y czas jest ¶cis³y zwi±zek z Orionem. Czy gdzie¶ Nassim to wyja¶nia, je¿eli tak to w której czê¶ci, bo ma ochote dzi¶ ten temat przegry¼æ. Witaj Silver. Moim zdaniem piramidy maj± podstawê czworok±ta, ze wzglêdu na takie w³a¶nie podzia³y tetragramu. Mo¿e siê to wi±zaæ nawet z dostrojeniem do okre¶lonego wymiaru, w celu wyzwolenia energii… Chocia¿, w filmach nie znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania, to jednak polecam obejrzeæ najpierw filmy, bo Nassim w³a¶nie nawi±zuje do tych zwi±zków z tetragramem, a ja nie chcia³bym za bardzo psuæ Ci bardziej bezpo¶redniego i lepszego odbioru… Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Listopad 16, 2009, 20:33:55 » |
|
No nie wiem ile wys³aæ na ta fundacjê? Niech no pomy¶lê....
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 16, 2009, 20:58:43 » |
|
nie rozumiem Lucyna?! Nassim robi te BADANIA DLA NAS a to kosztuje, wiem, wp³acanie na fundacjê The Resonance Project jest jak najbardziej OK...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Nebulitos
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 16, 2009, 21:42:27 » |
|
Rzecz nie polega na tym, aby os±dzaæ - to jest dobre lub z³e, g³upie lub m±dre. Nie polega poniewa¿ jest to os±d, a w istocie przes±d, czyli przed - s±dzimy. Dlatego chodzi tylko oto, aby siê ¶wiadomie zmierzyæ. A ¶wiadomie zmierzyæ oznacza, otworzyæ siê tylko na przekaz, bez jego os±dzania. Dlatego ka¿da wie¶æ, informacja, wiedza dociera do Nas w taki sposób na ile jeste¶my otwarci, przygotowani, dojrzali. Najlepszym przyk³adem braku naszego otwarcia i dojrza³o¶ci jest os±dzanie. Gdy przestajemy os±dzac, szyfladkowac, porównywaæ rzeczy zaczynaj± sie nam wtedy jawiæ takie jakimi s±, a nie takie jakie wynikaj± z naszego os±du. pozdrawiam Ale ja go nie os±dzam... po czym to wywnioskowa³e¶. Ja tylko pytam hipotetycznie czy on mo¿e nim byæ. Kto¶ kto ujawnia prawdê wcale nie musi byæ dobry i robiæ to dla nas tylko dla siebie itd. Co do wp³at na jakie¶ fundacje i w ogóle Waszego podekscytowania to dalej nie mam pytañ. Poza tym ju¿ to znamy z Enkiego i darów na wykopaliska na fundacjê. To siê niczym nie ró¿ni.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 21:43:52 wys³ane przez Nebulitos »
|
|
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 16, 2009, 21:43:41 » |
|
No nie wiem ile wys³aæ na ta fundacjê? Niech no pomy¶lê....
Czy¿by to Pani we w³asnej osobie? A propos Nassima, pamiêtajmy o "kwiatku" . Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 21:44:27 wys³ane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
zigrin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Listopad 16, 2009, 22:46:29 » |
|
Winien jestem Silverowi i innym ma³e sprostowanie. W poprzednim swoim po¶cie napisa³em, jakoby tzw. „kamienne tablice” mia³y piramidalny kszta³t. Oczywi¶cie, na filmie jest wyra¼nie mowa o czworo¶cianie (gr. "Tetragrammaton") i „kompatybilnym” z nim ostros³upem heksagonalnym o podstawie sze¶ciok±ta – przepraszam za przeinaczenie. Jednak, nie zmienia to faktu, ¿e wg. Nassima arkê przymierza „instalowano” w sarkofagu wielkiej piramidy, która jest piêcio¶cienna... i ma przecie¿ podstawê czworok±ta… Piramidy widoczne z góry, te¿ s± na planie krzy¿a, a po³±czone podstawami tworz± o¶mio¶cian – czy¿by zwi±zek z drzewem ¿ycia… ? Niez³e kwiatki… Chyba pora siê nad tym wszystkim dobrze zastanowiæ... - o dok³adnym obejrzeniu ju¿ nawet nie wspomnê… Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|