Leszek
Gość
|
|
« : Listopad 15, 2009, 22:38:11 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 19:17:28 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
BoGu$
Gość
|
|
« Odpowiedz #1 : Listopad 16, 2009, 03:57:57 » |
|
Nooo nareszcie!!! juÂż nie mogÂłem siĂŞ doczekaĂŚ Âświetna robota!
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #2 : Listopad 16, 2009, 09:51:19 » |
|
PiĂŞkna robota! Nareszcie wiemy juÂż wszystko, co powinniÂśmy juÂż wiedzieĂŚ na tym poziomie, i byÂło nam to potrzebne do wkroczenia w czwarty poziom energo-magnetyczny - Czwarty Wymiar. Yuuupiii!!!! Pozdrawiam serdecznie. Ps. A co mi tam. KapÂłan, wybacz mi proszĂŞ. Ja Tobie wybaczam. JesteÂśmy teraz wybraĂącami Tej Wiedzy, i niech nas bĂŞdzie na Ziemi jak najwiĂŞcej! Benedykt bĂŞdzie miaÂł teraz "ciĂŞÂżki" orzech do zgryzienia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 09:55:15 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #3 : Listopad 16, 2009, 10:00:25 » |
|
no có¿, jak wiadomo jestem kabalist¹, ta WIEDZA jest mi szczególnie bliska! a co do Benedykta, jest taki modny dowcip ostatnio dwie blondynki ogl¹daj¹ TV, nagle jedna z nich mówi: - ty zobacz Benedykt XVI na co druga natychmiast: - a Kubica który?! 718'
|
|
|
|
|
|
|
Nebulitos
Gość
|
|
« Odpowiedz #4 : Listopad 16, 2009, 14:06:37 » |
|
A jakby tak popatrzeĂŚ, Nassim nastĂŞpny faÂłszywy prorok...
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #5 : Listopad 16, 2009, 14:09:04 » |
|
no có¿, jak wiadomo jestem kabalist¹, ta WIEDZA jest mi szczególnie bliska! a co do Benedykta, jest taki modny dowcip ostatnio dwie blondynki ogl¹daj¹ TV, nagle jedna z nich mówi: - ty zobacz Benedykt XVI na co druga natychmiast: - a Kubica który?! 718' Dobre. Czy wie ju¿ ktoœ coœ, o wydaniach Nassima na Polskê? Czy wyda³ jakieœ ksi¹¿ki z tego materia³u pt. "PrzekroczyÌ Horyzont Zdarzeù", o którym siê dowiedzieliœmy z jego(na You Tube) przekazów? Czy mo¿e ju¿ powsta³ przek³ad na polski ? Pozdrawiam. Ps. Dariusz proszê za ca³okszta³t wk³adu pracy w kierunku œledzenia wiedzy Nassima, udekorowaÌ mojego imiennika . kolejnym punktem forum. Myœlê,¿e Mu siê on nale¿y.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 14:17:51 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #6 : Listopad 16, 2009, 14:24:32 » |
|
A jeœli siê mylisz? On podchodzi jako od strony naukowej, kabalistycznej i swej wiary. Zaczyna³ w wierze katolickiej. Pozna³ to wszystko dziêki d³ugoletnim studiom na ró¿nych kierunkach. A co wa¿ne, to wszystko siê tu do jednego sprowadzi³o. Czyli Gwiazdy tzw. Dawida. A inaczej oznacza symbol Bo¿y.(72) A póŸniej dodaj¹c odwrotny biegun, to daje nam kolejne 72, co oznacza nam 144- jako liczbê objawienia. Wiêc dzieù Objawienia Paùskiego siê w³aœnie rozpocz¹³ wczoraj. Albo ostatnio jakoœ na dniach. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #7 : Listopad 16, 2009, 14:44:32 » |
|
ja te¿ jestem ZA aby Leszkowi za ca³oœÌ tego wielkiego dzie³a daÌ co najmniej jeden punkt albo go jeszcze inaczej uhonorowaÌ...
pisaÂłem to juÂż u Leszka na forum, napiszĂŞ teÂż tutaj - Nassim w skali od 1 do 10 ma u mnie 11
krok poza doskona³oœÌ to on z pewnoœci¹ wyszed³!!!
718'
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
|
« Odpowiedz #8 : Listopad 16, 2009, 14:57:21 » |
|
Rzecz nie polega na tym, aby os¹dzaÌ - to jest dobre lub z³e, g³upie lub m¹dre. Nie polega poniewa¿ jest to os¹d, a w istocie przes¹d, czyli przed - s¹dzimy. Dlatego chodzi tylko oto, aby siê œwiadomie zmierzyÌ. A œwiadomie zmierzyÌ oznacza, otworzyÌ siê tylko na przekaz, bez jego os¹dzania. Dlatego ka¿da wieœÌ, informacja, wiedza dociera do Nas w taki sposób na ile jesteœmy otwarci, przygotowani, dojrzali. Najlepszym przyk³adem braku naszego otwarcia i dojrza³oœci jest os¹dzanie. Gdy przestajemy os¹dzac, szyfladkowac, porównywaÌ rzeczy zaczynaj¹ sie nam wtedy jawiÌ takie jakimi s¹, a nie takie jakie wynikaj¹ z naszego os¹du. pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 15:01:14 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #9 : Listopad 16, 2009, 15:05:42 » |
|
Brawo Silver. Dosadna odpowiedÂź. Pozdrawiam. Ps. WkrĂłtce kolejny rok przed nami. A czas swoje pokaÂże.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #10 : Listopad 16, 2009, 17:10:43 » |
|
ÂŁatwo tak szermowaĂŚ wyrokami , trudniej siĂŞ pochyliĂŚ nad tematem i wypunktowaĂŚ co jest nie tak ..
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #11 : Listopad 16, 2009, 17:52:42 » |
|
Nie skoĂączyÂłem oglÂądaĂŚ jeszcze caÂłej skÂładanki, ale juÂż jestem zachwycony sprowadzaniem do wspĂłlnych mianownikĂłw; TETRARAMMATON - CZTERY GRAMY / ÂŚCIANY Y H W H ( cztery litery symbolizujÂące ? ) - GRAWITACJA - CIĂÂŻAR - SIAÂŁA BOGA - CZWARTA GĂSTOÂŚĂ Zastanawiam siĂŞ teraz, czy bĂłg Jahwe jest ograniczony do gĂŞstoÂści w jakiej przebywaliÂśmy do tej pory? A moÂże ta "gĂŞstoœÌ" juÂż siĂŞ rozrzedza, tajemnice przestajÂą byĂŚ tajne, moÂże zasÂłuÂżyliÂśmy na PIÂĄTKĂ Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #12 : Listopad 16, 2009, 18:20:31 » |
|
a co mi tam, coÂś WAM zdradzĂŞ, tak, zasÂłuÂżyliÂśmy na 5: Y H Sh V H - przy czym Sh to Shin jedna litera, odpowiada ona Ogniowi i Duchowi -> Duchowy OgieĂą (Pentagrammaton) Jeszua wiadomo kim jest chyba, co? grecy mĂłwiÂą na niego IESOUS 718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 18:27:22 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
|
« Odpowiedz #13 : Listopad 16, 2009, 18:44:33 » |
|
Heli- witam-to i ja coÂś zdradzĂŞ... Dwudziestu czterech starcĂłw z K.O. to Rasa Centralna.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #14 : Listopad 16, 2009, 18:47:04 » |
|
Saro, a co mo¿e oznaczaÌ okreœlenie "Œwiêci Starcy" po³¹czone z Gwiazd¹ Syriusz?
to coÂś z mojej "wizji i gÂłosu", ale do dzisiaj nie rozumiem tego dokÂładnie a miaÂło miejsce to 21 grudnia 2008 roku...
pozdrawiam, Heli
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 18:51:49 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
|
« Odpowiedz #15 : Listopad 16, 2009, 18:58:22 » |
|
To Twoja "wizja i gÂłos", wiĂŞc siĂŞ wyjaÂśni. Ja jeszcze tego nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Gość
|
|
« Odpowiedz #16 : Listopad 16, 2009, 19:21:27 » |
|
Wszystkie filmy Nassima sÂą bardzo interesujÂące ! JuÂż kilka lat temu zauwaÂżyÂłem, Âże wg. ró¿nych fragmentĂłw Biblii (zwÂłaszcza starszych przekÂładĂłw…) tzw. „ÂŚwiadectwo” moÂże byĂŚ znacznie starsze od swojego „opakowania” – czyli (obudowy) arki przymierza/Âświadectwa… OdnoÂśnie piramidalnego ksztaÂłtu „tablic” przymierza/Âświadectwa, to teÂż bardzo ciekawa i zarazem niezwykle spĂłjna hipoteza… Wszystko niezwykle klei siĂŞ ze sobÂą. Gdyby np. na wyglÂąd symbolu obrotowo/wznoszÂącej osi Z naÂłoÂżyĂŚ 2-drugi podobny symbol, tyle Âże przekrĂŞcony o 90 stopni, to wĂłwczas otrzymamy wyglÂąd piramidy widocznej z "gĂłry" – czyli z lotu ptaka… MoÂżemy takÂże dwie piramidy/trĂłjkÂąty ³¹czyĂŚ wierzchoÂłkami, wĂłwczas (tym razem z "boku"… ) otrzymamy widok krzyÂża, bĂŞdÂącego takÂże uproszczonym modelem fragmentu symbolu nieskoĂączonoÂści – przewrĂłconej Ăłsemki… Czy zasÂłuÂżyliÂśmy juÂż na przewrĂłconÂą ĂłsemkĂŞ… ? Serdeczne dziĂŞki za przetÂłumaczenie (co najmniej na piÂątkĂŞ… ) i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
|
« Odpowiedz #17 : Listopad 16, 2009, 19:37:32 » |
|
Wszystkie filmy Nassima sÂą bardzo interesujÂące ! JuÂż kilka lat temu zauwaÂżyÂłem, Âże wg. ró¿nych fragmentĂłw Biblii (zwÂłaszcza starszych przekÂładĂłw…) tzw. „ÂŚwiadectwo” moÂże byĂŚ znacznie starsze od swojego „opakowania” – czyli (obudowy) arki przymierza/Âświadectwa… OdnoÂśnie piramidalnego ksztaÂłtu „tablic” przymierza/Âświadectwa, to teÂż bardzo ciekawa i zarazem niezwykle spĂłjna hipoteza… Wszystko niezwykle klei siĂŞ ze sobÂą. Gdyby np. na wyglÂąd symbolu obrotowo/wznoszÂącej osi Z naÂłoÂżyĂŚ 2-drugi podobny symbol, tyle Âże przekrĂŞcony o 90 stopni, to wĂłwczas otrzymamy wyglÂąd piramidy widocznej z "gĂłry" – czyli z lotu ptaka… MoÂżemy takÂże dwie piramidy/trĂłjkÂąty ³¹czyĂŚ wierzchoÂłkami, wĂłwczas (tym razem z "boku"… ) otrzymamy widok krzyÂża, bĂŞdÂącego takÂże uproszczonym modelem fragmentu symbolu nieskoĂączonoÂści – przewrĂłconej Ăłsemki… Czy zasÂłuÂżyliÂśmy juÂż na przewrĂłconÂą ĂłsemkĂŞ… ? Serdeczne dziĂŞki za przetÂłumaczenie (co najmniej na piÂątkĂŞ… ) i pozdrawiam. Jeszcze nie przebrn¹³em przez wykÂłady Nassima.Ale, czy mĂłwi on gdzieÂś, dlaczego piramidy w Egipcie wykonane z takÂą precyzjÂą sÂą ostrosÂłupami o podstawie czworokÂąta.A dlaczego nie sÂą o podstawie trĂłjkÂąta ? Jaka jest energetyczna ró¿nica pomiĂŞdzy jednym a drugim geometrycznym ksztaÂłtem ? Pytanie jakÂą energie lub jaki rodzaj energii gromadzÂą lub transportujÂą piramidy w Egipcie. Czy jÂą gromadzÂą (''zasyjÂą'' z pola powszechnego ) czy jÂą stÂąd wysyÂłajÂą. Dlaczego piramida w Gizie jest postawiona dokÂładnie w czakramie ( gardÂła).I dlaczego caÂły czas jest ÂścisÂły zwiÂązek z Orionem. Czy gdzieÂś Nassim to wyjaÂśnia, jeÂżeli tak to w ktĂłrej czĂŞÂści, bo ma ochote dziÂś ten temat przegryŸÌ.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #18 : Listopad 16, 2009, 20:23:28 » |
|
wiêc tak, pocz¹tek o piramidach i BARDZO MOCNE wyjaœnienie znajduje siê w koùcówce drugiej czêœci i w trzeciej ju¿ dosadnie ale nale¿y obejrzeÌ ca³¹ 2 i 3 ¿eby temat skumaÌ na maxa 718'
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Gość
|
|
« Odpowiedz #19 : Listopad 16, 2009, 20:33:54 » |
|
Wszystkie filmy Nassima sÂą bardzo interesujÂące ! JuÂż kilka lat temu zauwaÂżyÂłem, Âże wg. ró¿nych fragmentĂłw Biblii (zwÂłaszcza starszych przekÂładĂłw…) tzw. „ÂŚwiadectwo” moÂże byĂŚ znacznie starsze od swojego „opakowania” – czyli (obudowy) arki przymierza/Âświadectwa… OdnoÂśnie piramidalnego ksztaÂłtu „tablic” przymierza/Âświadectwa, to teÂż bardzo ciekawa i zarazem niezwykle spĂłjna hipoteza… Wszystko niezwykle klei siĂŞ ze sobÂą. Gdyby np. na wyglÂąd symbolu obrotowo/wznoszÂącej osi Z naÂłoÂżyĂŚ 2-drugi podobny symbol, tyle Âże przekrĂŞcony o 90 stopni, to wĂłwczas otrzymamy wyglÂąd piramidy widocznej z "gĂłry" – czyli z lotu ptaka… MoÂżemy takÂże dwie piramidy/trĂłjkÂąty ³¹czyĂŚ wierzchoÂłkami, wĂłwczas (tym razem z "boku"… ) otrzymamy widok krzyÂża, bĂŞdÂącego takÂże uproszczonym modelem fragmentu symbolu nieskoĂączonoÂści – przewrĂłconej Ăłsemki… Czy zasÂłuÂżyliÂśmy juÂż na przewrĂłconÂą ĂłsemkĂŞ… ? Serdeczne dziĂŞki za przetÂłumaczenie (co najmniej na piÂątkĂŞ… ) i pozdrawiam. Jeszcze nie przebrn¹³em przez wykÂłady Nassima.Ale, czy mĂłwi on gdzieÂś, dlaczego piramidy w Egipcie wykonane z takÂą precyzjÂą sÂą ostrosÂłupami o podstawie czworokÂąta.A dlaczego nie sÂą o podstawie trĂłjkÂąta ? Jaka jest energetyczna ró¿nica pomiĂŞdzy jednym a drugim geometrycznym ksztaÂłtem ? Pytanie jakÂą energie lub jaki rodzaj energii gromadzÂą lub transportujÂą piramidy w Egipcie. Czy jÂą gromadzÂą (''zasyjÂą'' z pola powszechnego ) czy jÂą stÂąd wysyÂłajÂą. Dlaczego piramida w Gizie jest postawiona dokÂładnie w czakramie ( gardÂła).I dlaczego caÂły czas jest ÂścisÂły zwiÂązek z Orionem. Czy gdzieÂś Nassim to wyjaÂśnia, jeÂżeli tak to w ktĂłrej czĂŞÂści, bo ma ochote dziÂś ten temat przegryŸÌ. Witaj Silver. Moim zdaniem piramidy majÂą podstawĂŞ czworokÂąta, ze wzglĂŞdu na takie wÂłaÂśnie podziaÂły tetragramu. MoÂże siĂŞ to wiÂązaĂŚ nawet z dostrojeniem do okreÂślonego wymiaru, w celu wyzwolenia energii… ChociaÂż, w filmach nie znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania, to jednak polecam obejrzeĂŚ najpierw filmy, bo Nassim wÂłaÂśnie nawiÂązuje do tych zwiÂązkĂłw z tetragramem, a ja nie chciaÂłbym za bardzo psuĂŚ Ci bardziej bezpoÂśredniego i lepszego odbioru… Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna
Gość
|
|
« Odpowiedz #20 : Listopad 16, 2009, 20:33:55 » |
|
No nie wiem ile wysÂłaĂŚ na ta fundacjĂŞ? Niech no pomyÂślĂŞ....
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 16, 2009, 20:58:43 » |
|
nie rozumiem Lucyna?! Nassim robi te BADANIA DLA NAS a to kosztuje, wiem, wpÂłacanie na fundacjĂŞ The Resonance Project jest jak najbardziej OK...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Nebulitos
Gość
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 16, 2009, 21:42:27 » |
|
Rzecz nie polega na tym, aby os¹dzaÌ - to jest dobre lub z³e, g³upie lub m¹dre. Nie polega poniewa¿ jest to os¹d, a w istocie przes¹d, czyli przed - s¹dzimy. Dlatego chodzi tylko oto, aby siê œwiadomie zmierzyÌ. A œwiadomie zmierzyÌ oznacza, otworzyÌ siê tylko na przekaz, bez jego os¹dzania. Dlatego ka¿da wieœÌ, informacja, wiedza dociera do Nas w taki sposób na ile jesteœmy otwarci, przygotowani, dojrzali. Najlepszym przyk³adem braku naszego otwarcia i dojrza³oœci jest os¹dzanie. Gdy przestajemy os¹dzac, szyfladkowac, porównywaÌ rzeczy zaczynaj¹ sie nam wtedy jawiÌ takie jakimi s¹, a nie takie jakie wynikaj¹ z naszego os¹du. pozdrawiam Ale ja go nie os¹dzam... po czym to wywnioskowa³eœ. Ja tylko pytam hipotetycznie czy on mo¿e nim byÌ. Ktoœ kto ujawnia prawdê wcale nie musi byÌ dobry i robiÌ to dla nas tylko dla siebie itd. Co do wp³at na jakieœ fundacje i w ogóle Waszego podekscytowania to dalej nie mam pytaù. Poza tym ju¿ to znamy z Enkiego i darów na wykopaliska na fundacjê. To siê niczym nie ró¿ni.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 21:43:52 wysłane przez Nebulitos »
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 16, 2009, 21:43:41 » |
|
No nie wiem ile wysÂłaĂŚ na ta fundacjĂŞ? Niech no pomyÂślĂŞ....
CzyÂżby to Pani we wÂłasnej osobie? A propos Nassima, pamiĂŞtajmy o "kwiatku" . Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 21:44:27 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
zigrin
Gość
|
|
« Odpowiedz #24 : Listopad 16, 2009, 22:46:29 » |
|
Winien jestem Silverowi i innym maÂłe sprostowanie. W poprzednim swoim poÂście napisaÂłem, jakoby tzw. „kamienne tablice” miaÂły piramidalny ksztaÂłt. OczywiÂście, na filmie jest wyraÂźnie mowa o czworoÂścianie (gr. "Tetragrammaton") i „kompatybilnym” z nim ostrosÂłupem heksagonalnym o podstawie szeÂściokÂąta – przepraszam za przeinaczenie. Jednak, nie zmienia to faktu, Âże wg. Nassima arkĂŞ przymierza „instalowano” w sarkofagu wielkiej piramidy, ktĂłra jest piĂŞcioÂścienna... i ma przecieÂż podstawĂŞ czworokÂąta… Piramidy widoczne z gĂłry, teÂż sÂą na planie krzyÂża, a po³¹czone podstawami tworzÂą oÂśmioÂścian – czyÂżby zwiÂązek z drzewem Âżycia… ? NiezÂłe kwiatki… Chyba pora siĂŞ nad tym wszystkim dobrze zastanowiĂŚ... - o dokÂładnym obejrzeniu juÂż nawet nie wspomnĂŞ… Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|