Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 12:43:17

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Odp: ZAHI HAWASS :)  (Przeczytany 1062 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
nagumulululi
Go¶æ
« : Listopad 24, 2009, 17:37:01 »

Cytat: wikipedia
Zahi Hawass (arab. زاهي حواس, ur. 28 maja 1947 w Damietcie) – jeden z czo³owych egiptologów na ¶wiecie, sekretarz generalny Najwy¿szej Rady Staro¿ytno¶ci przy egipskim Ministerstwie Kultury, zdoby³ miêdzynarodow± s³awê tak¿e poza ¶rodowiskiem archeologów dziêki czêstym wystêpom w telewizyjnych programach popularnonaukowych kana³u Discovery Civilisation po¶wiêconych cywilizacji staroegipskiej. Prowadzi dzia³ania na rzecz zwrócenia Egiptowi przechowywanych w muzeach ca³ego ¶wiata staroegipskich zabytków.

tyle wikipedia, a teraz ja, ten pan jest odpowiedzialny równie¿ za wydawanie a raczej nie wydawanie zezwoleñ na kopanie w Egipcie przez PCH

odkry³em dzisiaj co¶ ciekawego, widaæ, ¿e Samuel mia³ racjê, ¿e DA SIÊ tego pana na swoj± stronê (jak±?!) przeci±gn±æ

prze³o¿y³em sobie tego pana na cyferki i o to co mi wysz³o, s± dwa bieguny, pozytywny i negatywny w sensie ogólnym, ZAHI HAWASS

ZHI HWS = 93

liczba 93 to najwa¿niejsza z liczb w Thelemie Aleistera Crowleya, która to NOTA BENE powsta³a w pewnym sensie w Egipcie w 1904 roku w Kairze, gdzie mia³ miejsce przekaz Ksiêgi Prawa, w tym samym przekazie równie¿ przekazano na ziemiê liczbê 718! Jednak liczba 93 jest kluczowa z powodu jej gematrycznej zale¿no¶ci, otó¿ dwa szczególne s³owa sumuj± siê w grece do 93 - THELEMA (Wola) oraz AGAPE (Mi³o¶æ) i st±d MI£O¦Æ POD£UG WOLI

ale zapis ZAHI HAWASS sumuje siê do 156, jest to liczba BABALON - Wielkiej Nierz±dnicy, Partnerki Bestii 666, która j± uje¿d¿± jak zapisano w Apokalipsie...

ciekawostka w ka¿dym b±d¼ razie, pytanie brzmi - KTÓRY aspekt u pana Hawassa bêdzie silniejszy....

KAP£AN 718'

Odkrycie ameryki?
http://en.wikipedia.org/wiki/Aiwass
Crowley, being the Qabalist that he was, labored to discover Aiwass's number within the system of gematria. Initially he believed that it was 78: "I had decided on AIVAS = 78, the number of Mezla, the influence from the highest unity, and therefore suitable enough as the title of a messenger from Him." [7] After receiving a letter from a stranger, the typographer Samuel A. Jacob, whose Hebrew name was SHMUEL Bar AIWAZ bie YACKOU de SHERABAD, Crowley asked the Hebrew spelling of AIWAZ; to Crowley's great delight it was OIVZ, which equated to 93, the number of Thelema itself. Crowley remained perplexed, though, since the spelling of the name in AL was "Aiwass" not "AIVAS", which does not add up to 93. However, when Crowley decided to use the Greek Qabalah, he discovered that ...
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: