KapÂłan 718
Gość
|
|
« : Grudzień 02, 2009, 17:01:28 » |
|
SÂą dwie moÂżliwoÂści: albo prof. Tadeusz Wijaszka, dyrektor PaĂąstwowego Instytutu Weterynaryjnego w PuÂławach i jego pracownicy sÂą jasnowidzami i potrafiÂą zobaczyĂŚ, co zdarzy siĂŞ w przyszÂłoÂści, albo sÂą gÂłupcami, ktĂłrzy wygadali siĂŞ z kolejnego wielkiego i ohydnego spisku knutego w tajemnicy przez nasze ukochane koncerny farmaceutyczne. Wirtualna Polska donosi [1]:
“Wzrost liczby zachorowaĂą na grypĂŞ A/H1N1 powinien w Polsce potrwaĂŚ jeszcze ok. dwĂłch tygodni, a póŸniej prawdopodobnie nastÂąpi gwaÂłtowny spadek – powiedziaÂł szef RzÂądowego Centrum BezpieczeĂąstwa PrzemysÂław GuÂła, opierajÂąc siĂŞ na analizach przeprowadzonych przez biuro. Tymczasem naukowcy przygotowujÂą siĂŞ juÂż do walki z tzw. Wirusem Zachodniego Nilu, ktĂłry moÂże pojawiĂŚ siĂŞ w Polsce latem.”
ÂŻe co proszĂŞ?
Wprost nie wierzĂŞ wÂłasnym oczom! Ale to nie urojenia, to siĂŞ dzieje naprawdĂŞ:
“Wijaszka poinformowaÂł rĂłwnieÂż, Âże specjaliÂści z laboratorium w PuÂławach przygotowujÂą siĂŞ teraz do walki z innym wirusem – tzw. Wirusem Zachodniego Nilu, ktĂłry moÂże zagroziĂŚ Polakom latem. – Jest on prawie w 100% Âśmiertelny dla czÂłowieka. Objawy sÂą podobne jak w przypadku grypy – wysoka gorÂączka, nudnoÂści, bĂłle gÂłowy i bĂłle miĂŞÂśni. Z tym wirusem trudno walczyĂŚ, poniewaÂż przenoszÂą go komary, ale jest juÂż szczepionka. Niestety jeszcze nie tak skuteczna, jakbyÂśmy chcieli – dodaÂł. Polscy naukowcy na razie szukajÂą ÂśladĂłw obecnoÂści wirusa w naszym kraju. Badane sÂą ptaki i konie, ktĂłre na tĂŞ odmianĂŞ sÂą szczegĂłlnie wraÂżliwe. – Wirus ten po raz pierwszy pojawiÂł siĂŞ w Afryce w latach 50., póŸniej pojawiÂł siĂŞ w Europie – we Francji i WÂłoszech, a nastĂŞpnie w Stanach Zjednoczonych – zaznaczyÂł. Jak dodaÂł, prawdopodobieĂąstwo, Âże trafi rĂłwnieÂż do Polski, jest duÂże.”reszta w linku poniÂżej, zachĂŞcam do Âśledzenia tego - rozumiecie?! Ewa Kopacz spowodowaÂła, Âże koncerny farmaceutyczne (czyt - zÂłodzieje i mordercy!) stracÂą MILIARDY EURO wiĂŞc NAS WYBIJÂĄ!!! chcÂą nas najnormalniej w Âświecie dosÂłownie ZAJ*BAĂdajcie mi minusa jak musicie ale chyba waÂżniejsza sprawa siĂŞ wÂłaÂśnie klaruje tutaj... reszta w linku pod spodem a takÂże google -> ZARAZA W NILU - WIRUS ZACHODNIEGO NILU cytujÂąc film "2012" - ZOSTALIÂŚMY OSTRZEÂŻENI! http://www.globalnaswiadomosc.com/apps/forums/topics/show/1691749-wirus-zachodniego-nilu-2010-latem-w-polsce-?page=last@EDIT: http://wiadomosci.wp.pl/query,wirus%20zachodniego%20nilu,szukaj.html?ticaid=1935aa i moi ulubieĂący - nie zgÂłaszajcie tego do moderatora, sam zgÂłosiÂłem i to do admina kontynuujÂąc, ciekawostkÂą jest, Âże WIRUS EGIPSKI ma byĂŚ (bo go JESZCZE NIE MA - rozumiecie? oni go teraz robiÂą dopiero!) przenoszonÂą przez komary, có¿, zawsze uwaÂżnie studiowaÂłem BibliĂŞ i przyszÂło mi na myÂśl to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Plagi_egipskiePlaga 3. - w ogĂłle kontekst egipski mnie mocno rozÂłoÂżyÂł, w odniesieniu do PROJEKTU CHEOPS sorry mody za czerwony ale chce, Âżeby to wszyscy zobaczyli - KIARA ZWRĂCIÂŁA NA TO UWAGĂ a ja tylko zg³êbiÂłem temat i nagÂłaÂśniam bo jest nie wesoÂło, nie lubiĂŞ gdy ktoÂś chce mi i MOJEMU NARODOWI zrobiĂŚ kuku!KapÂłan 718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2009, 17:40:41 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzień 02, 2009, 17:23:25 » |
|
O kurcze, a ja typowaÂłam, Âże nastĂŞpny bĂŞdzie "WIRUS KOCI". No, ale moÂże mi siĂŞ uda jak ten "...NILU" juÂż nie bĂŞdzie modny. DuÂżo osĂłb stawiaÂło teÂż, Âże nastĂŞpny bĂŞdzie MYSI lub KOZI. Im jak widaĂŚ tym razem teÂż siĂŞ nie udaÂło.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #2 : Grudzień 02, 2009, 17:39:00 » |
|
Nie nie ja ja tylko zwrocilam na to uwage. Moim zdaniem ma to zwiazek z 10 plagami Egipskimi , a to z blokada calego wzorca wspolczesnego swiata przez 3 poziomy po 3 czesci zamkniete w glownym wzorcu co daje 10. Czyli tym razem chodzi o podwojna blokade swiadomosci? wyjscie ponad ten wzorzec?, ktora byc moze latem bedzie zdejmowana globalnie? Chodzi o przeplyw swiatla , o zapis fotonowy, odblokowanie czytnikow, bo one sa zablokowane. W swinskiej chodzilo o wode , o blokade wodny w organizmie.Tam byl konflikt wody i powietrza dlatego odbijalo sie to glownie na plucach. Tu bardziej o powietrze i ziemie? Zobaczymy co dalej? Poradzilismy sobie ze swinka poradzimy sobie z Nilem i jego zaraza. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2009, 17:44:29 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #3 : Grudzień 02, 2009, 18:25:32 » |
|
no có¿, biura podró¿y mog¹ teraz u¿ywaÌ w lecie 2010 roku takiej reklamê tym bêdê "promowaÌ" akcjê "wirus zachodniego nilu" 718'
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzień 02, 2009, 18:46:07 » |
|
Kaplanie, czas powiedziec naszym forumowiczom, ze laboratorium z Pulaw, jest super nowoczesnym laboratorium, moga wykonywac badania o jakich sie wczesniej nikomu w Polsce nie snilo. Polska ma poprostu skarb. Pozdrawiam Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzień 02, 2009, 19:06:16 » |
|
a wiĂŞc uwiarygodnia siĂŞ plan redukcji populacji na ziemi do 500 mln.,- *cel uÂświĂŞca Âśrodki* BRAVO kreatorzy NWO http://www.tajemniceludzkosci.info/news.php?extend.250.50
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzień 02, 2009, 19:15:31 » |
|
Albo ja czytam jak¹œ inn¹ wersjê artyku³u albo nie rozumiem tego, co czytam. Ja nie widzê w tym artykule na WP, ¿eby w ogóle spekulowano na temat tego, czemu trwaj¹ badania. Myœlê te¿, ¿e gdyby za nimi sta³a tak wielka zmowa, to nie przeczytalibyœmy o tym ani zdania. Nie wiem, czemu trwaj¹ badania nad tym wirusem, widocznie zacz¹³ on wystêpowaÌ w paùstwach s¹siednich b¹dŸ s¹ wskazówki, ¿e niebawem zacznie siê pojawiaÌ. ByÌ mo¿e st¹d ta zapobiegliwoœÌ. To, co rzuca siê w oczy to ró¿nica miêdzy artyku³em na WP i na globalnaswiadomosc. Ten drugi serwis na podstawie przeczytanego Ÿród³a po prostu zacz¹³ spekulowaÌ na ten temat, ca³a ta otoczka z odniesieniem do szczepionek i pochwalnej postawy pani minister, tamten temat siê przyj¹³ i odbi³ wielkim echem, wiêc nastêpne warto z nim wi¹zaÌ. Im bardziej popl¹tana intryga, tym wiêcej smaczku, im wiêcej smaczku tym wiêcej u¿ytkowników. Im wiêcej u¿ytkowników, tym wiêcej pieni¹¿ków. globalnaswiadomosc zarabia na datkach, mo¿na im wys³aÌ pieni¹¿ki Oczywiœcie WP te¿ nie jest charytatywne, tyle ¿e oni maj¹ na co wydawaÌ, pewnie maj¹ podobn¹ serwerowniê do tej Onetu, a to oznacza, ¿e przy okazji zapewniaj¹ te¿ pracê setkom ludzi. Oczywiœcie mogê siê myliÌ, jak zwykle jednak staram siê zachowaÌ zdrowy rozs¹dek.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzień 02, 2009, 19:20:06 » |
|
strasznie mi siĂŞ nie podoba Twoje podejÂście janneth, jakbyÂś byÂła wysÂłannikiem NWO, sorry ale takie mam odczucia
totalnie (sorry Thotal) prĂłbujesz tÂłumaczyĂŚ to co "oni" robiÂą aby NAM zaszkodziĂŚ...
718'
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzień 02, 2009, 19:40:24 » |
|
strasznie mi się nie podoba Twoje podejście janneth, jakbyś była wysłannikiem NWO, sorry ale takie mam odczucia
totalnie (sorry Thotal) próbujesz tłumaczyć to co "oni" robią aby NAM zaszkodzić...
718'
tak to już jest że dla "ludzi" pokroju Mengele jesteśmy tylko obiektem doświadczalnym, jak mówił Stalin "śmierć jednostki to tragedia, milionów to tylko statystyka".
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2009, 21:16:51 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzień 02, 2009, 19:45:14 » |
|
Ja mysle ze Janneth, podchodzi do takich informacji calkiem spokojnie, to prawda ze sa ludzie ze podaja tak mocno nadmuchane informacje, ze nalezy naprawde przetrzepac przez sito a potem myslec ile jest naprawde prawdy w tym wszystkim i ile jest logiki. Wlasciwie Janneth mysli typowo po mesku i to dobrze. 718, jestem przekonana ze Janneth zalezy bardzo na zdrowym powietrzu, czystej wodzie i zdrowym jedzeniu. A tak odemnie, to mimo calej tej skomplikowanej sytuacji, mamy ciagle mozliwosc wyboru co bedziemy jesc i jak bedziemy zyc. Podczas zakupow nalezy czytac co zawiera dany produkt i zdecydowac czy chce sie to kupic i podac rodzinie, czy nie. Jezeli ludzie przestana kupowac gotowe zupy, to niestety ale producent zbankrutuje, albo zadba ze jego produkt bedzie do przyjecia.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Email
|
|
« Odpowiedz #10 : Grudzień 02, 2009, 19:45:27 » |
|
totalnie (sorry Thotal) prĂłbujesz tÂłumaczyĂŚ to co "oni" robiÂą aby NAM zaszkodziĂŚ...
A Ty totalnie próbujesz t³umaczyÌ, ¿e robi¹ to w konkretnym celu i ¿adnym innym. Oznacza to, ¿e oboje robimy to samo Tylko w ró¿nych kierunkach.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #11 : Grudzień 02, 2009, 19:47:21 » |
|
Ja mysle ze Janneth, podchodzi do takich informacji calkiem spokojnie, to prawda ze sa ludzie ze podaja tak mocno nadmuchane informacje, ze nalezy naprawde przetrzepac przez sito a potem myslec ile jest naprawde prawdy w tym wszystkim i ile jest logiki. Wlasciwie Janneth mysli typowo po mesku i to dobrze. 718, jestem przekonana ze Janneth zalezy bardzo na zdrowym powietrzu, czystej wodzie i zdrowym jedzeniu. A tak odemnie, to mimo calej tej skomplikowanej sytuacji, mamy ciagle mozliwosc wyboru co bedziemy jesc i jak bedziemy zyc. Podczas zakupow nalezy czytac co zawiera dany produkt i zdecydowac czy chce sie to kupic i podac rodzinie, czy nie. Jezeli ludzie przestana kupowac gotowe zupy, to niestety ale producent zbankrutuje, albo zadba ze jego produkt bedzie do przyjecia.
to prawda i dlatego tak ważne jest uświadamianie ludziom w co się tu gra!
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2009, 19:53:00 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Email
|
|
« Odpowiedz #12 : Grudzień 02, 2009, 19:57:17 » |
|
tak to juÂż jest Âże dla "ludzi" pokroju Mengele jesteÂśmy tylko obiektem doÂświadczalnym, jak mĂłwiÂł Stalin "mierĂŚ jednostki to tragedia, milionĂłw to tylko statystyka".
A Ty Songo nie przesadzasz przypadkiem piszÂąc "ludzi"? ChĂŞĂŚ potwierdzenia spisku nierealna dla Ciebie do zweryfikowania rodzi w Tobie aÂż takÂą pogardĂŞ dla drugiego czÂłowieka?
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #13 : Grudzień 02, 2009, 20:03:27 » |
|
dla "ludzi" pokroju Josefa Mengele i jemu podobnych Tak, no chyba że ktoś chce ich wziąć w obronę bez urazy i to nie było nic osobistego a jeśli ktoś czuje się dotknięty no to...
PS. niczego nie muszę potwierdzać, bo jeśli to prawda- to dzieje się na naszych oczach
Pozdr.;-)
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2009, 20:29:04 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
Nebulitos
Gość
|
|
« Odpowiedz #14 : Grudzień 02, 2009, 20:28:34 » |
|
Wszyscy dobrze wiemy, ¿e ma byÌ zaraza i zdziesi¹tkowaÌ ludzkoœÌ, wiêc bêdzie prêdzzej czy póŸniej. Ja bym siê raczej skupi³ na tym dalaczego NWO na si³ê chc¹ spe³niÌ przepowiednie. Oni wiedz¹, ¿e trzeba wypuœciÌ zarazê ale nie wiedz¹ tylko kiedy i dlatego co jakiœ czas pojawia siê nowa odmiana, a¿ do czasu kiedy przyjdzie ten czas i silnik zaskoczy.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #15 : Grudzień 02, 2009, 20:38:55 » |
|
wyznawcy Jehowa wierzą że określona liczba ludzi pójdzie prosto do nieba(nie pamiętam liczby), więc ci mogą też wierzyć w coś podobnego- więc chcą pozbyć się większości, a ci co zostaną będą automatem wybrańcami. Wiem że to niedorzeczne, ale kto wie w co wierzą ci kolesie z NWO.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2009, 20:39:40 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #16 : Grudzień 02, 2009, 20:41:46 » |
|
a co wy na to, Âże oni by chcieli aby zostaÂło 144.000 ludzi (sto czterdzieÂści cztery tysiÂące!)
poczytajcie ApokalipsĂŞ ÂŚwiĂŞtego Jana, tam jest TA LICZBA jako liczba LUDZI, ktĂłrzy...
718'
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #17 : Grudzień 02, 2009, 20:45:28 » |
|
a co wy na to, Âże oni by chcieli aby zostaÂło 144.000 ludzi (sto czterdzieÂści cztery tysiÂące!)
poczytajcie ApokalipsĂŞ ÂŚwiĂŞtego Jana, tam jest TA LICZBA jako liczba LUDZI, ktĂłrzy...
718'
przeÂżyli
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #18 : Grudzień 02, 2009, 21:56:19 » |
|
Kochani, kto pod kim dolki kopie, ten sam wpada. Kij ma dwa konce. Nie jest to wszystko takie proste, to teraz sie pokazalo z ta cala swinska grypa. Kiedy to wszystko sie zaczynalo, to ciagle jakies informacje krazyly na temat szczepien, smierci itp. Teraz wszystko przycichlo, nikt nic nie mowi o szczepieniach, a ludzie tak choruja jak w kazdym roku. Poza tym spoleczenstwo w Niemczech jest mocno uczulone na te wszystkie kombinacje, ludzie poprostu nie wierza nikomu. Mysle ze w Polsce nie jest inaczej. Nadeszly czasy ze ludzie zaczeli prawidlowo myslec, i te rozne zawieruchy nie sa tak w niewiedzy odbierane. Mamy czasy ze o roznych spekulacjach mowi sie na glos, moze niekiedy pozno wieczorem, kiedy wlasciwie duza czesc ludzi spi w tym czasie, jednak jesli ktos sie troche chociaz interesuje, to zawsze cos wpadnie w ucho lub oko. Zreszta nie nalezy tylko czytac i sluchac, nalezy tez dzialac, poczawszy od zakupow i gospodarki domowej w rodzinie.
|
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #20 : Grudzień 02, 2009, 22:43:04 » |
|
o kaczor! sam siĂŞ ocenzurowaÂłem a, Âże to strona pisiorĂłw to wszystko juÂż jasne... siĂŞ przeraziÂłem siĂŞ po lekturze, do diabÂła z nimi i ich wyborcami 718'
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #21 : Grudzień 03, 2009, 09:05:10 » |
|
O kurcze, a ja typowaÂłam, Âże nastĂŞpny bĂŞdzie "WIRUS KOCI". No, ale moÂże mi siĂŞ uda jak ten "...NILU" juÂż nie bĂŞdzie modny. DuÂżo osĂłb stawiaÂło teÂż, Âże nastĂŞpny bĂŞdzie MYSI lub KOZI. Im jak widaĂŚ tym razem teÂż siĂŞ nie udaÂło.
Nie. Nastêpny bêdzie Chomika. (chomiczy ) Nie nie ja ja tylko zwrocilam na to uwage. Moim zdaniem ma to zwiazek z 10 plagami Egipskimi , a to z blokada calego wzorca wspolczesnego swiata przez 3 poziomy po 3 czesci zamkniete w glownym wzorcu co daje 10. Czyli tym razem chodzi o podwojna blokade swiadomosci? wyjscie ponad ten wzorzec?, ktora byc moze latem bedzie zdejmowana globalnie? Chodzi o przeplyw swiatla , o zapis fotonowy, odblokowanie czytnikow, bo one sa zablokowane. W swinskiej chodzilo o wode , o blokade wodny w organizmie.Tam byl konflikt wody i powietrza dlatego odbijalo sie to glownie na plucach. Tu bardziej o powietrze i ziemie? Zobaczymy co dalej? Poradzilismy sobie ze swinka poradzimy sobie z Nilem i jego zaraza. Kiara Zgadza siê Kiaro. Ostatnio jak by³em w Sharm, to coœ nas zaatakowa³o. Wszyscy siê dusili przez ok. 10 min. na lotnisku. To jest pozosta³oœÌ po tych plagach(zemsta faraona jak to mówi¹), teraz tylko brakuje,¿eby tam siê coœ zaczê³o "mutowaÌ" O wyjazdach na nurkowania, mogê zapomnieÌ. :/ Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2009, 09:10:47 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #22 : Grudzień 03, 2009, 10:09:39 » |
|
Sharm el Sheikh to pikuÂś, wszystko bĂŞdzie nad Zachodnim Nilem, a gdzie jest PCH??? ciekawe... strach siĂŞ baĂŚ normalnie nie Âżebym sugerowaÂł coÂś ale to paradox, polska misja ma ratowaĂŚ Âświat AKURAT w Egipcie a tu AKURAT w Egipcie pracujÂą nad nowÂą grypÂą ale juÂż jakimÂś nie porozumieniem jest, Âże jest juÂż szczepionka! chyba dla wybranych tylko, co by siĂŞ nie zarazili tworzÂąc tego wirusa jak to mĂłwiÂą mÂłodzi - LOL KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #23 : Grudzień 03, 2009, 10:28:22 » |
|
coÂś takiego jak przypadek nie istnieje PS. Âśpijcie spokojnie parafianie wszystko w porzÂądku, pod kontrolÂą
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #24 : Grudzień 03, 2009, 13:52:25 » |
|
Moim zdaniem ma to zwiazek z 10 plagami Egipskimi ,(...) Plagi byÂły nie Egipskie - Hebrajskie. "MiaÂły one przekonaĂŚ faraona, aby zgodziÂł siĂŞ na opuszczenie Egiptu przez IzraelitĂłw." Eser Ha-Makot Plaga 2. jest ciekawa No ale moÂże wyjaÂśnij co siĂŞ tam wydarzyÂło na SANTORINI (o czym juÂż gdzieÂś wspominaÂłaÂś). Bo wszystkie te plagi byÂły skutkiem wybuchu tego wulkanu, co skrzĂŞtnie wykorzystali owi Hebrajczycy. (Bo nie mam pewnoÂści Âże IzRaElochimici)
|
|
|
|
|
|
|
|