komandos040
Gość
|
|
« : Grudzień 05, 2009, 09:01:36 » |
|
Miejsce na zamieszczanie ÂżyczeĂą ÂświÂątecznych i Noworocznych dla Wszystkich forumowiczĂłw.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2010, 20:03:11 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzień 05, 2009, 10:35:00 » |
|
Przecie¿ wiêkszoœÌ forumowiczów twierdzi, ¿e to wymys³ [Œwiêta Bo¿ego Narodzenia]. Jak w takim razie ze spokojem i uczciwoœci¹ serca mog¹ sk³adaÌ ¿yczenia z tej okazji? Równie¿ z Bo¿ym Narodzeniem zwi¹zany jest krzy¿ [nie by³oby Bo¿ego Narodzenia - nie by³oby Krzy¿a] - który tak ostatnio kole w oczy i nale¿y go zdj¹Ì i schowaÌ. Pewnie spotkam siê zaraz ze stwierdzeniem, ¿e znowu j¹trzê - nie taki jest cel. Moim celem jest wzbudzenie zadumy nad spraw¹ któr¹ wy¿ej opisa³em, a tak¿e pewn¹ konsekwencj¹.
JeÂżeli natomiast prawdziwa ÂŚwiÂąteczna atmosfera [ta prawdziwa, a nie szaÂł zakupowy] moÂże w jakikolwiek sposĂłb przyczyniĂŚ siĂŞ do tego, Âże ktoÂś stanie siĂŞ nawet odrobinĂŞ lepszy, a przez to rĂłwnieÂż i Âświat - jestem jak najbardziej za.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 10:37:35 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #2 : Grudzień 05, 2009, 10:56:28 » |
|
Pod Drugie primo: twierdzenie, Âże "efektem ÂświÂąt tzw "boÂżego narodzenia" ludzie staja siĂŞ lepsi" sÂą nieuprawnione. Klepana bez refleksji formuÂłka to raczej. Ale przyjrzyj siĂŞ: Oni staja siĂŞ "lepsi" w hipokryzji, w samooszukiwaniu sie itp.
Jedni stajÂą sie lepsi , inni gorsi, a inni bez zmian. ÂŚwiĂŞta nie majÂą tu NIC do rzeczy.
A po pierwsze primo: Rozumiem Twoja zdrowÂą tendencjĂŞ do szukania SPĂJNOCI w mysleniu. TeÂż sie czasem dziwiĂŞ niektĂłrym, jak chodzi o szczegó³y czasu onego.
Jednak PRAWDA jest taka, Âże ow czs byÂł daleko przed katolicyzmem i chrzeÂścijaĂąstwem obchodzony (kilka dni wczeÂśniej niemal od zawsze- astronomiczne narodziny wydÂłuÂżajÂącego siĂŞ dnia -dotÂąd siĂŞ skracaÂł. WiĂŞc SÂłoĂące umieraÂło - a potem siĂŞ rodzi na nowo jakby)
ChrzeÂścijaĂąstwo i katolictwo natomiast siĂŞ niejako wpieÂło w ten waÂżki moment, znieksztaÂłciÂło jego znaczenie, i porĂŞ dokÂładnÂą... zmieniajÂąc waÂżka chwilĂŞ, podczas ktĂłrej warto w istocie byĂŚ skupionym na sobie i doskonale rozumieĂŚ swe intencje zamiary , potrzeby - na czas zapierniczu, uganianki, sztucznych spiĂŞtrzeĂą, gorÂączki przed-ÂświÂątecznej.
Tym samym skradziono ludziom mo¿liwoœÌ optymalnego wykorzystania okolicznoœci przyrody.
Skradziono im wiedzĂŞ i przekÂłamano ja po wielokroĂŚ. Po prostu ogÂłupiony tÂłum.
WesoÂłych ÂŚwiÂąt ÂżyczĂŞ!
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 10:58:05 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
|
« Odpowiedz #3 : Grudzień 05, 2009, 15:43:08 » |
|
Do Œwi¹t jeszcze daleko, a ¿e chrzeœcijan na tym forum jest tylu co na palcach jednej rêki u pijanego drwala to nie s¹dzê aby by³o warto zak³adaÌ ten temat. WiêkszoœÌ go po prostu wyœmieje i wykorzysta jako pole do walki przeciw KK.
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzień 05, 2009, 15:50:54 » |
|
Chodzi mi tu o jednoœÌ. A nie "walki o pogl¹dy". Tylko ¿yczliwe ¿yczenia w dobie nadchodz¹cego nastroju, godzenia siê w rodzinach, czasu przebaczania sobie wzajemnie- a nie przepychanek forumowych. Ja nie uczêszczam ju¿ od piêciu lat do koœcio³a. Jestem po rozwodzie od 3-ch lat po "konkordacie". Obecnie mam blisk¹ memu sercu osobê, która sama chodzi do koœcio³a co niedzielê. I szanuje moje pogl¹dy które uwa¿am za s³uszne w obecnej dobie zak³amania w KK. Mimo to spe³niê jej ¿yczenie, i pójdê z ni¹ do koœcio³a. Wszak¿e jak ostatnio mi powiedzia³a tak: "w tym dniu nawet najwiêksi grzesznicy , przychodz¹ do koœcio³a" - co nie mija siê z prawd¹. Ale ¿e jestem do wszystkich nastawiony pokojowo, to te¿ , b¹dŸmy i my milsi tu dla siebie. Tak by z pewnoœci¹ Jezus pragn¹³ od nas. A wiêc mimo odmiennych tu pogl¹dów, oczekujê od Was tu dobroci i ¿yczliwych ¿yczeù w dniu Bo¿ego Narodzenia. Od teraz proszê o nie pisanie niczego poza ¿yczeniami. Poczynaj¹c od dnia wigilii.Dziêkujê za zrozumienie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 16:16:23 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzień 05, 2009, 16:01:35 » |
|
NIGDY NIE BYÂŁO ÂŻADNEGO BOÂŻEGO NARODZENIA! wiĂŞc sama nazwa ÂświÂąt jest kpinÂą ÂżaÂłosnÂą 718' KapÂłanie, byĂŚ moze nie zauwaÂżyÂłeÂś proÂśby >komandosa< skierowanej do wszystkich forumowiczĂłw, dlatego jeszcze pozostawiĂŞ tego posta. Jednak wszystko co nie jest zwiÂązane z Âżyczeniami bĂŞdziemy usuwaĂŚ. Na takie informacje sÂą juz dostĂŞpne od dawna istniejÂące wÂątki. Dzrek
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 16:19:53 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
|
blekitnyadam
Gość
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzień 06, 2009, 09:22:08 » |
|
No to ja zacznĂŞ tak krĂłciutko ale od serca Wszystkim bez wyjÂątku ÂżyczĂŞ pogodnych zdrowych i wesoÂłych ÂświÂąt
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzień 20, 2009, 16:27:48 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2009, 16:28:39 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzień 24, 2009, 12:41:08 » |
|
Wiêc i ja siê przy³¹czê do ¿yczeù. Wszystkiego najlepszego Wam ¿yczê. Aby Œwiêta pogodne Wam by³y a wszelkie troski gdzieœ daleko zapomniane zosta³y.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #10 : Grudzień 24, 2009, 12:48:40 » |
|
Wszystkim ¿yczê szczêœcia i mi³oœci i aby ró¿nice w pogl¹dach nigdy nie prowadzi³y do konfliktów
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #11 : Grudzień 24, 2009, 12:53:10 » |
|
Wszystkiego naj, naj, naj. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
|
« Odpowiedz #12 : Grudzień 24, 2009, 12:59:09 » |
|
"Naturalnie zdrowych" ÂŚwiÂąt Âżyczy Wszystkim Forumowiczom oraz GoÂściom
Barbarax
|
|
|
|
|
|
|
muszin
Gość
|
|
« Odpowiedz #13 : Grudzień 24, 2009, 13:03:59 » |
|
I ode mnie WesoÂłych rodzinnych ÂświÂąt i oby w 2010 roku byÂło wiĂŞcej JednoÂści niÂż granic
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
|
« Odpowiedz #14 : Grudzień 24, 2009, 13:18:07 » |
|
Niech kazdy zwykly "dzien jak co dzien" bedzie rownie swiateczny jak te wszystkie swiateczne i powodzenia w 2010 roku. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #15 : Grudzień 24, 2009, 13:41:00 » |
|
Pragnieniem ludzi od zawsze byla Milosc , Dobro , Cieplo i Madrosc, niechaj te wartosci ktore sa wazne dla kazdego z Was stana sie Waszymi skarbami i w Swieta i w kazdym dniu Nowego roku 2010. Badzcie szczesliwi! Kiara
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
|
« Odpowiedz #16 : Grudzień 24, 2009, 13:50:35 » |
|
Wszystkiego co najlepsze ÂŻyczy wiki
|
|
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
|
« Odpowiedz #17 : Grudzień 24, 2009, 13:51:36 » |
|
*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´) `•.¸(*)WesoÂłych ÂŚwiÂąt(*) (¸.•*(¸.•*´¨¨¨¨`*•.¸)*•.¸)
♥$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ ._$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$____$$ .___$$$$$$$$$$$$$$$________$$ ____$$$$$$$$$$$$________$$ ______$$$$$$$$__________$$ ______$$$$$$__#♥#♥____$$ ______$$$$$$__##♥#__$$ ________$$________$$ ________$$____$$$$ ________$$$$$$ ...*•-•* ..) ……. .•* TA NOC BĂDZIE MAGICZNA )) …. .•* ........ .•*¯¯*•. ….( ……. .•*,•*¯*Ă...)***….*•.¸_¸.¬•* ..*•.¸_¸.•* Niech Ci spadnie z nieba gwiazdka, wcinaj szczĂŞÂście niczym ciastka. A na caÂły Nowy Rok, niech ze Âśniegiem Ci napada, chwil cudownych i rozgrzanych jak gorÂąca czekolada.
|
|
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
|
« Odpowiedz #18 : Grudzień 24, 2009, 14:33:24 » |
|
Czujê siê cz¹stk¹ forumowej spo³ecznoœci, dlatego dziêkujê za s³owa p³yn¹ce z serca... Nie obchodzê œwi¹t w typowy dla naszej kultury sposób. Jednak lubiê ciep³o s³ów, prezenty, dobre jedzenie i czas spêdzany z rodzin¹ Tym wszystkim, którzy tu zostawiaj¹ swój œlad ¿yczê, by czas tutaj spêdzany zaowocowa³ zrozumieniem, ¿e wszyscy jesteœmy JEDNO. I zrozumienia, ¿e ka¿dy jest inny i ma do tego prawo. A nastêpny rok niech bêdzie rokiem transformacji œwiadomoœci w kierunku Jednoœci. I niech bêdzie lepszy przez stopniowe usuwanie strachu z naszych umys³ów.
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Gość
|
|
« Odpowiedz #19 : Grudzień 24, 2009, 15:12:46 » |
|
ÂŻyczĂŞ wszystkim serdecznie: wszystkiego co najlepsze, zdrowia, szczĂŞÂścia i wszelkiej radoÂści, wesoÂłego wypoczynku ÂświÂątecznego, oraz duÂżo MiÂłoÂści.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2009, 15:17:13 wysłane przez zigrin »
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
|
« Odpowiedz #20 : Grudzień 24, 2009, 15:57:04 » |
|
Najserdeczniejsze Âżyczenia ÂŚwiÂąteczne i Noworoczne dla wszystkich, ktorzy znalezli tu przyjemnosc w rozmowach z inymi.
|
|
|
|
|
|
|
t0m3k12
Gość
|
|
« Odpowiedz #21 : Grudzień 24, 2009, 16:19:57 » |
|
KaÂżdemu, obojĂŞtnie skÂąd, od Âświtu, aÂż do zmroku - WesoÂłych i przyjemnych ÂŚwiÂąt!
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #22 : Grudzień 24, 2009, 23:20:55 » |
|
od Âświtu, aÂż do zmroku - WesoÂłych i przyjemnych Od Zmierzu do ÂŚwitu ..ale to 3 noce temu byÂło juÂż. DuÂży zmierzch - DuÂży Âświt
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2009, 23:36:53 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
|
« Odpowiedz #23 : Grudzień 24, 2009, 23:39:42 » |
|
SpeÂłnienia MarzeĂą.
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
|
« Odpowiedz #24 : Grudzień 24, 2009, 23:41:25 » |
|
niech swiatlo milosci rozswietli ciemnosci niewiedzy:)
|
|
|
|
|
|
|
|