Kiara
Gość
|
 |
« : Grudzień 05, 2009, 16:56:39 » |
|
Moze zacznijmy od tego.... Przesilenie zimowe
Czym naprawde jest tzw. Swieto bozego Narodzenia z czym sie kojarzy? Jaka jest jego prawdziwa data?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Przesilenie_zimowe
GODY.
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99to_Godowe By pozniej rozwazac nazwy stworzone dla religijnego wladania ludzmi przez KK. Do dzisiaj uzywamy nazwy Gody , skladajac zyczenia swiateczne. Przekodowywanie symboliki to stary i znany od dawna "numer" roznych wladcow. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 17:11:55 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 05, 2009, 17:03:28 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 20:10:10 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 05, 2009, 23:59:38 » |
|
BoÂże Narodzenie – w tradycji chrzeÂścijaĂąskiej to ÂświĂŞto upamiĂŞtniajÂące narodziny Jezusa Chrystusa. Jest to liturgiczne ÂświĂŞto staÂłe, przypadajÂące na 25 Grudnia.
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 06, 2009, 13:56:09 » |
|
ZaÂś wigilia 24.12, ciekawe Âże nie wczeÂśniej 22, lub 23. 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 06, 2009, 14:13:21 » |
|
ChrzeÂścijaĂąstwo i katolictwo natomiast siĂŞ niejako wpieÂło w ten waÂżki moment, znieksztaÂłciÂło jego znaczenie, i porĂŞ dokÂładnÂą... zmieniajÂąc waÂżka chwilĂŞ, podczas ktĂłrej warto w istocie byĂŚ skupionym na sobie i doskonale rozumieĂŚ swe intencje zamiary , potrzeby - na czas zapierniczu, uganianki, sztucznych spiĂŞtrzeĂą, gorÂączki przed-ÂświÂątecznej.
Tym samym skradziono ludziom mo¿liwoœÌ optymalnego wykorzystania okolicznoœci przyrody.
Skradziono im wiedzĂŞ i przekÂłamano ja po wielokroĂŚ. Po prostu ogÂłupiony tÂłum.
WesoÂłych ÂŚwiÂąt ÂżyczĂŞ!
Nic prostszego jak "wypi¹Ì siê" z tego, co nam nie odpowiada . Przecie¿ ruch cia³ niebieskich i zwi¹zana z ni¹ duchowoœÌ, zwi¹zki cz³owieka z wszechœwiatem nie zaniknê³y ( nikt ich nie ukrad³ ) tylko dlatego, ¿e ktoœ siê pod to podpi¹³ i usi³uje na swoj¹ mod³ê przerobiÌ. Wszystko , co zosta³o uczynione , to przejêcie kontroli nad interpretacj¹. Œwiêta to czas koùca i pocz¹tku kolejnego cyklu. Przypominaj¹ trochê majaùski czas przebaczenia i darowania wszelkich d³ugów, czas rozpoczêcia OD NOWA nastêpnego cyklu. Po d³ugiej nocy rodzi siê promieù œwiat³a i odt¹d bêdzie siê wzmacnia³ . Tym fraktalnym pozdrowieniem ¿yczê Wam odnalezienia siê w oceanie mi³oœci ..
|
|
|
|
|
|
|
Betti
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 06, 2009, 15:14:59 » |
|
Tyle ze On sie chyba nie urodzil 25.12
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 06, 2009, 15:56:00 » |
|
Dla mnie œwiêta Bo¿ego Narodzenia, to w tej postaci jakie one jest, to katolicko - konsumcyjne przedstawienie, nic wiêcej. I to przedstawienie ma upamiêtniaÌ narodziny Jezusa ?..! Ciekawe ? Ciekawe komu taki sposób postêpowania przynosi zaszczyt, komu przynosi chwa³ê ? Zamiast zrozumieÌ co Jezus rzek³ ludzie p³awi¹ siê obrzêdami i tradycjami. Id¹ do koœcio³a, a potem zasiadaj¹ przy sto³ach, jedz¹, pij¹ wódê, z boku gdzieœ stoi choinka zapo¿yczona z pogaùskich obyczajów i opowiadaj¹ jeden drugiemu co komu na jêzyk przyniesie. I to maj¹ byÌ œwiêta upamiêtniaj¹ce narodziny Jezusa ?  P³akaÌ z tego powodu siê nie da, mo¿na najwy¿ej siê z tego cyrku poœmiaÌ. Tymczasem Jezus rzek³ : dbajcie tylko o ''Królestwo Niebieskie'', które jest wewn¹trz Was, a wszystko resztê bêdzie Wam dane.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2009, 16:00:33 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 06, 2009, 16:10:09 » |
|
BoÂże Narodzenie – w tradycji chrzeÂścijaĂąskiej to ÂświĂŞto upamiĂŞtniajÂące narodziny Jezusa Chrystusa. Jest to liturgiczne ÂświĂŞto staÂłe, przypadajÂące na 25 Grudnia.
Otoz zeby byc spadkobierca rodowym w rodzie Dawida meczyzna nie mogl sie urodzic w grudniu. Malzenstwa byly zawierane w okreslonym miesiacu i dziecko pierworodne powinno wrodzic sie we wrzesniu. To byl miesiac nadajacy chlopcu range spadkobiercy rodowemu, krolowie rodzili sie we wrzesniu , takie byly zasady zwyczajowe. Opisywalam to zagadnienie w Kodzie Peszerowym , tak wiec uznawanie narodzin Jezusa w grudniu dyskwalifikuje go z roli spadkobiercy rodowego. Istnieje wiele sekretw tamtych czasow , ktore KK stara sie ukryc narzucajac swoje tradycje na prawde zaistniala. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2009, 16:10:41 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 06, 2009, 20:46:39 » |
|
ZaÂś wigilia 24.12, ciekawe Âże nie wczeÂśniej 22, lub 23.  Jak rozumiem to Âżart? JeÂżeli nie to ÂśpieszĂŞ wyjaÂśniĂŚ, Âże sÂłowo wigilia oznacza "dzieĂą przed". Kiaro, czy ÂŚw. MikoÂłaj teÂż zostaÂł przejĂŞty przez KK z innych wierzeĂą? Jak rozumiem informacje ktĂłre zamieÂściÂłaÂś w poÂście wyÂżej to znowu Twoja osÂławiona "wewnĂŞtrzna wiedza"?
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 07, 2009, 00:10:01 » |
|
nie, mĂłj drogi artqu - to ZWOJE Z NAD MORZA MARTWEGO (Qumran) i odczytanie kodu peszerowego przez BarbarĂŞ Thiering, Âświatowej sÂławy teolog, biblistkĂŞ itp itd etc a wszystko w ksi¹¿ce "JEZUS MĂÂŻCZYZNÂĄ"* (tytuÂł raczej Âźle z angielskiego przetÂłumaczony bo w oryginale jest JESUS THE MAN i ja bym przetÂłumaczyÂł to jako JEZUS CZÂŁOWIEKIEM... * unikat! nigdzie tego nie ma, na allegro byÂło ale kupiÂłem i znowu nie ma  718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2009, 00:11:30 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 07, 2009, 00:24:53 » |
|
To Âże Kiara czasem pisze gÂłupoty nie znaczy wcale ze w tym wÂątku napisaÂła choĂŚ jednÂą.
edit: Generalnie to ju¿ w trakcie pisania tego postu mialem w planie go usun¹Ì przy nastêpnej okazji.
Ale skoro juÂż mnie zacytowaÂłeÂś, KapÂłan, to zmusiÂłeÂś mnie do powiedzenia tego, czego nie miaÂłem zamiaru powiedzieĂŚ: CzĂŞsto teÂż jest tak, Âże Kiara nierozumie tego co sama pisze niestety. Mozliwe Âże rozumie, co ma na mysli - ale nie rozumie co pisze. Obcokrajowcy tak majÂą czasami.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2009, 13:20:42 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 07, 2009, 07:57:54 » |
|
To Âże Kiara czasem pisze gÂłupoty nie znaczy wcale ze w tym wÂątku napisaÂła choĂŚ jednÂą.
to, Âże nie rozumiesz czasem co pisze Kiara nie oznacza, Âże pisze czasem gÂłupoty ale oznacza to, Âże nie rozumiesz tego co czasem pisze  pozdr666, 718'
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 07, 2009, 15:49:51 » |
|
nie, mĂłj drogi artqu - to ZWOJE Z NAD MORZA MARTWEGO (Qumran) i odczytanie kodu peszerowego przez BarbarĂŞ Thiering, Âświatowej sÂławy teolog, biblistkĂŞ itp itd etc a wszystko w ksi¹¿ce "JEZUS MĂÂŻCZYZNÂĄ"* (tytuÂł raczej Âźle z angielskiego przetÂłumaczony bo w oryginale jest JESUS THE MAN i ja bym przetÂłumaczyÂł to jako JEZUS CZÂŁOWIEKIEM... * unikat! nigdzie tego nie ma, na allegro byÂło ale kupiÂłem i znowu nie ma  718' Czyli te miedziane tabliczki, co poodkrywali. 
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 07, 2009, 17:54:57 » |
|
zwĂłj miedziany o ktĂłrym piszesz to "inna bajka" - zawiera on sekretny zapis miejsc gdzie jest ukryty SKARB ÂŚWIÂĄTYNI SALOMONA / ARKA PRZYMIERZA - niestety, w ogromnej czĂŞÂści jest niedostĂŞpny / nie upubliczniony, tylko badacze majÂą do tego dostĂŞp...
polecam google -> "zwĂłj miedziany qumran skarb"
718'
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 07, 2009, 20:17:06 » |
|
zwĂłj miedziany o ktĂłrym piszesz to "inna bajka" - zawiera on sekretny zapis miejsc gdzie jest ukryty SKARB ÂŚWIÂĄTYNI SALOMONA / ARKA PRZYMIERZA - niestety, w ogromnej czĂŞÂści jest niedostĂŞpny / nie upubliczniony, tylko badacze majÂą do tego dostĂŞp...
polecam google -> "zwĂłj miedziany qumran skarb"
718'
O tym to wiem KapÂłanie. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 07, 2009, 20:29:19 » |
|
nie, mĂłj drogi artqu - to ZWOJE Z NAD MORZA MARTWEGO (Qumran) i odczytanie kodu peszerowego przez BarbarĂŞ Thiering, Âświatowej sÂławy teolog, biblistkĂŞ itp
Ten temat byÂł juÂż poruszany na forum i Kiara w Âświetle argumentĂłw przedstawianych w dyskusji - jak to czĂŞsto zwykÂła robic - stwierdziÂła, Âże nie bĂŞdzie rozmawiaĂŚ. TakÂże wiele z poprawnoÂści interpretacji "odkryĂŚ" Thiering byÂło podwaÂżanych.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 07, 2009, 22:51:05 » |
|
nie, mĂłj drogi artqu - to ZWOJE Z NAD MORZA MARTWEGO (Qumran) i odczytanie kodu peszerowego przez BarbarĂŞ Thiering, Âświatowej sÂławy teolog, biblistkĂŞ itp
Ten temat byÂł juÂż poruszany na forum i Kiara w Âświetle argumentĂłw przedstawianych w dyskusji - jak to czĂŞsto zwykÂła robic - stwierdziÂła, Âże nie bĂŞdzie rozmawiaĂŚ. TakÂże wiele z poprawnoÂści interpretacji "odkryĂŚ" Thiering byÂło podwaÂżanych. Temat byl poruszany wyjasnienia istnieja w temacie. A podwazanie poprawnosci odczytu P.Barbary Thiering istnieja wylacznie w twojej swiadomosci arteq . Ja z nia nie mam zamiaru polemizowac , chcesz zeby tak bylo niech tak pozostanie. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2009, 22:51:37 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 07, 2009, 23:08:19 » |
|
Nie, nie tylko w mojej. W tej kwestii wypowiadali siĂŞ rĂłwnieÂż inni badacze - przytaczaÂł ich Tenebrael. Trzymajmy siĂŞ pewnych faktĂłw, zamiast manipulowaĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 10, 2009, 22:47:36 » |
|
SwiĂŞta B.N. (?) na wesoÂło jakby...
zapisaĂŚ ÂświĂŞta na wesoÂło chciaÂłoby siĂŞ, oj chciaÂło
na stole wszystkiego peÂłno a jednak ciÂągle czegoÂś brakuje ciÂągle czegoÂś maÂło
nie pada Âśnieg bydlĂŞta nie ryczÂą
Âświnie w postaci szynek na stoÂłach jedynie kwiczÂą
trzej krĂłlowie zagubieni nie sÂłychaĂŚ pasterzy pienia
sztuczne drzewka, sztuczne dusze
uczestniczyĂŚ w cyrku takim ja nie muszĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 11, 2009, 17:32:55 » |
|
 Bravo Koliberku!  Piêkny wierszyk.  A dziœ widzia³em przed Realem choinki du¿e i ma³e, zaœ nastrój w domach bêdzie tak¿e "du¿y i ma³y"  Ciekawe u kogo bêdzie taki a u kogo taki? Tu z pewnoœci¹ mog¹ siê wypowiadaÌ Ci i Ci.  Za to ja jestem z tych "Ci", którzy lubi¹ nastrój œwi¹teczny ¿ywego drzewka i stajenki.  W owej choince wokó³ bombek , broù Panie Bo¿e nie "atomowych".  Pozdrawiam œwi¹tecznie i nastrojowo.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudzień 11, 2009, 17:35:40 » |
|
Benedykt przeÂłoÂżyÂł sobie pasterkĂŞ na 22.00, ale nie zobowiÂązujÂąco dla innych 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 11, 2009, 17:56:17 » |
|
Benedykt prze³o¿y³ sobie pasterkê na 22.00, ale nie zobowi¹zuj¹co dla innych  Tak , bo póŸniej poleci ogl¹daÌ 'zjawiska" przez Teleskop "duchowny." 
|
|
|
|
|
|
|
jeremiasz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudzień 16, 2009, 09:41:40 » |
|
Wiecie co jest najfajnijesze w œwiêtach B.N.? ¯e od tego momentu DZIEà STAJE SIà CORAZ D£U¯SZY! JUPPPPPI!  Jakoœ zawsze mnie to to radowa³o, z dnia na dzieù, tygodnia na tydzieù, idzie wiosna! Siê wcalê nie dziwie, ¿e ludy "prymitywne" (hehe) wtedy mia³y jakieœ balangi i œwiêta. Wszak od tego momentu "ciemnoœÌ zaczyna przegrywaÌ z jasnoœci¹". pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudzień 16, 2009, 10:16:09 » |
|
Wiecie co jest najfajnijesze w œwiêtach B.N.? ¯e od tego momentu DZIEà STAJE SIà CORAZ D£U¯SZY! JUPPPPPI!  Jakoœ zawsze mnie to to radowa³o, z dnia na dzieù, tygodnia na tydzieù, idzie wiosna! Siê wcalê nie dziwie, ¿e ludy "prymitywne" (hehe) wtedy mia³y jakieœ balangi i œwiêta. Wszak od tego momentu "ciemnoœÌ zaczyna przegrywaÌ z jasnoœci¹". pozdrawiam jest taki mój ulubiony fragment z "Esoteic Agenda",- tj.: "mo¿na wejœÌ do pomieszczenia wype³nionego ca³kowicie ciemnoœci¹ i zapaliÌ zapa³kê, i ca³y pokój wype³ni siê œwiat³em, nie da siê zrobiÌ odwrotnie" pozdrawiam wszystkich;-))
|
|
|
|
|
|
|
|