Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 11, 2025, 21:07:52

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ÂŚwiĂŞta BoÂżego Narodzenia - genealogia  (Przeczytany 23867 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« : Grudzień 05, 2009, 16:56:39 »

Moze zacznijmy od tego....

Przesilenie zimowe

Czym naprawde jest tzw. Swieto bozego Narodzenia z czym sie kojarzy? Jaka jest jego prawdziwa data?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Przesilenie_zimowe

GODY.

http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99to_Godowe

By pozniej rozwazac nazwy stworzone dla religijnego wladania ludzmi przez KK.
Do dzisiaj uzywamy nazwy Gody , skladajac zyczenia swiateczne. Przekodowywanie symboliki to stary i znany od dawna "numer"  roznych wladcow.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 17:11:55 wysłane przez Dariusz » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #1 : Grudzień 05, 2009, 17:03:28 »

1.XI.-czyli DZIADY http://pl.wikipedia.org/wiki/Dziady_(zwyczaj)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 20:10:10 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 05, 2009, 23:59:38 »

BoÂże Narodzenie – w tradycji chrzeÂścijaĂąskiej to ÂświĂŞto upamiĂŞtniajÂące narodziny Jezusa Chrystusa. Jest to liturgiczne ÂświĂŞto staÂłe, przypadajÂące na 25 Grudnia.
komandos040
Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 06, 2009, 13:56:09 »

ZaÂś wigilia 24.12, ciekawe Âże nie wczeÂśniej 22, lub 23. UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #4 : Grudzień 06, 2009, 14:13:21 »

ChrzeÂścijaĂąstwo i katolictwo natomiast siĂŞ niejako wpieÂło w ten waÂżki moment,
znieksztaÂłciÂło jego znaczenie, i porĂŞ dokÂładnÂą...
zmieniajÂąc waÂżka chwilĂŞ,
podczas  ktĂłrej warto w istocie byĂŚ skupionym na sobie i doskonale rozumieĂŚ swe intencje zamiary , potrzeby - na czas zapierniczu, uganianki, sztucznych spiĂŞtrzeĂą, gorÂączki przed-ÂświÂątecznej.

Tym samym skradziono ludziom mo¿liwoœÌ optymalnego wykorzystania
okolicznoÂści przyrody.

Skradziono im wiedzĂŞ i przekÂłamano ja po wielokroĂŚ. Po prostu ogÂłupiony tÂłum.

WesoÂłych ÂŚwiÂąt ÂżyczĂŞ!

Nic prostszego jak "wypi¹Ì siĂŞ" z tego, co nam nie odpowiada . PrzecieÂż ruch ciaÂł niebieskich i zwiÂązana z niÂą duchowoœÌ, zwiÂązki czÂłowieka z wszechÂświatem  nie zaniknĂŞÂły ( nikt ich nie ukradÂł )  tylko dlatego, Âże ktoÂś siĂŞ pod to podpi¹³ i usiÂłuje na swojÂą mod³ê przerobiĂŚ. Wszystko , co zostaÂło uczynione , to przejĂŞcie kontroli nad interpretacjÂą.

ÂŚwiĂŞta to czas koĂąca i poczÂątku kolejnego cyklu. PrzypominajÂą trochĂŞ majaĂąski czas przebaczenia i darowania wszelkich dÂługĂłw, czas rozpoczĂŞcia OD NOWA nastĂŞpnego cyklu. Po dÂługiej nocy rodzi siĂŞ promieĂą ÂświatÂła i odtÂąd bĂŞdzie siĂŞ wzmacniaÂł .
Tym fraktalnym pozdrowieniem ÂżyczĂŞ Wam odnalezienia siĂŞ w oceanie  miÂłoÂści ..
Betti
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 06, 2009, 15:14:59 »

Tyle ze On sie chyba nie urodzil 25.12
Silver
Gość
« Odpowiedz #6 : Grudzień 06, 2009, 15:56:00 »

Dla mnie ÂświĂŞta BoÂżego Narodzenia, to w tej postaci jakie one jest, to katolicko - konsumcyjne przedstawienie, nic wiĂŞcej.
I to przedstawienie ma upamiĂŞtniaĂŚ narodziny Jezusa ?..!
Ciekawe ? Ciekawe komu taki sposób postêpowania przynosi zaszczyt, komu przynosi chwa³ê ?
Zamiast zrozumieĂŚ co Jezus rzekÂł ludzie pÂławiÂą siĂŞ obrzĂŞdami i tradycjami.
IdÂą do koÂścioÂła, a potem zasiadajÂą przy stoÂłach, jedzÂą, pijÂą wĂłdĂŞ, z boku gdzieÂś stoi choinka zapoÂżyczona z pogaĂąskich obyczajĂłw i opowiadajÂą jeden drugiemu co komu na jĂŞzyk przyniesie.
I to majÂą byĂŚ ÂświĂŞta upamiĂŞtniajÂące narodziny Jezusa ? Szok
PÂłakaĂŚ z tego powodu siĂŞ nie da, moÂżna najwyÂżej siĂŞ z tego cyrku poÂśmiaĂŚ.

Tymczasem Jezus rzekÂł : dbajcie tylko o ''KrĂłlestwo Niebieskie'', ktĂłre jest wewnÂątrz Was, a wszystko resztĂŞ bĂŞdzie Wam dane.
Wszystko resztĂŞ!

« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2009, 16:00:33 wysłane przez Silver » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #7 : Grudzień 06, 2009, 16:10:09 »

BoÂże Narodzenie – w tradycji chrzeÂścijaĂąskiej to ÂświĂŞto upamiĂŞtniajÂące narodziny Jezusa Chrystusa. Jest to liturgiczne ÂświĂŞto staÂłe, przypadajÂące na 25 Grudnia.

Otoz zeby byc spadkobierca rodowym w rodzie Dawida meczyzna nie mogl sie urodzic w grudniu. Malzenstwa byly zawierane w okreslonym miesiacu i dziecko pierworodne powinno wrodzic sie we wrzesniu.
To byl miesiac nadajacy chlopcu range spadkobiercy rodowemu, krolowie rodzili sie we wrzesniu , takie byly zasady zwyczajowe.
Opisywalam to zagadnienie w Kodzie Peszerowym , tak wiec uznawanie narodzin Jezusa w grudniu  dyskwalifikuje go z roli spadkobiercy rodowego.

Istnieje wiele sekretw tamtych czasow , ktore KK stara sie ukryc narzucajac swoje tradycje na prawde zaistniala.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2009, 16:10:41 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #8 : Grudzień 06, 2009, 20:46:39 »

ZaÂś wigilia 24.12, ciekawe Âże nie wczeÂśniej 22, lub 23. UÂśmiech
Jak rozumiem to Âżart? JeÂżeli nie to ÂśpieszĂŞ wyjaÂśniĂŚ, Âże sÂłowo wigilia oznacza "dzieĂą przed".

Kiaro, czy ÂŚw. MikoÂłaj teÂż zostaÂł przejĂŞty przez KK z innych wierzeĂą?

Jak rozumiem informacje ktĂłre zamieÂściÂłaÂś w poÂście wyÂżej to znowu Twoja osÂławiona "wewnĂŞtrzna wiedza"?
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #9 : Grudzień 07, 2009, 00:10:01 »

nie, mój drogi artqu - to ZWOJE Z NAD MORZA MARTWEGO (Qumran) i odczytanie kodu peszerowego przez Barbarê Thiering, ¶wiatowej s³awy teolog, biblistkê itp itd etc a wszystko w ksi±¿ce "JEZUS MʯCZYZN¡"* (tytu³ raczej ¼le z angielskiego przet³umaczony bo w oryginale jest JESUS THE MAN i ja bym przet³umaczy³ to jako JEZUS CZ£OWIEKIEM...

* unikat! nigdzie tego nie ma, na allegro byÂło ale kupiÂłem i znowu nie ma  ZÂły

718'
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2009, 00:11:30 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #10 : Grudzień 07, 2009, 00:24:53 »

To Âże Kiara czasem pisze gÂłupoty nie znaczy wcale ze w tym wÂątku napisaÂła choĂŚ jednÂą.

edit:
Generalnie to ju¿ w trakcie pisania tego postu mialem w planie go usun¹Ì przy nastêpnej okazji.

Ale skoro juÂż mnie zacytowaÂłeÂś, KapÂłan, to zmusiÂłeÂś mnie do powiedzenia tego,
czego nie miaÂłem zamiaru powiedzieĂŚ:
CzĂŞsto teÂż jest tak, Âże Kiara nierozumie tego co sama pisze niestety.
Mozliwe Âże rozumie, co ma na mysli - ale nie rozumie co pisze.
Obcokrajowcy tak majÂą czasami.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2009, 13:20:42 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #11 : Grudzień 07, 2009, 07:57:54 »

To Âże Kiara czasem pisze gÂłupoty nie znaczy wcale ze w tym wÂątku napisaÂła choĂŚ jednÂą.

to, Âże nie rozumiesz czasem co pisze Kiara nie oznacza, Âże pisze czasem gÂłupoty ale oznacza to, Âże nie rozumiesz tego co czasem pisze UÂśmiech

pozdr666,
718'
komandos040
Gość
« Odpowiedz #12 : Grudzień 07, 2009, 15:49:51 »

nie, mój drogi artqu - to ZWOJE Z NAD MORZA MARTWEGO (Qumran) i odczytanie kodu peszerowego przez Barbarê Thiering, ¶wiatowej s³awy teolog, biblistkê itp itd etc a wszystko w ksi±¿ce "JEZUS MʯCZYZN¡"* (tytu³ raczej ¼le z angielskiego przet³umaczony bo w oryginale jest JESUS THE MAN i ja bym przet³umaczy³ to jako JEZUS CZ£OWIEKIEM...

* unikat! nigdzie tego nie ma, na allegro byÂło ale kupiÂłem i znowu nie ma  ZÂły

718'
Czyli te miedziane tabliczki, co poodkrywali.UÂśmiech
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #13 : Grudzień 07, 2009, 17:54:57 »

zwĂłj miedziany o ktĂłrym piszesz to "inna bajka" - zawiera on sekretny zapis miejsc gdzie jest ukryty SKARB ÂŚWIÂĄTYNI SALOMONA / ARKA PRZYMIERZA - niestety, w ogromnej czĂŞÂści jest niedostĂŞpny / nie upubliczniony, tylko badacze majÂą do tego dostĂŞp...

polecam google -> "zwĂłj miedziany qumran skarb"

718'
komandos040
Gość
« Odpowiedz #14 : Grudzień 07, 2009, 20:17:06 »

zwĂłj miedziany o ktĂłrym piszesz to "inna bajka" - zawiera on sekretny zapis miejsc gdzie jest ukryty SKARB ÂŚWIÂĄTYNI SALOMONA / ARKA PRZYMIERZA - niestety, w ogromnej czĂŞÂści jest niedostĂŞpny / nie upubliczniony, tylko badacze majÂą do tego dostĂŞp...

polecam google -> "zwĂłj miedziany qumran skarb"

718'
O tym to wiem KapÂłanie.UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #15 : Grudzień 07, 2009, 20:29:19 »

nie, mĂłj drogi artqu - to ZWOJE Z NAD MORZA MARTWEGO (Qumran) i odczytanie kodu peszerowego przez BarbarĂŞ Thiering, Âświatowej sÂławy teolog, biblistkĂŞ itp
Ten temat byÂł juÂż poruszany na forum i Kiara w Âświetle argumentĂłw przedstawianych w dyskusji - jak to czĂŞsto zwykÂła robic - stwierdziÂła, Âże nie bĂŞdzie rozmawiaĂŚ. TakÂże wiele z poprawnoÂści interpretacji "odkryĂŚ" Thiering byÂło podwaÂżanych.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #16 : Grudzień 07, 2009, 22:51:05 »

nie, mĂłj drogi artqu - to ZWOJE Z NAD MORZA MARTWEGO (Qumran) i odczytanie kodu peszerowego przez BarbarĂŞ Thiering, Âświatowej sÂławy teolog, biblistkĂŞ itp
Ten temat byÂł juÂż poruszany na forum i Kiara w Âświetle argumentĂłw przedstawianych w dyskusji - jak to czĂŞsto zwykÂła robic - stwierdziÂła, Âże nie bĂŞdzie rozmawiaĂŚ. TakÂże wiele z poprawnoÂści interpretacji "odkryĂŚ" Thiering byÂło podwaÂżanych.

Temat byl poruszany wyjasnienia istnieja w temacie. A podwazanie poprawnosci  odczytu P.Barbary Thiering  istnieja wylacznie w twojej swiadomosci arteq . Ja z nia nie mam zamiaru polemizowac , chcesz zeby tak bylo niech tak pozostanie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2009, 22:51:37 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #17 : Grudzień 07, 2009, 23:08:19 »

Nie, nie tylko w mojej. W tej kwestii wypowiadali siĂŞ rĂłwnieÂż inni badacze - przytaczaÂł ich Tenebrael. Trzymajmy siĂŞ pewnych faktĂłw, zamiast manipulowaĂŚ.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #18 : Grudzień 07, 2009, 23:28:40 »

tene byÂł stronniczy - w sensie, Âże ma podejÂście sceptyczne, czego nie ukrywaÂł bynajmniej...

zamiast gadaĂŚ - poczytaĂŚ u ÂźrĂłdÂła:

http://www.pesherofchrist.infinitesoulutions.com/
http://thiering.net/
http://en.wikipedia.org/wiki/Barbara_Thiering

niestety, w jĂŞzyku polskim nie ma nic w sieci raczej ALE znalazÂłem coÂś:

http://www.allegro.pl/item843817054_jezus_mezczyzna_barbara_thiering.html

jest to licytacja, aktualna cena 25 zÂł (7 grudnia), piĂŞĂŚ dni do koĂąca - wiĂŞc jak komuÂś zaleÂży to siĂŞ postara, nawet za 50 zÂł warto kupiĂŚ, ja tyle daÂłem wÂłaÂśnie...

718'
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #19 : Grudzień 10, 2009, 22:47:36 »

SwiĂŞta B.N. (?) na wesoÂło jakby...

zapisaĂŚ ÂświĂŞta na wesoÂło
chciaÂłoby siĂŞ, oj chciaÂło

na stole wszystkiego peÂłno
a jednak ciÂągle czegoÂś brakuje
ciÂągle czegoÂś maÂło

nie pada Âśnieg
bydlĂŞta nie ryczÂą

Âświnie w postaci szynek
na stoÂłach jedynie kwiczÂą

trzej krĂłlowie zagubieni
nie sÂłychaĂŚ pasterzy pienia

sztuczne drzewka, sztuczne dusze

uczestniczyĂŚ w cyrku takim
ja nie muszĂŞ.

komandos040
Gość
« Odpowiedz #20 : Grudzień 11, 2009, 17:32:55 »

DuÂży uÂśmiech Bravo Koliberku!  DuÂży uÂśmiech
PiĂŞkny wierszyk.UÂśmiech
A dziÂś widziaÂłem przed Realem choinki duÂże i maÂłe,
zaÂś nastrĂłj w domach bĂŞdzie takÂże "duÂży i maÂły" UÂśmiech
Ciekawe u kogo bĂŞdzie taki a u kogo taki?
Tu z pewnoÂściÂą mogÂą siĂŞ wypowiadaĂŚ Ci i Ci. DuÂży uÂśmiech
Za to ja jestem z tych "Ci", ktĂłrzy lubiÂą nastrĂłj ÂświÂąteczny Âżywego drzewka i stajenki. UÂśmiech
W owej choince wokó³ bombek , broù Panie Bo¿e nie "atomowych". Du¿y uœmiech
Pozdrawiam ÂświÂątecznie i nastrojowo.MrugniĂŞcie
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #21 : Grudzień 11, 2009, 17:35:40 »

Benedykt przeÂłoÂżyÂł sobie pasterkĂŞ na 22.00, ale nie zobowiÂązujÂąco dla innych Chichot

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
komandos040
Gość
« Odpowiedz #22 : Grudzień 11, 2009, 17:56:17 »

Benedykt przeÂłoÂżyÂł sobie pasterkĂŞ na 22.00, ale nie zobowiÂązujÂąco dla innych Chichot
Tak , bo póŸniej poleci ogl¹daÌ 'zjawiska" przez Teleskop "duchowny." Du¿y uœmiech
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #23 : Grudzień 16, 2009, 09:41:40 »

Wiecie co jest najfajnijesze w ÂświĂŞtach B.N.?
¯e od tego momentu DZIEÑ STAJE SIÊ CORAZ D£U¯SZY! JUPPPPPI! U¶miech
JakoÂś zawsze mnie to to radowaÂło, z dnia na dzieĂą, tygodnia na tydzieĂą, idzie wiosna!
SiĂŞ wcalĂŞ nie dziwie, Âże ludy "prymitywne" (hehe) wtedy miaÂły jakieÂś balangi i ÂświĂŞta.
Wszak od tego momentu "ciemnoœÌ zaczyna przegrywaÌ z jasnoœci¹".

pozdrawiam

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #24 : Grudzień 16, 2009, 10:16:09 »

Wiecie co jest najfajnijesze w ÂświĂŞtach B.N.?
¯e od tego momentu DZIEÑ STAJE SIÊ CORAZ D£U¯SZY! JUPPPPPI! U¶miech
JakoÂś zawsze mnie to to radowaÂło, z dnia na dzieĂą, tygodnia na tydzieĂą, idzie wiosna!
SiĂŞ wcalĂŞ nie dziwie, Âże ludy "prymitywne" (hehe) wtedy miaÂły jakieÂś balangi i ÂświĂŞta.
Wszak od tego momentu "ciemnoœÌ zaczyna przegrywaÌ z jasnoœci¹".

pozdrawiam

jest taki mój ulubiony fragment z "Esoteic Agenda",- tj.: "mo¿na wejœÌ do pomieszczenia wype³nionego ca³kowicie ciemnoœci¹ i zapaliÌ zapa³kê, i ca³y pokój wype³ni siê œwiat³em, nie da siê zrobiÌ odwrotnie"

pozdrawiam wszystkich;-))

Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: