Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:13:17

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ¦wiêta Bo¿ego Narodzenia - genealogia  (Przeczytany 23032 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« : Grudzieñ 05, 2009, 16:56:39 »

Moze zacznijmy od tego....

Przesilenie zimowe

Czym naprawde jest tzw. Swieto bozego Narodzenia z czym sie kojarzy? Jaka jest jego prawdziwa data?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Przesilenie_zimowe

GODY.

http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99to_Godowe

By pozniej rozwazac nazwy stworzone dla religijnego wladania ludzmi przez KK.
Do dzisiaj uzywamy nazwy Gody , skladajac zyczenia swiateczne. Przekodowywanie symboliki to stary i znany od dawna "numer"  roznych wladcow.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 05, 2009, 17:11:55 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 05, 2009, 17:03:28 »

1.XI.-czyli DZIADY http://pl.wikipedia.org/wiki/Dziady_(zwyczaj)
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 05, 2009, 20:10:10 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 05, 2009, 23:59:38 »

Bo¿e Narodzenie – w tradycji chrze¶cijañskiej to ¶wiêto upamiêtniaj±ce narodziny Jezusa Chrystusa. Jest to liturgiczne ¶wiêto sta³e, przypadaj±ce na 25 Grudnia.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 06, 2009, 13:56:09 »

Za¶ wigilia 24.12, ciekawe ¿e nie wcze¶niej 22, lub 23. U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 06, 2009, 14:13:21 »

Chrze¶cijañstwo i katolictwo natomiast siê niejako wpie³o w ten wa¿ki moment,
zniekszta³ci³o jego znaczenie, i porê dok³adn±...
zmieniaj±c wa¿ka chwilê,
podczas  której warto w istocie byæ skupionym na sobie i doskonale rozumieæ swe intencje zamiary , potrzeby - na czas zapierniczu, uganianki, sztucznych spiêtrzeñ, gor±czki przed-¶wi±tecznej.

Tym samym skradziono ludziom mo¿liwo¶æ optymalnego wykorzystania
okoliczno¶ci przyrody.

Skradziono im wiedzê i przek³amano ja po wielokroæ. Po prostu og³upiony t³um.

Weso³ych ¦wi±t ¿yczê!

Nic prostszego jak "wypi±æ siê" z tego, co nam nie odpowiada . Przecie¿ ruch cia³ niebieskich i zwi±zana z ni± duchowo¶æ, zwi±zki cz³owieka z wszech¶wiatem  nie zaniknê³y ( nikt ich nie ukrad³ )  tylko dlatego, ¿e kto¶ siê pod to podpi±³ i usi³uje na swoj± mod³ê przerobiæ. Wszystko , co zosta³o uczynione , to przejêcie kontroli nad interpretacj±.

¦wiêta to czas koñca i pocz±tku kolejnego cyklu. Przypominaj± trochê majañski czas przebaczenia i darowania wszelkich d³ugów, czas rozpoczêcia OD NOWA nastêpnego cyklu. Po d³ugiej nocy rodzi siê promieñ ¶wiat³a i odt±d bêdzie siê wzmacnia³ .
Tym fraktalnym pozdrowieniem ¿yczê Wam odnalezienia siê w oceanie  mi³o¶ci ..
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 06, 2009, 15:14:59 »

Tyle ze On sie chyba nie urodzil 25.12
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 06, 2009, 15:56:00 »

Dla mnie ¶wiêta Bo¿ego Narodzenia, to w tej postaci jakie one jest, to katolicko - konsumcyjne przedstawienie, nic wiêcej.
I to przedstawienie ma upamiêtniaæ narodziny Jezusa ?..!
Ciekawe ? Ciekawe komu taki sposób postêpowania przynosi zaszczyt, komu przynosi chwa³ê ?
Zamiast zrozumieæ co Jezus rzek³ ludzie p³awi± siê obrzêdami i tradycjami.
Id± do ko¶cio³a, a potem zasiadaj± przy sto³ach, jedz±, pij± wódê, z boku gdzie¶ stoi choinka zapo¿yczona z pogañskich obyczajów i opowiadaj± jeden drugiemu co komu na jêzyk przyniesie.
I to maj± byæ ¶wiêta upamiêtniaj±ce narodziny Jezusa ? Szok
P³akaæ z tego powodu siê nie da, mo¿na najwy¿ej siê z tego cyrku po¶miaæ.

Tymczasem Jezus rzek³ : dbajcie tylko o ''Królestwo Niebieskie'', które jest wewn±trz Was, a wszystko resztê bêdzie Wam dane.
Wszystko resztê!

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 06, 2009, 16:00:33 wys³ane przez Silver » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 06, 2009, 16:10:09 »

Bo¿e Narodzenie – w tradycji chrze¶cijañskiej to ¶wiêto upamiêtniaj±ce narodziny Jezusa Chrystusa. Jest to liturgiczne ¶wiêto sta³e, przypadaj±ce na 25 Grudnia.

Otoz zeby byc spadkobierca rodowym w rodzie Dawida meczyzna nie mogl sie urodzic w grudniu. Malzenstwa byly zawierane w okreslonym miesiacu i dziecko pierworodne powinno wrodzic sie we wrzesniu.
To byl miesiac nadajacy chlopcu range spadkobiercy rodowemu, krolowie rodzili sie we wrzesniu , takie byly zasady zwyczajowe.
Opisywalam to zagadnienie w Kodzie Peszerowym , tak wiec uznawanie narodzin Jezusa w grudniu  dyskwalifikuje go z roli spadkobiercy rodowego.

Istnieje wiele sekretw tamtych czasow , ktore KK stara sie ukryc narzucajac swoje tradycje na prawde zaistniala.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 06, 2009, 16:10:41 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 06, 2009, 20:46:39 »

Za¶ wigilia 24.12, ciekawe ¿e nie wcze¶niej 22, lub 23. U¶miech
Jak rozumiem to ¿art? Je¿eli nie to ¶pieszê wyja¶niæ, ¿e s³owo wigilia oznacza "dzieñ przed".

Kiaro, czy ¦w. Miko³aj te¿ zosta³ przejêty przez KK z innych wierzeñ?

Jak rozumiem informacje które zamie¶ci³a¶ w po¶cie wy¿ej to znowu Twoja os³awiona "wewnêtrzna wiedza"?
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 07, 2009, 00:10:01 »

nie, mój drogi artqu - to ZWOJE Z NAD MORZA MARTWEGO (Qumran) i odczytanie kodu peszerowego przez Barbarê Thiering, ¶wiatowej s³awy teolog, biblistkê itp itd etc a wszystko w ksi±¿ce "JEZUS MʯCZYZN¡"* (tytu³ raczej ¼le z angielskiego przet³umaczony bo w oryginale jest JESUS THE MAN i ja bym przet³umaczy³ to jako JEZUS CZ£OWIEKIEM...

* unikat! nigdzie tego nie ma, na allegro by³o ale kupi³em i znowu nie ma  Z³y

718'
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 07, 2009, 00:11:30 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 07, 2009, 00:24:53 »

To ¿e Kiara czasem pisze g³upoty nie znaczy wcale ze w tym w±tku napisa³a choæ jedn±.

edit:
Generalnie to ju¿ w trakcie pisania tego postu mialem w planie go usun±æ przy nastêpnej okazji.

Ale skoro ju¿ mnie zacytowa³e¶, Kap³an, to zmusi³e¶ mnie do powiedzenia tego,
czego nie mia³em zamiaru powiedzieæ:
Czêsto te¿ jest tak, ¿e Kiara nierozumie tego co sama pisze niestety.
Mozliwe ¿e rozumie, co ma na mysli - ale nie rozumie co pisze.
Obcokrajowcy tak maj± czasami.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2009, 13:20:42 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 07, 2009, 07:57:54 »

To ¿e Kiara czasem pisze g³upoty nie znaczy wcale ze w tym w±tku napisa³a choæ jedn±.

to, ¿e nie rozumiesz czasem co pisze Kiara nie oznacza, ¿e pisze czasem g³upoty ale oznacza to, ¿e nie rozumiesz tego co czasem pisze U¶miech

pozdr666,
718'
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 07, 2009, 15:49:51 »

nie, mój drogi artqu - to ZWOJE Z NAD MORZA MARTWEGO (Qumran) i odczytanie kodu peszerowego przez Barbarê Thiering, ¶wiatowej s³awy teolog, biblistkê itp itd etc a wszystko w ksi±¿ce "JEZUS MʯCZYZN¡"* (tytu³ raczej ¼le z angielskiego przet³umaczony bo w oryginale jest JESUS THE MAN i ja bym przet³umaczy³ to jako JEZUS CZ£OWIEKIEM...

* unikat! nigdzie tego nie ma, na allegro by³o ale kupi³em i znowu nie ma  Z³y

718'
Czyli te miedziane tabliczki, co poodkrywali.U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 07, 2009, 17:54:57 »

zwój miedziany o którym piszesz to "inna bajka" - zawiera on sekretny zapis miejsc gdzie jest ukryty SKARB ¦WI¡TYNI SALOMONA / ARKA PRZYMIERZA - niestety, w ogromnej czê¶ci jest niedostêpny / nie upubliczniony, tylko badacze maj± do tego dostêp...

polecam google -> "zwój miedziany qumran skarb"

718'
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 07, 2009, 20:17:06 »

zwój miedziany o którym piszesz to "inna bajka" - zawiera on sekretny zapis miejsc gdzie jest ukryty SKARB ¦WI¡TYNI SALOMONA / ARKA PRZYMIERZA - niestety, w ogromnej czê¶ci jest niedostêpny / nie upubliczniony, tylko badacze maj± do tego dostêp...

polecam google -> "zwój miedziany qumran skarb"

718'
O tym to wiem Kap³anie.U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 07, 2009, 20:29:19 »

nie, mój drogi artqu - to ZWOJE Z NAD MORZA MARTWEGO (Qumran) i odczytanie kodu peszerowego przez Barbarê Thiering, ¶wiatowej s³awy teolog, biblistkê itp
Ten temat by³ ju¿ poruszany na forum i Kiara w ¶wietle argumentów przedstawianych w dyskusji - jak to czêsto zwyk³a robic - stwierdzi³a, ¿e nie bêdzie rozmawiaæ. Tak¿e wiele z poprawno¶ci interpretacji "odkryæ" Thiering by³o podwa¿anych.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 07, 2009, 22:51:05 »

nie, mój drogi artqu - to ZWOJE Z NAD MORZA MARTWEGO (Qumran) i odczytanie kodu peszerowego przez Barbarê Thiering, ¶wiatowej s³awy teolog, biblistkê itp
Ten temat by³ ju¿ poruszany na forum i Kiara w ¶wietle argumentów przedstawianych w dyskusji - jak to czêsto zwyk³a robic - stwierdzi³a, ¿e nie bêdzie rozmawiaæ. Tak¿e wiele z poprawno¶ci interpretacji "odkryæ" Thiering by³o podwa¿anych.

Temat byl poruszany wyjasnienia istnieja w temacie. A podwazanie poprawnosci  odczytu P.Barbary Thiering  istnieja wylacznie w twojej swiadomosci arteq . Ja z nia nie mam zamiaru polemizowac , chcesz zeby tak bylo niech tak pozostanie.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 07, 2009, 22:51:37 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Grudzieñ 07, 2009, 23:08:19 »

Nie, nie tylko w mojej. W tej kwestii wypowiadali siê równie¿ inni badacze - przytacza³ ich Tenebrael. Trzymajmy siê pewnych faktów, zamiast manipulowaæ.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 07, 2009, 23:28:40 »

tene by³ stronniczy - w sensie, ¿e ma podej¶cie sceptyczne, czego nie ukrywa³ bynajmniej...

zamiast gadaæ - poczytaæ u ¼ród³a:

http://www.pesherofchrist.infinitesoulutions.com/
http://thiering.net/
http://en.wikipedia.org/wiki/Barbara_Thiering

niestety, w jêzyku polskim nie ma nic w sieci raczej ALE znalaz³em co¶:

http://www.allegro.pl/item843817054_jezus_mezczyzna_barbara_thiering.html

jest to licytacja, aktualna cena 25 z³ (7 grudnia), piêæ dni do koñca - wiêc jak komu¶ zale¿y to siê postara, nawet za 50 z³ warto kupiæ, ja tyle da³em w³a¶nie...

718'
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 10, 2009, 22:47:36 »

Swiêta B.N. (?) na weso³o jakby...

zapisaæ ¶wiêta na weso³o
chcia³oby siê, oj chcia³o

na stole wszystkiego pe³no
a jednak ci±gle czego¶ brakuje
ci±gle czego¶ ma³o

nie pada ¶nieg
bydlêta nie rycz±

¶winie w postaci szynek
na sto³ach jedynie kwicz±

trzej królowie zagubieni
nie s³ychaæ pasterzy pienia

sztuczne drzewka, sztuczne dusze

uczestniczyæ w cyrku takim
ja nie muszê.

komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 11, 2009, 17:32:55 »

Du¿y u¶miech Bravo Koliberku!  Du¿y u¶miech
Piêkny wierszyk.U¶miech
A dzi¶ widzia³em przed Realem choinki du¿e i ma³e,
za¶ nastrój w domach bêdzie tak¿e "du¿y i ma³y" U¶miech
Ciekawe u kogo bêdzie taki a u kogo taki?
Tu z pewno¶ci± mog± siê wypowiadaæ Ci i Ci. Du¿y u¶miech
Za to ja jestem z tych "Ci", którzy lubi± nastrój ¶wi±teczny ¿ywego drzewka i stajenki. U¶miech
W owej choince wokó³ bombek , broñ Panie Bo¿e nie "atomowych". Du¿y u¶miech
Pozdrawiam ¶wi±tecznie i nastrojowo.Mrugniêcie
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 11, 2009, 17:35:40 »

Benedykt prze³o¿y³ sobie pasterkê na 22.00, ale nie zobowi±zuj±co dla innych Chichot

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 11, 2009, 17:56:17 »

Benedykt prze³o¿y³ sobie pasterkê na 22.00, ale nie zobowi±zuj±co dla innych Chichot
Tak , bo pó¼niej poleci ogl±daæ 'zjawiska" przez Teleskop "duchowny." Du¿y u¶miech
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 16, 2009, 09:41:40 »

Wiecie co jest najfajnijesze w ¶wiêtach B.N.?
¯e od tego momentu DZIEÑ STAJE SIÊ CORAZ D£U¯SZY! JUPPPPPI! U¶miech
Jako¶ zawsze mnie to to radowa³o, z dnia na dzieñ, tygodnia na tydzieñ, idzie wiosna!
Siê wcalê nie dziwie, ¿e ludy "prymitywne" (hehe) wtedy mia³y jakie¶ balangi i ¶wiêta.
Wszak od tego momentu "ciemno¶æ zaczyna przegrywaæ z jasno¶ci±".

pozdrawiam

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 16, 2009, 10:16:09 »

Wiecie co jest najfajnijesze w ¶wiêtach B.N.?
¯e od tego momentu DZIEÑ STAJE SIÊ CORAZ D£U¯SZY! JUPPPPPI! U¶miech
Jako¶ zawsze mnie to to radowa³o, z dnia na dzieñ, tygodnia na tydzieñ, idzie wiosna!
Siê wcalê nie dziwie, ¿e ludy "prymitywne" (hehe) wtedy mia³y jakie¶ balangi i ¶wiêta.
Wszak od tego momentu "ciemno¶æ zaczyna przegrywaæ z jasno¶ci±".

pozdrawiam

jest taki mój ulubiony fragment z "Esoteic Agenda",- tj.: "mo¿na wej¶æ do pomieszczenia wype³nionego ca³kowicie ciemno¶ci± i zapaliæ zapa³kê, i ca³y pokój wype³ni siê ¶wiat³em, nie da siê zrobiæ odwrotnie"

pozdrawiam wszystkich;-))

Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: