Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 11:51:01

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mija 21 grudnia 2012, nic siĂŞ nie staÂło. Jak bĂŞdÂą siĂŞ tÂłumaczyĂŚ?  (Przeczytany 148746 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« Odpowiedz #225 : Grudzień 19, 2012, 13:10:08 »

Gdy siĂŞ racje namnoÂżyÂły
DemokracjĂŞ utworzyÂły
Jedna krzyczy druga wrzeszczy
OczywistoœÌ w szwach ju¿ trzeszczy

Jedna drugÂą po Âłbie wali
Zaraz Âświat siĂŞ nam zawali
Rozum uciekÂł gdzie pieprz roÂśnie
I zrobiÂło siĂŞ nieznoÂśnie

A ja wam nieÂśmiaÂło wieszczĂŞ
Zaczekajcie dwa dni jeszcze
Wszystko siĂŞ wyjaÂśni przecie
W jakim siĂŞ znajdziecie Âświecie

-----------

To pa  DuÂży uÂśmiech
komandos040
Gość
« Odpowiedz #226 : Grudzień 19, 2012, 13:14:31 »

PrzepiĂŞknie Ptaszku. UÂśmiech
WÂłaÂśnie karmiÂłem chlebkiem Rybitwy i Mewy.
JuÂż wiem co z FL. UÂśmiech Kate. MrugniĂŞcie

A poza tym czytajÂąc ostatni przekaz Ani DoliĂąskiej, to Polska bĂŞdzie w ÂśnieÂżnym biaÂłym puchu, tyle,
Âże w jakiej ró¿nicy miĂŞdzy ZiemiÂą a Niebem. W cm oczywiÂście.  DuÂży uÂśmiech
Z sesji :28.
Cyt."Czy to dotyczy wszystkich ludzi na Ziemi, czy tylko nas w Polsce?

Podró¿e po niebie miêdzy krajami bêd¹ bezpieczne choÌ wiele lotów zostanie odwo³anych z uwagi na zmiany pogodowe, które zaistniej¹ niespodziewanie. Bia³y puch za szybami ograniczy widocznoœÌ, ale to bêdzie przez ludzi kontrolowane.

Czy bêd¹ w tym czasie jakieœ zak³ócenia elektromagnetyczne, czyli czy bêd¹ dzia³a³y stacje radarowe i ca³a infrastruktura oparta na elektronice?

Zgadza siĂŞ - zak³ócenia wystÂąpiÂą, jednak rozÂłoÂży siĂŞ to wszystko w czasie. Nie tylko dnia 21.12.2012, ale przez kolejne miesiÂące, aÂż do ciepÂłych dni. Dlatego zadbajcie o ciepÂło w domach. Nie obawiajcie siĂŞ jednak, Âże bĂŞdziecie zupeÂłnie oderwani - jako ludzkoœÌ - od  Âświata elektronicznego. JesteÂście przygotowani i macie dodatkowe zasilania, ktĂłre w zupeÂłnoÂści wystarczÂą, abyÂście aÂż tak nie odczuli zak³óceĂą, jakie na tym polu mogÂą nastÂąpiĂŚ.

Czy temperatura powietrza w Polsce i w innych krajach utrzyma siĂŞ na normalnym poziomie, czy teÂż bĂŞdÂą w tym czasie jakieÂś gwaÂłtowne zmiany?

Polska przykryta zostanie wielka poduch¹ œniegu. Gdy nast¹pi¹ ciep³e dni - bêdzie sporo wody. Polska ziemia zrobi siê o wiele ciê¿sza, nie bêdzie potrafi³a udŸwign¹Ì wilgoci i ciê¿aru wody. Jednak póŸniej klimat bêdzie u was bardzo ciep³y, wrêcz gor¹cy. "

No i gucio. MoÂże Morze bĂŞdzie juÂż takie jak w Egipcie, i bĂŞdÂą tam teÂż podobne Rybki i inne stworzonka.UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2012, 13:21:29 wysłane przez komandos040 » Zapisane
Kate
Gość
« Odpowiedz #227 : Grudzień 19, 2012, 13:21:22 »

Witaj komandosie040, ja juz po transformacji.
Jako Efel jestem na swietej geometrii, tam skupiam wieksza uwage, gdyz tematyka jest mi blizsza, ale tu zagladam.

Co do tematu watku, to mysle, ze stalo sie bardzo wiele i dla kazdego inaczej. Ci, ktorzy nie poddali sie chyba przeszli na level wyzej, ci co "a nie mowilem!" pozostali. A wiadomo, kto stoi w miejscu ten cofa sie...
komandos040
Gość
« Odpowiedz #228 : Grudzień 19, 2012, 13:25:35 »

DokÂładnie FL, pycha nie popÂłaca !!! UÂśmiech
Pozdrowionka ÂświÂąteczne. MrugniĂŞcie W dalszym przeobraÂżaniu Duchowym. MrugniĂŞcie
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #229 : Grudzień 19, 2012, 13:31:14 »

Mija 21 grudnia 2012, nic siĂŞ nie staÂło. Jak bĂŞdÂą siĂŞ tÂłumaczyĂŚ?

Ludzie im Âślepo wierzÂący, a nie maÂło takich sÂą na tyle gÂłupi, Âże nie trzeba siĂŞ przed nimi tÂłumaczyĂŚ. Wystarczy sprzedaĂŚ kolejnÂą bajkĂŞ i masz odpowiedÂź na swoje pytanie. MyÂślĂŞ, Âże wiĂŞkszoœÌ ludzi piszÂących na tym forum sama przyzna, Âże jako tako nie ma ogĂłlnie sensu dalej tutaj pisaĂŚ  MrugniĂŞcie ale Ci co jeszcze sÂą, siedzÂą juÂż z przyzwyczajenia i przywiÂązania dla zabicia nudĂłw i czasu, tak zwana: garstka staÂłych bywalcĂłw, ktĂłra stopniowo zacznie siĂŞ kruszyĂŚ. Po czasie forum stanie siĂŞ juÂż bezcenne, bo przeterminowane i nikt nie bĂŞdzie siĂŞ interesowaĂŚ jak¹œ datÂą 21.12.2012, PCH i tak dalej, ktĂłra przeminĂŞÂła i odeszÂła do przeszÂłoÂści.

JeÂśli siĂŞ mylĂŞ to przekonamy siĂŞ o tym dosÂłownie za dwa dni MrugniĂŞcie ale tak jak powiedziaÂłem termin waÂżnoÂści tego miejsca koĂączy siĂŞ na dacie 21.12.2012 bo to jest data, ktĂłra zdejmie ludziom z oczu klapki z wszelkich zÂłudzeĂą i nadziei w ktĂłrych pĂłki co jeszcze niektĂłrzy ÂżyjÂą.

Gdyby ktoÂś z was zapytaÂł siĂŞ mnie, a czemu Ty jeszcze tutaj siedzisz i udzielasz siĂŞ to szczerze odpowiedziaÂłbym MrugniĂŞcie - Dla jaj MrugniĂŞcie
A wy nie wmĂłwicie mi, Âże nie z tego samego powodu jeszcze tutaj jesteÂście MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2012, 13:37:54 wysłane przez Piotr » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #230 : Grudzień 19, 2012, 13:38:46 »

Gdyby ktoÂś z was zapytaÂł siĂŞ mnie, a czemu Ty jeszcze tutaj siedzisz i udzielasz siĂŞ to szczerze odpowiedziaÂłbym MrugniĂŞcie - Dla jaj MrugniĂŞcie

a to chyba nie kto inny jak ty Piotrze proponowaÂłeÂś dÂługie reformowanie tego forum w jednym z postĂłw,-
tylko nie mĂłw, Âże teÂż dla jaj.  DuÂży uÂśmiech
Tak na marginesie, skoro sÂą nieudani prorocy i jasnowidze,-
a jest garstka trzeÂźwo myÂślÂących racjonalistĂłw, ktĂłrzy z gĂłry wiedzÂą, Âże ci nieudani prorocy nie majÂą racji,-
to przecieÂż- rzetelna wiedza o przyszÂłoÂści jest bezcenna i moÂżna na tym zarobiĂŚ, a nie traciĂŚ czasu na PCh.. Buzia na k³ódkĂŞ  Z politowaniem Niezdecydowany Afro
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2012, 13:39:07 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #231 : Grudzień 19, 2012, 13:40:24 »

a to chyba nie kto inny jak ty Piotrze proponowaÂłeÂś dÂługie reformowanie tego forum w jednym z postĂłw,-
tylko nie mĂłw, Âże teÂż dla jaj.  DuÂży uÂśmiech
Tak na marginesie, skoro sÂą nieudani prorocy i jasnowidze,-
a jest garstka trzeÂźwo myÂślÂących racjonalistĂłw, ktĂłrzy z gĂłry wiedzÂą, Âże ci nieudani prorocy nie majÂą racji,-
to przecieÂż- rzetelna wiedza o przyszÂłoÂści jest bezcenna i moÂżna na tym zarobiĂŚ, a nie traciĂŚ czasu na PCh.. Buzia na k³ódkĂŞ  Z politowaniem Niezdecydowany Afro

ZaszÂła nieoczekiwana zmiana w ktĂłrej stwierdziÂłem, Âże nie ma na to sensu MrugniĂŞcie jeÂśli znowu zmieniĂŞ zdanie to znaczy, Âże ma to jednak sens MrugniĂŞcie hehe

PowiedzieĂŚ Ci po czym rozpoznaĂŚ, Âże ktoÂś jest uzaleÂżniony od tego miejsca od manipulacji PCH i trzyma siĂŞ twardo, aÂż do koĂąca mimo wszelkich oporĂłw, twierdzÂąc nawet, Âże "nie nie! skÂądÂże ja?! ja wcale nie wierzĂŞ PCH i nie wierzĂŞ PCH! o nie nie!" PowiedzieĂŚ Ci po czym Ci udowodniĂŞ, Âże taka osoba mimo tego co twierdzi i tak jest uzaleÂżniona i dziaÂła pod wpÂływem tych manipulacji?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2012, 13:44:41 wysłane przez Piotr » Zapisane
komandos040
Gość
« Odpowiedz #232 : Grudzień 19, 2012, 13:43:13 »

Dobrze to Piotr podkreÂśliÂłeÂś. UÂśmiech Za Dwa dni.
Czyli juÂż niedÂługo. Jak na razie Âżadnych "dni ciemnoÂści" nie byÂło19-21.12.12, bÂądÂż 21-23.12.12. takÂże i pewnie nie bĂŞdzie.
WiĂŞc jak to wszystko minie, dalej moÂżemy siĂŞ tu wymieniaĂŚ spostrzeÂżeniami ĂŚwiczeĂą, i metodami skutecznymi wzrostĂłw Duchowych,
kaÂżdego z Nas z osobna. UÂśmiech
Poza tym, mamy tu fajnÂą ForumowÂą PaczkĂŞ byÂśmy siĂŞ kiedyÂś mogli razem spotkaĂŚ i pogawĂŞdziĂŚ na "Âżywo".
Pozdrawiam. Cool
Ps.
Zaœ wiedza tu zawarta, mo¿e byÌ jako Archiwum, by w przysz³oœci unikn¹Ì b³êdów Trzeciego wymiaru.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #233 : Grudzień 19, 2012, 13:49:07 »

Rozumiem, Piotrze, ¿e siedz¹c tutaj nie opuszczaj¹c tych g³upich - chcesz zostaÌ ich guru, bo jakoœ inny powód do g³upiej g³owy nie chce mi przyjœÌ.
Baw siĂŞ dobrze Racjonalisto.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
gosc5690
Gość
« Odpowiedz #234 : Grudzień 19, 2012, 13:51:12 »

No... niektĂłrzy po prognozĂŞ idÂą do "medium", inni sprawdzajÂą w prognozie pogody.
OczywiÂście "medium" teÂż pogodĂŞ sprawdzi w pogodynce, a Âże te plus minus podobnÂą prognozĂŞ podajÂą, to siĂŞ wizja "medium" sprawdzi". I bĂŞdzie kolejny "dowĂłd" na prawdziwoœÌ "przepowiedni". : ))))))).

Uhm, WY przeszliœcie na wy¿szy poziom, MY zostaliœmy. Kolejny dowód na prawdziwoœÌ przepowiedni odnosz¹cej siê do wiadomej daty i wiadomych czasów. Oczywiœcie rzecz nieweryfikowalna wiêc ka¿dy mo¿e pisaÌ swoje.

A to juÂż teÂż chyba gdzieÂś pisaÂłem, Âże wiele tematĂłw tu od jakiegoÂś czasu to tematy zastĂŞpcze plus tak zwany rozwĂłj duchowy. OczywiÂście trudno to negowaĂŚ. KaÂżdego krĂŞci i interesuje co innego. To forum w formie pierwotnej juÂż dawno przekroczyÂło datĂŞ przydatnoÂści do spoÂżycia.

Co siĂŞ natomiast nie zmienia to fakt (o ktĂłrym arteq nie raz bodaj pisaÂł), Âże ci tak zwani "uduchowieni" tak bardzo lubujÂą siĂŞ w przytykach. Kilka postĂłw i dowiedziaÂłem siĂŞ o swej pysze, wÂściekÂłoÂści ego, cofaniu siĂŞ itd. ÂŻe nie wspomnĂŞ o tym Âże ja to nie ja.
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #235 : Grudzień 19, 2012, 13:52:34 »

Rozumiem, Piotrze, ¿e siedz¹c tutaj nie opuszczaj¹c tych g³upich - chcesz zostaÌ ich guru, bo jakoœ inny powód do g³upiej g³owy nie chce mi przyjœÌ.

ZrobiÂłem tak jak mi powiedzieli, wara stÂąd tak jest nam dobrze wiĂŞc ok nie wtrÂącam siĂŞ MrugniĂŞcie
komandos040
Gość
« Odpowiedz #236 : Grudzień 19, 2012, 14:01:16 »

ZrobiÂłem tak jak mi powiedzieli, wara stÂąd tak jest nam dobrze wiĂŞc ok nie wtrÂącam siĂŞ MrugniĂŞcie
Dobre.. He he.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #237 : Grudzień 19, 2012, 14:02:49 »

Z tego co ja wynoszĂŞ, powiedzieli ci tylko, Âże radykalizm nie popÂłaca, ale kaÂżdy ma swojÂą wizjĂŞ. NiektĂłrzy tutaj forsujÂą tÂą wizjĂŞ bezskutecznie od bardzo dawna, moÂże nawet od poczÂątku.
Faktycznie to forum to fantastyczne archiwum, szkoda Âże uproszczono je ok 30%, ale zawsze moÂżemy wyszukaĂŚ, jeÂśli coÂś potrzebne.

komandos040
Gość
« Odpowiedz #238 : Grudzień 19, 2012, 14:23:12 »

DokÂładnie Blu. UÂśmiech
To Czas Tu i TERAZ.MrugniĂŞcie
A w/g norm wszelkiej "Seksmisji" . DuÂży uÂśmiech
" Jutro to DziÂś...Tyle Âże Jutro".
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2012, 14:24:34 wysłane przez komandos040 » Zapisane
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #239 : Grudzień 19, 2012, 14:32:39 »

To znaczy tak...

Ogólnie mówi¹c to forum mia³oby fajny sens, gdyby pojedna³o siê w jednej wspólnie obranej myœli na rzecz oœwiecania i przekazywania wiedzy o duchowoœci cz³owieka. Mog³oby pe³niÌ równie¿ funkcjê portalu spo³ecznoœciowego dla ludzi poszukuj¹cych podobnych sobie czyli zainteresowanych sfer¹ religijn¹, ezoteryczn¹ ale równie¿ teoriami spiskowymi propagand œwiatowych takich jak iluminatów bo to jest doœÌ ciekawe i przydatne na tej œcie¿ce. Forum mog³oby od¿yÌ gdyby powsta³ tutaj widoczny czat generuj¹cy siê na g³ównej stronie forum taki jak na przyk³ad oferuje ezoforum. To siê jednak nie stanie, bo rozumy ludzi s¹ ró¿ne, ka¿dy kieruje siê w³asnymi przekonaniami, zasadami jednymi mniej lub bardziej wyimaginowanymi, na które byÌ mo¿e posiada lub nie racjonalne pod³o¿e wyjaœnieù i w konfrontacji tych refleksji rodzi siê burza mózgów prowadz¹c¹ do braku wzajemnego porozumienia i zgody miêdzy sob¹. Wtedy zaczyna siê wytykanie na siebie palcami i branie na s³ówka doszukuj¹c siê b³êdów i wpadek danego rozmówcy w celu udowodnienia mu jego braku kompetencji w zakresie prezentowanej wiedzy.

I to jest minus ludzi potocznie "rozwijaj¹cych siê duchowo" którzy niby d¹¿¹ to tak szlachetnych idei i wzorców, a jednak w konfrontacji z prób¹ przetrwania bezbronnie przepadaj¹ razem z ca³¹ swoj¹ dotychczasow¹ wiedz¹ powo³ywan¹ przez siebie jako t¹ najwartoœciowsz¹.

Drugi minus ale to jest typowa cecha polaka to s³aba determinacja, zgranie i organizacja (przyk³ad: pi³ka no¿na ale to tak pó³¿artem). Do pewnych spraw jesteœcie po prostu za leniwi i brak wam motywacji, determinacji, a moglibyœcie gdyby wam zale¿a³o dzia³aÌ na skalê humanitarn¹ w imieniu poszerzania hase³ o takim œwiecie i duchowoœci cz³owieka o jakiej np: opowiada David Icke. To by³by ciekawy pomys³ dla kogoœ kto faktycznie szanuje swój rozwój duchowy i anga¿uje siê w jego perspektywy rozwojowe dla ludzi.

Ale to co widzê na obecnym forum czyli tak zwany dzia³: "Rozwój Duchowy" to puste s³owa s³u¿¹ce tylko w celu udekorowania forum, to puste s³owa za którymi nie id¹ w parze ¿adne czyny. Gdyby ktoœ z was mia³ tyle w sobie mobilizacji i chêci, aby jawnie publikowaÌ chodŸ czêœÌ tego co ma odwagê pisaÌ na forum to uzna³bym, ¿e komuœ takiemu zale¿y na tym co robi.

chodÂź o tym tylko tak fajnie siĂŞ rozmawia jak o tym co piszÂą ludzie siĂŞ na tym forum  MrugniĂŞcie I tutaj rodzi siĂŞ pytanie - czy tylko temu ma sÂłuÂżyĂŚ forum i tylko taki jest jego cel powoÂływania siĂŞ na zagadnienie rozwoju duchowego i PCH?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2012, 14:47:27 wysłane przez Piotr » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #240 : Grudzień 19, 2012, 14:52:33 »

AbstrahujÂąc od daty 21.12.2012 r.

Widzisz east, tu chodzi tylko o racjĂŞ, wszystko moÂżna podeptaĂŚ, byle wykazaĂŚ swojÂą racjĂŞ.
Wybieg. Przecie¿ w koùcu d¹¿ymy (przynajmniej takie s¹ deklaracje) do prawdy, do maksymalnie rzeczywistego obraz spraw. Wiêc dlaczego ma byÌ niby z³ym dowodzenie poprawnoœci, prawdziwoœci swoich opinii, pogl¹dów czy tez. Lamentowanie, ¿e niby wszystko siê depcze jest tylko prób¹ odwrócenia uwagi od sedna - ¿e to co kiedyœ tak siê negowa³o wypowiedziach innych... okaza³o siê prawd¹. Ale nie dziwi¹ mnie takie sugestie w przypadkach gdy nie jest siê w stanie wykazaÌ uchybieù.
Chyba, ¿e wymagacie aby nie ujawniaÌ k³amstw, bo osoba która da³a siê naci¹gn¹Ì... mo¿e poczuÌ dyskomfort...

KrĂłtko mĂłwiÂąc brak zrozumienia toku doÂświadczeĂą Âżyciowych. I jak zwykle inni sÂą be. Zawsze najdziwniejsze jest to, Âże pretensje zgÂłaszajÂą nie ci "zrobieni w waÂła" tylko ci co: "a nie mĂłwiÂłem?" - w imieniu tych pierwszych, zresztÂą (przynajmniej tak im siĂŞ wydaje).
B³êdnie nazywasz postawy. Osobiœcie nie mam pretensji jako takiej bo nie da³em siê za³adowaÌ a w bambuko, a gdy stawia³em - jak ju¿ pewne fakty potwierdzi³y - uzasadniony opór, spotyka³em siê dodatkowo z atakami tych naci¹ganych. S³owami "zdobywaj¹ doœwiadczenie" mo¿na usprawiedliwiaÌ najwiêksz¹ pod³oœÌ, zreszt¹ - by³y to ju¿ praktykowane na forum "zgwa³cona kobieta potrzebowa³a takiego doœwiadczenia, zaplanowa³a je sobie..." Bzdury.
MoÂże Tobie to odpowiada, natomiast mi siĂŞ nie podoba naciÂąganie, oszukiwanie innych, nawet dla "ich dobra czy teÂż doÂświadczenia" jak raczyÂłeÂś stwierdziĂŚ.
Ponadto, niektórzy s¹ ju¿ tak sko³owani, ¿e nie s¹ w stanie wyci¹gn¹Ì ¿adnych wniosków, zachowuj¹ siê jak Ìmy przy œwiecy. A ka¿de dodatkowe "doœwiadczenie" odk³ada siê gdzieœ na psychice... Ale... mo¿e to co piszê nie dotrze do osoby która nie poczuwa siê do jakiejœ wiêkszej odpowiedzialnoœci za s³owa.

Niektórzy dos³ownie dziêkuj¹ w³aœnie za to, ¿e siê nauczyli, rozszerzyli swoj¹ œwiadomoœÌ, by³y tu takie posty. w przeciwieùstwie do krzykaczy, którzy nadal tylko maj¹ racjê.
Oczywiœcie masz racjê, s³ysza³em, ¿e naci¹gniêci przez Amber Gold wytrz¹saj¹ z portfeli ostatnie drobniaki bo chcê w podziêkowaniu ufundowaÌ panu P. pomnik... IdŸ i siê zapytaj dowolnej z naci¹gniêtych osób czy chce komuœ podziêkowaÌ za "nauki", czy te¿ mo¿e wola³aby aby ktoœ wczeœniej dotar³ do niej i rzetelnie przedstawi³ ca³¹ otoczkê. IdŸ i siê zapytaj - mo¿esz nawet z poziomu jakiegoœ forum, poinformuj nas o otrzymanej odpowiedzi.

Ale kaÂżdy moÂże siĂŞ tu wypowiadaĂŚ, i ewidentnie widaĂŚ jakÂą opcjĂŞ i jaki poziom prezentuje.
Z tym siĂŞ zgodzĂŞ.
east
Gość
« Odpowiedz #241 : Grudzień 19, 2012, 15:36:30 »

Jak widaĂŚ po dyskusji rozwarstwienie postĂŞpuje. SÂą ludzie, ktĂłrzy - pomimo ró¿nych poglÂądĂłw - jakoÂś potrafiÂą normalnie dyskutowaĂŚ poniewaÂż sÂą Âświadomi wielu poziomĂłw rzeczywistoÂści, a sÂą i tacy, ktĂłrzy zapiekle i uparcie trzymaj siĂŞ jednego aspektu rzeczywistoÂści  - " ja zawsze mĂłwiÂłem i oto moje na wierzchu ". Tak, Twoje na wierzchu. Ten wierzch przykrywa wszystko inne.
Niechaj Racja bĂŞdzie z TobÂą DuÂży uÂśmiech

Wyznawcy Racji tylko siĂŞ bardziej w niej okopiÂą, ale wielu ludzi juÂż samo dobrniĂŞcie do 21-12-2012 bardzo odmieniÂło. Uwolnili siĂŞ oni od Swojej Racji i z lekkoÂściÂą odfrunÂą stÂąd.

Piotrze nie wykluczone Âże forum zmieni swoje oblicze. To bĂŞdzie proces. JuÂż raz siĂŞ zmieniÂło wolÂą uÂżytkownikĂłw. Ze wzglĂŞdĂłw praktycznych , aby nie zniknĂŞÂło nagle znĂłw 30% postĂłw, rzeczywiÂście byÂłoby moÂże lepiej zbudowaĂŚ nowe Forum na jakiejÂś bardziej stabilnej platformie i moÂżna by do tego wykorzystaĂŚ czêœÌ Twoich pomys³ów. Technicznie dobrÂą datÂą byÂłoby po 21 Grudnia , juÂż po ÂŚwiĂŞtach.  W praktyce to teÂż byÂłoby dobre zakoĂączenie epizodu z PCH i szansa na nowy rozdziaÂł.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #242 : Grudzień 19, 2012, 15:38:28 »

Fajnie Piotrze, osÂądziÂłeÂś, przedstawiÂłeÂś swojÂą wizjĂŞ i ok.
Na temat cech tego narodu dyskusja nigdy siê nie skoùczy, mamy tak du¿o na dwóch koùcach dualnoœci, ¿e tylko koniec tego œwiata mo¿e nas od nich uwolniÌ. Mniemam, ¿e w nastêpnym œwiecie nast¹pi drastyczna ich redukcja, wszak¿e dualnoœÌ ma znikn¹Ì (prawie).
PrĂłby przetrwania to zawsze jest ekstremum i moÂże prowadziĂŚ do nieoczekiwanych rozwiÂązaĂą np. kanibalizmu.
Tu pytanie z twojej branÂży - czy warto przetrwaĂŚ za wszelkÂą cenÂą?
SÂłowa zawsze sÂą puste, jeÂśli nie trafiÂą na podatny grunt, ocena "z gĂłry" to tylko chciejstwo lub "wiem lepiej".
Pytania retoryczne zwykle pozostajÂą bez odpowiedzi. OdpowiedÂź moÂże byĂŚ pytaniem: czy musi komuÂś sÂłuÂżyĂŚ?
ByÂła potrzeba - powstaÂło forum - ewoluowaÂło - z pomocÂą jego czÂłonkĂłw lub z kÂłodami, ktĂłre rzucali pod nogi, ale "w skali ogĂłlnej", biorÂąc pod uwagĂŞ inne fora ma siĂŞ nieÂźle, oczywiÂście, mimo sceptykĂłw, rozwija siĂŞ, choĂŚ nie kaÂżdy to widzi, lub nie chce widzieĂŚ z powodu "wÂłasnych racji".
Nie ma tak wielu aktywnych czÂłonkĂłw jak niegdyÂś, nie muszĂŞ mĂłwiĂŚ czyja to zasÂługa, choĂŚ to teÂż nie jest tak proste.
W sumie z racji profesji na zadawane przez ciebie  pytania znasz odpowiedzi (twoje interpretacje), wiĂŞc po co pytaĂŚ?

Edit: east Pch to tylko hasÂło, nie ma nic wspĂłlnego z poglÂądami, ale z przyzwyczajeniem, a wÂłaÂściwie z uÂłatwieniem lokalizacji -i tyle. Nowe jest w drodze - dosÂłownie - ale jestem przekonany, Âże hasÂło pozostanie.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2012, 15:45:08 wysłane przez blueray21 » Zapisane

arteq
Gość
« Odpowiedz #243 : Grudzień 19, 2012, 15:50:53 »

Nie ma tak wielu aktywnych czÂłonkĂłw jak niegdyÂś, nie muszĂŞ mĂłwiĂŚ czyja to zasÂługa, choĂŚ to teÂż nie jest tak proste.

Natomiast ja chĂŞtnie siĂŞ dowiem, z 2 powodĂłw:
1. mam inny poglÂąd na przyczynĂŞ
2. bĂŞdĂŞ uwaÂżaÂł na tych "zasÂłuÂżonych"...
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #244 : Grudzień 19, 2012, 16:39:53 »

Dodam do tego co piszecie szacowni, Âże tak jak wczeÂśniej deklarowaÂłem moim skromnym zdaniem daty te czy inne sÂą jednym z elementĂłw starego procesu UÂśmiech
Co za tym sprawdzaÂły siĂŞ do czasu funkcjonowania starego procesu czyli do 1999 roku  UÂśmiech
OczywiÂście agonia trwa jakiÂś czas UÂśmiech
ZresztÂą  UÂśmiech
MoÂże tak fajnie by byÂło samego siebie zapytaĂŚ, a nie jakiego autorytetu dowolnej maÂści i zasiĂŞgu UÂśmiech
MoÂże czas najwyÂższy skoĂączyĂŚ dorastaĂŚ Cool
I wzi¹Ì odpowiedzialnoœÌ za swój los w swoje w³asne r¹czêta Uœmiech
MoÂże skoĂączÂą siĂŞ pretensje i narzekania Cool
I moÂże skoĂączy siĂŞ lĂŞk ten o wÂłasna formĂŞ do diabÂła UÂśmiech
A wtedy zapraszam na pifko do mnie  DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
gosc5690
Gość
« Odpowiedz #245 : Grudzień 19, 2012, 19:02:35 »

"Przecie¿ w koùcu d¹¿ymy (przynajmniej takie s¹ deklaracje) do prawdy, do maksymalnie rzeczywistego obraz spraw."

W³aœnie, i tak w kó³ko macieju...
Na sztandarach has³a o rozwoju duchowym, mi³oœci, wspomnianej prawdzie, wy¿szych poziomach. Ale gdy realia oka¿¹ siê zgo³a inne ni¿ zak³adali i ni¿ to, w co wierzyli, a ty powiesz o tym - zaczn¹ ciê dziobaÌ. Zarzuc¹ pychê, wœciek³oœÌ i zaœciankowoœÌ (bo siê nie "rozwijasz" jak oni), a na koùcu, gdy ju¿ argumentów brak (choÌ mam wra¿enie, ¿e brak ich przez wiêkszoœÌ czasu) przeczytasz coœ w stylu: "teraz ciesz siê tym, ¿e twoje na wierzchu, my wszyscy tacy malutcy, a ty jesteœ WIELKI, hahaha" ...czy jakoœ tak.

Jak pisaÂłem kilka postĂłw wczeÂśniej - mamy tu do czynienia z pisaniem ile wlezie, a czy to prawda, czy bujdy, to nieistotne. Ale nie prĂłbuj dochodziĂŚ, co prawdÂą a co faÂłszem jest, nie weryfikuj, bo zacznÂą ciĂŞ dziobaĂŚ.

A swoj¹ drog¹ ile¿ to mo¿na zmieœciÌ postów w temacie nie bêd¹cych na temat... có¿, du¿o jak widaÌ.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2012, 19:03:46 wysłane przez gosc5690 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #246 : Grudzień 19, 2012, 19:11:46 »

PrzebiÂśnieg.

to pa DuÂży uÂśmiech

A zmieÂścimy siĂŞ tam wszyscy chociaÂż? Buziak

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #247 : Grudzień 19, 2012, 19:16:09 »

PrzebiÂśnieg.

to pa DuÂży uÂśmiech

A zmieÂścimy siĂŞ tam wszyscy chociaÂż? Buziak

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

koliberek w kaÂżdym razie pisze siĂŞ na pewno, maÂły jest, przycupnie gdzie kÂątem...

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #248 : Grudzień 19, 2012, 20:11:27 »

MyÂślĂŞ, Âże damy radĂŞ UÂśmiech
to pa
east
Gość
« Odpowiedz #249 : Grudzień 19, 2012, 20:22:47 »

"Przecie¿ w koùcu d¹¿ymy (przynajmniej takie s¹ deklaracje) do prawdy, do maksymalnie rzeczywistego obraz spraw."

W³aœnie, i tak w kó³ko macieju...
DogoniliÂście Wy prawdĂŞ deklarowanÂą przez siebie ?

.... Ale gdy realia oka¿¹ siê zgo³a inne ni¿ zak³adali i ni¿ to, w co wierzyli, a ty powiesz o tym - zaczn¹ ciê dziobaÌ.

BoÂże MiÂłosierny Podziobany , a w co wierzyli ? Co zakÂładali ? Jakie realia sÂą realne  ?
DuÂżym chÂłopcem jesteÂś wiĂŞc widzisz to chyba wyraÂźnie, Âże realia zale¿¹ od punktu widzenia, czego na tym forum, jakby Ci siĂŞ chciaÂło poczytaĂŚ, masz sporo dowodĂłw. Nie pisz wiĂŞc o realiach , tylko pisz o SWOIM  postrzeganiu.
Nie wiesz w co "oni" wierzyli , co zakÂładali bo skÂąd miaÂłbyÂś to wiedzieĂŚ ?
Jeœli wrzucasz wszystkich do worka z naklejk¹ PCH to raczej nie jesteœ zorientowany w tym forum . IdŸ doczytaÌ i wróÌ douczony Du¿y uœmiech
"teraz ciesz siĂŞ tym, Âże twoje na wierzchu, my wszyscy tacy malutcy, a ty jesteÂś WIELKI, hahaha" ...czy jakoÂś tak.
NiektĂłrym to siĂŞ nie dogodzi nigdy MrugniĂŞcie ... maÂły to niedobrze, a wielki teÂż nie za wielki  MrugniĂŞcie OK - bÂądÂź SOBÂĄ .. choĂŚ to teÂż ma podtekst pejoratywny w pewnych krĂŞgach DuÂży uÂśmiech

Ale nie prĂłbuj dochodziĂŚ, co prawdÂą a co faÂłszem jest, nie weryfikuj, bo zacznÂą ciĂŞ dziobaĂŚ.
PrĂłbuj prĂłbuj .. pĂłki prĂłbujesz to jest szansa Âże dojdziesz ....... niepodziobany DuÂży uÂśmiech

A swoj¹ drog¹ ile¿ to mo¿na zmieœciÌ postów w temacie nie bêd¹cych na temat... có¿, du¿o jak widaÌ.
CaÂły czas jest na temat przecieÂż. Zawsze siĂŞ rozchodzi o sedno, czyli o  rozpoznanie iluzji JA DuÂży uÂśmiech
Ja-wzniesione .... bzdura
Ja-dziobane ....wymysÂł
Ja-wiedzÂące-lepiej .... wyobraÂżenie ...
Prawda, faÂłsz, weryfikacje ..... czyje ? wobec kogo ? kto tu ma RacjĂŞ ? Kto wie lepiej ? - to jest ten stary, odchodzÂący Âświat .

ZarĂłwno negujÂący przedmiotowÂą granicznÂą datĂŞ jak i Ci ,ktĂłrzy jej oczekujÂą niczym wyroczni popadajÂą w ten sam co zawsze dualizm obecny na kaÂżdym kroku ludzkiej egzystencji. Wystarczy tylko to rozpoznaĂŚ i utrzymaĂŚ to rozpoznanie.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: