Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:41:21

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Mija 21 grudnia 2012, nic siê nie sta³o. Jak bêd± siê t³umaczyæ?  (Przeczytany 142974 razy)
0 u¿ytkowników i 18 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #225 : Grudzieñ 19, 2012, 13:10:08 »

Gdy siê racje namno¿y³y
Demokracjê utworzy³y
Jedna krzyczy druga wrzeszczy
Oczywisto¶æ w szwach ju¿ trzeszczy

Jedna drug± po ³bie wali
Zaraz ¶wiat siê nam zawali
Rozum uciek³ gdzie pieprz ro¶nie
I zrobi³o siê niezno¶nie

A ja wam nie¶mia³o wieszczê
Zaczekajcie dwa dni jeszcze
Wszystko siê wyja¶ni przecie
W jakim siê znajdziecie ¶wiecie

-----------

To pa  Du¿y u¶miech
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #226 : Grudzieñ 19, 2012, 13:14:31 »

Przepiêknie Ptaszku. U¶miech
W³a¶nie karmi³em chlebkiem Rybitwy i Mewy.
Ju¿ wiem co z FL. U¶miech Kate. Mrugniêcie

A poza tym czytaj±c ostatni przekaz Ani Doliñskiej, to Polska bêdzie w ¶nie¿nym bia³ym puchu, tyle,
¿e w jakiej ró¿nicy miêdzy Ziemi± a Niebem. W cm oczywi¶cie.  Du¿y u¶miech
Z sesji :28.
Cyt."Czy to dotyczy wszystkich ludzi na Ziemi, czy tylko nas w Polsce?

Podró¿e po niebie miêdzy krajami bêd± bezpieczne choæ wiele lotów zostanie odwo³anych z uwagi na zmiany pogodowe, które zaistniej± niespodziewanie. Bia³y puch za szybami ograniczy widoczno¶æ, ale to bêdzie przez ludzi kontrolowane.

Czy bêd± w tym czasie jakie¶ zak³ócenia elektromagnetyczne, czyli czy bêd± dzia³a³y stacje radarowe i ca³a infrastruktura oparta na elektronice?

Zgadza siê - zak³ócenia wyst±pi±, jednak roz³o¿y siê to wszystko w czasie. Nie tylko dnia 21.12.2012, ale przez kolejne miesi±ce, a¿ do ciep³ych dni. Dlatego zadbajcie o ciep³o w domach. Nie obawiajcie siê jednak, ¿e bêdziecie zupe³nie oderwani - jako ludzko¶æ - od  ¶wiata elektronicznego. Jeste¶cie przygotowani i macie dodatkowe zasilania, które w zupe³no¶ci wystarcz±, aby¶cie a¿ tak nie odczuli zak³óceñ, jakie na tym polu mog± nast±piæ.

Czy temperatura powietrza w Polsce i w innych krajach utrzyma siê na normalnym poziomie, czy te¿ bêd± w tym czasie jakie¶ gwa³towne zmiany?

Polska przykryta zostanie wielka poduch± ¶niegu. Gdy nast±pi± ciep³e dni - bêdzie sporo wody. Polska ziemia zrobi siê o wiele ciê¿sza, nie bêdzie potrafi³a ud¼wign±æ wilgoci i ciê¿aru wody. Jednak pó¼niej klimat bêdzie u was bardzo ciep³y, wrêcz gor±cy. "

No i gucio. Mo¿e Morze bêdzie ju¿ takie jak w Egipcie, i bêd± tam te¿ podobne Rybki i inne stworzonka.U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 13:21:29 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #227 : Grudzieñ 19, 2012, 13:21:22 »

Witaj komandosie040, ja juz po transformacji.
Jako Efel jestem na swietej geometrii, tam skupiam wieksza uwage, gdyz tematyka jest mi blizsza, ale tu zagladam.

Co do tematu watku, to mysle, ze stalo sie bardzo wiele i dla kazdego inaczej. Ci, ktorzy nie poddali sie chyba przeszli na level wyzej, ci co "a nie mowilem!" pozostali. A wiadomo, kto stoi w miejscu ten cofa sie...
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #228 : Grudzieñ 19, 2012, 13:25:35 »

Dok³adnie FL, pycha nie pop³aca !!! U¶miech
Pozdrowionka ¶wi±teczne. Mrugniêcie W dalszym przeobra¿aniu Duchowym. Mrugniêcie
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #229 : Grudzieñ 19, 2012, 13:31:14 »

Mija 21 grudnia 2012, nic siê nie sta³o. Jak bêd± siê t³umaczyæ?

Ludzie im ¶lepo wierz±cy, a nie ma³o takich s± na tyle g³upi, ¿e nie trzeba siê przed nimi t³umaczyæ. Wystarczy sprzedaæ kolejn± bajkê i masz odpowied¼ na swoje pytanie. My¶lê, ¿e wiêkszo¶æ ludzi pisz±cych na tym forum sama przyzna, ¿e jako tako nie ma ogólnie sensu dalej tutaj pisaæ  Mrugniêcie ale Ci co jeszcze s±, siedz± ju¿ z przyzwyczajenia i przywi±zania dla zabicia nudów i czasu, tak zwana: garstka sta³ych bywalców, która stopniowo zacznie siê kruszyæ. Po czasie forum stanie siê ju¿ bezcenne, bo przeterminowane i nikt nie bêdzie siê interesowaæ jak±¶ dat± 21.12.2012, PCH i tak dalej, która przeminê³a i odesz³a do przesz³o¶ci.

Je¶li siê mylê to przekonamy siê o tym dos³ownie za dwa dni Mrugniêcie ale tak jak powiedzia³em termin wa¿no¶ci tego miejsca koñczy siê na dacie 21.12.2012 bo to jest data, która zdejmie ludziom z oczu klapki z wszelkich z³udzeñ i nadziei w których póki co jeszcze niektórzy ¿yj±.

Gdyby kto¶ z was zapyta³ siê mnie, a czemu Ty jeszcze tutaj siedzisz i udzielasz siê to szczerze odpowiedzia³bym Mrugniêcie - Dla jaj Mrugniêcie
A wy nie wmówicie mi, ¿e nie z tego samego powodu jeszcze tutaj jeste¶cie Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 13:37:54 wys³ane przez Piotr » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #230 : Grudzieñ 19, 2012, 13:38:46 »

Gdyby kto¶ z was zapyta³ siê mnie, a czemu Ty jeszcze tutaj siedzisz i udzielasz siê to szczerze odpowiedzia³bym Mrugniêcie - Dla jaj Mrugniêcie

a to chyba nie kto inny jak ty Piotrze proponowa³e¶ d³ugie reformowanie tego forum w jednym z postów,-
tylko nie mów, ¿e te¿ dla jaj.  Du¿y u¶miech
Tak na marginesie, skoro s± nieudani prorocy i jasnowidze,-
a jest garstka trze¼wo my¶l±cych racjonalistów, którzy z góry wiedz±, ¿e ci nieudani prorocy nie maj± racji,-
to przecie¿- rzetelna wiedza o przysz³o¶ci jest bezcenna i mo¿na na tym zarobiæ, a nie traciæ czasu na PCh.. Buzia na k³ódkê  Z politowaniem Niezdecydowany Afro
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 13:39:07 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #231 : Grudzieñ 19, 2012, 13:40:24 »

a to chyba nie kto inny jak ty Piotrze proponowa³e¶ d³ugie reformowanie tego forum w jednym z postów,-
tylko nie mów, ¿e te¿ dla jaj.  Du¿y u¶miech
Tak na marginesie, skoro s± nieudani prorocy i jasnowidze,-
a jest garstka trze¼wo my¶l±cych racjonalistów, którzy z góry wiedz±, ¿e ci nieudani prorocy nie maj± racji,-
to przecie¿- rzetelna wiedza o przysz³o¶ci jest bezcenna i mo¿na na tym zarobiæ, a nie traciæ czasu na PCh.. Buzia na k³ódkê  Z politowaniem Niezdecydowany Afro

Zasz³a nieoczekiwana zmiana w której stwierdzi³em, ¿e nie ma na to sensu Mrugniêcie je¶li znowu zmieniê zdanie to znaczy, ¿e ma to jednak sens Mrugniêcie hehe

Powiedzieæ Ci po czym rozpoznaæ, ¿e kto¶ jest uzale¿niony od tego miejsca od manipulacji PCH i trzyma siê twardo, a¿ do koñca mimo wszelkich oporów, twierdz±c nawet, ¿e "nie nie! sk±d¿e ja?! ja wcale nie wierzê PCH i nie wierzê PCH! o nie nie!" Powiedzieæ Ci po czym Ci udowodniê, ¿e taka osoba mimo tego co twierdzi i tak jest uzale¿niona i dzia³a pod wp³ywem tych manipulacji?
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 13:44:41 wys³ane przez Piotr » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #232 : Grudzieñ 19, 2012, 13:43:13 »

Dobrze to Piotr podkre¶li³e¶. U¶miech Za Dwa dni.
Czyli ju¿ nied³ugo. Jak na razie ¿adnych "dni ciemno¶ci" nie by³o19-21.12.12, b±d¿ 21-23.12.12. tak¿e i pewnie nie bêdzie.
Wiêc jak to wszystko minie, dalej mo¿emy siê tu wymieniaæ spostrze¿eniami æwiczeñ, i metodami skutecznymi wzrostów Duchowych,
ka¿dego z Nas z osobna. U¶miech
Poza tym, mamy tu fajn± Forumow± Paczkê by¶my siê kiedy¶ mogli razem spotkaæ i pogawêdziæ na "¿ywo".
Pozdrawiam. Cool
Ps.
Za¶ wiedza tu zawarta, mo¿e byæ jako Archiwum, by w przysz³o¶ci unikn±æ b³êdów Trzeciego wymiaru.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #233 : Grudzieñ 19, 2012, 13:49:07 »

Rozumiem, Piotrze, ¿e siedz±c tutaj nie opuszczaj±c tych g³upich - chcesz zostaæ ich guru, bo jako¶ inny powód do g³upiej g³owy nie chce mi przyj¶æ.
Baw siê dobrze Racjonalisto.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #234 : Grudzieñ 19, 2012, 13:51:12 »

No... niektórzy po prognozê id± do "medium", inni sprawdzaj± w prognozie pogody.
Oczywi¶cie "medium" te¿ pogodê sprawdzi w pogodynce, a ¿e te plus minus podobn± prognozê podaj±, to siê wizja "medium" sprawdzi". I bêdzie kolejny "dowód" na prawdziwo¶æ "przepowiedni". : ))))))).

Uhm, WY przeszli¶cie na wy¿szy poziom, MY zostali¶my. Kolejny dowód na prawdziwo¶æ przepowiedni odnosz±cej siê do wiadomej daty i wiadomych czasów. Oczywi¶cie rzecz nieweryfikowalna wiêc ka¿dy mo¿e pisaæ swoje.

A to ju¿ te¿ chyba gdzie¶ pisa³em, ¿e wiele tematów tu od jakiego¶ czasu to tematy zastêpcze plus tak zwany rozwój duchowy. Oczywi¶cie trudno to negowaæ. Ka¿dego krêci i interesuje co innego. To forum w formie pierwotnej ju¿ dawno przekroczy³o datê przydatno¶ci do spo¿ycia.

Co siê natomiast nie zmienia to fakt (o którym arteq nie raz bodaj pisa³), ¿e ci tak zwani "uduchowieni" tak bardzo lubuj± siê w przytykach. Kilka postów i dowiedzia³em siê o swej pysze, w¶ciek³o¶ci ego, cofaniu siê itd. ¯e nie wspomnê o tym ¿e ja to nie ja.
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #235 : Grudzieñ 19, 2012, 13:52:34 »

Rozumiem, Piotrze, ¿e siedz±c tutaj nie opuszczaj±c tych g³upich - chcesz zostaæ ich guru, bo jako¶ inny powód do g³upiej g³owy nie chce mi przyj¶æ.

Zrobi³em tak jak mi powiedzieli, wara st±d tak jest nam dobrze wiêc ok nie wtr±cam siê Mrugniêcie
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #236 : Grudzieñ 19, 2012, 14:01:16 »

Zrobi³em tak jak mi powiedzieli, wara st±d tak jest nam dobrze wiêc ok nie wtr±cam siê Mrugniêcie
Dobre.. He he.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #237 : Grudzieñ 19, 2012, 14:02:49 »

Z tego co ja wynoszê, powiedzieli ci tylko, ¿e radykalizm nie pop³aca, ale ka¿dy ma swoj± wizjê. Niektórzy tutaj forsuj± t± wizjê bezskutecznie od bardzo dawna, mo¿e nawet od pocz±tku.
Faktycznie to forum to fantastyczne archiwum, szkoda ¿e uproszczono je ok 30%, ale zawsze mo¿emy wyszukaæ, je¶li co¶ potrzebne.

komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #238 : Grudzieñ 19, 2012, 14:23:12 »

Dok³adnie Blu. U¶miech
To Czas Tu i TERAZ.Mrugniêcie
A w/g norm wszelkiej "Seksmisji" . Du¿y u¶miech
" Jutro to Dzi¶...Tyle ¿e Jutro".
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 14:24:34 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #239 : Grudzieñ 19, 2012, 14:32:39 »

To znaczy tak...

Ogólnie mówi±c to forum mia³oby fajny sens, gdyby pojedna³o siê w jednej wspólnie obranej my¶li na rzecz o¶wiecania i przekazywania wiedzy o duchowo¶ci cz³owieka. Mog³oby pe³niæ równie¿ funkcjê portalu spo³eczno¶ciowego dla ludzi poszukuj±cych podobnych sobie czyli zainteresowanych sfer± religijn±, ezoteryczn± ale równie¿ teoriami spiskowymi propagand ¶wiatowych takich jak iluminatów bo to jest do¶æ ciekawe i przydatne na tej ¶cie¿ce. Forum mog³oby od¿yæ gdyby powsta³ tutaj widoczny czat generuj±cy siê na g³ównej stronie forum taki jak na przyk³ad oferuje ezoforum. To siê jednak nie stanie, bo rozumy ludzi s± ró¿ne, ka¿dy kieruje siê w³asnymi przekonaniami, zasadami jednymi mniej lub bardziej wyimaginowanymi, na które byæ mo¿e posiada lub nie racjonalne pod³o¿e wyja¶nieñ i w konfrontacji tych refleksji rodzi siê burza mózgów prowadz±c± do braku wzajemnego porozumienia i zgody miêdzy sob±. Wtedy zaczyna siê wytykanie na siebie palcami i branie na s³ówka doszukuj±c siê b³êdów i wpadek danego rozmówcy w celu udowodnienia mu jego braku kompetencji w zakresie prezentowanej wiedzy.

I to jest minus ludzi potocznie "rozwijaj±cych siê duchowo" którzy niby d±¿± to tak szlachetnych idei i wzorców, a jednak w konfrontacji z prób± przetrwania bezbronnie przepadaj± razem z ca³± swoj± dotychczasow± wiedz± powo³ywan± przez siebie jako t± najwarto¶ciowsz±.

Drugi minus ale to jest typowa cecha polaka to s³aba determinacja, zgranie i organizacja (przyk³ad: pi³ka no¿na ale to tak pó³¿artem). Do pewnych spraw jeste¶cie po prostu za leniwi i brak wam motywacji, determinacji, a mogliby¶cie gdyby wam zale¿a³o dzia³aæ na skalê humanitarn± w imieniu poszerzania hase³ o takim ¶wiecie i duchowo¶ci cz³owieka o jakiej np: opowiada David Icke. To by³by ciekawy pomys³ dla kogo¶ kto faktycznie szanuje swój rozwój duchowy i anga¿uje siê w jego perspektywy rozwojowe dla ludzi.

Ale to co widzê na obecnym forum czyli tak zwany dzia³: "Rozwój Duchowy" to puste s³owa s³u¿±ce tylko w celu udekorowania forum, to puste s³owa za którymi nie id± w parze ¿adne czyny. Gdyby kto¶ z was mia³ tyle w sobie mobilizacji i chêci, aby jawnie publikowaæ chod¼ czê¶æ tego co ma odwagê pisaæ na forum to uzna³bym, ¿e komu¶ takiemu zale¿y na tym co robi.

chod¼ o tym tylko tak fajnie siê rozmawia jak o tym co pisz± ludzie siê na tym forum  Mrugniêcie I tutaj rodzi siê pytanie - czy tylko temu ma s³u¿yæ forum i tylko taki jest jego cel powo³ywania siê na zagadnienie rozwoju duchowego i PCH?
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 14:47:27 wys³ane przez Piotr » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #240 : Grudzieñ 19, 2012, 14:52:33 »

Abstrahuj±c od daty 21.12.2012 r.

Widzisz east, tu chodzi tylko o racjê, wszystko mo¿na podeptaæ, byle wykazaæ swoj± racjê.
Wybieg. Przecie¿ w koñcu d±¿ymy (przynajmniej takie s± deklaracje) do prawdy, do maksymalnie rzeczywistego obraz spraw. Wiêc dlaczego ma byæ niby z³ym dowodzenie poprawno¶ci, prawdziwo¶ci swoich opinii, pogl±dów czy tez. Lamentowanie, ¿e niby wszystko siê depcze jest tylko prób± odwrócenia uwagi od sedna - ¿e to co kiedy¶ tak siê negowa³o wypowiedziach innych... okaza³o siê prawd±. Ale nie dziwi± mnie takie sugestie w przypadkach gdy nie jest siê w stanie wykazaæ uchybieñ.
Chyba, ¿e wymagacie aby nie ujawniaæ k³amstw, bo osoba która da³a siê naci±gn±æ... mo¿e poczuæ dyskomfort...

Krótko mówi±c brak zrozumienia toku do¶wiadczeñ ¿yciowych. I jak zwykle inni s± be. Zawsze najdziwniejsze jest to, ¿e pretensje zg³aszaj± nie ci "zrobieni w wa³a" tylko ci co: "a nie mówi³em?" - w imieniu tych pierwszych, zreszt± (przynajmniej tak im siê wydaje).
B³êdnie nazywasz postawy. Osobi¶cie nie mam pretensji jako takiej bo nie da³em siê za³adowaæ a w bambuko, a gdy stawia³em - jak ju¿ pewne fakty potwierdzi³y - uzasadniony opór, spotyka³em siê dodatkowo z atakami tych naci±ganych. S³owami "zdobywaj± do¶wiadczenie" mo¿na usprawiedliwiaæ najwiêksz± pod³o¶æ, zreszt± - by³y to ju¿ praktykowane na forum "zgwa³cona kobieta potrzebowa³a takiego do¶wiadczenia, zaplanowa³a je sobie..." Bzdury.
Mo¿e Tobie to odpowiada, natomiast mi siê nie podoba naci±ganie, oszukiwanie innych, nawet dla "ich dobra czy te¿ do¶wiadczenia" jak raczy³e¶ stwierdziæ.
Ponadto, niektórzy s± ju¿ tak sko³owani, ¿e nie s± w stanie wyci±gn±æ ¿adnych wniosków, zachowuj± siê jak æmy przy ¶wiecy. A ka¿de dodatkowe "do¶wiadczenie" odk³ada siê gdzie¶ na psychice... Ale... mo¿e to co piszê nie dotrze do osoby która nie poczuwa siê do jakiej¶ wiêkszej odpowiedzialno¶ci za s³owa.

Niektórzy dos³ownie dziêkuj± w³a¶nie za to, ¿e siê nauczyli, rozszerzyli swoj± ¶wiadomo¶æ, by³y tu takie posty. w przeciwieñstwie do krzykaczy, którzy nadal tylko maj± racjê.
Oczywi¶cie masz racjê, s³ysza³em, ¿e naci±gniêci przez Amber Gold wytrz±saj± z portfeli ostatnie drobniaki bo chcê w podziêkowaniu ufundowaæ panu P. pomnik... Id¼ i siê zapytaj dowolnej z naci±gniêtych osób czy chce komu¶ podziêkowaæ za "nauki", czy te¿ mo¿e wola³aby aby kto¶ wcze¶niej dotar³ do niej i rzetelnie przedstawi³ ca³± otoczkê. Id¼ i siê zapytaj - mo¿esz nawet z poziomu jakiego¶ forum, poinformuj nas o otrzymanej odpowiedzi.

Ale ka¿dy mo¿e siê tu wypowiadaæ, i ewidentnie widaæ jak± opcjê i jaki poziom prezentuje.
Z tym siê zgodzê.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #241 : Grudzieñ 19, 2012, 15:36:30 »

Jak widaæ po dyskusji rozwarstwienie postêpuje. S± ludzie, którzy - pomimo ró¿nych pogl±dów - jako¶ potrafi± normalnie dyskutowaæ poniewa¿ s± ¶wiadomi wielu poziomów rzeczywisto¶ci, a s± i tacy, którzy zapiekle i uparcie trzymaj siê jednego aspektu rzeczywisto¶ci  - " ja zawsze mówi³em i oto moje na wierzchu ". Tak, Twoje na wierzchu. Ten wierzch przykrywa wszystko inne.
Niechaj Racja bêdzie z Tob± Du¿y u¶miech

Wyznawcy Racji tylko siê bardziej w niej okopi±, ale wielu ludzi ju¿ samo dobrniêcie do 21-12-2012 bardzo odmieni³o. Uwolnili siê oni od Swojej Racji i z lekko¶ci± odfrun± st±d.

Piotrze nie wykluczone ¿e forum zmieni swoje oblicze. To bêdzie proces. Ju¿ raz siê zmieni³o wol± u¿ytkowników. Ze wzglêdów praktycznych , aby nie zniknê³o nagle znów 30% postów, rzeczywi¶cie by³oby mo¿e lepiej zbudowaæ nowe Forum na jakiej¶ bardziej stabilnej platformie i mo¿na by do tego wykorzystaæ czê¶æ Twoich pomys³ów. Technicznie dobr± dat± by³oby po 21 Grudnia , ju¿ po ¦wiêtach.  W praktyce to te¿ by³oby dobre zakoñczenie epizodu z PCH i szansa na nowy rozdzia³.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #242 : Grudzieñ 19, 2012, 15:38:28 »

Fajnie Piotrze, os±dzi³e¶, przedstawi³e¶ swoj± wizjê i ok.
Na temat cech tego narodu dyskusja nigdy siê nie skoñczy, mamy tak du¿o na dwóch koñcach dualno¶ci, ¿e tylko koniec tego ¶wiata mo¿e nas od nich uwolniæ. Mniemam, ¿e w nastêpnym ¶wiecie nast±pi drastyczna ich redukcja, wszak¿e dualno¶æ ma znikn±æ (prawie).
Próby przetrwania to zawsze jest ekstremum i mo¿e prowadziæ do nieoczekiwanych rozwi±zañ np. kanibalizmu.
Tu pytanie z twojej bran¿y - czy warto przetrwaæ za wszelk± cen±?
S³owa zawsze s± puste, je¶li nie trafi± na podatny grunt, ocena "z góry" to tylko chciejstwo lub "wiem lepiej".
Pytania retoryczne zwykle pozostaj± bez odpowiedzi. Odpowied¼ mo¿e byæ pytaniem: czy musi komu¶ s³u¿yæ?
By³a potrzeba - powsta³o forum - ewoluowa³o - z pomoc± jego cz³onków lub z k³odami, które rzucali pod nogi, ale "w skali ogólnej", bior±c pod uwagê inne fora ma siê nie¼le, oczywi¶cie, mimo sceptyków, rozwija siê, choæ nie ka¿dy to widzi, lub nie chce widzieæ z powodu "w³asnych racji".
Nie ma tak wielu aktywnych cz³onków jak niegdy¶, nie muszê mówiæ czyja to zas³uga, choæ to te¿ nie jest tak proste.
W sumie z racji profesji na zadawane przez ciebie  pytania znasz odpowiedzi (twoje interpretacje), wiêc po co pytaæ?

Edit: east Pch to tylko has³o, nie ma nic wspólnego z pogl±dami, ale z przyzwyczajeniem, a w³a¶ciwie z u³atwieniem lokalizacji -i tyle. Nowe jest w drodze - dos³ownie - ale jestem przekonany, ¿e has³o pozostanie.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 15:45:08 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #243 : Grudzieñ 19, 2012, 15:50:53 »

Nie ma tak wielu aktywnych cz³onków jak niegdy¶, nie muszê mówiæ czyja to zas³uga, choæ to te¿ nie jest tak proste.

Natomiast ja chêtnie siê dowiem, z 2 powodów:
1. mam inny pogl±d na przyczynê
2. bêdê uwa¿a³ na tych "zas³u¿onych"...
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #244 : Grudzieñ 19, 2012, 16:39:53 »

Dodam do tego co piszecie szacowni, ¿e tak jak wcze¶niej deklarowa³em moim skromnym zdaniem daty te czy inne s± jednym z elementów starego procesu U¶miech
Co za tym sprawdza³y siê do czasu funkcjonowania starego procesu czyli do 1999 roku  U¶miech
Oczywi¶cie agonia trwa jaki¶ czas U¶miech
Zreszt±  U¶miech
Mo¿e tak fajnie by by³o samego siebie zapytaæ, a nie jakiego autorytetu dowolnej ma¶ci i zasiêgu U¶miech
Mo¿e czas najwy¿szy skoñczyæ dorastaæ Cool
I wzi±æ odpowiedzialno¶æ za swój los w swoje w³asne r±czêta U¶miech
Mo¿e skoñcz± siê pretensje i narzekania Cool
I mo¿e skoñczy siê lêk ten o w³asna formê do diab³a U¶miech
A wtedy zapraszam na pifko do mnie  Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #245 : Grudzieñ 19, 2012, 19:02:35 »

"Przecie¿ w koñcu d±¿ymy (przynajmniej takie s± deklaracje) do prawdy, do maksymalnie rzeczywistego obraz spraw."

W³a¶nie, i tak w kó³ko macieju...
Na sztandarach has³a o rozwoju duchowym, mi³o¶ci, wspomnianej prawdzie, wy¿szych poziomach. Ale gdy realia oka¿± siê zgo³a inne ni¿ zak³adali i ni¿ to, w co wierzyli, a ty powiesz o tym - zaczn± ciê dziobaæ. Zarzuc± pychê, w¶ciek³o¶æ i za¶ciankowo¶æ (bo siê nie "rozwijasz" jak oni), a na koñcu, gdy ju¿ argumentów brak (choæ mam wra¿enie, ¿e brak ich przez wiêkszo¶æ czasu) przeczytasz co¶ w stylu: "teraz ciesz siê tym, ¿e twoje na wierzchu, my wszyscy tacy malutcy, a ty jeste¶ WIELKI, hahaha" ...czy jako¶ tak.

Jak pisa³em kilka postów wcze¶niej - mamy tu do czynienia z pisaniem ile wlezie, a czy to prawda, czy bujdy, to nieistotne. Ale nie próbuj dochodziæ, co prawd± a co fa³szem jest, nie weryfikuj, bo zaczn± ciê dziobaæ.

A swoj± drog± ile¿ to mo¿na zmie¶ciæ postów w temacie nie bêd±cych na temat... có¿, du¿o jak widaæ.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 19:03:46 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #246 : Grudzieñ 19, 2012, 19:11:46 »

Przebi¶nieg.

to pa Du¿y u¶miech

A zmie¶cimy siê tam wszyscy chocia¿? Buziak

Kiara U¶miech U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #247 : Grudzieñ 19, 2012, 19:16:09 »

Przebi¶nieg.

to pa Du¿y u¶miech

A zmie¶cimy siê tam wszyscy chocia¿? Buziak

Kiara U¶miech U¶miech

koliberek w ka¿dym razie pisze siê na pewno, ma³y jest, przycupnie gdzie k±tem...

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #248 : Grudzieñ 19, 2012, 20:11:27 »

My¶lê, ¿e damy radê U¶miech
to pa
east
Go¶æ
« Odpowiedz #249 : Grudzieñ 19, 2012, 20:22:47 »

"Przecie¿ w koñcu d±¿ymy (przynajmniej takie s± deklaracje) do prawdy, do maksymalnie rzeczywistego obraz spraw."

W³a¶nie, i tak w kó³ko macieju...
Dogonili¶cie Wy prawdê deklarowan± przez siebie ?

.... Ale gdy realia oka¿± siê zgo³a inne ni¿ zak³adali i ni¿ to, w co wierzyli, a ty powiesz o tym - zaczn± ciê dziobaæ.

Bo¿e Mi³osierny Podziobany , a w co wierzyli ? Co zak³adali ? Jakie realia s± realne  ?
Du¿ym ch³opcem jeste¶ wiêc widzisz to chyba wyra¼nie, ¿e realia zale¿± od punktu widzenia, czego na tym forum, jakby Ci siê chcia³o poczytaæ, masz sporo dowodów. Nie pisz wiêc o realiach , tylko pisz o SWOIM  postrzeganiu.
Nie wiesz w co "oni" wierzyli , co zak³adali bo sk±d mia³by¶ to wiedzieæ ?
Je¶li wrzucasz wszystkich do worka z naklejk± PCH to raczej nie jeste¶ zorientowany w tym forum . Id¼ doczytaæ i wróæ douczony Du¿y u¶miech
"teraz ciesz siê tym, ¿e twoje na wierzchu, my wszyscy tacy malutcy, a ty jeste¶ WIELKI, hahaha" ...czy jako¶ tak.
Niektórym to siê nie dogodzi nigdy Mrugniêcie ... ma³y to niedobrze, a wielki te¿ nie za wielki  Mrugniêcie OK - b±d¼ SOB¡ .. choæ to te¿ ma podtekst pejoratywny w pewnych krêgach Du¿y u¶miech

Ale nie próbuj dochodziæ, co prawd± a co fa³szem jest, nie weryfikuj, bo zaczn± ciê dziobaæ.
Próbuj próbuj .. póki próbujesz to jest szansa ¿e dojdziesz ....... niepodziobany Du¿y u¶miech

A swoj± drog± ile¿ to mo¿na zmie¶ciæ postów w temacie nie bêd±cych na temat... có¿, du¿o jak widaæ.
Ca³y czas jest na temat przecie¿. Zawsze siê rozchodzi o sedno, czyli o  rozpoznanie iluzji JA Du¿y u¶miech
Ja-wzniesione .... bzdura
Ja-dziobane ....wymys³
Ja-wiedz±ce-lepiej .... wyobra¿enie ...
Prawda, fa³sz, weryfikacje ..... czyje ? wobec kogo ? kto tu ma Racjê ? Kto wie lepiej ? - to jest ten stary, odchodz±cy ¶wiat .

Zarówno neguj±cy przedmiotow± graniczn± datê jak i Ci ,którzy jej oczekuj± niczym wyroczni popadaj± w ten sam co zawsze dualizm obecny na ka¿dym kroku ludzkiej egzystencji. Wystarczy tylko to rozpoznaæ i utrzymaæ to rozpoznanie.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: