Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:35:46

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Mija 21 grudnia 2012, nic siê nie sta³o. Jak bêd± siê t³umaczyæ?  (Przeczytany 143080 razy)
0 u¿ytkowników i 12 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
gosc5690
Go¶æ
« : Grudzieñ 10, 2009, 15:48:04 »

Jako, ¿e ca³a zabawa z przekazami lucyny, samuelami, enkami, nibiru, przebiegunowaniem, upadkami religii etc. coraz to bardziej powinna coraz to wiêkszej ilo¶ci osób wydawaæ siê jednym wielkim k³amstwem (czas biegnie - brak potwierdzeñ, dowodów), s±dzê, ¿e czas ju¿ po temu, aby pog³ówkowaæ, jakie to scenariusze bêd± wymy¶laæ mniej lub bardziej ortodoksyjni wyznawcy wiadomego, celem t³umaczenia braku jakichkolwiek wywró¿onych (z fusów chyba) zdarzeñ.

Umówmy siê wiêc, ¿e nasta³ dzieñ 22 grudnia roku pañskiego 2012. Nie ró¿ni siê w zasadzie wiele od tego¿ grudniowego dnia roku 2011 i poprzednich, mówi±c inaczej - nic siê nie sta³o, co mia³o siê staæ bior±c pod uwagê liczne przepowiednie (z kataklizmem na czele). Ot... zwyk³y sobotni dzieñ, kolejna rocznica narodzin Pucciniego, kolejna rocznica pierwszej próby rozszczepienia j±dra atomu itd, czas przed¶wi±tecznych przygotowañ itd.

Oczywi¶cie dla uproszczenia przyjmujê ten dzieñ, jako, ¿e zapewne wielu spadn± klapki z oczu du¿o wcze¶niej, wielu za¶ dalej bêdzie brnê³o w ¶lep± uliczkê wyznawców wspomnianych zagadnieñ.

Jaki wiêc te scenariusze/t³umaczenia wg was mog± byæ?

Ja s±dzê, ¿e jednym z 2-ch podstawowych zachowañ bêdzie w³o¿enie g³owy w piasek. Inaczej rzecz ujmuj±c - nie by³o tematu. Ci, którzy z tak± pasj± (jeszcze) wieszcz±  niechybne zmiany, wierz± w wyimaginowane moce ingeruj±ce w ziemskie sprawy w wielu wypadkach po prostu prze³kn± gorycz, nazwijmy to pora¿ki (bo tak chyba mo¿na nazwaæ sytuacjê, w której wierzy siê w co¶ z ca³ych si³, a okazuje siê to bredni±). Prze³kn± i znikn±, tak z tego forum, jak i z jakichkolwiek dyskusji a propos tego, co mia³o siê wydarzyæ.
Ale zapewne wielu z nich znajdzie sobie po cichu nowy cel, now± datê, nowych ³±czników w miejsce lucyny... bo czy¿ mo¿na przyj±æ, ¿e mimo wszystko nie ostanie siê nikt, kto bêdzie dalej wyczekiwa³ nastêpcy nibiru?

Drugim scenariuszem, wg mnie równie prawdopodobnym to przeinaczanie faktów i bzdurna interpretacja zjawisk.
Bêd± wiêc t³umaczenia, ¿e "religie nie upad³y, a upadaj±, bo przecie¿ coraz mniej ludzi chodzi do ko¶cio³a, wiêc wszystko siê zgadza", ¿e "klimat siê przecie¿ ociepla/oziêbia (odpowiednie skre¶liæ)", "¿e przecie¿ S³oñce coraz bardziej szaleje, wiêc to musi siê odbijaæ na naszej planecie", "¿e kolejne tsunami, powodzie, wybuchy wulkanów - wiêc mamy katastrofy (a nie by³o tego wcze¶niej?)", ze nibiru to nie planeta, a asteroida i nie w 2012, tylko za 10 czy 20 lat i ze na pewno leci i na pewno doczekamy siê!". Itd, itp.
Jednym s³owem - propagowane przez tych ludzi twarde (w ich mniemaniu) fakty bêd± marginalizowane i ust±pi± pola wolnej interpretacji, która bêdzie t³umaczyæ (nie)zaistnia³± sytuacjê tak, aby ca³y czas pasowa³a do scenariusza tych wszystkich przepowiedni.

Osobi¶cie taki widzê dwie najbardziej realne mo¿liwo¶ci t³umaczenia (siê) gdy ju¿ bêdzie wiadomo, ¿e nic siê nie sta³o.

Jakie s± natomiast szanownego grona pomys³y na przys³owiowy dzieñ 22 grudnia 2012, na dzieñ "po"? Mrugniêcie

===================================================================================

siê rozpêdzi³em... czy mo¿na ten temat przenie¶æ do innego dzia³u, czy szanowna administracja jest jedynie w³adna? Mrugniêcie

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 10, 2009, 23:15:30 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 10, 2009, 16:21:18 »

Wyobra¼my sobie trenera pi³karskiej kadry narodowej Polski,który nieczekaj±c na rozpoczêcie mistrzostw Europy w

2012 roku zbierze zawodników,zwo³a konferencjê prasow± i oznajmi:

"Za³ó¿my,ze przer¿niecie(mówi do pi³karzy) wszystkie mecze.

S³ucham was wiêc-co macie na swoj± obronê?"

Drogi Go¶ciu Piêæ Tysiêcy Sze¶æset Dziewiêædziesi±t!!

Taki ma sens Twoje pytanie do forumowiczów w dniu dzisiejszym,jak zwo³anie konferencji prasowej

przez trenera pi³karskiej kadry na temat przyczyn pora¿ki naszych zawodników w turnieju,który odbêdzie sie w przysz³o¶ci. U¶miech U¶miech
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 10, 2009, 16:24:06 »

Jak narazie to dzi¶ w radiu s³ysza³em o "dryfie" B-17.
Od³ama³ siê ten lodowiec i sobie p³ynie.U¶miech
Raczej takich klimatów mo¿emy oczekiwaæ, oraz mo¿liwego braku energi energetycznej - przez te burze s³oneczne.:/
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 10, 2009, 16:37:30 »

oj nie do koñca dobra analogia.

Obrazowo w twym po¶cie:

ja - trener
moi pi³karze - to przeciwnicy "³ubudu" 2012
pi³karze dru¿yny przeciwnej - to wyznawcy/zwolennicy "³ubudu" 2012

I ja siê pytam MOICH pi³karzy: "jak s±dzicie, co TA DRUGA, przegrana dru¿yna zrobi po pora¿ce? jak siê bêdzie t³umaczyæ?" Mrugniêcie)))
Poniewa¿ jestem PEWNY zwyciêstwa Mrugniêcie
Inaczej mówi±c - ja nie pytam zwolenników 2012 jak siê bêd± t³umaczyæ, ja siê pytam przeciwników - co s±dz± na temat przysz³ych t³umaczeñ p³yn±cych z ust zwolenników Mrugniêcie

Tak to powiniene¶ widzieæ kocie Mrugniêcie

ponowiê te¿ pytanie - czy mo¿na jako¶ ów temat przenie¶ædo innego dzia³u?
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 10, 2009, 16:39:13 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 10, 2009, 16:58:36 »

Modyfikujê wiêc analogiê i zak³adamy,¿e trener zaprasza na konferencjê równie¿ przeciwn± dru¿ynê.
Dwie reprezentacje bêd± odpowiednikiem naszego forum a Ty jeste¶ jednym z trenerów.
Zadajesz wiêc pytanie nastêpuj±ce:
"co powiecie na temat waszej pora¿ki?
Dlaczego jeste¶cie przegrani?"
 U¶miech Mrugniêcie
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 10, 2009, 17:00:41 »

oj nie do koñca dobra analogia.

Obrazowo w twym po¶cie:

ja - trener
moi pi³karze - to przeciwnicy "³ubudu" 2012
pi³karze dru¿yny przeciwnej - to wyznawcy/zwolennicy "³ubudu" 2012

I ja siê pytam MOICH pi³karzy: "jak s±dzicie, co TA DRUGA, przegrana dru¿yna zrobi po pora¿ce? jak siê bêdzie t³umaczyæ?" Mrugniêcie)))
Poniewa¿ jestem PEWNY zwyciêstwa Mrugniêcie
Inaczej mówi±c - ja nie pytam zwolenników 2012 jak siê bêd± t³umaczyæ, ja siê pytam przeciwników - co s±dz± na temat przysz³ych t³umaczeñ p³yn±cych z ust zwolenników Mrugniêcie

Tak to powiniene¶ widzieæ kocie Mrugniêcie

ponowiê te¿ pytanie - czy mo¿na jako¶ ów temat przenie¶ædo innego dzia³u?
Odpowied¼ jest bardzo prosta.U¶miech
My¶l pozytywnie, a nie siej negatywnych energi- my¶li katastroficznych, dziêki którym siê podkrêcasz, i je tworzysz osobi¶cie.
Wszak¿e My równie¿ tworzymy ten Wszech¶wiat. Trochê wiêcej wiary w siebie i Boga.U¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 10, 2009, 17:11:56 »

Otucha jest nie tylko w Tobie,skoro tak deklarujesz.

Odezwa³em siê tylko po to,aby nie dzieliæ skóry na nied¼wiedziu.

¯eby nie pastwiæ siê nad tymi,którzy widz± sprawy

inaczej,poniewa¿:http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4317.msg49849#msg49849

U¶miech Mrugniêcie
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 10, 2009, 17:12:19 »

Komandosie, je¶li chcesz interpretowaæ moje wywody, rób to z sensem. Ja siejê my¶li katastroficzne? Ja je tworzê? No wybacz.... ale mam wra¿enie, ¿e nie czytasz moich postów.
Tu masz link do strony z moim pierwszym na tym forum postem.

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1933.250

Tu jest swego rodzaju deklaracja, dlaczego tu piszê i O CZYM TU PISZÊ. Je¶li przeczytasz to, zapewne zorientujesz siê, ¿e jestem PRZECIWNIKIEM WSZELAKICH Z PALCA WYSSANYCH BZDUR, z nibiru, enki'm, przekazami ³obos itd na czele.

Tak wiêc, komandosie, my¶l katastroficzna to ta, ¿e... "przebiegunowanie ziemi zaraz nast±pi". My¶l katastroficzna to ta ¿e... "Nibiru nadleci i zrobi ba³agan". Wiedz wiêc, ¿e ja zdecydowanie przeciwstawiam siê podobnym wymys³om (o czym piszê jasno w co drugim swoim po¶cie).

A ju¿ w ogóle nie rozumiem, co w tym kontek¶cie ma znaczyæ "wiêcej wiary w boga i siebie".

==========================================================================

Kocie - co do zmodyfikowanej wersji Twego porównania - masz racjê, w takim wypadku nie zapyta³bym gdy¿ by³oby to niegrzeczne, nie na miejscu, wrêcz chamskie.
Wytykanie natomiast nie¶cis³o¶ci, uwidacznianie bezsensu wywodów a propos 2012, nibiru, upadków religii itd - to ma na celu obna¿enie k³amstwa ubranego (póki co) w szaty przepowiedni.

Tu natomiast Ciebie równie¿ odsy³am do linka z mego postu powy¿ej - gdzie wyja¶niam dlaczego pojawi³em siê tu na forum. Wyja¶niam te¿, dlaczego bêdê siê czepia³, gani³ i nie zgadza³ siê z wymys³ami propagowanymi przez niektórych.

Co do Twego ostatniego postu - odno¶nie niepastwienia siê nad tymi, którzy widz± sprawy inaczej - pisa³em te¿ o tym w swoim pierwszym po¶cie - patrz link, ale wklejê Ci tu fragment, wyja¶niaj±cy dlaczego bêdê w opozycji (a opozycja to jeszcze nie pastwienie siê)

"Rok 2012 sta³ siê nieomal mark±. Zewsz±d roztacza swój „blask” – z kina, z nag³ówków gazet, internetu itd. Jest wszêdobylski.
Z czym siê zdecydowanie nie zgadzam i co potêpiam to propagowanie apokaliptycznych wizji zwi±zanych z grudniowym dniem 2012 roku. A potêpiam nie dlatego, ¿e siê z tym absolutnie nie zgadzam. Potêpiam, gdy¿ wielu jest niezdecydowanych, zaciekawionych, niesprecyzowanych, pow±tpiewaj±cych. I w³a¶nie na takiej ¿yznej glebie okraszonej pewn± dawk± naiwno¶ci ziarno o nazwie „panika 2012” mo¿e zakie³kowaæ."

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 10, 2009, 23:16:39 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 10, 2009, 17:22:27 »

Komandosie, je¶li chcesz interpretowaæ moje wywody, rób to z sensem. Ja siejê my¶li katastroficzne? Ja je tworzê? No wybacz.... ale mam wra¿enie, ¿e nie czytasz moich postów.

Tu jest swego rodzaju deklaracja, dlaczego tu piszê i O CZYM TU PISZÊ. Je¶li przeczytasz to, zapewne zorientujesz siê, ¿e jestem PRZECIWNIKIEM WSZELAKICH Z PALCA WYSSANYCH BZDUR, z nibiru, enki'm, przekazami ³obos itd na czele.

Tak wiêc, komandosie, my¶l katastroficzna to ta, ¿e... "przebiegunowanie ziemi zaraz nast±pi". My¶l katastroficzna to ta ¿e... "Nibiru nadleci i zrobi ba³agan". Wiedz wiêc, ¿e ja zdecydowanie przeciwstawiam siê podobnym wymys³om (o czym piszê jasno w co drugim swoim po¶cie).

A ju¿ w ogóle nie rozumiem, co w tym kontek¶cie ma znaczyæ "wiêcej wiary w boga i siebie".
Skoro tak to spoko.U¶miech
A wiêc witaj w tym "kotle". Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 10, 2009, 17:23:54 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 10, 2009, 17:29:46 »

Ja osobi¶cie nie widzê paniki.

Rok 2012 jest jedynie tematem lu¼nych dyskusji,s± przeciwnicy i s± tacy,którzy wierza,¿e co¶ mo¿e ta data oznaczaæ.

Nie slysza³em jednak o panikuj±cych.

Je¶li ju¿,to najg³o¶niej sceptykom histeria 2012 siê udziela.  U¶miech Mrugniêcie
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 10, 2009, 17:38:29 »

Skoro tak to spoko.U¶miech
A wiêc witaj w tym "kotle". Du¿y u¶miech

No...to koñczymy te bezsensowne przepychanki to i w tym drugim temacie Mrugniêcie, ja nei nale¿ê do tych "o¶wieconych" Mrugniêcie

A co do Twojego postu kocie, rozumiem, ¿e chêæ zbudowania / wykupu pomieszczeñ w bunkrach (w RPA - dobrze pamiêtam?) to jest nie pocz±tek paniki, a.. powiedzmy, inwestycja na przysz³o¶æ, tak? Kupiê bunkier dla zabawy?
Ile osób wierzy w nadci±gaj±ce Nibiru? Ale pewnie oni wszyscy s± ju¿ pogodzeni z losem, prawda?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 10, 2009, 17:51:21 »

Ludzie od dawna bunkry sobie budowali-czêsto z dziwactwa.

Je¶li ktos ma akurat tak± potrzebê,to nie musi byæ ona zara¼liwa i nie musi wp³ywaæ na zachowania innych.

Raczej w czo³o jeden z drugim siê popuka,ni¿ paniczny nastrój budowniczego bunkra siê udzieli.

Bez paniki. U¶miech Mrugniêcie
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 10, 2009, 18:09:05 »

Za³agadzasz kocie wymianê ostatnich kilku zdañ. "Bez paniki" piszesz. Piszesz, ¿e jej (paniki) nie widzisz.

Wiadomym jest, ¿e pewna liczba osób wierzy (czytaj: jest przekonana), ¿e za 3 lata najzwyczajniej przestan± istnieæ (wielu z nich wierzy dziêki takim, wybacz okre¶lenie, nawiedzonym jak tu coponiektórzy).
Czy Tobie siê wiêc wydaje, ¿e ów odsetek populacji, którym w ich mniemaniu zosta³o oko³o 1000 dni ¿ycia, bêd± spokojnie egzystowaæ tak, jakby nic nie mia³o siê staæ? No daruj.

Ja ca³y czas bêdê w postach wraca³ do meritum sprawy (czyli 2012, nibiru, przebiegunowanie, upadek religii, enki, kataklizm czy co tam jeszcze), bo mam wra¿enie, ¿e zbyt czêsto odchodzi siê od g³ównych tematów forum, a przecie¿ ca³a dyskusja w³a¶nie o te sprawy siê rozbija.

Poza tym zaraz mi zamkn± ten temat.... bo nie na temat piszemy Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 10, 2009, 18:09:46 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 10, 2009, 20:18:33 »

Gosciu 5690, czytajac ciebie mam wrazenie ze sie szaleju napiles. Nie rozumiem co ty tu szukasz, chcesz jakies interesy zrobic, cos sprzedac, cos kupic, zalkady zorganizowac. Kazdy ma prawo wierzyc w co chce,
takich  mieszadel jak ty  jestes ,tu nikt nie potrzebuje. Nie tylko na tym forum rozmawia sie o roku 2012,
tu nikt nikogo do niczego nie zmusza i nikt nikomu nic nie karze. Ja jestem tu na forum juz dobry rok, osobiscie nie wierze w te przepowiednie, ale tez nie robie zadnego niepokoju. Widze ze jestes duzym
przeciwnikiem pani L.Lobos, to jest twoj problem. Mam uczucie ze dzialasz jak po zazyciu jakichs srodkow
podniecajacych, opanoj sie. Jezeli zeczywiscie sie cos zdazy, to nie bedzie tych co mieli racje i tych co nie mieli
racji. Dla wszystkich bedzie jedna droga. Poza tym jesli sie urodziles, to tez musisz umrzec, wszesniej czy pozniej. Narazie mamy sokoj, mozemy spokojnie zyc i starac sie abysmy mieli swieze powietrze do oddychania i czysta wode do picia. To sa problemy o ktore dzisiaj powinnismy walczyc. Mnie po glowie nie chodzi cos od kogos dostac, tak jak ty tu oferujesz, tedy owendy. Bierz sie chlopie do pracy, zarob sam
pieniadze na utrzymanie rodziny, wyksztalcenie dzieci i na koniec przygotuj swoja starosc , aby byla ludzka. To sa problemy na dzisiaj, i na przyszlosc.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 10, 2009, 20:35:53 »

27.12.2012 r. ...
Pytanie: Pani Lucyno - i jak Pani wyt³umaczy brak jakichkolwiek zmian - nie mówi±c ju¿ o tych przedstawianych w Pani wizjach?
£obos: ...yyyyy... zostawi³am w³±czone ¿elazko, muszê biec do domu...

lub

Halo? Pani £obos?
...yyy... tu nie mieszka ¿adna £obos

Stawiam jednak na to, ¿e bêd± karmili karko³omnymi interpretacjami [ju¿ mamy tego przygrywki na forum] vel "zosta³o przesuniête, dano nam wiêcej czasu"
Lucyna
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 10, 2009, 21:06:03 »

Ja mam nadziejê, ¿e jak zacznie sie wszystko rozpiepszaæ w 2012 to przynajmniej bêd± piêkne widoki.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 10, 2009, 21:24:20 »

Wyobra¼my sobie trenera pi³karskiej kadry narodowej Polski,który nieczekaj±c na rozpoczêcie mistrzostw Europy w

2012 roku zbierze zawodników,zwo³a konferencjê prasow± i oznajmi:

"Za³ó¿my,ze przer¿niecie(mówi do pi³karzy) wszystkie mecze.

S³ucham was wiêc-co macie na swoj± obronê?"

Drogi Go¶ciu Piêæ Tysiêcy Sze¶æset Dziewiêædziesi±t!!

Taki ma sens Twoje pytanie do forumowiczów w dniu dzisiejszym,jak zwo³anie konferencji prasowej

przez trenera pi³karskiej kadry na temat przyczyn pora¿ki naszych zawodników w turnieju,który odbêdzie sie w przysz³o¶ci. U¶miech U¶miech
Kocie. Obama posun±³ siê znacznie dalej ni¿ nasz przyk³adowy trener. On tworzy oddzia³y prewencji, które bêd± zamykaæ ludzi do wiêzieñ za niedozwolone czyny DOMNIEMANE czyli takie, jakie podejrzane osoby MOG¡  w przysz³o¶ci pope³niæ.

http://www.youtube.com/watch?v=F2EvMqVI2o0

Kolega gosc5690 idzie po prostu  z duchem czasów Mrugniêcie
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Grudzieñ 10, 2009, 21:29:55 »

Ciekawa jestem co jest mowione w kk na ten temat. Jak KK przygotowuje sie do tej katastrofy, moze ktos wie?

Z tymi widokami jest roznie, zalezy co komu sie podoba.
Inaczej bedzie ze strachem, jak zobacza co niektorzy co sie dzieje i jaki koniec ich czeka.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 10, 2009, 21:36:07 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 10, 2009, 22:19:50 »

Gosciu 5690, czytajac ciebie mam wrazenie ze sie szaleju napiles. Nie rozumiem co ty tu szukasz, chcesz jakies interesy zrobic, cos sprzedac, cos kupic, zalkady zorganizowac. Kazdy ma prawo wierzyc w co chce,
takich  mieszadel jak ty  jestes ,tu nikt nie potrzebuje. Nie tylko na tym forum rozmawia sie o roku 2012,
tu nikt nikogo do niczego nie zmusza i nikt nikomu nic nie karze. Ja jestem tu na forum juz dobry rok, osobiscie nie wierze w te przepowiednie, ale tez nie robie zadnego niepokoju. Widze ze jestes duzym
przeciwnikiem pani L.Lobos, to jest twoj problem. Mam uczucie ze dzialasz jak po zazyciu jakichs srodkow
podniecajacych, opanoj sie. Jezeli zeczywiscie sie cos zdazy, to nie bedzie tych co mieli racje i tych co nie mieli
racji. Dla wszystkich bedzie jedna droga. Poza tym jesli sie urodziles, to tez musisz umrzec, wszesniej czy pozniej. Narazie mamy sokoj, mozemy spokojnie zyc i starac sie abysmy mieli swieze powietrze do oddychania i czysta wode do picia. To sa problemy o ktore dzisiaj powinnismy walczyc. Mnie po glowie nie chodzi cos od kogos dostac, tak jak ty tu oferujesz, tedy owendy. Bierz sie chlopie do pracy, zarob sam
pieniadze na utrzymanie rodziny, wyksztalcenie dzieci i na koniec przygotuj swoja starosc , aby byla ludzka. To sa problemy na dzisiaj, i na przyszlosc.

Po kolei:

1. "Gosciu 5690, czytajac ciebie mam wrazenie ze sie szaleju napiles"
Nie wnikam, jakie wra¿enie na Tobie wywieram.

2. "Nie rozumiem co ty tu szukasz"
Odpowiedzi± niech bêdzie fragment mojego pierwszego postu na tym forum:
< Z czym siê zdecydowanie nie zgadzam i co potêpiam to propagowanie apokaliptycznych wizji zwi±zanych z grudniowym dniem 2012 roku. A potêpiam nie dlatego, ¿e siê z tym absolutnie nie zgadzam. Potêpiam, gdy¿ wielu jest niezdecydowanych, zaciekawionych, niesprecyzowanych, pow±tpiewaj±cych. I w³a¶nie na takiej ¿yznej glebie okraszonej pewn± dawk± naiwno¶ci ziarno o nazwie „panika 2012” mo¿e zakie³kowaæ. >

oraz:
< Jak napisa³ kto¶ tu na tym forum  - musi byæ zachowana równowaga pomiêdzy dwoma si³ami/opcjami. Nie mo¿e byæ tak, ¿e – w moim odczuciu – rozpowszechniane s± bzdury, które to bzdury mog± mieæ negatywny wp³yw na ludzi, a jednocze¶nie nie ma czynnika przemawiaj±cego za zdrowym rozs±dkiem.>

I ja w³a¶nie  stojê tu po stronie rozs±dku.

3. "chcesz jakies interesy zrobic, cos sprzedac, cos kupic, zalkady zorganizowac"
nawi±zujesz do mojej wypowiedzi na temat tego, kto by³by chêtny w zamian za dane profity obecnie, przekazaæ mi swe dobra materialne po 12 grudnia 2012 roku je¶li siê nic nie wydarzy, tak? Bior±c pod uwagê, ¿e na tym forum jest mnóstwo ludzi ¶wiêcie przekonanych, ¿e co¶ katastrofalnego stanie siê w 2012 i skoro tak bardzo chc± broniæ swych przekonañ i "wiedzy na ten temat" - proszê, niech dadz± dowód swego "przekonania". Chyba dla takiej osoby tego typu transakcja by³a by sensowna, nieprawda¿?

4. "takich  mieszadel jak ty  jestes ,tu nikt nie potrzebuje"
Wybacz, ale ma³o mnie obchodzi, czy ty  takiego mieszad³a jak ja potrzebujesz czy nie (za innych chyba nie bardzo masz prawo siê wypowiadaæ)

5. "Ja jestem tu na forum juz dobry rok, osobiscie nie wierze w te przepowiednie, ale tez nie robie zadnego niepokoju"
Patrz moja odpowied¼ do punktu 2-go. Ca³e zagadnienie odno¶nie katastroficznych wizji 2012 roku to potencjalnie jeden wielki niepokój.

6. "Widze ze jestes duzym
przeciwnikiem pani L.Lobos, to jest twoj problem"
primo - nie lubiê, gdy z ludzi kto¶ robi stado baranów, secundo - ja nie nazwa³bym tego problemem

7. "Mam uczucie ze dzialasz jak po zazyciu jakichs srodkow
podniecajacych, opanoj sie."
Hmm... jak sama widzisz, "uczucia" bywaj± mylne. Zreszt± tyczy siê to te¿ zagadnieñ spod has³a 2012.

8. "Jezeli zeczywiscie sie cos zdazy, to nie bedzie tych co mieli racje i tych co nie mieli
racji. Dla wszystkich bedzie jedna droga."
Nic o czym traktuje to forum (powtórzê do znudzenia: nibiru, kataklizm, przebiegunowanie, upadek religii itd, itp) siê nie zdarzy.

9. "Bierz sie chlopie do pracy, zarob sam
pieniadze na utrzymanie rodziny, wyksztalcenie dzieci i na koniec przygotuj swoja starosc , aby byla ludzka"
No tego nie bêdê w zasadzie w ogóle komentowa³. Mo¿e jestem kloszardem, a mo¿e rentierem, , mo¿e na staro¶æ jestem przygotowany, a mo¿e nie. Nic ci do tego, prawda?

10. "To sa problemy na dzisiaj, i na przyszlosc"
Pewnie tak, pewnie jedne z podstawowych. Lecz jednym z problemów jest równie¿ sianie zamêtu przez ortodoksyjnych wyznawców kataklizmu 2012. A tych nie brakuje. i o tych zagadnieniach jest to forum, nie o pracy, staro¶ci itd,

pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 10, 2009, 22:20:27 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 10, 2009, 23:30:19 »

>go¶c5690< mieli¶my juz na tym forum ma³± dyskusjê na temat wzajemnego szacunku, w wyniku której ustalili¶my, ¿e pisz±c jakiekolwiek imiona i mówi±c i jakichkolwiek instytucjach (nie istotne czy mamy do nich powa¿ny, czy prze¶miewczy stosunek) ich nazwy piszemy zgodnie z zasadami j. Polskiego, czyli wilek± liter±.
Zrozumia³e, ¿e mo¿esz o tym nie wiedzieæ, jednak liczymy, ze bêdziesz stosowa³ siê do tych wspólnych postanowieñ.
Pozdrawiam.

Cytat: go¶æ5690
siê rozpêdzi³em... czy mo¿na ten temat przenie¶æ do innego dzia³u, czy szanowna administracja jest jedynie w³adna?

W tym dziale jest idealne miejsce na takie tematy.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 10, 2009, 23:51:25 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 11, 2009, 08:04:12 »

dobrze, imiona, nazwy instytucji - wielk±

____________________________________________-

27.12.2012 r. ...
Pytanie: Pani Lucyno - i jak Pani wyt³umaczy brak jakichkolwiek zmian - nie mówi±c ju¿ o tych przedstawianych w Pani wizjach?
£obos: ...yyyyy... zostawi³am w³±czone ¿elazko, muszê biec do domu...

lub

Halo? Pani £obos?
...yyy... tu nie mieszka ¿adna £obos

Stawiam jednak na to, ¿e bêd± karmili karko³omnymi interpretacjami [ju¿ mamy tego przygrywki na forum] vel "zosta³o przesuniête, dano nam wiêcej czasu"

tak, ja te¿ s±dzê ¿e ró¿ne dziwne nadinterpretacje bêd± królowaæ.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 11, 2009, 08:04:38 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 11, 2009, 11:31:34 »

Gosc 5690 dziekuje ci ze sie ustosunkowales do mojej wypowiedzi. Widze ze nie jestes az taki szalony
jak sie pokazales i potrafisz jak trzeba tez odpowiednio myslec. Oczywiscie ze masz racje, ze z tym 2012
jest robiony niepokoj. Jednak musze stwierdzic ze nie tylko na naszym forum o tym sie mowi, ale na calym swiecie, miedzy innymi koniec kalendarza Aztekow. Mozna by bylo duzo dyskutowac, mysle ze kazdy by mial racje. Tu na forum dbamy, ja tez ,aby byl spokoj, kazdy ma prawo napisac to co mysli, jakie posiada informacje, mozemy tez dyskutowac zachowujac przepisy forum, i nie zapominajac o osobistej kulturze bycia miedzy ludzmi. Mozna kogos nie lubiec, albo uwazac go za nie interesujacego, jednak on tez ma prawo
tu byc i pisac. Osoby ktore permanentnie szukaja zaczepki i robia zamieszanie, niestety nie maja tu co szukac. Bywam tez na innych forach i niestety, ale porzadku nalezy pilnowac dla dobra nas wszystkich.
Jesli chodzi o Krytyka, to mamy juz na forum i nie potrzebujemy nastepnego , wystarczy nam ten jeden, jest
wystarczajaco aktywny. Zycze ci duzo zadowolenia na tym forum, moze napisz cos ciekawego. W tym dziale
mozna pisac o wszystkim. Tak wiec zycze ci pomyslnosci Rafaela.
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 11, 2009, 11:42:51 »

Gosc 5690 dziekuje ci ze sie ustosunkowales do mojej wypowiedzi. Widze ze nie jestes az taki szalony
jak sie pokazales i potrafisz jak trzeba tez odpowiednio myslec. Oczywiscie ze masz racje, ze z tym 2012
jest robiony niepokoj. Jednak musze stwierdzic ze nie tylko na naszym forum o tym sie mowi, ale na calym swiecie, miedzy innymi koniec kalendarza Aztekow. Mozna by bylo duzo dyskutowac, mysle ze kazdy by mial racje. Tu na forum dbamy, ja tez ,aby byl spokoj, kazdy ma prawo napisac to co mysli, jakie posiada informacje, mozemy tez dyskutowac zachowujac przepisy forum, i nie zapominajac o osobistej kulturze bycia miedzy ludzmi. Mozna kogos nie lubiec, albo uwazac go za nie interesujacego, jednak on tez ma prawo
tu byc i pisac. Osoby ktore permanentnie szukaja zaczepki i robia zamieszanie, niestety nie maja tu co szukac. Bywam tez na innych forach i niestety, ale porzadku nalezy pilnowac dla dobra nas wszystkich.
Jesli chodzi o Krytyka, to mamy juz na forum i nie potrzebujemy nastepnego , wystarczy nam ten jeden, jest
wystarczajaco aktywny. Zycze ci duzo zadowolenia na tym forum, moze napisz cos ciekawego. W tym dziale
mozna pisac o wszystkim. Tak wiec zycze ci pomyslnosci Rafaela.

"Nie jeste¶ taki szalony" - mi³o mi to s³yszeæ Mrugniêcie Swoj± drog±, postawê, któr± przyj±³em trudno nazwaæ szalon± - to w koñcu ja i mi podobni (sceptycy/neguj±cy) stoimy po stronie racjonalno¶ci. My¶lê, ¿e szalonych bêdzie wiêcej po drugiej stronie barykady.

Co do wspomnianej kultury osobistej. Czy sugerujesz, ¿e takow± siê nie popisa³em w swoich postach? Je¶li tak - przytocz proszê fragmenty, ustosunkujê siê do nich.

"Jesli chodzi o Krytyka, to mamy juz na forum i nie potrzebujemy nastepnego , wystarczy nam ten jeden, jest
wystarczajaco aktywny. "

Wybacz, ale idea mojego pojawienia siê na tym forum ma w definicji krytykê zagadnieñ, o których mówi³em.
I tu znów przytoczê fragment swej pierwszej wypowiedzi (znajduj±cej siê w innym w±tku):

"Rok 2012 sta³ siê nieomal mark±. Zewsz±d roztacza swój „blask” – z kina, z nag³ówków gazet, internetu itd. Jest wszêdobylski.
Z czym siê zdecydowanie nie zgadzam i co potêpiam to propagowanie apokaliptycznych wizji zwi±zanych z grudniowym dniem 2012 roku. A potêpiam nie dlatego, ¿e siê z tym absolutnie nie zgadzam. Potêpiam, gdy¿ wielu jest niezdecydowanych, zaciekawionych, niesprecyzowanych, pow±tpiewaj±cych. I w³a¶nie na takiej ¿yznej glebie okraszonej pewn± dawk± naiwno¶ci ziarno o nazwie „panika 2012” mo¿e zakie³kowaæ."

oraz:

"Jak napisa³ kto¶ tu na tym forum  - musi byæ zachowana równowaga pomiêdzy dwoma si³ami/opcjami. Nie mo¿e byæ tak, ¿e – w moim odczuciu – rozpowszechniane s± bzdury, które to bzdury mog± mieæ negatywny wp³yw na ludzi, a jednocze¶nie nie ma czynnika przemawiaj±cego za zdrowym rozs±dkiem."

Bior±c pod uwagê powy¿szy fragment mej pierwszej wypowiedzi - pozwól, ¿e postojê na stra¿y zdrowego rozs±dku sprzeciwiaj±c siê szerzeniu ciemnoty (a có¿rozumiem pod pojêciem "ciemnota" chyba do¶æ jasno wyja¶ni³em w postach w tym temacie i w Lucynie £obos/Kolejna zmiana pojawienia siê Nibiru)

pozdrawiam )
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 11, 2009, 12:00:46 »

Mimo wszystko, zycze ci dobrej walki na dobrym poziomie. Rafaela
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 11, 2009, 12:05:30 »

Mimo wszystko, zycze ci dobrej walki na dobrym poziomie. Rafaela
Dobre i z klas± Rafaelo.Mrugniêcie Du¿y u¶miech
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj