Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #175 : Styczeń 04, 2010, 15:05:55 » |
|
Dzieki za s³owa otuchy, ciesze sie ze sie podoba³o. Czekam na inne - wasze wizje, oczywiœcie z pewn¹ doz¹ humoru i na luzie (np Lucyna l¹duje w kiciu za niezap³acone podaki...wiem ze te myœli gdzie sie tu k³êbi¹) Pewnie jak wiekszoœc ¿ycze sobie jakiegoœ szczeœliwego zakoùczenia. Po wys³aniu posta chcia³am jeszcze dopisaÌ motyw jak wsród t³umu rozchodzi sie wieœÌ ¿e plejadanie 'wzieli Bilego do nieba' - Billy staje sie legedn¹ bez wzgledu na to gdzie sie znajduje, a informacja ta zaczyna ¿yÌ w³asnym ¿yciem Przez t¹ 'bajeczke' chcia³am pokazaÌ ze wiekszoœc tego co przezywamy, rozgrywa sie w naszych umys³ach. A rzeczywistosÌ nieznoœnie wymyka sie spod kontroli pozornie ustalonych regu³. Stan wojenny pamietam jako kilku ma³a dziewczynka, g³ownie jako jedn¹ wielk¹ niewiadom¹. Pamietam tylko ¿e nie wolno by³o rysowac sfastyk, bo grozi³o za to srogim laniem gumow¹ pa³k¹ i odsiadk¹. Dlaczego milicja bi³a obywateli, tego wtedy zupe³nie nie mog³am zrozumieÌ.
|
|
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
|
« Odpowiedz #176 : Czerwiec 06, 2010, 18:19:34 » |
|
sarah:
"zmiana scenariusza, (...) jest dowodem na to, Âże jesteÂśmy wspierani przez inteligentne istoty z innych wymiarĂłw"
Demagogia warta szafotu. CzytajÂąc coponiektĂłrych tu, ich sposĂłb tÂłumaczenia niezaistniaÂłego (bÂądÂź zaistniaÂłego) mam wraÂżenie Âże czytam "rok 1984" Orwella. ÂŻal mi tylko tych niezdecydowanych, ktĂłrzy po lekturze pseudointeligentnych, zagmatwanych i niezrozumiaÂłych wywodĂłw wdepnÂą w tutejsze bagno.
W odniesieniu jeszcze do cytatu, nie znalazÂłem pĂłki co odpowiedzi na jedno pytanie. Mianowicie, czy osoby o podobnych poglÂądach co cytowana wyÂżej kobieta naprawdĂŞ wierzÂą w to co piszÂą/gÂłoszÂą, czy jest to mniej lub bardziej Âświadome Âściemnianie, wynikajÂące z mniej lub bardziej jasnych pobudek.
Pytanie, na ktĂłre rzecz jasna sam sobie odpowiem.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2010, 18:23:26 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #177 : Czerwiec 06, 2010, 21:55:20 » |
|
gosc5690 ,upajasz siĂŞ wÂłasnym widzi-mi-siĂŞ, ale gdybyÂś zajrzaÂł pod przykrywkĂŞ swojego sceptycyzmu , pod pÂłaszczyk oficjalnej wiedzy gÂłoszonej na uczelni, to moÂże dostrzegÂłbyÂś, Âże natura rzeczywistoÂści, materii, wszystkiego, jest o niebo bardziej niezwykÂła niÂż wszystko, co ludzie mogliby wymyÂśleĂŚ w temacie 21 grudnia 2012 , a wedÂług mnie "natura" dowodzi tego, Âże nic nie jest niemoÂżliwe.
Nie zrobisz tego, bo wolisz tkwiÌ w narzuconym Ci obrazie rzeczywistoœci. Tak jest proœciej - bombardowaÌ , dementowaÌ, wyœmiewaÌ ludzi, którzy swoj¹ rzeczywistoœÌ ( piszê teraz w odniesieniu do Sarah ) postanowili zamieniÌ w piêkn¹ (w ich mniemaniu) baœù. Kim¿e jesteœ, aby dyskredytowaÌ decyzje innych ludzi co do ich w³asnego rozwoju i widzenia œwiata ? Sam uprawiasz demagogiê wart¹ szafotu. Wiesz tyle co nic, ale czepiasz siê jakby na si³ê- a¿eby siê czepiaÌ. Nie znajdujê tylko odpowiedzi na pytanie po co to robisz ? Na z³oœÌ? ¯eby komuœ dopiec ?
Mija 21 grudnia 2012, wielu ludzi siê zmieni , ale nie ludzie Twojego pokroju - oni niczego nie zauwa¿¹. Bêd¹ tylko czekaÌ na t³umaczenia. Przecie¿ to w³aœnie za³o¿y³eœ wraz z tym tematem . Mija dzieù za dniem, na Ziemi zachodz¹ ewidentne zmiany, ale gosc5690 czeka na t³umaczenia. Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #178 : Czerwiec 06, 2010, 22:33:16 » |
|
East Âświetnie to ujaÂłeÂś !!!! PodpisujĂŞ siĂŞ pod tym . WÂątpiĂŞ tylko czy gosc5690 to zrozumie. Od Sarah emanuje ciepÂło i jakas niesamowita energia ,ktĂłra jest bliska memu sercu,choĂŚ nigdy jej nie poznaÂłam osobiÂście. ZauwaÂżyÂłam Âże osoby takie jak gosc5690 , lub marek324 nie cierpiÂą ludzi szczĂŞÂśliwych ,usmiechniĂŞtych do ktĂłrych naleÂży Sarah. "zmiana scenariusza, (...) jest dowodem na to, Âże jesteÂśmy wspierani przez inteligentne istoty z innych wymiarĂłw" WierÂże w to i mam nadziejĂŞ Âże 21.12.2012 nic siĂŞ nie stanie ( mam na mysli czarne wizje Patryka Geryla )
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
|
« Odpowiedz #179 : Czerwiec 06, 2010, 23:35:01 » |
|
mozna sie cieszyc tylko z czego..?, oczywiscie zycie jest piekne, ale przyszlosc i terazniejszosc (przeszlosc rowniez) nie napawa optymizmem..., takie epatowanie szczesciem na sile jest dla mnnie sztuczne i jest tylko wyrazem autokreacji, cieple slowa, kwiecisty jezyk, sloneczne mysli, wyzyny ducha, poezja nastroju, smaku i koloru cos dla koneserow zycia duchowego ps. stanie sie i to duzo w 2012 lub niedlugo wczesniej badz pozniej, tego swiata w takiej formie juz nie bedzie..
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2010, 23:36:37 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #180 : Czerwiec 06, 2010, 23:43:19 » |
|
Smutek "dzia³a" wtedy, gdy umys³ wiedzie prym ponad dusz¹ Ludzie prawdziwie weseli ¿yj¹, smutni tylko udaj¹, umys³ zas³oni³ im ca³kowicie rzeczywistoœÌ... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
|
« Odpowiedz #181 : Czerwiec 07, 2010, 00:15:45 » |
|
coz jedni sie ciesza z obecnego stanu, inni sie ciesza ze to sie wreszcie skonczy, oczywiscie ze wszystko zalezy od stanu umyslu wiec nie jest uzasadniona ani radosc, ani smutek, bo nie da sie oddzielic od rzeczywistosci, chyba, ze radosc z tego ze sie istnieje, tylko tez z tym powinno sie zrobic..
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #182 : Czerwiec 07, 2010, 10:49:27 » |
|
Mija 21 grudnia 2012, wielu ludzi siê zmieni , ale nie ludzie Twojego pokroju - oni niczego nie zauwa¿¹. Bêd¹ tylko czekaÌ na t³umaczenia. Przecie¿ to w³aœnie za³o¿y³eœ wraz z tym tematem . Mija dzieù za dniem, na Ziemi zachodz¹ ewidentne zmiany, ale gosc5690 czeka na t³umaczenia. Powodzenia.
Wielu ludzi zmienia siê codziennie i maj¹ na to wp³yw ró¿ne czynniki,ale nie rozumiem co ma do tego data 21.12 2012 ? Zauwa¿y³am ¿e osoby takie jak gosc5690 , lub marek324 nie cierpi¹ ludzi szczêœliwych ,usmiechniêtych do których nale¿y Sarah.
A ja myÂślĂŞ,ze wymienione przez Ciebie osoby nie przepadajÂą za ludÂźmi naiwnymi,fanatykami i ludÂźmi ktĂłrzy Âłatwo dajÂą sobÂą manipulowaĂŚ.....
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2010, 10:55:26 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #183 : Czerwiec 07, 2010, 17:22:09 » |
|
Wiesz kamil, ja nie rozumiem po co w ogĂłle powstaÂł ten temat. Nie mĂłwimy przecieÂż o niczym konkretnym. ZaÂłoÂżenie w temacie jest takie, Âże mija konkretna data i nic siĂŞ nie dzieje , a dodatkowym zaÂłoÂżeniem jest, Âże ktoÂś siĂŞ ma komuÂś tÂłumaczyĂŚ ! Z tego Âże dla tego kogoÂś siĂŞ nic nie wydarzyÂło. Dla mnie moÂże wydarzyĂŚ siĂŞ niesamowicie duÂżo. Dla Ciebie na przykÂład nic. Kto komu i z czego ma siĂŞ tu tÂłumaczyĂŚ ? Z rozwoju osobistego ? Z wÂłasnego postrzegania rzeczywistoÂści ? CoÂś tu nie halo.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #184 : Czerwiec 07, 2010, 17:29:17 » |
|
nazwa tego wÂątku to w ogĂłle jakaÂś nieistniejÂąca figura logiczna- czas przyszÂły dokonany,- kto to wymyÂśliÂł? ? PS. jak w ogĂłle moÂżna siĂŞ tÂłumaczyĂŚ teraz z tego zaÂłoÂżenia- w tym wÂątku mogÂą wykazaĂŚ siĂŞ jedynie sceptycy i przeciwnicy koncepcji tu prezentowanych.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
gosc5690
Gość
|
|
« Odpowiedz #185 : Czerwiec 07, 2010, 18:12:28 » |
|
east: „gdybyÂś zajrzaÂł pod przykrywkĂŞ swojego sceptycyzmu , pod pÂłaszczyk oficjalnej wiedzy gÂłoszonej na uczelni, to moÂże dostrzegÂłbyÂś, Âże natura rzeczywistoÂści, materii, wszystkiego, jest o niebo bardziej niezwykÂła niÂż wszystko, co ludzie mogliby wymyÂśleĂŚ w temacie 21 grudnia 2012”
I to ma byĂŚ bardziej wytÂłumaczenie dla ró¿nych, nawet najbardziej irracjonalnych poglÂądĂłw? IdÂąc tym tropem nawet najwiĂŞkszÂą bzdurĂŞ moÂżna uznaĂŚ za prawdĂŞ, bo przecieÂż „sÂą rzeczy na niebie i ziemi...”
east: „wedÂług mnie "natura" dowodzi tego, Âże nic nie jest niemoÂżliwe.”
I dlatego polemizujesz z mojÂą polemikÂą odnoszÂącÂą siĂŞ do wspierania nas przez jakieÂś tam inteligentne istoty. Brawo.
east: „wolisz tkwiĂŚ w narzuconym Ci obrazie rzeczywistoÂści. Tak jest proÂściej - bombardowaĂŚ , dementowaĂŚ, wyÂśmiewaĂŚ ludzi, ktĂłrzy swojÂą rzeczywistoœÌ ( piszĂŞ teraz w odniesieniu do Sarah ) postanowili zamieniĂŚ w piĂŞknÂą (w ich mniemaniu) baϝ.”
W odró¿nieniu od czĂŞÂści osĂłb goszczÂących na tym forum (w tym od ciebie) staram siĂŞ oddzielaĂŚ bajanie od teorii, ktĂłre mimo, iÂż zagadkowe, mogÂą byĂŚ brane pod uwagĂŞ. A tÂłumaczenie, Âże „jesteÂśmy wspierani przez inteligentne istoty z innych wymiarĂłw” traktujĂŞ wÂłaÂśnie jako owo bajanie. O tyle gorsze, Âże ubrane w szaty prawdziwoÂści. W czerwonego kapturka nie wierzĂŞ, we wspomnianÂą bzdurĂŞ teÂż nie.
Piszesz, Âże niektĂłrzy postanowili zmieniĂŚ swe Âżycie w baϝ. Czyli tak naleÂży traktowaĂŚ wszelakie niestworzone historie, o ktĂłrych siĂŞ tu mĂłwi (nibiru, ludzie jaszczury, enki w gÂłowie ÂŁobos) jako baϝ wÂłaÂśnie? No skoro tak, to naleÂżaÂłoby jak sÂądzĂŞ przekonwertowaĂŚ niniejsze forum, daĂŚ jakieÂś nowe opisy... nie wiem.. nag³ówki jakieÂś, gdyÂż pewien jestem, Âże maÂło kto twierdzenia o „wspieraniu nas przez inteligentne istoty” i temu podobne wymysÂły potraktuje jako baϝ wÂłaÂśnie.
JeÂśli wiĂŞc pĂłjdziemy dalej tym tropem i z g³ównych wÂątkĂłw forum pch (pomijam wÂątki poboczne o jedzeniu, muzyce i pogodzie) zrobimy jakieÂś BAÂŚNIOWE HOSTORIE i jako BAÂŚNIE je potraktujemy – bĂŞdĂŞ „za”.
east: „KimÂże jesteÂś, aby dyskredytowaĂŚ decyzje innych ludzi co do ich wÂłasnego rozwoju i widzenia Âświata ?”
A czymÂże jest forum, jeÂśli nie polem do gÂłoszenia swoich opinii? JeÂśli z jakimiÂś opiniami W MOJEJ OPINII siĂŞ nie zgadzam, piszĂŞ o tym. Proste, prawda?
east: „Wiesz tyle co nic, ale czepiasz siĂŞ jakby na si³ê- aÂżeby siĂŞ czepiaĂŚ. Nie znajdujĂŞ tylko odpowiedzi na pytanie po co to robisz ? Na zÂłoœÌ? ÂŻeby komuÂś dopiec ?”
Zapraszam do mojego pierwszego postu tutaj w temacie o nibiru.
east: "Mija 21 grudnia 2012, wielu ludzi siĂŞ zmieni , ale nie ludzie Twojego pokroju - oni niczego nie zauwa¿¹. BĂŞdÂą tylko czekaĂŚ na tÂłumaczenia. PrzecieÂż to wÂłaÂśnie zaÂłoÂżyÂłeÂś wraz z tym tematem . Mija dzieĂą za dniem, na Ziemi zachodzÂą ewidentne zmiany, ale gosc5690 czeka na tÂłumaczenia.”
Owszem, czekam na tÂłumaczenia niezaistniaÂłych zmian, o ktĂłrych jest mowa w przepowiedniach. Te ewidentne zmiany to co to niby jest? Wulkan na Islandii? Katastrofa lotnicza? Albo zapytam inaczej – te twoje „zmiany” sÂą wiĂŞkszymi zmianami niÂż „zmiany” dajmy na to... w pierwszej poÂłowie XX wieku? Albo na przeÂłomie wiekĂłw XV i XVI? KaÂżdy maÂło inteligentny osobnik wie, Âże JAKIEÂŚ zmiany zachodzÂą caÂły czas – to chyba oczywiste. Ale jeÂśli te zmiany majÂą byĂŚ odpowiedziÂą lub teÂż efektem bzdurnych tez – to ja bym to nazwaÂł naciÂąganiem teorii do zaistniaÂłych faktĂłw.
east: „Mija 21 grudnia 2012, wielu ludzi siĂŞ zmieni”
No, wszyscy siĂŞ zmienimy, choĂŚby lat nam przybĂŞdzie. I ma byĂŚ to dowĂłd na co? Na istnienie inteligentnych istot w innych wymiarach chcÂących nam pomĂłc? Czy na istnienie sierotki marysi i 7 krasnolĂłdkĂłw?
chanell: „East Âświetnie to ujaÂłeÂś !!!! PodpisujĂŞ siĂŞ pod tym . WÂątpiĂŞ tylko czy gosc5690 to zrozumie. Od Sarah emanuje ciepÂło i jakas niesamowita energia ,ktĂłra jest bliska memu sercu,choĂŚ nigdy jej nie poznaÂłam osobiÂście."
Nie o ciepÂło tu siĂŞ rozchodzi moja droga, a o gÂłoszenie bzdur.
chanell: „ZauwaÂżyÂłam Âże osoby takie jak gosc5690 , lub marek324 nie cierpiÂą ludzi szczĂŞÂśliwych ,usmiechniĂŞtych”
Zauwa¿y³em, ¿e doœÌ czêsto zauwa¿asz b³êdnie. Jak w tym przypadku.
chanell: „"zmiana scenariusza, (...) jest dowodem na to, Âże jesteÂśmy wspierani przez inteligentne istoty z innych wymiarĂłw" Wierze w to i mam nadziejĂŞ Âże 21.12.2012 nic siĂŞ nie stanie ( mam na mysli czarne wizje Patryka Geryla )””
Ja teÂż jestem przekonany, Âże nic siĂŞ nie stanie, ale nie dlatego, Âże jakieÂś baÂśniowe istoty nad nami czuwajÂą, ale dlatego, Âże jest to najzwyczajniej stek bzdur.
kamil: „A ja myÂślĂŞ,ze wymienione przez Ciebie (przez chanell) osoby (moja skromna & marek) nie przepadajÂą za ludÂźmi naiwnymi,fanatykami i ludÂźmi ktĂłrzy Âłatwo dajÂą sobÂą manipulowaĂŚ.....”
Có¿... po prostu czasem wspó³czujĂŞ takim ludziom. A jeÂśli ziarno nieprawdy rozpleniajÂą oni dalej – wtedy owszem, nie przepadam.
east: "ja nie rozumiem po co w ogĂłle powstaÂł ten temat. Nie mĂłwimy przecieÂż o niczym konkretnym."
Owszem, mĂłwimy o BARDZO konkretnych kwestiach - jak choĂŚby katastrofa zwiÂązana z nibiru. Z choinki siĂŞ czÂłowieku urwaÂłeÂś?
east: "Kto komu i z czego ma siĂŞ tu tÂłumaczyĂŚ ? Z rozwoju osobistego ? Z wÂłasnego postrzegania rzeczywistoÂści ?"
Tak, zdecydowanie urwaÂłeÂś siĂŞ z choinki. Chyba coraz mniej osĂłb pamiĂŞta po co to forum powstaÂło, czemu ma sÂłuÂżyĂŚ i jakie kwestie propaguje (znĂłw pominĂŞ tematy poboczne zwiÂązane z Âładnymi zdjĂŞciami, muzykÂą z izraela itd). ChoĂŚ to akurat pozytywne zjawisko.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2010, 20:23:09 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #186 : Czerwiec 08, 2010, 14:24:37 » |
|
Polemika z gosc5690 I to ma byĂŚ bardziej wytÂłumaczenie dla ró¿nych, nawet najbardziej irracjonalnych poglÂądĂłw? IdÂąc tym tropem nawet najwiĂŞkszÂą bzdurĂŞ moÂżna uznaĂŚ za prawdĂŞ, bo przecieÂż „sÂą rzeczy na niebie i ziemi...” A wnikn¹³eÂś choĂŚ trochĂŞ w "rzeczy na niebie i ziemi" ? PoszukaÂłeÂś informacji NAUKOWYCH ?- nie piszĂŞ tu o bajkach. SÂądzÂąc po Twoim toku wypowiedzi to nie. UznaĂŚ , a udowodniĂŚ to dwie ró¿ne kwestie. Ludzie zwykle uznajÂą coÂś za takie czy inne zanim sprawĂŞ przebadajÂą. I dlatego polemizujesz z mojÂą polemikÂą odnoszÂącÂą siĂŞ do wspierania nas przez jakieÂś tam inteligentne istoty. Brawo. PolemizujĂŞ, bo zawĂŞÂżasz sprawĂŞ do " jakichÂś tam" istot. Ziemia jest , jako caÂłoœÌ , inteligentnÂą istotÂą. I to wynika z dowodĂłw naukowych. No, wszyscy siĂŞ zmienimy, choĂŚby lat nam przybĂŞdzie. I ma byĂŚ to dowĂłd na co? Nie ma zmiany - nie ma dowodu. JuÂż Ci pisaÂłem o tym. Zmiana wÂłasnego postrzegania, o ile jesteÂś w stanie jÂą dostrzec, i wyciÂągn¹Ì wnioski jest dowodem. Naukowcy odkrywajÂą nowe fakty na temat znanych i oczywistych, wydawaÂłoby siĂŞ, raz na zawsze niby ustalonych, praw. MoÂżna tego jednak nie dostrzegaĂŚ, moÂżna sobie dalej tkwiĂŚ w wybranej przez siebie przestrzeni. Powodzenia. Có¿... po prostu czasem wspó³czujĂŞ takim ludziom. A jeÂśli ziarno nieprawdy rozpleniajÂą oni dalej – wtedy owszem, nie przepadam. Nieprawdy ? A moÂże to Ty tkwisz w nieprawdzie. Nigdy CiĂŞ to nie zastanowiÂło ? Nie mam tu na myÂśli istnienia, lub nie Nibiru, kosmitĂłw czy innych mitĂłw. Mam na myÂśli Âświat, ktĂłry wydaje siĂŞ realny, a w rzeczywistoÂści jest iluzoryczny. Czym jest materia ? Jak to wszystko dziaÂła ? JeÂśli uwaÂżasz, Âże cokolwiek nowego w tych tematach za bzdury , to .. wspó³czujĂŞ Ci. Owszem, mĂłwimy o BARDZO konkretnych kwestiach - jak choĂŚby katastrofa zwiÂązana z nibiru. Z choinki siĂŞ czÂłowieku urwaÂłeÂś? Sam sobie przeczysz czÂłowieku. UwaÂżasz Nibiru za bzdurĂŞ a jednoczeÂśnie piszesz o tym, jakby to miaÂł byĂŚ jakiÂś konkret. WeÂź siĂŞ okreÂśl, albo wracaj na choinkĂŞ Ja nie dyskutujĂŞ o Nibiru, bo mam na ten temat za ma³¹ wiedzĂŞ. Nie jest to dla mnie Âżaden konkret. Tak samo jak ten temat. Co nie znaczy, Âże nie lubiĂŞ sobie pogadaĂŚ o niczym. Chyba coraz mniej osĂłb pamiĂŞta po co to forum powstaÂło, czemu ma sÂłuÂżyĂŚ i jakie kwestie propaguje . ZapomniaÂło ? Czy moÂże ma to gdzieÂś. Ale takimi swoimi wypowiedziami ze swojej choinki jedynie zasilasz ten cel, dla ktĂłrego pierwotnie to forum powstaÂło. Odgrzewasz to jak nieÂświeÂżego kotleta, ale po co ?
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #187 : Czerwiec 08, 2010, 15:00:11 » |
|
Chyba coraz mniej osĂłb pamiĂŞta po co to forum powstaÂło, czemu ma sÂłuÂżyĂŚ i jakie kwestie propaguje Czy to waÂżne w jakim celu powstaÂło? moim zdaniem nie ,wazne Âże dalej siĂŞ rozwija i ludze dyskutuja na rĂłzne tematy.PrzecieÂż od tego jest dziaÂł Hydepark .
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
gosc5690
Gość
|
|
« Odpowiedz #188 : Czerwiec 09, 2010, 15:29:18 » |
|
east: “A wnikn¹³eÂś choĂŚ trochĂŞ w "rzeczy na niebie i ziemi" ? PoszukaÂłeÂś informacji NAUKOWYCH ?- nie piszĂŞ tu o bajkach. SÂądzÂąc po Twoim toku wypowiedzi to nie. UznaĂŚ , a udowodniĂŚ to dwie ró¿ne kwestie. Ludzie zwykle uznajÂą coÂś za takie czy inne zanim sprawĂŞ przebadajÂą.”
Ta... Ale ja tu siĂŞ wÂłaÂśnie do bajek odnoszĂŞ, z bajkami polemizujĂŞ i z bajkami siĂŞ nie zgadzam – a w tym konkretnym przypadku z: "zmiana scenariusza, (...) jest dowodem na to, Âże jesteÂśmy wspierani przez inteligentne istoty z innych wymiarĂłw"
east: “PolemizujĂŞ, bo zawĂŞÂżasz sprawĂŞ do " jakichÂś tam" istot.”
PrzecieÂż wÂłaÂśnie do tej konkretnej kwestii odniosÂłem siĂŞ w swym poÂście #176. OdniosÂłem siĂŞ wÂłaÂśnie do bajania o pomocy pomocy nieziemskich istot. Do konkretnego zdania. Nie wiem wiĂŞc w czym problem.
east: “Nie ma zmiany - nie ma dowodu. JuÂż Ci pisaÂłem o tym. Zmiana wÂłasnego postrzegania, o ile jesteÂś w stanie jÂą dostrzec, i wyciÂągn¹Ì wnioski jest dowodem. Naukowcy odkrywajÂą nowe fakty na temat znanych i oczywistych, wydawaÂłoby siĂŞ, raz na zawsze niby ustalonych, praw. MoÂżna tego jednak nie dostrzegaĂŚ, moÂżna sobie dalej tkwiĂŚ w wybranej przez siebie przestrzeni. Powodzenia.”
ÂŚwiĂŞta prawda. Tyle, Âże ja staram siĂŞ oddzieliĂŚ teorie (choĂŚby nie wiem jak wymyÂślne) mogÂące posiadaĂŚ ziarno prawdopodobieĂąstwa od bzdur i bajek. Nie Âłykam jak wielu z was kaÂżdego, nawet najbardziej bzdurnego doniesienia, jako potencjalnej prawdy.
east: ”Nieprawdy ? A moÂże to Ty tkwisz w nieprawdzie. Nigdy CiĂŞ to nie zastanowiÂło ? Nie mam tu na myÂśli istnienia, lub nie Nibiru, kosmitĂłw czy innych mitĂłw.”
Ale ja wÂłaÂśnie piszÂąc na tym forum odnoszĂŞ siĂŞ do wymienionych przez ciebie tematĂłw – do wspomnianych mitĂłw - nibiru, upadku religii etc. W koĂącu to forum pch, czyÂż nie?
east: “Mam na myÂśli Âświat, ktĂłry wydaje siĂŞ realny, a w rzeczywistoÂści jest iluzoryczny. Czym jest materia ? Jak to wszystko dziaÂła ? JeÂśli uwaÂżasz, Âże cokolwiek nowego w tych tematach za bzdury , to .. wspó³czujĂŞ Ci.”
Primo – nigdzie nie napisaÂłem, Âże cokolwiek nowego w TYCH tematach to bzdury. SkÂąd ten wniosek? Secundo – jeÂśli bĂŞdĂŞ chciaÂł podyskutowaĂŚ na wspomniane przez ciebie tematy – wejdĂŞ na forum im poÂświĂŞconemu - fizyki kwantowej, filozofii czy inne. Tu poruszam zazwyczaj kwestie zwiÂązane ÂściÂśle, jak sÂądzĂŞ, z tematykÂą forum.
east: “Sam sobie przeczysz czÂłowieku. UwaÂżasz Nibiru za bzdurĂŞ a jednoczeÂśnie piszesz o tym, jakby to miaÂł byĂŚ jakiÂś konkret.”
Hmm... Wielu uwaÂża nibiru za “konkret”, ja uwaÂżam Ăłw “konkret” za bzdurĂŞ. Gdzie tu przeczenie sobie?
east: “Ja nie dyskutujĂŞ o Nibiru, bo mam na ten temat za ma³¹ wiedzĂŞ. Nie jest to dla mnie Âżaden konkret. Tak samo jak ten temat.”
"Nie jest to Âżaden konkret"..... có¿... zastanawiam siĂŞ, czy ty wiesz na jakim forum piszesz. Otó¿ – w duÂżym skrĂłcie – pch ma na celu uratowanie naszej planety przez kataklizmami majÂącymi niebawem nastÂąpiĂŚ. Jednym z nich jest prognozowana zagÂłada zwiÂązana z przelatujÂącÂą planetÂą o nazwie nibiru. I dlatego ja o tym piszĂŞ (a ÂściÂślej – jakÂą bzdurÂą jest owa teoria).
east: “ZapomniaÂło ? Czy moÂże ma to gdzieÂś.”
I chwaÂła im, Âże majÂą to gdzieÂś.
east: “Odgrzewasz to jak nieÂświeÂżego kotleta, ale po co ?”
Nie odgrzewam chÂłopie, nie odgrzewam, polemizujĂŞ jedynie z pojawiajÂącymi siĂŞ co czas jakiÂś pereÂłkami – jak ta o pomocy istot pozaziemskich chociaÂżby.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2010, 15:38:01 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
|
« Odpowiedz #189 : Czerwiec 16, 2010, 18:39:54 » |
|
Enigma: KÂłamstwo o zagÂładzie w 2012 r. Potomkowi majĂłw dziwiÂą siĂŞ, Âże zachodni badacz na podstawie ich kalendarza uznali rok 2012 za ten, w ktĂłrym nastÂąpi koniec Âświata. http://niewiarygodne.pl/kat,1017187,title,Enigma-Klamstwo-o-zagladzie-w-2012-r,wid,11687599,wiadomosc.htmlMilusiego Dzionka -Ela
|
|
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
|
« Odpowiedz #190 : Lipiec 02, 2010, 10:40:02 » |
|
a propos 2012,
east: "Moim zdaniem fizycznie nie stanie siĂŞ nic,czego nie da siĂŞ przewidzieĂŚ, natomiast od strony energetycznej zmieni siĂŞ bardzo wiele. W tym czasie przejÂściowym pocznÂą siĂŞ dzieci, ktĂłre bĂŞdÂą juÂż innym, nowym gatunkiem ludzkim"
...czyli jak widaĂŚ po 2012 roku mimo, Âże nic nie nastÂąpi, bĂŞdÂą dalej wmawiaĂŚ ludziom, Âże jednak wielka zmiana nastÂąpiÂła. Taka od strony energetycznej. Aaa... i inny gatunek powstanie. No to akurat bĂŞdzie moÂżna zweryfikowaĂŚ. Ciekawy jestem, co na to genetycy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 10:40:20 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #191 : Lipiec 02, 2010, 14:45:11 » |
|
...czyli jak widać po 2012 roku mimo, że nic nie nastąpi, będą dalej wmawiać ludziom, że jednak wielka zmiana nastąpiła. Taka od strony energetycznej. Aaa... i inny gatunek powstanie. No to akurat będzie można zweryfikować. Ciekawy jestem, co na to genetycy.
jak pisałem - to moje zdanie . Nie wiem jak myślą ONI, kimkolwiek są. Jak we mnie nastąpi zmiana , to o niej poinformuję, chociaż to dla nikogo nie musi być żadnym dowodem. I nie będzie prawdopodobnie, ale mnie to już nie będzie obchodziło. Taka to bedzie przemiana. Może być tak, że nie będziesz miał komu udowadniać, ze nic się nie stało, bo tych ludzi tu ( na forum ) już nie będzie. ps. nie wiem co na to genetycy, ale jak prześledzisz historię ludzkości, to były czasy , kiedy współistniały różne gatunki człowieka. Nie widzę powodów dla których nie mogłoby się to powtórzyć. Czas nie zatrzymał się w miejscu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 14:47:14 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
mani
Gość
|
|
« Odpowiedz #192 : Lipiec 02, 2010, 16:48:12 » |
|
Witam wszystkich. Widze ze duzo ludzi na tym forum zaczyna otwierac oczy i rozum. Ciesze sie z tego tylko ze mam inny problem. Tak jak to pisalem w swoim pierwszym poscie "Paranauki", (gdzie mnie przeniesiono bez powodu poniewaz wiara w Boga nie laczy sie z tymi wszystkimi doktrynami) ze w moim otoczeniu znam bardzo bliska mnie osobe ktora dala sobie do tego stopnia wyprac mozg ze juz chyba jest zaprogramowana do konca. A ile pieniedzy na to wszystko wydala to juz lepiej nie mowic. Dowiedzcie sie jakie maja wielkie palace ci cali organizatorzy tego projektu (PCH). Szatan zawsze da zarobic ale kiedy przychodzi sie z nim rozliczyc to juz inna sprawa. Szybko im bylo zarobic na biednych ofiarach, tylko ze dlugo sie tym wszystkim nie naciesza poniewaz cala ekonomia swiatowa juz pada. Przynajmniej beda mieli czym sie podetrzec kiedy papieru toaletowego zabraknie :-)) Ja bym sie bal podcierac takim twardym i sztywnym papierem. Moge sie zalozyc ze ten moj post zostanie usuniety, lub znajdzie sie w smietniki, a w najgorszym przypadku zacenzuruja bo to jest ich ulubione hobby. Pozdrawiam wszystkich serdecznie ;-) P.S: Odpowiedz na pytanie "Mija 21 grudnia 2012, nic siĂŞ nie staÂło. Jak bĂŞdÂą siĂŞ tÂłumaczyĂŚ?" Oni nie beda sie tlumaczyc. Czy spotkales sie juz z illuminatem ktory sie tlumaczy?
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 16:58:46 wysłane przez mani »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #193 : Lipiec 02, 2010, 17:59:11 » |
|
Witaj maniśpieszę cię poinformować że pytanie zawarte w temacie tego wątku nie dotyczy wprost ilumi. tylko właśnie prowadzących Pch- w pewnym sensie i wiernych zwolenników projektu,- rozumiem że nie czytasz wszystkiego- dużo tego, więc taki cel ma ten wątek, a ci o których wspominasz to niech wracają do swojego szefa i tam już zostaną! PS. nie wiem kto to sponsoruje i na co wydaje kasiore, ale to na pewno nie ja Pozdr!
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 17:59:38 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
mani
Gość
|
|
« Odpowiedz #194 : Lipiec 02, 2010, 18:42:23 » |
|
Witaj maniÂśpieszĂŞ ciĂŞ poinformowaĂŚ Âże pytanie zawarte w temacie tego wÂątku nie dotyczy wprost ilumi. tylko wÂłaÂśnie prowadzÂących Pch- w pewnym sensie i wiernych zwolennikĂłw projektu,- rozumiem Âże nie czytasz wszystkiego- duÂżo tego, wiĂŞc taki cel ma ten wÂątek, a ci o ktĂłrych wspominasz to niech wracajÂą do swojego szefa i tam juÂż zostanÂą! PS. nie wiem kto to sponsoruje i na co wydaje kasiore, ale to na pewno nie ja Pozdr! Witam songo1970. Dzieki za poinformowanie, ale zle mnie zrozumiales. Chodzi mi o tych illuminatow ktorzy prowadza ten forum, a duzo uzytkownikow na nim sa tylko ofiarami ktore szukaja sensacji, jak to juz pisalem. Nie znasz zachowania sie illuminatow...? Jezeli nie to Ci moge wytlumaczyc jak zechcesz, ale bede sie nadaremnie fatygowal bo i tak mi walna cenzurke ;-) Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 19:08:03 wysłane przez mani »
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
|
« Odpowiedz #195 : Lipiec 03, 2010, 07:58:50 » |
|
east: "ps. nie wiem co na to genetycy, ale jak przeœledzisz historiê ludzkoœci, to by³y czasy , kiedy wspó³istnia³y ró¿ne gatunki cz³owieka. Nie widzê powodów dla których nie mog³oby siê to powtórzyÌ. Czas nie zatrzyma³ siê w miejscu."
Zamiast broniĂŚ idiotycznych teorii o powstaniu nowego gatunku przyjmij do wiadomoÂści, Âże mutacje/zmiany genetyczne na szerokÂą skalĂŞ - czyli takie, ktĂłre zaowocowaÂłyby powstaniem nowego gatunku nie przebiegajÂą w ciÂągu kilku lat. NieprawdÂą jest wiĂŞc to, Âże za kilka lat z obecnego homo sapiens moÂże wyewoluowaĂŚ inny homo.
Zaraz zapewne przeczytam, Âże te mniej lub bardziej okreÂślone zmiany dziejÂą siĂŞ juÂż od dawna. Owszem, czÂłowiek jak kaÂżdy organizm ewoluuje. Nie wyewoluowaÂł jednak tak bardzo, Âżeby pisaĂŚ o nowym gatunku (odmiennym od czÂłowieka rozumnego), ktĂłry to gatunek ma siĂŞ pojawiĂŚ za parĂŞ lat.
Reasumuj¹c, pisz¹c wasze niestworzone historie dbajcie choÌ odrobinê o poprawnoœÌ merytoryczn¹. Zazwyczaj i tak s¹ wystarczaj¹co zabawne.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2010, 08:00:37 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
|
« Odpowiedz #196 : Lipiec 03, 2010, 08:41:13 » |
|
Do GoÂścia Ten nowy gatunek, to Homo Sapiens Heartus
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #197 : Lipiec 03, 2010, 10:21:57 » |
|
gosc5690 jak dotÂąd brakuje naukowcom dowodĂłw ( skamielin, koÂści) na to, Âże gatunki homo ewoluowaÂły stopniowo przez setki tysiĂŞcy lat. To, co mamy, wskazuje raczej na nagÂłe pojawienie siĂŞ nowego czÂłowieka. I mĂłwimy tylko o koÂściach. W przypadku, ktĂłry ja mam na myÂśli budowa fizyczna nie zmieni sie raczej. To bĂŞdzie przemiana zwiÂązana z systemem nerwowym czÂłowieka, jego postrzeganiem i moÂżliwoÂściami energetycznymi. Jak mĂłwiÂłem wczeÂśniej - nie ma Âżadnego powodu by twierdziĂŚ, Âże obecny czÂłowiek to koniec rozwoju ewolucyjnego Homo. Obal to, jeÂśli potrafisz zamiast popisywaĂŚ siĂŞ swojÂą arogancjÂą ( sÂłowa takie jak "idiotyczny").
|
|
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
|
« Odpowiedz #198 : Lipiec 04, 2010, 08:00:01 » |
|
1. Dowodów (skamielin) niewiele, co nie znaczy, ¿e ich nie ma. Od australopiteka, poprzez wyprostowanego po u¿ywaj¹cego narzêdzia, a po drodze jeszcze kilku homo siê znajdzie. Owszem, ewoluowa³y. To co mamy nie wskazuje na pojawienie siê nag³e cz³owieka. Wskazuje na ewolucjê. I tak, mówimy tu g³ównie o koœciach (do³o¿yÌ by mo¿na narzêdzia, malunki na œcianach, sposoby pochówków itd).
2. East: "to bĂŞdzie przemiana zwiÂązana z systemem nerwowym czÂłowieka, jego postrzeganiem i moÂżliwoÂściami energetycznymi" - taakk... i nagle PSTRYK - wyskoczy nowy gatunek. RzeczywiÂście powinieneÂś poczytaĂŚ trochĂŞ o ewolucji, zamiast wytykaĂŚ mi aroganckie odpowiedzi na bajania o gatunku, ktĂłry za chwilĂŞ siĂŞ pojawi.
3. east: "Jak mĂłwiÂłem wczeÂśniej - nie ma Âżadnego powodu by twierdziĂŚ, Âże obecny czÂłowiek to koniec rozwoju ewolucyjnego Homo. " W zupeÂłnoÂści siĂŞ zgadzam. Ewolucja oczywiÂście trwa dalej. Jest to jednak proces d Âł u g o t r w a Âł y.
4. East: "Obal to, jeœli potrafisz " pogubi³em siê... któr¹ konkretnie czêœÌ/fragment mam obaliÌ? Tê o dalszej ewolucji? Z tym akurat - jak napisa³em - zgadzam siê.
A swojÂą drogÂą, niektĂłre pereÂłki, jakie tu zamieszczacie (jak choĂŚby te o jakiejÂś tam rasie ktĂłra nam ludziom na Ziemi niebawem pomoÂże przetrwaĂŚ 2012, lub o tym, Âże dosÂłownie za chwilĂŞ czÂłowiek zmieni siĂŞ w inny gatunek, bo mu system nerwowy nagle przejdzie mutacjĂŞ i zmieni mu siĂŞ percepcja) inaczej niÂż idiotyzmami nazwaĂŚ nie sposĂłb. MoÂżnaby chyba stworzyĂŚ nowy dziaÂł z owymi "pereÂłkami" wÂłaÂśnie. - Lucyna ÂŁobos i gÂłosy w jej gÂłowie. - Ludzie jaszczury - Homo sapiens przestanie istnieĂŚ, nowy gatunek juÂż za 2 lata! - Wielka planeta pĂŞdzi ku nam, zagÂłada Âżycia juÂż blisko! - Krach religii! Religie upadÂły! Religie przestaÂły istnieĂŚ! - Refleksy Âświetlne na opadzie atmosferycznym czy innych paprochach to nie to! To duchy zmarÂłych!
i tak dalej, i tak dalej...
Tyle, ¿e czêœÌ z tych bajek nikomu nie szkodzi, a pisaÌ ka¿dy jak wiadomo, mo¿e co chce. Jednak jeœli teorie te bêd¹ u podstaw niezgodne z elementarnymi zasadami (choÌby opartymi na badaniach, wiedzy historycznej, fizyce czy czym tam jeszcze) lub te¿ ich propagowanie bêdzie wrêcz szkodliwe (np. nibiru) - idiotyzmami nazwaÌ je nale¿y.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 08:01:47 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
|
« Odpowiedz #199 : Lipiec 04, 2010, 08:40:10 » |
|
Do GoÂścia Ten nowy gatunek, to Homo Sapiens Heartus do sarah - napisz do magazynu Sience. Zdefiniuj i opisz ten nowy gatunek. Nobel murowany.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 08:40:46 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
|