Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:19:58

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Mija 21 grudnia 2012, nic siê nie sta³o. Jak bêd± siê t³umaczyæ?  (Przeczytany 142911 razy)
0 u¿ytkowników i 19 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #175 : Styczeñ 04, 2010, 15:05:55 »

Dzieki za s³owa otuchy, ciesze sie ze sie podoba³o. Czekam na inne - wasze wizje, oczywi¶cie z pewn± doz± humoru i na luzie (np Lucyna l±duje w kiciu za niezap³acone podaki...wiem ze te my¶li gdzie sie tu k³êbi±)  Jêzyk
Pewnie jak wiekszo¶c ¿ycze sobie jakiego¶ szcze¶liwego zakoñczenia. Po wys³aniu posta chcia³am jeszcze dopisaæ motyw jak wsród t³umu rozchodzi sie wie¶æ ¿e plejadanie 'wzieli Bilego do nieba' - Billy staje sie legedn± bez wzgledu na to gdzie sie znajduje, a informacja ta zaczyna ¿yæ w³asnym ¿yciem Mrugniêcie

Przez t± 'bajeczke' chcia³am pokazaæ ze wiekszo¶c tego co przezywamy, rozgrywa sie w naszych umys³ach. A rzeczywistosæ niezno¶nie wymyka sie spod kontroli pozornie ustalonych regu³.

Stan wojenny pamietam jako kilku ma³a dziewczynka, g³ownie jako jedn± wielk± niewiadom±. Pamietam tylko ¿e nie wolno by³o rysowac sfastyk, bo grozi³o za to srogim laniem gumow± pa³k± i odsiadk±. Dlaczego milicja bi³a obywateli, tego wtedy zupe³nie nie mog³am zrozumieæ.
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #176 : Czerwiec 06, 2010, 18:19:34 »

sarah:

"zmiana scenariusza, (...) jest dowodem na to, ¿e jeste¶my wspierani przez inteligentne istoty z innych wymiarów"

Demagogia warta szafotu. Czytaj±c coponiektórych tu, ich sposób t³umaczenia niezaistnia³ego (b±d¼ zaistnia³ego) mam wra¿enie ¿e czytam "rok 1984" Orwella. ¯al mi tylko tych niezdecydowanych, którzy po lekturze pseudointeligentnych, zagmatwanych i niezrozumia³ych wywodów wdepn± w tutejsze bagno.

W odniesieniu jeszcze do cytatu, nie znalaz³em póki co odpowiedzi na jedno pytanie. Mianowicie, czy osoby o podobnych pogl±dach co cytowana wy¿ej kobieta naprawdê wierz± w to co pisz±/g³osz±, czy jest to mniej lub bardziej ¶wiadome ¶ciemnianie, wynikaj±ce z mniej lub bardziej jasnych pobudek.

Pytanie, na które rzecz jasna sam sobie odpowiem.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2010, 18:23:26 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #177 : Czerwiec 06, 2010, 21:55:20 »

gosc5690 ,upajasz siê w³asnym widzi-mi-siê, ale gdyby¶ zajrza³ pod przykrywkê swojego sceptycyzmu , pod p³aszczyk oficjalnej wiedzy g³oszonej na uczelni, to mo¿e dostrzeg³by¶, ¿e natura rzeczywisto¶ci, materii, wszystkiego, jest o niebo bardziej niezwyk³a ni¿ wszystko, co ludzie mogliby wymy¶leæ w temacie 21 grudnia 2012 , a wed³ug mnie "natura" dowodzi tego, ¿e nic nie jest niemo¿liwe.

Nie zrobisz tego, bo wolisz tkwiæ w narzuconym Ci obrazie rzeczywisto¶ci. Tak jest pro¶ciej - bombardowaæ , dementowaæ, wy¶miewaæ ludzi, którzy swoj± rzeczywisto¶æ ( piszê teraz w odniesieniu do Sarah ) postanowili zamieniæ w piêkn± (w ich mniemaniu) ba¶ñ. Kim¿e jeste¶, aby dyskredytowaæ decyzje innych ludzi co do ich w³asnego rozwoju i widzenia ¶wiata ? Sam uprawiasz demagogiê wart± szafotu.
Wiesz tyle co nic, ale czepiasz siê jakby na si³ê- a¿eby siê czepiaæ. Nie znajdujê tylko odpowiedzi na pytanie po co to robisz ?
Na z³o¶æ? ¯eby komu¶ dopiec ?

Mija 21 grudnia 2012, wielu ludzi siê zmieni , ale nie ludzie Twojego pokroju - oni niczego nie zauwa¿±. Bêd± tylko czekaæ na t³umaczenia. Przecie¿ to w³a¶nie za³o¿y³e¶ wraz z tym tematem . Mija dzieñ za dniem, na Ziemi zachodz± ewidentne zmiany, ale gosc5690 czeka na t³umaczenia.  Powodzenia.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #178 : Czerwiec 06, 2010, 22:33:16 »

East U¶miech ¶wietnie to uja³e¶ !!!!  Podpisujê siê pod tym . W±tpiê tylko czy  gosc5690   to zrozumie. Od Sarah emanuje ciep³o i jakas niesamowita  energia ,która jest bliska memu sercu,choæ nigdy jej nie pozna³am osobi¶cie. Zauwa¿y³am ¿e osoby takie  jak  gosc5690 , lub marek324 nie cierpi± ludzi szczê¶liwych ,usmiechniêtych do których nale¿y Sarah.

"zmiana scenariusza, (...) jest dowodem na to, ¿e jeste¶my wspierani przez inteligentne istoty z innych wymiarów"

Wier¿e w to i mam nadziejê ¿e  21.12.2012 nic siê nie stanie ( mam na mysli czarne wizje Patryka Geryla )

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #179 : Czerwiec 06, 2010, 23:35:01 »

mozna sie cieszyc tylko z czego..?, oczywiscie zycie jest piekne, ale przyszlosc i terazniejszosc (przeszlosc rowniez) nie napawa optymizmem..., takie epatowanie szczesciem na sile jest dla mnnie sztuczne i jest tylko wyrazem autokreacji, cieple slowa, kwiecisty jezyk, sloneczne mysli, wyzyny ducha, poezja nastroju, smaku i koloru cos dla koneserow zycia duchowego U¶miech

ps. stanie sie i to duzo w 2012 lub niedlugo wczesniej badz pozniej, tego swiata w takiej formie juz nie bedzie..
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2010, 23:36:37 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #180 : Czerwiec 06, 2010, 23:43:19 »

Smutek "dzia³a" wtedy, gdy umys³ wiedzie prym ponad dusz± Jêzyk
Ludzie prawdziwie weseli ¿yj±, smutni tylko udaj±, umys³ zas³oni³ im ca³kowicie rzeczywisto¶æ...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #181 : Czerwiec 07, 2010, 00:15:45 »

coz jedni sie ciesza z obecnego stanu, inni sie ciesza ze to sie wreszcie skonczy, oczywiscie ze wszystko zalezy od stanu umyslu wiec nie jest uzasadniona ani radosc, ani smutek, bo nie da sie oddzielic od rzeczywistosci, chyba, ze radosc z tego ze sie istnieje, tylko tez z tym powinno sie zrobic..U¶miech
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #182 : Czerwiec 07, 2010, 10:49:27 »

Mija 21 grudnia 2012, wielu ludzi siê zmieni , ale nie ludzie Twojego pokroju - oni niczego nie zauwa¿±. Bêd± tylko czekaæ na t³umaczenia. Przecie¿ to w³a¶nie za³o¿y³e¶ wraz z tym tematem . Mija dzieñ za dniem, na Ziemi zachodz± ewidentne zmiany, ale gosc5690 czeka na t³umaczenia.  Powodzenia.

Wielu ludzi zmienia siê codziennie i maj± na to wp³yw ró¿ne czynniki,ale nie rozumiem co ma do tego data 21.12 2012 Co¶?

Zauwa¿y³am ¿e osoby takie  jak  gosc5690 , lub marek324 nie cierpi± ludzi szczê¶liwych ,usmiechniêtych do których nale¿y Sarah.

A ja my¶lê,ze wymienione przez Ciebie osoby nie przepadaj± za lud¼mi naiwnymi,fanatykami i lud¼mi którzy ³atwo  daj± sob± manipulowaæ.....

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2010, 10:55:26 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #183 : Czerwiec 07, 2010, 17:22:09 »

Wiesz kamil, ja nie rozumiem po co w ogóle powsta³ ten temat. Nie mówimy przecie¿ o niczym konkretnym. Za³o¿enie w temacie jest takie, ¿e mija konkretna data i nic siê nie dzieje , a dodatkowym za³o¿eniem jest, ¿e kto¶ siê ma komu¶ t³umaczyæ ! Z tego ¿e dla tego kogo¶ siê nic nie wydarzy³o. Dla mnie mo¿e wydarzyæ siê niesamowicie du¿o. Dla Ciebie na przyk³ad nic. Kto komu i z czego ma siê tu t³umaczyæ ? Z rozwoju osobistego ? Z w³asnego postrzegania rzeczywisto¶ci ? Co¶ tu nie halo.

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #184 : Czerwiec 07, 2010, 17:29:17 »

nazwa tego w±tku to w ogóle jaka¶ nieistniej±ca figura logiczna- czas przysz³y dokonany,-
kto to wymy¶li³?Co¶Co¶?

PS. jak w ogóle mo¿na siê t³umaczyæ teraz z tego za³o¿enia- w tym w±tku mog± wykazaæ siê jedynie sceptycy i przeciwnicy koncepcji tu prezentowanych.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #185 : Czerwiec 07, 2010, 18:12:28 »

east:
„gdyby¶ zajrza³ pod przykrywkê swojego sceptycyzmu , pod p³aszczyk oficjalnej wiedzy g³oszonej na uczelni, to mo¿e dostrzeg³by¶, ¿e natura rzeczywisto¶ci, materii, wszystkiego, jest o niebo bardziej niezwyk³a ni¿ wszystko, co ludzie mogliby wymy¶leæ w temacie 21 grudnia 2012”

I to ma byæ bardziej wyt³umaczenie dla ró¿nych, nawet najbardziej irracjonalnych pogl±dów?
Id±c tym tropem nawet najwiêksz± bzdurê mo¿na uznaæ za prawdê, bo przecie¿ „s± rzeczy na niebie i ziemi...”

east:
„wed³ug mnie "natura" dowodzi tego, ¿e nic nie jest niemo¿liwe.”

I dlatego polemizujesz z moj± polemik± odnosz±c± siê do wspierania nas przez jakie¶ tam inteligentne istoty. Brawo.

east:
„wolisz tkwiæ w narzuconym Ci obrazie rzeczywisto¶ci. Tak jest pro¶ciej - bombardowaæ , dementowaæ, wy¶miewaæ ludzi, którzy swoj± rzeczywisto¶æ ( piszê teraz w odniesieniu do Sarah ) postanowili zamieniæ w piêkn± (w ich mniemaniu) ba¶ñ.”

W odró¿nieniu od czê¶ci osób goszcz±cych na tym forum (w tym od ciebie) staram siê oddzielaæ bajanie od teorii, które mimo, i¿ zagadkowe, mog± byæ brane pod uwagê.
A t³umaczenie, ¿e „jeste¶my wspierani przez inteligentne istoty z innych wymiarów” traktujê w³a¶nie jako owo bajanie. O tyle gorsze, ¿e ubrane w szaty prawdziwo¶ci. W czerwonego kapturka nie wierzê, we wspomnian± bzdurê te¿ nie.

Piszesz, ¿e niektórzy postanowili zmieniæ swe ¿ycie w ba¶ñ. Czyli tak nale¿y traktowaæ wszelakie niestworzone historie, o których siê tu mówi (nibiru, ludzie jaszczury, enki w g³owie £obos) jako ba¶ñ w³a¶nie? No skoro tak, to nale¿a³oby jak s±dzê przekonwertowaæ niniejsze forum, daæ jakie¶ nowe opisy... nie wiem.. nag³ówki jakie¶, gdy¿ pewien jestem, ¿e ma³o kto twierdzenia o „wspieraniu nas przez inteligentne istoty” i temu podobne wymys³y potraktuje jako ba¶ñ w³a¶nie.

Je¶li wiêc pójdziemy dalej tym tropem i z g³ównych w±tków forum pch (pomijam w±tki poboczne o jedzeniu, muzyce i pogodzie) zrobimy jakie¶ BA¦NIOWE HOSTORIE i jako  BA¦NIE je potraktujemy – bêdê „za”.

east:
„Kim¿e jeste¶, aby dyskredytowaæ decyzje innych ludzi co do ich w³asnego rozwoju i widzenia ¶wiata ?”

A czym¿e jest forum, je¶li nie polem do g³oszenia swoich opinii? Je¶li z jakimi¶ opiniami  W MOJEJ OPINII siê nie zgadzam, piszê o tym. Proste, prawda?

east:
„Wiesz tyle co nic, ale czepiasz siê jakby na si³ê- a¿eby siê czepiaæ. Nie znajdujê tylko odpowiedzi na pytanie po co to robisz ? Na z³o¶æ? ¯eby komu¶ dopiec ?”

Zapraszam do mojego pierwszego postu tutaj w temacie o nibiru.

east:
"Mija 21 grudnia 2012, wielu ludzi siê zmieni , ale nie ludzie Twojego pokroju - oni niczego nie zauwa¿±. Bêd± tylko czekaæ na t³umaczenia. Przecie¿ to w³a¶nie za³o¿y³e¶ wraz z tym tematem . Mija dzieñ za dniem, na Ziemi zachodz± ewidentne zmiany, ale gosc5690 czeka na t³umaczenia.”

Owszem, czekam na t³umaczenia niezaistnia³ych zmian, o których jest mowa w przepowiedniach.
Te ewidentne zmiany to co to niby jest? Wulkan na Islandii? Katastrofa lotnicza?
Albo zapytam inaczej – te twoje „zmiany” s± wiêkszymi zmianami ni¿ „zmiany” dajmy na to... w pierwszej po³owie XX wieku? Albo na prze³omie wieków XV i XVI? Ka¿dy ma³o inteligentny osobnik wie, ¿e JAKIE¦ zmiany zachodz± ca³y czas – to chyba oczywiste. Ale je¶li te zmiany maj± byæ odpowiedzi± lub te¿ efektem bzdurnych tez – to ja bym to nazwa³ naci±ganiem teorii do zaistnia³ych faktów.

east:
„Mija 21 grudnia 2012, wielu ludzi siê zmieni”

No, wszyscy siê zmienimy, choæby lat nam przybêdzie. I ma byæ to dowód na co? Na istnienie inteligentnych istot w innych wymiarach chc±cych nam pomóc? Czy na istnienie sierotki marysi i 7 krasnolódków?

chanell:
„East  ¶wietnie to uja³e¶ !!!!  Podpisujê siê pod tym . W±tpiê tylko czy  gosc5690   to zrozumie. Od Sarah emanuje ciep³o i jakas niesamowita  energia ,która jest bliska memu sercu,choæ nigdy jej nie pozna³am osobi¶cie."

Nie o ciep³o tu siê rozchodzi moja droga, a o g³oszenie bzdur.

chanell:
„Zauwa¿y³am ¿e osoby takie  jak  gosc5690 , lub marek324 nie cierpi± ludzi szczê¶liwych ,usmiechniêtych”

Zauwa¿y³em, ¿e do¶æ czêsto zauwa¿asz b³êdnie. Jak w tym przypadku.

chanell:
„"zmiana scenariusza, (...) jest dowodem na to, ¿e jeste¶my wspierani przez inteligentne istoty z innych wymiarów"
Wierze w to i mam nadziejê ¿e  21.12.2012 nic siê nie stanie ( mam na mysli czarne wizje Patryka Geryla )””

Ja te¿ jestem przekonany, ¿e nic siê nie stanie, ale nie dlatego, ¿e jakie¶ ba¶niowe istoty nad nami czuwaj±, ale dlatego, ¿e jest to najzwyczajniej stek bzdur.

kamil:
„A ja my¶lê,ze wymienione przez Ciebie (przez chanell) osoby (moja skromna & marek) nie przepadaj± za lud¼mi naiwnymi,fanatykami i lud¼mi którzy ³atwo  daj± sob± manipulowaæ.....”

Có¿... po prostu czasem wspó³czujê takim ludziom. A je¶li ziarno nieprawdy rozpleniaj± oni dalej – wtedy owszem, nie przepadam.

east:
"ja nie rozumiem po co w ogóle powsta³ ten temat. Nie mówimy przecie¿ o niczym konkretnym."

Owszem, mówimy o BARDZO konkretnych kwestiach - jak choæby katastrofa zwi±zana z nibiru. Z choinki siê cz³owieku urwa³e¶?

east:
"Kto komu i z czego ma siê tu t³umaczyæ ? Z rozwoju osobistego ? Z w³asnego postrzegania rzeczywisto¶ci ?"

Tak, zdecydowanie urwa³e¶ siê z choinki. Chyba coraz mniej osób pamiêta po co to forum powsta³o, czemu ma s³u¿yæ i jakie kwestie propaguje (znów pominê tematy poboczne zwi±zane z ³adnymi zdjêciami, muzyk± z izraela itd). Choæ to akurat pozytywne zjawisko.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2010, 20:23:09 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #186 : Czerwiec 08, 2010, 14:24:37 »

Polemika z gosc5690
I to ma byæ bardziej wyt³umaczenie dla ró¿nych, nawet najbardziej irracjonalnych pogl±dów?
Id±c tym tropem nawet najwiêksz± bzdurê mo¿na uznaæ za prawdê, bo przecie¿ „s± rzeczy na niebie i ziemi...”

A wnikn±³e¶ choæ trochê w "rzeczy na niebie i ziemi" ? Poszuka³e¶ informacji NAUKOWYCH ?- nie piszê tu o bajkach. S±dz±c po Twoim toku wypowiedzi to nie. Uznaæ , a udowodniæ to dwie ró¿ne kwestie. Ludzie zwykle uznaj± co¶ za takie czy inne zanim sprawê przebadaj±.

I dlatego polemizujesz z moj± polemik± odnosz±c± siê do wspierania nas przez jakie¶ tam inteligentne istoty. Brawo.

Polemizujê, bo zawê¿asz sprawê do " jakich¶ tam" istot. Ziemia jest , jako ca³o¶æ , inteligentn± istot±. I to wynika z dowodów naukowych.

No, wszyscy siê zmienimy, choæby lat nam przybêdzie. I ma byæ to dowód na co?

Nie ma zmiany - nie ma dowodu. Ju¿ Ci pisa³em o tym. Zmiana w³asnego postrzegania, o ile jeste¶ w stanie j± dostrzec, i wyci±gn±æ wnioski jest dowodem. Naukowcy odkrywaj± nowe fakty na temat znanych i oczywistych, wydawa³oby siê, raz na zawsze niby ustalonych, praw. Mo¿na tego jednak nie dostrzegaæ, mo¿na sobie dalej tkwiæ w wybranej przez siebie przestrzeni. Powodzenia.

Có¿... po prostu czasem wspó³czujê takim ludziom. A je¶li ziarno nieprawdy rozpleniaj± oni dalej – wtedy owszem, nie przepadam.

Nieprawdy ? A mo¿e to Ty tkwisz w nieprawdzie. Nigdy Ciê to nie zastanowi³o ? Nie mam tu na my¶li istnienia, lub nie Nibiru, kosmitów czy innych mitów. Mam na my¶li ¶wiat, który wydaje siê realny, a w rzeczywisto¶ci jest iluzoryczny. Czym jest materia ? Jak to wszystko dzia³a ? Je¶li uwa¿asz, ¿e cokolwiek nowego w tych tematach za bzdury , to .. wspó³czujê Ci.

Owszem, mówimy o BARDZO konkretnych kwestiach - jak choæby katastrofa zwi±zana z nibiru. Z choinki siê cz³owieku urwa³e¶?
Sam sobie przeczysz cz³owieku. Uwa¿asz Nibiru za bzdurê a jednocze¶nie piszesz o tym, jakby to mia³ byæ jaki¶ konkret. We¼ siê okre¶l, albo wracaj na choinkê Mrugniêcie
 Ja nie dyskutujê o Nibiru, bo mam na ten temat za ma³± wiedzê. Nie jest to dla mnie ¿aden konkret. Tak samo jak ten temat. Co nie znaczy, ¿e nie lubiê sobie pogadaæ o niczym.
Chyba coraz mniej osób pamiêta po co to forum powsta³o, czemu ma s³u¿yæ i jakie kwestie propaguje .

Zapomnia³o ? Czy mo¿e ma to gdzie¶. Ale takimi swoimi wypowiedziami  ze swojej choinki jedynie zasilasz ten  cel, dla którego pierwotnie to forum powsta³o. Odgrzewasz to jak nie¶wie¿ego kotleta, ale po co ?
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #187 : Czerwiec 08, 2010, 15:00:11 »

Chyba coraz mniej osób pamiêta po co to forum powsta³o, czemu ma s³u¿yæ i jakie kwestie propaguje

Czy to wa¿ne w jakim celu powsta³o? moim zdaniem nie ,wazne ¿e dalej siê rozwija i ludze dyskutuja na rózne tematy.Przecie¿ od tego jest dzia³  Hydepark .

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #188 : Czerwiec 09, 2010, 15:29:18 »

east:
“A wnikn±³e¶ choæ trochê w "rzeczy na niebie i ziemi" ? Poszuka³e¶ informacji NAUKOWYCH ?- nie piszê tu o bajkach. S±dz±c po Twoim toku wypowiedzi to nie. Uznaæ , a udowodniæ to dwie ró¿ne kwestie. Ludzie zwykle uznaj± co¶ za takie czy inne zanim sprawê przebadaj±.”

Ta... Ale ja tu siê w³a¶nie do bajek odnoszê, z bajkami polemizujê i z bajkami siê nie zgadzam – a w tym konkretnym przypadku z: "zmiana scenariusza, (...) jest dowodem na to, ¿e jeste¶my wspierani przez inteligentne istoty z innych wymiarów"

east:
“Polemizujê, bo zawê¿asz sprawê do " jakich¶ tam" istot.”

Przecie¿ w³a¶nie do tej konkretnej kwestii odnios³em siê w swym po¶cie #176. Odnios³em siê w³a¶nie do bajania o pomocy pomocy nieziemskich istot. Do konkretnego zdania. Nie wiem wiêc w czym problem.

east:
“Nie ma zmiany - nie ma dowodu. Ju¿ Ci pisa³em o tym. Zmiana w³asnego postrzegania, o ile jeste¶ w stanie j± dostrzec, i wyci±gn±æ wnioski jest dowodem. Naukowcy odkrywaj± nowe fakty na temat znanych i oczywistych, wydawa³oby siê, raz na zawsze niby ustalonych, praw. Mo¿na tego jednak nie dostrzegaæ, mo¿na sobie dalej tkwiæ w wybranej przez siebie przestrzeni. Powodzenia.”

¦wiêta prawda. Tyle, ¿e ja staram siê oddzieliæ teorie (choæby nie wiem jak wymy¶lne) mog±ce posiadaæ ziarno prawdopodobieñstwa od bzdur i bajek. Nie ³ykam jak wielu z was ka¿dego, nawet najbardziej bzdurnego doniesienia, jako potencjalnej prawdy.

east:
”Nieprawdy ? A mo¿e to Ty tkwisz w nieprawdzie. Nigdy Ciê to nie zastanowi³o ? Nie mam tu na my¶li istnienia, lub nie Nibiru, kosmitów czy innych mitów.”

Ale ja w³a¶nie pisz±c na tym forum odnoszê siê do wymienionych przez ciebie tematów – do wspomnianych mitów - nibiru, upadku religii etc. W koñcu to forum pch, czy¿ nie?

east:
“Mam na my¶li ¶wiat, który wydaje siê realny, a w rzeczywisto¶ci jest iluzoryczny. Czym jest materia ? Jak to wszystko dzia³a ? Je¶li uwa¿asz, ¿e cokolwiek nowego w tych tematach za bzdury , to .. wspó³czujê Ci.”

Primo – nigdzie nie napisa³em, ¿e cokolwiek nowego w TYCH tematach to bzdury. Sk±d ten wniosek?
Secundo – je¶li bêdê chcia³ podyskutowaæ na wspomniane przez ciebie tematy – wejdê na forum im po¶wiêconemu - fizyki kwantowej, filozofii czy inne. Tu poruszam zazwyczaj kwestie zwi±zane ¶ci¶le, jak s±dzê, z tematyk± forum.

east:
“Sam sobie przeczysz cz³owieku. Uwa¿asz Nibiru za bzdurê a jednocze¶nie piszesz o tym, jakby to mia³ byæ jaki¶ konkret.”

Hmm... Wielu uwa¿a nibiru za “konkret”, ja uwa¿am ów “konkret” za bzdurê. Gdzie tu przeczenie sobie?

east:
“Ja nie dyskutujê o Nibiru, bo mam na ten temat za ma³± wiedzê. Nie jest to dla mnie ¿aden konkret. Tak samo jak ten temat.”

"Nie jest to ¿aden konkret"..... có¿... zastanawiam siê, czy ty wiesz na jakim forum piszesz. Otó¿ – w du¿ym skrócie – pch ma na celu uratowanie naszej planety przez kataklizmami maj±cymi niebawem nast±piæ. Jednym z nich jest prognozowana zag³ada zwi±zana z przelatuj±c± planet± o nazwie nibiru.
I dlatego ja o tym piszê (a ¶ci¶lej – jak± bzdur± jest owa teoria).

east:
“Zapomnia³o ? Czy mo¿e ma to gdzie¶.”

I chwa³a im, ¿e maj± to gdzie¶.

east:
“Odgrzewasz to jak nie¶wie¿ego kotleta, ale po co ?”

Nie odgrzewam ch³opie, nie odgrzewam, polemizujê jedynie z pojawiaj±cymi siê co czas jaki¶ pere³kami – jak ta o pomocy istot pozaziemskich chocia¿by.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2010, 15:38:01 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #189 : Czerwiec 16, 2010, 18:39:54 »

Enigma: K³amstwo o zag³adzie w 2012 r.
Potomkowi majów dziwi± siê, ¿e zachodni badacz na podstawie ich kalendarza uznali rok 2012 za ten, w którym nast±pi koniec ¶wiata.
http://niewiarygodne.pl/kat,1017187,title,Enigma-Klamstwo-o-zagladzie-w-2012-r,wid,11687599,wiadomosc.html
Milusiego Dzionka -Ela
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #190 : Lipiec 02, 2010, 10:40:02 »

a propos 2012,

east:
"Moim zdaniem fizycznie nie stanie siê nic,czego nie da siê przewidzieæ, natomiast od strony energetycznej zmieni siê bardzo wiele. W tym czasie przej¶ciowym poczn± siê dzieci, które bêd± ju¿ innym, nowym gatunkiem ludzkim"

...czyli jak widaæ po 2012 roku mimo, ¿e nic nie nast±pi, bêd± dalej wmawiaæ ludziom, ¿e jednak wielka zmiana nast±pi³a. Taka od strony energetycznej. Aaa... i inny gatunek powstanie. No to akurat bêdzie mo¿na zweryfikowaæ. Ciekawy jestem, co na to genetycy.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 10:40:20 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #191 : Lipiec 02, 2010, 14:45:11 »

...czyli jak widać po 2012 roku mimo, że nic nie nastąpi, będą dalej wmawiać ludziom, że jednak wielka zmiana nastąpiła. Taka od strony energetycznej. Aaa... i inny gatunek powstanie. No to akurat będzie można zweryfikować. Ciekawy jestem, co na to genetycy.
jak pisałem - to moje zdanie . Nie wiem jak myślą ONI, kimkolwiek są.
Jak we mnie nastąpi zmiana , to o niej poinformuję, chociaż to dla nikogo nie musi być żadnym dowodem. I nie będzie prawdopodobnie, ale mnie to już nie będzie obchodziło. Taka to bedzie przemiana. Może być tak, że nie będziesz miał komu udowadniać, ze nic się nie stało, bo tych ludzi tu ( na forum ) już nie będzie.

ps. nie wiem co na to genetycy, ale jak prześledzisz historię ludzkości, to były czasy , kiedy współistniały różne gatunki człowieka. Nie widzę powodów dla których nie mogłoby się to powtórzyć. Czas nie zatrzymał się w miejscu.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 14:47:14 wys³ane przez east » Zapisane
mani
Go¶æ
« Odpowiedz #192 : Lipiec 02, 2010, 16:48:12 »

Witam wszystkich.
Widze ze duzo ludzi na tym forum zaczyna otwierac oczy i rozum. Ciesze sie z tego tylko ze mam inny problem. Tak jak to pisalem w swoim pierwszym poscie "Paranauki", (gdzie mnie przeniesiono bez powodu poniewaz wiara w Boga nie laczy sie z tymi wszystkimi doktrynami) ze w moim otoczeniu znam bardzo bliska mnie osobe ktora dala sobie do tego stopnia wyprac mozg ze juz chyba jest zaprogramowana do konca. A ile pieniedzy na to wszystko wydala to juz lepiej nie mowic. Dowiedzcie sie jakie maja wielkie palace ci cali organizatorzy tego projektu (PCH). Szatan zawsze da zarobic ale kiedy przychodzi sie z nim rozliczyc to juz inna sprawa. Szybko im bylo zarobic na biednych ofiarach, tylko ze dlugo sie tym wszystkim nie naciesza poniewaz cala ekonomia swiatowa juz pada. Przynajmniej beda mieli czym sie podetrzec kiedy papieru toaletowego zabraknie :-)) Ja bym sie bal podcierac takim twardym i sztywnym papierem. Moge sie zalozyc ze ten moj post zostanie usuniety, lub znajdzie sie w smietniki, a w najgorszym przypadku zacenzuruja bo to jest ich ulubione hobby.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie ;-)
P.S: Odpowiedz na pytanie "Mija 21 grudnia 2012, nic siê nie sta³o. Jak bêd± siê t³umaczyæ?" Oni nie beda sie tlumaczyc. Czy spotkales sie juz z illuminatem ktory sie tlumaczy?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 16:58:46 wys³ane przez mani » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #193 : Lipiec 02, 2010, 17:59:11 »

Witaj mani
śpieszę cię poinformować że pytanie zawarte w temacie tego wątku nie dotyczy wprost ilumi. tylko właśnie prowadzących Pch- w pewnym sensie i wiernych zwolenników projektu,- rozumiem że nie czytasz wszystkiego- dużo tego, więc taki cel ma ten wątek, a ci o których wspominasz to niech wracają do swojego szefa i tam już zostaną!

PS. nie wiem kto to sponsoruje i na co wydaje kasiore, ale to na pewno nie ja Mrugniêcie
Pozdr!
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 17:59:38 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
mani
Go¶æ
« Odpowiedz #194 : Lipiec 02, 2010, 18:42:23 »

Witaj mani
¶pieszê ciê poinformowaæ ¿e pytanie zawarte w temacie tego w±tku nie dotyczy wprost ilumi. tylko w³a¶nie prowadz±cych Pch- w pewnym sensie i wiernych zwolenników projektu,- rozumiem ¿e nie czytasz wszystkiego- du¿o tego, wiêc taki cel ma ten w±tek, a ci o których wspominasz to niech wracaj± do swojego szefa i tam ju¿ zostan±!

PS. nie wiem kto to sponsoruje i na co wydaje kasiore, ale to na pewno nie ja Mrugniêcie
Pozdr!
Witam songo1970.
Dzieki za poinformowanie, ale zle mnie zrozumiales. Chodzi mi o tych illuminatow ktorzy prowadza ten forum, a duzo uzytkownikow na nim sa tylko ofiarami ktore szukaja sensacji, jak to juz pisalem. Nie znasz zachowania sie illuminatow...? Jezeli nie to Ci moge wytlumaczyc jak zechcesz, ale bede sie nadaremnie fatygowal bo i tak mi walna cenzurke ;-)
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 19:08:03 wys³ane przez mani » Zapisane
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #195 : Lipiec 03, 2010, 07:58:50 »

east:
"ps. nie wiem co na to genetycy, ale jak prze¶ledzisz historiê ludzko¶ci, to by³y czasy , kiedy wspó³istnia³y ró¿ne gatunki cz³owieka. Nie widzê powodów dla których nie mog³oby siê to powtórzyæ. Czas nie zatrzyma³ siê w miejscu."

Zamiast broniæ idiotycznych teorii o powstaniu nowego gatunku przyjmij do wiadomo¶ci, ¿e mutacje/zmiany genetyczne na szerok± skalê - czyli takie, które zaowocowa³yby powstaniem nowego gatunku nie przebiegaj± w ci±gu kilku lat. Nieprawd± jest wiêc to, ¿e za kilka lat z obecnego homo sapiens mo¿e wyewoluowaæ inny homo.

Zaraz zapewne przeczytam, ¿e te mniej lub bardziej okre¶lone zmiany dziej± siê ju¿ od dawna. Owszem, cz³owiek jak ka¿dy organizm ewoluuje. Nie wyewoluowa³ jednak tak bardzo, ¿eby pisaæ o nowym gatunku (odmiennym od cz³owieka rozumnego), który to gatunek ma siê pojawiæ za parê lat.

Reasumuj±c, pisz±c wasze niestworzone historie dbajcie choæ odrobinê o poprawno¶æ merytoryczn±. Zazwyczaj i tak s± wystarczaj±co zabawne.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2010, 08:00:37 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #196 : Lipiec 03, 2010, 08:41:13 »

Do Go¶cia Mrugniêcie

Ten nowy gatunek, to Homo Sapiens Heartus Buziak
east
Go¶æ
« Odpowiedz #197 : Lipiec 03, 2010, 10:21:57 »

gosc5690 jak dot±d brakuje naukowcom dowodów ( skamielin, ko¶ci)  na to, ¿e gatunki homo ewoluowa³y stopniowo przez setki tysiêcy lat. To, co mamy, wskazuje raczej na nag³e pojawienie siê nowego cz³owieka. I mówimy tylko o ko¶ciach. W przypadku, który ja mam na my¶li budowa fizyczna nie zmieni sie raczej. To bêdzie przemiana zwi±zana z systemem nerwowym cz³owieka, jego postrzeganiem i mo¿liwo¶ciami energetycznymi. Jak mówi³em wcze¶niej - nie ma ¿adnego  powodu by twierdziæ, ¿e obecny cz³owiek to koniec rozwoju ewolucyjnego Homo. Obal to, je¶li potrafisz zamiast popisywaæ siê swoj± arogancj± ( s³owa takie jak "idiotyczny").
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #198 : Lipiec 04, 2010, 08:00:01 »

1. Dowodów (skamielin) niewiele, co nie znaczy, ¿e ich nie ma. Od australopiteka, poprzez wyprostowanego po u¿ywaj±cego narzêdzia, a po drodze jeszcze kilku homo siê znajdzie. Owszem, ewoluowa³y. To co mamy nie wskazuje na pojawienie siê nag³e cz³owieka. Wskazuje na ewolucjê.
I tak, mówimy tu g³ównie o ko¶ciach (do³o¿yæ by mo¿na narzêdzia, malunki na ¶cianach, sposoby pochówków itd).

2. East: "to bêdzie przemiana zwi±zana z systemem nerwowym cz³owieka, jego postrzeganiem i mo¿liwo¶ciami energetycznymi" - taakk... i nagle  PSTRYK - wyskoczy nowy gatunek.
Rzeczywi¶cie powiniene¶ poczytaæ trochê o ewolucji, zamiast wytykaæ mi aroganckie odpowiedzi na bajania o gatunku, który za chwilê siê pojawi.

3. east: "Jak mówi³em wcze¶niej - nie ma ¿adnego  powodu by twierdziæ, ¿e obecny cz³owiek to koniec rozwoju ewolucyjnego Homo. "
W zupe³no¶ci siê zgadzam. Ewolucja oczywi¶cie trwa dalej. Jest to jednak proces d ³ u g o t r w a ³ y.

4. East:
"Obal to, je¶li potrafisz "
pogubi³em siê... któr± konkretnie czê¶æ/fragment mam obaliæ? Tê o dalszej ewolucji? Z tym akurat - jak napisa³em - zgadzam siê.

A swoj± drog±, niektóre pere³ki, jakie tu zamieszczacie (jak choæby te o jakiej¶ tam rasie która nam ludziom na Ziemi niebawem pomo¿e przetrwaæ 2012, lub o tym, ¿e dos³ownie za chwilê cz³owiek zmieni siê w inny gatunek, bo mu system nerwowy nagle przejdzie mutacjê i zmieni mu siê percepcja) inaczej ni¿ idiotyzmami nazwaæ nie sposób.
Mo¿naby chyba stworzyæ nowy dzia³ z owymi "pere³kami" w³a¶nie.
- Lucyna £obos i g³osy w jej g³owie.
- Ludzie jaszczury
- Homo sapiens przestanie istnieæ, nowy gatunek ju¿ za 2 lata!
- Wielka planeta pêdzi ku nam, zag³ada ¿ycia ju¿ blisko!
- Krach religii! Religie upad³y! Religie przesta³y istnieæ!
- Refleksy ¶wietlne na opadzie atmosferycznym czy innych paprochach to nie to! To duchy zmar³ych!

i tak dalej, i tak dalej...

Tyle, ¿e czê¶æ z tych bajek nikomu nie szkodzi, a pisaæ ka¿dy jak wiadomo, mo¿e co chce.
Jednak je¶li teorie te bêd± u podstaw niezgodne z elementarnymi zasadami (choæby opartymi na badaniach, wiedzy historycznej, fizyce czy czym tam jeszcze) lub te¿ ich propagowanie bêdzie wrêcz szkodliwe (np. nibiru) - idiotyzmami nazwaæ je nale¿y.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 08:01:47 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #199 : Lipiec 04, 2010, 08:40:10 »

Do Go¶cia Mrugniêcie

Ten nowy gatunek, to Homo Sapiens Heartus Buziak

do sarah - napisz do magazynu Sience. Zdefiniuj i opisz ten nowy gatunek. Nobel murowany.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 08:40:46 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: