Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #50 : Styczeñ 23, 2010, 11:42:24 » |
|
@channel / @enigma, ja do TEGO pijê co tom1ek napisa³... Byæ mo¿e po rezygnacji >Tom1ek'a< z funkcji admina >Stolo< nie do koñca pousuwa³ jego uprawnienia. My¶lê jednak, ze aby >Tom1ek< móg³ dokonaæ zbanowania, pomimo i¿ ma dostêp do tej funkcji, to i tak musi zaczekaæ na akceptacjê jednego z adminów.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #51 : Styczeñ 23, 2010, 15:05:33 » |
|
W zasadzie tylko raz zdarzy³o mi siê dostaæ perm-bana na forum za podskakiwanie adminowi (ale przyznam szczerze ¿e by³ wyj±tkowo niekumaty). I to na stronie hare-krysna których to teksty czêsto propaguje... Bardzo nie spodoba³o siê im ¿e mam inne zdanie od obowi±zuj±cej doktryny orz ze wytykam im wojnê z buddystami (choæ sami s± mniejszo¶ci± wyznaniow± w Polsce). Za to zanim siê mnie pozbyli ostatecznie, postanowi³am odrobinê napaskudziæ. W wyniku kilku machinacji i wojny na podchody, ustalono ¿e kolejne 'bany' bêd± poddawane g³osowaniu kadry zarz±dzaj±cej...
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #52 : Marzec 23, 2010, 17:20:45 » |
|
Chcia³abym wszystkich powiadomiæ, ¿e dwa dni temu na forum zmieni³a siê tre¶æ regulaminu. Dariusz umie¶ci³ nowy regulamin, w miejscu starego. Serdecznie wszystkich prosimy o zapoznanie siê z tre¶ci± nowego regulaminu. REGULAMIN - http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2100.msg56523#newJe¿eli ktokolwiek z was ma jakie¶ pytania odno¶nie obowi±zuj±cych zapisów, mo¿na je tutaj zadawaæ. Postaramy siê odpowiedzieæ. PS. Jest wiêcej mo¿liwo¶ci zdobywania plusików Wiêc nie ³amaæ siê kochani, minusiki mo¿na odpracowaæ
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #53 : Marzec 23, 2010, 21:27:55 » |
|
Mam pytanie co do regulaminu w punkcie " - promuj±cych ¶rodki odurzaj±ce, narkotyki (art.1 Ustawy o przeciwdzia³aniu narkomanii z dnia 24 kwietnia 1997 r.). Moderator winien zareagowaæ usuwaj±c wypowied¼." Czy wywo³anie dyskusji o substancji psychoaktywnej po¶rednio, a mam na my¶li marihuanê, a w³a¶ciwie zakazan± uprawê konopii indyjskich , bêdzie uznane za promowanie ¶rodków odurzaj±cych, czy jedynie za dyskusjê na interesujacy temat ?
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #54 : Marzec 23, 2010, 22:29:54 » |
|
My¶lê, ¿e dyskusja o tej ro¶linie a zachwalanie u¿ywania jej pochodnych (marihuany i co tam jeszcze odurzaj±cego z niej siê czyni), to dwie ró¿ne sprawy, z których druga to ju¿ z³amanie regulaminu i ustawy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 22:43:45 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #55 : Marzec 24, 2010, 15:35:48 » |
|
East, rozmowa o tej ro¶linie b±d¼ przytaczanie artyku³ów (np. tych na temat badañ w³a¶ciwo¶ci leczniczych konopi czy te¿ ich oddzia³ywaniu, uzale¿nianiu cz³owieka) nie bêd± traktowane jako promowanie ¶rodków odurzaj±cych. Ale nale¿y pamiêtaæ, by otwieraj±c takie tematy, wspomnieæ chocia¿ jednym zdaniem o tym, ¿e narkotyki o jakich mowa s± w naszym kraju nielegalne, a posiadanie, u¿ywanie czy te¿ np. uprawa s± karane pozbawieniem wolno¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #56 : Marzec 28, 2010, 18:10:40 » |
|
Czy zauwa¿yli¶cie nowy rekord na forum? W rubryce "u¿ytkownicy online" widnieje cyfra 993, podczas gdy zarejestrowanych u¿ytkowników mamy 702. Cokolwiek ciekawe to jest.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #57 : Marzec 28, 2010, 18:28:35 » |
|
Czy zauwa¿yli¶cie nowy rekord na forum? W rubryce "u¿ytkownicy online" widnieje cyfra 993, podczas gdy zarejestrowanych u¿ytkowników mamy 702. Cokolwiek ciekawe to jest. tak jak ten poci±g na Bieszczady osi±gn±³ 333km/h- pokazywali na TVN24
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #58 : Marzec 28, 2010, 18:58:37 » |
|
Ja równie¿ wywnioskowa³em ¿e mo¿e to byæ pomy³k±. Teraz jednak nasuwa siê pytanie: co tê pomy³kê spowodowa³o? W przypadku serwera, na którym mamy nasze forum, mo¿na domniemywaæ np. b³±d tego serwera, mo¿e jaki¶ atak hakerów (nie znam siê a¿ tak na tym, ale z mojego, laika punktu widzenia jest to dopuszczalne). Jednak je¶li ju¿ odczyty innych, zupe³nie niezale¿nych urz±dzeñ wskazuj± tak dziwne wyniki, to mo¿e to byæ problemem, z czego¶ jednak wynikaj±cym. Ciekawe, czy nap³yn± jakie¶ inne sygna³y o takich przek³amaniach?
A swoj± drog±, sk±d masz tê informacjê, bo szukam na tvn24 i nie widzê nic o tym?
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2010, 19:14:17 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #59 : Marzec 28, 2010, 19:42:44 » |
|
Czy zauwa¿yli¶cie nowy rekord na forum? W rubryce "u¿ytkownicy online" widnieje cyfra 993, podczas gdy zarejestrowanych u¿ytkowników mamy 702. Cokolwiek ciekawe to jest. Darku, najprawdopodobniej by³y to boty wyszukiwarek przegl±daj±ce tre¶æ forum, one licz± siê jako przegl±daj±cy. A tak poza tym liczba 'Najwiêcej online' zlicza nie tylko zarejestrowanych u¿ytkowników, ale te¿ go¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #60 : Marzec 28, 2010, 19:50:03 » |
|
Byæ mo¿e masz racjê >Janeth<, jednak i tak tyækê dziwne mi siê wydaje takie zmasowane wej¶cie w jednej "chwili".
Edycja:
Poza tym, przynajmniej jak do tej pory, rejestr "u¿ytkowników online" wskazywa³ tylko zalogowanych forumowiczów, nie uwzglêdnia³ nigdy go¶ci, których jest codziennie zdecydowanie wiêcej. Mo¿e trochê sprecyzujê, ilo¶æ go¶ci by³a zawsze podawana, jednak tam gdzie jest wynik 993, uwzglêdniani s± tylko zarejestrowani forumowicze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2010, 20:24:22 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #61 : Marzec 28, 2010, 20:30:10 » |
|
Hmm... Sprawdzi³am u siebie w opcjach. Wygl±da mi to jednak nie na ilo¶æ zarejestrowanych u¿ytkowników danego dnia, a na ilo¶æ wszystkich wej¶æ. W panelu administracyjnym jest taka opcja jak "¦led¼ ilo¶æ wej¶æ na dzieñ". Ale g³owy sobie za to nie dam uci±æ.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #62 : Marzec 28, 2010, 20:34:46 » |
|
Bardzo mo¿liwe, ¿e masz racjê, jednak dalej jest to dla mnie dziwne, bo ja w tym panelu nic nie zmienia³em, poza prób± uaktualnienia czasu, co zreszt± mi nie wysz³o.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #63 : Marzec 28, 2010, 20:46:59 » |
|
Darek, sprawdzi³am jeszcze raz Na bank zlicza wszystkich, zarejestrowanych i go¶ci. Wesz³am ze swojego kompa jako admin i kompa obok jako go¶æ. Forum-widmo, wiêc jak mi siê wy¶wietli³o w "Najwiêcej online" dwa, odpowied¼ by³a jasna. Mam w podstawowych opcjach forum zaznaczone i "¦led¼ statystykê dni" i "¦led¼ ilo¶æ wej¶æ na dzieñ".
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #64 : Marzec 28, 2010, 21:23:36 » |
|
Dziêki, wiêc co¶ chyba niechc±cy przestaw³em, i st±d to wyolbrzymienie w statystykach.
Raz jeszcze dziêki.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #65 : Marzec 28, 2010, 21:30:19 » |
|
Darku Kompletnie nie ma za co. Dla mnie nadal zastanawiaj±cym jest fakt, ¿e by³o tyle wej¶æ (nawet bior±c pod uwagê ¿e s± to zarejestrowani + go¶cie + boty) akurat dzisiaj. Mo¿e jaki¶ program gdzie¶ znowu? Na miarê ekspresu reporterów albo inna rewelacja o projekcie?
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #66 : Marzec 28, 2010, 21:36:01 » |
|
Mnie równie¿ podobna my¶l przysz³a do g³owy. Zaraz przejrza³em portale informacyjne, czy mo¿e co¶ dziwnego wydarzy³o siê na ¶wiecie i st±d to zainteresowanie. Ale nic takiego nie mia³o miejsca.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #67 : Kwiecieñ 03, 2010, 11:34:34 » |
|
Przeczytalem nowy regulamin forum i wszystko niby bylo OK do momentu,jak po uplywie pewnego czasu danego uzytkownikom na zaznajomienie sie z jego trescia,stwierdzilem,ze nowy regulamin "nie robi","nie gada",czyli nie dziala i nie jest egzekwowany przez tworcow regulaminu i moderatorow tego forum.No bo nadal niektore posty marka324 laduja w smietniku bez zadnego slownego uzasadnienia - kto,po co,za co i dlaczego lubuje sie je tam wrzucac.Czyzby brak odwagi..?A przeciez juz byla bardzo dobra prosba-propozycja Janneth, aby chociaz w kilku slowach,usuwajacy podal przyczyne i podpisal sie pod notatka.Oszczedziloby to innym moderatorom niepotrzebnych domyslow i nie rzucalo cienia podejrzen na tych ,ktorzy nie mieli z tym nic wspolnego.Cytuje punkt regulaminu...
- moderator zobowi±zany jest poinformowaæ u¿ytkownika o przyznaniu mu ujemnych punktów forum poprzez opcjê Prywatnej Wiadomo¶ci oraz wpis do tematu „Prêgierz - czyli bany, ostrze¿enia, kary", Nale¿y przy tym uwzglêdniæ tre¶æ ukaranej wypowiedzi, ilo¶æ przyznanych ujemnych punktów oraz zapis regulaminu, jaki zosta³ z³amany przez u¿ytkownika
Jest rowniez punkt regulaminu,ktory zabrania uzytkownikom reklamowania swoich byznesow oraz prywatnych stron internetowych,..cytuje..
- zakaz autoreklamy (umieszczania odno¶ników tudzie¿ banerów do w³asnych stron) bez uprzedniej zgody administratora. Reklamy takie bêd± usuwane przez administracjê forum.
Uzytkownik Kiara,ktora w swoim profilu a wlasciwie podpisie ma umieszczony banner reklamujacy jej wlasna strone internetowa,lamie ten punkt regulaminu juz od bardzo dawna,a Darek i moderatorzy toleruja to lub staraja sie tego nie zauwazac.Przypominam, ze byl wielki raban na ten temat,gdy kaplan 718 zaczal reklamowac swoja strone internetowa wlasnie w ten sam sposob i wtedy dostal chyba punkty karne za lamanie tego punktu regulaminu.Podobalo mi sie to i jestem bardzo za zakazem wszelkich prywatnych reklam.To forum moze byc sympatycznym i normalnym w przypadku gdy nie bedzie tolerowalo wybrykow osob uprzywilejowanych i karalo osoby krytycznie nastawione do PCH/MF i nielubiane.Spodziewamy sie wiec - w krotkim czasie -goracego "welcome"dla rozsadnego egzekwowania wszystkich punktow nowego regulaminu i szybkiego"bye,bye"dla reklamy peszer.pl.Jesli Kiara,tak sama z siebie, usunie banner ze swojego podpisu,to bedzie to uczciwe i wyrazem jej dobrej woli i akceptacji regulaminu.Jesli nie...to juz tylko pozostana dla niej odpowiednie "nagrody,laurki a moze i punkty. Pozdrawiam i wspanialych Swiat Wielkanocnych dla wszystkich.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2010, 11:43:29 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #68 : Kwiecieñ 03, 2010, 12:00:03 » |
|
Przeczytalem nowy regulamin forum i wszystko niby bylo OK do momentu,jak po uplywie pewnego czasu danego uzytkownikom na zaznajomienie sie z jego trescia,stwierdzilem,ze nowy regulamin "nie robi","nie gada",czyli nie dziala i nie jest egzekwowany przez tworcow regulaminu i moderatorow tego forum.No bo nadal niektore posty marka324 laduja w smietniku bez zadnego slownego uzasadnienia - kto,po co,za co i dlaczego lubuje sie je tam wrzucac.Czyzby brak odwagi..?A przeciez juz byla bardzo dobra prosba-propozycja Janneth, aby chociaz w kilku slowach,usuwajacy podal przyczyne i podpisal sie pod notatka.Oszczedziloby to innym moderatorom niepotrzebnych domyslow i nie rzucalo cienia podejrzen na tych ,ktorzy nie mieli z tym nic wspolnego.Cytuje punkt regulaminu...
- moderator zobowi±zany jest poinformowaæ u¿ytkownika o przyznaniu mu ujemnych punktów forum poprzez opcjê Prywatnej Wiadomo¶ci oraz wpis do tematu „Prêgierz - czyli bany, ostrze¿enia, kary", Nale¿y przy tym uwzglêdniæ tre¶æ ukaranej wypowiedzi, ilo¶æ przyznanych ujemnych punktów oraz zapis regulaminu, jaki zosta³ z³amany przez u¿ytkownika
Kahuna, nadal s±dzê, ¿e moderator powinien podawaæ powód usuniêcia posta. A posty Marka rzeczywi¶cie nie ja usuwam. Chcia³abym wiêc zapytaæ Darka, czy by³aby mo¿liwo¶æ, aby do regulaminu dodaæ odpowiedni zapis mówi±cy o tym, by moderator w usuwanym po¶cie (nie w PW, bo to te¿ informacja dla innych moderatorów) podawa³ powód jego usuniêcia. A je¶li chodzi o baner Kiary - wydaje mi siê, ¿e z jakim¶ administratorem to uzgadnia³a, bo ju¿ od dawna ma go w podpisie. Ale mogê siê myliæ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2010, 12:02:42 wys³ane przez janneth »
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #69 : Kwiecieñ 03, 2010, 12:34:43 » |
|
A je¶li chodzi o baner Kiary - wydaje mi siê, ¿e z jakim¶ administratorem to uzgadnia³a, bo ju¿ od dawna ma go w podpisie. Ale mogê siê myliæ. Byc moze,ze masz racje,Janneth.Uzgadniala ,czy nie ...ze starym administratorem.Teraz mamy nowego i nowy regulamin forum,ktory w wymienionym przeze mnie punkcie zabrania tego typu praktyk.Wszelkie wiec wczesniejsze uzgodnienia powinny byc anulowane automatycznie.Albo obowiazuje nowy regulamin,albo sie traktuje jego podpunkty wybiorczo.Innej mozliwosci nie widze. Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2010, 12:35:45 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #70 : Kwiecieñ 03, 2010, 14:08:12 » |
|
Chcia³abym wiêc zapytaæ Darka, czy by³aby mo¿liwo¶æ, aby do regulaminu dodaæ odpowiedni zapis mówi±cy o tym, by moderator w usuwanym po¶cie (nie w PW, bo to te¿ informacja dla innych moderatorów) podawa³ powód jego usuniêcia. Jest tak mo¿liwo¶æ i postaram siê w miarê szybko dokonaæ tego uaktualnienia. Byc moze,ze masz racje,Janneth.Uzgadniala ,czy nie ...ze starym administratorem.Teraz mamy nowego i nowy regulamin forum,ktory w wymienionym przeze mnie punkcie zabrania Regulamin jest nowy, to fakt, jednak administracja, poza >Tom1ek'em< jest ta sama. Czyli >Stolo< dalej jest administratorem tego forum. Skoro wyrazi³ zgodê na tê reklamê to ja nie mam podstaw do ingerencji w jego decyzje.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #72 : Kwiecieñ 05, 2010, 01:39:09 » |
|
Regulamin jest nowy, to fakt, jednak administracja, poza >Tom1ek'em< jest ta sama. Czyli >Stolo< dalej jest administratorem tego forum. Skoro wyrazi³ zgodê na tê reklamê to ja nie mam podstaw do ingerencji w jego decyzje. Stolo,poprosze Cie wiec o Twoja opinie w tej kwestii tak, zebysmy wiedzieli jasno,czy tylko Kiara ma ten przywilej,czy moga z niego korzystac inni forumowicze.Wczesniej juz napisalem,ze jestem przeciwny wszelkim reklamom wlasnych stron internetowych,bannerom ..itp..itd. Pozdrawiam. PS. Jak wazna jest notatka pod usunietym postem, juz teraz wiem.Podejrzewalem Thotala o to, po jego bunczucznych zapowiedziach, iz bedzie usuwal wszelkie posty nawet bez uzasadnienia,ale nie robi tego Thotal,a ta sama" chicken" co zawsze. I'm sorry Thotal. Pozdrawiam Thotala. Edit. I po tych glupich tlumaczeniach chanell,mimo ze byla juz moderatorem na tym forum,wiemy,ze do tej funkcji sie w ogole nie nadaje.Taka jest nie tylko moja opinia. Ona nie wiedziala..chociaz powinna..dajcie spokoj.Wstyd.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 05, 2010, 02:15:53 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #73 : Kwiecieñ 05, 2010, 11:47:46 » |
|
Juz nie pamietam kiedy to bylo , bo bylo dawno temu , gdy zamieszczany byl moj baner ( byla podobna dyskusja) otrzymalam pozwolenie na zamieszczenie go od administracji. Tak wiec Twoje saczenie jadu Kachuno jest bezpodstawne, zamieszczony jest zgodnie z wola administracji. Mysle iz jest to sprawa indywidualna dla kazdego forumowicza. Miast miotac sie o moje prawo do niego , jesli chcesz zamiescic swoj , zwyczajnie popros o to. Srdecznie pozdrawiam i zycze Ci zeby ten problem nie zacmiewal Ci atmosfery swiatecznej. Milych swiat. Kiara ps. Bardzo prosze nie naduzywac niemilych i nie adekwartnych okreslen typu "glupie tlumaczenie Chanell.." bo tlumaczenie modratora Chanel sa madre i adekfatne do sytuacji. TO FORUM NIE SLUZY I SLUZYC NIE POWINO DO OBRAZANIA NIKOGO , WARTO O TYM PAMIETAC.Publiczne oskarzanie ja o glupote oskarzyciela stawia w bardzo zlym swiatle. Takich rzeczy ktos kto ( nawet nickiem ) nazywa sie Kahuna robic nie powinien. Nienawisc i zawisc to bardzo brzydkie cechy , prezetowanie ich w postach pokazuje twarz prezetujacego. Ja z przyjemnoscia widziala bym Twoja twarz pelna godnosci i radosci , zycze Ci takiego obrazu wlasnego z calego serca.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 05, 2010, 19:22:55 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #74 : Kwiecieñ 05, 2010, 18:11:22 » |
|
Edit. I po tych glupich tlumaczeniach chanell,mimo ze byla juz moderatorem na tym forum,wiemy,ze do tej funkcji sie w ogole nie nadaje.Taka jest nie tylko moja opinia. Ona nie wiedziala..chociaz powinna..dajcie spokoj.Wstyd. Mnie samemu do dzi¶ zdarza siê wiele jeszcze nie wiedzieæ wiêc nie mam do >Chanell< pretensji o to i¿ czego¶ nie wiedzia³a. Fakt ¿e by³a wcze¶niej moderatorem nie ¶wiadczy o tym i¿ musi wszystko wiedzieæ, Wiele rzeczy by³o niedoprecyzowanych, dlatego wci±¿ aktualizujemy regulamin, i jak widaæ po po¶cie >Chanell<, tego b³êdu nie bêdzie ju¿ powtarza³a.
|
|
|
|
|
|
|
|