Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 05:23:32

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytania i uwagi techniczne  (Przeczytany 115725 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #75 : Kwiecień 05, 2010, 22:49:56 »

Nienawisc i zawisc to bardzo brzydkie cechy , prezetowanie ich w postach pokazuje twarz prezetujacego.

Z ta roznica,ze nie mam zamiaru pokazywac swojej twarzy,bo jest to mi do niczego
niepotrzebne.Twarz mam tylko jedna,dla wszystkich uzytkownikow tego forum,nie tak
jak Ty,Kiaro,ktora ujawnilas swoje prawdziwe oblicze pare dni temu.Twoje wiec posty
na moj temat beda wiec z gatunku"przygadal kociol naparstkowi",i nic poza tym.Nie
ma we mnie rowniez zadnego jadu o ktorym piszesz,chcialbym jedynie,aby nowy regulamin
obowiazywal wszystkich w rownym stopniu i byl egzekwowany sprawiedliwie przez administracje i moderatorow tego forum.Amen.
Pozdrawiam.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #76 : Kwiecień 08, 2010, 21:11:19 »

Sprawa dotyczÂąca zamieszczonych na forum reklam zostaÂła wyjaÂśniona.
Wraz z nowym regulaminem wygas³y pozwolenia na ich zamieszczanie, w zwi¹zku z tym usun¹³em je.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #77 : Kwiecień 09, 2010, 01:13:11 »

Decyzje nie tylko ja pochwalam,bedzie dla dobra wszystkich uzytkownikow forum.
Pozdrawiam.
arteq
Gość
« Odpowiedz #78 : Czerwiec 02, 2010, 11:17:47 »

Witam,

Mam pytanie:
CZy poniÂższy zapis regulaminu jest obowiÂązujÂącym?

- zakaz pisania postĂłw wielkimi literami. Na forum dostĂŞpne sÂą inne moÂżliwoÂści dla podkreÂślenia
  waÂżnoÂści pisanego tekstu (pogrubienie, wielkoœÌ i kolor czcionki, kursywa). JeÂżeli uÂżytkownik pomimo
  zwrĂłcenia mu uwagi, nadal bĂŞdzie naduÂżywaÂł wielkich liter w swoich wypowiedziach, zostanie
  ukarany ukarany ostrzeÂżeniem
(-1pf).

ZadajĂŞ pytanie poniewaÂż jest powszewchnie wiadomym, Âże jest to jedna z metod psychomanipulacji i oddziaÂływania podprogowego. ZresztÂą zwracaÂłem juÂż wczeÂśniej uwagĂŞ na to zjawisko.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #79 : Czerwiec 02, 2010, 17:27:19 »

>Arteq<, jak siĂŞ domyÂślam, chodzi Ci o ten wpis:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4852.msg60553#msg60553

Otó¿ moze nie do koùca w³aœciwie zosta³ on skopiowany, bo ni w ramce, ni w cudzys³owiu, ale jest to cytat ze strony g³ównej Projektu, a dotycz¹cej sesji publicznych:

http://www.projekt-cheops.com/plain.aspx?languageId=1&menuId=120&sectionId=475&cmd=

Zapis regulaminu oczywiÂście obowiÂązuje, jednak ten akurat post jest dopuszczalnym odstĂŞpstwem.

arteq
Gość
« Odpowiedz #80 : Czerwiec 02, 2010, 19:15:07 »

Do tego postu nic nie mam, byĂŚ moÂże nie musi byĂŚ aÂż tak krzykliwy [szczegĂłlnie wykonaniu osoby pilnujÂącej porzÂądku] - ale rozumiem, Âże to cytat i pewna wyjÂątkowa sytuacja, wiec nie bÂądÂźmy drobiazgowi. Nie uwaÂżam takÂże aby Chanell byÂła zdolna/umiaÂła stosowaĂŚ wyrafinowane metody manipulacji/oddziaÂływania.

Zapewne powinienem wyraziĂŚ siĂŞ jaÂśniej. Chodzi mi o wypowiedzi osoby ktĂłrej co drugi post Âłamie tĂŞ zasadĂŞ - KiarĂŞ.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #81 : Czerwiec 02, 2010, 21:43:53 »

Ostatnimi czasy troszkĂŞ mniej czasu mogĂŞ poÂświĂŞciĂŚ na forum wiĂŞc byĂŚ moÂże coÂś przeoczyÂłem. OsobiÂście zauwaÂżyÂłem, Âże >Kiara<, no moÂże nie zupeÂłnie zaprzestaÂła pisania WIELKIMI LITERAMI, ale zdecydowanie mniej to czyni.
Czy zatem chcesz powiedzieĂŚ, Âże rzeczywiÂście mam "ĂŚmĂŞ" na oczach?  UÂśmiech MrugniĂŞcie

arteq
Gość
« Odpowiedz #82 : Czerwiec 02, 2010, 22:47:56 »

Przejrzyj po prostu ostatnie posty i sam zobaczysz. W kaÂżdym razie bez Âżadnego problemu mogĂŞ udowodniĂŚ, Âże co drugi post Kiary Âłamie ten punkt regulaminu. Co do ÂścisÂłoÂści: Âłamanie to Âłamanie - regulamin nie uznaje, Âże ograniczanie Âłamania jest wystarczajÂące i w zwiÂązku z tym nie naleÂży wyciÂągaĂŚ konsekwencji. IdÂąc tÂą drogÂą zaraz pojawi siĂŞ wniosek, Âże jeÂżeli zÂłamie siĂŞ go 4-5 razy w tygodniu to jeszcze jest ok, a przy 7 i wyÂżej juÂż nie...
Czy w takim razie je¿eli u¿yjê "tylko" w co trzecim poœcie wulgaryzmu to bêdzie w porz¹dku? Zdajê sobie sprawê, ¿e na pierwszy rzut oka wulgaryzm jest bardziej ra¿¹cy od wielkich liter, lecz nie ma on ukrytych podtekstów i manipulacji.

Dlatego albo przestrzegamy albo bawimy siĂŞ w kotka i myszkĂŞ...

Dla twojej wiadomoÂści  - wiem Âże na forum nie pisze siĂŞ duÂżymi literami.Juz nie miaÂłeÂś siĂŞ czego przyczepiĂŚ ?

Chanell, wiĂŞc CiĂŞ informujĂŞ, Âże swojego czasu zostaÂłem ukarany za... cytat. WiĂŞc tÂłumaczenie, Âże zamieÂściliÂśmy cytat jest co najmniej niewystarczajÂące. Co do czepialstwa - przeczytaj mojÂą wypowiedÂź - nie znajdziesz tam wniosku o ukaranie Ciebie, wrĂŞcz przeciwnie - wyraÂźnie napisaÂłem, Âże rozumiem sytuacjĂŞ.
KoĂączÂąc zadam jdwa proste pytania:
1. Czy regulamin jest jeden dla wszystkich czy teÂż moderatorĂłw nie dotyczy?
2. Czy je¿eli pos³u¿ê siê cytatem który w swojej treœci [tak jak Twój] bêdzie ³ama³ regulamin to zostanê wyreklamowany, a ewentualny zg³aszaj¹cy zostanie uznany za czepialskiego?

MoÂżesz mi jasno odpowiedzieĂŚ aby sytuacja byÂła caÂłkowicie jasna?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2010, 23:10:42 wysłane przez arteq » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #83 : Czerwiec 03, 2010, 09:57:12 »

Co do czepialstwa - przeczytaj mojÂą wypowiedÂź - nie znajdziesz tam wniosku o ukaranie Ciebie, wrĂŞcz przeciwnie - wyraÂźnie napisaÂłem, Âże rozumiem sytuacjĂŞ

Sorry Arteq ,nie zauwa¿y³am twojego t³umaczenia ,musielismy siê rozmin¹Ì w pisaniu postu Uœmiech

Chanell, wiĂŞc CiĂŞ informujĂŞ, Âże swojego czasu zostaÂłem ukarany za... cytat.

Arteq ja ciĂŞ informujĂŞ Âże tylko  skopiowaÂłam tekst ze strony Pch. moÂże popeÂłniÂłam bÂład Âże nie ujĂŞÂłam go w ramkĂŞ .

1. Czy regulamin jest jeden dla wszystkich czy teÂż moderatorĂłw nie dotyczy?

OczywiÂście Âże dotyczy ,czego dowodem sÂą ujemne punkty na moim koncie.

2. Czy je¿eli pos³u¿ê siê cytatem który w swojej treœci [tak jak Twój] bêdzie ³ama³ regulamin to zostanê wyreklamowany, a ewentualny zg³aszaj¹cy zostanie uznany za czepialskiego?

MogĂŞ odpowiedzieĂŚ tylko za siebie- bĂŞdĂŞ ciĂŞ bronic ,jeÂśli znajdziesz siĂŞ w podobnej sytuacji jak ja  . UÂśmiech

ps; ani przez moment nie pomysla³am ¿e ³amiê regulamin,chcia³am tylko uzyskaÌ odpowiedz.Na tym koùczêmoje t³umaczeniesiê w tej sprawie ,bo nie chce siê z tob¹ k³óciÌ ,wogóle nie lubie siê k³óciÌ i proszê osoby postronne o nie w³¹czanie siê do wymiany zdaù miêdzy mn¹ a Artkiem .Poprostu nie chcê kolejnej awantury na forum.
Pozdr.Chanell

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Torton
Gość
« Odpowiedz #84 : Sierpień 06, 2010, 19:39:20 »

Czy to mo¿e by³ b³¹d jakiœ ode mnie, czy forum? Nie sz³o wejœÌ na forum bo wyskakiwa³y jakieœ komunikaty o b³êdzie. Mia³ ktoœ coœ podobnego?
ptak
Gość
« Odpowiedz #85 : Sierpień 06, 2010, 19:50:52 »

Od jakiegoÂś czasu serwer <darmowe fora> ma widoczne problemy, ktĂłre nasilajÂą siĂŞ.
Na ŒG te¿ nie mo¿na by³o wejœÌ, choÌ nie tak d³ugo jak na Cheopsa...
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #86 : Sierpień 07, 2010, 12:50:19 »

Czy to mo¿e by³ b³¹d jakiœ ode mnie, czy forum? Nie sz³o wejœÌ na forum bo wyskakiwa³y jakieœ komunikaty o b³êdzie. Mia³ ktoœ coœ podobnego?

B³¹d bazy danych. Wszyscy mieli.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Torton
Gość
« Odpowiedz #87 : Sierpień 30, 2010, 10:15:56 »

Niez³¹ tu macie cenzurê...
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #88 : Sierpień 30, 2010, 22:45:07 »

Niez³¹ tu macie cenzurê...
dlaczego tak twierdzisz?

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #89 : Sierpień 31, 2010, 10:27:44 »

WeÂź w koĂącu przeczytaj ten regulamin zamiast co chwila pÂłakaĂŚ jak to niby Ci dokuczajÂą. Jest tam opisana kwestia postĂŞpowania z linkami w podpisie/do innych stron/forum.

Aha - regulamin oczywiÂście dotyczy wszystkich.

proszĂŞ:
- zakaz autoreklamy (umieszczania odnoÂśnikĂłw tudzieÂż banerĂłw do wÂłasnych stron) bez uprzedniej
  zgody administratora. Reklamy takie bĂŞdÂą usuwane przez administracjĂŞ forum.

RaczyÂłeÂś zapytaĂŚ administracjĂŞ? DostaÂłes zgodĂŞ?

WeÂź doroÂśnij nieco, juÂż chyba czas.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2010, 10:32:36 wysłane przez arteq » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #90 : Sierpień 31, 2010, 11:26:56 »

Zapewniem, ¿e biorê siê w pierwszej kolejnoœci za siebie. Po prostu zarzucasz ludziom pewne dzia³ania, a œciœlej ich niezgodnoœÌ z pewnymi zasadami/umowami i jak siê okazuje nie masz racji. Tak¹ sytuacjê mamy równiez i teraz, a kiedy zwraca siê Tobie na to uwagê w grzeczny sposób do tego poparty argumentami to zaczynasz siê miotaÌ - st¹d moja uwaga o niedojrza³oœci w pewnych zachowaniach.
Otó¿ regulamin nie zabrania aby linki widnia³y lecz po prostu jasno okreœla na jakich zasadach ma siê to odbywaÌ. Dlatego ewentualne linki w czyimœ podpisie nie œwiadcz¹ automatycznie o tym, ¿e ktoœ ³amie regulamin.

Nie, nie jestem z administarcji. Nie nabijam postĂłw - jaki byÂłby tego sens? PoniewaÂż jest to forum to kaÂżdy z uÂżytkownikĂłw ma prawo siĂŞ wypowiadaĂŚ i komentowaĂŚ. Twoje sugestie o powodach umieszczania komentarzy sÂą dziecinne. JeÂżeli coÂś mi zarzucasz to wykaÂż dlaczego ma byĂŚ to naganne.
Szmer
Gość
« Odpowiedz #91 : Sierpień 31, 2010, 12:30:07 »

Torton, ale arteq ma racjĂŞ. Nie masz siĂŞ czego domagaĂŚ tylko masz siĂŞ dostosowaĂŚ (tego nie mĂłwiĂŞ ja tylko regulamin... ÂżebyÂś mnie zaraz o coÂś nie posÂądziÂł JĂŞzyk) Zostaw innych bo byĂŚ moÂże dostali na coÂś takiego zgodĂŞ. To nie twoja sprawa. Sam nie doczytaÂłeÂś regulaminu, po jakimÂś czasie ktoÂś zauwaÂżyÂł Âże ten regulamin Âłamiesz... i tyle.

A co do nabijania postĂłw... nie wygarniaj innym bo sam to robisz.
Po grzyba twĂłj wpis #87? czysta prowokacja i wyjaÂśnienia dopiero w #89...

Jak chcesz coÂś naprawiaĂŚ to zacznij od siebie MrugniĂŞcie bez urazy MrugniĂŞcie
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #92 : Sierpień 31, 2010, 12:50:34 »

MyÂślĂŞ, Âże Torton juÂż zrozumiaÂł o co chodzi, bo najpierw zedytowaÂł swoje posty tak, by nie zawieraÂły treÂści, a potem przeniĂłsÂł je do Âśmietnika, przez co posty Artka i Szmera sÂą teraz niezrozumiaÂłe. Tak siĂŞ nie robi.
Torton, zapytaj Dariusza czy zezwala na umieszczenie reklamy jakiejÂś strony/forum w podpisie. Nic nie stoi na przeszkodzie, abyÂś to zrobiÂł.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Gość
« Odpowiedz #93 : Sierpień 31, 2010, 13:51:20 »

Nom, nieelegancko. JeÂżeli zmieniÂł zdanie/zrozumiaÂł, Âże jego zarzuty byÂły czcze wystarczyÂło zaedytowaĂŚ posty i dopisaĂŚ wyjaÂśnienie.

edit:
Pomimo oburzeĂą gdy mu to sugerowaÂłem - powinien popracowaĂŚ nad wykazywaniem wiĂŞkszej dojrzaÂłoÂści.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2010, 13:53:46 wysłane przez arteq » Zapisane
banita
Gość
« Odpowiedz #94 : Wrzesień 01, 2010, 19:39:37 »

ProszĂŞ na pv adres do Heliodora .
Kiara
Gość
« Odpowiedz #95 : Wrzesień 01, 2010, 21:32:28 »

ProszĂŞ na pv adres do Heliodora .

Wyslalam zapytanie czy moge go Tobie przekazac , jak przyjdzie totwierdzenie wysle Ci na pw.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2010, 21:33:00 wysłane przez Kiara » Zapisane
banita
Gość
« Odpowiedz #96 : Wrzesień 02, 2010, 06:56:24 »

DziĂŞki.
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #97 : Wrzesień 02, 2010, 07:30:32 »

Zdaje siĂŞ, Âże adres jest dostĂŞpny publicznie (jeÂśli chodzi o tego Heliodora Biernackiego).

http://graal.net16.net/news.php

Strona sygnowana strona Heliodora Biernackiego

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
arteq
Gość
« Odpowiedz #98 : Wrzesień 02, 2010, 08:10:17 »

Ej, no. Nie obdzieraj ich z pielĂŞgnowanej z takÂą pieczoÂłowitoÂściÂą aury tajemniczoÂści, niedostĂŞpnoÂści i wyjÂątkowoÂści...   :]
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #99 : Wrzesień 06, 2010, 20:15:59 »

Ca³¹ dyskusjê o zamieszczaniu kontrowersyjnych stron przenios³em tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5588.25

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: