Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:22:06

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pytania i uwagi techniczne  (Przeczytany 111158 razy)
0 u¿ytkowników i 7 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Kwiecieñ 05, 2010, 22:49:56 »

Nienawisc i zawisc to bardzo brzydkie cechy , prezetowanie ich w postach pokazuje twarz prezetujacego.

Z ta roznica,ze nie mam zamiaru pokazywac swojej twarzy,bo jest to mi do niczego
niepotrzebne.Twarz mam tylko jedna,dla wszystkich uzytkownikow tego forum,nie tak
jak Ty,Kiaro,ktora ujawnilas swoje prawdziwe oblicze pare dni temu.Twoje wiec posty
na moj temat beda wiec z gatunku"przygadal kociol naparstkowi",i nic poza tym.Nie
ma we mnie rowniez zadnego jadu o ktorym piszesz,chcialbym jedynie,aby nowy regulamin
obowiazywal wszystkich w rownym stopniu i byl egzekwowany sprawiedliwie przez administracje i moderatorow tego forum.Amen.
Pozdrawiam.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #76 : Kwiecieñ 08, 2010, 21:11:19 »

Sprawa dotycz±ca zamieszczonych na forum reklam zosta³a wyja¶niona.
Wraz z nowym regulaminem wygas³y pozwolenia na ich zamieszczanie, w zwi±zku z tym usun±³em je.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Kwiecieñ 09, 2010, 01:13:11 »

Decyzje nie tylko ja pochwalam,bedzie dla dobra wszystkich uzytkownikow forum.
Pozdrawiam.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Czerwiec 02, 2010, 11:17:47 »

Witam,

Mam pytanie:
CZy poni¿szy zapis regulaminu jest obowi±zuj±cym?

- zakaz pisania postów wielkimi literami. Na forum dostêpne s± inne mo¿liwo¶ci dla podkre¶lenia
  wa¿no¶ci pisanego tekstu (pogrubienie, wielko¶æ i kolor czcionki, kursywa). Je¿eli u¿ytkownik pomimo
  zwrócenia mu uwagi, nadal bêdzie nadu¿ywa³ wielkich liter w swoich wypowiedziach, zostanie
  ukarany ukarany ostrze¿eniem
(-1pf).

Zadajê pytanie poniewa¿ jest powszewchnie wiadomym, ¿e jest to jedna z metod psychomanipulacji i oddzia³ywania podprogowego. Zreszt± zwraca³em ju¿ wcze¶niej uwagê na to zjawisko.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #79 : Czerwiec 02, 2010, 17:27:19 »

>Arteq<, jak siê domy¶lam, chodzi Ci o ten wpis:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4852.msg60553#msg60553

Otó¿ moze nie do koñca w³a¶ciwie zosta³ on skopiowany, bo ni w ramce, ni w cudzys³owiu, ale jest to cytat ze strony g³ównej Projektu, a dotycz±cej sesji publicznych:

http://www.projekt-cheops.com/plain.aspx?languageId=1&menuId=120&sectionId=475&cmd=

Zapis regulaminu oczywi¶cie obowi±zuje, jednak ten akurat post jest dopuszczalnym odstêpstwem.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Czerwiec 02, 2010, 19:15:07 »

Do tego postu nic nie mam, byæ mo¿e nie musi byæ a¿ tak krzykliwy [szczególnie wykonaniu osoby pilnuj±cej porz±dku] - ale rozumiem, ¿e to cytat i pewna wyj±tkowa sytuacja, wiec nie b±d¼my drobiazgowi. Nie uwa¿am tak¿e aby Chanell by³a zdolna/umia³a stosowaæ wyrafinowane metody manipulacji/oddzia³ywania.

Zapewne powinienem wyraziæ siê ja¶niej. Chodzi mi o wypowiedzi osoby której co drugi post ³amie tê zasadê - Kiarê.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #81 : Czerwiec 02, 2010, 21:43:53 »

Ostatnimi czasy troszkê mniej czasu mogê po¶wiêciæ na forum wiêc byæ mo¿e co¶ przeoczy³em. Osobi¶cie zauwa¿y³em, ¿e >Kiara<, no mo¿e nie zupe³nie zaprzesta³a pisania WIELKIMI LITERAMI, ale zdecydowanie mniej to czyni.
Czy zatem chcesz powiedzieæ, ¿e rzeczywi¶cie mam "æmê" na oczach?  U¶miech Mrugniêcie

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #82 : Czerwiec 02, 2010, 22:47:56 »

Przejrzyj po prostu ostatnie posty i sam zobaczysz. W ka¿dym razie bez ¿adnego problemu mogê udowodniæ, ¿e co drugi post Kiary ³amie ten punkt regulaminu. Co do ¶cis³o¶ci: ³amanie to ³amanie - regulamin nie uznaje, ¿e ograniczanie ³amania jest wystarczaj±ce i w zwi±zku z tym nie nale¿y wyci±gaæ konsekwencji. Id±c t± drog± zaraz pojawi siê wniosek, ¿e je¿eli z³amie siê go 4-5 razy w tygodniu to jeszcze jest ok, a przy 7 i wy¿ej ju¿ nie...
Czy w takim razie je¿eli u¿yjê "tylko" w co trzecim po¶cie wulgaryzmu to bêdzie w porz±dku? Zdajê sobie sprawê, ¿e na pierwszy rzut oka wulgaryzm jest bardziej ra¿±cy od wielkich liter, lecz nie ma on ukrytych podtekstów i manipulacji.

Dlatego albo przestrzegamy albo bawimy siê w kotka i myszkê...

Dla twojej wiadomo¶ci  - wiem ¿e na forum nie pisze siê du¿ymi literami.Juz nie mia³e¶ siê czego przyczepiæ ?

Chanell, wiêc Ciê informujê, ¿e swojego czasu zosta³em ukarany za... cytat. Wiêc t³umaczenie, ¿e zamie¶cili¶my cytat jest co najmniej niewystarczaj±ce. Co do czepialstwa - przeczytaj moj± wypowied¼ - nie znajdziesz tam wniosku o ukaranie Ciebie, wrêcz przeciwnie - wyra¼nie napisa³em, ¿e rozumiem sytuacjê.
Koñcz±c zadam jdwa proste pytania:
1. Czy regulamin jest jeden dla wszystkich czy te¿ moderatorów nie dotyczy?
2. Czy je¿eli pos³u¿ê siê cytatem który w swojej tre¶ci [tak jak Twój] bêdzie ³ama³ regulamin to zostanê wyreklamowany, a ewentualny zg³aszaj±cy zostanie uznany za czepialskiego?

Mo¿esz mi jasno odpowiedzieæ aby sytuacja by³a ca³kowicie jasna?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2010, 23:10:42 wys³ane przez arteq » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #83 : Czerwiec 03, 2010, 09:57:12 »

Co do czepialstwa - przeczytaj moj± wypowied¼ - nie znajdziesz tam wniosku o ukaranie Ciebie, wrêcz przeciwnie - wyra¼nie napisa³em, ¿e rozumiem sytuacjê

Sorry Arteq ,nie zauwa¿y³am twojego t³umaczenia ,musielismy siê rozmin±æ w pisaniu postu U¶miech

Chanell, wiêc Ciê informujê, ¿e swojego czasu zosta³em ukarany za... cytat.

Arteq ja ciê informujê ¿e tylko  skopiowa³am tekst ze strony Pch. mo¿e pope³ni³am b³ad ¿e nie ujê³am go w ramkê .

1. Czy regulamin jest jeden dla wszystkich czy te¿ moderatorów nie dotyczy?

Oczywi¶cie ¿e dotyczy ,czego dowodem s± ujemne punkty na moim koncie.

2. Czy je¿eli pos³u¿ê siê cytatem który w swojej tre¶ci [tak jak Twój] bêdzie ³ama³ regulamin to zostanê wyreklamowany, a ewentualny zg³aszaj±cy zostanie uznany za czepialskiego?

Mogê odpowiedzieæ tylko za siebie- bêdê ciê bronic ,je¶li znajdziesz siê w podobnej sytuacji jak ja  . U¶miech

ps; ani przez moment nie pomysla³am ¿e ³amiê regulamin,chcia³am tylko uzyskaæ odpowiedz.Na tym koñczêmoje t³umaczeniesiê w tej sprawie ,bo nie chce siê z tob± k³óciæ ,wogóle nie lubie siê k³óciæ i proszê osoby postronne o nie w³±czanie siê do wymiany zdañ miêdzy mn± a Artkiem .Poprostu nie chcê kolejnej awantury na forum.
Pozdr.Chanell

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Sierpieñ 06, 2010, 19:39:20 »

Czy to mo¿e by³ b³±d jaki¶ ode mnie, czy forum? Nie sz³o wej¶æ na forum bo wyskakiwa³y jakie¶ komunikaty o b³êdzie. Mia³ kto¶ co¶ podobnego?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #85 : Sierpieñ 06, 2010, 19:50:52 »

Od jakiego¶ czasu serwer <darmowe fora> ma widoczne problemy, które nasilaj± siê.
Na ¦G te¿ nie mo¿na by³o wej¶æ, choæ nie tak d³ugo jak na Cheopsa...
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #86 : Sierpieñ 07, 2010, 12:50:19 »

Czy to mo¿e by³ b³±d jaki¶ ode mnie, czy forum? Nie sz³o wej¶æ na forum bo wyskakiwa³y jakie¶ komunikaty o b³êdzie. Mia³ kto¶ co¶ podobnego?

B³±d bazy danych. Wszyscy mieli.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Sierpieñ 30, 2010, 10:15:56 »

Niez³± tu macie cenzurê...
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #88 : Sierpieñ 30, 2010, 22:45:07 »

Niez³± tu macie cenzurê...
dlaczego tak twierdzisz?

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Sierpieñ 31, 2010, 10:27:44 »

We¼ w koñcu przeczytaj ten regulamin zamiast co chwila p³akaæ jak to niby Ci dokuczaj±. Jest tam opisana kwestia postêpowania z linkami w podpisie/do innych stron/forum.

Aha - regulamin oczywi¶cie dotyczy wszystkich.

proszê:
- zakaz autoreklamy (umieszczania odno¶ników tudzie¿ banerów do w³asnych stron) bez uprzedniej
  zgody administratora. Reklamy takie bêd± usuwane przez administracjê forum.

Raczy³e¶ zapytaæ administracjê? Dosta³es zgodê?

We¼ doro¶nij nieco, ju¿ chyba czas.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 31, 2010, 10:32:36 wys³ane przez arteq » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #90 : Sierpieñ 31, 2010, 11:26:56 »

Zapewniem, ¿e biorê siê w pierwszej kolejno¶ci za siebie. Po prostu zarzucasz ludziom pewne dzia³ania, a ¶ci¶lej ich niezgodno¶æ z pewnymi zasadami/umowami i jak siê okazuje nie masz racji. Tak± sytuacjê mamy równiez i teraz, a kiedy zwraca siê Tobie na to uwagê w grzeczny sposób do tego poparty argumentami to zaczynasz siê miotaæ - st±d moja uwaga o niedojrza³o¶ci w pewnych zachowaniach.
Otó¿ regulamin nie zabrania aby linki widnia³y lecz po prostu jasno okre¶la na jakich zasadach ma siê to odbywaæ. Dlatego ewentualne linki w czyim¶ podpisie nie ¶wiadcz± automatycznie o tym, ¿e kto¶ ³amie regulamin.

Nie, nie jestem z administarcji. Nie nabijam postów - jaki by³by tego sens? Poniewa¿ jest to forum to ka¿dy z u¿ytkowników ma prawo siê wypowiadaæ i komentowaæ. Twoje sugestie o powodach umieszczania komentarzy s± dziecinne. Je¿eli co¶ mi zarzucasz to wyka¿ dlaczego ma byæ to naganne.
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #91 : Sierpieñ 31, 2010, 12:30:07 »

Torton, ale arteq ma racjê. Nie masz siê czego domagaæ tylko masz siê dostosowaæ (tego nie mówiê ja tylko regulamin... ¿eby¶ mnie zaraz o co¶ nie pos±dzi³ Jêzyk) Zostaw innych bo byæ mo¿e dostali na co¶ takiego zgodê. To nie twoja sprawa. Sam nie doczyta³e¶ regulaminu, po jakim¶ czasie kto¶ zauwa¿y³ ¿e ten regulamin ³amiesz... i tyle.

A co do nabijania postów... nie wygarniaj innym bo sam to robisz.
Po grzyba twój wpis #87? czysta prowokacja i wyja¶nienia dopiero w #89...

Jak chcesz co¶ naprawiaæ to zacznij od siebie Mrugniêcie bez urazy Mrugniêcie
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #92 : Sierpieñ 31, 2010, 12:50:34 »

My¶lê, ¿e Torton ju¿ zrozumia³ o co chodzi, bo najpierw zedytowa³ swoje posty tak, by nie zawiera³y tre¶ci, a potem przeniós³ je do ¶mietnika, przez co posty Artka i Szmera s± teraz niezrozumia³e. Tak siê nie robi.
Torton, zapytaj Dariusza czy zezwala na umieszczenie reklamy jakiej¶ strony/forum w podpisie. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby¶ to zrobi³.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #93 : Sierpieñ 31, 2010, 13:51:20 »

Nom, nieelegancko. Je¿eli zmieni³ zdanie/zrozumia³, ¿e jego zarzuty by³y czcze wystarczy³o zaedytowaæ posty i dopisaæ wyja¶nienie.

edit:
Pomimo oburzeñ gdy mu to sugerowa³em - powinien popracowaæ nad wykazywaniem wiêkszej dojrza³o¶ci.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 31, 2010, 13:53:46 wys³ane przez arteq » Zapisane
banita
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Wrzesieñ 01, 2010, 19:39:37 »

Proszê na pv adres do Heliodora .
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #95 : Wrzesieñ 01, 2010, 21:32:28 »

Proszê na pv adres do Heliodora .

Wyslalam zapytanie czy moge go Tobie przekazac , jak przyjdzie totwierdzenie wysle Ci na pw.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 01, 2010, 21:33:00 wys³ane przez Kiara » Zapisane
banita
Go¶æ
« Odpowiedz #96 : Wrzesieñ 02, 2010, 06:56:24 »

Dziêki.
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #97 : Wrzesieñ 02, 2010, 07:30:32 »

Zdaje siê, ¿e adres jest dostêpny publicznie (je¶li chodzi o tego Heliodora Biernackiego).

http://graal.net16.net/news.php

Strona sygnowana strona Heliodora Biernackiego

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #98 : Wrzesieñ 02, 2010, 08:10:17 »

Ej, no. Nie obdzieraj ich z pielêgnowanej z tak± pieczo³owito¶ci± aury tajemniczo¶ci, niedostêpno¶ci i wyj±tkowo¶ci...   :]
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #99 : Wrzesieñ 06, 2010, 20:15:59 »

Ca³± dyskusjê o zamieszczaniu kontrowersyjnych stron przenios³em tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5588.25

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: