Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:08:23

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pytania i uwagi techniczne  (Przeczytany 111141 razy)
0 u¿ytkowników i 7 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
soook
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Listopad 22, 2010, 22:42:27 »

Dariusz , KTO zablokowa³ - gramakawê ?  Hey ! 

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #126 : Listopad 23, 2010, 22:14:30 »

Nikt za ni± tego nie zrobi³.
Otrzyma³em jej zg³oszenie/pro¶bê o akceptacjê wyrejestrowania jej konta - to mo¿e zrobiæ tylko w³a¶ciciel profilu/u¿ytkownik - wiêc zaakceptowa³em.
Zg³oszenie - zatwierdzenie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2010, 22:26:00 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #127 : Styczeñ 22, 2011, 01:27:22 »

Temat utworzony po podziale innego w±tku.

Inteluminatis
Nie bêdê owijaæ w bawe³nê. Nie wiem jak inni ,ale ja bardzo nie lubiê tych ogromnych liter w twoich postach.Choæ poruszasz w nich interesuj±ce tematy ,to litery te sprawiaj± ¿e od razu przechodzi mi ochota na czytanie.Wydaje mi siê ¿e one na mnie wrzeszcz± .
Mo¿e co¶ z tym zrobisz ? Z politowaniem
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 22, 2011, 20:44:27 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Styczeñ 22, 2011, 11:55:02 »

¬le mu z oczu patrzy!  Du¿y u¶miech

============================

Inteluminatis
Nie bêdê owijaæ w bawe³nê. Nie wiem jak inni ,ale ja bardzo nie lubiê tych ogromnych liter w twoich postach.Choæ poruszasz w nich interesuj±ce tematy ,to litery te sprawiaj± ¿e od razu przechodzi mi ochota na czytanie.Wydaje mi siê ¿e one na mnie wrzeszcz± .
Mo¿e co¶ z tym zrobisz ? Z politowaniem

To ja siê mo¿e nara¿ê,  Mrugniêcie ale osobi¶cie lubiê te ogromne litery.
Szybko siê po nich przelatuje i oszczêdzaj± czasu na czytanie pozosta³o¶ci.  U¶miech

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 22, 2011, 17:00:04 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Styczeñ 22, 2011, 12:49:43 »

Przecie¿ o to w tej metodzie w³a¶nie chodzi...
ech...
my¶la³em, ¿e dzia³a ju¿ to na ma³o osób...
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Styczeñ 22, 2011, 13:19:59 »

Owszem, metoda ta dzia³a, lecz tylko na nie my¶l±cych samodzielnie. Wielko¶æ czcionki nie ma znaczenia,
gdy w mózgu jest dekoder. To doskona³e zabezpieczenie przed manipulacjami.
Chocia¿ sam dekoder te¿ mo¿e byæ zmanipulowany, ale to ju¿ inna para kaloszy.  Mrugniêcie
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #131 : Styczeñ 22, 2011, 16:06:33 »

Przecie¿ o to w tej metodzie w³a¶nie chodzi...
ech...
my¶la³em, ¿e dzia³a ju¿ to na ma³o osób...

na mnie one nie dzia³aj± ,ale mnie wkurzj± ,albo inaczej : dzia³aj± na mnie wkurzaj±co Jêzyk Du¿y u¶miech  .....Mo¿e to spowodowane jest u mnie ,brakiem mózgu -brak mózgu = 0 samodzielnego myslenia  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 22, 2011, 16:09:37 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Styczeñ 22, 2011, 16:36:15 »

Zalecam jednak pewn± ostro¿no¶æ - bo pomimo, ¿e niby widzimy, to czasami... niedostrzegamy wszystkiego. Mogê to porównaæ do letniego s³oñca - niby widzimy, ¿e mocno ¶wieci, do koñca nie lekcewa¿ymy ale bywa, ¿e dopiero wieczorem plecy i twarz zaczynaj± piec, bo jednak siê poparzyli¶my... ale ju¿ za pó¼no...
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 22, 2011, 16:37:23 wys³ane przez arteq » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Styczeñ 22, 2011, 17:01:39 »

To mi³o artqu, ¿e dbasz o nasz± stonowan± opaleniznê, ale w tym przypadku, to raczej wyznawcy KK powinni zachowaæ ostro¿no¶æ. Bo tym niezale¿nym, tre¶ci prezentowane przez inteluminatisa raczej nie zaszkodz±.  Choæ mog± dra¿niæ, gdy np. czcionka nie taka…  Jêzyk a propos, Chanell, masz dowody na brak tkanki mózgowej?  Du¿y u¶miech

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #134 : Styczeñ 22, 2011, 17:12:17 »

Ptaku, nie ma kogo¶ takiego jak wyznawca KK... o swoj± "opaleniznê" równie¿ dbam...
Ale rozumiem ¿e to skrót my¶lowy, wiêc chêtnie siê dowiem w czym - jako cz³onek KRK - powinienem zachowaæ ostro¿no¶æ.

Co to formy postów Inteluminatisa - nadal uwa¿am, ¿e jest ba³aganiarska i nosi cechy prób oddzia³ywania podprogowego. W takiej formie jak na tym forum nie opublikowano by jej w ¿adnym czasopi¶mie, artykule czy ksi±¿ce. Odno¶nie samej tre¶ci - zosta³o ju¿ dowiedzione, ¿e dopuszcza siê oszczerstw i nadinterpretacji.
Tyle ode mnie.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Styczeñ 22, 2011, 17:25:48 »

Tak, rozmawiamy skrótami. Dlatego te¿ skrótem opowiem.
Ostro¿no¶æ powiniene¶ zachowaæ artqu przed przyjêciem ziarna, z którego wyrosn±æ mo¿e nie to, czego oczekujesz…
Oczywi¶cie chodzi o nie¶wiadome przyjêcie, choæ na pod³o¿u ¶wiadomej analizy faktów.  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 22, 2011, 17:45:56 wys³ane przez ptak » Zapisane
Inteluminatis
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Styczeñ 22, 2011, 17:30:55 »

Proszê spojrzeæ jakie tutaj off-topy

Dlaczego nikt nie zwraca na to uwagi, ¿e ludzie pisz± nie na temat ?

Pamiêtam jeszcze (chod¼ widzê, ¿e kto¶ skasowa³ ten post) - jak arteq napisa³, ¿e robiê ¶mietnik, a tak patrzê na wasze s³owa - to nie piszecie zupe³nie na temat, a o jakich¶ grubych czy ma³ych literach totalny off-top.

I kto robi ¶mietnik?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 22, 2011, 19:30:33 wys³ane przez Inteluminatis » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #137 : Styczeñ 22, 2011, 23:24:43 »

Przepraszam ,to moja wina ¿e zrobi³ siê offtop  Z politowaniem

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Styczeñ 23, 2011, 13:34:12 »

eee, no nie przesadzajmy tak do koñca - wypowiedzi dotyczy³y posta Inteluminatisa, tyle tylko, ¿e wiêcej formy ni¿ tre¶ci.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Styczeñ 26, 2011, 23:10:45 »

Mam pytanie/wniosek do administracji:
1. proszê aby "przypomnieæ" Inteluminatisowi, ¿e istnieje zakaz umieszczania tych samych tre¶ci w ro¿nych w±tkach - patrz opisywany przez niego np. Stankiewicz w w±tkach "Jezus - jak to z nim w³a¶ciwie jest..." i "Biblia - ¦rodek Psychomanipulacji i skutki uboczne".
2. proszê aby równie¿ "przypomnieæ", ¿e zgodnie z zasadami forum - regulaminem, u¿ywanie du¿ej czcionki ma mieæ charakter wy³±cznie wyj±tkowy, a posty maj± byæ mo¿liwie czytelne - praktycznie ka¿dy post Inteluminatisa narusza te zasady.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Luty 01, 2011, 01:50:17 »

>PHIRIOORI<,
pisa³em Ci w jednym z postów o powodach ich usuwania, jednak chyba nie zd±¿y³e¶ go przeczytaæ.
W zwi±zku z tym, ¿e wobec ludzi zwi±zanych z ró¿nymi ugrupowaniami religijnymi nagminnie u¿ywasz zwrotów powszechnie uznanych za obra¼liwe, a do takich równie¿ nale¿y zaliczyæ przymiotnik "oszo³om" i jego odmiany:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4374.msg72834#msg72834

zamieszczam tê notkê w tym w±tku, by¶ potraktowa³ j± jako ostrze¿enie.
Dalsze Twoje takie zwroty bêd± ju¿ minusowane.

¿artujesz chyba.
mam jeszcze minusy za watki  usuniete niezgodnie z regulaminem.

Pondto mam pytania:
czy w zwiazku z tym mam zniesztalcac relacje pewnych faktow?
Czy chces mnie bciazac odpowedzialnoscia za to, ze pewne postawy bardziej zwiazane sa z jakimis srodowiskami??.. Wreszcie.. czy w zwiazku z tym mam zatajac te fakty, czy je przek³amywac?

oszo³omstwo jest zjawiskiem.. ma byc tabu, bo jakiegs artka irytuje, ze wyp³yello z pobudek i programow religijnych???

przeciez to niedorzecznosc.
Jak zatem zrelacjonowac proste wdarzenia w kontekscie prsotych nastepstw?

Tego typu-hamiebma-nikczemma-uleglosc juz byla zaprezentowana przez Jansza K.

Jednoczesnie osoba, ktora nagminnie,  instrumenalnie stosuje monity celem ukrywania niewygodnych prawd ma przyzwolenie modow na nieustanne wycieczki personalne, psucie meryorycnosci watkow, itp...

..to jest obra¼liwe !

Panuje atmosfera, ze racje ma tu ten, kto najwiecej monituje, donosi.

..to jest obra¼liwe !

A i jeszcze... tylko wyjtkowo naiwni oga ulec zludzniu i manipuacji polegajacej a tym, ze jak ktos w co ktoryms poscie wspomina o przyzwoitosci.. to ma z nia wiecej wspolnego.. o ile wogole.

..to jest obra¼liwe !

choc mnie to jedynie smieszy, choc ¿enuje skala przzwolena

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Luty 01, 2011, 11:01:12 »

Krótko moja opinia: nie mam nic przeciwko krytyce, ale ju¿ do wyzwisk, wulgaryzmów i l¿enia mam, bez wzglêdu na temat czy obiekt krytyki. Nie mo¿na tego typu zachowañ t³umaczyæ wolno¶ci± wypowiedzi i p³akaæ ¿e dzieje siê krzywda gdy kto¶ nie dopuszcza takiego stanu. Tym bardziej nie na miejscu jest u¿ywanie wobec osoby dbajacej o minimum kultury okre¶leñ w stylu nikczemna, haniebna uleg³o¶æ - bo wobec czego?
Dziwi mnie, ¿e takich "argumentów" w stylu: "to co, mam nie u¿ywaæ okre¶leñ?" osoba która sama narzeka³a, ¿e kto¶ j± obra¿a stosuj±c du¿o ³±godniejsze i nie obra¼liwe s³owa, okre¶lenia. Zalatuje hipokryzj±: kali l¿yæ - dobrze; do kalego powiedzieæ "napyszczyæ", o! bardzo ¼le. W zwi±zku z tym poczucie obra¼liwo¶ci - na które tak utyskujesz - prezentujesz bardzo wybiórcze.

W licznych z Twoich postów ich merytoryczno¶æ znana jest chyba tylko Tobie. Personalne wycieczki? Je¿eli ju¿ to znacznie grzeczniejsze ni¿ uprawiane przez Ciebie.

Je¿eli kto¶ nie potrafi (a wed³ug mnie nie chce) wyraziæ swojej opinii bez wulgaryzmów, l¿enia czy poni¿ania - có¿, to jego problem, a nie odbiorców pragnacych stykaæ siê z jêzykiem z minimum kultury.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Luty 01, 2011, 11:53:45 »

Popieram w pe³ni Phi  jego stwierdzenia s± absolutnie adekwatne do sytuacji na forum.

Ju¿ naprawek jest ¶miesznie od artqowej cenzury  narzucanej praktycznie wszystkim tematom.
Wprowadzanie zmiany dyskusji w temacie rozmydlanie go a gdy jest interesuj±ca tre¶æ prowokowanie szybkiej pyskowi , która j± zakryje to norma jego zachowañ.

To faktycznie jest obra¼liwe dla inteligencji forumowiczów.

Jednak warto to zauwa¿yæ i zastanowiæ siê nad rol± takich osób , które usilnie od pocz±tku blokuj± przekaz wiedzy nie tylko na tym forum.

No có¿?  Ewolucji zatrzymaæ siê nie da , otwieraj±cej siê ¶wiadomo¶ci ludzkiej równie¿ nie. Bo to idzie nie tylko przez forumowe dyskusje a równie¿ i przede wszystkim przez pole morfogenetyczne z którym ka¿dy z nas jest po³±czony.

Kiara U¶miech U¶miech

Kiara
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 11:54:12 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Luty 01, 2011, 13:04:28 »

Moje stanowisko w w±tku "wyra¼ siebie".
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #144 : Luty 20, 2011, 15:48:56 »

przeciez jesli schodze "ponizej poziomu" wg niektotrych - to tylko moje ¶wiadectwo o mnie.
Czy regulamin ma s³u¿yæ do EDYTOWANIA POZIOMU MEMBERSOW?
Czy ktos sie aby nie zapêdza?.. i rêkoma modow instrumenalnie uzywajac regamin..
Mrugniêcie ehh
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #145 : Luty 26, 2011, 21:54:45 »

Utworzy³em kilka nowych rozdzia³ów i w miarê swych mo¿liwo¶ci poprzenosi³em tam odpowiednie w±tki. Jednak mog³em co¶ przeoczyæ lub niepotrzebnie przenie¶æ, je¶li wiêc co¶ zauwa¿ycie, to bardzo proszê o pomoc w tej materii, a natychmiast postaram sie naprawiæ.

krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Luty 26, 2011, 22:01:25 »

Przejrza³em "menu" i nie widzê tam nic nowego. Pewnie ¼le szukam?
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #147 : Luty 26, 2011, 22:17:01 »

Podoba mi siê wyodrêbnienie ezoteryki i rozwoju duchowego U¶miech Tylko czemu on wywindowany na sam± górê? To tylko sugestia z mojej strony, ale mo¿e niech ju¿ dzia³y projektu bêd± u góry, a ca³a reszta na dole. Ja wiem, ¿e od dawna siê ju¿ na tym nie koncentrujemy, ale forum nadal po¶rednio zwi±zane jest z projektem, wiêc dla go¶ci bêdzie ³atwiej.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #148 : Luty 26, 2011, 22:22:46 »

Mogê przenie¶æ ni¿ej, ale pomy¶la³em sobie, ¿e w³a¶nie dlatego tam, aby podkre¶liæ kierunek naszego forum.

EDYCJA:

I my¶lê sobie, ¿e nie by³oby g³upim do kategorii "Rozwój duchowy" przenie¶æ dzia³y "Ezoteryka" i "Bóg i religie".
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2011, 22:27:08 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #149 : Luty 26, 2011, 22:29:13 »

Racja. O wiele bardziej pasuj± tam ni¿ do neutralnego Hydeparku  U¶miech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.