Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:48:39

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pytania i uwagi techniczne  (Przeczytany 111118 razy)
0 u¿ytkowników i 11 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #150 : Luty 26, 2011, 22:29:20 »

Teraz i ja to widzê. Mo¿e byæ  U¶miech Ale i tak s±dzê, ¿e frekwencjê "robiæ" bêdzie nie "spis tre¶ci" lecz nasza aktywno¶æ i sk³onno¶æ do komentowania ró¿nych tematów - choæby by³y na ostatnim miejscu rozdzia³u. I o to chodzi!  U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #151 : Luty 26, 2011, 22:31:17 »

O! I Krzy¶ postawi³ kropkê nad i Du¿y u¶miech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #152 : Luty 26, 2011, 22:51:15 »

Ka¿dy z nas ma swoje ulubione, preferowane tematy i je¶li nie pojawiaj± siê w nich jakie¶ newsy na bie¿±cej stronie powiadomieñ, to zagl±da do nich wchodz±c w rozdzia³y i szuka wiadomo¶ci sprzed kilku, kilkunastu godzin. Przynajmniej ja tak przegl±dam forum, bo trudno w nim byæ ca³y czas.

W tej sytuacji mi³o by mi by³o widzieæ "na wierzchu" tematy zwi±zane np. z anomaliami pogodowymi, trzêsieniami ziemi, oznakami kataklizmów, itp. Czyli z wszystkim tym, co mo¿e zwiastowaæ nadchodz±ce zmiany. Taki alert zagro¿eniowy. Trzeba wiedzieæ, kiedy uciekaæ do schronu lub zmówiæ ostatni± "zdrowa¶kê"  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2011, 22:52:00 wys³ane przez krzysiek » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #153 : Marzec 07, 2011, 22:06:14 »

Niestety ale powoli te Forum siê staje gazetk± ¶cienn± dla "si³ ciemno¶ci" . Zalew g³upawych cytatów rodem z wojskowych "akademii" dla politruków, indoktrynacja a¿ wy³azi na ka¿dym kroku. Teraz, kiedy
mo¿na poprzez internet przynajmniej poczytaæ wiele ro¿nych ¼ródel i wyrobiæ sobie w³asn± opiniê,
powtarza siê bezmy¶lnie niemi³osierne bzdury. I do tego powielanie kretyñskich "newsów" o rzekomych zagro¿eniach wszelkiej ma¶ci. Dlaczego Forum uczestniczy w tym samoog³upianiu ?. Proponuje przemy¶leæ jeszcze raz cel i zasady funkcjonowania.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #154 : Marzec 15, 2011, 13:07:35 »

Niestety ale powoli te Forum siê staje gazetk± ¶cienn± dla "si³ ciemno¶ci" . Zalew g³upawych cytatów rodem z wojskowych "akademii" dla politruków, indoktrynacja a¿ wy³azi na ka¿dym kroku. Teraz, kiedy
mo¿na poprzez internet przynajmniej poczytaæ wiele ro¿nych ¼ródel i wyrobiæ sobie w³asn± opiniê,
powtarza siê bezmy¶lnie niemi³osierne bzdury. I do tego powielanie kretyñskich "newsów" o rzekomych zagro¿eniach wszelkiej ma¶ci. Dlaczego Forum uczestniczy w tym samoog³upianiu ?. Proponuje przemy¶leæ jeszcze raz cel i zasady funkcjonowania.

Forum to ludzie. Ludzie to przemy¶lenia. Przemy¶lenia to informacje. Informacje to ró¿niste rzeczy z ró¿nistych (lepszych i gorszych) ¼róde³.

Forum tworz± ludzie. I to oni wnosz± wk³ad w to, co na nim jest, przelewaj±c na nie czê¶æ swojej osobowo¶ci. Nie ma sensu ganiæ ich za to, gdy¿ ka¿dy wierzy, w co chce, i niesie za sob± to, co chce.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #155 : Marzec 15, 2011, 15:36:52 »

Witaj Tene,
mo¿e masz racje. Mo¿e sie za bardzo wzburzy³em.  Wiesz pomy¶la³em sobie, ze przecie¿ te forum nie nazywa siê
Forum-Magiel, ze istnieje co¶ takiego jak specyficzny profil, forma, rzeczowo¶c dyskusji i takie tam podobne.
Nie musi byc to w 100% spe³nione, ale jakby kto¶ od czasu do czasu zwraca³ na to uwagê...
pozdrawiam
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #156 : Marzec 15, 2011, 18:49:25 »

Witaj Tene,
mo¿e masz racje. Mo¿e sie za bardzo wzburzy³em.  Wiesz pomy¶la³em sobie, ze przecie¿ te forum nie nazywa siê
Forum-Magiel, ze istnieje co¶ takiego jak specyficzny profil, forma, rzeczowo¶c dyskusji i takie tam podobne.
Nie musi byc to w 100% spe³nione, ale jakby kto¶ od czasu do czasu zwraca³ na to uwagê...
pozdrawiam

Wiesz, z jednej strony siê z Tob± zgadzam. Z drugiej... tak na prawdê, bez wzburzania siê wzajemnego, obiektywnie: kto z nas zna prawdê? Ka¿dy ma swoje pogl±dy, które nieraz dla innych mog± byæ kompletnie niedorzeczne. Dla mnie niedorzeczne jest Nibiru, niedorzeczni s± Annunaki, niedorzeczna jest koncepcja kontroli swiata przez rz±d USA - ale czy nie mo¿e byæ tak, ¿e siê mylê? ¯e to, co uwa¿am za oczywiste, oka¿e siê mrzonk±, a to, co jawi mi siê jako szczyt fantazji, finalnie stanie siê namacaln± prawd±?

Nie wiem. St±d nie mam nic przeciw temu, ¿e na forum poruszane s± nieraz dziwaczne (z mojej perspektywy) koncepcje.

Swoj± drog±, ma to swój urok. Jest to jedno z niewielu for, na których nie wystêpuje jednotorowo¶æ. Mo¿esz wierzyæ w skrajnie naukowe wyt³umaczenia, a mo¿esz wierzyæ w krasnoludki - i choæ spora liczba forumowiczów siê z Tob± nie zgodzi, wytknie Ci b³êdy logiczne etc, to jest tu na tyle du¿y "bufor bezpieczeñstwa", ¿e nie musisz siê obawiaæ dyskusji w tych tematach, czy internetowego "linczu". Ma to swoje wady, ale ma te¿ pewien urok, sam chyba przyznasz U¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #157 : Marzec 15, 2011, 19:37:46 »

Witaj Tene,
Ma to swoje wady, ale ma te¿ pewien urok, sam chyba przyznasz
jaki¶ mo¿e ma, ale ja jestem czym¶ innym zauroczony.  Du¿y u¶miech
Dobrze, w sumie zgoda. Trzeba broniæ takiego uk³adu. Moje "wyst±pienie" kierowa³o siê do pewnej grupy postów, które u mnie wywo³uja alergiê. To posty obliczone tylko i wy³±cznie na manipulacje.
No ale jak nikogo nie boli to i ja nie bêdê sie rzuca³.
pozdrawiam
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #158 : Czerwiec 30, 2011, 14:53:44 »

Do tej pory nie pozwalamy na zamieszczanie reklam swoich stron internetowych, forów i temu podobnych, a zamieszczanych w formie banerów (i innych takich wynalazków) oraz w linkach do nich odsy³aj±cych, a zamieszczonych w profilu, w jakiejkolwiek postaci.
Co do wskazanego przez Ciebie tematu.

Cytat: JAN
... o czym ¶wiadczy Twoja korekta tre¶ci.

Co prawda stwierdzi³e¶ tu zaistnienie pewnego faktu, ale odniosê siê równie¿ do tego. Korekta wynika z mojego dbania o to forum, a to nie tylko karanie ale równie¿ ewentualna pomoc. W tym przypadku polega³a ona na zmianie rozmiaru czcionki, wczoraj to samo uczyni³em w nowym w±tku utworzonym przez >Channel<. Podobne czynno¶ci do¶æ czêsto wykonujê w innych tematach. Ot taka kosmetyka. Du¿y u¶miech Mrugniêcie

1. Czy mo¿esz potwierdziæ Dariuszu, ¿e tak± zgodê wyrazi³e¶ i dlaczego ?

Bezpo¶rednio nikomu ¿adnej zgody nie udziela³em, po¶rednio za to tak.  W jaki sposób? Ano poprzez utworzenie zak³adki Wydarzenia, kursy, prezentacje i warsztaty
Przejrzyj zamieszczone tam w±tki. Wiêkszo¶æ z nich to bardziej lub mniej komercyjne og³oszenia.

2. Czy mo¿na w tym w±tku zadawaæ raklamuj±cej siê firmie pytania zwi±zane z ofert± i liczyæ na wiarygodne, rzetelne informacje ? U¶miech

Z mojego punktu widzenia nie widzê najmniejszych przeciwwskazañ. Próbuj.

EDYCJA:

Ma³e sprostowanie. poprawki w przypadku >Channel< dokona³em w tym po¶cie, a nie w nowym w±tku i nie wczoraj, a 28 b.m..
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2011, 16:36:14 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #159 : Lipiec 01, 2011, 15:16:05 »

Darek a co zmieni³e¶ bo nie widzê   Szok

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #160 : Lipiec 01, 2011, 18:13:43 »

Darek a co zmieni³e¶ bo nie widzê   Szok

Wielko¶æ tytu³u. Zaznaczy³a¶ (size=10pt) tym samym domy¶li³em siê, ¿e chcesz powiêkszyæ tekst wiêc zrobi³em 15pt.Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2011, 18:14:39 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #161 : Lipiec 12, 2011, 19:59:49 »

Cytat: arteq
... pamiêtam, ¿e okre¶lenie kogo¶ mianem betonu (podobnie jak niedorozwojem) nie by³o tolerowane na forum - i polecia³y za to ostrze¿enia... Je¿eli co¶ w miêdzyczasie siê zmieni³o to proszê modów/admina o informacjê.

Nie, nic siê nie zmieni³o.
Jednak w tym przypadku nie reagujê, bo >PHI< nie zwraca siê do nikogo bezpo¶rednio, a opisuje sytuacjê gdzie¶ jego zdaniem panuj±c± (mo¿na siê domy¶laæ, o jak± organizacjê mu chodzi).

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #162 : Lipiec 12, 2011, 20:48:03 »

Ok, jeszcze tylko siê upewniê: czyli nie mogê odnosiæ siê tego typu okre¶leniami bezpo¶rednio do konkretnej osoby ale ju¿ nic nie stoi na przeszkodzie abym takim mianem okre¶la³ grupê osób, tak? np. "podczas sesji pch szkol± imho niez³e betony i niedorozwój na wzory do nasladowania" bêdzie ju¿ ok?

Nadal oczekujê odpowiedzi:
kto szkoli?
kogo szkol±?
kto jest/jest szkolony betonem b±d¼ niedorozwojem?

bo nadal jednak jaka¶ grupa jest okre¶lana mianem betonów i niedorozwojów /czy przed czy po "szkoleniu" nie odgrywa w tym przypadku wiêkszej ró¿nicy/
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #163 : Lipiec 12, 2011, 20:59:38 »

Cytat: arteq
Ok, jeszcze tylko siê upewniê: czyli nie mogê odnosiæ siê tego typu okre¶leniami bezpo¶rednio do konkretnej osoby ale ju¿ nic nie stoi na przeszkodzie abym takim mianem okre¶la³ grupê osób, tak? np. "podczas sesji pch szkol± imho niez³e betony i niedorozwój na wzory do nasladowania" bêdzie ju¿ ok?

Je¶li Twoja kultura pozwala Ci na to?  Mrugniêcie

Nadal oczekujê odpowiedzi: ...

To ju¿ w tamtym w±tku. U¶miech

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #164 : Lipiec 12, 2011, 21:56:44 »

Chodzi Darek przede wszystkim o zasady - co dopuszczamy na forum, a czego tolerowaæ nie bêdziemy.
Co do chwytem z odniesieniem siê do mojego poziomu kultury: je¿eli kto¶ jest gnojkiem czujê siê poniek±d zwolniony z prezentowania wy¿yn uprzejmo¶ci i kultury.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #165 : Lipiec 12, 2011, 22:42:03 »

taka uwaga techniczna:

Kiedy barbarzyñcy z bizancjum przybyli miedy odrê a wis³e.. Mieli¶my jakie¶ zmasowane do¶wiadczenie chamstwa. Niewykluczone, ze oni w jakiej¶ mierze teraz do¶wiadczaj± zwrotu karmy tych uczuæ

pozatym twoja excytacja prawdopodobnie bierze siê z Twojego ocennego procesu pojêciowo-my¶lowego,
beton to nie l¿enie(jak np. ty gnojku), a jedynie okreslenie funkcji, predyspozycji.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 22:59:13 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #166 : Lipiec 12, 2011, 23:19:29 »

Przecie¿ nie u¿y³em tego okre¶lenia w odniesieniu do konkretnej osoby, nikogo tak nie nazwa³em. U¿y³em tego okre¶lenia lecz w celu opisania pewnej sytuacji mo¿liwej do zaistnienia (mo¿liwej bo niestety zdarza³o mi siê z ni± spotykaæ), postawy i reakcji na ni±. Bycie "gnojkiem" to tak¿e pewna "funkcja" postawy czy te¿ poniek±d predyspozycja - jedni maj± j± wiêksz±, inni mniejsz± b±d¼ te¿ w ogóle jej nie posiadaj±.

Czy mam udawaæ, ¿e ich nie dostrzegam? Czy nie mogê nazywaæ rzeczy po imieniu w odniesieniu do zaistnia³ych sytuacji?
Na tym forum jaki¶ czas temu uznano, ¿e okre¶lenie "beton" jest jednak obra¼liwe, st±d moje pytanie, bo mo¿na siê pogubiæ kiedy jest a kiedy nie jest - w odniesieniu do kogo i jakich sytuacji.
Na tym zakoñczê.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #167 : Lipiec 14, 2011, 17:21:25 »

>PHI<,
>arteq< ma racjê. Wszyscy znamy Twój stosunek do instytucji religijnych i nie musisz tak tego eksponowaæ. Wystarczy je¶li u¿yjesz, mo¿e równie zdecydowanej, acz kulturalnej formy - a przecie¿ staæ Ciê na to, i nie bêdzie problemu.
Mnie natomiast nikt nie bêdzie pos±dza³ o stronniczo¶æ.
Równie¿ koñczê ju¿ tê kwestiê.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 17:22:19 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #168 : Sierpieñ 08, 2011, 18:23:09 »

Post >Kamila< przenios³em do w±tku: Apel do Zwolenników i Przeciwników Projektu Cheops

blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #169 : Maj 26, 2012, 22:54:51 »

Administracjo kochana,
czy mogliby¶cie wygenerowaæ listê tematów w±tków?
Mo¿na by³oby j± posortowaæ ewentualnie i umie¶ciæ gdzie¶ tu w panelu administracyjnym jako w±tek/ + kilka postów itd.
Ludzie co chwilê zak³adaj± w±tki podobne, bo nie mog± znale¼æ w³a¶ciwego.
Jak napiszê do czego nadaje siê opcja wyszukiwania na tym forum to bêdziecie mnie chcieli ukaraæ.
Gdyby istnia³a taka lista np. alfabetycznie to wyszukiwanie na niej by³oby b³yskawiczne, nawet bez linkowania, bo to kupa roboty i zapewne wejdzie to na jedn± stronê - to tylko ponad 2200 wierszy. Szukanie w czym¶ takim Ctrl + F - poezja.
Czy to mo¿liwe do zrobienia?

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #170 : Maj 27, 2012, 01:27:36 »

Drogi blueray21
Jesli wpiszesz s³owo kluczowe i dasz opcjê" szukanie zaawansowane " to pokarz± ci siê wszystkie w±tki  w których ono wystêpuje .Trzeba tylko wybraæ ten  ,który ci najbardziej odpowiada. Robiê tak zawsze i raczej nie zdarza mi siê powtórzyæ  tematu .
Pozdrawiam serdecznie U¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #171 : Maj 27, 2012, 07:55:40 »

Dok³adnie, chanell,
je¶li wpiszesz s³owo to dostajesz kilka stron, a jak wpiszesz dwa to czasami wiêcej, które musisz przewijaæ do pewnego rodzaju nieprzyjemnej ¶mierci, a zaawansowane nie s± a¿ takie zaawansowane naprawdê. Wiem, ¿e na niektórych forach w obcym jêzyku s± takie klasyfikacje i to wspaniale u³atwia nawigacjê.

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #172 : Maj 27, 2012, 08:07:14 »

..poniewa¿ ka¿dy mo¿e za³o¿yæ nowy w±tek, a forum dzia³a ju¿ d³ugo,-
d³u¿ej ni¿ ja na nim jestem- to powsta³ niezgorszy chaos, sam nie znam wszstkiego, ale mo¿na wej¶æ na poszczególne grupy g³ówne i poprzegl±daæ tematy,-
czê¶æ "umar³a" ¶mierci± naturaln±, a czê¶æ co jaki¶ czas od¿ywa, a czy da siê co¶ dodatkowo wygenerowaæ, tego nie wiem dok³adnie,-
ale forum jest na darmowym serwerze i nie znajdziesz tu jaki¶ zaawansowanych opcji, tak jak na prywatnych/p³atnych stronach.

pozdro U¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #173 : Maj 27, 2012, 12:12:34 »

>blueray<, zapewne mo¿na by³oby uczyniæ co¶ takiego tylko czy jest sens.
Fakt, i¿ powielisz jaki¶ w±tek nie czyni wielkiego halo. Jak wspomnia³ >songo< wiele w±tków "umar³o" i je¶li nie s± one o¿ywiane w ci±gu 120 dni to masz pe³ne prawo do za³o¿enia nowego, choæby dotycz±cego tego samego zagadnienia. Podpowiada to sam system, je¶li klikniesz np na temat: Krzysztof Jackowski (jasnowidz) - o Barack'u Obamie >> i bêdziesz chcia³ zamie¶ciæ tam swoj± wypowied¼ to uka¿e Ci siê taki komunikat:

Uwaga: W tym w±tku nie pisano od 120 dni.
Je¿eli nie masz pewno¶ci, ¿e chcesz tu odpowiedzieæ, rozwa¿ rozpoczêcie nowego w±tku.

IWiêc ¶mia³o mo¿esz tworzyæ nowy w±tek i o Jackowskim, i o Obamie, i o nich razem wziêtych. Itd., itp..  Du¿y u¶miech

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #174 : Maj 27, 2012, 12:35:15 »

Wed³ug mnie ma, bo jak mam w ogóle przegl±daæ kilka stron tytu³ów w±tków w grupie, czy jak to tam nazywacie to mnie trafia szlag i nie próbujê, a tak mia³bym je wszystkie na jednej stronie. My¶lê te¿, ¿e by³by to doskona³y skrót dla nowych choæby anonimowych czytelników, którzy g³ównie trafiaj± z Google. Nie wiem, czy masz tak± opcjê, ale mo¿liwe, ¿e w jakim¶ rodzaju statystyk. Robienie pojedynczo odpada.

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: