Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:21:41

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kody Si³ Ciemno¶ci  (Przeczytany 77825 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« : Grudzieñ 27, 2009, 20:47:54 »

Autor Ramaathis - Mam
Wbrew pozorom bardzo ciekawa ksi±¿ka.
Przekaz oczywi¶cie chanelingowy (choæ to mój wniosek). Ksi±¿ka przedstawia z "pierwszej rêki" informacje od tych, którym przypina siê ³atkê diab³ów, szatanów i demonów. Na bazie porozumienia, jakie zawarli z si³ami ¶wiat³a, przedstawiaj± swoje sposoby manipulowania cywilizacjami, równie¿ nami.
W pierwszym rozdziale wyja¶niaj± w jakim celu przekazuj± te informacje, wspominaj± o ró¿nych sposobach manipulowania lud¼mi, choæ jeszcze nie wymieniaj± ich z nazwy, poza jednym: RELIGIA - to ich ulubiony sposób manipulowania masami, oczywi¶cie nie jedyny.
Kto czyta³, nich siê wypowie, kto za¶ nie mia³ tej mo¿liwo¶ci to serdecznie polecam.
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 12:46:52 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 27, 2009, 22:20:07 »

Darku , Panem Sil Ciemnosci jest Samuel - Enki, przeanalizuj Jego sposob dzialania na Ziemi a zrozumiesz co i jak robi za posrednictwem wielu wcielonych i nie wcielonych wsplziomkow.

Czas w ktorym zyjemy to EPOKA CIEMNOSCI , wladal nia ( bo juz dobiegla konca Jego jurydykcja) wlasnie Samuel - Enki , On nie bez podstawnie mowi o sobie; " jestem opiekunem Ziemi".... istotnie tak bylo.
Owszem otrzymal Ziemie we wladanie na caly cykl okolo 26ooo lat. Ale on jej nie zwrocil , doprowadzil dwa razy do przebiegunowania , by mogla ponownie "opasc w dol" miast wyniesc sie z Ludzmi w IV wymiar.
Manipulacje swiadomoscia ludzi doprowadzil do perfekcji , odwrocil cala wiedze , wprowadzil calkowite uzaleznienie od slowa pisanego i pieniadza. Wszystko to Jego dzielo.
Obecnie jestesmy juz w III cyklu mozliwosci wejscia w IV wymiar ( ta mozliwosc powtarza sie III raz) , to co On przygotowal dla Ludzkosci jest tak perfidne i wyrachowane ze sie w glowie nie miesci.
Najbardziej okrutna jest gra prawdziwymi faktami , kierowanymi przeciw dobru i wykorzystywanymi dla siebie pod ukrytymi i dwuznacznymi nazwami wlasnych intecji.

Wykorzystywana jest milosc i empatia ludzi przez bezuczuciowe i bezduszne  roboty o wygladzie ludzkim. Cala najwyzsza technologia materialna skierowana jest przeciw Czlowiekowi  , a on nie potrafi odroznic juz zycia projektowanego przez technologie , od zycia tworzonego przez Boga.

Jedyna rzecza , ktora naprawde sie roznimy to MILOSC, MY LUDZIE ja posiadamy , te technologiczne kreacje nie.
Kiedy naprawde zaczniemy nia zyc nastapi rozdzielenie swiatow, LUDZKOSC przejdzie do wyzszego wymiaru ,wyniesie ja milosc. Kreacje technologiczne nie , bo nie posiadaja mozliwosci transformacji przez uczucie milosci.

Co zatem chca zrobic Sily Ciemnosci? Robia wszystko by Czlowiek , zyl  w taki sposob zeby milosc prawdziwa byla mu obca , zeby zastepowal ja uczuciami niskimi , typu strach i cierpienie niby w imie milosci , bo w ten sposob nie bedzie w stanie jej przezywac.
Robia wszystko by odwrocic nasza uwage od rozwoju dzieki zyciu dobrem i jedzeniu produktow , ktore blokuja przeplyw energii w naszych organizmach. To plan globalny.
Rozlozony jest na pomniejsze mody zwiazane z ubraniem , jedzeniem , stylem , zycia , architektura i technologiami blokujacymi przeplyw energii milosci z kosmosu.

Okrutne ale prawdziwe , to sie dzieje w naszych zyciach.

Kiara. U¶miech U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 27, 2009, 22:30:39 »

Cytat: Kiara
Enki , On nie bez podstawnie mowi o sobie; " jestem opiekunem Ziemi".... istotnie tak bylo.

U¶miech
Kto wie, kto wie, mo¿e i masz racjê. U¶miech Choæ czytaj±c tê ksi±¿kê jako¶ "Si³y Ciemno¶ci" w ¿aden sposób nie uzurpuj± sobie praw do tego typu tytu³ów, wiêc ¶miem twierdziæ ze jest to Twoja racja. Du¿y u¶miech

Rekomendacja "KODÓW SI£ CIEMNO¦CI"
(Tej rekomendacji nie ma w ksi±¿ce, któr± zakupi³em)

Kochani,

Poniewa¿ wiem, ¿e wielu z was odczuwa lêk i niepewno¶æ w stosunku do ”Kodów Si³ Ciemno¶ci”, tak samo jak ja, gdy t³umaczy³am ten przekaz, wiêc pozwoli³am sobie zadaæ poprzez Ramaathis-Mam’a pytania do istot ¶wiat³a, by poznaæ ich opiniê na temat tego przes³ania. Mam nadziejê, ¿e pomog± one nam zrozumieæ jego sens i znaczenie, tak by¶my mogli przezwyciê¿yæ wszystkie nasze wewnêtrzne lêki, a zw³aszcza te przed ciemno¶ci± w nas samych. Moje pytania nie by³y skierowane do konkretnej istoty, odpowied¼ przysz³a od Kroma. Pierwsze dwa s± natury ogólnej, dlatego umieszczam odpowiedzi w ca³o¶ci, trzecie by³o bardziej osobiste, dlatego zamieszczam czê¶æ, która mo¿e pomóc nam wszystkim w zrozumieniu roli tego przes³ania.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie,
Nameya (Ania Burakowska)

Drodzy Bracia i Siostry w ¦wietle i Mi³o¶ci

1. Rozumiem i akceptujê wszystkie argumenty zaprezentowane przez Panów Ciemno¶ci i Ramathis –Mama’a w ksi±¿ce „Kody Si³ Ciemno¶ci”, dotycz±ce ogromnej roli tego przekazu, ale chcia³abym znaæ wasz± opiniê dotycz±c± jego prawdziwego znaczenia w procesie przez który przechodzimy. Czy mogliby¶cie powiedzieæ kilka s³ów na ten temat?

2. Chcia³bym zapytaæ jak wy, z waszej perspektywy, postrzegacie sytuacjê w moim kraju i na ca³ym ¶wiecie. Czy przes³ania przychodz±ce przez Ramaathis-Mam’a spe³niaj± swoj± rolê? Czy zmiany zachodz±ce w nas s± wystarczaj±co g³êbokie, by wizja Panów Ciemno¶ci dotycz±ca Ziemi i naszego Uk³adu S³onecznego nie spe³ni³a siê?

Pozdrowienia od Kroma dla jednego z nieskoñczonych kromian wszech¶wiata, których kocham tak bardzo. Je¶li nie masz nic przeciwko temu, zamierzam odpowiedzieæ na twoje pytania, mimo, ¿e skierowane by³y do hierarchów twojej Galaktyki.

1. Ksi±¿ka „Kody Si³ Ciemno¶ci” by³a przekazywana pod nadzorem Wielkiej Hierarchii Wszech¶wiata na mocy specjalnego porozumienia z Panami Ciemno¶ci. Jak wiesz, moja droga kromianko, wszystko we wszech¶wiecie podlega ewolucyjnemu procesowi i czasami ¦wiat³o i Ciemno¶æ, dwa bieguny kosmosu, musz± porozumieæ siê, by wype³niæ specyficzne cele pod moim kierownictwem. Generalnie, celem informacji przekazanych w ksi±¿ce by³o zwrócenie uwagi ludzi, by mogli zrozumieæ w jaki sposób ulegaj± manipulacji oraz danie im w ten sposób szansy na duchowe ulepszenie ¿ycia i zrównanie siê z kosmicznym planem ewolucji. Ludzie cierpi± ze wzglêdu na swoja ignorancjê. Wiedza to ¶wiat³o, ciemno¶æ za¶ to ignorancja i cierpienie. By pomóc ludziom wydostaæ siê z tej pu³apki, wy¿sze sfery ¶wiat³a zaaran¿owa³y dostarczenie bezpo¶redniej informacji od ciemnej strony ewolucji. To specjalna ³aska i przejaw wielkiej mi³o¶ci, by pomóc waszej ludzko¶ci w unikniêciu ciemno¶ci i wej¶ciu w ¶wie¿o¶æ i szczê¶liwo¶æ ¶wiat³a.

2. Twój kraj i ca³y ¶wiat przechodzi przez dramatyczne i intensywne przemiany, poniewa¿ jako istoty w stanie ewolucyjnego oczyszczania macie silne tendencje do ciemno¶ci. Dlatego niezbêdne jest, by znacznie wiêcej ludzi przebudzi³o ¶wiat³o w sobie, a to oznacza potrzebê przewodnictwa wy¿szych sfer. U¿ywaj± one Ramaathis-Mam’a jako narzêdzia, by pomóc wam do¶wiadczyæ duchowej transformacji, której Ziemia tak bardzo potrzebuje. Teraz przewa¿a na Ziemi ciemno¶æ, poniewa¿ wiêkszo¶æ ludzi ¿yje w g³êbokiej ignorancji i ze wzglêdu na brak duchowej wiedzy s± manipulowani przez ciemn± stronê. Tak wiêc jest to próba zainstalowania ¶wiat³a w sercach tych, którzy mog± przeczytaæ tê ksi±¿kê. Istnieje wielka potrzeba, by wiêcej ludzi przebudzi³o ¶wiat³o w nich samych, poniewa¿ w obecnym momencie nie jest ono wystarczaj±ce. Nawet rzekomi pracownicy ¶wiat³a nie s± do¶æ szczerzy dlatego prowadzeni s± przez swoje ciemne tendencje. Ca³a gra ewolucji jest zasadniczo oparta na szczero¶ci i uczciwo¶ci, które nie ka¿dy jest gotów rozwijaæ i zaakceptowaæ. Musisz zrozumieæ, ¿e ka¿dy z was, ¿yj±cych na Ziemi, posiada woln± wolê i macie prawo wybraæ, czy wibrowaæ w ¶wietle, czy w ciemno¶ci. My za¶ nie mo¿emy wtr±caæ siê do waszych wyborów. Oczywi¶cie, gdy wybieracie wibrowanie w ciemno¶ci skutki s± odmienne od tych, które nastêpuj±, gdy wybieracie ¶wiat³o. Podlega temu ka¿dy, jak równie¿ sama Ziemia.

3. Fragment:

„Atlantis Angelis jest po prostu narzêdziem uruchomionym przez wy¿sze sfery ¶wiat³a, by wprowadzaæ nowe paradygmaty ewolucji na Ziemi. Dlatego Ci, którzy pomagaj± w publikowaniu i rozprzestrzenianiu tej informacji najlepiej jak mog±, przyczyniaj± siê dla dobra ¶wiata i ludzko¶ci. Mój kana³, Ramaathis-Mam, jest jednym z narzêdzi, którego Krom i wy¿sze sfery u¿ywaj± na Ziemi, by przebudziæ now± duchow± ¶wiadomo¶æ i poprzez niego nauczaj± tych, którzy mog± byæ zainteresowani po³±czeniem z now± lini± duchowej ewolucji i transformacji. Zawsze musisz pamiêtaæ, ¿e nie ka¿dy pragnie byæ w ¶wietle. Jest wielu pracuj±cych dla ciemnej strony i w ich interesie le¿y zdyskredytowanie tych, którzy wibruj± w ¶wietle. Dlatego b±d¼ zawsze ostro¿na i czujna, poniewa¿ ciemne si³y wiedz± w jaki sposób wprowadzaæ w b³±d tych, którzy nie s± uczciwi oraz szczerzy i chc± k³amstwa zamiast ¶wiat³a, s³u¿by oraz mi³o¶ci. PAMIÊTAJ, ¯E CIEMNO¦Æ DOMINUJE TERAZ NA ZIEMI I WIBRUJ¡CY W ¦WIETLE STANOWI¡ CEL CIEMNYCH SI£, KTÓRE U¯YJ¡ WSZELKICH ¦RODKÓW, BY ICH ZNIECHÊCIÆ I WPROWADZIÆ W B£¡D.

Mam nadziejê, ¿e moje s³owa poprowadz± ciê, by¶ mog³a uczyæ siê ze swych do¶wiadczeñ. Pamiêtaj, ¿e nie ka¿dy chce prawdy i ¶wiat³a. Macie woln± wolê, któr± Krom da³ wam, by¶cie mogli do¶wiadczyæ wszystkiego, czego tylko pragniecie. Jest to czê¶æ gry ewolucji daj±ca wam sposobno¶æ, by¶cie pewnego dnia opamiêtali siê i zrozumieli, ¿e zawsze poszukiwali¶cie znajduj±cego siê w waszym wnêtrzu ¶wiat³a, obecnie ukrytego za ciemno¶ci±.”

Poni¿szy link zawieraj±cy 1 rozdzia³ tej publikacji daje ma³y wgl±d w to, czym ta ksi±¿ka tr±ci.
Kopalnia wiedzy.  Du¿y u¶miech

http://www.sm.fki.pl/index.php?nr=Kod_Kosmicznego_Buntu

Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 27, 2009, 22:33:29 »

Co zatem chca zrobic Sily Ciemnosci? Robia wszystko by Czlowiek , zyl  w taki sposob zeby milosc prawdziwa byla mu obca , zeby zastepowal ja uczuciami niskimi , typu strach i cierpienie niby w imie milosci , bo w ten sposob nie bedzie w stanie jej przezywac.

Kiara. U¶miech U¶miech

jest dok³adnie TAK! by³em po ciemnej stronie mocy, ale zrozumia³em, ¿e co¶ jest nie tak, dostajemy och³apy od si³ ciemno¶ci podczas gdy danie g³ówne jest od nas odsuwane i czêsto nie wiemy nawet o jego istnieniu...

718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 27, 2009, 22:53:41 »

Poniewaz znam osobiscie autorke , kiedys dyskutowalysmy juz na temat Kromu , wiem co to jest. Zgodzilysmy sie co do tego iz jest to walka roznych opcji o pozyskiwanie jak najwiekszej ilosci ludzkich pol swiadomosci w celu przetrwania tych opcji.

Nie bede z grzecznosci kometowala tekstow , ksiazke jedna autorki mam, nie budza we mnie akceptacji roczne stosowanie technik w celu calkowitego polaczenia  sie z przestrzenia nadajaca te przekazy.

Poniewaz rowniez odbieram przekazy od Myslicieli , wiem iz nie trzeba niczego , ale to apsolutnie niczego robic technicznie by je odbierac. Jest to wlaczenie i wylaczenie metalne ( tak i stop) nic wiecej , przekaz plynie.
Zestrojenie nastepuje poprzez osobisty rozwoj duchowy  , nic wiecej.

Trzeba rowniez wiedziec iz Ciemne sily nie zyja juz w calkowitej ciemnosci , ich polem zycia jest obecna jasnosc w ktorej zyja wszyscy ludzie tu i teraz.
To przejscie w wyzsza wibracje IV wymiaru i w wieksza jasnosc jest dla nich granica ich SWIATA CIEMNOSCi , to do tego nie chca dopuscic a nie do pojscia w glebie ciemnosci. Jednak manipulacja informacja byla zawsze ich silna strona.

Ciemnosc czarnej nocy to ciemnosc i ciemnosc pol mroku to tez jeszcze ciemnosc , chociaz istnieje w niej juz swiatlo.

Kiara U¶miech U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 28, 2009, 11:32:44 »

Kiaro a co oznacza ¦WIT CIEMNO¦CI?

to jest z mojego przekazu...

718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 28, 2009, 11:39:08 »

Kiaro a co oznacza ¦WIT CIEMNO¦CI?

to jest z mojego przekazu...

718'

To zalezy od kontekstu uzycia tego okreslenia , nie wiem co ktos mial na mysli mowiac to.

Swiat Ciemnosci to nasz wspolczesny wymiar , nasza Epoka w ktorej zyjemy , ale rowniez moze byc to czesc  Zaswiatow ( jego najnizsza przestrzen z mala iloscia swiatla i niska wibracja.
Nie wiem o co chodzilo w rozmowie?

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2009, 11:40:06 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 28, 2009, 11:46:47 »

nie ¦WIAT ale ¦WIT  w sensie BRZASK

718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 28, 2009, 11:52:12 »

nie ¦WIAT ale ¦WIT  w sensie BRZASK

718'

Przepraszam z predkosci zle przeczytalam, "swit ciemnosci" to poczatek swiata ciemnosci , drzwi w strone tamtego swiata , ktorym jest ciemnosc.
To , to samo co zmrok...

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2009, 11:53:13 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 28, 2009, 13:22:06 »

Poniewaz znam osobiscie autorke , kiedys dyskutowalysmy juz na temat Kromu

Kiaro, mówimy chyba o zupe³nie ró¿nych ksi±¿kach i autorach.
Kody Si³ Ciemno¶ci napisa³ facet o nazwisku, czy tez jest to pseudonim - nie wiem, Ramaathis - Mam. Hiszpan, jest on wyk³adowc±, nauczycielem, mistrzem uzdrawiania holistycznego, który od kilku lat odbiera przekazy od Duchowej Hierarchii. S± to informacje umieszczone w ksi±¿ce, któr± akuratnie czytam.

... ksiazke jedna autorki mam, nie budza we mnie akceptacji roczne stosowanie technik ...

Co prawda czytam dopiero czwarty rozdzia³, ale widzê ¿e mówimy o innych publikacjach.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2009, 13:24:43 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 28, 2009, 13:49:57 »

Poniewaz znam osobiscie autorke , kiedys dyskutowalysmy juz na temat Kromu

Kiaro, mówimy chyba o zupe³nie ró¿nych ksi±¿kach i autorach.
Kody Si³ Ciemno¶ci napisa³ facet o nazwisku, czy tez jest to pseudonim - nie wiem, Ramaathis - Mam. Hiszpan, jest on wyk³adowc±, nauczycielem, mistrzem uzdrawiania holistycznego, który od kilku lat odbiera przekazy od Duchowej Hierarchii. S± to informacje umieszczone w ksi±¿ce, któr± akuratnie czytam.

... ksiazke jedna autorki mam, nie budza we mnie akceptacji roczne stosowanie technik ...

Co prawda czytam dopiero czwarty rozdzia³, ale widzê ¿e mówimy o innych publikacjach.

Tak wiem , to i on bywa w Polsce na warsztatach organizowanych przez A. Burakowska a ona kontynuuje pisanie ksiazek przekazow Kromu , jest to jedno i to samo zrodlo. Znam  Anie i wiem , rozmawialysmy kilka razy o tym.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2009, 13:50:57 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 28, 2009, 18:26:42 »

Ramatis Mam by³ parê razy w Polsce, Ania od kilku ju¿ lat t³umaczy te przekazy i znam ludzi, którzy zachwycaj± siê tym co tam znajduj±. S± te¿ tacy, którzy nie s± w stanie przebrn±æ przez zawi³y, ciê¿ki tekst i odrzucaj± wszystko bez zg³êbiania.
Osobi¶cie uwa¿am, ¿e nale¿y zapoznaæ siê z tematem by mieæ wyrobione zdanie. Kroma przeczyta³em, to bardzo silnie energetyczna ksi±¿ka (nawet zleci³em badania radiestezyjne), po przeczytaniu kilku zdañ, najwy¿ej kilku stron musia³em od³o¿yæ i "przetrawiæ" to wszystko co tam mia³o wp³yw na czytaj±cego.
"Kody ¶i³ ciemno¶ci" mam, ale jeszcze nie doczeka³y siê bli¿szego spotkania z w³a¶cicielem Mrugniêcie

Osobi¶cie nie uwa¿am, ¿e zawarta jest tam jaka¶ manipulacja bytów chc±cych w³adaæ naszymi umys³ami. Przesiewam zawarto¶æ wszystkich do¶wiadczeñ przez w³asny filtr, niczego nie traktujê do koñca ¼le i do koñca nie potêpiam, zachwycam siê bardzo sporadycznie, autorów mogê policzyæ u¿ywaj±c jednej rêki, ale te¿ dlatego, bo s± bardzo wywa¿eni w swych opiniach.

Os±dzanie, kategoryczne wyra¿anie pogl±dów jest rezultatem ¿ycia w duali¼mie, a teraz jest czas na poszukiwanie "Z£OTEGO ¦RODKA"

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2009, 18:30:07 wys³ane przez Thotal » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 28, 2009, 19:20:06 »

Teraz jest czas podejmowania decyzji , komu z kim po drodze i w ktora strone. Ani to zle ani dobre , dla mnie obojetne , kazdy sam musi dokonac wyboru.
Twierdzenie ze moze istniec zycie bez dualizmu jest wielka naiwnoscia. Musi byc dualizm , bo musza byc bieguny o roznych wartosciach zeby nie bylo stagnacji.

Istotnosc podejmowania decyzji polega tylko i wylacznie na prawdzie zawartej w przekazie , by czlowiek wiedzial ze dokonujac wyboru "bialego" bedzie mial biale a nie czarne przykryte bialym na chcwile.

Moze wybrac biale , lub czarne , to juz jego sprawa i nikt nie powinien tego oceniac wlasna miara.
To nie jest problem wyboru , to jest problem uczciwosci prezetowania wlasnych wartosci. Zle jezeli strona dla ktorej oszustwo jest norma istnienia , uzywa tej normy w celu manipulacji swiadomoscia i wiedza nieswiadomych w celu pozyskania ich dla siebie.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2009, 19:31:44 wys³ane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 28, 2009, 19:26:04 »

jedni ci±gle ka¿± nam wybieraæ, a inni pozbawiaj± mo¿liwo¶ci wyboru..

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 28, 2009, 19:35:22 »

jedni ci±gle ka¿± nam wybieraæ, a inni pozbawiaj± mo¿liwo¶ci wyboru..

No coz Sily Ciemnosci sa juz tak beszczelne , ze nasmiewaja sie z jasnosci , manipulujac ta informacja na swoja strone. A ludzie juz tak maja zmanipulowana przez nich swiadomosc iz nie potrafia juz odrozniac.
Myslenie ze ciemnosc , to czern nocy , jest wielka naiwnoscia , ale jak to porownac skoro ludzkosc nie ma dostepu do jasnosci , nie widzi jej. Mysli wiec ze to co jest przez nia widziana jasnoscia jest nia w samej rzeczy, a tak nie jest.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2009, 19:35:53 wys³ane przez Kiara » Zapisane
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 28, 2009, 20:10:38 »

Troche przyd³ugi cytat, ale w kontek¶cie tego tematu warto przybli¿yæ zrównowa¿one pojêcie hierarhii ze strony WM.

"W przypadku Terry-Ziemi, ma miejsce etap egzystencji zachêcaj±cy ¶wiadomo¶æ jednostki do nawi±zania klarownego po³±czenia z nieodzownymi cechami Rzeczywisto¶ci ¬ród³a, bez jakiegokolwiek rodzaju ingerencji hierarchii. Jest to etap, w którym opowie¶ci i mity historii zostaj± dog³êbnie zbadane i staj± siê znane takimi, jakimi naprawdê s± i zawsze by³y. Jest to czas, w którym jêzyk zostanie przekszta³cony w now± formê komunikacji, nosz±c± nieodzowne cechy Rzeczywisto¶ci ¬ród³a w postaci artyzmu energii i wibracji prze³amuj±cych wszelkie bariery kontroli.
Jest to czas rozpoznania, i¿ hierarchia rozci±ga siê poprzez ca³y kosmos a¿ po najdalsze odkryte granice. Ma ona swoje ga³êzie obecne w ka¿dym systemie gwiezdnym i ka¿dym znanym wymiarze; w ujêciu takim praktycznie wszystkie formy ¿ycia s± „li¶æmi” owego ogromnego kosmologicznego drzewa. Hierarchia ustanawia g³ówn± indoktrynacjê gatunków, duchów, planet, i gwiazd, jako ¿e wszystkie one rozwijaj± siê dziêki ga³êziom tego drzewa. Jest ona zgromadzeniem tych, którzy s± na zewn±trz i pragn± wnie¶æ wsparcie ze swej strony dla podgrupy, która osiedli³a siê gdzie¶ w granicach najwiêkszej ze wszystkich struktur: hierarchii. Wspomaganie stanowi motyw funkcjonowania hierarchii, i w wiêkszo¶ci przypadków objawia siê ono w formie zbawicielstwa i nauczycielsko-uczniowskiego sposobu uporz±dkowania wszech¶wiata.
Hierarchia z³o¿ona jest z istot wszelkiego rodzaju motywacji, które zwi±za³y swe energie z podgrupami. Podgrupy te s± oddzielnymi ga³êziami ogromnego kosmologicznego drzewa obejmuj±cego wszystko co znajduje siê na zewn±trz Rzeczywisto¶ci ¬ród³a. Korzenie tego drzewa tkwi± w ziemi genetycznej pamiêci i pod¶wiadomych instynktów. U podstawy drzewa wyrastaj± pierwsze ga³êzie, które s± najstarsze i reprezentuj± rodzime religie gatunków. ¦rodkowe ga³êzie s± ortodoksyjnymi religiami i instytucjami, natomiast górne ga³êzie reprezentuj± wspó³czesne systemy wierzeñ, które dopiero wy³aniaj± siê poprzez wszech¶wiat. Ca³e drzewo, w tej definicji, reprezentuje hierarchiê, a jego nasiono zosta³o pierwotnie sp³odzone, zasiane, i wypielêgnowane przez Inteligencjê ¬ród³a, w celu stymulacji Wielkiego Eksperymentu............................................................................
.......... ..Nadszed³ czas, by zintegrowaæ dominuj±cy model hierarchii (ewolucyjno-zbawicielski) z dominuj±cym modelem Inteligencji ¬ród³a (transformacyjno-samostanowi±cy). Integracja ta mo¿e byæ dokonana jedynie na poziomie istoty. Nie mo¿e ona nast±piæ w kontek¶cie instrumentu ludzkiego lub aspekcie hierarchii. Jedynie istota -- ca³o¶æ wewn±trz-wymiarowej suwerenno¶ci nasycona Inteligencj± ¬ród³a -- mo¿e uprzystêpniæ i w pe³ni do¶wiadczyæ integracji tych dwóch modeli egzystencji.
Owa forma integracji ma miejsce, kiedy istota w pe³ni eksploruje dwa modele oraz rozwija model syntezowy pozycjonuj±cy zbawicielstwo jako wewnêtrzn± rolê istoty do „uratowania” samej siebie, bez polegania na si³ach zewnêtrznych w wykonaniu tego uwalniaj±cego zadania. Taki akt samowystarczalno¶ci rozpoczyna integracjê idei zbawicielstwa z u¶wiadomieniem sobie samostanowienia. Nastêpnym krokiem jest integracja opartego na czasie przyrostowego postêpu modelu ewolucyjnego z opartym na u¶wiadomieniu sobie akceptacj± modelu transformacyjnego. Nastêpuje to gdy istota jest ca³kowicie przekonana o tym, i¿ do¶wiadczanie i u¿ytkowanie w³asnej ca³o¶ci mo¿e mieæ miejsce tylko wtedy, gdy istota jest w pe³ni niezale¿na od rozmaitych struktur hierarchii.
Chocia¿ istota przyjmuje swoj± rolê samodzielnego wyzwolenia, nie oznacza to, ¿e hierarchia powinna byæ omijana czy obalona. Hierarchia jest zdumiewaj±cym narzêdziem. Jest ona symbolem cia³a Pierwszego ¬ród³a, umo¿liwiaj±cym MU zanurzenie siê wewn±trz wszech¶wiatów czaso-przestrzeni w podobny sposób tak jak instrument ludzki pozwala istocie funkcjonowaæ poza Rzeczywisto¶ci± ¬ród³a. Hierarchia stanowi wehiku³ transformacji, nawet gdy prowadzi do ukrywania informacji i trzyma gatunki w pos³uszeñstwie swej kontroluj±cej rêki. Jest ona czê¶ci± staro¿ytnej formu³y przygotowuj±cej nowy wszech¶wiat do syntezowego modelu egzystencji oraz cz³onkostwa we Wszech¶wiecie Ca³o¶ci."
Po³±czenie samo-zbawicielstwa i uniezale¿nienia siê od hierarchii zapocz±tkowuje manifestowanie siê modelu syntezowego. Model syntezowy stanowi nastêpny etap Wielkiego Eksperymentu, i w pewnych polach wibracyjnych wielowymiarowego wszech¶wiata istniej± istoty, które faktycznie do¶wiadczaj± tego etapu eksperymentu, jako prekursorzy istotowego modelu indywidualizacji ¬ród³a.
Istoty te s± ¶ci¶le desygnowane do transmitowania owego przysz³ego do¶wiadczenia do postaci symbolów komunikacyjnych jak i zasad ¿yciowych uprzystêpniaj±cych po³±czenie mostem dwóch modeli egzystencji. Poza wstêpnym projektowaniem i konstruowaniem owych „mostów”, istoty te pozostaj± w znacznej mierze nieznane. Je¶li wykonywa³yby cokolwiek wiêcej, mog³yby szybko staæ siê czê¶ci± hierarchii, a ich misje zosta³yby skompromitowane."

"Krom da³ wam wolna wolê"- nie wiem do kogo mówi. Mnie nie da³. Nie mam z Nim nic wspólnego. Jestem indywidualn± istot± po³±czon± pêpowin± z pierwotnym ¬ród³em.

Jednak przedstawienie znamion czasu, jak i sposoby manipulacji s± bardzo wiarygodne.
Cz³owiek ma WSZYSTKIE  odpowiedzi w sobie. Jednak tak d³ugo, jak pozostaje w znikomy sposób po³±czony ze Stwórc±-Zród³em, ¿yje w niezupe³ny sposób.

P.s. Ze mn± Astral nie ma nic wspólnego. Drogê do ¬ród³a pokona³am omijaj±c Astral. Tak mam.

Przeczyta³am pierwszy rozdzia³, by móc siê odnie¶æ do tematu. I wiecie, chcia³abym zamiast s³ów, przedstawiæ po³o¿on± na wznak ósemkê. U¶miech

To, co chcia³abym powiedzieæ w tym temacie: Ka¿dy duch w cz³owieku jest na innym etapie rozwoju.
Do¶wiadczanie jest istot± ¿ycia. Ewolucja jest drog± w jednym kierunku, Istnienie biegunowo¶ci zapewnia kreacjê. Warto¶ciowanie jest b³êdem. Kosmologia przybli¿a istotê naszego istnienia.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2009, 20:52:30 wys³ane przez sarah54 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 28, 2009, 21:25:08 »

Cytat: Dariusz
Poni¿szy link zawieraj±cy 1 rozdzia³ tej publikacji daje ma³y wgl±d w to, czym ta ksi±¿ka tr±ci.
http://www.sm.fki.pl/index.php?nr=Kod_Kosmicznego_Buntu

Oj tr±ci ksi±¿ka, tr±ci, a raczej tr±ca pewne struny … zarazem  zmusza do zastanowienia siê i czasami trudno nie przyznaæ racji s³owom si³ ciemno¶ci …   

----------------------------------

Cyt: „Nawet rzekomi pracownicy ¶wiat³a nie s± do¶æ szczerzy dlatego prowadzeni s± przez swoje ciemne tendencje. Ca³a gra ewolucji jest zasadniczo oparta na szczero¶ci i uczciwo¶ci, które nie ka¿dy jest gotów rozwijaæ i zaakceptowaæ.”

„Ka¿dy z was potajemnie pragnie tego, co my posiedli¶my: mocy i kontroli nad materi±. Pragniecie równie¿ umiejêtno¶ci u¿ywania ró¿norodnych przejawieñ energii dla tworzenia dobrobytu, dostatku i przyjemno¶ci. Dlatego mówimy, ¿e jeste¶cie szatañsko naiwni.”

„Pró¿no¶æ (pycha) stanowi narzêdzie u¿ywane przez nas w stosunku do istot takich jak wy, znajduj±cych siê na etapie ewolucyjnej poprawy stanowi±cej w³a¶nie rezultat waszego buntu. Nie powinni¶cie byæ tak naiwni i my¶leæ, ¿e znajdujecie siê na Ziemi z powodu b³êdnych praw wszech¶wiata. Ka¿dy z was przy³±czy³ wzorce dualnego zachowania i konsekwentnie jeste¶cie podatni na bycie pod jego wp³ywem. W pewnych okoliczno¶ciach u¿ywacie filantropijnych parametrów skrywaj±cych siê za domnieman± uczynno¶ci±, ale my wiemy, ¿e jest to tylko projekcja ego, które pragnie byæ odbierane jako bardzo pomocne, gdy jest potrzebne. W innych sytuacjach, gdy wasze osobiste interesy s± zagro¿one, uaktywniacie egocentryzm stanowi±cy narzêdzie kontroli i przyjemno¶ci. Jako istoty bardzo s³abe, jeste¶cie podatni na manipulacjê. Nie my¶lcie, ¿e manipulacja jest nie¶wiadoma. Stanowi ona mechanizm u¿ywany przez ego, by pokazaæ wam, w jakim miejscu ewolucji siê znajdujecie. Je¶li rzeczywi¶cie mieliby¶my oceniæ wasz stan ewolucyjny, powiedzieliby¶my, ¿e macie wiêcej tendencji negatywnych ni¿ pozytywnych. „

„Jako liderzy si³ ciemno¶ci, mo¿emy obiektywnie stwierdziæ, ¿e generalnie posiadacie tendencje do z³a. Je¶li tak nie jest, to z jakiego powodu wasza planeta znajduje siê w tak op³akanej i s³abej kondycji? Dlaczego jest tyle niezgody i podzia³ów w¶ród osób zajmuj±cych siê rozwojem duchowym? Jeste¶cie bardzo szlachetni, kiedy wasze osobiste interesy nie s± zagro¿one, ale w innych przypadkach przejawiacie nietolerancjê i sk³onno¶æ do manipulacji. Tego rodzaju zachowanie my katalogujemy jako „Ewolucyjny Cynizm”. Nie mo¿ecie jednak przyznaæ nam racji, poniewa¿ jeste¶cie ofiarami w³asnej dumy, sk±pstwa i hipokryzji. Nie jeste¶cie w stanie zrozumieæ, ¿e wibrujecie na falach negatywizmu, poniewa¿ chcecie tego samego, co my:

Mocy, kontroli i nieograniczonej przyjemno¶ci.

Je¶li nie byliby¶cie buntownikami, nie znajdowaliby¶cie siê na planecie takiej jak Ziemia do¶wiadczaj±c wszelkiego rodzaju k³opotów i niedoli. Zapomnieli¶cie, ¿e jeste¶cie panami i mistrzami swego przeznaczenia, ¿e macie moc wyboru i stwarzania? Waszym celem jednak jest radowanie siê przyjemno¶ciami ¿ycia, a poniewa¿ wszech¶wiat jest do waszej dyspozycji, u¿ywacie swojej inteligencji i niezbêdnych ¼róde³, by to osi±gn±æ. Celem ciemnych si³ jest projektowanie, kierowanie i nadzorowanie takich modeli postêpu, dostatku i dobrobytu, które spe³niaj± oczekiwania ka¿dego. „

„Dlaczego do¶wiadczacie frustracji i ograniczeñ w realizacji swoich celów? Dzieje siê tak z powodu braku ducha buntu. Je¶li byliby¶cie przekonanymi i ¶wiadomymi buntownikami, nie do¶wiadczaliby¶cie emocjonalnych i psychologicznych konfliktów tak was przyt³aczaj±cych i niszcz±cych. Dlaczego w waszym ¿yciu pojawia siê tak wiele konfliktów, k³amstwa i chorób? Poniewa¿ wystêpujecie przeciwko prawom ¿ycia i ewolucji. Wasi intelektualni, filozoficzni i polityczni ideolodzy przekazuj± wam oczywi¶cie pewne etyczne i moralne archetypy; niewiele maj± one jednak wspólnego z waszymi wewnêtrznymi potrzebami, w których dominuje cynizm. Wasi liderzy stanowi± doskona³y symbol kodu buntu, poniewa¿ nie¶wiadomie zintegrowali siê w ¿yciu z naszymi tajnymi kodami. Z tego powodu istnieje tak wiele niezadowolenia i spo³ecznego niepokoju.”

„Wszystkie historyczne wydarzenia, które przyczyni³y siê do drastycznej zmiany kursu waszej ewolucji, stanowi³y odpowied¼ buntu i têsknoty za wolno¶ci±. Je¶li nie mieliby¶cie wolnej woli, nie mogliby¶cie odczuwaæ uczucia wolno¶ci za ka¿dym razem, gdy wybieracie do¶wiadczanie nieskoñczonych mo¿liwo¶ci ¿ycia i ewolucji. Æwiczenie wolno¶ci pobudza was do badania skutków biegunowo¶ci, stanowi±cej mechanizm, oferowany przez ewolucjê, by móc wyraziæ swoje indywidualne ambicje. Jeste¶cie dzieæmi buntu, który zintegrowali¶cie jako alternatywê w stosunku do ewolucji. Je¶li nie istnia³by bunt, nie istnia³aby mo¿liwo¶æ odkrywania, czego tak naprawdê pragniemy. Niegodziwo¶æ, jako wtórny skutek buntu, stanowi projekcjê ego wtedy, gdy jest siê uwiêzionym w jurysdykcji moralnych i etycznych zasad nie wyra¿aj±cych wolno¶ci wyboru.”

„Teraz my, w³adcy ciemno¶ci, pytamy was czy w nieskrêpowany sposób u¿ywacie waszej wolno¶ci wyboru i niezale¿no¶ci? Który z biegunów wspieracie w obecnym momencie? Czy jeste¶cie tego ¶wiadomi, czy oszukujecie samych siebie, by czuæ siê bardziej komfortowo ze swoim ewolucyjnym cynizmem? Jeste¶my tu, by sprawdziæ wasz± integralno¶æ, poniewa¿ to w³a¶nie jest naszym g³ównym zadaniem.”

-----------------------------------

I jak w ¶wietle powy¿szego sytuuje siê cz³owiek? Czy potrafimy uczciwie i wnikliwie przyjrzeæ siê swemu istnieniu? Bez oceniania i popadania w negatywizm?
Wprawdzie we wspomnianych przekazach daje siê zauwa¿yæ manipulacjê czytelnikiem, ale jest te¿ sporo prawdy. A to ju¿ du¿o, bo zrozumienie mechanizmów, wg których dzia³amy daje szansê na wyzwolenie siê z nich. A przede wszystkim nale¿y zaufaæ w³asnej m±dro¶ci i intuicji, by odnale¼æ prawdê …

Pozdrawiam  U¶miech

sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Grudzieñ 28, 2009, 21:54:21 »

Mia³am pokusê Z³y, by zacytowaæ te fragmenty, które przedstawi³e¶/a¶
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 28, 2009, 22:26:49 »

Ty Sarah54 mia³a¶ pokusê, ja mia³am pokusê i w±tpliwo¶ci  Du¿y u¶miech … no i zwyciê¿y³a pokusa …  Z³y
A swoj± drog±, mamy w sobie ciemno¶æ i ¶wiat³o … 

Pozdrawiam  U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 28, 2009, 22:46:41 »

"Mocy, kontroli i nieograniczonej przyjemno¶ci."

Przedewszystkiem podstepem jest wtlaczanie w nas swiadomosci iz dazenie do , mocy  , kontroli i nieograniczonej przyjemnosci jest zlem. Nic podobnego taka jest natura ludzka iz chce dla siebie dobra  i dazy do osiagniecia go.

Nieograniczona przyjmnosc to zjednoczenie z miloscia Boska bycie w ekstazie.
Moc to mozliwosc zycia w swiecie niematerialnym bez powrotow przymusowych we wcielenia.
Kontrola jest jak najbardziej wlasciwa bez niej nie porafili bysmy wlasciwie reagowac na zdarzenia.

Co zatem jest bledem? Osiaganie tych celi krzywdzac siebie i innych , tylko to , czyli przy osiaganiu tych wartosci kierowanie sie niskim systemem wartosci.

No ale coz Sily Ciemnosci sa bardzo podstepne wykorzystuja wszystkie mozliwe sposoby , by upokorzyc Czlowieka , bo jest to sposob na chociaz chwilowe zatrzymanie jego rozwoju.
Postawienie go w roli winnego , ponizonego przez swoje sklonnosci ludzkie.Granie nimi przeciw Czlowiekowi to ich styl.
Czlowiek po to jest na ziemi by nauczyc sie korzystania ze wszystkich doswiadczen  , i wybrania tych , ktore prowadza go w rozwoju w gore. Nic co robi nie jest jego zlem , jezeli skutek tego robienia przyniesie pozytywny efekt w jego rozwoju.
Po to jestesmy na ziemi zeby INDYWIDUALNIE konfrontowac sie ze zdarzeniami oraz INDYWIDUALNIE wyciagac wnioski.

Sily Ciemnosci odnosza sukces tylko wowczas gdy uda im sie zatrzymac kogos w swojej przestrzeni , gdy uzna on iz ona jest mu bliska , dobrze sie w niej czuje i chce w niej zyc.I ma do tego prawo , ma prawo zjednoczyc sie z tymi silami i zasilic je wlasna swiadomoscia.

Dobrze jest wiec oceniac informacje , i odnosic sie do niej a nie osobe , ktora reprezetuje przestrzen z ktorej  ta informacja  pochodzi.

Kiara U¶miech U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 28, 2009, 23:08:24 »

Pisa³em ju¿ o wewnêtrznym filtrze...
Nawet najbardziej "czarna" ksi±zka ma w sobie pozytywn± iskierkê, naiwnym bym siê czu³, jakbym my¶la³, ze czytaj±c "czarne" litery sam stanê siê CZARNY Du¿y u¶miech

Dualizmu nie ominiemy, mo¿emy jedynie skróciæ dystanse pomiêdzy biegunami poprzez wy³±czenie z umys³u ci±g³ej walki.
Nasz EGOtyczny umys³ potrzebuje ci±g³ej walki, szukania wrogów i zabezpieczania siê przed atakiem.
Je¶li wyeliminujê wewnêtrznego podrzegacza, wróg stanie siê przyjacielem, albo w ogóle przestanie istnieæ.

sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 28, 2009, 23:12:30 »

Thotal... nie¶mia³o  ;)zauwa¿am, ¿e siê rozwijamy...
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 28, 2009, 23:13:56 »

Cytat: Thotal
...Nasz EGOtyczny umys³ potrzebuje ci±g³ej walki, szukania wrogów...

Wg ich przekazów nasze EGO jest bardzo skrupulatnie przez nich wykorzystywane. Manipuluj± "nami" jak im siê podoba.

Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 28, 2009, 23:17:50 »

Darku,
tak w³a¶nie to odczuwam, uwazam, ¿e si³y ciemno¶ci maj± wielkie wsparcie posród swoich przeciwników...

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 28, 2009, 23:23:21 »

Cytat: Thotal
uwazam, ¿e si³y ciemno¶ci maj± wielkie wsparcie posród swoich przeciwników...

Du¿y u¶miech
Ci ich "przeciwnicy" w rzeczy samej sa ich poplecznikami, z regu³y nie¶wiadomymi, ale tak to ju¿ jest. Ptak przytoczy³a pare fragmentów to potwierdzaj±cych, a w ksi±¿ce fajnie to wyja¶niaj±.
Odkurz tê swoj± i przeczytaj j±, naprawdê warto. Wiele wyja¶nia. Du¿y u¶miech

Strony: [1] 2 3 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: