Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:28:47

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kody Si³ Ciemno¶ci  (Przeczytany 77909 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Grudzieñ 29, 2009, 21:48:59 »

a z innej strony:
po co jacy¶ kosmici mieli tworzyæ potrzebnych im robotników w tak s³abej fizycznie postaci jak± maj± ludzie? gdybym mia³ sobie zrobiæ niewolnika-pracownika szuka³bym formy bli¿szej insektom
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Grudzieñ 29, 2009, 22:15:25 »

Cytat: Kiara
"szatañsko naiwni"

ha , ha , haaaa , nie wszyscy , o nie , juz dawno nie.
Ale ze wiekszosc tak , to prawda , niestety tak.

Oczywi¶cie, ¿e nie wszyscy, oni zdaj± sobie z tego sprawê, ze obecnie coraz wiêcej ludzi budzi siê, uodparnia na ich manipulacje, ale wci±¿ jeste¶my jeszcze s³abi, choæ idziemy w dobrym kierunku.

Dla nich te¿ nie ma szatana, dlatego ironicznie u¿ywaj± tego okre¶lenia, jak np. w podanym czytacie. Wymieniaj± go z ma³ej litery, jako wymys³ ludzki, natomiast Lucyfer, jak wnioskujê z ksi±¿ki, jest rzeczywist± postaci± i jego wymieniaj± du¿± liter±.

Wiesz i Szatan i Lucyfer to Energie osobowosciowe , bardzo istotne w calym procesie rozwojowym , nie powinno sie lekcewazyc zadnej z nich.
 Tylko plan Szatana ( wiadomo juz to od dawna) nie zrealizuje sie , On i Jego nauka sa na pozycji przegranej w tej "batalji" o wladanie Ludzkoscia. Jest to bezpowrotna przegrana , ale dajaca mu mozliwosc ewolucji przez uczucia , ktore tak bardzo chcial zamknac w naukowych formulkach i wladac nimi. Nie da sie , zwyczajnie nie jest to mozliwe , milosc to wolnosc.

Natomiast Lucyfer to energia milosci , wzorzec zycia  , swiatlosc VENUS , GWIAZDA MATKA , to Ona zwyciezyla , wszystkie Istoty z tego i Tamtego Swiata wiedza to juz. Mysle ze tym jest spowodowane ( szacunkiem dla wygranej pieknej opcji) pisanie Jej imienia duza litera.
Ladny gest szacunek dla "wroga" bo opcja Lucyfera wygrana , to porazka totalna Sil Ciemnosci.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2009, 22:17:59 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #52 : Grudzieñ 29, 2009, 23:00:26 »

Wszystko fajnie - modyfikacje genetyczne, wszczepianie DNA, udoskonalanie ma³poludów. Jest tylko jeden problem - dusza ludzka. Te¿ da siê j± stworzyæ biologicznie lub biotechnicznie? No a mo¿e wcale jej nie mamy, hê?

Tak jak ju¿ napisa³em, Si³y Ciemno¶ci d±¿y³y do utworzenia na Ziemi biorobota, humanoida, którego chcieli wykorzystywaæ do dalszej ekspansji we wszech¶wiecie. Plany pokrzy¿owali im Anunaki (¶wiadomie czy nie, to ju¿ inna sprawa, choæ na podstawie dotychczasowej mej wiedzy sk³aniam siê do wniosku, ¿e jednak nie¶wiadomie), i to dziêki nim stali¶my siê lud¼mi, czyli istotami w które zaczê³y wcielaæ siê dusze.
Co za¶ tyczy wszczepiania genów, to nie takie wszczepienie, jak np. czipowanie. Z tego wszystkiego wynika, ze (pomijaj±c sposób ucz³owieczenia) ich interwencja w nasze DNA odbywa siê poprzez zmiany w polu energomagnetycznym Ziemi, to jednak ju¿ sprawka tych ciemnych. Nie chcê siê jednak wym±drzaæ, bo nie znam siê na tym.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Grudzieñ 29, 2009, 23:30:46 »

mi daje do my¶lenia Darku, ¿e NAGLE (bior±c pod uwagê miliony lat ewolucji) stali¶my siê TAK BARDZO ROZUMNI i na dodatek z opcj± duchowego rozwoju !

718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Grudzieñ 30, 2009, 08:46:37 »

Darek, nadal nie wyjasni³e¶ jakim sposobem nagle dusze zaczê³y siê wcielaæ. Kto do tego doprowadzi³ i czy, a je¿eli wg. Ciebie tak - to jak grzebi±c w DNA mozna "stworzyæ" duszê. Co to - budki dla ptaków?
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Grudzieñ 30, 2009, 09:23:22 »

Darek, nadal nie wyjasni³e¶ jakim sposobem nagle dusze zaczê³y siê wcielaæ. Kto do tego doprowadzi³ i czy, a je¿eli wg. Ciebie tak - to jak grzebi±c w DNA mozna "stworzyæ" duszê. Co to - budki dla ptaków?

A dlaczego siê pytasz, skoro wcale nie chcesz siê dowiedzieæ?

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2009, 09:23:36 wys³ane przez jeremiasz » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Grudzieñ 30, 2009, 09:55:33 »

Pytam bo w³a¶nie oczekujê odpowiedzi która mia³aby ewentulanie wype³niæ lukê w przedstawianej wizji.
Je¿eli jednak uwa¿asz, ¿e wiesz lepiej odem mnie co myslê i czego oczekujê... to mo¿e ma³y te¶cik, wchodzisz?
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Grudzieñ 30, 2009, 10:08:06 »

Pytam bo w³a¶nie oczekujê odpowiedzi która mia³aby ewentulanie wype³niæ lukê w przedstawianej wizji.
Nieprawda. Przecie¿ ju¿ znasz odpowied¼ na te wszystkie pytania.

Je¿eli jednak uwa¿asz, ¿e wiesz lepiej odem mnie co myslê i czego oczekujê... to mo¿e ma³y te¶cik, wchodzisz?
Jako¶ nie mam przyjemno¶ci.

pozdrawiam
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Grudzieñ 30, 2009, 10:23:57 »

Jeremiasz, tak jak my¶la³em - uparcie twierdzisz, ¿e wiesz lepiej co my¶lê, jednak uciekasz przed próba weryfikacji swojej "wiedzy". Jakie¿ to znamienne dla wszystkich którzy "wiedz± lepiej". Taka forma ucieczki z prób± pozostawienia u³udy, ¿e pomimo wszystko masz racjê.
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Grudzieñ 30, 2009, 10:37:14 »

Jeremiasz, tak jak my¶la³em - uparcie twierdzisz, ¿e wiesz lepiej co my¶lê, jednak uciekasz przed próba weryfikacji swojej "wiedzy". Jakie¿ to znamienne dla wszystkich którzy "wiedz± lepiej". Taka forma ucieczki z prób± pozostawienia u³udy, ¿e pomimo wszystko masz racjê.

Je¿eli uwa¿asz, ¿e w tych naszych dyskusjach chodzi o to aby kto¶ mia³ racjê, to
mo¿esz sobie przyznaæ wszystkie mo¿liwe punkty we wszystkich mo¿liwych dyskusjach.
I uznaj ju¿ teraz, ¿e we wszystkich tych dyskusjach "masz racjê".
Bo masz.  Serio.
Nie mówiê tego aby siê naigrywaæ. Mówiê ca³kiem powa¿nie, we wszystkich dyskusjach w których bierzesz udzia³ - masz racjê.

Je¿eli chcesz us³yszeæ, ¿e nie mam racji.  Proszê bardzo: NIE MAM RACJI

¿eby by³o jasne -
to co napisa³em traktujê bardzo serio.

I wystarczy ju¿.

pozdrawiam

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Grudzieñ 30, 2009, 11:06:31 »

Ok, nie zrozumia³es mnie do koñca b±d¼ ¶wiadomie odwracasz kota ogonem. Nie wiem co w tym przypadku jest bli¿sze. Wyrazi³bym siê nieco precyzyjniej - dyskutujê bo:
1. jestem ciekaw zdania i opinii innych
2. próba zrozumienia czyjego¶ [innego] punktu widzenia rozwija
3. ta nieszcze¶na "racja" - chodzi o prawdê, tak to bym okre¶li³, bêde wdziêczny za powstrzymanie siêod stwierdzenia w stylu "ka¿dy ma prawdê dla siebie"
4. upewnianie siê w swoich przekonaniach lub te¿ przekonanie siê o ich mylno¶ci
nieco poza "konkursem":
5. poznawanie psychiki ludzi, ich zachowañ, mechanizmów obronnych jak tez i prób manipulacji [nie wiem w jakim stopniu ¶wiadomych] i uodparnianie siê na nie - ale to ju¿ bardziej zwi±zane z bytno¶ci± na forum, a nie ¶ci¶le z udzia³em w dyskusji

Z mojej strony tak to wygl±da.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Grudzieñ 30, 2009, 11:11:36 »

Kiara: "Czas w ktorym zyjemy to EPOKA CIEMNOSCI , wladal nia ( bo juz dobiegla konca Jego jurydykcja) wlasnie Samuel - Enki , On nie bez podstawnie mowi o sobie; " jestem opiekunem Ziemi".... istotnie tak bylo.
Owszem otrzymal Ziemie we wladanie na caly cykl okolo 26ooo lat. Ale on jej nie zwrocil , doprowadzil dwa razy do przebiegunowania , by mogla ponownie "opasc w dol" miast wyniesc sie z Ludzmi w IV wymiar.
Manipulacje swiadomoscia ludzi doprowadzil do perfekcji , odwrocil cala wiedze , wprowadzil calkowite uzaleznienie od slowa pisanego i pieniadza. Wszystko to Jego dzielo."

Kiaro, mo¿e Enki otrzyma³, mo¿e nie otrzyma³. Nie ma na to ¿adnych racjonalnych dowodów. Natomiast twierdzenie ¿e duch, demon czy jak go tam zwa³ doprowadzi³ do przebiegunowienia jest szczytem hipokryzji i ignorancji wobec nauki. Za zjawiska fizyczne i pochdne odpowiadaj± prawa fizyki i pochodne. Nie mieszajmy w to zjawisk paranormalnych.
Ponadto nie doprowadzi³ do zniewolenia umys³u cz³owieka, u¿ale¿ni³ od s³owa pisanego i pieni±dza, itd... CZ£OWIEK MA WOLN¡ WOLÊ! Je¶li tak nie jest, to chyba powinienem ci wspó³czuæ, bo to znaczy ¿e nie masz kopletnie ¿adnego wp³ywu an to robisz, co mówisz, kim jeste¶ itd... a to by³oby ¿a³osne.

i co? zabrak³o argumentów? Na to wygl±da
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2009, 14:21:22 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #62 : Grudzieñ 30, 2009, 15:04:17 »

Oj >arteq<,
onie¶mielasz mnie i zarazem pochlebiasz mi, czy te¿ ³echczesz me ego. Mrugniêcie
Nie wiem czy zauwa¿y³e¶, ze w tym temacie staram siê zwróciæ uwagê na pewne mechanizmy, opisane we wspomnianej ksi±¿ce. Sprawa duszy, przynajmniej jak do tej pory nie jest w niej poruszana, za to istnieje ju¿ w±tek w którym do¶æ obszernie m±drzejsi ode mnie rozwijali to zagadnienie. Pokrótce wyja¶ni³em jak moim zdaniem cz³owiek móg³ staæ siê wehiku³em dla duszy. Mnie osobi¶cie taki zarys wystarcza, nie mam najmniejszej potrzeby wnikaæ w szczegó³y tej zawi³ej procedury. je¶li naprawdê Ciê to interesuje, to jest na naszym forum podanych mnóstwo ¼róde³ z których uzupe³nisz tê wiedzê. Przynajmniej ja tak robiê, nie pytam innych co i jak sobie przedstawiaj±, ale sam, dostêpnymi mi ¶rodkami siê edukujê.
Oczywi¶cie nie bêdziemy tu roztrz±saæ Twych pobudek, jakimi siê kierujesz zadaj±c tego typu pytania. ;)D)
Powodzenia w zdobywaniu wiedzy.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Grudzieñ 30, 2009, 21:19:13 »

Nie czyta³em tej ksi±¿ki. Jednak na bazie dyskusji zada³em otwarte pytanie. Wybacz ale nie zauwa¿y³em aby¶ wyja¶ni³ jak "za³adowano" duszê w ma³poluda o zmanipulowanym DNA. Pytam i zasiêgam opinii innych poniewa¿ moje pogl±dy s± ca³kowicie odmienne - czy¿ to nie jedna z metod autoedukacji której brak mi sugerujesz?
Darek wielokrotnie namawia³e¶ do my¶lenia, d±¿enia do prawdy - i w tym Ciê popieram - a¿ tu nagle s³yszê: "kto¶ mi powiedzia³, ¿e tak jest i to mi wystarczy". Dziwne, szczególnie w ¶wietle, ¿e nie potrafisz w kilku s³owach wykazaæ logicznie, ¿e ta "wiedza" nosi znamiona prawdziwej.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Grudzieñ 30, 2009, 22:21:34 »

I kto to mówi... Du¿y u¶miech
Artqu, Ty...? Logicznie ROZUMUJ¡CY? Pytasz siê dlaczego Darek wierzy w g³upoty?

A kto wierzy w g³upoty zapisane przez najwiêkszych manipulatorów, a kto oddaje swoj± wiarê oszustom jak nie TY?
I z takim pytaniem, jako jeden z najbardziej naiwnych wyskakujesz do Darka?
Wmówili Ci pokrêtn± rolê duszy, cia³o nazwali marnym py³em, a ca³o¶æ od poczêcia nazwali grzeszno¶ci±. Wmówili Ci ¿e jeste¶ NICZYM, ka¿± pokutowaæ, po¶ciæ i b³agaæ o wybaczenie...no chyba, ¿e odpust (na jaki¶ czas) za³atwi± odpowiednie datki.

Arteq - naiwniak, wmawiaj±cy ludziom poszukuj±cym prawdy, brak logicznego my¶lenia jest tylko potwierdzeniem ca³kowitego upadku doktryny któr± reprezentuje.

Pozdrawiam - Thotal Du¿y u¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #65 : Grudzieñ 30, 2009, 22:25:06 »

Cytat: arteq
Wybacz ale nie zauwa¿y³em aby¶ wyja¶ni³ jak "za³adowano" duszê w ma³poluda o zmanipulowanym DNA.

No bo nie udziela³em instrukcji jak to uczyniono, my¶lê ¿e nawt gdy znalaz³ siê kto¶ kto ³opatologicznie by mi to wyja¶ni³, to i tak nie by³bym w stanie tego zrozumieæ. Na tê chwilê, to "za wysokie progi na moje nogi. Napisa³em, ¿e moim zdaniem mo¿liwo¶æ wcielania siê w cia³o ludzkie na Ziemi, inne dusze otrzyma³y po ukszta³towaniu cz³owieka przez Anunaki.

czy¿ to nie jedna z metod autoedukacji której brak mi sugerujesz?

Wybacz mi je¶li gdzie¶ co¶ Ci zasugerowa³em  Mrugniêcie.
Tak, masz racjê, jest to jedn± z metod, jednak wówczas spe³nia ona takie kryteria gdy chcemy co¶ rzeczywi¶cie omówiæ (nie wa¿ne czy jest to potwierdzone naukowo, czy zdaniem niektórych jest wyssane z palca), a nie szukaæ okazji do oceniania dyskutanta i tym samym napêdzania niezdrowej atmosfery.

Darek wielokrotnie namawia³e¶ do my¶lenia, d±¿enia do prawdy - i w tym Ciê popieram

Dziêki wielkie, i podtrzymujê to w dalszym ci±gu.

- a¿ tu nagle s³yszê: "kto¶ mi powiedzia³, ¿e tak jest i to mi wystarczy"

Oj >arteq< uszy siê myje a nie wietrzy.  Mrugniêcie Du¿y u¶miech
To ¿art oczywi¶cie.
Tak powa¿niej, to Twoja interpretacja mojej wypowiedzi.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Grudzieñ 30, 2009, 22:36:13 »

Thotal, wielokrotnie prosi³em o udowodnienie - Waszym zdaniem oczywisto¶ci - nigdy tego nie uczynili¶cie. Proszê wska¿ konkretnych oszustów i manipulatorów udowadniaj±c im zarzucane dzia³ania - wtedy porozmawiamy co jest faktem, a co jest wiar±, a co naiwno¶ci±.
O zaletach postu sami mówicie i propagujecie, o mocy i konieczno¶ci wybaczania - mi³owania tak¿e, o odpu¶cie i pokucie - to¿ to Wasza karma. Hipokryzja w pierwszym sorcie.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Grudzieñ 30, 2009, 22:43:53 »

Thotal, wielokrotnie prosi³em o udowodnienie - Waszym zdaniem oczywisto¶ci - nigdy tego nie uczynili¶cie. Proszê wska¿ konkretnych oszustów i manipulatorów udowadniaj±c im zarzucane dzia³ania - wtedy porozmawiamy co jest faktem, a co jest wiar±, a co naiwno¶ci±.
O zaletach postu sami mówicie i propagujecie, o mocy i konieczno¶ci wybaczania - mi³owania tak¿e, o odpu¶cie i pokucie - to¿ to Wasza karma. Hipokryzja w pierwszym sorcie.

A moze to Ty arteq wskaz , udowodnij oczywistymi dowodami jakoms zadade KK w ktora kaze ta organizacja wierzyc ludziom . Przedstaw jakis zetelny dowod prawdy ,np. na istnienie Trojcy ( chociaz logiczny i potwierdzony dowodem) , albo na istnienie Boga w komunikantach, albo ze woda jest swieta po odprawieniu nad nia rytualu..

Masz jakis dowod? czy tylko razem za ta  "sw. Swita " , kazdesz ludziom wierzyc w te brednie?
Pokaz dowod ze po kupiniu odpustu czlowiek nie ma grzechu , ba pokaz dowod ze czlowiek posiada jakis grzech.

A skoro nie masz takich dowodow to przestan opowiadac w koncu brednie.

Ty sobie mozesz wierzyc w co tylko chcesz nawet ze od jutra zacznie sie lato , ale jak nie masz na to dowodu to nie wciskaj innym swoich wierzen.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2009, 22:46:11 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Grudzieñ 30, 2009, 22:52:11 »

KK sprowadzi³o cz³owieka do roli cz³onka stada, którym manipuluj± kolejni pasterze Jêzyk
Ukryta wiedza i niechêæ do ukazania prawdy o WIELKO¦CI cz³owieczeñstwa.
K³amstwa na temat duchowo¶ci i brak chêci w propagowaniu rozwoju duchowego.

Mogê wymieniaæ bez koñca, ale patrzysz i nie widzisz, s³uchasz i nie s³yszysz, jeste¶ jak zaprogramowany, nieczu³y na prwdê.
A Ty siê dziwisz, ¿e kto¶ nie daje Ci odpowiedzi, a jak my¶lisz dlaczego?

Nie lubiê rozmawiaæ ze ¶cian± - koniec!

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Grudzieñ 30, 2009, 23:09:33 »

Kiaro - znowu jedna z Twoich metod: "to Ty udowodnij"... Thotal rzuci³ oskar¿enie o oszustwo i manipulacjê - dlatego poprosi³em o sprecyzowanie. Je¿eli ja zarzuca³em np. £obos b±d¼ Tobie oszustwo - udowadnia³em to.
W przeciwieñstwie do Ciebie nikomu w nic nie ka¿ê wierzyæ. Nie prowadzê te¿ tutaj "naboru" do KK, chocia¿ sugerowa³a¶ to zarzucaj±c k³amliwie przynale¿no¶æ do "wyszkolonych bojówek". To Ty ci±gle swoje wypociny ka¿esz uwa¿aæ za prawdê, a gdy kto¶ o¶mieli siê rzeczowo zaprzeczyæ nazywasz go ograniczonym i niegotowym na tê "prawdê". Je¿eli kto¶ nie zgadza siê z moimi pogl±dami nie wmawiam mu "niegotowo¶ci", nie uciekam przed dyskusj±.

Dowodem, a ¶ci¶lej argumentem na istnienie Trójcy mog± byæ objawienia, dar charyzmatów przekazywany przez Ducha ¦wiêtego, lecz jest to nadal dogmatem.
Woda ¶wiêcona - jej trwa³o¶æ, reakcje na ni± ludzi opêtanych.

Eucharystia:
Cud eucharystyczny w Lanciano 700
Cud eucharystyczny w Bolsenie i Orvieto 1263
Cud eucharystyczny w Sienie 1330
Cud eucharystyczny w Sienie 1730
Cud eucharystyczny w Buenos Aires 1996
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cud_eucharystyczny#Cud_eucharystyczny_w_Buenos_Aires_1996

Ukrzy¿owanie Jezusa - np. stygmaty.
Bosko¶æ Jezusa - liczne cuda i uzdrowienia
Dowód na istnienie grzechu - relacje z opêtañ i zniewoleñ.

A jak kupuje siê aktualnie odpusty? Gdzie i kto je sprzedaje? Naiwno¶ci± jest s±dziæ, ¿e mo¿na "kupiæ" odpust...

Co do jutra - to ma nast±piæ krach religii i wznowienie prac w Egipcie

edit: Thotal, s³owa, s³owa, s³owa... A o oszustach cicho, tak niechêtnie bierzecie odpowiedzialno¶æ za s³owa. Rzuciæ potwarz i niech sobie wisi...
My¶lê, ¿e w wielu przypadkach nie s³ychaæ odpowiedzi bo by³yby niewygodne, b±d¼ nie potraficie podaæ rzeczowo takowej.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2009, 23:21:23 wys³ane przez arteq » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Grudzieñ 30, 2009, 23:21:13 »

Zadne cudze objawienia nie sa na nic dowodem, Wiesz ja mialam wczoraj objawienia iz KK jest najwiekszym oszustem wszechczasow. ... Wierzysz w to?

Jaki dowod ze sa jakies opetania i zniewolenia? Sa to choroby psychiczne ludzi  nic wiecej , medycyna to tlumaczy.
reszta to naiwna wiara tych , ktorzy chca wierzyc nic wiecej , nie ma zadnych dowodow na zadna swietosc zadnej eucharystji , nazewnictwo koscielne kawalka oplatka nic wiecej , nie ma zadnego dowodu na zadna moc w kawalku oplatka, umownosc ludzi chcacych tak wirzyc , bez zadnych dowodow.
Bzdura wciskana strachem ludziom , ktorzy nie potrafili czytac i pisac.

Juz o tych eucharystycznych cudach bylo niedawno bakteria , ktora wywoluje widok podobny do ciala ludzkiego , rezszta to nadinterpretacja ludzi , ktorzy chca propagowac klamstwa.
Zadnych dowodow nie ma nawet na Boskosc Jezusa , ktora tak propaguje KK.Przedstaw chociaz jeden dowod. Czy masz?
Pisac mozna do woli ile tylko sie chce.
Wiec nie wciskaj tu wszystkim swojej jedynej prawdy bo nie istnieje ona w zadnym rzeczowym dowodzie.
Wszystko to jest tylko wykorzystaniem cudzej naiwnosci w uwierzenie w cos co wmawiaja inni.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. We Francji sprzedawalo sie do niedawna odpusty , byc moze jeszcze sie to robi.
Nieomylnosc Papierza nie powinna wydac zgody na takie bzdury i oszustwa.Po co byly ? dla zarabiania na nich pieniedzy przez kler.
Jak na razie to mamy tylko mnustwo dowodow oszustw , kk i odpowiedzialnosci za krzywdzenie naiwnych wiernych.
Taki jest prawdziwy obraz tej organizacji.

Tak naprawde masz ZERO DOWODOW na swoje bzdurne i naiwne wmawianie ludziom swojej wiary , opierasz sie tylko na plotce i zasdzie ; ktos komus powiedzial... i ktos w to uwierzyl bez dowodow. To bylo dobre w wiekach ciemnych , ale juz nie teraz.

Najpierw DOWOD na istnienie jakiegos grzechu , a pozniej DOWOD ze ma to zwiazek z jakims opetaniem . I DOWOD ze jest jakies opetanie , a nie choroba psychiczna potwierdzona klinicznie.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2009, 23:29:34 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Grudzieñ 30, 2009, 23:22:38 »

Zadne cudze objawienia nie sa na nic dowodem, Wiesz ja mialam wczoraj objawienia iz KK jest najwiekszym oszustem wszechczasow. ... Wierzysz w to?

Jaki dowod ze sa jakies opetania i zniewolenia? Sa to choroby psychiczne ludzi  nic wiecej , medycyna to tlumaczy.
reszta to naiwna wiara tych , ktorzy chca wierzyc nic wiecej , nie ma zadnych dowodow na zadna swietosc zadnej eucharystji , nazewnictwo koscielne kawalka oplatka nic wiecej , nie ma zadnego dowodu na zadna moc w kawalku oplatka, umownosc ludzi chcacych tak wirzyc , bez zadnych dowodow.
Bzdura wciskana strachem ludziom , ktorzy nie potrafili czytac i pisac.

Juz o tych eucharystycznych cudach bylo niedawno bakteria , ktora wywoluje widok podobny do ciala ludzkiego , rezszta to nadinterpretacja ludzi , ktorzy chca propagowac klamstwa.
Zadnych dowodow nie ma nawet na Boskosc Jezusa , ktora tak propaguje KK.Przedstaw chociaz jeden dowod. Czy masz?
Wiec nie wciskaj tu wszystkim swojej jedynej prawdy bo nie istnieje ona w zadnym rzeczowym dowodzie.
Wszystko to jest tylko wykorzystaniem cudzej naiwnosci w uwierzenie w cos co wmawiaja inni.

Kiara U¶miech U¶miech

medycyna równie¿ t³umaczy Twoje "objawienia" "wêdrówki astralne" i inne ezoteryczne brednie U¶miech
zgadzasz siê?
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Grudzieñ 30, 2009, 23:30:49 »

Val Dee oraz arteq prosze poczytajcie
http://legaba.6te.net/fakty.htm
A nastepnie prosze wypowiedzcie sie.Nawet jako zazarci "katolicy" nie bedziecie w stanie mi powiedziec, ze nie otworzylo to waszych oczu.Nie smie powiedziec o sercu.Czy Wy naprawde nic nie widzicie i nic nie rozumiecie? Czy tylko udajecie.Uwazacie sie za ludzi madrych i na poziomie.Dlatego prosze poczytajcie i odniescie sie do tego.To sa fakty z Historii - Ela
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2009, 23:31:10 wys³ane przez Elzbieta » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Grudzieñ 30, 2009, 23:32:44 »

Nie wierzê w wiêkszo¶æ Twoich zapewnieñ z powodu, ¿e wielokrotnie okazywa³y siê k³amstwem. Mam wobec tego prawo aby domniemywaæ, ¿e w pozosta³ych przypadkach takze s± k³amstwami - powo³ujesz siê na to samo ¼ród³o.

Nie manipuluj. To by³ domniemany cud - i to w ustach dziennikarzy i 718 na tym forum. Wska¿ mi gdzie i kiedy KRK stwierdzi³, ¿e by³ to cud. Co wiêcej - wyra¼nie twierdzi³, ¿e trwaj± badania i do czasu ich zakoñczenia mówienie o cudzie jest b³edem.

. Liczne cuda i uzdrowienia ludzi którzy do niego siê modlili. Prosze siê tutaj nie zas³aniaæ autosugesti± i przekonaniem o w³asnej "bosko¶ci" poniewa¿ z relacji wielu osób wynika, ¿e modl±c siê do Jezusa przyznawali siê do w³asnej u³omno¶ci...
Dowodem na ukrzyzowanie moga byæ stygmaty, np. o. Pio

Wiec nie wciskaj  wszytustkim swojej jedynej prawdy bo nie istnieje ona za w zadnym rzeczowym dowodzie.Wszystko to jest tylko wykorzystaniem cudzej naiwnosci w uwierzenie w cos co wmawiaja inni.
Chyba pomyli³ Ci siê adresat - wyslij maila o tej tre¶ci do siebie. Co do "pisaæ mozna do woli" i "nie wciskaj  wszytustkim swojej jedynej prawdy bo nie istnieje ona za w zadnym rzeczowym dowodzie" doskonale o tym wiem, bo Ty robisz to nieustannie. Dlatego proszê ci±gle o argumenty. I dlaczego ci±gle odwracasz kota ogonem - zaczynasz mnie atakowaæ i mi kazaæ udowadniaæ swoje pogl±dy [w które nikomu nie ka¿ê wierzyæ, nie przedstawiam ich ajko jedyn± prawdziw± wiedzê] zamiast sama wywi±zaæ siê w pierwszej kolejno¶ci z tego gdy zosta³a¶ o to poproszona. Kiaro, to ¿enuj±ce odwracanie uwagi naprawdê nie dzia³a.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Grudzieñ 30, 2009, 23:33:42 »

No i swietnie , przynajmnie ja nie twierdze ze mam na cos priorytet i nikomu pod grozba nie kaze w nic wierzyc. Moje wolne "fantazje" mozna czytac z przymruzeniem oka dla rozrywki , bez placeia mi za nic.

Od dzisiaj bede pisala iz "snilo mi sie tak"..... Ale napewno nie nazwe siebie nieomylnym wybrancem Boga , ktory cokolwiek mowi w Jego imieniu.

ha, ha ha... dowodem na ukrzyrzowanie stygmaty? Stygmaty sa dowodem na rane krwawiaca w miejscach jej wystepowania niczym wiecej. Przypuszczac i domniemac mozna wszystko co sie tylko chce , ale DOWODU IZ STYGMATY SA DOWODEM NA UKRZYZOWANIE JEZUSA NIE MA I NIE BYLO!!! Brednie , ktore wymyslili sobie ludzie zeby w cos wierzyc nic wiecej.

Nie ma zadnych dowodow iz jakie kolwiek uzdrowienia sa cudem! Jest to tylko naiwnosc i niewiedza w prawdziwa przyczyne uzdrowien. Przedstaw konkretny dowod a nie cudza wiar w cokolwiek , bo to NIE JEST ZADEN DOWOD!

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2009, 23:41:30 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: