Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:12:54

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kody Si³ Ciemno¶ci  (Przeczytany 77901 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Grudzieñ 30, 2009, 23:52:14 »

Kiaro, nigdy nie oczekiwa³em od Ciebie niczego wiêcej ni¿ prostego stwierdzenia: "wed³ug mnie [...]" zamiast przekazywania w³asnych spostrze¿eñ i opinii jako "jedynej prawdy".

El¿bieto, info w podanym linku [takze w wersji rozszerzonej] wielokrotnie by³o podawane na tym forum - dlatego jest mi znane. Wypowiada³em siê na ten temat, ale powtórzê w skrócie - w historii chrze¶cijañstwa i jego czê¶ci - katolicyzmu - by³y, s± [i niestety podejrzewam, ¿e bêd±] uchybienia i czyny zas³uguj±ce na potêpienie i wstyd. Zapewniam, ze autentycznie i szczerze wstydzê siê za wiele rzeczy, pomimo, ¿e nie bra³em w nich udzia³u i zachowania takowe s± mi ca³kowicie obce. Niestety - ze wzglêdu na to, ¿e uwa¿am siê za katolika - cieñ ich k³adzie siê tak¿e i na mnie. Ko¶ció³ to tak¿e ludzie ze swoimi s³abo¶ciami i u³omno¶ciami, b³êdami. Zgadzam siê, ¿e szczególnie duchowni powinni ¶wieciæ przyk³adem i wykazywaæ siê wiêksz± moralno¶ci± i etyk±. Nie zamierzam wielu rzeczy negowaæ czy tez zaprzeczaæ - bo najzwyczajniej sk³ama³bym. Uwa¿am, ¿e KK musi siê zmieniæ, oczy¶ciæ, wróciæ do korzeni - nie ma innej opcji. Sam równie¿ - w miarê moich mo¿liwo¶ci - o to walczê i do tego d±¿ê.
Na temat prawdziwo¶ci niektórych z podanych w linku informacji mogliby¶my podyskutowaæ, ale nie o to w tej chwili chodzi. Wed³ug wiary katolików szatan ci±gle walczy z ko¶cio³em jako swoim najwiêkszym wrogiem. Zgodnie z objawieniami i proroctwami ma w nim swoich "ludzi", którzy s± wed³ug mnie jak ognisko gnicia. Obawiam siê, ¿e KK - jak tez ka¿da inna religia - nigdy nie bêdzie nieskazitelnie czysty, ze wzglêdu na czynnik ludzki. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e KK - jako instytucja - powinien wykazywaæ siê du¿o wiêksz± pokor±. Na szczê¶cie fundamenty/podstawy ma bardzo dobre - nauki Jezusa. Jest tez bardzo duzo ludzi - ¶wieckich i duchownych - z prawdziw±, ¿yw± wiar±.
Tak ja to widzê.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Grudzieñ 31, 2009, 00:04:07 »

Twoje kajania sie arteq nie ma zadnego zwiazku z moim poprzednim postem.
Nie masz , i nikt  nie ma ZADNEGO DOWODU na potwierdzenie zalozen tworzacych organizacje KK za prawdziwe.
Wszystko to sa wymysly ludzi , bez daznych , ale to zadnych fizycznych dowodow. Utworzone tylko i wylacznie w celu wladania i czerpania korzysci z innych ludzi na wskutek strachu.
Nakaz i zakaz stanowia PODSTAWE wymuszania posluszenstwa w stosunku do dogmatu , ktory NIE MA DAZNYCH PODSTAW NI NAUKOWYCH NI DOWODOWYCH.
Taka jest prawda o KK.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Przedstaw jaki kolwiek DOWOD na istnienie Szatana.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Grudzieñ 31, 2009, 00:09:29 »

Val Dee oraz arteq prosze poczytajcie
http://legaba.6te.net/fakty.htm
A nastepnie prosze wypowiedzcie sie.Nawet jako zazarci "katolicy" nie bedziecie w stanie mi powiedziec, ze nie otworzylo to waszych oczu.Nie smie powiedziec o sercu.Czy Wy naprawde nic nie widzicie i nic nie rozumiecie? Czy tylko udajecie.Uwazacie sie za ludzi madrych i na poziomie.Dlatego prosze poczytajcie i odniescie sie do tego.To sa fakty z Historii - Ela

jako student filozofii odebra³em odpowiednie wykszta³cenie i powy¿sze fakty nie s± dla mnie tajemnic±

p.s. dlaczego nazywasz mnie "katolikiem"?
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Grudzieñ 31, 2009, 00:31:38 »

Oczywi¶cie, ¿e nie maj± ¿adnego zwi±zku z Twoim poprzednim postem, nawet mi to przez chwilê na my¶l nie przysz³o - a kto¶ twierdzi, ¿e ma? Jak widaæ nienawi¶æ naprawdê Ciê za¶lepia. Odpowied¼ wyra¼nie skierowa³em do El¿biety na jej zapytanie - zwracaj±c siê do niej po imieniu/nicku.

Stygmaty s± faktem, FIZYCZNYM. Cudowne uzdrowienia po modlitwach skierowanych do Jezusa - równie¿ FIZYCZNE uzdrowienia. Trójca - dogmat - uczciwie to przyzna³em, dla mnie poparty licznymi, logicznymi argumentami i poszlakami. Eucharystia - wskaza³em Ci równie¿ fakty, FIZYCZNE. Je¿eli nie dostrzegasz/nie chcesz dostrzec ich fizyczno¶ci - nie jestem w stanie Ci dora¼nie pomóc.

Co do szatana - opêtania. np. Analizy Michael, nagrania z egzorcyzmów - wypowiedzi z³ych duchów i naukowa analiza tych¿e - np. ca³o¶ciowe pokrycie skali. Jak rozumiem Twoje w³asne s³owa nie s± dla Ciebie samej dowodem? Rozbawiasz mnie i zaskakujesz oskar¿aj±c sama siebie o k³amstwa:
Przedstaw jaki kolwiek DOWOD na istnienie Szatana.
Wiesz i Szatan i Lucyfer to Energie osobowosciowe , bardzo istotne w calym procesie rozwojowym , nie powinno sie lekcewazyc zadnej z nich.
Tak to bywa gdy siê nie panuje nad w³asnymi k³amstwami czy tez daje siê o¶lepiæ nienawi¶ci. Kiaro, w jaki ¶wietle stawia to Ciebie... Jak mo¿esz staraæ siê uchodziæ za powa¿n±?

Dogmat - jak sama nazwa wskazuje - nie ma dowodów naukowych.

Kiaro, zapewniam Ciê, ¿e na mnie jako na katoliku nikt niczego nie wymusza i nie usi³uje straszyæ. Raz by³a taka próba - zakoñczy³a siê fiaskiem i nigdy nie by³a ponawiana.

edit: nie, jednak nie zaskakujesz, to by³o do przewidzenia...
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 31, 2009, 00:32:39 wys³ane przez arteq » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Grudzieñ 31, 2009, 00:44:55 »

Nie ma i nie bylo zadnego DOWODU na to ze stygmaty maja zwiazek z domniemanym ukrzyzowaniem Jezusa , zwyczjnie NIE MA TAKICH DOWODOW . Sa to domniemania i przypuszczenia oraz wiara iz ma to jakikolwiek zwiazek z domniemanym ukrzyzowaniem.
Nie ma rowniez zadnego dowodu na ukrzyzowanie Jezusa , nie ma rowniez dowodu iz Jezus zyl na ziemi jako Czlowiek , zwyczjnie NIE MA!
Jest to wiara i naiwnosc wymuszona strachem przed kara Boska.
Jezeli masz jaki kolwiek DOWOD to PRZEDSTAW GO.

Przestan w koncu bredzic , nie ma ZADNEGO DOWODU NA ISTNIENIE TROJCY SWIETEJ, NIE MA!.Nie opowiadaj zadnych bzdur , albo przedstaw konkretny dowod.

Nie ma zadnego dowodu na zadne "cudowne uzdrowienia za sprawa Jezusa , czy innej tak zwanej swietej osoby. Jest tylko wiara w to, masz dowod to przedstaw go ze doonal tego np. Jezus.

Nie ma zadnych dowodow iz oplatek na wskutek modlitw stal sie cialem Jezusa , NIE MA TAKICH DOWODOW ZADNYCH, jest tylko wiara tych , ktorzy chca w to wierzyc , wiec nie wmawiaj nikomu iz to co Ty mowisz w imieniu KK jest niepodwazalna prawda , bo tak nie jest.
Ta religja istnieje dla ludzi , ktorzy chca wierzyc w takie dogmaty  , ktore zwiazku z prawda nie maja zadnego , bo nie istnieja na to zadne dowody.

Wrecz przeciwnie istnieja zapisy ( np. Zwoje z nad Morza Martwego, ktore tlumacza jak symbolika zostala wykorzystana przez KK jako doslownosc dla stworzenia owych dogmatow i calej religji).

Przedstawa jaki kolwiek dowod na istnienie zlych dochow ( skoro podwazasz istnienie Samuela , swiadczy to,  o Twojej zaklamanej dwulicowosci), przeciez nie ma Samuela , to wymysl P.Lucyny.

Ja pisze o straszeniu od wiekow wyznawcow religji KK , wprowadzaniem jej ogniem i mieczem na nowe tereny i wymuszaniu wiary przez mieszkancow terenow na ktorej ona sie pojawia.
Takie sa fakty, a pozniej do straszenia sluzy Dekalog , pieklo i wszelkie kary Boskie za "grzechy" , ktorych istnienia nie potrafisz udowodnic.

Kiara U¶miech U¶miech
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Grudzieñ 31, 2009, 09:18:16 »

Fakt, to EGO- to nic innego jak nasz osobisty agent ciemno¶ci.
Nie dajmy siê zmanipulowaæ tym ciemnym typkom! U¶miech

Teraz dok³adnie wiadomo co jest 5.
EN-Ki w³a¶nie le¿y i kwiczy, ¿e musi jednak pozostaæ w tym III -m wymiarze. Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #81 : Grudzieñ 31, 2009, 09:58:50 »

Kiaro, przedstawi³em Ci fakty, namacalne - Ty jednak w amoku nie chcesz uznaæ ich fizyczno¶ci. Miotasz, rzucasz siê, pokrzykujesz. Udowodni³em Ci, ¿e w tym chorym zwidzie raczysz nawet zaprzeczaæ sama sobie - jak taka osoba mo¿e cokolwiek do siebie dopu¶ciæ. Jak ktos jest w stanie udowodniæ Ci cokolwiek skoro TWOJE W£ASNE S£OWA s± dla CIEBIE SAMEJ k³amstwem i niewiarygodne?

Do tego przeinaczasz ciêgle i manipulujesz moimi s³owami, poniewa¿:
1. W sprawie Trójcy przedstawi³em poszlaki, pewne argumenty a nie dowody, przyznaj±c jednocze¶nie, ¿e jest to dogmat. Czego nie rozumiesz? Co oznacza s³owo dogmat?
2. W sprawie £obos-samcia od zawsze mówi³em i nadal potwierdzam to samo stanowisko:
- nie wiem czy samcio istnieje czy nie, lecz jestem pewien i udowodni³em to, ¿e w przypadku gdyby istnia³ to nie jest tym/taki jakim przedstawia go £obos
- istnieje mo¿liwo¶æ, ¿e to chore zwidy £obos, sk³aniam siê jednak ku temu, ¿e £obos zosta³a conajmniej zniewolona przez z³ego ducha
Takie stanowisko nie ma nic wspólnego z dwulicowo¶ci±.

Ty mówisz - istniej± zwoje znad morza martwego, ja mówiê istnieje Biblia z NT... Ty w celu dopasowania tych zapisów stosujesz "nak³adkê" w postaci kodu peszerowego...
Dzisiaj pójdê zakopaæ w ogródku Asterixa i Obelixa - kiedy¶ jaka¶ kobieta bêdzie siê uopiera³a, ¿e istnia³a wioska Galów którzy dziêki magicznemu napojowi stawiali opór Rzymowi... No albo chocia¿ Pana Tadeusza - wtedy kto¶ bêdzie upiera³ siê, ¿e historyczn± postaci± jest Jacek Spolica alias Robak...

Owszem, dowodami na uzdrowienie przez Jezusa s± ¶wiadectwa zostawiane np. na Jasnej Górze, wraz histori± choroby i z komentarzami lekarzy... Oczywi¶cie s³ysza³em na tym forum, ¿e cz³owiek jest w stanie sam uzdrowiæ siebie i innych - tylko jako¶ autorzy nie chcieli tego udowodniæ, ja podajê dowody na poparcie moich tez. Pomimo tego mi zarzuca siê brak wiarygodno¶ci.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #82 : Grudzieñ 31, 2009, 10:11:06 »

Arteq, patrz uwa¿nie co siê obecnie wydarzy.
Te fakty ,manipulacji od III go wieku s± tego niezbitym dowodem- g³ównych interesów materialnych
klechostanu, oraz ich ludzkich ka¼ni - dla usuniêcia niewygodnych, którzy by Im bru¼dzili w interesach a¿ do czasów obecnych.
Czy Ty tego nie widzisz?
To oni sami s± drogami ciemno¶ci i wystêpku.
¯a³ujê tylko ,¿e mieszaj± w to Boga, bo oni nie s± Jego godni.
Ale od wieków to oni rz±dz±.
Na szczê¶cie id± czasy , które ich mroczne wystêpki i czyny wyp³ywaj± na ¶wiat³o dzienne.
Wiedz,¿e sam jestem katolikiem i mam bierzmowanie.
Pozdrawiam. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 31, 2009, 10:14:04 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #83 : Grudzieñ 31, 2009, 11:05:34 »

Widzê i ubolewam. Jednocze¶nie uwa¿am, ¿e to bardzo dobrze, ¿e wszelkie wystêpki wychodz± na jaw - to jest konieczne do oczyszczenia siê KK. Zauwa¿am tez wiele wspania³ych osób w¶ród duchownych, ¿yjacych prawdziw±, ¿ywi± wiar± i prawd±.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Grudzieñ 31, 2009, 12:10:14 »

arteq oskarzasz o zwidy innych a sam na nich opierasz swoje twierdzenia , przedstaw DOWOD ze to Jezus na Jasnej Gorze uzdrowil kogokolwiek DOWOD , a nie domniemania i naiwne przypuszczenia i chec wiary ze tak bylo.
Masz  Ty albo ktokolwiek DOWOD NA TO? , bzdura wymyslona ,brak wiedzy  i manipulacja swiadomoscia wiernych tej bzdurze przez KK.
Dowod moze istiec tylko na to ze ktos byl chory a jest zdrowy i nic wiecej a , jak zostal uzdrowiony i przez kogo? Nie ma takich dowodow naukowych.

Mowisz ze nie ma zadnego dowodu na Trojce KK? No to ludziom KK w glowach miesza falszem wymyslonym dla wladzy , bo nie ma takiej TROJCY w jednej osobie TROJCA TO TROJE , PRAWDA? A TROJCA W JEDNI TO JEDNIA PODZIELONA NA TRZY PO 1/3 czyli nadal JEDNIA A NIE TROJCA chyba matematyka to potwierdza.
Ale oczywiscie manipulasja i zastraszanie KK jest tak silne ze czlowiek ze strachu jest w stanie uwierzyc we wszystko co mu wmowia ci okrutni ludzie.

W sprawie religji KK NIE PRZEDSTAWILES ZADNYCH DOWODOW NA NIC , co najwyzej nieudolne usilowanie manipulacji za pomoca wypisywanych zdur.
Nie masz i nikt nie ma zadnych dowodow;

1. Na istnienie grzechu.
2.Na swietosc wody swieconej
3.Na Trojce ze jest wedlug opisu
4.Na istnienie ciala Jezusa w oplatku
5.Na odpuszczenie grzechow przez ksiezy
6.Na istnienie piekla , ktorym straszy sie wiernych
7.Na swiete pochodzenie stygmatow
I na wiele innych rzeczy , ktore KK nazywa dowodami na prawde swojego kosciola

Jest to  zbior naiwnosci wmawianych wiernym w celu podpozadkowania sobie ich , dla czerpania z nich wszelakich korzysci. A kto to robi i w jakim celu? Kto wlada tymi ludzmi , ktorzy opowiadaja innym takie brednie?
ROBIA TO SILY CIEMNOSCI.
Normalnie myslacy ludzie odkryli to juz dawno , gdyz dowodem na to sa wszystkie nieprawosci KK , ktore od wiekow sa publiczne.
DOBRO , niE NISZCZY , NIE MALTERTUJE , NIE ZABIJA , NIE WYMUSZA , NIE KLAMIE I NIE WYKORZYSTUJE NIEWIEDZY LUDZKIEJ, NIE MANIPULUJE JEJ SWIADOMOSCIA , I NIE STRASZY NICZYM.

PORA TO ZROZUMIEC I NIE WMAWIAC LUDZIOM IZ TE CECHY  ,  KTORE SA UDZIALEM KK REPREZETUJE DOBRO.

Wspolczesni ludzie to nie idjoci , juz nie daja sie tak bezczelnie robic w "konia"

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #85 : Grudzieñ 31, 2009, 12:15:22 »

a propos uzdrowieñ:
http://www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/dusza/wiara-czyni-cuda_36535.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Grudzieñ 31, 2009, 12:39:38 »

NIE MA ¯ADNEGO DOWODU NA ISTNIENIE JEZUSA CHRYSTUSA - ¯ADNEGO!

jest natomiast wiele na istnienie wtajemniczonych gnostyków oraz NAMACALNE dowody na osadê Qumran i autentyczne Zwoje z nad Morza Martwego - liczy siê przekaz a nie osoba...

pisa³em 718 razy co oznaczaj± GRECKIE s³owa IESOUS CHRiSTOS (to nie jest imiê i nazwisko tak jak "jan kowalski" lecz bardziej co¶ jak "Benedykt XVI" - jasno napisa³em?!), nie napiszê wiêc ca³o¶ci po raz 719...

Kap³an
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Grudzieñ 31, 2009, 16:55:21 »

tak jak nie ma zadnego dowodu ze istnieje Bog, szatan, czy cokolwiek innego... jednak jezeli sie wierzy ze cos istnieje to nie ma innej drogi niz ta ktora on wskazal - tz milosc:)
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #88 : Grudzieñ 31, 2009, 18:05:18 »

Tytu³em sprostowania:
w jednym z postów da³em siê wpu¶ciæ w maliny i postawi³em na jednej linii Krom'a z Si³ami Ciemno¶ci. Kiedy¶, z pó³tora roku temu czyta³em o Krom'ie na stronie http://www.sm.fki.pl/ , ale wylecia³o mi z g³owy kto i co jest co. Teraz po przeczytaniu do koñca Kodu Si³ Ciemno¶ci ol¶ni³o mnie, ¿e Krom nie ma nic wspólnego z tymi si³ami. Krom to Wielkie Centralne S³oñce, o którym równie¿ wspominaj± ci od negatywizmów, jednak jest neutralny. Nie trzyma ¿adnej ze stron, ni z³ych, ni dobrych. Na mój gust jest On czym¶ na wzór jakby najwy¿szego Boga. To ON czyli WCS pozwoli³ na zaistnienie wszech¶wiata dualnego, sam jednak jest zupe³nie neutralny.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Grudzieñ 31, 2009, 18:10:22 »

Tytu³em sprostowania:
w jednym z postów da³em siê wpu¶ciæ w maliny i postawi³em na jednej linii Krom'a z Si³ami Ciemno¶ci. Kiedy¶, z pó³tora roku temu czyta³em o Krom'ie na stronie http://www.sm.fki.pl/ , ale wylecia³o mi z g³owy kto i co jest co. Teraz po przeczytaniu do koñca Kodu Si³ Ciemno¶ci ol¶ni³o mnie, ¿e Krom nie ma nic wspólnego z tymi si³ami. Krom to Wielkie Centralne S³oñce, o którym równie¿ wspominaj± ci od negatywizmów, jednak jest neutralny. Nie trzyma ¿adnej ze stron, ni z³ych, ni dobrych. Na mój gust jest On czym¶ na wzór jakby najwy¿szego Boga. To ON czyli WCS pozwoli³ na zaistnienie wszech¶wiata dualnego, sam jednak jest zupe³nie neutralny.

Zeby stwierdzic czym jest Krom i jaka pelni funkcje naprawde trzeba przynajmniej przeczytac jakoms z ksiazek. Nie Darku , Krom nie jest neutralny , posiada swoj bardzo jawny program , oraz interes. Jest nim zgromadzenie jak najwiekszej ilosci Swiadomosci w ramach wlasnego istnienia , bez nich on nie bedzie istnial.

Jest to caly czas walka o pola swiadomosci , o zwiekszanie mocy swojej pprzez zespolone wladanie nimi. A czy nazwe do kontaktu z czlowiekiem  przybierze Krom czy cos innego? To naprawde nie jest wazne.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 31, 2009, 18:12:17 wys³ane przez Kiara » Zapisane
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #90 : Grudzieñ 31, 2009, 18:11:31 »

Sprawd¿my, jak dzieli nas jêzyk...
Dlaczego Krom a nie Stwórca Wszechrzeczy, lub Pleroma, albo chocia¿ JHVH???
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #91 : Grudzieñ 31, 2009, 19:27:05 »

Zapraszam do Czêstochowy i proszê zapoznaæ siê z kronikami Kiaro, a dopiero potem spróbowaæ napisaæ, ¿e s± to brednie. S± równie¿ dowody na to, ¿e modlili siê cz³onkowie rodziny chorego, a on ozdrowia³ na drugim koñcu Polski. Modlili siê przez wstawiennictwo do Chrystusa. Skoro jest skutek to musi byæ przyczyna. Ludzie zwracali siê personalnie w modlitwach do Jezusa. Jak my¶lisz, wy-mysliciele uzdrowili kogo¶?
Co do eucharystii - jeszcze raz odsy³am do podanych wcze¶niej linków... Wyt³umacz opisane zjawiska naukowo, wtedy udowodnisz wszystkim, ¿e cudów nie by³o. ¦lepe zaprzeczanie faktom nic nie da.

Ale¿ siê miotasz i pokrzykujesz. Niestety nic Ci to nie da. Wypowiedziane przez Ciebie k³amstwa pozostan± k³amstwami, a brak wiarygodno¶ci tak¿e pozostaje.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #92 : Grudzieñ 31, 2009, 19:37:11 »

Sprawd¿my, jak dzieli nas jêzyk...
Dlaczego Krom a nie Stwórca Wszechrzeczy, lub Pleroma, albo chocia¿ JHVH???

Taki podzia³ nie koniecznie musi byæ wynikiem niezrozumienia. Swego czasu wyczyta³em gdzie¶(niestety nie pamiêtam ju¿ gdzie), a pó¼niej równie¿ w sesjach natkn±³em siê na to, ¿e w¶ród Bogów tez istnieje hierarchia. Na sesji prywatnej u p. Lucyny zapyta³em o to i En-Ki wyja¶ni³ mi ¿e najwy¿szy jest Jehowa, jednak mniemam i¿ jest wielu innych Bogów. Kto wie czy nie jest to tak, ze ka¿da galaktyka ma swojego Boga. Niemniej jednak Jehowa i Krom zaliczaj± siê do tych najwy¿szych. Chyba, bo to tylko moje mizerne kancypowanie.

sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #93 : Grudzieñ 31, 2009, 19:42:47 »

Arteq- w jednym z numerów Nieznanego ¶wiata by³ podany przyk³ad profesora , który przygotowa³ swoich asystentów i studentów do leczenia na odleg³o¶æ bez wiedzy chorego. By³o kilka przypadków potwierdzonych, jako wyniki badañ, ¿eby nie by³o. Jednak w du¿ej mierze  w grupie "uzrawiaczy" naukowych liczy³a siê empatia, wspó³odczuwanie i w³a¶ciwa motywacja. "Strzykaczem" by³a wiara w dowody naukowe profesora.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Grudzieñ 31, 2009, 19:46:27 »

no wlasnie to wiara uzdrawia...i wiara czyni cuda..sam Jahszuah (zbawienie jest u Jah:) nie mowil ze to on uzdrawia...ale ze to uzdrawia wiara tych co w niego wierza a on jest przekaznikiem kogos wiekszego, no wlasnie zalezy wo co sie wiezy i jak
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #95 : Grudzieñ 31, 2009, 19:49:09 »

...i zale¿y od uzdrowionego, co dalej zrobi z tym darem ozdrowienia Z³y
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #96 : Listopad 01, 2010, 13:09:14 »

No dobra, dobierzmy siê "do skóry'  Mrugniêcie KROM'owi  Du¿y u¶miech i chwilowo umie¶æmy go po¶ród "Si³ Ciemno¶ci".

Cytat: Kiara
Darek , ze KROM to materialna cywilizacja to juz chyba wiesz?  Posiadajaca statki kosmiczne , ingderujaca w swiat materialny.

No w³a¶nie, czy to materialna cywilizacja?
W Twym przekonaniu tak jest, ja natomiast nie do koñca zgodzi³bym siê z takim postrzeganiem.
Za³ó¿my, ¿e jest tak jak piszesz, choæ co¶ we mnie "krzyczy", ¿e nijak tak nie mo¿e byæ, to co w tym dziwnego, ¿e posiadaj± jak±¶ flotê kosmiczn±.
Wszak zwolennicy strony "¶wiat³a" równie¿ takowa siê pos³uguj±, no chyba ¿e w Twoim mniemaniu "¶wiat³o" to tylko istoty duchowe, niematerialne, którym zbêdne jest pos³ugiwanie siê technologi±? Mrugniêcie

W jakim celu?

W takim samym w jakim "¶wetli¶ci" pos³uguj± siê swoj±. Ka¿dy z nich chce co¶ dla siebie ugraæ. Ot i ca³a tajemnica. Du¿y u¶miech

A ze przekazuja rozne informacje o sobie , a to normalne  wszak ; "kazda sroka swoj ogonek chwali..."

Bardzo celne spostrze¿enie, z którym zgadzam siê w 110%. Mrugniêcie

Centralne slonce w stosunku do czego?

IHVH , to wladza nad  czterema zywiolami , przez ktore sie tworzy, czy przez KROM sie tworzy?

Dla mnie nie jest to tak jednoznaczne, jak dla Ciebie. Uwa¿am, ¿e nale¿y to dok³adnie (na miarê naszych mo¿liwo¶ci) wyja¶niæ.
Wg mnie zawê¿asz postrzeganie niektórych aspektów do widzenia ¶wiata oczami "my¶licieli". To swego rodzaju "upo¶ledzenie" - nie obra¼ siê, nie piszê tego personalnie i nie w celu dogryzienia Ci.
Zauwa¿y³em jednak, ¿e nawet g³ówna prekursorka "my¶licieli" E. Nowalska inaczej to kreuje ni¼li Ty. Jednak to zupe³nie inny temat. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 13:20:45 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #97 : Listopad 01, 2010, 14:41:28 »

"Centralne slonce w stosunku do czego?

IHVH , to wladza nad  czterema zywiolami , przez ktore sie tworzy, czy przez KROM sie tworzy?

Dla mnie nie jest to tak jednoznaczne, jak dla Ciebie. Uwa¿am, ¿e nale¿y to dok³adnie (na miarê naszych mo¿liwo¶ci) wyja¶niæ.
Wg mnie zawê¿asz postrzeganie niektórych aspektów do widzenia ¶wiata oczami "my¶licieli". To swego rodzaju "upo¶ledzenie" - nie obra¼ siê, nie piszê tego personalnie i nie w celu dogryzienia Ci.
Zauwa¿y³em jednak, ¿e nawet g³ówna prekursorka "my¶licieli" E. Nowalska inaczej to kreuje ni¼li Ty. Jednak to zupe³nie inny temat. U¶miech"
Darek.

Czy mogl bys to bardziej jasno wytlumaczyc , bo niezbyt dobrze zrozumialam , a co za tym idzie nie moge dyskutowac.

Nie wiem jaki poglad na ten temat ma Nowalska , bo z nia nie dyskutowalam o nim. Natomiast wiem ( bo bralam udzial w spotkaniach  w ktorych pojawialy sie energie ciemnosci) jaka jest ich pozycja w stosunku do Energii Myslicielskich.

Zadne z Energii w swiecie Energii  nie sa degradowane w znaczeniu ich wartosci jako Energii , ani dyskryminowane za osobisty obraz ( jasny czy ciemny) , bo w Zaswiatach glowna wartoscia jest wolnostojenstwo.

Jednak Ziemia i rozwoj ludzkosci posiada droge  rozwojowa w gore , do jasnosci , ciepla dobra , ktore sa skladowymi milosci bezwarunkowej. Kto droge ta blokuje usilujac odwrocic wartosci , oraz zawladnac przestrzenia energii dla ktorych te wartosci stanowia priorytet. Okreslany jest przez nas w naszym jezyku sila zla.

Sily zla maja prawo istniec , maja prawo do swojej przestrzeni (w swoim  systemie wartosci ) maja rowniez prawo do czynienia zla dla wlasnego tak pojmowanego dobra.

Ale ci , ktorzy wybrali inny system wartosci niz oni maja prawo nim zyc i przezen sie rozwijac i wzrastac. Dlatego istnieja ludzie jak ja , ktorzy odkrywaja te sprzecznosci , oraz manipulacje sluzace udaremnieniu zawladniecia Ludzkoscia za pomoca podstepu.

I nic w tym zlego nie ma.
Kazdy wybierze dla siebie przestrzen  ktora jest mu blizsza , czyli jasnosci lub ciemnosci. Ale swiadomie z pelnia wiedzy o tm a nie przez ciagla manipulacje informacja.

Wolna wola jest akceptowana na 110 % , a jest ona tylko wowczas wolna gdy nie jest poddana iluzji prawdy.

Kiara U¶miech U¶miech
pheasant
Go¶æ
« Odpowiedz #98 : Marzec 29, 2011, 12:32:55 »

Autor Ramaathis - Mam
Wbrew pozorom bardzo ciekawa ksi±¿ka.
Przekaz oczywi¶cie chanelingowy (choæ to mój wniosek). Ksi±¿ka przedstawia z "pierwszej rêki" informacje od tych, którym przypina siê ³atkê diab³ów, szatanów i demonów. Na bazie porozumienia, jakie zawarli z si³ami ¶wiat³a, przedstawiaj± swoje sposoby manipulowania cywilizacjami, równie¿ nami.
W pierwszym rozdziale wyja¶niaj± w jakim celu przekazuj± te informacje, wspominaj± o ró¿nych sposobach manipulowania lud¼mi, choæ jeszcze nie wymieniaj± ich z nazwy, poza jednym: RELIGIA - to ich ulubiony sposób manipulowania masami, oczywi¶cie nie jedyny.
Kto czyta³, nich siê wypowie, kto za¶ nie mia³ tej mo¿liwo¶ci to serdecznie polecam.

Dariusz a nie pomy¶la³e¶, ¿e w³a¶nie to o czym piszesz to jest manipulacja Z³ego, który chce Ci wmanipulowaæ ¿e on nie jest Diab³em, a Religia to manipulacja, ¿eby¶ my¶la³, ¿e on jest Z³y, a tak na prawde wcale nie jest???
Zastanów siê. Wszystko to mo¿e byæ znacznie prostrze ni¿ nam siê wydaje.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #99 : Marzec 30, 2011, 12:02:55 »

Post >Grety< przenios³em do Przekazy, chanelingi, kontakty

Cytat: Pheasant
Dariusz a nie pomy¶la³e¶, ¿e w³a¶nie to o czym piszesz to jest manipulacja Z³ego, który chce Ci wmanipulowaæ ¿e on nie jest Diab³em, a Religia to manipulacja, ¿eby¶ my¶la³, ¿e on jest Z³y, a tak na prawde wcale nie jest???
Zastanów siê. Wszystko to mo¿e byæ znacznie prostrze ni¿ nam siê wydaje.

"Kto puka temu otworz±,
kto szuka ten znajduje ...".

Rzecz± ludzk± jest pytaæ, szukaæ. Wci±¿ to czyniê i im wiêcej siê dowiadujê tym ciekawiej siê robi. Niekiedy "drzwi" same siê otwieraj±. Du¿y u¶miech Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 12:07:40 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: