Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 17:56:56

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dziennik snów - pisz tutaj !  (Przeczytany 145892 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
nagumulululi
Go¶æ
« : Styczeñ 06, 2010, 11:24:26 »

Je¿eli mia³e¶ niezwyk³y sen, w którym wystepuj± dziwaczne symbole, opisz go tutaj. Zastanowimy siê co wspólnego maj± ze sob± ludzie interesujacy siê ¦l꿱. Przed snem koniecznie zachowaj w sobie intencje na temat tajemnic ¦lê¿y a napewno co¶ ci siê przy¶ni. Przypadków nie ma jak wiadomo niektórym i dlatego musi istnieæ punkt wspólny który przyciaga tutaj ludzi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 06, 2010, 12:18:48 »

Taki "sen"....

To nie byl sen , to byly stany dziecka okolo 5 letniego , ktore czesto bawilo sie samo. W pewnych mometach  pojawiala sie tecza laczaca dziecko z cudna gora w lesie i to dziecko fizycznie szlo po tej teczy ( tak czulo i widzialo) do miejsca na gorze.
Dziecko wowczas mieszkalo  okolo 30 km od Slezy , nie mialo o nie zadnego pojecia. Oczywiscie nigdy nikomu nie opowiadalo o swoich wedrowkach, nawet nie wiedzialo ze bywalo na Slezy.

Przypadkowo na jednym ze spotkan towarzyskich pojawila sie kobieta , ktora tez opowiadala o swoich dzieciecych wedrowkach po teczy, nie na Sleze , nie na gore , ale byly.
Wowczas nastapilo zrozumienie iz to nie byly dzieciece fantazje. Lokalizacja gory i poznanie jej nastapily przy pierwszej bytnosci na niej, bylo to dokladnie miejsce z wedrowek po teczy.

Kiara U¶miech U¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 06, 2010, 12:26:03 »

Temat jest bardzo ciekawy i dobrze ze tu otworzony. Mam tylko jedno pytanie, czy te sny tu zapisywane
musza dotyczyc tylko Slezy. Jesli tak, to ja otworze nowy temat na temat snow ogolnie.Pozdrawiam Rafaela
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 06, 2010, 12:36:12 »

Taki "sen"....

To nie byl sen , to byly stany dziecka okolo 5 letniego , ktore czesto bawilo sie samo. W pewnych mometach  pojawiala sie tecza laczaca dziecko z cudna gora w lesie i to dziecko fizycznie szlo po tej teczy ( tak czulo i widzialo) do miejsca na gorze.
Dziecko wowczas mieszkalo  okolo 30 km od Slezy , nie mialo o nie zadnego pojecia. Oczywiscie nigdy nikomu nie opowiadalo o swoich wedrowkach, nawet nie wiedzialo ze bywalo na Slezy.

Przypadkowo na jednym ze spotkan towarzyskich pojawila sie kobieta , ktora tez opowiadala o swoich dzieciecych wedrowkach po teczy, nie na Sleze , nie na gore , ale byly.
Wowczas nastapilo zrozumienie iz to nie byly dzieciece fantazje. Lokalizacja gory i poznanie jej nastapily przy pierwszej bytnosci na niej, bylo to dokladnie miejsce z wedrowek po teczy.

Kiara U¶miech U¶miech

1. Co to znaczy "to by³y stanym to nie by³ sen"? Wizje?
2. 30 km od ¦lêzy oznacza? Jaka miejscowo¶æ je¿eli to nie tajemnica? Strzelin, ¦widniaca, Strzegom? Czy co¶ innego?

===========================

Temat jest bardzo ciekawy i dobrze ze tu otworzony. Mam tylko jedno pytanie, czy te sny tu zapisywane
musza dotyczyc tylko Slezy. Jesli tak, to ja otworze nowy temat na temat snow ogolnie.Pozdrawiam Rafaela
Na razie tutaj.

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 07, 2010, 22:28:43 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 06, 2010, 12:59:14 »

Taki "sen"....

Kiara U¶miech U¶miech

1. Co to znaczy "to by³y stanym to nie by³ sen"? Wizje?
2. 30 km od ¦lêzy oznacza? Jaka miejscowo¶æ je¿eli to nie tajemnica? Strzelin, ¦widniaca, Strzegom? Czy co¶ innego?

Nie nie sny , zdarzenia na jawie w trakcie pieknej slonecznej pogody. Miejsce to Swiebodzice , raczej podzamcze Ksiaz.
Ale jakie to ma znaczenie?

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2010, 12:59:50 wys³ane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 06, 2010, 13:19:19 »

Nie nie sny , zdarzenia na jawie w trakcie pieknej slonecznej pogody. Miejsce to Swiebodzice , raczej podzamcze Ksiaz.

Kiara U¶miech U¶miech
Wszystko ma znaczenie. Tym dzieckiem oczywiscie by³a¶ ty, jak mniemam, wci±gana do krainy bogów id±c pradawnym mostem.

Wyjd¼ na ¦le¿ê o okre¶lonych porach roku i zobacz horyzont. Gdzie wstaje s³oñce i zachodzi.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2010, 13:21:27 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 06, 2010, 13:36:34 »

Kiara U¶miech U¶miech
Wszystko ma znaczenie. Tym dzieckiem oczywiscie by³a¶ ty, jak mniemam, wci±gana do krainy bogów id±c pradawnym mostem.

Wyjd¼ na ¦le¿ê o okre¶lonych porach roku i zobacz horyzont. Gdzie wstaje s³oñce i zachodzi.

Albo gdzie bedzie wstawalo i zachodzilo , lub , gdzie wstawalo i zachodzilo.....

Bylam ostatnio na Slezy , bylam na wiezy , wiem co sie tam dokonalo , ale o tym juz pisac nie bede bo nie chce byc ciagle oceniana miarkami roznych ludzi.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Moze w takim razie wyjasnisz mi polozenia Ksiaza w stosunku do Slezy i Twoje interpretacje tych faktow, istotnie wychowalam sie na podzamczu i zamek znam , od piwnicy po poddasze.
W czasach mojego dziecinstwa byl " dostepny" dla dzieciecych zabaw... , chociaz byly tez czasy iz pilnowalo go wojsko.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2010, 13:40:25 wys³ane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 06, 2010, 13:54:33 »

Kiara U¶miech U¶miech

Albo gdzie bedzie wstawalo i zachodzilo , lub , gdzie wstawalo i zachodzilo.....

Bylam ostatnio na Slezy , bylam na wiezy , wiem co sie tam dokonalo , ale o tym juz pisac nie bede bo nie chce byc ciagle oceniana miarkami roznych ludzi.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Moze w takim razie wyjasnisz mi polozenia Ksiaza w stosunku do Slezy i Twoje interpretacje tych faktow, istotnie wychowalam sie na podzamczu i zamek znam , od piwnicy po poddasze.
W czasach mojego dziecinstwa byl " dostepny" dla dzieciecych zabaw... , chociaz byly tez czasy iz pilnowalo go wojsko.
Poczekam a¿ wiêcej napiszesz. Je¿eli masz opory to pisz na priv. w sprawie ¦lê¿y. Poza tym je¿eli bedziesz podawaæ informacje pewnym stopniu "¼rodlowe" (o ile) to nikt nie bedzie ciê atakowa³, pod warunkiem ¿e nie bedziesz filoizofowaæ, U¶miech)).
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2010, 13:56:55 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 06, 2010, 14:27:26 »

W takim razie bedziesz musial dlugo poczekac , bo nic wiecej nie napisze. Tego typu dyskusjach albo rodzi sie zaufanie i wymiana informacji , albo jest 'wyciaganie "  ich od kogos w znanym sobie celu...

Przykro mi ale ja w tego typu uklady nie wchodze.

Pozdrawiam.

Kiara U¶miech U¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 06, 2010, 15:12:56 »

W takim razie bedziesz musial dlugo poczekac , bo nic wiecej nie napisze. Tego typu dyskusjach albo rodzi sie zaufanie i wymiana informacji , albo jest 'wyciaganie "  ich od kogos w znanym sobie celu...

Pozdrawiam.

Kiara U¶miech U¶miech
Je¿eli wszystkie rozmowy z tob± tak siê koñcz± to nic nie poradzê. Z ciebie przecie¿ nie wyci±gam informacji,za to ty siê rozpisujesz tysi±cami tematów na forum. Je¿eli brak zaufania determinuje twoje zachowanie, trudno, ty opisa³a¶ tu wizje, czy sen. Nie mam za³o¿enia takiego jak artq, wedle którego jeste¶ oszustk± i furiatk±, ale raczej szukam czego¶ inspiruj±cego do dalszych poszukiwañ. Przyznaje szczerze ¿e twoje m±dro¶ci nie bardzo mi le¿±, za to byæ mo¿e twoje sny lub wizje by³yby bardziej autentyczne, o ile takie mia³a¶.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 06, 2010, 15:33:45 »

Pozdrawiam.

Kiara U¶miech U¶miech
Je¿eli wszystkie rozmowy z tob± tak siê koñcz± to nic nie poradzê. Z ciebie przecie¿ nie wyci±gam informacji,za to ty siê rozpisujesz tysi±cami tematów na forum. Je¿eli brak zaufania determinuje twoje zachowanie, trudno, ty opisa³a¶ tu wizje, czy sen. Nie mam za³o¿enia takiego jak artq, wedle którego jeste¶ oszustk± i furiatk±, ale raczej szukam czego¶ inspiruj±cego do dalszych poszukiwañ. Przyznaje szczerze ¿e twoje m±dro¶ci nie bardzo mi le¿±, za to byæ mo¿e twoje sny lub wizje by³yby bardziej autentyczne, o ile takie mia³a¶.

Otrzymales jeden jako kredyt zaufania... i swietnie ze napisales to co powyzej. Uswiadomilo mi to zi nasze oglady rzeczywistosci sa calkowicie inne , nie jest nam po drodze analizowanie tych samych zjawisk.

Zycie  nie polega na ogladaniu wizji i snow i ocenianiu ludzi wedle  nich.   Ale na przezywaniu  zdarzen wyciaganiu wnioskow prowadzacych  na droge lepszej jakosci.

Ocenianie mnie przez osoby typu arteq , nie ma dla mnie zadnego znaczenia.

Ocenianie kogokolwiek jest dla mnie niewlasciwoscia , ja oceniam  stworzone tresci , nie osoby je tworzace. Wowczas wybieram wspolna przestrzen , lub nie. System wartosci prezetowany przez kogos jest wyznacznikiem tej przestrzeni nic wiecej.
Ja , moje sny i wizje tworzymy moja madrosc  , jednie , nie da sie tego rozdzielic, jedno uczestniczy w drugim , tworzac  moj swiat.

Wiem iz do Ciebie przemawiaja inne argumety niz te , ktore stanowia moje wartosci , zbyt duza rozbierznosc.
Dlatego uwazam , ze nasze drogi nie maja powodow by sie mialy laczyc.
I niech tak pozostanie, bez oceniania mnie i mojej madrosci.

Zwyczajnie nie przekaze Ci mojej wiedzy ponadto co pisze na forum, bo nie mam do Ciebie zaufania.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2010, 15:39:17 wys³ane przez Kiara » Zapisane
muszin
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 06, 2010, 15:47:06 »

ja na dwa dni przed nowym rokiem mialem sen, w którym sta³em nad morzem pe³nym bezg³owych ryb niestety ... po kilku dniach do mnie dotar³o co to mo¿e znaczyæ, ale niech ka¿dy interpretuje to jak chce U¶miech
bond
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 06, 2010, 17:34:35 »

Kiara U¶miech U¶miech

Czemu nie? nie mam miarki, nie bedê oceniaæ, a chêtnie poczytam , co siê tam dokona³o U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2010, 17:35:04 wys³ane przez bond » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 06, 2010, 17:43:05 »

Kiara U¶miech U¶miech

Czemu nie? nie mam miarki, nie bedê oceniaæ, a chêtnie poczytam , co siê tam dokona³o U¶miech

Nauczona doswiadczeniem , nie napisze  nic na co nie mam fizycznego dowodu , lub logicznego wytlumaczenia.
Ciekawosc ludzi nie jest dla mnie motywem inspiracyjnym do zwierzen osobistych.
Przykro mi bond.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2010, 17:43:35 wys³ane przez Kiara » Zapisane
bond
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Styczeñ 06, 2010, 17:50:00 »

Nie, nie wymagam zwierzen osobistych , myslalam , ze zamierzalas napisac cos o historii slezy
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Styczeñ 06, 2010, 17:56:06 »

Nie, nie wymagam zwierzen osobistych , myslalam , ze zamierzalas napisac cos o historii slezy

Tak bond o historii Slezy ale laczy sie to z moimi osobistymi doswiadczeniami, nie da sie tego rozdzielic. Wole wiec przemilczec , bo sa to tez moje osobiste kontakty z Duninami.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2010, 18:06:42 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Styczeñ 06, 2010, 18:04:58 »

analiza snów nastêpuje na poziomie MISTRZ-UCZEÑ, mam na my¶li, ¿e to ten bardziej rozwiniêty duchowo i do¶wiadczony analizuje tego mniej je¶li w ogóle

ja mia³em wiele lat temu sen o S£OÑCU i PIRAMIDZIE i liczbie 718 - nied³ugo potem trafi³em na PCh i napisa³em do AW, ¿e "ich" ¦lê¿a ma 718 metrów a ta liczba "narodzi³a siê" w pewnym sensie w Egipcie w Kairze - tam gdzie PCh zmierza

by³o to mocno symboliczne - teraz rozumiem, ¿e na ¦lê¿y jest jakby BRAMA ³±cz±ca POLSKÊ i EGIPT - to bezpo¶redni link pomiêdzy tymi dwoma miejscami, czyta³em ostatnio, ¿e przez ¦lê¿e idzie lay lines - tzw. ¶cie¿ki smoka i przechodz± przez Kraków i Czakram Wawelski i dalej do Egiptu

mi to mówi wiele...

Kap³an 718 .'.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2010, 18:06:08 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Styczeñ 06, 2010, 18:10:45 »

analiza snów nastêpuje na poziomie MISTRZ-UCZEÑ, mam na my¶li, ¿e to ten bardziej rozwiniêty duchowo i do¶wiadczony analizuje tego mniej je¶li w ogóle

ja mia³em wiele lat temu sen o S£OÑCU i PIRAMIDZIE i liczbie 718 - nied³ugo potem trafi³em na PCh i napisa³em do AW, ¿e "ich" ¦lê¿a ma 718 metrów a ta liczba "narodzi³a siê" w pewnym sensie w Egipcie w Kairze - tam gdzie PCh zmierza

by³o to mocno symboliczne - teraz rozumiem, ¿e na ¦lê¿y jest jakby BRAMA ³±cz±ca POLSKÊ i EGIPT - to bezpo¶redni link pomiêdzy tymi dwoma miejscami, czyta³em ostatnio, ¿e przez ¦lê¿e idzie lay lines - tzw. ¶cie¿ki smoka i przechodz± przez Kraków i Czakram Wawelski i dalej do Egiptu

mi to mówi wiele...

Kap³an 718 .'.

Tak to prawda, a oprucz tego Sleza symbolizuje 1 z 4 zywiolow , zywiol powietrza. To on zostal  tam niedawno odblokowany.
W Polsce sa dwa zywioly ( czakramy reprezetujace je) , bardzo dlugo byly zablokowane , teraz juz pracuja w zespole.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2010, 18:11:15 wys³ane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Styczeñ 06, 2010, 18:16:22 »

mi to mówi wiele...

Kap³an 718 .'.
W takim razie opowiedz ten sen ze szczego³ami, pozornie ma³o istotnymi. Tre¶æ snu istotna kryje siê w¶ród ma³o istotnych i pozornie b³achych tre¶ci niedostrzegalnych przez ¶wiadomo¶æ. To jedyna droga komunikacji z "czym¶ tam". Pozosta³e tre¶ci mog± byæ zwyk³ym chciejstwem ¶wiadomo¶ci , która t³umi istotne tre¶ci.

===============================

Tak to prawda, a oprucz tego Sleza symbolizuje 1 z 4 zywiolow , zywiol powietrza. To on zostal  tam niedawno odblokowany.
W Polsce sa dwa zywioly ( czakramy reprezetujace je) , bardzo dlugo byly zablokowane , teraz juz pracuja w zespole.

Kiara U¶miech U¶miech

Prosi³em od ¼rod³a a nie twoje wym±drzanie siê.

=========================================

ja na dwa dni przed nowym rokiem mialem sen, w którym sta³em nad morzem pe³nym bezg³owych ryb niestety ... po kilku dniach do mnie dotar³o co to mo¿e znaczyæ, ale niech ka¿dy interpretuje to jak chce U¶miech
I jaK to interpretujesz?

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 07, 2010, 22:27:21 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Styczeñ 06, 2010, 19:51:20 »

Je¶li przyj±æ, ¿e ryba jest symbolem chrze¶cijan, to morze pe³ne bezg³owych ryb mog³oby znaczyæ, ¿e wyznawcy pozbawieni s± w³asnego prowadzenia, inne g³owy za nich my¶l±.
Inne znaczenie, to wy¶niony upadek religii chrze¶cijañskiej, bo ryby bez g³ów, to martwe ryby.
A ¿e sen przydarzy³ siê na dwa dni przed nowym rokiem, wiêc religia upad³a do koñca 2009r.  Du¿y u¶miech Niez³y z Ciebie prorok, muszinChichot

Ryba mo¿e mieæ równie¿ inne znaczenie symboliczne ni¿ powszechnie siê uwa¿a ( o czym tu:  http://www.wspolnotamesjanska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=57:symbol-ryby&catid=1:latest-news&Itemid=50 ) , wiêc i znaczenie snu mo¿e byæ zupe³nie inne …
Ciekawa jestem interpretacji autora.

Pozdrawiam  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2010, 19:52:54 wys³ane przez ptak » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Styczeñ 07, 2010, 11:05:01 »

Je¶li przyj±æ, ¿e ryba jest symbolem chrze¶cijan, to morze pe³ne bezg³owych ryb mog³oby znaczyæ, ¿e wyznawcy pozbawieni s± w³asnego prowadzenia, inne g³owy za nich my¶l±.
Inne znaczenie, to wy¶niony upadek religii chrze¶cijañskiej, bo ryby bez g³ów, to martwe ryby.
A ¿e sen przydarzy³ siê na dwa dni przed nowym rokiem, wiêc religia upad³a do koñca 2009r.  Du¿y u¶miech Niez³y z Ciebie prorok, muszinChichot

Ryba mo¿e mieæ równie¿ inne znaczenie symboliczne ni¿ powszechnie siê uwa¿a ( o czym tu:  http://www.wspolnotamesjanska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=57:symbol-ryby&catid=1:latest-news&Itemid=50 ) , wiêc i znaczenie snu mo¿e byæ zupe³nie inne …
Ciekawa jestem interpretacji autora.

Pozdrawiam  U¶miech

No widzê niez³e poczucie humoru z tym upadkiem chrze¶cijañstwa.

Sny mo¿na interpretowaæ na wielu p³aszczyznach. Zwykle powinno siê je interpretowaæ na poziomie percepcji sni±cego, tak aby interpretacja mog³a do niego przemówiæ. Przyk³adowo:g³ebokie interpretacje archetypowe raczej nie przemawiaja do ludzi nie obeznanych z jêzykiem symbolicznym, ale choæby przemawia do nich interpretacja psychologiczna.

W psychologii:
Ryba to symbol narodzin i p³odno¶ci, nie tylko w sensie fizycznym. W terminach psycholigicznych aspektu meskiego gdyby wystepowa³a bez wyra¼nej konotacji z ¿eñskim morzem, by³aby oznak± problemu impotencji psychicznej lub fizycznej - oznaczenie bezg³owej ryby i rodz±cego siê na tym tle kompleksu braku uznania. W zestawieniu z ¿eñskim morzem oznacza byæ mo¿e ubezw³asnowolnion± duszê animy, zabit± mi³o¶æ która okaza³a sie toksyczna. Stawia³bym tu na t± drug± ewentualno¶æ czyli problemy z jaka¶ dziewczyn±, której uciêto g³owê.

W symbolice:
Tu interpretacja powinna siê opieraæ o jezyk ¶ni±cego. Najwa¿niejsze jest jak ¶ni±cy rozumie ten symbol a nie jego znaczenie ogólne przyjete. Ka¿dy posiada w³sany jezyk i tylko na jego bazie mo¿ba dokonywaæ interpretacji. Generalnie jednak mo¿na sobie snuæ ró¿ne przypowiesci i obserwowaæ reakcje ¶ni±cego. Odwoania do g³ebokich archetpow na tym poziomie s± jak najbardziej na miejscu. Ciekawe s± nawi±zania ptaka do symbolu ryby. Symbol ryby oznacza duszê, narodziny z pierwotnego morza po którym nastepuje Baran wyzwoliciel - zodiak. Istotne jest jaka jest to ryba, jej gatunek a nie tylko ogólne okre¶lenie ryby. Wed³ug egipcjan Baran rodzi³ sie nie z ryby ale z krokodylaa wedle wierzeñ by³ ogniem, s³oñcem przejmujacym w³adanie po równonocy wiosennej, wojnie ¿ywio³ów. Aby siê narodziæ musia³ wyj¶æ z morza z postaci ryby. Na neoilitycznych naczyniach lub wczesnogrekich wazach bogini przedstawiana jest w postaci kobiety, która miêdzy nogami posiada rybê.

EDIT:
W mitologii Majów wystepuje motyw ryby z odcieta g³ow±. Symbol ten przedstawia odrodzenie bli¼niaków w ksiêdze Popul Vuh. W opowie¶ci o bli¼niakach podaje sie, ¿e oddaj± siê oni w ofierze bogom wchodz±c do gor±cego pieca. Potem ich pociête czê¶ci, pobcinane g³owy  czêsci wrzuca siê do wody, a po 5 dniach rodzi siê z nich ryba Suum.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 07, 2010, 12:45:16 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Styczeñ 07, 2010, 13:12:26 »

jaki kraj tacy BLI¬NIACY - my mamy lecha i jaro  Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #22 : Styczeñ 07, 2010, 13:19:54 »

W opowie¶ci o bli¼niakach podaje sie, ¿e oddaj± siê oni w ofierze bogom wchodz±c do gor±cego pieca. Potem ich pociête czê¶ci, pobcinane g³owy  czêsci wrzuca siê do wody, a po 5 dniach rodzi siê z nich ryba Suum.

TO MI SIÊ PODOBA  Z³y

odno¶nie snów- to nie by³em nigdy w/na Slê¿y, ale mia³em w ¿yciu kilka snów które siê potem urzeczywistni³y,- nie ma sensu ich opisywaæ w szczegó³ach o co come'on, ale zauwa¿y³em ¿e te istotne s± o wiele silniejsze, z tym ¿e nigdy nie widaæ szczegó³ów a tylko ogólny zarys sytuacyjny który i tak jest wa¿nym przekazem
chodzi mi o to czy ta niewyrazisto¶æ wynika z tego ¿e nie wszystko jest w 100% ustalone i dlatego w ¶nie jest "zamazane"Co¶Co¶Co¶

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Styczeñ 07, 2010, 14:24:05 »

Przed ¶wiêtami Bo¿ego Narodzenia mia³am sen, w którym wypad³y mi z±bki. Pamiêtam, jak babcia zawsze powtarza³a, ¿e je¶li ¶ni± siê zêby to na chorobê, a jak zêby z krwi± to na ¶mieræ. Niby tylko przes±d, ale zawsze mi siê sprawdza³o. Tym razem by³o inaczej ni¿ zawsze, bo w ¶nie nie by³o krwi, co zwiastowaæ mia³o chorobê moj± lub w rodzinie. Kilka dni potem, w drugi dzieñ ¶wi±t dowiedzia³am siê o ¶mierci swojej cioci.
Wam te¿ siê te przeklête sny z zêbami sprawdzaj±, czy to ja jaka¶ felerna jestem?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Styczeñ 07, 2010, 15:31:27 »

W opowie¶ci o bli¼niakach podaje sie, ¿e oddaj± siê oni w ofierze bogom wchodz±c do gor±cego pieca. Potem ich pociête czê¶ci, pobcinane g³owy  czêsci wrzuca siê do wody, a po 5 dniach rodzi siê z nich ryba Suum.

TO MI SIÊ PODOBA  Z³y

odno¶nie snów- to nie by³em nigdy w/na Slê¿y, ale mia³em w ¿yciu kilka snów które siê potem urzeczywistni³y,- nie ma sensu ich opisywaæ w szczegó³ach o co come'on, ale zauwa¿y³em ¿e te istotne s± o wiele silniejsze, z tym ¿e nigdy nie widaæ szczegó³ów a tylko ogólny zarys sytuacyjny który i tak jest wa¿nym przekazem
chodzi mi o to czy ta niewyrazisto¶æ wynika z tego ¿e nie wszystko jest w 100% ustalone i dlatego w ¶nie jest "zamazane"Co¶Co¶Co¶
Podam ci przyk³ad na podstawie którego zastanowisz siê nad tym zjawiskiem.

Zastanówmy siê nad badaniami ¦lê¿y, które trwaj± wiele lat, poch³aniaj± cenny czas i wysilek ludzi. Wszyscy z tego forum interesuja siê tematem, wypisuj± ró¿ne rzeczy, analizuj± i czytaj±. Ka¿dy chcia³by siê czego¶ dowiedzieæ i samodzielnie odkryæ. We¼my dla przyk³adu zainteresowanie jakie wzbudza tzw. Panna z Ryb± lub Rybak. Jak na razie nie spotka³em siê z pytaniem jaka w³a¶ciwie to ryba. Wystarczy³o siê zastanowiæ i poszukaæ. Poniewa¿ ta ryba to Sum. Twoja ¶wiadomo¶æ nie zwraca na to uwagi, poniewa¿ wmawia ci ¿e jeste¶ ma³ym ¿uczkiem, nie potrafisz kojarzyæ i ¿e wszystko nie ma zadnego znaczenia.

Podobnie jest ze snami. To efekt t³umienia nat³oku informacji które bombarduj± ¶wiadomo¶æ, dlatego ona siê broni poprzez wmawianie, to jest nie istotne, to bana³, bo bzdura. Aby obej¶æ ten mechanizm trzeba spojrzeæ na ¿ycie z zupe³nie innej perspektywy. Tu istnieje pewne ryzyko, bo gdyby twoja swiadomo¶æ nagle otwar³a siê na ró¿ne bod¼ce z zewn±trz, nie przetrewa³aby nawet minuty i zwiariowa³by¶. To podstawy psychologii.
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: