Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #75 : Luty 25, 2010, 00:25:56 » |
|
Witam wszystkich serdecznie, Pewnie to nie na temat jaki tutaj prowadzicie , ale mysle warto przeczytac. dot PROJEKTU CHEOPS( a moze ma wiekszy sens) Przed snem zadalam pytanie( jakies ok dwa lata temu.) : Co laczy mnie z Projektem Cheops.? W tamtym okresie otrzymywalam przekazy od energii o imieniu Wotter , gdzie podczas kontaktu z owa energia zapytalam o Projekt,( to tak na marginesie).Wracajac do snu przysnilo mi sie: Jestem w pracy siedze przy komputerze(sny w pracy zazwyczaj zwiastuja u mnie sen przepowiadajacy przyszlosc z duza dokladnoscia, a przynajmniej w snach kodowanych. ) Przychodza dwie kobiety jedna blondynka druga o rudych wlosach , blondynka starsza kobieta wlosy zwiazane w kok , dosc pewna siebie i mowi do mnie tak : skoro uwazasz , ze duzo wiesz to napisz mi cos na ten temat zobaczymy po czym odeszly i mialy wrocic.Napisalam tekst( i tu wazna mysl w snie , ze napisalam to za nie )wiedzialam wiecej , ale napisalam streszczenie nie zalezalo mi na szczegolach . Panie wrocily ja wstalam z miejsca pracy i usiadlysmy na holu budynku to byl duzy fotel na ktorym zmiesilysmy sie wszystkie trzy. Blondynka usiadla po mojej lewej stronie, a ruda po prawej .Blondynka zaczela czytac szyderczo tekst i mowi pfi tylko tyle , a ja na to nie wiedzialam , ze mam zrobic to za Was trzeba bylo mowic . Zaczela czytac dalej po czym doczepila sie do cyfr i mowi , ze tu powinno byc napisane jeden milion , i w tym momencie kobieta o rudych wlosach przytulila mnie a blondynka krzyknela nie rob tego . wiem , ze zamknelam wtedy oczy i poczulam jak wznosi mi sie do samego czubka glowy energia kundalini ( czulam to niesamowite cieplo) i w tym momencie mialam wizje : Stoje na biegunie polnocnym w kazdym razie na polnocnej czesci globu i moj wzrok kieruje sie na hiszpanie (nawiasem mowiac jakby sie przyjrzec blizej ma podobny ksztalt do naszej polski)i w tym momencie dostaje mysl (doslownie brzmiacy): PAMIETAJ ZE KLUCZEM JEST PANSTWO-MIASTO. to na tyle tego opisu snu , co mnie dzis zaskakuje ? uswiadomilam sobie , ze obecnie mieszkam wlasnie od pol roku w Norwegi , a w snie stalam wlasnie na polnocy , moze to zbieg okolicznosci , ale wtedy nie mialam pojecia , ze tu moge kiedykolwiek zamieszkac. OPISZE JESZCZE JEDEN CIEKAWY SEN Pytanie brzmialo : Czy wejde do wspolpracy z Projektem Cheops i czy to bedzie dla mnie dobre? Akcja snu znow rozgrywa sie w moim zakladzie pracy , przychodze do pracy jest godz 8 na zegarze wlasciwie dochodzi owa godz moja kolezanka sie cieszy , bo bedzie mogla wczesniej skonczyc prace . Jednak nie przekazuje mi waznych sluzbowych spraw , szybko sie ubiera i chce wyjsc . W tym momencie podchodza interesanci i wszyscy maja pretensje o jakies pieniadze , ze zostali oszukani itd( nie wiem , ale ostanio skojarzylam to z problemami jakie miala p. Lucyna w tv 2)pytam kolezanki , a ona na to , ze to ja teraz jestem i ja mam poniesc odpowiedzialnosc , nie spodobal mi sie stosunek mojej kolezanki zwlaszcza ze ludzie Ci wyraznie zaznaczyli, ze to nie ja ich oszukalam , bylam chlodna w emocjach zadalam kolezance pytanie : Kiedy powinnam przyjsc do pracy , a ona mi odpowiedziala, ze o 10 a jest 8 tak ? Po czym oswiadczylam jej , iz wychodze i wroce pozniej , chodzilam wszedzie aby zlecial mi czas .. Niestety konca tego snu nie pamietam , ale mysle dosc ciekawy Wlasnie w 2008 mialam owe przekazy i zaczelam po raz pierwszy czytac hurtem przekazy p. Lucyny ,, czyzby czas w snie byl okreslony .. tylko co dalej .. pozdrawiam wszystkich serdecznie
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2010, 00:50:37 wys³ane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #76 : Luty 27, 2010, 09:29:39 » |
|
Ja dzi¶ mia³em ciekawy sen. By³ to sen "kontrolowany" i co ciekawe, ten "sen" udziela³ mi instrukcji jak kontrolowaæ sen (jakkolwiek dziwnie to brzmi, to jednak mia³o miejsce). Fajnie by³o. Nic poza tym z tego snu nie pamiêtam, za co bardzo przepraszam i czego bardzo ¿a³ujê.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Szmer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #77 : Luty 28, 2010, 02:32:20 » |
|
Ha!
Dariusz, mam pro¶bê i pytanie - przeanalizuj jeszcze raz ten sen i zastanów siê czy przypadkiem tych instrukcji nie udziela³e¶ sobie sam?
Ju¿ wyja¶niam o co chodzi. Poza tym o czym ju¿ pisa³em wcze¶niej w tym temacie, wykorzystujê sny do pewnego rodzaju symulacji. Symulacji tak na dobr± sprawê wszystkiego co mi przyjdzie do g³owy. Nie ka¿da czynno¶æ, zdarzenie jest ³atwe do wykonania, niektóre z nich s± dla mnie nieosi±galne ale w wiêkszo¶ci przypadków mi siê udaje. Przedstawiê to na przyk³adzie - gdy nie wiem jak siê zachowa, za³ó¿my gumowa kulka gdy rzucê ni± o ¶cianê, robiê to we ¶nie. Podczas prostej czynno¶ci jestem w stanie zapanowaæ ca³kowicie nad prawami fizyki we ¶nie i otrzymujê rezultat. Jednym s³owem - przeprowadzam eksperyment nie przeprowadzaj±c go w rzeczywisto¶ci a wiedzê na ten temat otrzymujê.
Najtrudniej jest zapanowaæ, przynajmniej mi, nad prawami fizyki... co, bior±c pod uwagê fakt i¿ jest to element w tej sytuacji bardzo z³o¿ony, jest zrozumia³e. Mniej zrozumia³e dla mnie jest raczej jak w ogóle jest to mo¿liwe ale taka symulacja mia³a miejsce. Wielokrotnie dziêki tej metodzie nauczy³em siê czego¶, nie ucz±c siê tego lub nie badaj±c w rzeczywisto¶ci. Najczê¶ciej dokonujê eksperymentów psychologicznych, badañ nad ludzkimi zachowaniami, co jest ¿e tak powiem, moim hobby od wielu wielu lat. Umiejêtno¶ci nabyte we snach oczywi¶cie staram siê potwierdzaæ w rzeczywisto¶ci i w znacznej wiêkszo¶ci przypadków moje wnioski ze snów okazuj± siê poprawne.
Tak¿e, Dariusz, je¶li dojdziesz do wniosku ¿e sam siebie naucza³e¶ tej kontroli snów to polecam wyæwiczenie tych umiejêtno¶ci. Zdaje siê ¿e s± bardzo cenne.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #78 : Luty 28, 2010, 07:42:05 » |
|
Dzisiaj jechali¶my na bia³ych koniach... Jechali¶my, bo by³o nas dwóch, to znaczy bylem sam, ale w dwóch oddzielnych, identycznych postaciach. Jad±c obok siebie byli¶my u¶miechniêci i rado¶ni Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 07:43:00 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #79 : Luty 28, 2010, 09:42:06 » |
|
a to ciekawe co piszesz Szmer. Mnie siê czasami zdarza³o kontynuowaæ jaki¶ sen po wybudzeniu i ponownym za¶niciu , tylko dlatego, ¿e bardo tego chcia³em. Dopisywa³em pewn± czê¶æ snu, a on ju¿ sam podejmowa³ w±tek dalej. Lecz by³a pewna ró¿nica. Ja ten sen mog³em ju¿ dalej w pewnym stopniu kontrolowaæ, korygowaæ. Dziala to tak, jakbym by³ narratorem , czy te¿ obserwatorem.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #80 : Luty 28, 2010, 12:21:13 » |
|
no w³a¶nie, a co ze snami które powtarza³y siê wielokrotnie w identycznym wydaniu,- czy¿by by³y a¿ tak wa¿ne ¿e musimy je odgrywaæ po kilka razy??, a niektóre s± w ogóle bez mo¿liwo¶ci zapamiêtania.. Ciekawe z autopsji s± dla mnie okresy prawie bez "przekazów sennych", a s± okresy intensywnej aktywno¶ci sennej,- czy my generujemy obrazy senne, czy te¿ nasza ¶wiadomo¶æ podró¿uje w czasie i przestrzeni??
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #81 : Luty 28, 2010, 12:31:14 » |
|
Opisze wam moj ostatni sen byl fajny. To byl tryptyk. 1. czesc Mieszkam w bardzo nowoczesnym wierzowcu w pieknym apartamecie,wierzowiec najwiekszym na calej ziemi , mieszkam na ostatnim pietrze ,mam widok na caly swiat. Odwiedza mnie przyjaciolka , zjezdzamy winda na dol i wiezdzamy ponownie. Do mnie jedzdzi winda numer 20 ( jest ich bardzo duzo i jezdza na rozne pietra. Tym razem mijamy moje pietro i jedziey jeszcze wyzej , bardzo wysoko , a pozniej winda juz jedzie nie w gore a w poprzek , do okola ziemi. Ale nie geograficznie a historycznie. Mijamy rozne dzieje w naszej historji , zanurzamy sie w nie bez uczestniczenia i caly czas cofamy sie do tylu , do mometu stworzenia. Wszystko ogladamy , winda nie ma drzwi zamykajacych ja , widok mamy panoramiczny. Pozniej spokojnie wracamy do domu. 2. czesc. Otz odbywa sie sprawa sadowa miedzy mna a Enki , sedzia jest Stworca ( czuje jego uczucia mi towarzyszace) ale jest apsolutnie bezstrony. Wszyscy siedzimy dookola bardzo dlugiego stolu jest duzo osob , dyskusja jest bardzo "twarda" Kazdy kladzie mocne argumety. Ja podjelam decyzje cofniecia sie do mometu stworzenia ( czyli pierwszego zejscia Energii na ziemie , pierwszego wcielenia), z jakiegos powodu bylo to ryzykowne ( nie wiem dlaczego) chodzilo o czas , ktorego nie mozna bylo przekroczyc. Enki nie jest do mnie negatywnie nastawiony , raczej sie usmiecha i czeka na pozytywny wynik dla mnie. Sprawa dobiega konca. Stworca podchodzi , tuli mnie i mowi , bylo to bardzo ryzykowne ale udalo sie, jestesmy wszyscy szczesliwi. 3. czesc. Jestem w miejscu mojego urodzenia ( urodzilam sie w domu , w willi o imieniu Aida), przed domem na lace , jest przepiekny wiosenny poranek. Swieci slonce trawa jest bujna zielona kwitna w niej niebieskie hiacynty a nad nimi kiscie bialych rozkwitnietych bzow. Wszystko cudnie pachnie spiewaja ptaki jest radosc. Ja przygotowywuje sie do czegos , spiewam , jestem niesamowicie radosna i szczesliwa. Za bzami do ktorych sie zblizam slysze spiew, patrze a tam duza grupa dziewczat spiewa jakoms ludowa piesn. Wszystkie sa idetycznie ubrane czerwone spodnice , pomaranczowe bluzki.Pierwsza mysl to Slask ( zespol) ale skad Slask na mazowszu? nie to Mazowsze. Jednak mam pewnosc ze to Slask. Dziewczyny wychodza na moja lake i zaczynaja spiewac piesn , jest wielka radosc , jestem bardzo szczesliwa. To tyle. kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 21:45:58 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #82 : Luty 28, 2010, 13:07:35 » |
|
Bardzo fajny mia³a¶ sen-Kiaro. ¯yczê Ci takich wiêcej.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #83 : Luty 28, 2010, 13:18:32 » |
|
Bardzo fajny mia³a¶ sen-Kiaro. ¯yczê Ci takich wiêcej. Prawie codziennie mam tak niesamowite sny ,Enki jest w nich bardzo czesto, czasami sie dogadujemy a casami walczymy ze soba. Final jest zawsze pozytywny. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 13:19:02 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #84 : Luty 28, 2010, 13:42:42 » |
|
Je¶li masz z Nim kontakt,to pozdrów Go ode mnie.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #85 : Luty 28, 2010, 13:51:39 » |
|
Jestem w miejscu mojego urodzenia ( urodzilam sie w domu , w willi o imieniu Aida), przed domem na lace , jest przepiekny wiosenny poranek. Swieci slonce trawa jest bujna zielona kwitna w niej niebieskie hiacynty a nad nimi kiscie bialych rozkwitnietych bzow. Wszystko cudnie pachnie spiewaja ptaki jest radosc. Ja przygotowywuje sie do czegos , spiewam , jestem niesamowicie radosna i szczesliwa. Za bzami do ktorych sie zblizam slysze spiew, patrze a tam duza grupa dziewczat spiewa jakoms ludowa piesn. Wszystkie sa idetycznie ubrane czerwone spodnice , pomaranczowe bluzki.Pierwsza mysl to Slask ( zespol) ale skad Slask na mazowszu? nie to Mazowsze. Jednak mam pewnosc ze to Slask. Dziewczyny wychodza na moja lake i zaczynaja spiewac piesn , jest wielka radosc , jestem bardzo szczesliwa. Kiaro przepiekne sny Czy nie mysla³a¶ ¿e to moze byæ znak ,zeby wrócic do Polski i zamieszkaæ gdzies na po³udniu,np.na ¦lasku Twój sen mo¿e siê sprawdziæ jesli zamieszkasz w ¯ywcu,Wi¶le ,¯egiestowie tam to sa ³aki !!!
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #86 : Luty 28, 2010, 14:34:01 » |
|
Jestem w miejscu mojego urodzenia ( urodzilam sie w domu , w willi o imieniu Aida), przed domem na lace , jest przepiekny wiosenny poranek. Swieci slonce trawa jest bujna zielona kwitna w niej niebieskie hiacynty a nad nimi kiscie bialych rozkwitnietych bzow. Wszystko cudnie pachnie spiewaja ptaki jest radosc. Ja przygotowywuje sie do czegos , spiewam , jestem niesamowicie radosna i szczesliwa. Za bzami do ktorych sie zblizam slysze spiew, patrze a tam duza grupa dziewczat spiewa jakoms ludowa piesn. Wszystkie sa idetycznie ubrane czerwone spodnice , pomaranczowe bluzki.Pierwsza mysl to Slask ( zespol) ale skad Slask na mazowszu? nie to Mazowsze. Jednak mam pewnosc ze to Slask. Dziewczyny wychodza na moja lake i zaczynaja spiewac piesn , jest wielka radosc , jestem bardzo szczesliwa. Kiaro przepiekne sny Czy nie mysla³a¶ ¿e to moze byæ znak ,zeby wrócic do Polski i zamieszkaæ gdzies na po³udniu,np.na ¦lasku Twój sen mo¿e siê sprawdziæ jesli zamieszkasz w ¯ywcu,Wi¶le ,¯egiestowie tam to sa ³aki !!! Na pewno wroce do Polski , ale jeszcze nie w tej chwili , wroce do miejsca mojego urodzenia , to wiem. Sen odczytalam bo potrafie odczytywac sny, istotnie jest piekny , okresla poziom mojego rozwoju na ten momet , a jest to na troche wiecej niz miesiac przed moimi urodzinami. Sa bardzo znaczace , bo zamykaja pewien cykl mojego zycia oznakowany forma kaplanstwa. Sny mozna odczytywac z 3 poziomow , kazdy daje inny odczyt inne zrozumienie.Pozom 3 jest zrozumieniem calkowicie duchowym. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 14:34:17 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #87 : Luty 28, 2010, 21:18:19 » |
|
Opisze wam moj ostatni sen byl fajny. To byl tryptyk. 1. czesc Mieszkam w bardzo nowoczesnym wierzowcu w pieknym apartamecie,wierzowiec najwiekszym na calej ziemi , mieszkam na ostatnim pietrze ,mam widok na caly swiat. Odwiedza mnie przyjaciolka , zjerzdzamy winda na dol i wierzdzamy ponownie. Do mnie jedzdzi winda numer 20 ( jest ich bardzo duzo i jerzdza na rozne pietra. Tym razem mijamy moje pietro i jedziey jeszcze wyzej , bardzo wysoko , a pozniej winda juz jedzie nie w gore a w poprzek , do okola ziemi. Ale nie geograficznie a historycznie. Mijamy rozne dzieje w naszej historji , zanurzamy sie w nie bez uczestniczenia i caly czas cofamy sie do tylu , do mometu stworzenia. Wszystko ogladamy , winda nie ma drzwi zamykajacych ja , widok mamy panoramiczny. Pozniej spokojnie wracamy do domu. kiara To niezbyt optymistyczna wiadomo¶æ symboliczna.
|
|
|
|
|
|
|
Elzbieta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #88 : Luty 28, 2010, 21:36:21 » |
|
Kiaro Ja rowniez uwazam , ze masz cudowne sny.No ale coz Ja jeszcze do tego nie doszlam.A moze nawet tak powinnam powiedziec bylam juz tam, ale co sie po drodze pogubilam i tak jakbym dopiero od niedawna zaczela od poczatku.Zreszta moze nie zupelnie od poczatku, poniewaz jest bardzo duzo z tego co juz bylo - to jest to co pamietam.Milusiego dzionka - Ela
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #89 : Luty 28, 2010, 21:40:26 » |
|
Opisze wam moj ostatni sen byl fajny. To byl tryptyk. 1. czesc Mieszkam w bardzo nowoczesnym wierzowcu w pieknym apartamecie,wierzowiec najwiekszym na calej ziemi , mieszkam na ostatnim pietrze ,mam widok na caly swiat. Odwiedza mnie przyjaciolka , zjerzdzamy winda na dol i wierzdzamy ponownie. Do mnie jedzdzi winda numer 20 ( jest ich bardzo duzo i jerzdza na rozne pietra. Tym razem mijamy moje pietro i jedziey jeszcze wyzej , bardzo wysoko , a pozniej winda juz jedzie nie w gore a w poprzek , do okola ziemi. Ale nie geograficznie a historycznie. Mijamy rozne dzieje w naszej historji , zanurzamy sie w nie bez uczestniczenia i caly czas cofamy sie do tylu , do mometu stworzenia. Wszystko ogladamy , winda nie ma drzwi zamykajacych ja , widok mamy panoramiczny. Pozniej spokojnie wracamy do domu. kiara To niezbyt optymistyczna wiadomo¶æ symboliczna. Dla Ciebie , z Twojego punktu wiedzy , moze i tak. Ale dla mnie z mojego jest to bardzo optymistyczna informacja , powiedziala mi niezmiernie duzo , o mnie , oraz tym co sie dzieje na ziemi. W kontekscie calosci tego tryptyku byla niezbedna. Kiara.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 21:40:59 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
zigrin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #90 : Luty 28, 2010, 22:08:08 » |
|
1. czesc Mieszkam w bardzo nowoczesnym wierzowcu w pieknym apartamecie,wierzowiec najwiekszym na calej ziemi , mieszkam na ostatnim pietrze ,mam widok na caly swiat. Odwiedza mnie przyjaciolka , zjezdzamy winda na dol i wiezdzamy ponownie. Do mnie jedzdzi winda numer 20 ( jest ich bardzo duzo i jezdza na rozne pietra. Tym razem mijamy moje pietro i jedziey jeszcze wyzej , bardzo wysoko , a pozniej winda juz jedzie nie w gore a w poprzek , do okola ziemi. Ale nie geograficznie a historycznie. Mijamy rozne dzieje w naszej historji , zanurzamy sie w nie bez uczestniczenia i caly czas cofamy sie do tylu , do mometu stworzenia. Wszystko ogladamy , winda nie ma drzwi zamykajacych ja , widok mamy panoramiczny. Pozniej spokojnie wracamy do domu.
Ciekawy sen… - jeste¶ pewna Kiaro, ¿e jakie¶ kilka miesiêcy temu nie opisywa³a¶ podobnego snu ? Nie jestem pewny Twojego autorstwa (tego wcze¶niejszego... ), ani nawet tego, czy to by³o na tym forum, ale przypomina mi siê tre¶æ (zw³aszcza to z poziom± wind±...). Mi siê to raczej nie ¶ni³o – chyba, ¿e ¶ni³o mi siê, i¿… komu¶ siê ¶ni³o… Moje sny czêsto siê sprawdzaj±, ale czasem (rzadko ) ich interpretacje muszê przekrêcaæ dok³adnie o 180 stopni… Przyk³adowo, je¶li ¶ni mi siê jaka¶ nieprzyjemna dla mnie sprawa np. urzêdowa, to wydarza siê co¶ (na szczê¶cie) przeciwnego… - niestety, bywa te¿ w drug± stronê… Ale, ¶nijmy dalej… Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 22:11:24 wys³ane przez zigrin »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #91 : Luty 28, 2010, 22:45:28 » |
|
Nie nigdzie nie opisywalam tego snu , bo snil mi sie zaledwie kilka dni temu, zreszta nie opisuje moich snow.To chyba jest pierwszy raz , i nie bede opisywala nastepnych , ani poprzednich. Chociaz mam wiele takich , ktore pamietam ze szczegulami. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #92 : Marzec 01, 2010, 07:08:34 » |
|
Jestem w miejscu mojego urodzenia ( urodzilam sie w domu , w willi o imieniu Aida), przed domem na lace , jest przepiekny wiosenny poranek. Swieci slonce trawa jest bujna zielona kwitna w niej niebieskie hiacynty a nad nimi kiscie bialych rozkwitnietych bzow. Wszystko cudnie pachnie spiewaja ptaki jest radosc. Ja przygotowywuje sie do czegos , spiewam , jestem niesamowicie radosna i szczesliwa. Za bzami do ktorych sie zblizam slysze spiew, patrze a tam duza grupa dziewczat spiewa jakoms ludowa piesn. Wszystkie sa idetycznie ubrane czerwone spodnice , pomaranczowe bluzki.Pierwsza mysl to Slask ( zespol) ale skad Slask na mazowszu? nie to Mazowsze. Jednak mam pewnosc ze to Slask. Dziewczyny wychodza na moja lake i zaczynaja spiewac piesn , jest wielka radosc , jestem bardzo szczesliwa.
Witaj Kiaro Bardzo symboliczny sen tworzy pelna calosc , etapy , co prawda odnioslam sie do cytatu , ale kazda jego czesc jest dalsza kontynuacja tego co sama tworzylas jak dla mnie jest to podsumowanie calosci Twojego rozwoju, zakonczenie walki i spelnienie duchowe. Ale mysle samo imie Aida jest bardzo istotnym symbolem . Aida jest to imie arabskie znaczenie to odwiedzajaca wracajaca. Mam odczucia ,iz w najblizszym czasie wejdziesz na nowy poziom dotad Ci nieznany . pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2010, 16:51:58 wys³ane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
TenKtóryWie
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #93 : Maj 12, 2010, 21:43:08 » |
|
Ta "sielanka", to czasem raczej "siekanka" Na dzi¶ niezmiernie mnie interesuje, co wie TenKtóryWie Bo ja wiem, ¿e nic nie wiem W ka¿dym razie i ja serdecznie witam nowego forumowicza Ja wiem swoje ale zawze chêtnie dowiem siê wiêcej;) Forum jest spore i nieprêdko zdo³am sie zapoznaæ ze wszystkimi topikami, zeby byæ na czasie. Poza tym w nocy gdy sie zarejetrowa³em mia³em niesamowity sen. ¦ni³o mi siê, ¿e widzê trupa jakiego¶ utopionego cz³owieka, który by³ poddawany jakiemu¶ zabiegowi. Chyba chodzi³o o wyjêcie czy spreparowanie jakiego¶ jego cia³a energetycznego. Zosta³o ono wyci±gniête przez nos, który zag³êbi³ siê w twarzy i wtedy to co wysz³o do po³owy i zwisa³o niczym prze¼roczysta galareta ale wiernie odzwierciedlaj±ca ca³e cia³o i wewnêtrzne organy. Od razu mia³em skojarzenie z tym Ndiemcem co robi preparacje zw³ok ludzkich. Sen by³ niezwykle wyrazisty i rano obudzi³em siê w bardzo dobrej formie. Nie wiem czy to wla¶ciwy topik na takie opowiadania ale chcia³em siê podzieliæ. =================================================== Ale bajka! Moderator mi w cudowny sposób przeniós³ wpis! Wielkie dziêki! Scali³em posty DarekNie ma za co dziêkowaæ. Tak na przysz³o¶æ, je¶li chcesz napisaæ posta pod postem, to lepiej pos³u¿ siê opcj± "modyfikuj wiadomo¶æ?. Zaoszczêdzisz nam pracy, a sobie bólu po utraconym po¶cie. Darek
Pozdrawiam i ¿yczê powodzenia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2010, 21:58:16 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #94 : Czerwiec 12, 2010, 17:07:00 » |
|
pewnie wszyscy s³yszeli o takim ciekawym ograniczeniu w snach- tzn. ¿e nie da siê w nich czytaæ,- otó¿ parê lat do ty³u mia³em ciekawy sen w którym przeczyta³em na obro¿y psa jego imiê i nr., co mo¿e nie jest jakim¶ wielkim wyczynem, ale ³amie owo ograniczenie. Pozdr.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
nagumulululi
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #95 : Czerwiec 16, 2010, 08:24:41 » |
|
Jestem w miejscu mojego urodzenia ( urodzilam sie w domu , w willi o imieniu Aida), przed domem na lace , jest przepiekny wiosenny poranek. Swieci slonce trawa jest bujna zielona kwitna w niej niebieskie hiacynty a nad nimi kiscie bialych rozkwitnietych bzow. Wszystko cudnie pachnie spiewaja ptaki jest radosc. Ja przygotowywuje sie do czegos , spiewam , jestem niesamowicie radosna i szczesliwa. Za bzami do ktorych sie zblizam slysze spiew, patrze a tam duza grupa dziewczat spiewa jakoms ludowa piesn. Wszystkie sa idetycznie ubrane czerwone spodnice , pomaranczowe bluzki.Pierwsza mysl to Slask ( zespol) ale skad Slask na mazowszu? nie to Mazowsze. Jednak mam pewnosc ze to Slask. Dziewczyny wychodza na moja lake i zaczynaja spiewac piesn , jest wielka radosc , jestem bardzo szczesliwa.
Witaj Kiaro Bardzo symboliczny sen tworzy pelna calosc , etapy , co prawda odnioslam sie do cytatu , ale kazda jego czesc jest dalsza kontynuacja tego co sama tworzylas jak dla mnie jest to podsumowanie calosci Twojego rozwoju, zakonczenie walki i spelnienie duchowe. Ale mysle samo imie Aida jest bardzo istotnym symbolem . Aida jest to imie arabskie znaczenie to odwiedzajaca wracajaca. Mam odczucia ,iz w najblizszym czasie wejdziesz na nowy poziom dotad Ci nieznany . pozdrawiam Sen jest rzeczywiscie ciekawy, jednak Aida by³a niewolnic±. Aby nieco zrozumieæ co jest zagadk± tego snu trzeba zastanowiæ siê nad bzem, majowym i dlaczego, inn± jego nazw± i wysp±, wówczas bêdzie wiadomo o jak± tamenice chodzi. Co ukrwywa siê za bzem? Dlaczego ¶l±sk = mazowsze? Mo¿e top historia tch amazonek spod warszawy>?Tu trzeba by znaæ tysi±cletni± historie tych ziem a choæby legendy o nich mo¿e te najbardziej fantazyjne? Oczywi¶cie wazny jest równie¿ hiacynt ale tu trzeba znaæ jego imiê i dlaczego idzie w parze z bzem? A wydawaloby siê ¿e wiele z tych elementów nie ma ¿adnego znaczenia, , a wszystko ma znaczenie. Hicynt homoseksualny kochanek Apollina.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2010, 08:26:54 wys³ane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
bond
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #96 : Czerwiec 20, 2010, 10:52:26 » |
|
Ma³o mam snów , które dobrze pamietam. Dzisiejszy nie by³ mi³y.W domu, w którym spiê i dooko³a niego jest mnóstwo ¿mij!! Staram sie na nie nie nadepn±æ. £a¿± po suficie g³ównie. Mama próbuje braæ je na miot³ê i wyrzucac a ja wpadam na pomys³ (!), ¿eby pój¶c do kogo¶ kto ma...or³a!!!. (chyba chodzia³o o or³a.) Wpu¶ciæ go (or³a tego) do domu a on powy³apuje te ¿mije:) W senniku znalaz³am info,¿e widzieæ ¿mije to mieæ z³ych wierzycieli . Nie mam wierzycieli, na szczê¶cie. Nie wiem, czy ten sen ma jakie¶ g³êbsze znaczenie. Czy macie 'zwierzêce sny' ? i czy odkrywacie w nich symboliczne znaczenie?
|
|
|
|
|
|
|
zochna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #97 : Czerwiec 20, 2010, 11:36:04 » |
|
Mój dzisiejszy sen jest chyba pozytywny dla mnie i przebiega³ tak: W sklepie przymierza³am bluzkê zapinan± na guziki pod nieobecno¶æ sprzedaj±cego. Dwa z nich by³y ¿le umocowane/by³y wk³adane/ odpad³y i zosta³y mi w d³oni. Bluzkê mog³am od³o¿yæ nic nie mówi±c sprzedawcy.Ja jednak poczeka³am i gdy wróci³, powiedzia³am, ¿e dwa guziki odpad³y i s± w bluzce. Na moj± uwagê sprzedawca odpowiedzia³ mi,¿e od dawna mnie obserwuje i jest pod wra¿eniem mojej prawdomówno¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #98 : Czerwiec 20, 2010, 16:43:08 » |
|
Ma³o mam snów , które dobrze pamietam. Dzisiejszy nie by³ mi³y.W domu, w którym spiê i dooko³a niego jest mnóstwo ¿mij!! Staram sie na nie nie nadepn±æ. £a¿± po suficie g³ównie. Mama próbuje braæ je na miot³ê i wyrzucac a ja wpadam na pomys³ (!), ¿eby pój¶c do kogo¶ kto ma...or³a!!!. (chyba chodzia³o o or³a.) Wpu¶ciæ go (or³a tego) do domu a on powy³apuje te ¿mije:) W senniku znalaz³am info,¿e widzieæ ¿mije to mieæ z³ych wierzycieli . Nie mam wierzycieli, na szczê¶cie. Nie wiem, czy ten sen ma jakie¶ g³êbsze znaczenie. Czy macie 'zwierzêce sny' ? i czy odkrywacie w nich symboliczne znaczenie?
Tak ma glebszy sens. Weze maja symbol wiedzy ,konfrontacja z nimi to pokonywanie leku przed wiedza ( do tej pory zakryta przed Toba) , Twoj pokoj to zazwyczaj komnata wiedzy , matka , to Energia niewcielona - ta czesc , ktora sie nie wciela. Orzel , bialy ptak to mozliwosci duszy , ktora "pochlania" napelnia sie wiedza na planach duchowych. Chodzisz po suficie , czyli i tak siegasz wyzyn,by ze strachu nie konfrontowac sie z coraz wiekszymi pokladami wiedzy , ktore sa pod stopami - czyli zaczynaja byc juz dostepne dla Ciebie. Pokonaj strach. matka - to nasz aspekt zenski energii niewcielnej ojciec - to nasz aspekt meski energii niewcielonej inaczej jest z mezem i zona w ogladzie trzeciego poziomu zrozumienia
zona - to aspekt zenski w nas maz to aspekt meski w nas
gdy sa to aspekty o jeszcze wczesnym poziomie rozwoju moga wystepowac rowniez jako dzieci.Wszystk zalezy z jakiego oziomu wiedzy robimy odczyt snu. Powodzenia. Kiara ======================= Ma³o mam snów , które dobrze pamietam. Dzisiejszy nie by³ mi³y.W domu, w którym spiê i dooko³a niego jest mnóstwo ¿mij!! Staram sie na nie nie nadepn±æ. £a¿± po suficie g³ównie. Mama próbuje braæ je na miot³ê i wyrzucac a ja wpadam na pomys³ (!), ¿eby pój¶c do kogo¶ kto ma...or³a!!!. (chyba chodzia³o o or³a.) Wpu¶ciæ go (or³a tego) do domu a on powy³apuje te ¿mije:) W senniku znalaz³am info,¿e widzieæ ¿mije to mieæ z³ych wierzycieli . Nie mam wierzycieli, na szczê¶cie. Nie wiem, czy ten sen ma jakie¶ g³êbsze znaczenie. Czy macie 'zwierzêce sny' ? i czy odkrywacie w nich symboliczne znaczenie?
Tak ma glebszy sens. Weze maja symbol wiedzy ,konfrontacja z nimi to pokonywanie leku przed wiedza ( do tej pory zakryta przed Toba) , Twoj pokoj to zazwyczaj komnata wiedzy , matka , to Energia niewcielona - ta czesc , ktora sie nie wciela. Orzel , bialy ptak to mozliwosci duszy , ktora "pochlania" napelnia sie wiedza na planach duchowych. Chodzisz po suficie , czyli i tak siegaszwyzyn,by zestrachu nie konfrontowac sie z coraz wiekszymi pokladami wiedzy , ktore sa pod stopami - czyli zaczynaja byc juz dostepne dla Ciebie. Pokonaj strach. Powodzenia. Kiara [/quote] Mój dzisiejszy sen jest chyba pozytywny dla mnie i przebiega³ tak: W sklepie przymierza³am bluzkê zapinan± na guziki pod nieobecno¶æ sprzedaj±cego. Dwa z nich by³y ¿le umocowane/by³y wk³adane/ odpad³y i zosta³y mi w d³oni. Bluzkê mog³am od³o¿yæ nic nie mówi±c sprzedawcy.Ja jednak poczeka³am i gdy wróci³, powiedzia³am, ¿e dwa guziki odpad³y i s± w bluzce. Na moj± uwagê sprzedawca odpowiedzia³ mi,¿e od dawna mnie obserwuje i jest pod wra¿eniem mojej prawdomówno¶ci.
Niewatpliwie jest to konfrontacja z odwaga posiadania wlasnego zdania , z mowieniem tego co czujesz i co myslisz. Jest to budzaca sie odwaga do bycia soba ponad standartami ludzkich zachowan. Mysle ze zdalas jakis egzamin przed swoja Dusza ( sprzedawca) i w ten sposob ( zawsze dzieje sie to przez sen) zostalas Zosiu o tym poinformowana. Gratujacje , to bardzo dobry sen. Kiara Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2010, 22:00:42 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
zochna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #99 : Czerwiec 20, 2010, 17:09:14 » |
|
Dziêkujê Kiaro za interpretacjê mojego dzisiejszego snu. Ja podobnie go zrozumia³am, a dodam, ¿e mój sposób bycia jest taki, jak Ty to widzisz na podstawie tego snu. Pozdrawiam Zochna
|
|
|
|
|
|
|
|