Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 17:50:35

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dziennik snów - pisz tutaj !  (Przeczytany 145889 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #275 : Grudzieñ 21, 2012, 19:48:47 »

Znów proszê o pomoc w interpretacji mojego dzisiejszego snu /21.12. br./

Jestem w zak³adzie pracy,w jakim¶ oszklonym pokoju-mo¿e hali,jest nas du¿o osób
i widzê,¿e na stole le¿y maleñkie nagie dziecko.

Kto¶ mówi,¿e ono nie ¿yje,bo tak le¿y ju¿ drugi dzieñ i urodzi³o siê za wcze¶nie w 24 tyg.
i nie wiadomo sk±d to dziecko znalaz³o siê w tym miejscu.

W pewnym momencie widzê /widzimy wszyscy/,¿e to dziecko zaczyna siê ruszaæ.
Nadal nikt na to nie reaguje,wiêc po chwili ja biorê dziecko na rêce,wychodzê do innego
pokoju, ¿eby mi nikt nie przeszkadza³ i dzwoniê na policjê,by prosiæ o pomoc dla tego
o¿ywionego dziecka.

Zaczê³am wstukiwaæ numer telefonu a nie maj±c okularów pomyli³am siê i zamiast 6
wystuka³am 5.
Chcia³am wykasowaæ b³êdny numer,lecz nie mog³am ju¿ tego zrobiæ.
Jeden z policjantów /tam siê znalaz³am/powiedzia³ mi,¿e mogê dalej wybieraæ brakuj±ce
numery telefonu,bo to te¿ bêdzie dobry,odpowiedni numer do udzielenia pomocy temu dziecku,które ca³y czas trzyma³am na rêkach.

Widzia³am,¿e co raz bardziej siê o¿ywia, ma co raz wiêcej ruchów i si³y.
Mia³am takie wewnêtrzne przekonanie,¿e z dzieckiem bêdzie wszystko dobrze,
oczywi¶cie po udzieleniu fachowej pomocy.

Gdy ju¿ wystuka³am w ca³o¶ci numer telefonu,oczekuj±c na realizacjê pomocy,
dziecko to,chyba w podziêkowaniu za zainteresowanie siê nim i moj± pomoc,
unios³o g³ówkê i poca³owa³o mnie w policzek.

Wtedy momentalnie siê obudzi³am, by³a to godz.4.30 przed ¶witem.

Pozdrawiam i przesy³am serdeczne ¿yczenia ¦wi±teczno-Noworoczne,
realizacji wszystkich planów i marzeñ
                                                        Zochna

Zochna . Przepiêkny sen ,bardzo symboliczny i wymowny .Niemowlê symbolizuje ,¿e co¶ siê narodzi³o ,jeszcze s³abe i kruche ale ju¿ realne .To co¶ wymaga Twojej uwagi i pomocy .Twoja troska i zabiegi ,doprowadzi³y do tego ¿e to co¶ jest wdziêczne za pomoc w uaktywnieniu siê ,mo¿e to byæ np.pozytywna energia lub Twój sobowtór  na planie astralnym.
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #276 : Grudzieñ 21, 2012, 20:43:48 »

A ja krótko, czasem na koñcu, tzn. w tym momencie, w którym ju¿ nie ¶pisz, ale jeszcze nie siê nie obudzi³e¶ (-a¶), to czasem zadajê sobie pytanie: co powinienem zapamiêtaæ z dzisiejszej nocy ? I pojawia siê obraz.

Dzisiaj to by³a drewniana pusta ³ód¼ na ¶rodku jeziora.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #277 : Grudzieñ 22, 2012, 01:30:07 »

mi siê ¶nili (?) forumowicze...
jednie trzymali baloniki, a inni... podkowy.

Co to mo¿e oznaczaæ? Mam pewien pomys³ ale nie wiem czy dobry.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #278 : Grudzieñ 22, 2012, 15:07:17 »

Dziêki szacowny barneyos U¶miech
Postaram siê zastosowaæ U¶miech
Co do pustej ³odzi to czy nie odczu³e¶ ¿e astral przesta³ siê kleiæ do cia³ fizycznych U¶miech
Ta ³ód¼ jest takim potwierdzeniem U¶miech
to pa Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #279 : Grudzieñ 22, 2012, 15:37:38 »

astral chyba te¿ siê zresetowa³ Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #280 : Grudzieñ 22, 2012, 17:07:12 »

Dzięki szacowny barneyos U¶miech
Postaram się zastosować U¶miech
Co do pustej łodzi to czy nie odczułeś że astral przestał się kleić do ciał fizycznych U¶miech
Ta łódź jest takim potwierdzeniem U¶miech
to pa Du¿y u¶miech

A jakże - odczułem. Pisałem już w innym wątku wcześniej, że się zrobiło bardziej luźno w powietrzu i mam teraz wrażenie (a raczej pewność), że oddycham "pełną piersią" i całe powietrze idzie w moje płuca.

Fajne uczucie - nie trzeba się odchudzać, żeby się poczuć lżej (no chyba że podkręcili Ziemię i nam grawitację zmniejszyli)

[Edit]

Jest inaczej. Wcześniej to to co trafiało do mnie, to był mały sznurek, teraz stoję w jakimś wielkim słupie/snopie o szerokości mojego ciała. I dawniej był "half duplex", w danej chwili albo nadawałeś, albo odbierałeś, teraz jest "full duplex" - możesz jednocześnie nadawać i odbierać. fajne zjawisko.

Jeśli to są dopiero początki, to...

Jest inaczej.
[Edit]
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 23, 2012, 11:05:38 wys³ane przez barneyos » Zapisane

Pzdr barneyos   Cool

\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #281 : Grudzieñ 25, 2012, 11:45:42 »

Taki sobie obrazek U¶miech

Cisza

Jaki¶ czas jestem zawieszony w ciep³ej pró¿ni.

Po chwili odczuwam ciep³o w okolicy serca i w najwy¿szym punkcie g³owy.

Czujê dotkniêcie ciep³ego wiatru.

Odczuwam stopniowe ocieplenie siê powietrza woko³o mnie.

Zauwa¿am, ¿e temperatura ro¶nie woko³o, ró¿nica staje siê odczuwalna coraz bardziej.

Narasta i po chwili przestaje byæ odczuwalna.

Lechia s³yszê i dostrzegam m³od± jasn± kobietê w karminowej po¶wiacie, woko³o jej czwórkê dzieci w wieku przedszkolnym.

Ka¿de z dzieci ma inny kolor oczu.

Dzieci przedstawiaj± siê i wszystkie ich imiona kojarz± siê z ogniem lecz nie odbieram ich g³oskowo (Ogni, Agna, Iga, Sfar).

Po chwili czujê dotkniêcie wilgotnego powietrza.

Odczuwam ko³ysanie przypominaj±ce stanie na pok³adzie statku p³yn±cego po spokojnym morzu.

Wznoszenie i opadanie trwa jaki¶ czas, a¿ przestaje byæ odczuwalne.

£ada s³yszê i dostrzegam kobietê o cerze przezroczystej i granatowej po¶wiacie wokó³ niej czwórka dzieci w wieku przedszkolnym.

Dzieci przedstawiaj± siê i wszystkie ich imiona kojarz± mi siê z wod± (Wodo, Wada, Wida, Wêdo).

¯ywa s³yszê z ty³u odwracam siê ca³y i widzê m³od± opalon± kobietê o bardzo jasnoniebieskich oczach w bia³ej po¶wiacie, woko³o niej czwórka dzieci w wieku przedszkolnym.

Dzieci przedstawiaj± siê i wszystkie ich imiona kojarz± mi siê z lasem, ³±k±, zwierzêciem i ptakiem (Szum, £ana, Bór, Lot)

Kobieta u¶miecha siê do mnie i zbli¿a.

Dostrzegam, ¿e dwie kobiety staj± za mn± jedna przede mn±, dzieci w dwóch szeregach po jednej i drugiej stronie.

Po mojej prawej stronie dostrzegam ogromn± barierê o lustrzanej po¶wiacie a za ni± siw± zamieæ przeplatan± ró¿nokolorowymi b³yskami.

Po mojej lewej stroni widzê równie ogromna barierê tylko jej po¶wiata jest s³oneczna, ciep³a...

Za ni± dostrzegam pogodn±, soczyst± ³±czkê usian± kwiatami jasne s³oneczne niebo.

Widzê, ¿e jedna i druga bariera powoli zbli¿aj± siê do siebie.

Po chwili obie te bariery dotknê³y siê i jakby od siebie odbi³y.

Pó¼niej jeszcze raz dotknê³y, ale ta po lewej stanê³a w miejscu a tylko ta po prawej siê cofnê³a

Po trzecim dotkniêciu ta po prawej stronie zmieni³a siê w olbrzymi± falê i uderzy³a o t± po lewej i ….zobaczy³em ¶wiat³o jasne, ciep³e i po chwili widzia³em tylko jasn± pustkê i odczuwa³em delikatne ko³ysanie podobne do tego na hamaku lub w ko³ysce.

to pa Du¿y u¶miech
zochna
Go¶æ
« Odpowiedz #282 : Grudzieñ 27, 2012, 14:15:10 »

>Kiaro< bardzo dziêkujê za obszerny opis mojego snu.
Ja,tak dok³adnie jak Ty to robisz, nie umiem wyraziæ , co ten sen oznacza.
Domy¶la³am siê,¿e by³ informacj± raczej pozytywn± /podziêkowanie przez poca³unek/,
ale Ty, doskonale umiesz "wyszukaæ" wszystkie informacje w nim zawarte.
>Sfinksie< dziêkujê Ci równie¿ za podobn± analizê mojego snu.
Jeszcze raz serdeczne dziêki
                                         Zochna
barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #283 : Grudzieñ 30, 2012, 20:51:05 »

Heh, zdaje siê, ¿e astralna "mg³a" opada.

Pojawiaj± siê w powietrzu fajne b³yski i smugi. I w ¿aden sposób nie budzi to negatywnych odczuæ, raczej dzieciêce zaciekawienie poznaniem nowego.

Jupila !

Pzdr barneyos   Cool

Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #284 : Grudzieñ 30, 2012, 21:10:16 »

mi siê ¶ni³o przed 21 grudnia - co jest kluczowe tutaj, ¿e nurkujê gdzie¶, ca³a sytuacja by³a do¶æ absurdalna, byli tam moi znajomi z rzeczywisto¶ci ale ni w kij ni w oko nie pasowali do tego co siê dzia³o we ¶nie, zapamiêta³em kwintesencjê snu, kto¶ do mnie powiedzia³ "nurkujemy tam gdzie jest skarb templariuszy"...

dopiero powoli dociera do mnie g³êboki sens tego snu, widzê tutaj du¿o motywu jungowskiego schodzenia w dó³, to co zatopione, pierwotny aspekt wody...

mo¿e kto¶ zechce zinterpretowaæ wiêcej?
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #285 : Grudzieñ 31, 2012, 00:12:19 »

...Tempariusze. nale¿ê do kilku bibliotek i co tam  ostatnio pójdê, to na wystawce akurat znajduj± siê ksi±¿ki, których tematyk± s± w³a¶nie oni. wczoraj skoñczy³em kolejn±, traktuj±c± o poszukiwaniu skarbu, etc... i to w grocie pod wod±, jednak¿e ostatecznie znajduje siê on w krypcie podziemnej w  ¦wi±tyni, ale zaledwie jego czê¶æ, tzn. jedynie relikwie, bo reszta zosta³a roztrwoniona przez po¿±dliwych mnichów...

...a co jest zasadniczym przes³aniem ksi±¿ki? a mo¿e i Twojego snu...i¿, najwa¿niejsza jest przygoda w poszukiwaniu, w d±¿eniu do celu (Graal), poprzez pog³êbianie znajomo¶ci siebie i docieranie do zakamarków naszego wnêtrza, poprzez burze emocji w ¿ywiole nieustaj±cych do¶wiadczañ i do¶wiadczeñ prowadz±cych do zrozumienia swojej roli i zadania w po³±czeniu z Ca³o¶ci±.

pozdrawiam ciep³o

U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 31, 2012, 00:17:05 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #286 : Grudzieñ 31, 2012, 00:15:29 »

W tej sprawie mo¿e pomóc jedynie Indiana Jones  Du¿y u¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #287 : Grudzieñ 31, 2012, 01:38:25 »

mam ponad 100 ksi±¿ek o Templariuszach, które zosta³y wydane od 1992 roku do teraz U¶miech i NIGDY nie mia³em snu o tym zakonie! tematyka jest mi znana a¿ za dobrze mimo to sen mnie zaskoczy³... teoria o zalanych skarbie Templariuszy mo¿e siê ³±czyæ z Wysp± Dêbów (Oak Island), ale ja bym nie patrzy³ na to materialnie jednak U¶miech
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #288 : Grudzieñ 31, 2012, 03:49:39 »

Tematyka jest Ci dobrze znana wiêc tym bardziej nie doszukiwa³bym siê jakiegokolwiek znaczenia w samych Templariuszach... zwracaj uwagê raczej na jakie¶ drobne szczegó³y... albo w³a¶nie na jakie¶ elementy, zachowania, s³owa, ludzi... którzy do ca³ego obrazka nie do koñca pasuj±.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: