Taki sobie obrazek
Cisza
Jaki¶ czas jestem zawieszony w ciep³ej pró¿ni.
Po chwili odczuwam ciep³o w okolicy serca i w najwy¿szym punkcie g³owy.
Czujê dotkniêcie ciep³ego wiatru.
Odczuwam stopniowe ocieplenie siê powietrza woko³o mnie.
Zauwa¿am, ¿e temperatura ro¶nie woko³o, ró¿nica staje siê odczuwalna coraz bardziej.
Narasta i po chwili przestaje byæ odczuwalna.
Lechia s³yszê i dostrzegam m³od± jasn± kobietê w karminowej po¶wiacie, woko³o jej czwórkê dzieci w wieku przedszkolnym.
Ka¿de z dzieci ma inny kolor oczu.
Dzieci przedstawiaj± siê i wszystkie ich imiona kojarz± siê z ogniem lecz nie odbieram ich g³oskowo (Ogni, Agna, Iga, Sfar).
Po chwili czujê dotkniêcie wilgotnego powietrza.
Odczuwam ko³ysanie przypominaj±ce stanie na pok³adzie statku p³yn±cego po spokojnym morzu.
Wznoszenie i opadanie trwa jaki¶ czas, a¿ przestaje byæ odczuwalne.
£ada s³yszê i dostrzegam kobietê o cerze przezroczystej i granatowej po¶wiacie wokó³ niej czwórka dzieci w wieku przedszkolnym.
Dzieci przedstawiaj± siê i wszystkie ich imiona kojarz± mi siê z wod± (Wodo, Wada, Wida, Wêdo).
¯ywa s³yszê z ty³u odwracam siê ca³y i widzê m³od± opalon± kobietê o bardzo jasnoniebieskich oczach w bia³ej po¶wiacie, woko³o niej czwórka dzieci w wieku przedszkolnym.
Dzieci przedstawiaj± siê i wszystkie ich imiona kojarz± mi siê z lasem, ³±k±, zwierzêciem i ptakiem (Szum, £ana, Bór, Lot)
Kobieta u¶miecha siê do mnie i zbli¿a.
Dostrzegam, ¿e dwie kobiety staj± za mn± jedna przede mn±, dzieci w dwóch szeregach po jednej i drugiej stronie.
Po mojej prawej stronie dostrzegam ogromn± barierê o lustrzanej po¶wiacie a za ni± siw± zamieæ przeplatan± ró¿nokolorowymi b³yskami.
Po mojej lewej stroni widzê równie ogromna barierê tylko jej po¶wiata jest s³oneczna, ciep³a...
Za ni± dostrzegam pogodn±, soczyst± ³±czkê usian± kwiatami jasne s³oneczne niebo.
Widzê, ¿e jedna i druga bariera powoli zbli¿aj± siê do siebie.
Po chwili obie te bariery dotknê³y siê i jakby od siebie odbi³y.
Pó¼niej jeszcze raz dotknê³y, ale ta po lewej stanê³a w miejscu a tylko ta po prawej siê cofnê³a
Po trzecim dotkniêciu ta po prawej stronie zmieni³a siê w olbrzymi± falê i uderzy³a o t± po lewej i ….zobaczy³em ¶wiat³o jasne, ciep³e i po chwili widzia³em tylko jasn± pustkê i odczuwa³em delikatne ko³ysanie podobne do tego na hamaku lub w ko³ysce.
to pa