Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 14:20:52

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dziennik snĂłw - pisz tutaj !  (Przeczytany 152325 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
nagumulululi
Gość
« : Styczeń 06, 2010, 11:24:26 »

Je¿eli mia³eœ niezwyk³y sen, w którym wystepuj¹ dziwaczne symbole, opisz go tutaj. Zastanowimy siê co wspólnego maj¹ ze sob¹ ludzie interesujacy siê Œl꿹. Przed snem koniecznie zachowaj w sobie intencje na temat tajemnic Œlê¿y a napewno coœ ci siê przyœni. Przypadków nie ma jak wiadomo niektórym i dlatego musi istnieÌ punkt wspólny który przyciaga tutaj ludzi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 06, 2010, 12:18:48 »

Taki "sen"....

To nie byl sen , to byly stany dziecka okolo 5 letniego , ktore czesto bawilo sie samo. W pewnych mometach  pojawiala sie tecza laczaca dziecko z cudna gora w lesie i to dziecko fizycznie szlo po tej teczy ( tak czulo i widzialo) do miejsca na gorze.
Dziecko wowczas mieszkalo  okolo 30 km od Slezy , nie mialo o nie zadnego pojecia. Oczywiscie nigdy nikomu nie opowiadalo o swoich wedrowkach, nawet nie wiedzialo ze bywalo na Slezy.

Przypadkowo na jednym ze spotkan towarzyskich pojawila sie kobieta , ktora tez opowiadala o swoich dzieciecych wedrowkach po teczy, nie na Sleze , nie na gore , ale byly.
Wowczas nastapilo zrozumienie iz to nie byly dzieciece fantazje. Lokalizacja gory i poznanie jej nastapily przy pierwszej bytnosci na niej, bylo to dokladnie miejsce z wedrowek po teczy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 06, 2010, 12:26:03 »

Temat jest bardzo ciekawy i dobrze ze tu otworzony. Mam tylko jedno pytanie, czy te sny tu zapisywane
musza dotyczyc tylko Slezy. Jesli tak, to ja otworze nowy temat na temat snow ogolnie.Pozdrawiam Rafaela
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 06, 2010, 12:36:12 »

Taki "sen"....

To nie byl sen , to byly stany dziecka okolo 5 letniego , ktore czesto bawilo sie samo. W pewnych mometach  pojawiala sie tecza laczaca dziecko z cudna gora w lesie i to dziecko fizycznie szlo po tej teczy ( tak czulo i widzialo) do miejsca na gorze.
Dziecko wowczas mieszkalo  okolo 30 km od Slezy , nie mialo o nie zadnego pojecia. Oczywiscie nigdy nikomu nie opowiadalo o swoich wedrowkach, nawet nie wiedzialo ze bywalo na Slezy.

Przypadkowo na jednym ze spotkan towarzyskich pojawila sie kobieta , ktora tez opowiadala o swoich dzieciecych wedrowkach po teczy, nie na Sleze , nie na gore , ale byly.
Wowczas nastapilo zrozumienie iz to nie byly dzieciece fantazje. Lokalizacja gory i poznanie jej nastapily przy pierwszej bytnosci na niej, bylo to dokladnie miejsce z wedrowek po teczy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

1. Co to znaczy "to byÂły stanym to nie byÂł sen"? Wizje?
2. 30 km od Œlêzy oznacza? Jaka miejscowoœÌ je¿eli to nie tajemnica? Strzelin, Œwidniaca, Strzegom? Czy coœ innego?

===========================

Temat jest bardzo ciekawy i dobrze ze tu otworzony. Mam tylko jedno pytanie, czy te sny tu zapisywane
musza dotyczyc tylko Slezy. Jesli tak, to ja otworze nowy temat na temat snow ogolnie.Pozdrawiam Rafaela
Na razie tutaj.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 22:28:43 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #4 : Styczeń 06, 2010, 12:59:14 »

Taki "sen"....

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

1. Co to znaczy "to byÂły stanym to nie byÂł sen"? Wizje?
2. 30 km od Œlêzy oznacza? Jaka miejscowoœÌ je¿eli to nie tajemnica? Strzelin, Œwidniaca, Strzegom? Czy coœ innego?

Nie nie sny , zdarzenia na jawie w trakcie pieknej slonecznej pogody. Miejsce to Swiebodzice , raczej podzamcze Ksiaz.
Ale jakie to ma znaczenie?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 12:59:50 wysłane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #5 : Styczeń 06, 2010, 13:19:19 »

Nie nie sny , zdarzenia na jawie w trakcie pieknej slonecznej pogody. Miejsce to Swiebodzice , raczej podzamcze Ksiaz.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Wszystko ma znaczenie. Tym dzieckiem oczywiscie byÂłaÂś ty, jak mniemam, wciÂągana do krainy bogĂłw idÂąc pradawnym mostem.

WyjdŸ na Œle¿ê o okreœlonych porach roku i zobacz horyzont. Gdzie wstaje s³oùce i zachodzi.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 13:21:27 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #6 : Styczeń 06, 2010, 13:36:34 »

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Wszystko ma znaczenie. Tym dzieckiem oczywiscie byÂłaÂś ty, jak mniemam, wciÂągana do krainy bogĂłw idÂąc pradawnym mostem.

WyjdŸ na Œle¿ê o okreœlonych porach roku i zobacz horyzont. Gdzie wstaje s³oùce i zachodzi.

Albo gdzie bedzie wstawalo i zachodzilo , lub , gdzie wstawalo i zachodzilo.....

Bylam ostatnio na Slezy , bylam na wiezy , wiem co sie tam dokonalo , ale o tym juz pisac nie bede bo nie chce byc ciagle oceniana miarkami roznych ludzi.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Moze w takim razie wyjasnisz mi polozenia Ksiaza w stosunku do Slezy i Twoje interpretacje tych faktow, istotnie wychowalam sie na podzamczu i zamek znam , od piwnicy po poddasze.
W czasach mojego dziecinstwa byl " dostepny" dla dzieciecych zabaw... , chociaz byly tez czasy iz pilnowalo go wojsko.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 13:40:25 wysłane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #7 : Styczeń 06, 2010, 13:54:33 »

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Albo gdzie bedzie wstawalo i zachodzilo , lub , gdzie wstawalo i zachodzilo.....

Bylam ostatnio na Slezy , bylam na wiezy , wiem co sie tam dokonalo , ale o tym juz pisac nie bede bo nie chce byc ciagle oceniana miarkami roznych ludzi.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Moze w takim razie wyjasnisz mi polozenia Ksiaza w stosunku do Slezy i Twoje interpretacje tych faktow, istotnie wychowalam sie na podzamczu i zamek znam , od piwnicy po poddasze.
W czasach mojego dziecinstwa byl " dostepny" dla dzieciecych zabaw... , chociaz byly tez czasy iz pilnowalo go wojsko.
Poczekam aÂż wiĂŞcej napiszesz. JeÂżeli masz opory to pisz na priv. w sprawie ÂŚlĂŞÂży. Poza tym jeÂżeli bedziesz podawaĂŚ informacje pewnym stopniu "Âźrodlowe" (o ile) to nikt nie bedzie ciĂŞ atakowaÂł, pod warunkiem Âże nie bedziesz filoizofowaĂŚ, UÂśmiech)).
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 13:56:55 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #8 : Styczeń 06, 2010, 14:27:26 »

W takim razie bedziesz musial dlugo poczekac , bo nic wiecej nie napisze. Tego typu dyskusjach albo rodzi sie zaufanie i wymiana informacji , albo jest 'wyciaganie "  ich od kogos w znanym sobie celu...

Przykro mi ale ja w tego typu uklady nie wchodze.

Pozdrawiam.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #9 : Styczeń 06, 2010, 15:12:56 »

W takim razie bedziesz musial dlugo poczekac , bo nic wiecej nie napisze. Tego typu dyskusjach albo rodzi sie zaufanie i wymiana informacji , albo jest 'wyciaganie "  ich od kogos w znanym sobie celu...

Pozdrawiam.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Je¿eli wszystkie rozmowy z tob¹ tak siê koùcz¹ to nic nie poradzê. Z ciebie przecie¿ nie wyci¹gam informacji,za to ty siê rozpisujesz tysi¹cami tematów na forum. Je¿eli brak zaufania determinuje twoje zachowanie, trudno, ty opisa³aœ tu wizje, czy sen. Nie mam za³o¿enia takiego jak artq, wedle którego jesteœ oszustk¹ i furiatk¹, ale raczej szukam czegoœ inspiruj¹cego do dalszych poszukiwaù. Przyznaje szczerze ¿e twoje m¹droœci nie bardzo mi le¿¹, za to byÌ mo¿e twoje sny lub wizje by³yby bardziej autentyczne, o ile takie mia³aœ.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 06, 2010, 15:33:45 »

Pozdrawiam.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Je¿eli wszystkie rozmowy z tob¹ tak siê koùcz¹ to nic nie poradzê. Z ciebie przecie¿ nie wyci¹gam informacji,za to ty siê rozpisujesz tysi¹cami tematów na forum. Je¿eli brak zaufania determinuje twoje zachowanie, trudno, ty opisa³aœ tu wizje, czy sen. Nie mam za³o¿enia takiego jak artq, wedle którego jesteœ oszustk¹ i furiatk¹, ale raczej szukam czegoœ inspiruj¹cego do dalszych poszukiwaù. Przyznaje szczerze ¿e twoje m¹droœci nie bardzo mi le¿¹, za to byÌ mo¿e twoje sny lub wizje by³yby bardziej autentyczne, o ile takie mia³aœ.

Otrzymales jeden jako kredyt zaufania... i swietnie ze napisales to co powyzej. Uswiadomilo mi to zi nasze oglady rzeczywistosci sa calkowicie inne , nie jest nam po drodze analizowanie tych samych zjawisk.

Zycie  nie polega na ogladaniu wizji i snow i ocenianiu ludzi wedle  nich.   Ale na przezywaniu  zdarzen wyciaganiu wnioskow prowadzacych  na droge lepszej jakosci.

Ocenianie mnie przez osoby typu arteq , nie ma dla mnie zadnego znaczenia.

Ocenianie kogokolwiek jest dla mnie niewlasciwoscia , ja oceniam  stworzone tresci , nie osoby je tworzace. Wowczas wybieram wspolna przestrzen , lub nie. System wartosci prezetowany przez kogos jest wyznacznikiem tej przestrzeni nic wiecej.
Ja , moje sny i wizje tworzymy moja madrosc  , jednie , nie da sie tego rozdzielic, jedno uczestniczy w drugim , tworzac  moj swiat.

Wiem iz do Ciebie przemawiaja inne argumety niz te , ktore stanowia moje wartosci , zbyt duza rozbierznosc.
Dlatego uwazam , ze nasze drogi nie maja powodow by sie mialy laczyc.
I niech tak pozostanie, bez oceniania mnie i mojej madrosci.

Zwyczajnie nie przekaze Ci mojej wiedzy ponadto co pisze na forum, bo nie mam do Ciebie zaufania.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 15:39:17 wysłane przez Kiara » Zapisane
muszin
Gość
« Odpowiedz #11 : Styczeń 06, 2010, 15:47:06 »

ja na dwa dni przed nowym rokiem mialem sen, w ktĂłrym staÂłem nad morzem peÂłnym bezgÂłowych ryb niestety ... po kilku dniach do mnie dotarÂło co to moÂże znaczyĂŚ, ale niech kaÂżdy interpretuje to jak chce UÂśmiech
bond
Gość
« Odpowiedz #12 : Styczeń 06, 2010, 17:34:35 »

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Czemu nie? nie mam miarki, nie bedĂŞ oceniaĂŚ, a chĂŞtnie poczytam , co siĂŞ tam dokonaÂło UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 17:35:04 wysłane przez bond » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 06, 2010, 17:43:05 »

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Czemu nie? nie mam miarki, nie bedĂŞ oceniaĂŚ, a chĂŞtnie poczytam , co siĂŞ tam dokonaÂło UÂśmiech

Nauczona doswiadczeniem , nie napisze  nic na co nie mam fizycznego dowodu , lub logicznego wytlumaczenia.
Ciekawosc ludzi nie jest dla mnie motywem inspiracyjnym do zwierzen osobistych.
Przykro mi bond.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 17:43:35 wysłane przez Kiara » Zapisane
bond
Gość
« Odpowiedz #14 : Styczeń 06, 2010, 17:50:00 »

Nie, nie wymagam zwierzen osobistych , myslalam , ze zamierzalas napisac cos o historii slezy
Kiara
Gość
« Odpowiedz #15 : Styczeń 06, 2010, 17:56:06 »

Nie, nie wymagam zwierzen osobistych , myslalam , ze zamierzalas napisac cos o historii slezy

Tak bond o historii Slezy ale laczy sie to z moimi osobistymi doswiadczeniami, nie da sie tego rozdzielic. Wole wiec przemilczec , bo sa to tez moje osobiste kontakty z Duninami.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 18:06:42 wysłane przez Kiara » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #16 : Styczeń 06, 2010, 18:04:58 »

analiza snów nastêpuje na poziomie MISTRZ-UCZEÑ, mam na my¶li, ¿e to ten bardziej rozwiniêty duchowo i do¶wiadczony analizuje tego mniej je¶li w ogóle

ja mia³em wiele lat temu sen o S£OÑCU i PIRAMIDZIE i liczbie 718 - nied³ugo potem trafi³em na PCh i napisa³em do AW, ¿e "ich" ¦lê¿a ma 718 metrów a ta liczba "narodzi³a siê" w pewnym sensie w Egipcie w Kairze - tam gdzie PCh zmierza

by³o to mocno symboliczne - teraz rozumiem, ¿e na ¦lê¿y jest jakby BRAMA ³±cz±ca POLSKÊ i EGIPT - to bezpo¶redni link pomiêdzy tymi dwoma miejscami, czyta³em ostatnio, ¿e przez ¦lê¿e idzie lay lines - tzw. ¶cie¿ki smoka i przechodz± przez Kraków i Czakram Wawelski i dalej do Egiptu

mi to mĂłwi wiele...

KapÂłan 718 .'.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 18:06:08 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #17 : Styczeń 06, 2010, 18:10:45 »

analiza snów nastêpuje na poziomie MISTRZ-UCZEÑ, mam na my¶li, ¿e to ten bardziej rozwiniêty duchowo i do¶wiadczony analizuje tego mniej je¶li w ogóle

ja mia³em wiele lat temu sen o S£OÑCU i PIRAMIDZIE i liczbie 718 - nied³ugo potem trafi³em na PCh i napisa³em do AW, ¿e "ich" ¦lê¿a ma 718 metrów a ta liczba "narodzi³a siê" w pewnym sensie w Egipcie w Kairze - tam gdzie PCh zmierza

by³o to mocno symboliczne - teraz rozumiem, ¿e na ¦lê¿y jest jakby BRAMA ³±cz±ca POLSKÊ i EGIPT - to bezpo¶redni link pomiêdzy tymi dwoma miejscami, czyta³em ostatnio, ¿e przez ¦lê¿e idzie lay lines - tzw. ¶cie¿ki smoka i przechodz± przez Kraków i Czakram Wawelski i dalej do Egiptu

mi to mĂłwi wiele...

KapÂłan 718 .'.

Tak to prawda, a oprucz tego Sleza symbolizuje 1 z 4 zywiolow , zywiol powietrza. To on zostal  tam niedawno odblokowany.
W Polsce sa dwa zywioly ( czakramy reprezetujace je) , bardzo dlugo byly zablokowane , teraz juz pracuja w zespole.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 18:11:15 wysłane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #18 : Styczeń 06, 2010, 18:16:22 »

mi to mĂłwi wiele...

KapÂłan 718 .'.
W takim razie opowiedz ten sen ze szczego³ami, pozornie ma³o istotnymi. TreœÌ snu istotna kryje siê wœród ma³o istotnych i pozornie b³achych treœci niedostrzegalnych przez œwiadomoœÌ. To jedyna droga komunikacji z "czymœ tam". Pozosta³e treœci mog¹ byÌ zwyk³ym chciejstwem œwiadomoœci , która t³umi istotne treœci.

===============================

Tak to prawda, a oprucz tego Sleza symbolizuje 1 z 4 zywiolow , zywiol powietrza. To on zostal  tam niedawno odblokowany.
W Polsce sa dwa zywioly ( czakramy reprezetujace je) , bardzo dlugo byly zablokowane , teraz juz pracuja w zespole.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ProsiÂłem od ÂźrodÂła a nie twoje wymÂądrzanie siĂŞ.

=========================================

ja na dwa dni przed nowym rokiem mialem sen, w ktĂłrym staÂłem nad morzem peÂłnym bezgÂłowych ryb niestety ... po kilku dniach do mnie dotarÂło co to moÂże znaczyĂŚ, ale niech kaÂżdy interpretuje to jak chce UÂśmiech
I jaK to interpretujesz?

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 22:27:21 wysłane przez Dariusz » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #19 : Styczeń 06, 2010, 19:51:20 »

Jeœli przyj¹Ì, ¿e ryba jest symbolem chrzeœcijan, to morze pe³ne bezg³owych ryb mog³oby znaczyÌ, ¿e wyznawcy pozbawieni s¹ w³asnego prowadzenia, inne g³owy za nich myœl¹.
Inne znaczenie, to wyœniony upadek religii chrzeœcijaùskiej, bo ryby bez g³ów, to martwe ryby.
A Âże sen przydarzyÂł siĂŞ na dwa dni przed nowym rokiem, wiĂŞc religia upadÂła do koĂąca 2009r.  DuÂży uÂśmiech NiezÂły z Ciebie prorok, muszinChichot

Ryba moÂże mieĂŚ rĂłwnieÂż inne znaczenie symboliczne niÂż powszechnie siĂŞ uwaÂża ( o czym tu:  http://www.wspolnotamesjanska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=57:symbol-ryby&catid=1:latest-news&Itemid=50 ) , wiĂŞc i znaczenie snu moÂże byĂŚ zupeÂłnie inne …
Ciekawa jestem interpretacji autora.

Pozdrawiam  UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 19:52:54 wysłane przez ptak » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #20 : Styczeń 07, 2010, 11:05:01 »

Jeœli przyj¹Ì, ¿e ryba jest symbolem chrzeœcijan, to morze pe³ne bezg³owych ryb mog³oby znaczyÌ, ¿e wyznawcy pozbawieni s¹ w³asnego prowadzenia, inne g³owy za nich myœl¹.
Inne znaczenie, to wyœniony upadek religii chrzeœcijaùskiej, bo ryby bez g³ów, to martwe ryby.
A Âże sen przydarzyÂł siĂŞ na dwa dni przed nowym rokiem, wiĂŞc religia upadÂła do koĂąca 2009r.  DuÂży uÂśmiech NiezÂły z Ciebie prorok, muszinChichot

Ryba moÂże mieĂŚ rĂłwnieÂż inne znaczenie symboliczne niÂż powszechnie siĂŞ uwaÂża ( o czym tu:  http://www.wspolnotamesjanska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=57:symbol-ryby&catid=1:latest-news&Itemid=50 ) , wiĂŞc i znaczenie snu moÂże byĂŚ zupeÂłnie inne …
Ciekawa jestem interpretacji autora.

Pozdrawiam  UÂśmiech

No widzĂŞ niezÂłe poczucie humoru z tym upadkiem chrzeÂścijaĂąstwa.

Sny moÂżna interpretowaĂŚ na wielu pÂłaszczyznach. Zwykle powinno siĂŞ je interpretowaĂŚ na poziomie percepcji sniÂącego, tak aby interpretacja mogÂła do niego przemĂłwiĂŚ. PrzykÂładowo:gÂłebokie interpretacje archetypowe raczej nie przemawiaja do ludzi nie obeznanych z jĂŞzykiem symbolicznym, ale choĂŚby przemawia do nich interpretacja psychologiczna.

W psychologii:
Ryba to symbol narodzin i p³odnoœci, nie tylko w sensie fizycznym. W terminach psycholigicznych aspektu meskiego gdyby wystepowa³a bez wyraŸnej konotacji z ¿eùskim morzem, by³aby oznak¹ problemu impotencji psychicznej lub fizycznej - oznaczenie bezg³owej ryby i rodz¹cego siê na tym tle kompleksu braku uznania. W zestawieniu z ¿eùskim morzem oznacza byÌ mo¿e ubezw³asnowolnion¹ duszê animy, zabit¹ mi³oœÌ która okaza³a sie toksyczna. Stawia³bym tu na t¹ drug¹ ewentualnoœÌ czyli problemy z jakaœ dziewczyn¹, której uciêto g³owê.

W symbolice:
Tu interpretacja powinna siê opieraÌ o jezyk œni¹cego. Najwa¿niejsze jest jak œni¹cy rozumie ten symbol a nie jego znaczenie ogólne przyjete. Ka¿dy posiada w³sany jezyk i tylko na jego bazie mo¿ba dokonywaÌ interpretacji. Generalnie jednak mo¿na sobie snuÌ ró¿ne przypowiesci i obserwowaÌ reakcje œni¹cego. Odwoania do g³ebokich archetpow na tym poziomie s¹ jak najbardziej na miejscu. Ciekawe s¹ nawi¹zania ptaka do symbolu ryby. Symbol ryby oznacza duszê, narodziny z pierwotnego morza po którym nastepuje Baran wyzwoliciel - zodiak. Istotne jest jaka jest to ryba, jej gatunek a nie tylko ogólne okreœlenie ryby. Wed³ug egipcjan Baran rodzi³ sie nie z ryby ale z krokodylaa wedle wierzeù by³ ogniem, s³oùcem przejmujacym w³adanie po równonocy wiosennej, wojnie ¿ywio³ów. Aby siê narodziÌ musia³ wyjœÌ z morza z postaci ryby. Na neoilitycznych naczyniach lub wczesnogrekich wazach bogini przedstawiana jest w postaci kobiety, która miêdzy nogami posiada rybê.

EDIT:
W mitologii MajĂłw wystepuje motyw ryby z odcieta gÂłowÂą. Symbol ten przedstawia odrodzenie bliÂźniakĂłw w ksiĂŞdze Popul Vuh. W opowieÂści o bliÂźniakach podaje sie, Âże oddajÂą siĂŞ oni w ofierze bogom wchodzÂąc do gorÂącego pieca. Potem ich pociĂŞte czĂŞÂści, pobcinane gÂłowy  czĂŞsci wrzuca siĂŞ do wody, a po 5 dniach rodzi siĂŞ z nich ryba Suum.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 12:45:16 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #21 : Styczeń 07, 2010, 13:12:26 »

jaki kraj tacy BLIÂŹNIACY - my mamy lecha i jaro  DuÂży uÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #22 : Styczeń 07, 2010, 13:19:54 »

W opowieÂści o bliÂźniakach podaje sie, Âże oddajÂą siĂŞ oni w ofierze bogom wchodzÂąc do gorÂącego pieca. Potem ich pociĂŞte czĂŞÂści, pobcinane gÂłowy  czĂŞsci wrzuca siĂŞ do wody, a po 5 dniach rodzi siĂŞ z nich ryba Suum.

TO MI SIÊ PODOBA  ZÂły

odnoœnie snów- to nie by³em nigdy w/na Slê¿y, ale mia³em w ¿yciu kilka snów które siê potem urzeczywistni³y,- nie ma sensu ich opisywaÌ w szczegó³ach o co come'on, ale zauwa¿y³em ¿e te istotne s¹ o wiele silniejsze, z tym ¿e nigdy nie widaÌ szczegó³ów a tylko ogólny zarys sytuacyjny który i tak jest wa¿nym przekazem
chodzi mi o to czy ta niewyrazistoœÌ wynika z tego ¿e nie wszystko jest w 100% ustalone i dlatego w œnie jest "zamazane"CoœCoœCoœ

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Styczeń 07, 2010, 14:24:05 »

Przed ÂświĂŞtami BoÂżego Narodzenia miaÂłam sen, w ktĂłrym wypadÂły mi zÂąbki. PamiĂŞtam, jak babcia zawsze powtarzaÂła, Âże jeÂśli ÂśniÂą siĂŞ zĂŞby to na chorobĂŞ, a jak zĂŞby z krwiÂą to na ÂśmierĂŚ. Niby tylko przesÂąd, ale zawsze mi siĂŞ sprawdzaÂło. Tym razem byÂło inaczej niÂż zawsze, bo w Âśnie nie byÂło krwi, co zwiastowaĂŚ miaÂło chorobĂŞ mojÂą lub w rodzinie. Kilka dni potem, w drugi dzieĂą ÂświÂąt dowiedziaÂłam siĂŞ o Âśmierci swojej cioci.
Wam teÂż siĂŞ te przeklĂŞte sny z zĂŞbami sprawdzajÂą, czy to ja jakaÂś felerna jestem?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #24 : Styczeń 07, 2010, 15:31:27 »

W opowieÂści o bliÂźniakach podaje sie, Âże oddajÂą siĂŞ oni w ofierze bogom wchodzÂąc do gorÂącego pieca. Potem ich pociĂŞte czĂŞÂści, pobcinane gÂłowy  czĂŞsci wrzuca siĂŞ do wody, a po 5 dniach rodzi siĂŞ z nich ryba Suum.

TO MI SIÊ PODOBA  ZÂły

odnoœnie snów- to nie by³em nigdy w/na Slê¿y, ale mia³em w ¿yciu kilka snów które siê potem urzeczywistni³y,- nie ma sensu ich opisywaÌ w szczegó³ach o co come'on, ale zauwa¿y³em ¿e te istotne s¹ o wiele silniejsze, z tym ¿e nigdy nie widaÌ szczegó³ów a tylko ogólny zarys sytuacyjny który i tak jest wa¿nym przekazem
chodzi mi o to czy ta niewyrazistoœÌ wynika z tego ¿e nie wszystko jest w 100% ustalone i dlatego w œnie jest "zamazane"CoœCoœCoœ
Podam ci przykÂład na podstawie ktĂłrego zastanowisz siĂŞ nad tym zjawiskiem.

Zastanówmy siê nad badaniami Œlê¿y, które trwaj¹ wiele lat, poch³aniaj¹ cenny czas i wysilek ludzi. Wszyscy z tego forum interesuja siê tematem, wypisuj¹ ró¿ne rzeczy, analizuj¹ i czytaj¹. Ka¿dy chcia³by siê czegoœ dowiedzieÌ i samodzielnie odkryÌ. WeŸmy dla przyk³adu zainteresowanie jakie wzbudza tzw. Panna z Ryb¹ lub Rybak. Jak na razie nie spotka³em siê z pytaniem jaka w³aœciwie to ryba. Wystarczy³o siê zastanowiÌ i poszukaÌ. Poniewa¿ ta ryba to Sum. Twoja œwiadomoœÌ nie zwraca na to uwagi, poniewa¿ wmawia ci ¿e jesteœ ma³ym ¿uczkiem, nie potrafisz kojarzyÌ i ¿e wszystko nie ma zadnego znaczenia.

Podobnie jest ze snami. To efekt t³umienia nat³oku informacji które bombarduj¹ œwiadomoœÌ, dlatego ona siê broni poprzez wmawianie, to jest nie istotne, to bana³, bo bzdura. Aby obejœÌ ten mechanizm trzeba spojrzeÌ na ¿ycie z zupe³nie innej perspektywy. Tu istnieje pewne ryzyko, bo gdyby twoja swiadomoœÌ nagle otwar³a siê na ró¿ne bodŸce z zewn¹trz, nie przetrewa³aby nawet minuty i zwiariowa³byœ. To podstawy psychologii.
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: