nagumulululi
Gość
|
 |
« : Styczeń 06, 2010, 11:24:26 » |
|
Je¿eli mia³eœ niezwyk³y sen, w którym wystepuj¹ dziwaczne symbole, opisz go tutaj. Zastanowimy siê co wspólnego maj¹ ze sob¹ ludzie interesujacy siê Œl꿹. Przed snem koniecznie zachowaj w sobie intencje na temat tajemnic Œlê¿y a napewno coœ ci siê przyœni. Przypadków nie ma jak wiadomo niektórym i dlatego musi istnieÌ punkt wspólny który przyciaga tutaj ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 06, 2010, 12:18:48 » |
|
Taki "sen".... To nie byl sen , to byly stany dziecka okolo 5 letniego , ktore czesto bawilo sie samo. W pewnych mometach pojawiala sie tecza laczaca dziecko z cudna gora w lesie i to dziecko fizycznie szlo po tej teczy ( tak czulo i widzialo) do miejsca na gorze. Dziecko wowczas mieszkalo okolo 30 km od Slezy , nie mialo o nie zadnego pojecia. Oczywiscie nigdy nikomu nie opowiadalo o swoich wedrowkach, nawet nie wiedzialo ze bywalo na Slezy. Przypadkowo na jednym ze spotkan towarzyskich pojawila sie kobieta , ktora tez opowiadala o swoich dzieciecych wedrowkach po teczy, nie na Sleze , nie na gore , ale byly. Wowczas nastapilo zrozumienie iz to nie byly dzieciece fantazje. Lokalizacja gory i poznanie jej nastapily przy pierwszej bytnosci na niej, bylo to dokladnie miejsce z wedrowek po teczy. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 06, 2010, 12:26:03 » |
|
Temat jest bardzo ciekawy i dobrze ze tu otworzony. Mam tylko jedno pytanie, czy te sny tu zapisywane musza dotyczyc tylko Slezy. Jesli tak, to ja otworze nowy temat na temat snow ogolnie.Pozdrawiam Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 06, 2010, 12:36:12 » |
|
Taki "sen".... To nie byl sen , to byly stany dziecka okolo 5 letniego , ktore czesto bawilo sie samo. W pewnych mometach pojawiala sie tecza laczaca dziecko z cudna gora w lesie i to dziecko fizycznie szlo po tej teczy ( tak czulo i widzialo) do miejsca na gorze. Dziecko wowczas mieszkalo okolo 30 km od Slezy , nie mialo o nie zadnego pojecia. Oczywiscie nigdy nikomu nie opowiadalo o swoich wedrowkach, nawet nie wiedzialo ze bywalo na Slezy. Przypadkowo na jednym ze spotkan towarzyskich pojawila sie kobieta , ktora tez opowiadala o swoich dzieciecych wedrowkach po teczy, nie na Sleze , nie na gore , ale byly. Wowczas nastapilo zrozumienie iz to nie byly dzieciece fantazje. Lokalizacja gory i poznanie jej nastapily przy pierwszej bytnosci na niej, bylo to dokladnie miejsce z wedrowek po teczy. Kiara  1. Co to znaczy "to by³y stanym to nie by³ sen"? Wizje? 2. 30 km od Œlêzy oznacza? Jaka miejscowoœÌ je¿eli to nie tajemnica? Strzelin, Œwidniaca, Strzegom? Czy coœ innego? =========================== Temat jest bardzo ciekawy i dobrze ze tu otworzony. Mam tylko jedno pytanie, czy te sny tu zapisywane musza dotyczyc tylko Slezy. Jesli tak, to ja otworze nowy temat na temat snow ogolnie.Pozdrawiam Rafaela
Na razie tutaj. ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 22:28:43 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 06, 2010, 12:59:14 » |
|
Taki "sen".... To nie byl sen , to byly stany dziecka okolo 5 letniego , ktore czesto bawilo sie samo. W pewnych mometach pojawiala sie tecza laczaca dziecko z cudna gora w lesie i to dziecko fizycznie szlo po tej teczy ( tak czulo i widzialo) do miejsca na gorze. Dziecko wowczas mieszkalo okolo 30 km od Slezy , nie mialo o nie zadnego pojecia. Oczywiscie nigdy nikomu nie opowiadalo o swoich wedrowkach, nawet nie wiedzialo ze bywalo na Slezy. Przypadkowo na jednym ze spotkan towarzyskich pojawila sie kobieta , ktora tez opowiadala o swoich dzieciecych wedrowkach po teczy, nie na Sleze , nie na gore , ale byly. Wowczas nastapilo zrozumienie iz to nie byly dzieciece fantazje. Lokalizacja gory i poznanie jej nastapily przy pierwszej bytnosci na niej, bylo to dokladnie miejsce z wedrowek po teczy. Kiara  1. Co to znaczy "to by³y stanym to nie by³ sen"? Wizje? 2. 30 km od Œlêzy oznacza? Jaka miejscowoœÌ je¿eli to nie tajemnica? Strzelin, Œwidniaca, Strzegom? Czy coœ innego? Nie nie sny , zdarzenia na jawie w trakcie pieknej slonecznej pogody. Miejsce to Swiebodzice , raczej podzamcze Ksiaz. Ale jakie to ma znaczenie? Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 12:59:50 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 06, 2010, 13:19:19 » |
|
Nie nie sny , zdarzenia na jawie w trakcie pieknej slonecznej pogody. Miejsce to Swiebodzice , raczej podzamcze Ksiaz. Ale jakie to ma znaczenie? Kiara  Wszystko ma znaczenie. Tym dzieckiem oczywiscie by³aœ ty, jak mniemam, wci¹gana do krainy bogów id¹c pradawnym mostem. WyjdŸ na Œle¿ê o okreœlonych porach roku i zobacz horyzont. Gdzie wstaje s³oùce i zachodzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 13:21:27 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 06, 2010, 13:36:34 » |
|
Nie nie sny , zdarzenia na jawie w trakcie pieknej slonecznej pogody. Miejsce to Swiebodzice , raczej podzamcze Ksiaz. Ale jakie to ma znaczenie? Kiara  Wszystko ma znaczenie. Tym dzieckiem oczywiscie by³aœ ty, jak mniemam, wci¹gana do krainy bogów id¹c pradawnym mostem. WyjdŸ na Œle¿ê o okreœlonych porach roku i zobacz horyzont. Gdzie wstaje s³oùce i zachodzi. Albo gdzie bedzie wstawalo i zachodzilo , lub , gdzie wstawalo i zachodzilo..... Bylam ostatnio na Slezy , bylam na wiezy , wiem co sie tam dokonalo , ale o tym juz pisac nie bede bo nie chce byc ciagle oceniana miarkami roznych ludzi. Kiara  ps. Moze w takim razie wyjasnisz mi polozenia Ksiaza w stosunku do Slezy i Twoje interpretacje tych faktow, istotnie wychowalam sie na podzamczu i zamek znam , od piwnicy po poddasze. W czasach mojego dziecinstwa byl " dostepny" dla dzieciecych zabaw... , chociaz byly tez czasy iz pilnowalo go wojsko.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 13:40:25 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 06, 2010, 13:54:33 » |
|
Nie nie sny , zdarzenia na jawie w trakcie pieknej slonecznej pogody. Miejsce to Swiebodzice , raczej podzamcze Ksiaz. Ale jakie to ma znaczenie? Kiara  Wszystko ma znaczenie. Tym dzieckiem oczywiscie by³aœ ty, jak mniemam, wci¹gana do krainy bogów id¹c pradawnym mostem. WyjdŸ na Œle¿ê o okreœlonych porach roku i zobacz horyzont. Gdzie wstaje s³oùce i zachodzi. Albo gdzie bedzie wstawalo i zachodzilo , lub , gdzie wstawalo i zachodzilo..... Bylam ostatnio na Slezy , bylam na wiezy , wiem co sie tam dokonalo , ale o tym juz pisac nie bede bo nie chce byc ciagle oceniana miarkami roznych ludzi. Kiara  ps. Moze w takim razie wyjasnisz mi polozenia Ksiaza w stosunku do Slezy i Twoje interpretacje tych faktow, istotnie wychowalam sie na podzamczu i zamek znam , od piwnicy po poddasze. W czasach mojego dziecinstwa byl " dostepny" dla dzieciecych zabaw... , chociaz byly tez czasy iz pilnowalo go wojsko. Poczekam a¿ wiêcej napiszesz. Je¿eli masz opory to pisz na priv. w sprawie Œlê¿y. Poza tym je¿eli bedziesz podawaÌ informacje pewnym stopniu "Ÿrodlowe" (o ile) to nikt nie bedzie ciê atakowa³, pod warunkiem ¿e nie bedziesz filoizofowaÌ,  )).
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 13:56:55 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 06, 2010, 14:27:26 » |
|
W takim razie bedziesz musial dlugo poczekac , bo nic wiecej nie napisze. Tego typu dyskusjach albo rodzi sie zaufanie i wymiana informacji , albo jest 'wyciaganie " ich od kogos w znanym sobie celu... Przykro mi ale ja w tego typu uklady nie wchodze. Pozdrawiam. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 06, 2010, 15:12:56 » |
|
W takim razie bedziesz musial dlugo poczekac , bo nic wiecej nie napisze. Tego typu dyskusjach albo rodzi sie zaufanie i wymiana informacji , albo jest 'wyciaganie " ich od kogos w znanym sobie celu... Przykro mi ale ja w tego typu uklady nie wchodze. Pozdrawiam. Kiara  Je¿eli wszystkie rozmowy z tob¹ tak siê koùcz¹ to nic nie poradzê. Z ciebie przecie¿ nie wyci¹gam informacji,za to ty siê rozpisujesz tysi¹cami tematów na forum. Je¿eli brak zaufania determinuje twoje zachowanie, trudno, ty opisa³aœ tu wizje, czy sen. Nie mam za³o¿enia takiego jak artq, wedle którego jesteœ oszustk¹ i furiatk¹, ale raczej szukam czegoœ inspiruj¹cego do dalszych poszukiwaù. Przyznaje szczerze ¿e twoje m¹droœci nie bardzo mi le¿¹, za to byÌ mo¿e twoje sny lub wizje by³yby bardziej autentyczne, o ile takie mia³aœ.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 06, 2010, 15:33:45 » |
|
W takim razie bedziesz musial dlugo poczekac , bo nic wiecej nie napisze. Tego typu dyskusjach albo rodzi sie zaufanie i wymiana informacji , albo jest 'wyciaganie " ich od kogos w znanym sobie celu... Przykro mi ale ja w tego typu uklady nie wchodze. Pozdrawiam. Kiara  Je¿eli wszystkie rozmowy z tob¹ tak siê koùcz¹ to nic nie poradzê. Z ciebie przecie¿ nie wyci¹gam informacji,za to ty siê rozpisujesz tysi¹cami tematów na forum. Je¿eli brak zaufania determinuje twoje zachowanie, trudno, ty opisa³aœ tu wizje, czy sen. Nie mam za³o¿enia takiego jak artq, wedle którego jesteœ oszustk¹ i furiatk¹, ale raczej szukam czegoœ inspiruj¹cego do dalszych poszukiwaù. Przyznaje szczerze ¿e twoje m¹droœci nie bardzo mi le¿¹, za to byÌ mo¿e twoje sny lub wizje by³yby bardziej autentyczne, o ile takie mia³aœ. Otrzymales jeden jako kredyt zaufania... i swietnie ze napisales to co powyzej. Uswiadomilo mi to zi nasze oglady rzeczywistosci sa calkowicie inne , nie jest nam po drodze analizowanie tych samych zjawisk. Zycie nie polega na ogladaniu wizji i snow i ocenianiu ludzi wedle nich. Ale na przezywaniu zdarzen wyciaganiu wnioskow prowadzacych na droge lepszej jakosci. Ocenianie mnie przez osoby typu arteq , nie ma dla mnie zadnego znaczenia. Ocenianie kogokolwiek jest dla mnie niewlasciwoscia , ja oceniam stworzone tresci , nie osoby je tworzace. Wowczas wybieram wspolna przestrzen , lub nie. System wartosci prezetowany przez kogos jest wyznacznikiem tej przestrzeni nic wiecej. Ja , moje sny i wizje tworzymy moja madrosc , jednie , nie da sie tego rozdzielic, jedno uczestniczy w drugim , tworzac moj swiat. Wiem iz do Ciebie przemawiaja inne argumety niz te , ktore stanowia moje wartosci , zbyt duza rozbierznosc. Dlatego uwazam , ze nasze drogi nie maja powodow by sie mialy laczyc. I niech tak pozostanie, bez oceniania mnie i mojej madrosci. Zwyczajnie nie przekaze Ci mojej wiedzy ponadto co pisze na forum, bo nie mam do Ciebie zaufania. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 15:39:17 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
muszin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 06, 2010, 15:47:06 » |
|
ja na dwa dni przed nowym rokiem mialem sen, w ktĂłrym staÂłem nad morzem peÂłnym bezgÂłowych ryb niestety ... po kilku dniach do mnie dotarÂło co to moÂże znaczyĂŚ, ale niech kaÂżdy interpretuje to jak chce 
|
|
|
|
|
|
|
bond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 06, 2010, 17:34:35 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 17:35:04 wysłane przez bond »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 06, 2010, 17:43:05 » |
|
Nauczona doswiadczeniem , nie napisze nic na co nie mam fizycznego dowodu , lub logicznego wytlumaczenia. Ciekawosc ludzi nie jest dla mnie motywem inspiracyjnym do zwierzen osobistych. Przykro mi bond. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 17:43:35 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
bond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 06, 2010, 17:50:00 » |
|
Nie, nie wymagam zwierzen osobistych , myslalam , ze zamierzalas napisac cos o historii slezy
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 06, 2010, 17:56:06 » |
|
Nie, nie wymagam zwierzen osobistych , myslalam , ze zamierzalas napisac cos o historii slezy
Tak bond o historii Slezy ale laczy sie to z moimi osobistymi doswiadczeniami, nie da sie tego rozdzielic. Wole wiec przemilczec , bo sa to tez moje osobiste kontakty z Duninami. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 18:06:42 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 06, 2010, 18:04:58 » |
|
analiza snĂłw nastĂŞpuje na poziomie MISTRZ-UCZEĂ, mam na myÂśli, Âże to ten bardziej rozwiniĂŞty duchowo i doÂświadczony analizuje tego mniej jeÂśli w ogĂłle
ja miaÂłem wiele lat temu sen o SÂŁOĂCU i PIRAMIDZIE i liczbie 718 - niedÂługo potem trafiÂłem na PCh i napisaÂłem do AW, Âże "ich" ÂŚlĂŞÂża ma 718 metrĂłw a ta liczba "narodziÂła siĂŞ" w pewnym sensie w Egipcie w Kairze - tam gdzie PCh zmierza
by³o to mocno symboliczne - teraz rozumiem, ¿e na Œlê¿y jest jakby BRAMA ³¹cz¹ca POLSKà i EGIPT - to bezpoœredni link pomiêdzy tymi dwoma miejscami, czyta³em ostatnio, ¿e przez Œlê¿e idzie lay lines - tzw. œcie¿ki smoka i przechodz¹ przez Kraków i Czakram Wawelski i dalej do Egiptu
mi to mĂłwi wiele...
KapÂłan 718 .'.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 18:06:08 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 06, 2010, 18:10:45 » |
|
analiza snĂłw nastĂŞpuje na poziomie MISTRZ-UCZEĂ, mam na myÂśli, Âże to ten bardziej rozwiniĂŞty duchowo i doÂświadczony analizuje tego mniej jeÂśli w ogĂłle
ja miaÂłem wiele lat temu sen o SÂŁOĂCU i PIRAMIDZIE i liczbie 718 - niedÂługo potem trafiÂłem na PCh i napisaÂłem do AW, Âże "ich" ÂŚlĂŞÂża ma 718 metrĂłw a ta liczba "narodziÂła siĂŞ" w pewnym sensie w Egipcie w Kairze - tam gdzie PCh zmierza
by³o to mocno symboliczne - teraz rozumiem, ¿e na Œlê¿y jest jakby BRAMA ³¹cz¹ca POLSKà i EGIPT - to bezpoœredni link pomiêdzy tymi dwoma miejscami, czyta³em ostatnio, ¿e przez Œlê¿e idzie lay lines - tzw. œcie¿ki smoka i przechodz¹ przez Kraków i Czakram Wawelski i dalej do Egiptu
mi to mĂłwi wiele...
KapÂłan 718 .'.
Tak to prawda, a oprucz tego Sleza symbolizuje 1 z 4 zywiolow , zywiol powietrza. To on zostal tam niedawno odblokowany. W Polsce sa dwa zywioly ( czakramy reprezetujace je) , bardzo dlugo byly zablokowane , teraz juz pracuja w zespole. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 18:11:15 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 06, 2010, 18:16:22 » |
|
mi to mĂłwi wiele...
KapÂłan 718 .'.
W takim razie opowiedz ten sen ze szczego³ami, pozornie ma³o istotnymi. TreœÌ snu istotna kryje siê wœród ma³o istotnych i pozornie b³achych treœci niedostrzegalnych przez œwiadomoœÌ. To jedyna droga komunikacji z "czymœ tam". Pozosta³e treœci mog¹ byÌ zwyk³ym chciejstwem œwiadomoœci , która t³umi istotne treœci. =============================== Tak to prawda, a oprucz tego Sleza symbolizuje 1 z 4 zywiolow , zywiol powietrza. To on zostal tam niedawno odblokowany. W Polsce sa dwa zywioly ( czakramy reprezetujace je) , bardzo dlugo byly zablokowane , teraz juz pracuja w zespole. Kiara  Prosi³em od Ÿrod³a a nie twoje wym¹drzanie siê. ========================================= ja na dwa dni przed nowym rokiem mialem sen, w którym sta³em nad morzem pe³nym bezg³owych ryb niestety ... po kilku dniach do mnie dotar³o co to mo¿e znaczyÌ, ale niech ka¿dy interpretuje to jak chce  I jaK to interpretujesz? Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 22:27:21 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 06, 2010, 19:51:20 » |
|
JeÂśli przyj¹Ì, Âże ryba jest symbolem chrzeÂścijan, to morze peÂłne bezgÂłowych ryb mogÂłoby znaczyĂŚ, Âże wyznawcy pozbawieni sÂą wÂłasnego prowadzenia, inne gÂłowy za nich myÂślÂą. Inne znaczenie, to wyÂśniony upadek religii chrzeÂścijaĂąskiej, bo ryby bez g³ów, to martwe ryby. A Âże sen przydarzyÂł siĂŞ na dwa dni przed nowym rokiem, wiĂŞc religia upadÂła do koĂąca 2009r.  NiezÂły z Ciebie prorok, muszin!  Ryba moÂże mieĂŚ rĂłwnieÂż inne znaczenie symboliczne niÂż powszechnie siĂŞ uwaÂża ( o czym tu: http://www.wspolnotamesjanska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=57:symbol-ryby&catid=1:latest-news&Itemid=50 ) , wiĂŞc i znaczenie snu moÂże byĂŚ zupeÂłnie inne … Ciekawa jestem interpretacji autora. Pozdrawiam 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 19:52:54 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 07, 2010, 11:05:01 » |
|
JeÂśli przyj¹Ì, Âże ryba jest symbolem chrzeÂścijan, to morze peÂłne bezgÂłowych ryb mogÂłoby znaczyĂŚ, Âże wyznawcy pozbawieni sÂą wÂłasnego prowadzenia, inne gÂłowy za nich myÂślÂą. Inne znaczenie, to wyÂśniony upadek religii chrzeÂścijaĂąskiej, bo ryby bez g³ów, to martwe ryby. A Âże sen przydarzyÂł siĂŞ na dwa dni przed nowym rokiem, wiĂŞc religia upadÂła do koĂąca 2009r.  NiezÂły z Ciebie prorok, muszin!  Ryba moÂże mieĂŚ rĂłwnieÂż inne znaczenie symboliczne niÂż powszechnie siĂŞ uwaÂża ( o czym tu: http://www.wspolnotamesjanska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=57:symbol-ryby&catid=1:latest-news&Itemid=50 ) , wiĂŞc i znaczenie snu moÂże byĂŚ zupeÂłnie inne … Ciekawa jestem interpretacji autora. Pozdrawiam  No widzĂŞ niezÂłe poczucie humoru z tym upadkiem chrzeÂścijaĂąstwa. Sny moÂżna interpretowaĂŚ na wielu pÂłaszczyznach. Zwykle powinno siĂŞ je interpretowaĂŚ na poziomie percepcji sniÂącego, tak aby interpretacja mogÂła do niego przemĂłwiĂŚ. PrzykÂładowo:gÂłebokie interpretacje archetypowe raczej nie przemawiaja do ludzi nie obeznanych z jĂŞzykiem symbolicznym, ale choĂŚby przemawia do nich interpretacja psychologiczna. W psychologii: Ryba to symbol narodzin i pÂłodnoÂści, nie tylko w sensie fizycznym. W terminach psycholigicznych aspektu meskiego gdyby wystepowaÂła bez wyraÂźnej konotacji z ÂżeĂąskim morzem, byÂłaby oznakÂą problemu impotencji psychicznej lub fizycznej - oznaczenie bezgÂłowej ryby i rodzÂącego siĂŞ na tym tle kompleksu braku uznania. W zestawieniu z ÂżeĂąskim morzem oznacza byĂŚ moÂże ubezwÂłasnowolnionÂą duszĂŞ animy, zabitÂą miÂłoœÌ ktĂłra okazaÂła sie toksyczna. StawiaÂłbym tu na tÂą drugÂą ewentualnoœÌ czyli problemy z jakaÂś dziewczynÂą, ktĂłrej uciĂŞto gÂłowĂŞ. W symbolice: Tu interpretacja powinna siĂŞ opieraĂŚ o jezyk ÂśniÂącego. NajwaÂżniejsze jest jak ÂśniÂący rozumie ten symbol a nie jego znaczenie ogĂłlne przyjete. KaÂżdy posiada wÂłsany jezyk i tylko na jego bazie moÂżba dokonywaĂŚ interpretacji. Generalnie jednak moÂżna sobie snuĂŚ ró¿ne przypowiesci i obserwowaĂŚ reakcje ÂśniÂącego. Odwoania do gÂłebokich archetpow na tym poziomie sÂą jak najbardziej na miejscu. Ciekawe sÂą nawiÂązania ptaka do symbolu ryby. Symbol ryby oznacza duszĂŞ, narodziny z pierwotnego morza po ktĂłrym nastepuje Baran wyzwoliciel - zodiak. Istotne jest jaka jest to ryba, jej gatunek a nie tylko ogĂłlne okreÂślenie ryby. WedÂług egipcjan Baran rodziÂł sie nie z ryby ale z krokodylaa wedle wierzeĂą byÂł ogniem, sÂłoĂącem przejmujacym wÂładanie po rĂłwnonocy wiosennej, wojnie Âżywio³ów. Aby siĂŞ narodziĂŚ musiaÂł wyjœÌ z morza z postaci ryby. Na neoilitycznych naczyniach lub wczesnogrekich wazach bogini przedstawiana jest w postaci kobiety, ktĂłra miĂŞdzy nogami posiada rybĂŞ. EDIT: W mitologii MajĂłw wystepuje motyw ryby z odcieta gÂłowÂą. Symbol ten przedstawia odrodzenie bliÂźniakĂłw w ksiĂŞdze Popul Vuh. W opowieÂści o bliÂźniakach podaje sie, Âże oddajÂą siĂŞ oni w ofierze bogom wchodzÂąc do gorÂącego pieca. Potem ich pociĂŞte czĂŞÂści, pobcinane gÂłowy czĂŞsci wrzuca siĂŞ do wody, a po 5 dniach rodzi siĂŞ z nich ryba Suum.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 12:45:16 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 07, 2010, 13:12:26 » |
|
jaki kraj tacy BLIÂŹNIACY - my mamy lecha i jaro 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 07, 2010, 13:19:54 » |
|
W opowieœci o bliŸniakach podaje sie, ¿e oddaj¹ siê oni w ofierze bogom wchodz¹c do gor¹cego pieca. Potem ich pociête czêœci, pobcinane g³owy czêsci wrzuca siê do wody, a po 5 dniach rodzi siê z nich ryba Suum. TO MI SIà PODOBA  odnoœnie snów- to nie by³em nigdy w/na Slê¿y, ale mia³em w ¿yciu kilka snów które siê potem urzeczywistni³y,- nie ma sensu ich opisywaÌ w szczegó³ach o co come'on, ale zauwa¿y³em ¿e te istotne s¹ o wiele silniejsze, z tym ¿e nigdy nie widaÌ szczegó³ów a tylko ogólny zarys sytuacyjny który i tak jest wa¿nym przekazem chodzi mi o to czy ta niewyrazistoœÌ wynika z tego ¿e nie wszystko jest w 100% ustalone i dlatego w œnie jest "zamazane"   
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 07, 2010, 14:24:05 » |
|
Przed ÂświĂŞtami BoÂżego Narodzenia miaÂłam sen, w ktĂłrym wypadÂły mi zÂąbki. PamiĂŞtam, jak babcia zawsze powtarzaÂła, Âże jeÂśli ÂśniÂą siĂŞ zĂŞby to na chorobĂŞ, a jak zĂŞby z krwiÂą to na ÂśmierĂŚ. Niby tylko przesÂąd, ale zawsze mi siĂŞ sprawdzaÂło. Tym razem byÂło inaczej niÂż zawsze, bo w Âśnie nie byÂło krwi, co zwiastowaĂŚ miaÂło chorobĂŞ mojÂą lub w rodzinie. Kilka dni potem, w drugi dzieĂą ÂświÂąt dowiedziaÂłam siĂŞ o Âśmierci swojej cioci. Wam teÂż siĂŞ te przeklĂŞte sny z zĂŞbami sprawdzajÂą, czy to ja jakaÂś felerna jestem?
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 07, 2010, 15:31:27 » |
|
W opowieœci o bliŸniakach podaje sie, ¿e oddaj¹ siê oni w ofierze bogom wchodz¹c do gor¹cego pieca. Potem ich pociête czêœci, pobcinane g³owy czêsci wrzuca siê do wody, a po 5 dniach rodzi siê z nich ryba Suum. TO MI SIà PODOBA  odnoœnie snów- to nie by³em nigdy w/na Slê¿y, ale mia³em w ¿yciu kilka snów które siê potem urzeczywistni³y,- nie ma sensu ich opisywaÌ w szczegó³ach o co come'on, ale zauwa¿y³em ¿e te istotne s¹ o wiele silniejsze, z tym ¿e nigdy nie widaÌ szczegó³ów a tylko ogólny zarys sytuacyjny który i tak jest wa¿nym przekazem chodzi mi o to czy ta niewyrazistoœÌ wynika z tego ¿e nie wszystko jest w 100% ustalone i dlatego w œnie jest "zamazane"    Podam ci przyk³ad na podstawie którego zastanowisz siê nad tym zjawiskiem. Zastanówmy siê nad badaniami Œlê¿y, które trwaj¹ wiele lat, poch³aniaj¹ cenny czas i wysilek ludzi. Wszyscy z tego forum interesuja siê tematem, wypisuj¹ ró¿ne rzeczy, analizuj¹ i czytaj¹. Ka¿dy chcia³by siê czegoœ dowiedzieÌ i samodzielnie odkryÌ. WeŸmy dla przyk³adu zainteresowanie jakie wzbudza tzw. Panna z Ryb¹ lub Rybak. Jak na razie nie spotka³em siê z pytaniem jaka w³aœciwie to ryba. Wystarczy³o siê zastanowiÌ i poszukaÌ. Poniewa¿ ta ryba to Sum. Twoja œwiadomoœÌ nie zwraca na to uwagi, poniewa¿ wmawia ci ¿e jesteœ ma³ym ¿uczkiem, nie potrafisz kojarzyÌ i ¿e wszystko nie ma zadnego znaczenia. Podobnie jest ze snami. To efekt t³umienia nat³oku informacji które bombarduj¹ œwiadomoœÌ, dlatego ona siê broni poprzez wmawianie, to jest nie istotne, to bana³, bo bzdura. Aby obejœÌ ten mechanizm trzeba spojrzeÌ na ¿ycie z zupe³nie innej perspektywy. Tu istnieje pewne ryzyko, bo gdyby twoja swiadomoœÌ nagle otwar³a siê na ró¿ne bodŸce z zewn¹trz, nie przetrewa³aby nawet minuty i zwiariowa³byœ. To podstawy psychologii.
|
|
|
|
|
|
|
|