Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 04:33:52

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dziennik snów - pisz tutaj !  (Przeczytany 145997 razy)
0 u¿ytkowników i 17 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #25 : Styczeñ 07, 2010, 15:47:27 »

to prawda, podobnie jest z nasz± pamiêci±
wszystko co widzimy w pe³nym polu zapamiêtujemy, ale jak siê okazuje w pamiêci bezpo¶rednio dostêpnej jest tylko to by³o w centrum naszego pola obserwacji- czyli 15-20% ca³ego zakresu, a dzieje siê tak z powodu który podany w powy¿szym poscie.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Styczeñ 07, 2010, 16:00:19 »

"W mitologii Majów wystepuje motyw ryby z odcieta g³ow±. Symbol ten przedstawia odrodzenie bli¼niaków w ksiêdze Popul Vuh. W opowie¶ci o bli¼niakach podaje sie, ¿e oddaj± siê oni w ofierze bogom wchodz±c do gor±cego pieca. Potem ich pociête czê¶ci, pobcinane g³owy  czêsci wrzuca siê do wody, a po 5 dniach rodzi siê z nich ryba Suum."

Odrodzenie blizniakow - to symbol uzyskania wewnetrznej harmoni miedzy aspektami zenskim i meskim na drodze doswiadczen w materji ( znany motyw).
Blizniaki  ( aspekty zenski i meski) poza materia w swiecie ducha posiadaja idealna harmonie, w swiecie materialnym  , gdy zanurzaja sie w zdarzeniach rozpoczyna sie walka miedzy aspektami.Zeby uzyskac pierwotna harmonie "wchodza do goracego pieca" czyli w caly cykl zdarzen , ktore powoduja "upieczenie" stworzenie powrotnej doskonalosci.
Podzial na fragmety symbolizuje doswiadczenia przez odzielnosc aspektow ( raz kobieta , raz mezczyzna), ale rowniez wielosc wcielen i droge rozwoju przez wiedze  wszystkich  czakr.
W "piecu" lacza sie ponownie w jednie rybe Suum , ktora symbolizuje nowe zycie ( Ducha) w oceanie.
Ocean  - woda  jest zawsze symbolem uczuc , w tym wypadku milosci doskonalej do osiagniecia , ktorej dazy czlowiek na drodze rozwoju duchowego.

Tak wiec Ryba Suum jest symbolem osiagniecia pelnego rozwoju duchowego z calkowita harmonia wewnetrzna, ta ryba plywa w oceanie przestworzy ( inaczej zwanym ,Duzymi Wodami), kobieta ( Panna z Ryba) , jest wzorcem pozostawionym do zrozuienia wieloaspektowego przyszlosci. Do Ryby dochodzi sie przez Panne ( osiagniecie wiedzy intuicyjnej, uczuciowej , ktora reprezetuje aspekt zenski) , lub Ryba mozna juz sie urodzic.

Poobcinane glowy niosa symbol odejscia od wiedzy logicznej na rzecz intuicyjnej , gdyz ta wiedza analityczna blokuje odczowanie i wiedze uczuc.
5 dni jest symbolem petagramu Venus przez wiedze , ktorej rodzi sie nowy aspekt Istoty w pelni przeksztalconej z fizycznej na duchowa.

Majowie tez posiadali ta wiedze iz Epoka Serca jest jedyna droga rozwojowa dla Czlowieka, w krotkim i prostym przekazie zawiera sie ogrom wiedzy.

Kiara U¶miech U¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Styczeñ 07, 2010, 16:37:10 »

"W mitologii Majów wystepuje motyw ryby z odcieta g³ow±. Symbol ten przedstawia odrodzenie bli¼niaków w ksiêdze Popul Vuh. W opowie¶ci o bli¼niakach podaje sie, ¿e oddaj± siê oni w ofierze bogom wchodz±c do gor±cego pieca. Potem ich pociête czê¶ci, pobcinane g³owy  czêsci wrzuca siê do wody, a po 5 dniach rodzi siê z nich ryba Suum."

Odrodzenie blizniakow - to symbol uzyskania wewnetrznej harmoni miedzy aspektami zenskim i meskim na drodze doswiadczen w materji ( znany motyw).
Blizniaki  ( aspekty zenski i meski) poza materia w swiecie ducha posiadaja idealna harmonie, w swiecie materialnym  , gdy zanurzaja sie w zdarzeniach rozpoczyna sie walka miedzy aspektami.Zeby uzyskac pierwotna harmonie "wchodza do goracego pieca" czyli w caly cykl zdarzen , ktore powoduja "upieczenie" stworzenie powrotnej doskonalosci.
Podzial na fragmety symbolizuje doswiadczenia przez odzielnosc aspektow ( raz kobieta , raz mezczyzna), ale rowniez wielosc wcielen i droge rozwoju przez wiedze  wszystkich  czakr.
W "piecu" lacza sie ponownie w jednie rybe Suum , ktora symbolizuje nowe zycie ( Ducha) w oceanie.
Ocean  - woda  jest zawsze symbolem uczuc , w tym wypadku milosci doskonalej do osiagniecia , ktorej dazy czlowiek na drodze rozwoju duchowego.

Tak wiec Ryba Suum jest symbolem osiagniecia pelnego rozwoju duchowego z calkowita harmonia wewnetrzna, ta ryba plywa w oceanie przestworzy ( inaczej zwanym ,Duzymi Wodami), kobieta ( Panna z Ryba) , jest wzorcem pozostawionym do zrozuienia wieloaspektowego przyszlosci. Do Ryby dochodzi sie przez Panne ( osiagniecie wiedzy intuicyjnej, uczuciowej , ktora reprezetuje aspekt zenski) , lub Ryba mozna juz sie urodzic.

Poobcinane glowy niosa symbol odejscia od wiedzy logicznej na rzecz intuicyjnej , gdyz ta wiedza analityczna blokuje odczowanie i wiedze uczuc.
5 dni jest symbolem petagramu Venus przez wiedze , ktorej rodzi sie nowy aspekt Istoty w pelni przeksztalconej z fizycznej na duchowa.

Majowie tez posiadali ta wiedze iz Epoka Serca jest jedyna droga rozwojowa dla Czlowieka, w krotkim i prostym przekazie zawiera sie ogrom wiedzy.

Kiara U¶miech U¶miech
Droga Kiaro. Ryba Suum to moja literówka. Chodzi³o o rybê Sum. Mówimy o sumie.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Styczeñ 07, 2010, 17:26:37 »

Uzylam okreslenia ryby czytelnego dla Ciebie, dla mnie to inna ryba.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Styczeñ 07, 2010, 17:46:43 »

a czy to ma jakie¶ znaczenie, ¿e jestem zodiakaln± ryb±? (25 luty) ponoæ najbardziej uduchowiony znak zodiaku, my¶lê, ¿e tutaj kryje siê tajemnica u¿ywania przez gnostyków ryby jako symbolu ich religii...

718'
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Styczeñ 07, 2010, 17:55:47 »

Przed świętami Bożego Narodzenia miałam sen, w którym wypadły mi ząbki. Pamiętam, jak babcia zawsze powtarzała, że jeśli śnią się zęby to na chorobę, a jak zęby z krwią to na śmierć. Niby tylko przesąd, ale zawsze mi się sprawdzało. Tym razem było inaczej niż zawsze, bo w śnie nie było krwi, co zwiastować miało chorobę moją lub w rodzinie. Kilka dni potem, w drugi dzień świąt dowiedziałam się o śmierci swojej cioci.
Wam też się te przeklęte sny z zębami sprawdzają, czy to ja jakaś felerna jestem?

Tak zęby w moich snach zawsze się sprawdzają i zawsze jest to coś niedobrego, kłopoty w pracy, duże nieprzyjemności,straty, rzadko choroba lub śmierć.

Jak w domu ma ktoś zachorować zawsze śnią mi się maślaki ( grzyby)
Jak wpadnie dodatkowa kasa są to łososie złowione na wędkę

czasem wyśni mi się coś dosłownie jak dzieje się później na jawie.

Myślę, że każdy ma swoją symbolikę snów, inna sprawa że dużo ludzi nie pamięta swoich snów.

Pozdrawiam U¶miech

edit

"a czy to ma jakieś znaczenie, że jestem zodiakalną rybą? (25 luty) ponoć najbardziej uduchowiony znak zodiaku, myślę, że tutaj kryje się tajemnica używania przez gnostyków ryby jako symbolu ich religii..."

ponoć choć nie zgadam się z tym mam do czynienia z kilkoma zodiakalnymi rybami, niestety są to nogi uduchowiania haha hulaki i dobrze pływają w .......

oczywiście Ciebie nie znam możesz być bardzo uduchowiony ale nie wiązałabym tego z zodiakiem U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 07, 2010, 17:59:31 wys³ane przez wiki » Zapisane
zochna
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Styczeñ 07, 2010, 18:31:03 »

Czytaj±c o snach i rybach przypominam sobie mój sen z ryb±,

To by³o kilka lat temu, chyba na samym pocz±tku mojego zainteresowania duchowo¶ci±.
Widzia³am do¶æ du¿± zielon± rybê, która na swoim ciele mia³a bardzo wyra¿ny "znak" czy jaki¶ "symbol".
Nie pamiêtam ju¿ tre¶ci tego snu, ani jak ten" znak" wygl±da³. Jednak pamiêæ o tej  "rybie" czêsto powraca i teraz ¿a³ujê, ¿e z powodu dawnej mojej nie¶wiadomo¶ci przegapi³am chyba wa¿ny sen.
                           Pozdrawiam        Zochna
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Styczeñ 07, 2010, 18:48:49 »

Ryba?

No dobrze , stoje sobie raniutko w deszczowy dzien  jesienny pod wieza Eiffla , nagle pod moje nogi spada  z nieba zywa ryba!
Calkiem spora , oddycha , gapimy sie na siebie dluzsza chwile , mnie zamurowalo , nie wiem co mam z nia zrobic?
Za chwile slysze kroki zlnierza pilnujacego placu , odwracam glowe go tylu , na momet.
Chce ponownie popatrzec na rybe zeby cos zrobic... , ale jej juz nie ma!
Skad sie wziela i jak zniknela? hmmm , nie wiem !
Deszcz padal , ludzi nie bylo tylko ja i ryba , a pozniej deszcz ja , ale juz bez ryby.

Bylam tam jeszcze jakis czas , zadnej ryby wiecej.

Acha , to nie byl sen tylko rzeczywistosc.
Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 07, 2010, 19:10:33 wys³ane przez Kiara » Zapisane
bond
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Styczeñ 07, 2010, 19:25:33 »

z t± ryb± to bomba!!:)
je¶li chodzi o sny i zwierzêta. Gdy by³am 'm³odsza' czêsto ¶ni³o mi siê, ¿e latam. Kiedy¶ sni³a mi sie go³êbica, która wlecia³a do pomieszczenia, w którym by³am. Zmienia³a sie w kobietê. zapyta³am j±, dlaczego ci±gle mi siê ¶ni,¿e latam. A ona na to,¿e skoro ¶ni mi siê ci±gle ,¿e latam, to znaczy ,¿e naprawdê potrafiê lataæ.
To jeden z najmilszych snów w moim zyciu. Kobieta by³a piêkna i ciep³a. Czu³am,¿e 'du¿o wie'.
Lataæ? nie latam  niestety, nawet samolotem nie lecia³am. Sen jest wyrazisty do dzis. U¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Styczeñ 07, 2010, 19:42:07 »

Witam wszystkich,
Zwiazek pomiedzy Kobieta(Panna) a Ryba to odwieczny uklad. Wypisane jest to takze na "niebie"
gdzie gwiazdozbior Panny lezy dokladnie naprzeciwko gwiazdozbioru Ryb. Skad wiec powiazanie?
Ryba po hebrajsku to "dag" a poniewaz zyjemy w lustrzanym swiacie to z "dag" robi sie "gad" a to
oznacza " szczesliwego boga" np. Jupitera/Zeusa. W znaku Panny jest litera B zas w w Rybach litera
N. Zadaniem "szczesliwego boga" jest polaczenie /synteza z B (Panna) a zwiazek ten NB to "ben"
czyli syn. Teraz kogo symbolizuja Panna, Ryba(=szczesliwy bog) oraz syn?
To taka mozliwosc.
pozdrawim
muszin
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Styczeñ 07, 2010, 19:49:23 »

No co do mojego snu U¶miech te¿ najpierw skojarzy³o mi siê z chrze¶cijañ¶twem-z jak±¶ bezsensown± maskar±- morze by³o wype³nione po brzegi tymi szcz±tkami, ogolnie to sta³em nad tym morzem z pani± i powietrze by³o ciê¿kie wiêc cokolwiek to oznacza³o to nie by³o nic dobrego Smutny a co do interpretacji ze zwi±zkiem to w sumie by³ du¿y problem miêdzy nami w tamtym okresie ale ju¿ siê bardzo naprawi³o wiêc z biegu czasu ta interpretacja te¿ jest mi bliska U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 07, 2010, 19:53:15 wys³ane przez muszin » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Styczeñ 07, 2010, 20:36:17 »

Ja te¿  mia³em kiedy¶ sen z ryb±. A ¶ci¶lej z istot±, która wygl±dem przypomina³a trochê rybê, a trochê harpiê.
We ¶nie, nie wiem po jak± cholerê , polaz³em gdzie¶ w d¿unglê. By³a bezchmurna noc, ¶wieci³ ksiê¿yc,  ja przedziera³em siê przez chaszcze, a¿ trafi³em na staro¿ytny , kamienny basen. By³ on wype³niony czarn± wod±. Zapragn±³em siê och³odziæ, bo by³o mi bardzo gor±co, a woda w basenie by³a ch³odna.
Jak tylko przep³yn±³em raz basen poczu³em ¿e nie jestem sam. Kto¶ mnie delikatnie muska³ w stopy i od czasu do czasu przep³ywa³ pode mn± gdy¿ czu³em silne pr±dy wodne. I s³ysza³em ¶miech. £adny, kobiecy . Nie mog³em dostrzec kto siê ¶mieje, tylko czasem czu³em dotyk p³etw . Chcia³em wyj¶æ z basenu, ale to co¶ z ³atwo¶ci± wci±ga³o mnie z powrotem. Opad³em z si³ i po prostu dryfowa³em w wodzie, a wokó³ mnie baraszkowa³a ta ryba. Potem poczu³em silny pr±d , który wci±ga³ mnie pod wodê , tu¿ poni¿ej brzegu basenu by³a pod wod± dziura , jakby rura zasysaj±ca wodê. Walczy³em z pr±dem, ale niemal¿e siê jej podda³em , a wtedy ryba podp³ynê³a pode mnie i jednym ruchem p³etwy wyrzuci³a mnie na brzeg. Kiedy doszed³em do siebie, chcia³em jej podziêkowaæ a wtedy pad³o na rybê ¶wiat³o Ksiê¿yca i ujrza³em piêkn± kobietê pokryt± ³uskami trochê przypominaj±c± syrenê. Wskaza³a mi drogê do cywilizacji i musieli¶my siê rozstaæ. 

Ten sen mia³em ponad 10 lat temu, a do dzisiaj pamiêtam. Co móg³ oznaczaæ ?
By³ pe³en spe³nionych symboli. Wpad³em do  "zaklêtego basenu" toksycznego zwi±zku , ale nie uton±³em w nim. Rozstali¶my siê bez walki. Raczej uwalniaj±c siê od siebie. Jej naturalne ¶rodowisko nie by³o moim ¶rodowiskiem, chocia¿ nie czu³em siê w nim ¼le dopóty, dopóki nie zacz±³ mnie wci±gaæ natrêtny wir.
Ryby wcale nie s± takie z³e Mrugniêcie
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Styczeñ 07, 2010, 20:49:15 »

Polecam t± stronkê o snach, niedawno ja znalaz³am i podoba mi siê t³umaczenie symboli, co nie znaczy ¿e u ka¿dego jest taka sama U¶miech

http://www.sny.net.pl/Reviews.html

Pozdrawiam U¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Styczeñ 08, 2010, 13:00:26 »

Ja te¿  mia³em kiedy¶ sen z ryb±. A ¶ci¶lej z istot±, która wygl±dem przypomina³a trochê rybê, a trochê harpiê.
We ¶nie, nie wiem po jak± cholerê , polaz³em gdzie¶ w d¿unglê. By³a bezchmurna noc, ¶wieci³ ksiê¿yc,  ja przedziera³em siê przez chaszcze, a¿ trafi³em na staro¿ytny , kamienny basen. By³ on wype³niony czarn± wod±. Zapragn±³em siê och³odziæ, bo by³o mi bardzo gor±co, a woda w basenie by³a ch³odna.
Jak tylko przep³yn±³em raz basen poczu³em ¿e nie jestem sam. Kto¶ mnie delikatnie muska³ w stopy i od czasu do czasu przep³ywa³ pode mn± gdy¿ czu³em silne pr±dy wodne. I s³ysza³em ¶miech. £adny, kobiecy . Nie mog³em dostrzec kto siê ¶mieje, tylko czasem czu³em dotyk p³etw . Chcia³em wyj¶æ z basenu, ale to co¶ z ³atwo¶ci± wci±ga³o mnie z powrotem. Opad³em z si³ i po prostu dryfowa³em w wodzie, a wokó³ mnie baraszkowa³a ta ryba. Potem poczu³em silny pr±d , który wci±ga³ mnie pod wodê , tu¿ poni¿ej brzegu basenu by³a pod wod± dziura , jakby rura zasysaj±ca wodê. Walczy³em z pr±dem, ale niemal¿e siê jej podda³em , a wtedy ryba podp³ynê³a pode mnie i jednym ruchem p³etwy wyrzuci³a mnie na brzeg. Kiedy doszed³em do siebie, chcia³em jej podziêkowaæ a wtedy pad³o na rybê ¶wiat³o Ksiê¿yca i ujrza³em piêkn± kobietê pokryt± ³uskami trochê przypominaj±c± syrenê. Wskaza³a mi drogê do cywilizacji i musieli¶my siê rozstaæ. 

Ten sen mia³em ponad 10 lat temu, a do dzisiaj pamiêtam. Co móg³ oznaczaæ ?
By³ pe³en spe³nionych symboli. Wpad³em do  "zaklêtego basenu" toksycznego zwi±zku , ale nie uton±³em w nim. Rozstali¶my siê bez walki. Raczej uwalniaj±c siê od siebie. Jej naturalne ¶rodowisko nie by³o moim ¶rodowiskiem, chocia¿ nie czu³em siê w nim ¼le dopóty, dopóki nie zacz±³ mnie wci±gaæ natrêtny wir.
Ryby wcale nie s± takie z³e Mrugniêcie
Bardzo ciekawy sen i dobra analiza. Czy móg³by¶ wyjawiæ co by³o ¼rode³ "wiru", bo nie ¶wiat narkotycznego opium?!
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Styczeñ 08, 2010, 13:18:26 »

Cytat: acentaur
Zwiazek pomiedzy Kobieta(Panna) a Ryba to odwieczny uklad. Wypisane jest to takze na "niebie"
gdzie gwiazdozbior Panny lezy dokladnie naprzeciwko gwiazdozbioru Ryb. Skad wiec powiazanie?
Ryba po hebrajsku to "dag" a poniewaz zyjemy w lustrzanym swiacie to z "dag" robi sie "gad" a to
oznacza " szczesliwego boga" np. Jupitera/Zeusa. W znaku Panny jest litera B zas w w Rybach litera
N. Zadaniem "szczesliwego boga" jest polaczenie /synteza z B (Panna) a zwiazek ten NB to "ben"
To taka mozliwosc.
pozdrawim

proponujê to do Panny z Ryb± te¿ dodaæ. Mo¿na ten_tu post z cytatem na przyk³ad przenie¶æ
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Styczeñ 08, 2010, 13:28:50 »

Witam wszystkich,
To taka mozliwosc.
pozdrawim

Trygon ziemi: Byk + Panna = Kozio³. I niby wszystko jest OK gdy Zeus porywa Europe.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Styczeñ 08, 2010, 13:50:25 »

Trygon ziemi: Byk + Panna = Kozio³. I niby wszystko jest OK gdy Zeus porywa Europe.

Moze OSIO£?!?

skoro trygon - to po co dodaje DWIE rzeczy.. ¿eby wyprodukowaæ emocjonalno-lêkow± interpretacjê.

Mam szczere i g³êbokie wyrzuty sumienia, ¿e  wyj±³em z odch³ani kilka statków.
teraz ich pasazerowie bezczelnie szczekaj±: "w 1999 nic siê nie sta³o".
Nie wiedz± jednak o kontek¶cie szerszym swojego "beztroskiego istnienia".
Ale szybko to naprawiê ..i je tam z powrotem umieszczê.
Zak³adnicy wyjêci. Nie pozosta³ wiêcej ju¿ nikt.

mu³   
Gdy muli naga to cokolwiek nie zmiesza = mu³

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2010, 13:55:55 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Styczeñ 08, 2010, 14:08:14 »

Moze OSIO£?!?

skoro trygon - to po co dodaje DWIE rzeczy.. ¿eby wyprodukowaæ emocjonalno-lêkow± interpretacjê.

Mam szczere i g³êbokie wyrzuty sumienia, ¿e  wyj±³em z odch³ani kilka statków.
teraz ich pasazerowie bezczelnie szczekaj±: "w 1999 nic siê nie sta³o".
Nie wiedz± jednak o kontek¶cie szerszym swojego "beztroskiego istnienia".
Ale szybko to naprawiê ..i je tam z powrotem umieszczê.
Zak³adnicy wyjêci. Nie pozosta³ wiêcej ju¿ nikt.

mu³   
Gdy muli naga to cokolwiek nie zmiesza = mu³

Osio³ i kosio³ to dwa bratanki.
==================================================================

Ryba?

No dobrze , stoje sobie raniutko w deszczowy dzien  jesienny pod wieza Eiffla , nagle pod moje nogi spada  z nieba zywa ryba!
Calkiem spora , oddycha , gapimy sie na siebie dluzsza chwile , mnie zamurowalo , nie wiem co mam z nia zrobic?
Za chwile slysze kroki zlnierza pilnujacego placu , odwracam glowe go tylu , na momet.
Chce ponownie popatrzec na rybe zeby cos zrobic... , ale jej juz nie ma!
Skad sie wziela i jak zniknela? hmmm , nie wiem !
Deszcz padal , ludzi nie bylo tylko ja i ryba , a pozniej deszcz ja , ale juz bez ryby.

Bylam tam jeszcze jakis czas , zadnej ryby wiecej.

Acha , to nie byl sen tylko rzeczywistosc.
Kiara U¶miech U¶miech
Rozwi±zaniem tej zagadki mo¿e byæ s³owo Artur. Hahaha nie arteq.

Scali³em posty.Janusz.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2010, 17:00:02 wys³ane przez janusz » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Styczeñ 08, 2010, 20:13:46 »

Witaj nagumulululi
moze i tak ale tak sie dzieje gdy bialy byk nie przebieral w srodkach. A mialo byc inaczej i bez uzycia sily. No ale jest jeszcze inne wyjasnienie gdy spojrzymy na swiadomosc/ducha. Panna to nasze
EGO ,ktore Ryba czyli nasze "prawdziwe Ja" ma zintegrowac. Ma to wydac "syna" czyli androgyna czyli
prawdziwego czlowieka. Slowo Androgyn nie oznacza jakosci fizycznej ale duchowej, czyli juz nie ben
ale bar.
pozdrawiam
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Styczeñ 08, 2010, 20:35:13 »

A czy taki duchowy androgyn ma swoja fizyczn± p³eæ?
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #45 : Styczeñ 08, 2010, 20:42:12 »

Hermafrodyta Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Styczeñ 08, 2010, 20:47:24 »

chodzi mi czy DUCHOWY ANDROGYN
mo¿e manifestowaæ okreslona p³eæ cia³a mêsk± b±d¼ ¿eñsk±
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Styczeñ 08, 2010, 20:49:07 »

Wiatj PhiriOORI
A czy taki duchowy androgyn ma swoja fizyczn± p³eæ?
tak dlugo jak pozostaje w materii pani/pan nie maja sie czego obawiac.  Du¿y u¶miech
Transformacja nie odbywa sie w 5 minut a zreszta materia choc "nieprawdziwa" to jednak realna
i ma swoje zalety.  Szok
pozdrawiam
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #48 : Styczeñ 08, 2010, 20:49:54 »

mo¿e manifestowaæ obydwie
ja nie jestem uprzedzony

nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Styczeñ 08, 2010, 23:39:01 »

Witaj nagumulululi
moze i tak ale tak sie dzieje gdy bialy byk nie przebieral w srodkach. A mialo byc inaczej i bez uzycia sily. No ale jest jeszcze inne wyjasnienie gdy spojrzymy na swiadomosc/ducha. Panna to nasze
EGO ,ktore Ryba czyli nasze "prawdziwe Ja" ma zintegrowac. Ma to wydac "syna" czyli androgyna czyli
prawdziwego czlowieka. Slowo Androgyn nie oznacza jakosci fizycznej ale duchowej, czyli juz nie ben
ale bar.
pozdrawiam
Witaj,

Mnie bardziej interesuje to kto jest "je¼dzcem" byka, bo jakby nie patrzyæ to tylko opakowanie. Na razie wiem ¿e odkry³ to jedynie Budda.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2010, 23:39:21 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: