Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 10, 2025, 23:37:39

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dziennik snĂłw - pisz tutaj !  (Przeczytany 146861 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #25 : Styczeń 07, 2010, 15:47:27 »

to prawda, podobnie jest z naszÂą pamiĂŞciÂą
wszystko co widzimy w peÂłnym polu zapamiĂŞtujemy, ale jak siĂŞ okazuje w pamiĂŞci bezpoÂśrednio dostĂŞpnej jest tylko to byÂło w centrum naszego pola obserwacji- czyli 15-20% caÂłego zakresu, a dzieje siĂŞ tak z powodu ktĂłry podany w powyÂższym poscie.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #26 : Styczeń 07, 2010, 16:00:19 »

"W mitologii MajĂłw wystepuje motyw ryby z odcieta gÂłowÂą. Symbol ten przedstawia odrodzenie bliÂźniakĂłw w ksiĂŞdze Popul Vuh. W opowieÂści o bliÂźniakach podaje sie, Âże oddajÂą siĂŞ oni w ofierze bogom wchodzÂąc do gorÂącego pieca. Potem ich pociĂŞte czĂŞÂści, pobcinane gÂłowy  czĂŞsci wrzuca siĂŞ do wody, a po 5 dniach rodzi siĂŞ z nich ryba Suum."

Odrodzenie blizniakow - to symbol uzyskania wewnetrznej harmoni miedzy aspektami zenskim i meskim na drodze doswiadczen w materji ( znany motyw).
Blizniaki  ( aspekty zenski i meski) poza materia w swiecie ducha posiadaja idealna harmonie, w swiecie materialnym  , gdy zanurzaja sie w zdarzeniach rozpoczyna sie walka miedzy aspektami.Zeby uzyskac pierwotna harmonie "wchodza do goracego pieca" czyli w caly cykl zdarzen , ktore powoduja "upieczenie" stworzenie powrotnej doskonalosci.
Podzial na fragmety symbolizuje doswiadczenia przez odzielnosc aspektow ( raz kobieta , raz mezczyzna), ale rowniez wielosc wcielen i droge rozwoju przez wiedze  wszystkich  czakr.
W "piecu" lacza sie ponownie w jednie rybe Suum , ktora symbolizuje nowe zycie ( Ducha) w oceanie.
Ocean  - woda  jest zawsze symbolem uczuc , w tym wypadku milosci doskonalej do osiagniecia , ktorej dazy czlowiek na drodze rozwoju duchowego.

Tak wiec Ryba Suum jest symbolem osiagniecia pelnego rozwoju duchowego z calkowita harmonia wewnetrzna, ta ryba plywa w oceanie przestworzy ( inaczej zwanym ,Duzymi Wodami), kobieta ( Panna z Ryba) , jest wzorcem pozostawionym do zrozuienia wieloaspektowego przyszlosci. Do Ryby dochodzi sie przez Panne ( osiagniecie wiedzy intuicyjnej, uczuciowej , ktora reprezetuje aspekt zenski) , lub Ryba mozna juz sie urodzic.

Poobcinane glowy niosa symbol odejscia od wiedzy logicznej na rzecz intuicyjnej , gdyz ta wiedza analityczna blokuje odczowanie i wiedze uczuc.
5 dni jest symbolem petagramu Venus przez wiedze , ktorej rodzi sie nowy aspekt Istoty w pelni przeksztalconej z fizycznej na duchowa.

Majowie tez posiadali ta wiedze iz Epoka Serca jest jedyna droga rozwojowa dla Czlowieka, w krotkim i prostym przekazie zawiera sie ogrom wiedzy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #27 : Styczeń 07, 2010, 16:37:10 »

"W mitologii MajĂłw wystepuje motyw ryby z odcieta gÂłowÂą. Symbol ten przedstawia odrodzenie bliÂźniakĂłw w ksiĂŞdze Popul Vuh. W opowieÂści o bliÂźniakach podaje sie, Âże oddajÂą siĂŞ oni w ofierze bogom wchodzÂąc do gorÂącego pieca. Potem ich pociĂŞte czĂŞÂści, pobcinane gÂłowy  czĂŞsci wrzuca siĂŞ do wody, a po 5 dniach rodzi siĂŞ z nich ryba Suum."

Odrodzenie blizniakow - to symbol uzyskania wewnetrznej harmoni miedzy aspektami zenskim i meskim na drodze doswiadczen w materji ( znany motyw).
Blizniaki  ( aspekty zenski i meski) poza materia w swiecie ducha posiadaja idealna harmonie, w swiecie materialnym  , gdy zanurzaja sie w zdarzeniach rozpoczyna sie walka miedzy aspektami.Zeby uzyskac pierwotna harmonie "wchodza do goracego pieca" czyli w caly cykl zdarzen , ktore powoduja "upieczenie" stworzenie powrotnej doskonalosci.
Podzial na fragmety symbolizuje doswiadczenia przez odzielnosc aspektow ( raz kobieta , raz mezczyzna), ale rowniez wielosc wcielen i droge rozwoju przez wiedze  wszystkich  czakr.
W "piecu" lacza sie ponownie w jednie rybe Suum , ktora symbolizuje nowe zycie ( Ducha) w oceanie.
Ocean  - woda  jest zawsze symbolem uczuc , w tym wypadku milosci doskonalej do osiagniecia , ktorej dazy czlowiek na drodze rozwoju duchowego.

Tak wiec Ryba Suum jest symbolem osiagniecia pelnego rozwoju duchowego z calkowita harmonia wewnetrzna, ta ryba plywa w oceanie przestworzy ( inaczej zwanym ,Duzymi Wodami), kobieta ( Panna z Ryba) , jest wzorcem pozostawionym do zrozuienia wieloaspektowego przyszlosci. Do Ryby dochodzi sie przez Panne ( osiagniecie wiedzy intuicyjnej, uczuciowej , ktora reprezetuje aspekt zenski) , lub Ryba mozna juz sie urodzic.

Poobcinane glowy niosa symbol odejscia od wiedzy logicznej na rzecz intuicyjnej , gdyz ta wiedza analityczna blokuje odczowanie i wiedze uczuc.
5 dni jest symbolem petagramu Venus przez wiedze , ktorej rodzi sie nowy aspekt Istoty w pelni przeksztalconej z fizycznej na duchowa.

Majowie tez posiadali ta wiedze iz Epoka Serca jest jedyna droga rozwojowa dla Czlowieka, w krotkim i prostym przekazie zawiera sie ogrom wiedzy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Droga Kiaro. Ryba Suum to moja literĂłwka. ChodziÂło o rybĂŞ Sum. MĂłwimy o sumie.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #28 : Styczeń 07, 2010, 17:26:37 »

Uzylam okreslenia ryby czytelnego dla Ciebie, dla mnie to inna ryba.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #29 : Styczeń 07, 2010, 17:46:43 »

a czy to ma jakieÂś znaczenie, Âże jestem zodiakalnÂą rybÂą? (25 luty) ponoĂŚ najbardziej uduchowiony znak zodiaku, myÂślĂŞ, Âże tutaj kryje siĂŞ tajemnica uÂżywania przez gnostykĂłw ryby jako symbolu ich religii...

718'
wiki
Gość
« Odpowiedz #30 : Styczeń 07, 2010, 17:55:47 »

Przed świętami Bożego Narodzenia miałam sen, w którym wypadły mi ząbki. Pamiętam, jak babcia zawsze powtarzała, że jeśli śnią się zęby to na chorobę, a jak zęby z krwią to na śmierć. Niby tylko przesąd, ale zawsze mi się sprawdzało. Tym razem było inaczej niż zawsze, bo w śnie nie było krwi, co zwiastować miało chorobę moją lub w rodzinie. Kilka dni potem, w drugi dzień świąt dowiedziałam się o śmierci swojej cioci.
Wam też się te przeklęte sny z zębami sprawdzają, czy to ja jakaś felerna jestem?

Tak zęby w moich snach zawsze się sprawdzają i zawsze jest to coś niedobrego, kłopoty w pracy, duże nieprzyjemności,straty, rzadko choroba lub śmierć.

Jak w domu ma ktoś zachorować zawsze śnią mi się maślaki ( grzyby)
Jak wpadnie dodatkowa kasa są to łososie złowione na wędkę

czasem wyśni mi się coś dosłownie jak dzieje się później na jawie.

Myślę, że każdy ma swoją symbolikę snów, inna sprawa że dużo ludzi nie pamięta swoich snów.

Pozdrawiam UÂśmiech

edit

"a czy to ma jakieś znaczenie, że jestem zodiakalną rybą? (25 luty) ponoć najbardziej uduchowiony znak zodiaku, myślę, że tutaj kryje się tajemnica używania przez gnostyków ryby jako symbolu ich religii..."

ponoć choć nie zgadam się z tym mam do czynienia z kilkoma zodiakalnymi rybami, niestety są to nogi uduchowiania haha hulaki i dobrze pływają w .......

oczywiście Ciebie nie znam możesz być bardzo uduchowiony ale nie wiązałabym tego z zodiakiem UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 17:59:31 wysłane przez wiki » Zapisane
zochna
Gość
« Odpowiedz #31 : Styczeń 07, 2010, 18:31:03 »

CzytajÂąc o snach i rybach przypominam sobie mĂłj sen z rybÂą,

To byÂło kilka lat temu, chyba na samym poczÂątku mojego zainteresowania duchowoÂściÂą.
Widzia³am doœÌ du¿¹ zielon¹ rybê, która na swoim ciele mia³a bardzo wyra¿ny "znak" czy jakiœ "symbol".
Nie pamiĂŞtam juÂż treÂści tego snu, ani jak ten" znak" wyglÂądaÂł. Jednak pamiĂŞĂŚ o tej  "rybie" czĂŞsto powraca i teraz ÂżaÂłujĂŞ, Âże z powodu dawnej mojej nieÂświadomoÂści przegapiÂłam chyba waÂżny sen.
                           Pozdrawiam        Zochna
Kiara
Gość
« Odpowiedz #32 : Styczeń 07, 2010, 18:48:49 »

Ryba?

No dobrze , stoje sobie raniutko w deszczowy dzien  jesienny pod wieza Eiffla , nagle pod moje nogi spada  z nieba zywa ryba!
Calkiem spora , oddycha , gapimy sie na siebie dluzsza chwile , mnie zamurowalo , nie wiem co mam z nia zrobic?
Za chwile slysze kroki zlnierza pilnujacego placu , odwracam glowe go tylu , na momet.
Chce ponownie popatrzec na rybe zeby cos zrobic... , ale jej juz nie ma!
Skad sie wziela i jak zniknela? hmmm , nie wiem !
Deszcz padal , ludzi nie bylo tylko ja i ryba , a pozniej deszcz ja , ale juz bez ryby.

Bylam tam jeszcze jakis czas , zadnej ryby wiecej.

Acha , to nie byl sen tylko rzeczywistosc.
Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 19:10:33 wysłane przez Kiara » Zapisane
bond
Gość
« Odpowiedz #33 : Styczeń 07, 2010, 19:25:33 »

z tÂą rybÂą to bomba!!:)
jeœli chodzi o sny i zwierzêta. Gdy by³am 'm³odsza' czêsto œni³o mi siê, ¿e latam. Kiedyœ sni³a mi sie go³êbica, która wlecia³a do pomieszczenia, w którym by³am. Zmienia³a sie w kobietê. zapyta³am j¹, dlaczego ci¹gle mi siê œni,¿e latam. A ona na to,¿e skoro œni mi siê ci¹gle ,¿e latam, to znaczy ,¿e naprawdê potrafiê lataÌ.
To jeden z najmilszych snĂłw w moim zyciu. Kobieta byÂła piĂŞkna i ciepÂła. CzuÂłam,Âże 'duÂżo wie'.
LataĂŚ? nie latam  niestety, nawet samolotem nie leciaÂłam. Sen jest wyrazisty do dzis. UÂśmiech
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Styczeń 07, 2010, 19:42:07 »

Witam wszystkich,
Zwiazek pomiedzy Kobieta(Panna) a Ryba to odwieczny uklad. Wypisane jest to takze na "niebie"
gdzie gwiazdozbior Panny lezy dokladnie naprzeciwko gwiazdozbioru Ryb. Skad wiec powiazanie?
Ryba po hebrajsku to "dag" a poniewaz zyjemy w lustrzanym swiacie to z "dag" robi sie "gad" a to
oznacza " szczesliwego boga" np. Jupitera/Zeusa. W znaku Panny jest litera B zas w w Rybach litera
N. Zadaniem "szczesliwego boga" jest polaczenie /synteza z B (Panna) a zwiazek ten NB to "ben"
czyli syn. Teraz kogo symbolizuja Panna, Ryba(=szczesliwy bog) oraz syn?
To taka mozliwosc.
pozdrawim
muszin
Gość
« Odpowiedz #35 : Styczeń 07, 2010, 19:49:23 »

No co do mojego snu Uœmiech te¿ najpierw skojarzy³o mi siê z chrzeœcijaùœtwem-z jak¹œ bezsensown¹ maskar¹- morze by³o wype³nione po brzegi tymi szcz¹tkami, ogolnie to sta³em nad tym morzem z pani¹ i powietrze by³o ciê¿kie wiêc cokolwiek to oznacza³o to nie by³o nic dobrego Smutny a co do interpretacji ze zwi¹zkiem to w sumie by³ du¿y problem miêdzy nami w tamtym okresie ale ju¿ siê bardzo naprawi³o wiêc z biegu czasu ta interpretacja te¿ jest mi bliska Uœmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 19:53:15 wysłane przez muszin » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #36 : Styczeń 07, 2010, 20:36:17 »

Ja teÂż  miaÂłem kiedyÂś sen z rybÂą. A ÂściÂślej z istotÂą, ktĂłra wyglÂądem przypominaÂła trochĂŞ rybĂŞ, a trochĂŞ harpiĂŞ.
We Âśnie, nie wiem po jakÂą cholerĂŞ , polazÂłem gdzieÂś w dÂżunglĂŞ. ByÂła bezchmurna noc, ÂświeciÂł ksiĂŞÂżyc,  ja przedzieraÂłem siĂŞ przez chaszcze, aÂż trafiÂłem na staroÂżytny , kamienny basen. ByÂł on wypeÂłniony czarnÂą wodÂą. Zapragn¹³em siĂŞ ochÂłodziĂŚ, bo byÂło mi bardzo gorÂąco, a woda w basenie byÂła chÂłodna.
Jak tylko przepÂłyn¹³em raz basen poczuÂłem Âże nie jestem sam. KtoÂś mnie delikatnie muskaÂł w stopy i od czasu do czasu przepÂływaÂł pode mnÂą gdyÂż czuÂłem silne prÂądy wodne. I sÂłyszaÂłem Âśmiech. ÂŁadny, kobiecy . Nie mogÂłem dostrzec kto siĂŞ Âśmieje, tylko czasem czuÂłem dotyk pÂłetw . ChciaÂłem wyjœÌ z basenu, ale to coÂś z ÂłatwoÂściÂą wciÂągaÂło mnie z powrotem. OpadÂłem z siÂł i po prostu dryfowaÂłem w wodzie, a wokó³ mnie baraszkowaÂła ta ryba. Potem poczuÂłem silny prÂąd , ktĂłry wciÂągaÂł mnie pod wodĂŞ , tuÂż poniÂżej brzegu basenu byÂła pod wodÂą dziura , jakby rura zasysajÂąca wodĂŞ. WalczyÂłem z prÂądem, ale niemalÂże siĂŞ jej poddaÂłem , a wtedy ryba podpÂłynĂŞÂła pode mnie i jednym ruchem pÂłetwy wyrzuciÂła mnie na brzeg. Kiedy doszedÂłem do siebie, chciaÂłem jej podziĂŞkowaĂŚ a wtedy padÂło na rybĂŞ ÂświatÂło KsiĂŞÂżyca i ujrzaÂłem piĂŞknÂą kobietĂŞ pokrytÂą Âłuskami trochĂŞ przypominajÂącÂą syrenĂŞ. WskazaÂła mi drogĂŞ do cywilizacji i musieliÂśmy siĂŞ rozstaĂŚ. 

Ten sen miaÂłem ponad 10 lat temu, a do dzisiaj pamiĂŞtam. Co mĂłgÂł oznaczaĂŚ ?
ByÂł peÂłen speÂłnionych symboli. WpadÂłem do  "zaklĂŞtego basenu" toksycznego zwiÂązku , ale nie uton¹³em w nim. RozstaliÂśmy siĂŞ bez walki. Raczej uwalniajÂąc siĂŞ od siebie. Jej naturalne Âśrodowisko nie byÂło moim Âśrodowiskiem, chociaÂż nie czuÂłem siĂŞ w nim Âźle dopĂłty, dopĂłki nie zacz¹³ mnie wciÂągaĂŚ natrĂŞtny wir.
Ryby wcale nie sÂą takie zÂłe MrugniĂŞcie
wiki
Gość
« Odpowiedz #37 : Styczeń 07, 2010, 20:49:15 »

Polecam tÂą stronkĂŞ o snach, niedawno ja znalazÂłam i podoba mi siĂŞ tÂłumaczenie symboli, co nie znaczy Âże u kaÂżdego jest taka sama UÂśmiech

http://www.sny.net.pl/Reviews.html

Pozdrawiam UÂśmiech
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #38 : Styczeń 08, 2010, 13:00:26 »

Ja teÂż  miaÂłem kiedyÂś sen z rybÂą. A ÂściÂślej z istotÂą, ktĂłra wyglÂądem przypominaÂła trochĂŞ rybĂŞ, a trochĂŞ harpiĂŞ.
We Âśnie, nie wiem po jakÂą cholerĂŞ , polazÂłem gdzieÂś w dÂżunglĂŞ. ByÂła bezchmurna noc, ÂświeciÂł ksiĂŞÂżyc,  ja przedzieraÂłem siĂŞ przez chaszcze, aÂż trafiÂłem na staroÂżytny , kamienny basen. ByÂł on wypeÂłniony czarnÂą wodÂą. Zapragn¹³em siĂŞ ochÂłodziĂŚ, bo byÂło mi bardzo gorÂąco, a woda w basenie byÂła chÂłodna.
Jak tylko przepÂłyn¹³em raz basen poczuÂłem Âże nie jestem sam. KtoÂś mnie delikatnie muskaÂł w stopy i od czasu do czasu przepÂływaÂł pode mnÂą gdyÂż czuÂłem silne prÂądy wodne. I sÂłyszaÂłem Âśmiech. ÂŁadny, kobiecy . Nie mogÂłem dostrzec kto siĂŞ Âśmieje, tylko czasem czuÂłem dotyk pÂłetw . ChciaÂłem wyjœÌ z basenu, ale to coÂś z ÂłatwoÂściÂą wciÂągaÂło mnie z powrotem. OpadÂłem z siÂł i po prostu dryfowaÂłem w wodzie, a wokó³ mnie baraszkowaÂła ta ryba. Potem poczuÂłem silny prÂąd , ktĂłry wciÂągaÂł mnie pod wodĂŞ , tuÂż poniÂżej brzegu basenu byÂła pod wodÂą dziura , jakby rura zasysajÂąca wodĂŞ. WalczyÂłem z prÂądem, ale niemalÂże siĂŞ jej poddaÂłem , a wtedy ryba podpÂłynĂŞÂła pode mnie i jednym ruchem pÂłetwy wyrzuciÂła mnie na brzeg. Kiedy doszedÂłem do siebie, chciaÂłem jej podziĂŞkowaĂŚ a wtedy padÂło na rybĂŞ ÂświatÂło KsiĂŞÂżyca i ujrzaÂłem piĂŞknÂą kobietĂŞ pokrytÂą Âłuskami trochĂŞ przypominajÂącÂą syrenĂŞ. WskazaÂła mi drogĂŞ do cywilizacji i musieliÂśmy siĂŞ rozstaĂŚ. 

Ten sen miaÂłem ponad 10 lat temu, a do dzisiaj pamiĂŞtam. Co mĂłgÂł oznaczaĂŚ ?
ByÂł peÂłen speÂłnionych symboli. WpadÂłem do  "zaklĂŞtego basenu" toksycznego zwiÂązku , ale nie uton¹³em w nim. RozstaliÂśmy siĂŞ bez walki. Raczej uwalniajÂąc siĂŞ od siebie. Jej naturalne Âśrodowisko nie byÂło moim Âśrodowiskiem, chociaÂż nie czuÂłem siĂŞ w nim Âźle dopĂłty, dopĂłki nie zacz¹³ mnie wciÂągaĂŚ natrĂŞtny wir.
Ryby wcale nie sÂą takie zÂłe MrugniĂŞcie
Bardzo ciekawy sen i dobra analiza. Czy mĂłgÂłbyÂś wyjawiĂŚ co byÂło ÂźrodeÂł "wiru", bo nie Âświat narkotycznego opium?!
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #39 : Styczeń 08, 2010, 13:18:26 »

Cytat: acentaur
Zwiazek pomiedzy Kobieta(Panna) a Ryba to odwieczny uklad. Wypisane jest to takze na "niebie"
gdzie gwiazdozbior Panny lezy dokladnie naprzeciwko gwiazdozbioru Ryb. Skad wiec powiazanie?
Ryba po hebrajsku to "dag" a poniewaz zyjemy w lustrzanym swiacie to z "dag" robi sie "gad" a to
oznacza " szczesliwego boga" np. Jupitera/Zeusa. W znaku Panny jest litera B zas w w Rybach litera
N. Zadaniem "szczesliwego boga" jest polaczenie /synteza z B (Panna) a zwiazek ten NB to "ben"
To taka mozliwosc.
pozdrawim

proponujê to do Panny z Ryb¹ te¿ dodaÌ. Mo¿na ten_tu post z cytatem na przyk³ad przenieœÌ
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #40 : Styczeń 08, 2010, 13:28:50 »

Witam wszystkich,
To taka mozliwosc.
pozdrawim

Trygon ziemi: Byk + Panna = KozioÂł. I niby wszystko jest OK gdy Zeus porywa Europe.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #41 : Styczeń 08, 2010, 13:50:25 »

Trygon ziemi: Byk + Panna = KozioÂł. I niby wszystko jest OK gdy Zeus porywa Europe.

Moze OSIOÂŁ?!?

skoro trygon - to po co dodaje DWIE rzeczy.. Âżeby wyprodukowaĂŚ emocjonalno-lĂŞkowÂą interpretacjĂŞ.

Mam szczere i g³êbokie wyrzuty sumienia, Âże  wyj¹³em z odchÂłani kilka statkĂłw.
teraz ich pasazerowie bezczelnie szczekajÂą: "w 1999 nic siĂŞ nie staÂło".
Nie wiedzÂą jednak o kontekÂście szerszym swojego "beztroskiego istnienia".
Ale szybko to naprawiĂŞ ..i je tam z powrotem umieszczĂŞ.
ZakÂładnicy wyjĂŞci. Nie pozostaÂł wiĂŞcej juÂż nikt.

muÂł   
Gdy muli naga to cokolwiek nie zmiesza = muÂł

« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2010, 13:55:55 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #42 : Styczeń 08, 2010, 14:08:14 »

Moze OSIOÂŁ?!?

skoro trygon - to po co dodaje DWIE rzeczy.. Âżeby wyprodukowaĂŚ emocjonalno-lĂŞkowÂą interpretacjĂŞ.

Mam szczere i g³êbokie wyrzuty sumienia, Âże  wyj¹³em z odchÂłani kilka statkĂłw.
teraz ich pasazerowie bezczelnie szczekajÂą: "w 1999 nic siĂŞ nie staÂło".
Nie wiedzÂą jednak o kontekÂście szerszym swojego "beztroskiego istnienia".
Ale szybko to naprawiĂŞ ..i je tam z powrotem umieszczĂŞ.
ZakÂładnicy wyjĂŞci. Nie pozostaÂł wiĂŞcej juÂż nikt.

muÂł   
Gdy muli naga to cokolwiek nie zmiesza = muÂł

OsioÂł i kosioÂł to dwa bratanki.
==================================================================

Ryba?

No dobrze , stoje sobie raniutko w deszczowy dzien  jesienny pod wieza Eiffla , nagle pod moje nogi spada  z nieba zywa ryba!
Calkiem spora , oddycha , gapimy sie na siebie dluzsza chwile , mnie zamurowalo , nie wiem co mam z nia zrobic?
Za chwile slysze kroki zlnierza pilnujacego placu , odwracam glowe go tylu , na momet.
Chce ponownie popatrzec na rybe zeby cos zrobic... , ale jej juz nie ma!
Skad sie wziela i jak zniknela? hmmm , nie wiem !
Deszcz padal , ludzi nie bylo tylko ja i ryba , a pozniej deszcz ja , ale juz bez ryby.

Bylam tam jeszcze jakis czas , zadnej ryby wiecej.

Acha , to nie byl sen tylko rzeczywistosc.
Kiara UÂśmiech UÂśmiech
RozwiÂązaniem tej zagadki moÂże byĂŚ sÂłowo Artur. Hahaha nie arteq.

ScaliÂłem posty.Janusz.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2010, 17:00:02 wysłane przez janusz » Zapisane
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Styczeń 08, 2010, 20:13:46 »

Witaj nagumulululi
moze i tak ale tak sie dzieje gdy bialy byk nie przebieral w srodkach. A mialo byc inaczej i bez uzycia sily. No ale jest jeszcze inne wyjasnienie gdy spojrzymy na swiadomosc/ducha. Panna to nasze
EGO ,ktore Ryba czyli nasze "prawdziwe Ja" ma zintegrowac. Ma to wydac "syna" czyli androgyna czyli
prawdziwego czlowieka. Slowo Androgyn nie oznacza jakosci fizycznej ale duchowej, czyli juz nie ben
ale bar.
pozdrawiam
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #44 : Styczeń 08, 2010, 20:35:13 »

A czy taki duchowy androgyn ma swoja fizycznÂą pÂłeĂŚ?
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #45 : Styczeń 08, 2010, 20:42:12 »

Hermafrodyta DuÂży uÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #46 : Styczeń 08, 2010, 20:47:24 »

chodzi mi czy DUCHOWY ANDROGYN
moÂże manifestowaĂŚ okreslona pÂłeĂŚ ciaÂła mĂŞskÂą bÂądÂź ÂżeĂąskÂą
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Styczeń 08, 2010, 20:49:07 »

Wiatj PhiriOORI
A czy taki duchowy androgyn ma swoja fizycznÂą pÂłeĂŚ?
tak dlugo jak pozostaje w materii pani/pan nie maja sie czego obawiac.  DuÂży uÂśmiech
Transformacja nie odbywa sie w 5 minut a zreszta materia choc "nieprawdziwa" to jednak realna
i ma swoje zalety.  Szok
pozdrawiam
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #48 : Styczeń 08, 2010, 20:49:54 »

moÂże manifestowaĂŚ obydwie
ja nie jestem uprzedzony

nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #49 : Styczeń 08, 2010, 23:39:01 »

Witaj nagumulululi
moze i tak ale tak sie dzieje gdy bialy byk nie przebieral w srodkach. A mialo byc inaczej i bez uzycia sily. No ale jest jeszcze inne wyjasnienie gdy spojrzymy na swiadomosc/ducha. Panna to nasze
EGO ,ktore Ryba czyli nasze "prawdziwe Ja" ma zintegrowac. Ma to wydac "syna" czyli androgyna czyli
prawdziwego czlowieka. Slowo Androgyn nie oznacza jakosci fizycznej ale duchowej, czyli juz nie ben
ale bar.
pozdrawiam
Witaj,

Mnie bardziej interesuje to kto jest "jeÂźdzcem" byka, bo jakby nie patrzyĂŚ to tylko opakowanie. Na razie wiem Âże odkryÂł to jedynie Budda.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2010, 23:39:21 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: