Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 04:52:59

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dziennik snów - pisz tutaj !  (Przeczytany 146034 razy)
0 u¿ytkowników i 24 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #150 : Luty 17, 2012, 13:34:21 »

to i kosmetyki te¿?!  ;]
east
Go¶æ
« Odpowiedz #151 : Luty 17, 2012, 14:30:52 »

dobrze mamo Smutny  P³acz
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #152 : Luty 17, 2012, 15:07:34 »

Cytat: arteq
Ale¿ nie czujê siê kompetentny aby analizowaæ Twoje sny, mo¿e Ptak - to ona ju¿ przekonywa³a, ¿e doskonale wie kto i w czyim ¶nie z pewno¶ci± by³... ale nie... tam chyba chodzi³o, ¿e kto¶ niby fizycznie by³ we ¶nie (fizycznie i we ¶nie - ju¿ to siê gryzie)

A niby o czym to ja przekonywa³am i kogo? Bo nie pamiêtam.
Sama natomiast miewa³am sny, w których by³am mê¿czyzn± albo jednocze¶nie mê¿czyzn± i kobiet±,
jako dwie osoby. I wiedzia³am, ¿e to jestem JA. Aha, obojnakiem te¿ by³am.  Du¿y u¶miech
Niesamowite s± te kombinacje cielesne zawiadywane jedn± ¶wiadomo¶ci±.

Czy równie¿ stwierdzisz, ¿e podbieram ubrania rodzicom? Oni nie ¿yj±, wiêc szafa pusta.
Je¶li ju¿ podbieram, to cia³a z „szafy ewolucyjnej”. Ot i wszystko.
A ¶wiadomo¶æ u¶wiadamia tak¿e w snach. Symbolikê samemu nale¿y odkodowaæ.
Tym bardziej, ¿e pod¶wiadomo¶æ jest produktem ¶wiadomo¶ci. Odwrotnie te¿ to dzia³a. 

Pozdr.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #153 : Luty 17, 2012, 21:05:14 »

ano mi swojego czasu usilnie wmawia³a¶, ¿e odwiedzi³em Ciê podczas snu - ba, ¿e by³em w nim naprawdê, fizycznie - mniej wiêcej tak wmawia³a¶, czemu oczywi¶cie zaprzeczy³em
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #154 : Luty 17, 2012, 21:28:12 »

ano mi swojego czasu usilnie wmawia³a¶, ¿e odwiedzi³em Ciê podczas snu - ba, ¿e by³em w nim naprawdê, fizycznie - mniej wiêcej tak wmawia³a¶, czemu oczywi¶cie zaprzeczy³em

Co¶ Ci siê Artqu nie popl±ta³o? Byæ w moim ¶nie mog³e¶, ale fizycznie?
Wska¿ mi gdzie tak twierdzi³am, bo naprawdê nie przypominam sobie.   U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #155 : Luty 17, 2012, 21:54:55 »

spróbujê odgrzebaæ, daj mi kilka dni...
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #156 : Luty 18, 2012, 00:45:18 »

spróbujê odgrzebaæ, daj mi kilka dni...

Artqu, nie musisz, szkoda Twego czasu. Mi nie zale¿y na ¿adnych dowodach,
racjach w tak b³ahej sprawie. Chyba, ¿e Tobie zale¿y, to wtedy szukaj.

Dobranoc  U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #157 : Luty 18, 2012, 01:10:55 »

znaczy, przypomnia³a¶ ju¿ sobie?  :]
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #158 : Luty 18, 2012, 01:28:35 »

Cytat: Arteq
znaczy, przypomnia³a¶ ju¿ sobie?  :]

A sk±d¿e!  Du¿y u¶miech I zadziwia mnie to bardzo, tzn. Twoja fizyczno¶æ w moim ¶nie.
Sk±d Ci siê to wziê³o?  Chichot
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #159 : Luty 18, 2012, 08:34:59 »

Mi? Ja by³em zdecydowanie przeciw.  :]
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #160 : Luty 18, 2012, 11:37:40 »

Wygl±da na to, ¿e Arteq mia³ bardzo realistyczny sen. Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #161 : Luty 18, 2012, 11:50:09 »

Arteq, skoro by³e¶ przeciw, to po co w³azi³e¶ w mój sen?  Chichot

Ja dzi¶ z kolei, we ¶nie wybiera³am siê do Warszawy uczyæ ludzi fruwania.
Sama mia³am ju¿ t± sztukê opanowan± i po krótkim wprowadzeniu siê w odpowiedni stan
normalnie fruwa³am. Jako cz³owiek, oczywi¶cie, nie ptak.  Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #162 : Luty 18, 2012, 18:18:02 »

Nigdzie nie w³azi³em, nigdzie nie by³em. to Ty Ptaku w³asnie wmawia³a¶ mi, ¿e siê Tobie ¶ni³em, ze by³em w Twoim ¶nie.

Kocie, korzystaj±c z okazji: wszystkiego najlepszego z okazji dnia Kota - by³ wczoraj...
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #163 : Luty 18, 2012, 18:51:10 »

Cytat: Arteq
Nigdzie nie w³azi³em, nigdzie nie by³em. to Ty Ptaku w³asnie wmawia³a¶ mi, ¿e siê Tobie ¶ni³em, ze by³em w Twoim ¶nie.

A niby dlaczego mia³abym cokolwiek Ci wmawiaæ? Skoro by³e¶ w moim ¶nie, to Ciê o tym poinformowa³am.
Gdyby¶ nie wlaz³ do snu, nie widzia³abym Ciê.  Du¿y u¶miech

-------------

Kocie, równie¿ spó¼nione ¿yczenia.   Mrugniêcie 
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #164 : Luty 18, 2012, 20:36:07 »

Dziêkujê Wam za ¿yczenia.

Jest mi bardzo mi³o. U¶miech U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #165 : Luty 19, 2012, 14:11:08 »

Kocie i ode mnie przyjmij ¿yczenia,wszystkiego naj...... z okazji Dnia Kota U¶miech

Jednak zagl±dnê³am do tego w±tku z innej okazji.Otó¿ mia³am dziwny sen i mam nadziejê ¿e mo¿e    nagumulululi mi go wyja¶ni  Co¶

¦ni³o mi siê ¿e,jestem w ogrodzie z moim psem,nagle widzê ¿e podnosi ³eb go góry i zaczyna szczekaæ.Popatrzy³am w tym kierunku  i widzê na niebie co¶ na kszta³t komety(meteorytu )ale nie by³o to czerwone ,tylko bia³e jak betlejemska gwiazda.Pomy¶la³am  "zaraz uderzy w ziemiê" ,zawo³a³am psa,wziê³am go na rêce i uciek³am do domu. Z okna w gara¿u postanowi³am zobaczyæ jeszcze raz na niebo .Teraz to co¶ wygl±da³o jak ogromny  statek kosmiczny ,¿arzy³o siê w ¶rodku ogniem ,wydobywa³ siê  dym.Runê³o na ziemiê w ogrodzie mojego s±siada i wtedy poczu³am wstrz±sy,zobaczy³am jak rozpadaj± siê s±siednie domy ,a okno w moim gara¿u wylecia³o z futryny.Krzyknê³am na córkê ¿eby wyci±gnê³a dziecko z ³ó¿eczka i schowa³a siê w przedpokoju.Dlaczego tam ? nie wiem  Z politowaniem  Teraz jak sobie o tym my¶lê to ten rozpadajacy  i palacy siê  statek  przypomina³ mi sztuczn± planetê z filmu "Gwiezdne Wojny " To tyle , obudzi³am siê mocno wystraszona  Zawstydzony

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #166 : Luty 19, 2012, 16:55:21 »

Posty o dniu kota przenios³em do odpowiedniejszego w±tku >>.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #167 : Luty 25, 2012, 13:37:21 »

sen easta bardzo fajny mi przypomina troszkê to co jedna z moich znajomych nazywa ,,odpinaniem" 
ciekawy bym rzek³:)
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #168 : Kwiecieñ 22, 2012, 15:06:12 »

Sen

¦ni³o mi siê i¿ poszed³em do szpitala psychiatrycznego i tam do gabinetu psychoterapeuty.
Usiad³em na przeciwko kobiety w podesz³ym ju¿ wieku, do¶æ têgiej, ale nie oty³ej.
Mia³a okulary z grubymi szk³ami, i krótkie w³osy.
Zaczê³a wymieniaæ moje wszystkie kody, dlaczego robiê b³êdy, co mnie jeszcze rusza, irytuje, itp.
W miarê, jak mówi³a, czu³em jak robiê siê coraz l¿ejszy, jak ubywa mi trosk i zmartwieñ.
Zacz±³em z ni± rozmawiaæ na ró¿ne tematy, wiêkszej czê¶ci rozmowy nawet nie s³ysza³em, ale czu³em jakby co¶ mi siê ciep³ego porusza³o przez serce, têtnice, ¿y³y, nerwy i ko¶ci.
Spojrza³em na ni± po raz kolejny i wygl±da³a znacznie m³odziej.  Cool
Podziêkowa³em jej i wyszed³em.
Na zewn±trz nie by³o korytarza szpitalnego, ale podziemna kryszta³owa grota, mieni±ca siê miliardami têczowych refleksów ¶wiat³a padaj±cego z otworów w sklepieniu, odbijaj±cych siê w krystalicznie czystym jeziorze, w którym p³ywa³y czerwone jak ogieñ karpie koi.
Odebra³em, ¿e jestem w Przestrzeni tej kobiety i to znaczy, ¿e nasze przestrzenie siê przenikaj± U¶miech
Nad jeziorem ustawi³em altankê z pryzmatycznego kryszta³u ozdabianego z³otym ornamentem, ze srebrnymi lustrzanymi dachówkami, w taki sposób, by harmonijnie komponowa³a siê z grot±.
Wyszed³em z groty do srebrno-z³otego miasta i sen siê skoñczy³ Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 22, 2012, 15:07:04 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #169 : Kwiecieñ 22, 2012, 15:44:57 »

Sen

Przebisnieg ? Czy  rzeczywiscie to byl sen ?  Du¿y u¶miech
W kazdym razie przy okazji i ciekawa  interpretacja  U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #170 : Kwiecieñ 22, 2012, 20:55:01 »

@Przebi¶nieg
Odebra³em, ¿e jestem w Przestrzeni tej kobiety i to znaczy, ¿e nasze przestrzenie siê przenikaj±  Chichot
Nad jeziorem ustawi³em altankê z pryzmatycznego kryszta³u ozdabianego z³otym ornamentem, ze srebrnymi lustrzanymi dachówkami, w taki sposób, by harmonijnie komponowa³a siê z grot±.

Bo rzeczywi¶cie siê przenikaj±. Harmonia JEST. Niczym sieæ wspó³istniej±cych drgañ kryszta³ów - têczowo. Wspó³-komponujemy rzeczywisto¶æ. W Twoim ¶nie nie by³o negacji ani walki ani niczego takiego .Doda³e¶ warto¶c do kalejdoskopu . Nikt tu nie traci, nikt nie ginie, nikomu nie ubywa.
Brawo bracie. Co za sen.  Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #171 : Maj 10, 2012, 19:33:25 »

Senny relaks

Wychodzê z cia³a. Obserwujê je przez chwilê.

¦ciany, sufit i pod³oga dooko³a mnie rozmywaj± siê, usuwaj± siê z pola widzenia.
Stojê nad ma³± "skrzyneczk±" która okazuje siê byæ moim pokojem tyle ¿e bez sufitu, przez co mogê obserwowaæ swoje cia³o.

Stojê w ¶rodku bia³ego pola, nie da siê rozró¿niæ nieba od ziemi, brak horyzontu.
Jestem ubrany w bia³± szatê do ziemi.

Kolor szaty zmienia siê na granatowy i nagle stojê po¶rodku nocnego sztormu na otwartym oceanie - widzê granatowe chmury i ciemnoniebieskie morze.
Ta pogoda nie robi mi krzywdy, ani nie niepokoi

Kolor szaty zmienia siê na szmaragdow± zieleñ i nagle stojê po¶rodku g³êbokiego pierwotnego lasu, otoczony staro¿ytnymi poro¶niêtymi mchem drzewami.
Pod stopami czujê mech i ma³e ga³±zki

Kolor szaty zmienia siê na jasnoczerwony szkar³at i pojawiam siê po¶rodku wybuchaj±cego wulkanu - magma z g³êbi ziemi nie robi mi krzywdy

Kolor szaty zmienia siê...

Fiolet - miasto ze szk³a i metalu podczas zachodu s³oñca

Br±z - Farma po¶rodku otwartej przestrzeni,
Ludzie dooko³a u¶miechaj± siê, trzymaj± narzêdzia do uprawy roli

Pomarañcz - miasto z cegie³ po¶rodku pustyni roz¿arzonej s³oñcem

Z³ota ¿ó³cieñ - morze zbo¿a i przejrza³ych traw, zapach oszo³amia

Czerñ... Robi siê ciemno.
Widzê przed sob± postaæ Kobiety (czujê, ¿e ja znam) ubranej w czarn± szatê identyczn± w chwili obecnej do mojej.

- Jak Widzisz, Kolory mo¿na zmieniaæ.
Jak ka¿dy Podzia³, tak¿e podzia³ predyspozycji zostanie zniesiony, jako ¿e ka¿dy bêdzie mia³ pe³en dostêp do Jedno¶ci.
Nie jest ju¿ sztuk± byæ asem w jakiej¶ dziedzinie, teraz ju¿ bêd± wy³±cznie jokery.
Bêdziemy manifestowaæ takie predyspozycje jakie s± na dan± chwilê potrzebne.
Potrzebne do Tworzenia.
Kolor to ostatecznie tylko kolejna Maska, tak jak imiê, cia³o, p³eæ, ukrywaj±ca prawdziwy potencja³ Cz³owieka.

Widzê teraz, gdzie stoimy - jeste¶my na polu pod rozgwie¿d¿onym bezksiê¿ycowym niebem.  
U¶miech   
Rozpoznajê niektóre gwiazdozbiory, inne nie.
Ziemia pod stopami jest zaorana, ¿yzna, gotowa do siewu.
Pachnie Nowym... U¶miech

Ja - cytrynowa ¿ó³cieñ, ona b³êkit - stoimy na pla¿y tropikalnej wyspy.
Ciep³a woda obmywa moje stopy, jasny piasek przyjemnie grzeje.
Kto¶ inny - jasna zieleñ - odwracamy siê i widzimy gaj palmowy, poro¶niêty lianami i b³yszcz±cymi w s³oñcu ro¶linami.
Kto¶ jeszcze - karmin - z lasu wylecia³y gêst± chmur± ró¿owe i czerwone ptaki, podobne do papug.

-Rozumiesz teraz?

...

Rozumiem
 Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2012, 19:39:25 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #172 : Maj 10, 2012, 20:20:28 »

Rozumienie jest , jak rezonans Chichot
Zajebisty sen, o ile to by³ sen....
Wydaj ten sennik kiedy¶ Przebi¶niegu, drukiem bo to s± niesamowite opowie¶ci dziwnej tre¶ci Mrugniêcie

Kolor to ostatecznie tylko kolejna Maska, tak jak imiê, cia³o, p³eæ, ukrywaj±ca prawdziwy potencja³ Cz³owieka.
Ukrywaj±ca, zakrywaj±ca Istnienie pod pozorami pojêæ i uto¿samieñ Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #173 : Maj 13, 2012, 08:06:50 »

East
Ukrywaj±ca, zakrywaj±ca Istnienie pod pozorami pojêæ i uto¿samieñ
Mo¿e jej po prostu niema Szok
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2012, 08:15:48 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
zochna
Go¶æ
« Odpowiedz #174 : Maj 25, 2012, 17:11:53 »

Chcê opisaæ mój sen z dzisiejszej nocy.
Idê jasn± - bia³± drog±,mam wra¿enie,¿e biegnie ona do¶æ nisko i wyra¿nie po mojej prawej stronie.
W pewnym momencie patrzê na niebo i widzê jak /chyba z chmur/ powstaje du¿y obraz - wizerunek Króla. Wiem, ¿e to jest król,ma na g³owie koronê, i jest to portret g³owy i tu³owia.
Pytam przechodz±cych ludzi, czy widz± to co ja, odpowiadaj±,¿e widz±.
Zwracam uwagê innym przechodniom,¿eby patrzyli, bo zaraz obraz mo¿e znikn±æ.
Ludzie zaczêli obawiaæ siê,¿e to mo¿e byæ znak czego¶ niedobrego,co ma nast±piæ.
Ja z tego portretu króla odnios³am inne, pozytywne wra¿enie.
Widzia³am na jego twarzy u¶miech - chyba do mnie.
Po pewnym czasie obraz znikn±³ i ja natychmiast siê obudzi³am.

Cz kto¶ zechcia³by skomentowaæ mój sen?

Pozdrawiam   Zochna
Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: