Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:06:01

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: pier¶cieñ atlantów  (Przeczytany 45007 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Val Dee
Go¶æ
« : Styczeñ 07, 2010, 21:42:19 »

Dzi¶ na ogieñ rzuce tê ca³kiem ³adn±, lecz bezu¿yteczn± b³yskotkê. Jest to jeden z ciekawszych magicznych przedmiotów, czemu? Bo zosta³ obudowany du¿± otoczk± mitów, ksi±¿ek, s³awnych postaci, ¶wiadectw no i nawi±zuje do zaawansowanej, ale zatopionej, cywilizacji mieszkañców Atlantydy. Powiem tyle: dobraæ trochê bohaterów, urozmaiciæ fabu³ê i mamy ca³kiem niez³± opowie¶æ fantasy z takim pier¶cionkiem w roli g³ównej.

Ale dobra, przejd¼my do rzeczy. Zaczniemy od rzekomej historii tej ozdoby, potem przejdziemy do supermocy jakie ona daje i na koñcu napiszê, czemu jedyn± funkcj± takiego pier¶cionka jest przyozdobienie osoby i ew. podbudowaæ jej ego. A, no i osoby zaopatrzone w ten artefakt zdaj± siê prze¿ywaæ wiele ciekawych wypadków, które koñcz± siê dla nich dobrze. Mo¿naby sobie urozmaiciæ dzieñ w ten sposób.

Sporo mo¿na przeczytaæ TU. Dowiadujemy siê, ¿e to cudo pochodzi z Egiptu, ale tam nie pasowa³o i st±d wzi±³ siê pomys³, ¿e skoro nie wiemy sk±d siê pier¶cieñ wzi±³ to pewnie z Atlantydy. No proste, zawsze jak znajdê zgubione skarpetki to wiem, ¿e wróci³y z Atlantydy ;P. Inne ¼ród³a podaj± jeszcze, ¿e b³yskotkê odziedziczy³ Andre de Belizal (“wybitny radiesteta i genialny pionier badañ nad falami kszta³tu“). Wiêkszo¶c, je¶li nie ka¿de ¼ród³o, wspomina równie¿ o Howardzie Carterze, jednej z osób, która by³a przy otwarciu s³awnego grobowca Tutenchamona. Artyku³y zaznaczaj±, ¿e prawdopodobnie to pier¶cieñ ochroni³ tego niezwyk³ego odkrywcê, lecz w 2002 roku Mark Nelson przeprowadzi³ bardzo, ale to bardzo proste badanie (wymagana rejestracja) , w którym porówna³ liczbê osób obecnych przy otwarciu grobowca oraz liczbê osób, które prze¿y³y do staro¶ci. Tak, ten pan z Australii po prostu sprawdzi³ kto prze¿y³ a kto nie – w wielkim skrócie ¶rednia ¿ycia 25 osób, które macza³y w tym palce wynosi³a 70 lat. Mo¿e kl±twie baterie siê wyczerpa³y? Jak widaæ Howard Carter mia³by ca³kiem spor± szansê prze¿ycia bez wzglêdu czy nosi³by kawa³ek metalu na palcu czy nie.

To w³a¶ciwie tyle je¶li chodzi o historiê pier¶cienia, niestety nie uda³o mi siê znale¼æ jego ¶ladu korzystaj±c z google, lecz nie jestem zainteresowany archeologi± i moja baza linków mo¿e mieæ pewne dziury w tej dziedzinie, lecz przynajmniej ucieszy³bym siê gdyby jakie¶ muzeum czy uniwersytet naprawdê posiada³ oryginalny pier¶cieñ.

Przechodz±c do mocy czy raczej plusów do atrybutów, które daje to cudo to zale¿y od palca, na którym siê go nosi. W grê wchodz± jeszcze planety! W skrócie dodaje on po prostu farta czy umiêjêtno¶ci, uzdrawia, odejmuje stres a nawet leczy nie¿yt nosa! Co¶ dla mnie, bo mêczy mnie ta przypad³o¶æ od maleñko¶ci. Bardzo fajne s± wyja¶nienia, które brzmi± naukowo:

Wspó³cze¶ni badacze przypuszczaj±, ¿e pier¶cieñ wzmacnia biopole cz³owieka

Zdjêcia kirlianowskie pier¶cienia, wykonywane w polu elektrycznym wysokiej czêstotliwo¶ci

Zak³adaj±c pier¶cieñ, warto zwróciæ uwagê na jego polaryzacjê.

Brzmi prawie jak nauka, jak profesjonalizm, nie? Có¿, dalej na tej stronie znalaz³em tak± pere³kê: Pot wydzielaj±cy siê na skórze doprowadza do elektrolizy materia³u, z którego wykonany jest pier¶cieñ, a czynne jony metali wnikaj± do naszego cia³a. Ka¿dy kto mia³ parê godzin chemii w gimnazjum wie, ¿e elektroliza zachodzi gdy do jakiej¶ substancji przy³o¿y siê napiêcie elektryczne. Pewnie kto¶ mi rzuci, ¿e przecie¿ jaki¶ bioenergoterapeuta pewnie to potrafi, ale jeszcze nie dane mi by³o s³yszeæ o cz³owieku-b³yskawicy, a szkoda. Nie mówi±c, ¿e aby dosz³o do elektrolizy czego¶ potrzeba dok³adnego napiêcia, lub ca³kiem sporego, je¶li komu¶ siê nie chce robiæ obliczeñ. Widaæ, ¿e osoba pisz±ca ten artyku³ nie mia³a do czynienia z podstawow± chemi±, co mo¿e podaæ w w±tpliwo¶æ resztê dzie³a. Wiem, zaraz kto¶ mi powie “przecie¿ paranauka/ezoteryka nie ima siê praw fizyki!”. No có¿, nie widze powodu, dla którego mieliby¶my odrzucaæ naukê, szczególnie przedmioty ¶ci¶le naukowe, które dzia³aj± w 100% i daj± nam wszystko co mamy na rzecz czyich¶ fantazji. Ale to tylko ja.

W takim artykuliku jeszcze pada moja ulubiona fraza “naukowcy amerykañscy”! Ju¿ lubiê autora! Piszê on jak to Francuzi wraz z naukowcami amerykañskimi zajêli siê spraw± piramid i ich magicznych mocy, widaæ, ¿e dodatkowo w ten sposób podkre¶la wagê rzekomych badañ. Tylko czy mo¿na nazwaæ radiestezjê jak±¶ nauk±? W±tpiê, albowiem naukê charakteryzuje przewspania³a “metoda naukowa”, czyli jak co¶ zbadaæ, sprawdziæ, sprawdziæ znowu a potem zapisaæ lub wywaliæ. Skoro kawa³ek metalu noszony na palcu leczy choroby oraz pomaga unikaæ wypadków to czemu tyle funduszy ³aduje siê w bezpieczeñstwo samochodów? Do ka¿dego auta wystarczy³oby dodaæ zestaw pier¶cieni Atlantów i by³oby po sprawie. Oczywi¶cie znowu¿ ka¿dy mo¿e mi zarzuciæ, ¿e przecie¿ to tylko potwierdza istnienie wielkiego spisku firm samochodowych, tak samo jak istnienie spisku firm farmaceutycznych. Ogólnie widzê, ¿e ka¿da wiêksza czê¶æ rynku ma jaki¶ spisek aby zapewniæ sobie dochody. Oczywi¶cie, nie mówiê, ¿e firmy nie staraj± siê dbaæ o swoje zyski, o czym ¶wiadczy opiesza³o¶æ z jak± ¶wiat reagowa³ na zagro¿enie p³yn±ce z CFC, ale pomimo miliardowych strat dla producentów tego specyfiku uda³o siê w koñcu wprowadziæ miêdzynarodowe prawa aby ograniczyæ produkcjê tej substancji. Ale czy to ma znaczyæ, ¿e mamy kupowaæ np. kawa³ek kory drzewnej, której producent stara siê nam wmówiæ, ¿e w ten sposób redukujemy ilo¶æ CFC w atmosferze?

Dlatego uwa¿am, ¿e pier¶cieñ Atlantów jest wzorowym przyk³adem jak mo¿na stworzyæ produkt a nastêpnie otoczyæ go mitem aby sprzedawa³ siê lepiej. Có¿ tu du¿o mówiæ, jest spory popyt na produkty ezoteryczne i trzeba byæ g³upim, ¿eby z tego nie skorzystaæ je¶li ma siê dobr± wyobra¼niê i trochê ¶rodków na rozkrêcenie biznesu. Czy te b³yskotki komu¶ szkodz±? Osobi¶cie to raczej nie, lecz po¶rednio szkodz± nauce. Wmawianie ludziom, ¿e to naukowcy (amerykañscy!) przebadali i potwierdzili dzia³anie kszta³tów to po prostu jawne k³amstwo. Nie jestem zwolennikiem ok³amywania ludzi a co dopiero znacznych ich ilo¶ci? Moim skromnym zdaniem lepiej jest ¿yæ w pe³nej ¶wiadomo¶ci otaczaj±cego nas ¶wiata ni¿ ¿yæ we w³asnej wyobra¼ni. Zamiast takiego pier¶cienia mo¿e fajnie kupiæ sobie ksi±¿kê i przynajmniej mieæ z tego jaki¶ prawdziwy po¿ytek? Bojê siê równie¿, ¿e wiara w takie ‘bezpieczne’ bzdury otwiera umys³ cz³owieka na du¿o wiêksze bzdury – zamiast zrobiæ co¶ z problemem to lepiej siê pomodliæ/zaczarowaæ/spaliæ kadzid³o/postawiæ tarot/wezwaæ demona. Zawsze zostajê to co robi± profesjonalni ludzie od ezoteryki: napisaæ ksi±¿kê, rozreklamowaæ jaki¶ produkt i zarabiaæ spor± kasê. Najlepsze jest to, ¿e wystarczy pisaæ bzdury! Nie trzeba wymy¶laæ skomplikowanej fabu³y, ciekawych bohaterów, wystarczy rzuciæ jakie¶ rzekome ¶wiadectwa, ciekawe opowie¶ci, jak±¶ ma³± teoriê spiskow± i ju¿ nak³ad parudziesiêciu tysiêcy egzemplarzy zejdzie a nasza kieszeñ siê wypcha. I w koñcu mo¿na pój¶æ na piwo za ciê¿ko zarobion± kasê.

Tylko co naprawdê rozwi±¿e problem? Dzia³anie, czy wyobra¼nia?

¼ród³o:
http://niewiara.wordpress.com/2009/07/31/piersien-atlantow/
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #1 : Styczeñ 07, 2010, 22:34:29 »

Vaal  nie rób zadymy   Z politowaniem Du¿y u¶miech  po³owa moich znajomych i rodziny nosi ten pier¶cieñ,mam te¿ wisior atlantów.Chyba 99% ludzi nosi jakie¶ talizmany ,ale co w tym z³ego skoro uwa¿aj± ¿e im to pomaga ,to niech nosz± na zdrowie  Chichot   i ja te¿  bêdê  Jêzyk Du¿y u¶miech   

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 07, 2010, 22:52:14 »

To dla pokrzepienia w³asnej niewiary w talizmany kolega Val Dee co¶ tam sobie wystuka³ zapewne.

Nie czyta³em,bo tekst do talizmanowych ateistów skierowany byæ musia³.

Moje talizmany dobrze dzia³aj±-chroni± mnie a ja im jestem za to wdziêczny.Ta wspó³praca od lat trwa i

po¿ytek du¿y daje,bo siê czujê z nimi dobrze,pewnie i bezpiecznie. U¶miech Mrugniêcie

P.S.

A na marginesie,jest juz za³o¿ony temat TALIZMANY i tam kolego Val Dee nale¿y siê z tym przenie¶c.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 07, 2010, 23:08:16 wys³ane przez kot » Zapisane
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 07, 2010, 23:16:35 »

chanell - Ja rowniez mam taki pierscien.Dostalam go jako prezent przed wyjazdem do Egiptu.Okolo 6 lat go nosze i nadal bede.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 07, 2010, 23:57:11 »

To dla pokrzepienia w³asnej niewiary w talizmany kolega Val Dee co¶ tam sobie wystuka³ zapewne.

Nie czyta³em,bo tekst do talizmanowych ateistów skierowany byæ musia³.

oczywi¶cie - po co czytaæ? lepiej siê wypowiedzieæ na temat bez jego znajomo¶ci (jakbym ogl±da³ "Rejs"). zamykajmy oczy na wszystko co nie jest zgodnie z w³asn± ideologi± ;P oto otwarto¶æ w ca³ej postawie

Moje talizmany dobrze dzia³aj±-chroni± mnie a ja im jestem za to wdziêczny.Ta wspó³praca od lat trwa i

po¿ytek du¿y daje,bo siê czujê z nimi dobrze,pewnie i bezpiecznie. U¶miech Mrugniêcie

efekt placebo dzia³a ;P
zaiste niezbadana jest si³a autosugestii
P.S.

A na marginesie,jest juz za³o¿ony temat TALIZMANY i tam kolego Val Dee nale¿y siê z tym przenie¶c.

post napisa³em w k±ciku sceptyka - nie moja zas³uga/wina ¿e zosta³ tu przeniesiony

Ka¿dy mo¿e sobie nosiæ co tylko chce - nawet bezwarto¶ciowe ozdóbki je¶li ma takie ¿yczenie i gusta. A je¶li nabije tym samym kabze jakiemu¶ cwaniakowi to ju¿ trudno - ja tylko zwracam uwagê ¿e to nierozs±dne U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 07, 2010, 23:57:37 wys³ane przez Val Dee » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 08, 2010, 17:16:33 »

Drogi Val Dee.

Ja siê wypowiedzia³em na temat moich talizmanów nie bez ich znajomo¶ci.

Ja bardzo dobrze je znam i pozna³em.

Raczej Twój cytacik z powodu Twojej niewiedzy zosta³ przepisany,bo talizmany s± z pewno¶ci± Tobie obce.

A lekturê na ten temat wola³bym sam sobie wybraæ,bo nastawienie do powy¿szych mam przyjazne i

zniechêcac do nich siebie nie chcê-a Ty w³a¶nie chêtnie nam to proponujesz. U¶miech U¶miech

Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 08, 2010, 17:22:47 »

Ale¿ drogi kocie mo¿esz sobie nosiæ nawet i zdech³ego szczura jako talizman-trofeum. mi nic do tego U¶miech

Jedynie oznajmiam, i¿ taki talizman atlantów ma moc porównywaln± z kawa³kiem s³oniny noszonej na szyi - czyli ¿adn± ;P (no, jest bardziej estetyczny) ;P
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 08, 2010, 17:46:47 »

Ale¿ drogi kocie mo¿esz sobie nosiæ nawet i zdech³ego szczura jako talizman-trofeum. mi nic do tego U¶miech

Jedynie oznajmiam, i¿ taki talizman atlantów ma moc porównywaln± z kawa³kiem s³oniny noszonej na szyi - czyli ¿adn± ;P (no, jest bardziej estetyczny) ;P

By³o Val Dee tak od razu to streszczenie nam przekazaæ,by niektórzy wzroku katowaæ nie musieli.

Potwierdzi³e¶ powy¿szym warto¶æ informacji,jak± chcesz przekazaæ nam na temat talizmanów. U¶miech U¶miech

Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 08, 2010, 17:49:35 »

To mo¿e nam kocie wyja¶nisz do czego s³u¿y ów talizman, sk±d siê wzi±³ i jak± ma moc?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 08, 2010, 18:06:32 »

My¶lê,¿e najpierw talizmany by³y a pó¼niej ludzie siê narodzili.

http://www.talizman.ovh.org/

U¶miech U¶miech

Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 08, 2010, 18:11:34 »

My¶lê,¿e najpierw talizmany by³y a pó¼niej ludzie siê narodzili.

http://www.talizman.ovh.org/

U¶miech U¶miech

a tu cytat z Twojego ¼ród³a:
Talizmany przygotowuje siê przez wiele dni a czasem nawet tygodni

to w takim razie kto je robi³? skoro s± wcze¶niejsze od ludzi?
i czy Twój pier¶cieñ atlantów zosta³ stworzony przed narodzinami cz³owieka? (chodzi mi o ca³y gatunek ludzki, nie o Ciebie konkretnie) I je¶li jest tak stary to czy dasz go zbadaæ jako¶ na udowodnienie jego wieku?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 08, 2010, 18:19:21 »

Talizmany mieli ci,którzy pomogli nam siê rozwin±æ do dzisiejszej postaci. U¶miech U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 08, 2010, 18:27:25 »

No i wszystko jasne U¶miech

Talizmany dzia³aj± bo s± podarkiem od ... hmmm "kosmitów"?
No i wy³ania siê ca³y sens...
Talizmany dzia³aj± bo kiedy¶ Ziemiê odwiedzali kosmici.
Logika uderzaj±ca U¶miech

No a poza tym my¶la³em ¿e kreacjonizm to domena chrze¶cijan... ale siê myli³em ;P
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 08, 2010, 18:35:56 »

Powiedzia³ bym inaczej.
Talizmany dzia³aj±,bo my tak chcemy.

Nie dzia³aj± Val Deemu,bo on w nie nie wierzy. U¶miech Mrugniêcie
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Styczeñ 08, 2010, 18:42:05 »

s³uszna uwaga Kocie
to tak jak w naukowych eksperymentach z placebo

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Styczeñ 09, 2010, 14:14:42 »

Nie mo¿na te¿ mówiæ, ¿e ludzie, którzy nie nosz± talizmanów nie maj± szczê¶cia Chichot
Jeden sobie wyt³umaczy, ¿e dosta³ podwy¿kê, bo ma na palcu kawa³ek metalu, inny zas³ug± za to "obarczy" swoj± ciê¿k± pracê i wytrwa³o¶æ. Pier¶cieñ Atlantów nosi odk±d pamiêtam moja siostra. Choæ moim zdaniem nie ma on najmniejszego wp³ywu na jej ¿ycie, ona ka¿de swoje powodzenie przypisuje jego w³a¶ciwo¶ciom.
Jej sprawa, choæ sama bym go nie nosi³a, bo zwyczajnie mi siê nie podoba.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Styczeñ 10, 2010, 17:05:10 »

Mam wrazenie ¿e pier¶cieñ atlantów jest juz nawet zbyt popularny. Forma graficzna tego znaku kiedy¶ nawet mi sie podoba³a, ale widzia³am ju¿ tylke podróbek koszmarnie zniekszta³conych ¿e jego 'magia' gdzie¶ jednak sie ulotni³a. Swój pier¶cieñ otrzyma³am wiele lat temu, kosztowa³ do¶æ troche bo 50 z³. Ale znudzi³ mi sie gdy widzia³am go na reku u co pi±tej osoby. Wiec postanowi³am odzyskaæ choæ po³owe sumy i zamieniæ na co¶ innego. U z³otnika dowiedzia³am sie ze srebro wyceniane jest bardzo nisko i warto¶æ tego, grubego jakby nieby³o pier¶cionka to ok 5 z³. Fakt ten mnie tak rozsierdzi³, ¿e cudowny pier¶cionek wyl±dowa³ w ¶mietniku. Mam inn± bi¿uterie, moze i mniej magiczn± ale równie piêkn±. Patrz±c na ni± wybitnie poprawiam sobie humor. Wybieram starannie i jeszcze nie widzia³am aby kto¶ mia³ choæ podobna b³yskotkê do mojej  Chichot . Ale jak kto¶ wierzy w dzia³anie talizmanów, to pewnie one dzia³aj±  U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Styczeñ 17, 2010, 19:40:31 »

Pier¶cieñ Atlantów zosta³ wydobyty z grobowca w Dolinie Królów.
Kolejni w³a¶ciciele, w tym i wybitny radioesteta Andre de Belizar;
potwierdzili jego nadzwyczajne w³a¶ciwo¶ci chroni±ce w³a¶ciciela
przed niewidzialn± zewnêtrzn± agresj±. Sam± ochronê t³umaczono
emisj± fal z pewnych uprzywilejowanych form. S± to fale kszta³tu,
one stwarzaj± skuteczn± barierê chroni±c± przed wszelkimi niebez-
pieczeñstwami. Znak ochrania równie¿ przed agresj± energoinfor-
macyjn±, tak± jak uroki, z³e ¿yczenia bli¼nich. Niweluje wp³yw pól
geopatycznych. Jego dzia³anie ma charakter uzdrawiaj±cy.

Ozdoby z tym znakiem mog± byæ noszone jako wisiorki, pier¶cie-
nie - tu specjali¶ci okre¶laj± zale¿no¶æ sytuacyjn± od palca, na którym
jest noszony taki pier¶cieñ. Inni specjali¶ci wspominaj± o materia-
³ach, z których ma byæ zrobiony. Mowa jest o metalach, takich jak
stal (przeciwdzia³a anemii, alergii, leczy chroniczne katary), mied¼
(leczy reumatyzm, bóle krêgos³upa), srebro (pobudza uk³ad nerwo-
wy), z³oto (stymuluje po³±czenia nerwowe z miê¶niami, polepsza
przep³yw impulsów nerwowych). Mo¿e to mieæ zwi±zek z reakcjami
elektrochemicznymi na powierzchni skóry, w wyniku których jony
metali wnikaj± przez skórê do organizmu.

Ponoæ kap³ani egipscy wykorzystywali go jako wzmacniacz zdol-
no¶ci do telepatii. To jeszcze raz moze po¶wiadczyæ, ¿e ten rodzaj
generatora musi generowaæ fale torsyjne.

W rozwiniêtej formie, nawet jako wydruk na papierze, ma chroniæ
mieszkanie, dom z jego mieszkañcami i s³uzy za doskona³y odpro-
miennik. Skuteczno¶æ ochronna znaku Atlantów wynika ze wspo-
magaj±cego oddzia³ywania na pole energoinformacyjne cz³owie-
ka nosz±cego ten znak. Strukturyzuje przestrzeñ wielowymiarow±
wokó³ w³a¶ciciela i zapewnia d³ugotrwa³y efekt korzystnych zmian.
Mo¿na to porównaæ do programu komputerowego, który zabezpie-
cza urz±dzenie przed wnikaniem szkodliwych i negatywnych infor-
macji. W tym przypadku ten znak bêdzie chroniæ w³a¶ciciela przed
niekorzystnymi sytuacjami ¿yciowymi i wypadkami losowymi.

My równiez badali¶my tê formê. Ma silny pozytywny charak-
ter oddzia³ywania. Stanowczo nie zgadzamy siê z twierdzeniem, ¿e
faktycznie jest okultystycznym narzêdziem szczególnie intensywnego
niszczenia dobra
. Ale równie¿ nie chcemy propagowaæ noszenia tego
amuletu. Nosiæ, nie nosiæ - to pozostawiamy Pañstwu.

Zainteresowali¶my siê sam± form± tego znaku. Wykorzystuj±c
wiedzê, któr± posiadamy, zmienili¶my nieco jego proporcje. W na-
szym przypadku wzorowali¶my siê na proporcji ¶wiêtego ciêcia. Tak
zaprojektowany przez nas znak ma o wiele wiêksz± moc. Jak wyni-
ka z pomiarów robionych przez naszego znanego kieleckiego radiestetê, pana
Jerzego Moæko, si³a oddzia³ywania to ponad 90 000 jednostek w ska-
li Bovisa-Simoneton-Mateli. Nie jest odpromiennikiem, ale ideal-
nym urz±dzeniem niweluj±cym wp³yw wszelkich negatywnych pól.
My widzimy go promieniuj±cego bia³ym ¶wiat³em. Jaki ma promieñ
dzia³ania? Trudno to nam, nawet w przybli¿eniu, okre¶liæ. Mo¿na
krótko powiedzieæ, ¿e znaczny. Zosta³ bardzo przychylnie przyjêty
i doskonale pracuje ju¿ w wielu domach, ku zadowoleniu samych
mieszkañców.

Obecnie zainteresowali¶my siê nieco innymi proporcjami tego
generatora. Proporcje zmieniaj± program jego dzia³ania. W naszym
przypadku bêdzie to stymulacja na poprawê finansów i energii twór-
czej. W swoim czasie te znaki - generatory bêd± do nabycia u nas.

Jeszcze raz przypatrzmy siê polom energoinformacyjnym. Jest to
struktura polowa fal torsyjnych. One tworz± i steruj± ¿yciem i ma-
teri±. Jest to jednostka organizacyjna wszech¶wiata, jego sk³adow±
jest nasza ¶wiadomo¶æ. Pola odkry³ prof. Szypow, rozwija³ tak¿e
prof. Akimow, w Polsce mieli¶my ksiêdza prof. Sedlaka, który nie
mia³ dostêpu do wspania³ych laboratoriów, ale rozwa¿a³ istnienie
czego¶ takiego. Te sprawy s± dla naukowców cywilnych ma³o dostêp-
ne, nimi g³ównie zajmuj± siê specjali¶ci wojskowi.

Mo¿na w Polsce znale¼æ popularne opracowania tematu w ksi±¿-
kach Wierieszczagina. On te¿ by³ naukowcem wojskowym.

Fale torsyjne s± dusz± wszech¶wiata, dziêki nim wszech¶wiat jest gi-
gantycznym umys³em, którym rz±dzi informacja. Wszystko, co posiada
energiê, ³±cznie z pró¿ni±, buduj± fale torsyjne. A to daje te¿ informacjê.
Pola energoinformacyjne s± generowane przez cia³a fizyczne. Informacja
okre¶la w³a¶ciwo¶ci materia³owe. Energia i materia fizyczna s± nosiciela-
mi informacji, rejestrowanymi przez receptory organizmu.

Energoinformacja buduje cia³a fizyczne i mo¿e swobodnie prze-
kszta³caæ jedn± formê w drug±.Gdyby siê uda³o stworzyæ urz±dzenie,
które dowolnie modeluje fale torsyjne, to da³oby mo¿liwo¶æ stworze-
nia wszystkiego.. Tu ju¿ jeste¶my ca³kiem blisko od pojêcia kamieñ
filozoficzny.

¯ród³o:
Kosmoenergetyka Jak korzystaæ z ENERGII KOSMOSU
Tadeusz Sic i Svetlana Sits

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Styczeñ 17, 2010, 20:06:33 »

Sensowny i fajnie napisany artyku³.
Ciekawe jak wygl±da po tych modyfikacjach.

Przy wdra¿aniu nowych energi kszta³tu wazna jest tez dyscyplina rezonansowa ze stosownym okiem,
(to inny aspekt mechaniki dzia³ania kszta³tu i rezonansu. Zdawa³o mi sie ¿e o tym co¶ ju¿ tu pisa³em. Ale nie widze)
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Styczeñ 17, 2010, 20:30:35 »

Bardzo interesujace, cos w tym jest:
http://pierscien.atlantow.prv.pl/
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Luty 08, 2010, 20:12:09 »

Ko¶ció³ ostrzega przed pier¶cieniem Atlantów
Ma³gorzata Skowroñska
2010-02-08, ostatnia aktualizacja 2010-02-07 22:29

Spo³eczno¶ciowy portal www.franciszkanska3.pl ostrzega przed noszeniem tzw. pier¶cienia Atlantów. Jak twierdz± egzorcy¶ci, ten modny, kupowany na walentynki amulet to nie tylko chwyt marketingowy, ale te¿ okultystyczny symbo

...

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7536964,Kosciol_ostrzega_przed_pierscieniem_Atlantow.html

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Luty 08, 2010, 20:43:17 »

A mnie ochrania mój pier¶cieñ.

Nikt nie namówi mnie,bym go m³otkiem zniszczy³ i do rzeki wrzuci³.

Ciekawy tek¶cik Darku zamie¶ci³e¶- o tre¶ci jednoznacznej z zachêt± do pozbycia siê ozdoby.

Z jednej strony podnosi siê  rzekomo¶æ jego pochodzenia,¿e to niby niejasna jest,¿e to w latach siedemdziesi±tych poraz pierwszy siê na jakim¶ zdjêciu pojawia a ze strony drugiej powa¿nie przestrzega przed jego dzia³aniem.
Wrêcz psychicznie mo¿e nas zniewoliæ i nawet przyk³ad jest podany-w jaki sposób sie od niego uwolniæ.
Znam wiele osób,które pier¶cieñ noszA ale,jak widaæ tak s± nim silnie opêtane,¿e nie mog± sie od niego uwolniæ.
Jak strasznie musz± cierpieæ z tego powodu? U¶miech Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 20:44:14 wys³ane przez kot » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #22 : Luty 08, 2010, 21:13:49 »

To jakie¶ bzdury ,lêki odczuwa³a bo j± kto¶ nastraszy³ lub naczyta³a siê bzdur o tym pier¶cieniu .Ja tam nie mam ¿adnych leków i wielu moich znajomych nosi te pier¶cienie ,moje dzieci te¿ i zapewniam ¿e s± to dobrzy ludzie.Je¶li kto¶bêdzie my¶la³ ¿e to przedmiot okultystyczny to bedzie siê ba³,trzeba mysleæ odwrotnie a przyniesie szczê¶cie Chichot

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Luty 08, 2010, 21:22:57 »

a jest uwa¿any za okultystyczny czy nie?
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #24 : Luty 08, 2010, 21:49:32 »

a jest uwa¿any za okultystyczny czy nie?
Przeze mnie nie i nigdy nie by³ ! To teraz dowiadujê siê ¿e niby okultystyczny.

Ksiêga Koheleta 3,1
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: