kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Luty 08, 2010, 21:51:35 » |
|
Kto chce go tak uwa¿aæ-to tak niech uwa¿a.A gdy ju¿ uwa¿a-to znaczy ,¿e jest uwa¿any. Ja swojego towarzysza jako przyjaciela bardziej widzê i takiego w nim mam. Ka¿dy indywidualnie projekcjê odpowiedni± wytwarza i zgodnie ze swoim oczekiwaniem dany przedmiot porz±dany charakter uzyskuje.
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Luty 08, 2010, 22:31:50 » |
|
tyle samo w nim okultyzmu co w kadzidle i kadzielnicy na mszy w ko¶ciele , sam noszê od 15 lat i rogi z ogonem mi nie wyros³y . Z obserwacji w³asnych mogê powiedziec ¿e wzmacnia cechy charakteru osoby nosz±cej , zli staj± siê gorsi ale do wewn±trz co ich wyniszcza i nie stanowi± zagro¿enia dla innych lub z czasem zachodzi w nich prze³om i poprawa na lepszych dla otoczenia , Ci dobrze ustosunkowani do innych staj± siê lepsi i silniej pozytywnie wp³ywaj± na otoczenie. Temat rzeka zwi±zany z promieniowaniem kszta³tu . Jak kto¶ robi z " ig³y wid³y" to niech kupi sobie okultystyczny m³otek i siê puknie w urojone widzenie ¦wiata w którym nied³ugo komputer bêdzie narzêdziem okultystów
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #27 : Luty 08, 2010, 22:56:02 » |
|
Zamie¶ci³em ten artyku³, bo przedstawia jaki¶ (w tym przypadku typowo katolicki) punkt widzenia. Okultyzm w rozumieniu katolickim, czy chrze¶cijañskim ma siê nijak do rozumienia tego zagadnienia w ezoteryce (tak przynajmniej mniemam). Ale to ju¿ dyskusja do rozwiniêcia w tym temacie: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1605.0Osobi¶cie w najmniejszym stopniu nie zgadzam siê z takim podej¶ciem do sprawy.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Luty 08, 2010, 23:00:43 » |
|
Chyba w najwiêkszym stopniu siê nie zgadzasz albo w najmniejszym stopniu zgadzasz.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Luty 09, 2010, 00:01:17 » |
|
Zdanie Darka jest jak najbardziej poprawne zarówno pod wzglêdem gramatycznym jak i tre¶ci jakie chcia³ przekazaæ.
Naprawdê ciê¿ko nad±¿yæ za informacjami ukazuj±cymi siê na tym forum. Dla przyk³adu: raz s³yszê, ¿e cz³owiek ma boskie moce, by za chwilê przeczytaæ ¿e korzystanie ze swoistych dopalaczy jest nawet wskazane czy te¿ potrzebne [pier¶cieñ atlantów, promieniowanie kszta³tu i takie tam].
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 00:07:05 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Luty 09, 2010, 00:51:07 » |
|
Egipscy kap³ani stosowali ca³e mnóstwo "gad¿etów" poprawiaj±cych, uzupe³niaj±cych energetyczne potrzeby do wyra¿ania swojej bosko¶ci. Byæ mo¿e "pier¶cieñ atlantów" by³ jednym z nich... http://www.amida.pl/home.php?dzial=2&page=tresci&id=23Ci, którzy nie dbaj± o w³asny energetyczny rozwój, szamocz± siê z przeciwno¶ciami losu, s± jak ¼d¼b³o niesione z pr±dem wydarzeñ. Wielkie religie przekazuj± sposób na podniesienis swej "energetyki" poprzez modlitwê i medytacjê. SCEPTYK jak zwykle jest na swoim do³uj±cym samego siebie miejscu, niech tam siedzi, BÓG z nim. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Luty 09, 2010, 09:18:07 » |
|
Wolê do wszystkiego dochodziæ sam - bez wspomagaczy, bez dopingu. Pytanie dotyczy³o natomiast jawnej sprzeczno¶ci w twierdzeniach o bosko¶ci i dopalaczach.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Luty 09, 2010, 10:04:06 » |
|
Alez w katolicyzmie tez sa wspomagacze i dopingi , rytualy i magia. Dopingiem i wspomagaczem jest ,, komunia , ale rowniez wszelkiego rodzaju medaliki , obrazki , obrazy , palenie rytualne swiec , kadzidla ,relikfie, odwiedziny kaplanow , pisane napisow na drzwiach domow. Pielgrzymki do miejsc uwazanych za swiete, rytualne oczyszczania typu , spowiedz, itd.... jest tego mnustwo. Szczegolnym dopingiem jest rozaniec i mantrowanie go przez wiele godzin nieraz. To wszystko sa magiczne obrzedy , oparte na starych magicznych rytualach, na ziemi nie ma rozgraniczenia to jest magia a to nie , jezeli uzywa sie takich samych sposobow ( a uzywa) , to raczej jedni chca podnisc swoja wartosc a przez zmiane nazewnictwa i ponizenie innych. Mowia ze to nie jest magia i rytual magiczny a jest i zawsze byl. Kaplanom katolickim nie przekazuje sie raczej wiedzy , w seminariach uczy sie ich odprawiania rytualow bez glebszego poznania ich sensu, lub opisuje sie go podzatajajac stara wiedze. Taki kaplan odwzorowywuje zachowania na mszy i wcale nie zaglebia sie w dawny sen rytualu , nie interesuje go wiedza poza ta , ktora wyniosl z seminarium. Dlatego nie potrafia oni dyskutowac z ludzmi , ktorzy posiadaja wiedze religijna wieksza niz oni jako pracownicy powielajacy czynnosci. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 10:08:40 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Luty 09, 2010, 12:05:04 » |
|
Artqu. A op³atek nie jest dla Ciebie dopalaczem? A krzy¿yk nosisz? Masz go na ¶cianie? Domagasz siê jego obecno¶ci w szko³ach a w przysz³o¶ci na ulicach i na dworcach?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Luty 09, 2010, 12:27:54 » |
|
Wasz± kardynaln± pomy³ka polega na stawianiu znaku równo¶ci pomiêdzy pier¶cieniem a krzy¿em - jest to mylenie samej rzeczy z symbolik± i jej przekazem. NIKT w KK nie twierdzi, ¿e krzy¿ czy ró¿naniec ma jakies promieniowanie kszta³tu. Samo noszenie ró¿añca jako rzeczy nic nie daje bez modlitwy, bo w³asnie dopiero modlitwa/zaduma która jest wykonywana przy jego u¿yciu ma warto¶æ. Wy twierdzicie, ¿e samo noszenie, sam przedmiot - pier¶cieñ atlantów - daje jakie¶ moce/u³atwienia. Krzy¿ jest znakiem rozpoznawczym chrze¶cijan, jest przypomnieniem mi³o¶ci Jezusa. To czyny i mi³o¶æ Jezusa nadaj± mu sens. Nikt w KK nie modli siê do krzy¿a, obrazu, figurki jako takiej, to nie z³ote cielce - modli siê do Boga, czasami - gdy chce - to przez wstawiennictwo innych. Za/w eucharystii dla katolików jest obecny sam Jezus, kto jest obecny w pier¶cieniu atlantów? Tak, to bardzo dobre pytanie. To nie sam "op³atek" jako taki daje mi si³ê i umacnia mnie tylko sam Jezus - i to w zalezno¶ci od stopnia mojej wiary, czynów i ¶wiadomo¶ci. No i pierwsze s³yszê, ¿e odwiedziny kap³ana "po kolêdzie" s± rytu³a³em. Sk±d Kiaro w Tobie taka pewno¶æ, ¿e wszyscy kap³ani [wszyscy przeciez byli kiedy¶ w seminarium] odklepuj± mszê? Dlaczego uwa¿asz, ¿e nie chc± i nie rozwijaj± siê i tym samym swojej wiary? Wielu kap³anów ma za sob± naukê/stopnie naukowe z wielu ¶wieckich uczelni - jak wobec tego mo¿esz twierdziæ, ¿e s± wy³±cznie klepaczami? Czy¿by¶ zna³a my¶li ich wszystkich? Czy wed³ug Ciebie taka sama sytuacja ma miejsce np. w Judai¼mie? Czy rabini te¿ tylko klepi±?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Luty 09, 2010, 12:43:22 » |
|
Arteq'u, je¶li "nikt w KK nie twierdzi, ¿e krzy¿ czy ró¿aniec ma jakie¶ promieniowanie kszta³tu", to dowodzi tylko o naiwno¶ci b±d¼ niewiedzy. S± dowody, ¿e kszta³t krzy¿a, jego promieniowanie, s± wrêcz dopasowane do doktryny chrze¶cijañskiej, by wywieraæ nim odpowiedni wp³yw... Energetyczna postaæ krzy¿a, promieniowanie jego kszta³tu jest du¿o starsze od religii, która siê nim pos³uguje. Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 13:11:04 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Luty 09, 2010, 13:06:42 » |
|
Twoje zabaweczki s± cacy a moje be. Wynika to z tego,¿e nie masz ¿adnej tolerancji dla innych. Potrafisz tylko krytykowaæ ale argumenty Twoje sa mizerne i na zarozumialstwie jedyne zbudowane. Czemu Ty masz wla¶nie racjê? Czemu siê wywy¿szasz krytykuj±c to,co dla innych wa¿ne jest? Odpowiem Ci. To z tchórzostwa i chciwo¶ci wynika. Strach,przed utrat± autorytetu i odsuniêciem na tor dalszy-bez mo¿liwo¶ci manipulacji innymi. Bez si³y przebicia,bez talarów,bez zaszczytów bez ¼róde³ka finansowego,bez perspektyw ¶wietlanych-na krawêdzi upadku przez powolne zapomnienie skazane. Dlatego te¿ na ka¿dym poziomie,w ka¿dej sytuacji-i z ambony i w necie-nale¿y informowaæ-choæby o pier¶cionku atlantów,¿e jest z³y i diab³y nim kieruj±. Nale¿y go m³otkiem zniszczyæ i do rzeki wrzuciæ. Umys³ wtedy od opêtania odpocznie a na miejsce co¶ najbardziej w³a¶ciwego wróci-krzyz,ró¿aniec i op³atek. A z nimi ³ad w³a¶ciwy,pos³uch,maj±tek,w³adza i manipulowany plebs pod nogami gdzie¶ siê szwendaj±cy,jak robactwo jakie,bo tylko w tych warunkach swoje prawdy mo¿na produkowac. A co pierwsze by³o? Amulety czy krzy¿e-te¿ amulety. Czy najpierw fa³sz by³ a pó¼niej prawda sie narodzi³a?
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Luty 09, 2010, 13:25:34 » |
|
kto jest obecny w pier¶cieniu atlantów? ..mo¿e.. Atla (trzeba to odnotowaæ. Pierwszy raz widzê jak arteq szczerze zadaje pytanie ..i w dodatku sensowne)
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Luty 09, 2010, 14:28:21 » |
|
Jak widzisz Kocie nie potrafisz spokojnie rozmawiaæ. Zada³e¶ Ty i Kiara pewne pytania - grzecznie, rzeczowo na nie odpowiedzia³em jednocze¶nie argumentuj±c swoj± wypowied¼. Przedstawi³em swój punkt widzenia, bez wyzwisk, epitetów pomówieñ. Przeczytaj teraz w³asn± wypowied¼ - nie przedstawi³e¶ ¿adnych argumentów na podstawie których uznajesz moj± wypowied¼ za negatywn±. Zamiast argumentów u¿ywasz z³o¶ci, agresji, pomówieñ, epitetów. Jak zwykle nie ma w wypowiedzi merytorycznej tre¶ci, której brak chcesz zatuszowaæ pokrzykiwaniami. Nie wiem dlaczego raczysz okre¶laæ mnie w stylu "tchórzliwy", "chciwy" [szczególnie w odniesieniu do poprzedzaj±cego postu] i naprawdê nie widzê do czego to odnosisz, bo ani nie wykaza³em siê tchórzliwo¶ci± - nie uciek³em lecz odpowiedzi³em na postawione pytania. Chciwo¶æ? Gdzie j± widzisz? W czym? Dlaczego masz do mnie z³o¶æ, ¿e siê nie zgadzam. Dlaczego zarzucasz mi, ¿e krytykujê to w co wierz± inni? Wszak sam krytykujesz to w co ja wierzê. Nie widzisz tutaj sprzeczno¶ci w swojej postawie/deklaracjach/zarzutach? Krytyka to nic z³ego, sposób ju¿ ma znaczenie. Nie mam nic przeciwko krytyce moich przekonañ, byle bez wyzwisk, oszczerstw - zawsze chêtnie podejmê rozmowê. Dlaczego z³o¶cisz siê na mnie o to, ¿e nie potrafisz sprostaæ moim t³umaczeniom, uzasadnieniom? Dlaczego wmawiasz mi, ¿e siê wywy¿szam? Raczy³e¶ stwierdziæ, ¿e pier¶cieñ dzia³a tak samo jak krzy¿ czy eucharystia - powiedzia³em dlaczego moim zdaniem stwierdzenie nie jest prawd±. Wskaza³em na ró¿nicê. Zada³em równie¿ pytanie - na które mo¿esz opdpwiedzieæ ewentualnie którego zasadno¶æ mozesz podwa¿yæ - je¿eli potrafisz. Z³o¶ci Ciê, ¿e przedstawiam spójny tok myslenia, w którym logiczne miejsce zajmuj± przedstawiane moje pogl±dy.
Nie rozmumiem równie¿ na jakiej podstawie zarzucasz mi brak tolerancji? Czy przyszed³em i zabra³em Ci to co nosisz na palcu? Czy zmusi³em Ciê aby¶ go zdj±³? Nie. Natomiast mylisz tolerancjê z przyjêciem Twojego punktu widzenia. Tolerancja polega na tym i nakazuje abym "pozwoli³" nosiæ Ci na palcach co chcesz. I to zapewniam. Nie muszê siê z Tob± zgadzaæ aby byæ wobec Ciebie tolerancyjnym w tej kwestii.
Krzy¿ nie jest "wynalazkiem" chrze¶cijan. Natomiast chrze¶cijanie zmienili postrzeganie - u Rzymian by³ uto¿samiany z hañb±.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Luty 09, 2010, 14:37:22 » |
|
Krzy¿ nie jest "wynalazkiem" chrze¶cijan. Natomiast chrze¶cijanie zmienili postrzeganie - u Rzymian by³ uto¿samiany z hañb±. Czy aby na pewno zmienili? Nie ma to zreszta najmniejszego znaczenia, gdy¿ TEN w±tek nie jest o krzy¿ach a o Piersi Cieniu Atla Czym s± Atli - wiedz± ¶wiatli moze w g³owie wam siê zatli kiedy wpadnie troche ¶wia TT³a by odró¿niæ ¦wiat od t³a "znasz li ten ¶wiat" "¶roda, 13 lutego 2008, pi-razy-zaba"
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 23:52:46 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
zodiakus71
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Luty 09, 2010, 17:36:52 » |
|
co do stosowania tzw dopalacza w postaci pier¶cienia to owszem mo¿na dochodziæ samemu do wszystkiego pieszo , ale po co ? skoro kto¶ wymy¶li³ rower (dopalacz w postaci pier¶cienia )
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Luty 09, 2010, 19:30:23 » |
|
Jak to po co? S³yszê, ¿e chodzi o do¶wiadczenie, rozwój, wznoszenie siê.
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Luty 09, 2010, 20:01:18 » |
|
wszystko zale¿y z jakich powodów kto¶ zak³ada pier¶cieñ na palec , sporo osób zauwa¿a widzenie wielu rzeczy w szerszej perspektywie , to te¿ jakie¶ do¶wiadczenie , czy daje on jaki¶ rozwój i wznoszenie siê ? ró¿nie zale¿y od intencji zak³adaj±cej go osoby je¶li kim¶ kieruje zwyk³a pró¿no¶æ to j± wzmocni , je¶li kto¶ pok³ada nadziejê ¿e pier¶cieñ za³atwi co¶ za niego to mo¿e czas pomy¶leæ o konsultacji ze specjalist± . Sam w sobie nie jest czy¶ niezwyk³ym . Ilu ludzi go nosi³o czy nosi tyle do¶wiadczeñ w³asnych i tych dobrych i tych z³ych ale czy s± one zas³ug± pier¶cienia to ju¿ tylko oni sami mog± stwierdziæ a nie ludzie zamkniêci w doktrynie nakazuj±cej bezwarunkowe potêpienie nieznanego. Jakie s± dowody na to ¿e pier¶cieñ zrobi³ komu¶ krzywdê ?
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Luty 09, 2010, 20:05:54 » |
|
najwiecej dobra jest w naturze...
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #44 : Luty 09, 2010, 23:25:58 » |
|
Teraz nie mam czasu na wiecej. 1. Rabini nie sa kaplanami jak w katolicyzmie , oni sa nauczycielami uczacymi siebie i przekazujacymi wiedze. Wspolczesnym ich zadaniem jest rowniez konsultacja z wyznawcami judaizmu i rozwazanie zagadnien , ktore niesie zycie. 2. Krzyzyki i medaloiki w KK pelnia role ochronna , nie tylko stanowia symbol religijny, sa poswiecane w okreslonym celu , sa to zwyczajne talizmany. Swieci reprezetuja ochroniarzy jakiejs opcji , np sw. Florian , chroni od ognia, itd... Zapalone gromnice stawialo sie w oknach mialy chronic od piorunow. Istnieje cale mnustwo magicznych rytualow stosowanych w w Kk. Wlacznie ze swieceniem jaj, bukiecikow ziol i innych rzeczy , ktore rytualnie maja cos robic. Jest to zwyczajna magja stosowana od wiekow. A po co biskupi ii papiez zakladaja pierscien na palec i pierscien ten wczesniej jest rytualnie swiecony ( co to znaczy swiecony? to znaczy co w nim jest deponowane?), to stary rytual przejmowania wladzy. Wladzy nad kim? Po co wladac ludzmi? Nie o wiare kaplanow w KK chodzi a o ich wiedze zwiazana z religja sensem rytualow , ktore powielaja codziennie i wytlumaczeniem sensu pytajacym. Byc moze sa nieliczni , ktorzy potrafia odpowiedziec , ale sa to wyjatki. Zazwyczaj nie maja pojecia skad biora sie takie zwyczaje i co naprawde znacza, lub znaczyly kiedys. Wspolczesne literalne zrozumienie tych rytualow nie ma nic wspolnego , lub niewiele z prawdziwym sensem dla ktorego powstaly. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 23:49:19 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Luty 09, 2010, 23:58:34 » |
|
A czym jest TIARA Papieska? Przecie¿ to FARAONOWE nakrycie g³owy, szatañsko okultystyczne narzêdzie do "³apania" ENERGII. Cel - W£ADZA http://www.zgapa.pl/zgapedia/Papie%C5%BC.htmlPozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Elzbieta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Luty 10, 2010, 00:05:21 » |
|
Tak jak juz wczesniej wspomnialam.Ja rowniez mam pierscien Atlantow.Nosze go kilka lat i bede nosila.Nie jestem zainteresowana wypowiedzia KK, poniewaz poprostu uwazam, ze to jest moja decyzja i moja sprawa. Jak do tej pory KK wydawalo i nadal sie wydaje,ze potrzebujemy posrednikow do rozmow z Bogiem.Dobrze, ze nie musimy miec osob posredniczacych w rozmowach z rodzicami ziemskimi.A pierscien bardzo mi sie podoba i nosilam i nosic bede.Fajnie, ze Jestem juz duza dziewczynka i moge podejmowac wlasne decyzje.Natomiast do tego co napisala Kiara - Ja moge tylko dodac Dziekuje i Amen - Ela
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Luty 10, 2010, 00:26:15 » |
|
Kiaro, kto w judaizmie udziela ¶lubów, kto przyjmuje nowych cz³onków/dzieci do wspólnoty, kto prowadzi nabo¿eñstwa ¿a³obne?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Luty 10, 2010, 10:10:23 » |
|
Kiaro, kto w judaizmie udziela ¶lubów, kto przyjmuje nowych cz³onków/dzieci do wspólnoty, kto prowadzi nabo¿eñstwa ¿a³obne?
A w urzedzie Stanu Cywilnego , kto to robi? W Judaizmie Rabin , ale on nie jest kaplanem jak ksiadz to jest nauczyciel po pierwsze. Kiara =========================== Tiara tak naprawde jest przepaska czolowa kaplanki , pozniej nazwano tym okresleniem owa czapke. Tiara od zawsze byla przynalezna kobiecie , ale jak widac mezczyzni tez sie w niej dobrze czuja. Kiara Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2010, 11:19:47 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #49 : Marzec 14, 2010, 20:46:36 » |
|
Zainteresowali¶my siê sam± form± tego znaku. Wykorzystuj±c wiedzê, któr± posiadamy, zmienili¶my nieco jego proporcje. W na- szym przypadku wzorowali¶my siê na proporcji ¶wiêtego ciêcia. Mam pytanie, czy kto¶ umie wyt³umaczyæ czy jest ¶wiête ciêcie? EDIT: Jak wybraæ pier¶cieñ i palecZa pomoc± testu kinezjologicznego, poprzez badanie si³y oporu miê¶ni ramienia, mo¿na sprawdziæ, czy organizm potrzebuje energii pier¶cienia i jak d³ugo nale¿y go nosiæ. http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.gwiazdy.com.pl/10_02/img/6-1.jpg&imgrefurl=http://www.gwiazdy.com.pl/10_02/6.html&h=212&w=300&sz=35&tbnid=UuLOlP80t_7VvM:&tbnh=82&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Dznak%2Batlant%25C3%25B3w%252Bfoto&hl=pl&usg=__ECunyoEiAp4zrgP0cC_UN9P4jow=&ei=UEOdS7-qDcae_AbGotn7CQ&sa=X&oi=image_result&resnum=1&ct=image&ved=0CAYQ9QEwAA
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2010, 21:18:58 wys³ane przez Dariusz »
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
|