Val Dee
Gość
|
 |
« : Styczeń 07, 2010, 21:42:19 » |
|
DziÂś na ogieĂą rzuce tĂŞ caÂłkiem ÂładnÂą, lecz bezuÂżytecznÂą bÂłyskotkĂŞ. Jest to jeden z ciekawszych magicznych przedmiotĂłw, czemu? Bo zostaÂł obudowany du¿¹ otoczkÂą mitĂłw, ksi¹¿ek, sÂławnych postaci, Âświadectw no i nawiÂązuje do zaawansowanej, ale zatopionej, cywilizacji mieszkaĂącĂłw Atlantydy. Powiem tyle: dobraĂŚ trochĂŞ bohaterĂłw, urozmaiciĂŚ fabu³ê i mamy caÂłkiem niez³¹ opowieœÌ fantasy z takim pierÂścionkiem w roli g³ównej. Ale dobra, przejdÂźmy do rzeczy. Zaczniemy od rzekomej historii tej ozdoby, potem przejdziemy do supermocy jakie ona daje i na koĂącu napiszĂŞ, czemu jedynÂą funkcjÂą takiego pierÂścionka jest przyozdobienie osoby i ew. podbudowaĂŚ jej ego. A, no i osoby zaopatrzone w ten artefakt zdajÂą siĂŞ przeÂżywaĂŚ wiele ciekawych wypadkĂłw, ktĂłre koĂączÂą siĂŞ dla nich dobrze. MoÂżnaby sobie urozmaiciĂŚ dzieĂą w ten sposĂłb. Sporo moÂżna przeczytaĂŚ TU. Dowiadujemy siĂŞ, Âże to cudo pochodzi z Egiptu, ale tam nie pasowaÂło i stÂąd wzi¹³ siĂŞ pomysÂł, Âże skoro nie wiemy skÂąd siĂŞ pierÂścieĂą wzi¹³ to pewnie z Atlantydy. No proste, zawsze jak znajdĂŞ zgubione skarpetki to wiem, Âże wrĂłciÂły z Atlantydy ;P. Inne ÂźrĂłdÂła podajÂą jeszcze, Âże bÂłyskotkĂŞ odziedziczyÂł Andre de Belizal (“wybitny radiesteta i genialny pionier badaĂą nad falami ksztaÂłtu“). WiĂŞkszoÂśc, jeÂśli nie kaÂżde ÂźrĂłdÂło, wspomina rĂłwnieÂż o Howardzie Carterze, jednej z osĂłb, ktĂłra byÂła przy otwarciu sÂławnego grobowca Tutenchamona. ArtykuÂły zaznaczajÂą, Âże prawdopodobnie to pierÂścieĂą ochroniÂł tego niezwykÂłego odkrywcĂŞ, lecz w 2002 roku Mark Nelson przeprowadziÂł bardzo, ale to bardzo proste badanie (wymagana rejestracja) , w ktĂłrym porĂłwnaÂł liczbĂŞ osĂłb obecnych przy otwarciu grobowca oraz liczbĂŞ osĂłb, ktĂłre przeÂżyÂły do staroÂści. Tak, ten pan z Australii po prostu sprawdziÂł kto przeÂżyÂł a kto nie – w wielkim skrĂłcie Âśrednia Âżycia 25 osĂłb, ktĂłre maczaÂły w tym palce wynosiÂła 70 lat. MoÂże klÂątwie baterie siĂŞ wyczerpaÂły? Jak widaĂŚ Howard Carter miaÂłby caÂłkiem sporÂą szansĂŞ przeÂżycia bez wzglĂŞdu czy nosiÂłby kawaÂłek metalu na palcu czy nie. To wÂłaÂściwie tyle jeÂśli chodzi o historiĂŞ pierÂścienia, niestety nie udaÂło mi siĂŞ znaleŸÌ jego Âśladu korzystajÂąc z google, lecz nie jestem zainteresowany archeologiÂą i moja baza linkĂłw moÂże mieĂŚ pewne dziury w tej dziedzinie, lecz przynajmniej ucieszyÂłbym siĂŞ gdyby jakieÂś muzeum czy uniwersytet naprawdĂŞ posiadaÂł oryginalny pierÂścieĂą. PrzechodzÂąc do mocy czy raczej plusĂłw do atrybutĂłw, ktĂłre daje to cudo to zaleÂży od palca, na ktĂłrym siĂŞ go nosi. W grĂŞ wchodzÂą jeszcze planety! W skrĂłcie dodaje on po prostu farta czy umiĂŞjĂŞtnoÂści, uzdrawia, odejmuje stres a nawet leczy nieÂżyt nosa! CoÂś dla mnie, bo mĂŞczy mnie ta przypadÂłoœÌ od maleĂąkoÂści. Bardzo fajne sÂą wyjaÂśnienia, ktĂłre brzmiÂą naukowo: Wspó³czeÂśni badacze przypuszczajÂą, Âże pierÂścieĂą wzmacnia biopole czÂłowieka ZdjĂŞcia kirlianowskie pierÂścienia, wykonywane w polu elektrycznym wysokiej czĂŞstotliwoÂści ZakÂładajÂąc pierÂścieĂą, warto zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na jego polaryzacjĂŞ. Brzmi prawie jak nauka, jak profesjonalizm, nie? Có¿, dalej na tej stronie znalazÂłem takÂą pereÂłkĂŞ: Pot wydzielajÂący siĂŞ na skĂłrze doprowadza do elektrolizy materiaÂłu, z ktĂłrego wykonany jest pierÂścieĂą, a czynne jony metali wnikajÂą do naszego ciaÂła. KaÂżdy kto miaÂł parĂŞ godzin chemii w gimnazjum wie, Âże elektroliza zachodzi gdy do jakiejÂś substancji przyÂłoÂży siĂŞ napiĂŞcie elektryczne. Pewnie ktoÂś mi rzuci, Âże przecieÂż jakiÂś bioenergoterapeuta pewnie to potrafi, ale jeszcze nie dane mi byÂło sÂłyszeĂŚ o czÂłowieku-bÂłyskawicy, a szkoda. Nie mĂłwiÂąc, Âże aby doszÂło do elektrolizy czegoÂś potrzeba dokÂładnego napiĂŞcia, lub caÂłkiem sporego, jeÂśli komuÂś siĂŞ nie chce robiĂŚ obliczeĂą. WidaĂŚ, Âże osoba piszÂąca ten artykuÂł nie miaÂła do czynienia z podstawowÂą chemiÂą, co moÂże podaĂŚ w wÂątpliwoœÌ resztĂŞ dzieÂła. Wiem, zaraz ktoÂś mi powie “przecieÂż paranauka/ezoteryka nie ima siĂŞ praw fizyki!”. No có¿, nie widze powodu, dla ktĂłrego mielibyÂśmy odrzucaĂŚ naukĂŞ, szczegĂłlnie przedmioty ÂściÂśle naukowe, ktĂłre dziaÂłajÂą w 100% i dajÂą nam wszystko co mamy na rzecz czyichÂś fantazji. Ale to tylko ja. W takim artykuliku jeszcze pada moja ulubiona fraza “naukowcy amerykaĂąscy”! JuÂż lubiĂŞ autora! PiszĂŞ on jak to Francuzi wraz z naukowcami amerykaĂąskimi zajĂŞli siĂŞ sprawÂą piramid i ich magicznych mocy, widaĂŚ, Âże dodatkowo w ten sposĂłb podkreÂśla wagĂŞ rzekomych badaĂą. Tylko czy moÂżna nazwaĂŚ radiestezjĂŞ jak¹œ naukÂą? WÂątpiĂŞ, albowiem naukĂŞ charakteryzuje przewspaniaÂła “metoda naukowa”, czyli jak coÂś zbadaĂŚ, sprawdziĂŚ, sprawdziĂŚ znowu a potem zapisaĂŚ lub wywaliĂŚ. Skoro kawaÂłek metalu noszony na palcu leczy choroby oraz pomaga unikaĂŚ wypadkĂłw to czemu tyle funduszy Âładuje siĂŞ w bezpieczeĂąstwo samochodĂłw? Do kaÂżdego auta wystarczyÂłoby dodaĂŚ zestaw pierÂścieni AtlantĂłw i byÂłoby po sprawie. OczywiÂście znowuÂż kaÂżdy moÂże mi zarzuciĂŚ, Âże przecieÂż to tylko potwierdza istnienie wielkiego spisku firm samochodowych, tak samo jak istnienie spisku firm farmaceutycznych. OgĂłlnie widzĂŞ, Âże kaÂżda wiĂŞksza czêœÌ rynku ma jakiÂś spisek aby zapewniĂŚ sobie dochody. OczywiÂście, nie mĂłwiĂŞ, Âże firmy nie starajÂą siĂŞ dbaĂŚ o swoje zyski, o czym Âświadczy opieszaÂłoœÌ z jakÂą Âświat reagowaÂł na zagroÂżenie pÂłynÂące z CFC, ale pomimo miliardowych strat dla producentĂłw tego specyfiku udaÂło siĂŞ w koĂącu wprowadziĂŚ miĂŞdzynarodowe prawa aby ograniczyĂŚ produkcjĂŞ tej substancji. Ale czy to ma znaczyĂŚ, Âże mamy kupowaĂŚ np. kawaÂłek kory drzewnej, ktĂłrej producent stara siĂŞ nam wmĂłwiĂŚ, Âże w ten sposĂłb redukujemy iloœÌ CFC w atmosferze? Dlatego uwaÂżam, Âże pierÂścieĂą AtlantĂłw jest wzorowym przykÂładem jak moÂżna stworzyĂŚ produkt a nastĂŞpnie otoczyĂŚ go mitem aby sprzedawaÂł siĂŞ lepiej. Có¿ tu duÂżo mĂłwiĂŚ, jest spory popyt na produkty ezoteryczne i trzeba byĂŚ gÂłupim, Âżeby z tego nie skorzystaĂŚ jeÂśli ma siĂŞ dobrÂą wyobraÂźniĂŞ i trochĂŞ ÂśrodkĂłw na rozkrĂŞcenie biznesu. Czy te bÂłyskotki komuÂś szkodzÂą? OsobiÂście to raczej nie, lecz poÂśrednio szkodzÂą nauce. Wmawianie ludziom, Âże to naukowcy (amerykaĂąscy!) przebadali i potwierdzili dziaÂłanie ksztaÂłtĂłw to po prostu jawne kÂłamstwo. Nie jestem zwolennikiem okÂłamywania ludzi a co dopiero znacznych ich iloÂści? Moim skromnym zdaniem lepiej jest ÂżyĂŚ w peÂłnej ÂświadomoÂści otaczajÂącego nas Âświata niÂż ÂżyĂŚ we wÂłasnej wyobraÂźni. Zamiast takiego pierÂścienia moÂże fajnie kupiĂŚ sobie ksi¹¿kĂŞ i przynajmniej mieĂŚ z tego jakiÂś prawdziwy poÂżytek? BojĂŞ siĂŞ rĂłwnieÂż, Âże wiara w takie ‘bezpieczne’ bzdury otwiera umysÂł czÂłowieka na duÂżo wiĂŞksze bzdury – zamiast zrobiĂŚ coÂś z problemem to lepiej siĂŞ pomodliĂŚ/zaczarowaĂŚ/spaliĂŚ kadzidÂło/postawiĂŚ tarot/wezwaĂŚ demona. Zawsze zostajĂŞ to co robiÂą profesjonalni ludzie od ezoteryki: napisaĂŚ ksi¹¿kĂŞ, rozreklamowaĂŚ jakiÂś produkt i zarabiaĂŚ sporÂą kasĂŞ. Najlepsze jest to, Âże wystarczy pisaĂŚ bzdury! Nie trzeba wymyÂślaĂŚ skomplikowanej fabuÂły, ciekawych bohaterĂłw, wystarczy rzuciĂŚ jakieÂś rzekome Âświadectwa, ciekawe opowieÂści, jak¹œ ma³¹ teoriĂŞ spiskowÂą i juÂż nakÂład parudziesiĂŞciu tysiĂŞcy egzemplarzy zejdzie a nasza kieszeĂą siĂŞ wypcha. I w koĂącu moÂżna pĂłjœÌ na piwo za ciĂŞÂżko zarobionÂą kasĂŞ. Tylko co naprawdĂŞ rozwi¹¿e problem? DziaÂłanie, czy wyobraÂźnia? ÂźrĂłdÂło: http://niewiara.wordpress.com/2009/07/31/piersien-atlantow/
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 07, 2010, 22:34:29 » |
|
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 07, 2010, 22:52:14 » |
|
To dla pokrzepienia w³asnej niewiary w talizmany kolega Val Dee coœ tam sobie wystuka³ zapewne. Nie czyta³em,bo tekst do talizmanowych ateistów skierowany byÌ musia³. Moje talizmany dobrze dzia³aj¹-chroni¹ mnie a ja im jestem za to wdziêczny.Ta wspó³praca od lat trwa i po¿ytek du¿y daje,bo siê czujê z nimi dobrze,pewnie i bezpiecznie.  P.S. A na marginesie,jest juz za³o¿ony temat TALIZMANY i tam kolego Val Dee nale¿y siê z tym przenieœc.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 23:08:16 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 07, 2010, 23:16:35 » |
|
chanell - Ja rowniez mam taki pierscien.Dostalam go jako prezent przed wyjazdem do Egiptu.Okolo 6 lat go nosze i nadal bede.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 07, 2010, 23:57:11 » |
|
To dla pokrzepienia wÂłasnej niewiary w talizmany kolega Val Dee coÂś tam sobie wystukaÂł zapewne.
Nie czytaÂłem,bo tekst do talizmanowych ateistĂłw skierowany byĂŚ musiaÂł.
oczywiœcie - po co czytaÌ? lepiej siê wypowiedzieÌ na temat bez jego znajomoœci (jakbym ogl¹da³ "Rejs"). zamykajmy oczy na wszystko co nie jest zgodnie z w³asn¹ ideologi¹ ;P oto otwartoœÌ w ca³ej postawie Moje talizmany dobrze dzia³aj¹-chroni¹ mnie a ja im jestem za to wdziêczny.Ta wspó³praca od lat trwa i po¿ytek du¿y daje,bo siê czujê z nimi dobrze,pewnie i bezpiecznie.  efekt placebo dzia³a ;P zaiste niezbadana jest si³a autosugestii P.S.
A na marginesie,jest juz zaÂłoÂżony temat TALIZMANY i tam kolego Val Dee naleÂży siĂŞ z tym przenieÂśc.
post napisaÂłem w kÂąciku sceptyka - nie moja zasÂługa/wina Âże zostaÂł tu przeniesiony KaÂżdy moÂże sobie nosiĂŚ co tylko chce - nawet bezwartoÂściowe ozdĂłbki jeÂśli ma takie Âżyczenie i gusta. A jeÂśli nabije tym samym kabze jakiemuÂś cwaniakowi to juÂż trudno - ja tylko zwracam uwagĂŞ Âże to nierozsÂądne 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 23:57:37 wysłane przez Val Dee »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 08, 2010, 17:16:33 » |
|
Drogi Val Dee. Ja siĂŞ wypowiedziaÂłem na temat moich talizmanĂłw nie bez ich znajomoÂści. Ja bardzo dobrze je znam i poznaÂłem. Raczej TwĂłj cytacik z powodu Twojej niewiedzy zostaÂł przepisany,bo talizmany sÂą z pewnoÂściÂą Tobie obce. A lekturĂŞ na ten temat wolaÂłbym sam sobie wybraĂŚ,bo nastawienie do powyÂższych mam przyjazne i zniechĂŞcac do nich siebie nie chcĂŞ-a Ty wÂłaÂśnie chĂŞtnie nam to proponujesz.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 08, 2010, 17:22:47 » |
|
AleÂż drogi kocie moÂżesz sobie nosiĂŚ nawet i zdechÂłego szczura jako talizman-trofeum. mi nic do tego  Jedynie oznajmiam, iÂż taki talizman atlantĂłw ma moc porĂłwnywalnÂą z kawaÂłkiem sÂłoniny noszonej na szyi - czyli ÂżadnÂą ;P (no, jest bardziej estetyczny) ;P
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 08, 2010, 17:46:47 » |
|
Ale¿ drogi kocie mo¿esz sobie nosiÌ nawet i zdech³ego szczura jako talizman-trofeum. mi nic do tego  Jedynie oznajmiam, i¿ taki talizman atlantów ma moc porównywaln¹ z kawa³kiem s³oniny noszonej na szyi - czyli ¿adn¹ ;P (no, jest bardziej estetyczny) ;P By³o Val Dee tak od razu to streszczenie nam przekazaÌ,by niektórzy wzroku katowaÌ nie musieli. Potwierdzi³eœ powy¿szym wartoœÌ informacji,jak¹ chcesz przekazaÌ nam na temat talizmanów. 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 08, 2010, 17:49:35 » |
|
To mo¿e nam kocie wyjaœnisz do czego s³u¿y ów talizman, sk¹d siê wzi¹³ i jak¹ ma moc?
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 08, 2010, 18:06:32 » |
|
Myœlê,¿e najpierw talizmany by³y a póŸniej ludzie siê narodzili. http://www.talizman.ovh.org/ 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 08, 2010, 18:11:34 » |
|
a tu cytat z Twojego ÂźrĂłdÂła: Talizmany przygotowuje siĂŞ przez wiele dni a czasem nawet tygodni to w takim razie kto je robiÂł? skoro sÂą wczeÂśniejsze od ludzi? i czy TwĂłj pierÂścieĂą atlantĂłw zostaÂł stworzony przed narodzinami czÂłowieka? (chodzi mi o caÂły gatunek ludzki, nie o Ciebie konkretnie) I jeÂśli jest tak stary to czy dasz go zbadaĂŚ jakoÂś na udowodnienie jego wieku?
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 08, 2010, 18:19:21 » |
|
Talizmany mieli ci,którzy pomogli nam siê rozwin¹Ì do dzisiejszej postaci. 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 08, 2010, 18:27:25 » |
|
No i wszystko jasne  Talizmany dziaÂłajÂą bo sÂą podarkiem od ... hmmm "kosmitĂłw"? No i wyÂłania siĂŞ caÂły sens... Talizmany dziaÂłajÂą bo kiedyÂś ZiemiĂŞ odwiedzali kosmici. Logika uderzajÂąca  No a poza tym myÂślaÂłem Âże kreacjonizm to domena chrzeÂścijan... ale siĂŞ myliÂłem ;P
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 08, 2010, 18:35:56 » |
|
PowiedziaÂł bym inaczej. Talizmany dziaÂłajÂą,bo my tak chcemy. Nie dziaÂłajÂą Val Deemu,bo on w nie nie wierzy. 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 08, 2010, 18:42:05 » |
|
sÂłuszna uwaga Kocie to tak jak w naukowych eksperymentach z placebo
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 09, 2010, 14:14:42 » |
|
Nie mo¿na te¿ mówiÌ, ¿e ludzie, którzy nie nosz¹ talizmanów nie maj¹ szczêœcia  Jeden sobie wyt³umaczy, ¿e dosta³ podwy¿kê, bo ma na palcu kawa³ek metalu, inny zas³ug¹ za to "obarczy" swoj¹ ciê¿k¹ pracê i wytrwa³oœÌ. Pierœcieù Atlantów nosi odk¹d pamiêtam moja siostra. ChoÌ moim zdaniem nie ma on najmniejszego wp³ywu na jej ¿ycie, ona ka¿de swoje powodzenie przypisuje jego w³aœciwoœciom. Jej sprawa, choÌ sama bym go nie nosi³a, bo zwyczajnie mi siê nie podoba.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 10, 2010, 17:05:10 » |
|
Mam wrazenie ¿e pierœcieù atlantów jest juz nawet zbyt popularny. Forma graficzna tego znaku kiedyœ nawet mi sie podoba³a, ale widzia³am ju¿ tylke podróbek koszmarnie zniekszta³conych ¿e jego 'magia' gdzieœ jednak sie ulotni³a. Swój pierœcieù otrzyma³am wiele lat temu, kosztowa³ doœÌ troche bo 50 z³. Ale znudzi³ mi sie gdy widzia³am go na reku u co pi¹tej osoby. Wiec postanowi³am odzyskaÌ choÌ po³owe sumy i zamieniÌ na coœ innego. U z³otnika dowiedzia³am sie ze srebro wyceniane jest bardzo nisko i wartoœÌ tego, grubego jakby nieby³o pierœcionka to ok 5 z³. Fakt ten mnie tak rozsierdzi³, ¿e cudowny pierœcionek wyl¹dowa³ w œmietniku. Mam inn¹ bi¿uterie, moze i mniej magiczn¹ ale równie piêkn¹. Patrz¹c na ni¹ wybitnie poprawiam sobie humor. Wybieram starannie i jeszcze nie widzia³am aby ktoœ mia³ choÌ podobna b³yskotkê do mojej  . Ale jak ktoœ wierzy w dzia³anie talizmanów, to pewnie one dzia³aj¹ 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 17, 2010, 19:40:31 » |
|
PierÂścieĂą AtlantĂłw zostaÂł wydobyty z grobowca w Dolinie KrĂłlĂłw. Kolejni wÂłaÂściciele, w tym i wybitny radioesteta Andre de Belizar; potwierdzili jego nadzwyczajne wÂłaÂściwoÂści chroniÂące wÂłaÂściciela przed niewidzialnÂą zewnĂŞtrznÂą agresjÂą. SamÂą ochronĂŞ tÂłumaczono emisjÂą fal z pewnych uprzywilejowanych form. SÂą to fale ksztaÂłtu, one stwarzajÂą skutecznÂą barierĂŞ chroniÂącÂą przed wszelkimi niebez- pieczeĂąstwami. Znak ochrania rĂłwnieÂż przed agresjÂą energoinfor- macyjnÂą, takÂą jak uroki, zÂłe Âżyczenia bliÂźnich. Niweluje wpÂływ pĂłl geopatycznych. Jego dziaÂłanie ma charakter uzdrawiajÂący.
Ozdoby z tym znakiem mog¹ byÌ noszone jako wisiorki, pierœcie- nie - tu specjaliœci okreœlaj¹ zale¿noœÌ sytuacyjn¹ od palca, na którym jest noszony taki pierœcieù. Inni specjaliœci wspominaj¹ o materia- ³ach, z których ma byÌ zrobiony. Mowa jest o metalach, takich jak stal (przeciwdzia³a anemii, alergii, leczy chroniczne katary), miedŸ (leczy reumatyzm, bóle krêgos³upa), srebro (pobudza uk³ad nerwo- wy), z³oto (stymuluje po³¹czenia nerwowe z miêœniami, polepsza przep³yw impulsów nerwowych). Mo¿e to mieÌ zwi¹zek z reakcjami elektrochemicznymi na powierzchni skóry, w wyniku których jony metali wnikaj¹ przez skórê do organizmu.
PonoĂŚ kapÂłani egipscy wykorzystywali go jako wzmacniacz zdol- noÂści do telepatii. To jeszcze raz moze poÂświadczyĂŚ, Âże ten rodzaj generatora musi generowaĂŚ fale torsyjne.
W rozwiniêtej formie, nawet jako wydruk na papierze, ma chroniÌ mieszkanie, dom z jego mieszkaùcami i s³uzy za doskona³y odpro- miennik. SkutecznoœÌ ochronna znaku Atlantów wynika ze wspo- magaj¹cego oddzia³ywania na pole energoinformacyjne cz³owie- ka nosz¹cego ten znak. Strukturyzuje przestrzeù wielowymiarow¹ wokó³ w³aœciciela i zapewnia d³ugotrwa³y efekt korzystnych zmian. Mo¿na to porównaÌ do programu komputerowego, który zabezpie- cza urz¹dzenie przed wnikaniem szkodliwych i negatywnych infor- macji. W tym przypadku ten znak bêdzie chroniÌ w³aœciciela przed niekorzystnymi sytuacjami ¿yciowymi i wypadkami losowymi.
My rĂłwniez badaliÂśmy tĂŞ formĂŞ. Ma silny pozytywny charak- ter oddziaÂływania. Stanowczo nie zgadzamy siĂŞ z twierdzeniem, Âże faktycznie jest okultystycznym narzĂŞdziem szczegĂłlnie intensywnego niszczenia dobra. Ale rĂłwnieÂż nie chcemy propagowaĂŚ noszenia tego amuletu. NosiĂŚ, nie nosiĂŚ - to pozostawiamy PaĂąstwu.
ZainteresowaliÂśmy siĂŞ samÂą formÂą tego znaku. WykorzystujÂąc wiedzĂŞ, ktĂłrÂą posiadamy, zmieniliÂśmy nieco jego proporcje. W na- szym przypadku wzorowaliÂśmy siĂŞ na proporcji ÂświĂŞtego ciĂŞcia. Tak zaprojektowany przez nas znak ma o wiele wiĂŞkszÂą moc. Jak wyni- ka z pomiarĂłw robionych przez naszego znanego kieleckiego radiestetĂŞ, pana Jerzego MoĂŚko, siÂła oddziaÂływania to ponad 90 000 jednostek w ska- li Bovisa-Simoneton-Mateli. Nie jest odpromiennikiem, ale ideal- nym urzÂądzeniem niwelujÂącym wpÂływ wszelkich negatywnych pĂłl. My widzimy go promieniujÂącego biaÂłym ÂświatÂłem. Jaki ma promieĂą dziaÂłania? Trudno to nam, nawet w przybliÂżeniu, okreÂśliĂŚ. MoÂżna krĂłtko powiedzieĂŚ, Âże znaczny. ZostaÂł bardzo przychylnie przyjĂŞty i doskonale pracuje juÂż w wielu domach, ku zadowoleniu samych mieszkaĂącĂłw.
Obecnie zainteresowaliÂśmy siĂŞ nieco innymi proporcjami tego generatora. Proporcje zmieniajÂą program jego dziaÂłania. W naszym przypadku bĂŞdzie to stymulacja na poprawĂŞ finansĂłw i energii twĂłr- czej. W swoim czasie te znaki - generatory bĂŞdÂą do nabycia u nas.
Jeszcze raz przypatrzmy siê polom energoinformacyjnym. Jest to struktura polowa fal torsyjnych. One tworz¹ i steruj¹ ¿yciem i ma- teri¹. Jest to jednostka organizacyjna wszechœwiata, jego sk³adow¹ jest nasza œwiadomoœÌ. Pola odkry³ prof. Szypow, rozwija³ tak¿e prof. Akimow, w Polsce mieliœmy ksiêdza prof. Sedlaka, który nie mia³ dostêpu do wspania³ych laboratoriów, ale rozwa¿a³ istnienie czegoœ takiego. Te sprawy s¹ dla naukowców cywilnych ma³o dostêp- ne, nimi g³ównie zajmuj¹ siê specjaliœci wojskowi.
Mo¿na w Polsce znaleŸÌ popularne opracowania tematu w ksi¹¿- kach Wierieszczagina. On te¿ by³ naukowcem wojskowym.
Fale torsyjne s¹ dusz¹ wszechœwiata, dziêki nim wszechœwiat jest gi- gantycznym umys³em, którym rz¹dzi informacja. Wszystko, co posiada energiê, ³¹cznie z pró¿ni¹, buduj¹ fale torsyjne. A to daje te¿ informacjê. Pola energoinformacyjne s¹ generowane przez cia³a fizyczne. Informacja okreœla w³aœciwoœci materia³owe. Energia i materia fizyczna s¹ nosiciela- mi informacji, rejestrowanymi przez receptory organizmu.
Energoinformacja buduje cia³a fizyczne i mo¿e swobodnie prze- kszta³caÌ jedn¹ formê w drug¹.Gdyby siê uda³o stworzyÌ urz¹dzenie, które dowolnie modeluje fale torsyjne, to da³oby mo¿liwoœÌ stworze- nia wszystkiego.. Tu ju¿ jesteœmy ca³kiem blisko od pojêcia kamieù filozoficzny.
ÂŻrĂłdÂło: Kosmoenergetyka Jak korzystaĂŚ z ENERGII KOSMOSU Tadeusz Sic i Svetlana Sits
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 17, 2010, 20:06:33 » |
|
Sensowny i fajnie napisany artykuÂł. Ciekawe jak wyglÂąda po tych modyfikacjach.
Przy wdraÂżaniu nowych energi ksztaÂłtu wazna jest tez dyscyplina rezonansowa ze stosownym okiem, (to inny aspekt mechaniki dziaÂłania ksztaÂłtu i rezonansu. ZdawaÂło mi sie Âże o tym coÂś juÂż tu pisaÂłem. Ale nie widze)
|
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #20 : Luty 08, 2010, 20:12:09 » |
|
Koœció³ ostrzega przed pierœcieniem AtlantówMa³gorzata Skowroùska 2010-02-08, ostatnia aktualizacja 2010-02-07 22:29 Spo³ecznoœciowy portal www.franciszkanska3.pl ostrzega przed noszeniem tzw. pierœcienia Atlantów. Jak twierdz¹ egzorcyœci, ten modny, kupowany na walentynki amulet to nie tylko chwyt marketingowy, ale te¿ okultystyczny symbo ... http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7536964,Kosciol_ostrzega_przed_pierscieniem_Atlantow.html
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Luty 08, 2010, 20:43:17 » |
|
A mnie ochrania mój pierœcieù. Nikt nie namówi mnie,bym go m³otkiem zniszczy³ i do rzeki wrzuci³. Ciekawy tekœcik Darku zamieœci³eœ- o treœci jednoznacznej z zachêt¹ do pozbycia siê ozdoby. Z jednej strony podnosi siê rzekomoœÌ jego pochodzenia,¿e to niby niejasna jest,¿e to w latach siedemdziesi¹tych poraz pierwszy siê na jakimœ zdjêciu pojawia a ze strony drugiej powa¿nie przestrzega przed jego dzia³aniem. Wrêcz psychicznie mo¿e nas zniewoliÌ i nawet przyk³ad jest podany-w jaki sposób sie od niego uwolniÌ. Znam wiele osób,które pierœcieù noszA ale,jak widaÌ tak s¹ nim silnie opêtane,¿e nie mog¹ sie od niego uwolniÌ. Jak strasznie musz¹ cierpieÌ z tego powodu? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 20:44:14 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #22 : Luty 08, 2010, 21:13:49 » |
|
To jakieÂś bzdury ,lĂŞki odczuwaÂła bo jÂą ktoÂś nastraszyÂł lub naczytaÂła siĂŞ bzdur o tym pierÂścieniu .Ja tam nie mam Âżadnych lekĂłw i wielu moich znajomych nosi te pierÂścienie ,moje dzieci teÂż i zapewniam Âże sÂą to dobrzy ludzie.JeÂśli ktoÂśbĂŞdzie myÂślaÂł Âże to przedmiot okultystyczny to bedzie siĂŞ baÂł,trzeba mysleĂŚ odwrotnie a przyniesie szczĂŞÂście
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Luty 08, 2010, 21:22:57 » |
|
a jest uwaÂżany za okultystyczny czy nie?
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #24 : Luty 08, 2010, 21:49:32 » |
|
a jest uwaÂżany za okultystyczny czy nie?
Przeze mnie nie i nigdy nie byÂł ! To teraz dowiadujĂŞ siĂŞ Âże niby okultystyczny.
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
|