Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 17:12:53

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: pierÂścieĂą atlantĂłw  (Przeczytany 46364 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Val Dee
Gość
« : Styczeń 07, 2010, 21:42:19 »

Dziœ na ogieù rzuce tê ca³kiem ³adn¹, lecz bezu¿yteczn¹ b³yskotkê. Jest to jeden z ciekawszych magicznych przedmiotów, czemu? Bo zosta³ obudowany du¿¹ otoczk¹ mitów, ksi¹¿ek, s³awnych postaci, œwiadectw no i nawi¹zuje do zaawansowanej, ale zatopionej, cywilizacji mieszkaùców Atlantydy. Powiem tyle: dobraÌ trochê bohaterów, urozmaiciÌ fabu³ê i mamy ca³kiem niez³¹ opowieœÌ fantasy z takim pierœcionkiem w roli g³ównej.

Ale dobra, przejdÂźmy do rzeczy. Zaczniemy od rzekomej historii tej ozdoby, potem przejdziemy do supermocy jakie ona daje i na koĂącu napiszĂŞ, czemu jedynÂą funkcjÂą takiego pierÂścionka jest przyozdobienie osoby i ew. podbudowaĂŚ jej ego. A, no i osoby zaopatrzone w ten artefakt zdajÂą siĂŞ przeÂżywaĂŚ wiele ciekawych wypadkĂłw, ktĂłre koĂączÂą siĂŞ dla nich dobrze. MoÂżnaby sobie urozmaiciĂŚ dzieĂą w ten sposĂłb.

Sporo moÂżna przeczytaĂŚ TU. Dowiadujemy siĂŞ, Âże to cudo pochodzi z Egiptu, ale tam nie pasowaÂło i stÂąd wzi¹³ siĂŞ pomysÂł, Âże skoro nie wiemy skÂąd siĂŞ pierÂścieĂą wzi¹³ to pewnie z Atlantydy. No proste, zawsze jak znajdĂŞ zgubione skarpetki to wiem, Âże wrĂłciÂły z Atlantydy ;P. Inne ÂźrĂłdÂła podajÂą jeszcze, Âże bÂłyskotkĂŞ odziedziczyÂł Andre de Belizal (“wybitny radiesteta i genialny pionier badaĂą nad falami ksztaÂłtu“). WiĂŞkszoÂśc, jeÂśli nie kaÂżde ÂźrĂłdÂło, wspomina rĂłwnieÂż o Howardzie Carterze, jednej z osĂłb, ktĂłra byÂła przy otwarciu sÂławnego grobowca Tutenchamona. ArtykuÂły zaznaczajÂą, Âże prawdopodobnie to pierÂścieĂą ochroniÂł tego niezwykÂłego odkrywcĂŞ, lecz w 2002 roku Mark Nelson przeprowadziÂł bardzo, ale to bardzo proste badanie (wymagana rejestracja) , w ktĂłrym porĂłwnaÂł liczbĂŞ osĂłb obecnych przy otwarciu grobowca oraz liczbĂŞ osĂłb, ktĂłre przeÂżyÂły do staroÂści. Tak, ten pan z Australii po prostu sprawdziÂł kto przeÂżyÂł a kto nie – w wielkim skrĂłcie Âśrednia Âżycia 25 osĂłb, ktĂłre maczaÂły w tym palce wynosiÂła 70 lat. MoÂże klÂątwie baterie siĂŞ wyczerpaÂły? Jak widaĂŚ Howard Carter miaÂłby caÂłkiem sporÂą szansĂŞ przeÂżycia bez wzglĂŞdu czy nosiÂłby kawaÂłek metalu na palcu czy nie.

To w³aœciwie tyle jeœli chodzi o historiê pierœcienia, niestety nie uda³o mi siê znaleŸÌ jego œladu korzystaj¹c z google, lecz nie jestem zainteresowany archeologi¹ i moja baza linków mo¿e mieÌ pewne dziury w tej dziedzinie, lecz przynajmniej ucieszy³bym siê gdyby jakieœ muzeum czy uniwersytet naprawdê posiada³ oryginalny pierœcieù.

Przechodz¹c do mocy czy raczej plusów do atrybutów, które daje to cudo to zale¿y od palca, na którym siê go nosi. W grê wchodz¹ jeszcze planety! W skrócie dodaje on po prostu farta czy umiêjêtnoœci, uzdrawia, odejmuje stres a nawet leczy nie¿yt nosa! Coœ dla mnie, bo mêczy mnie ta przypad³oœÌ od maleùkoœci. Bardzo fajne s¹ wyjaœnienia, które brzmi¹ naukowo:

Wspó³czeÂśni badacze przypuszczajÂą, Âże pierÂścieĂą wzmacnia biopole czÂłowieka

ZdjĂŞcia kirlianowskie pierÂścienia, wykonywane w polu elektrycznym wysokiej czĂŞstotliwoÂści

ZakÂładajÂąc pierÂścieĂą, warto zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na jego polaryzacjĂŞ.

Brzmi prawie jak nauka, jak profesjonalizm, nie? Có¿, dalej na tej stronie znalazÂłem takÂą pereÂłkĂŞ: Pot wydzielajÂący siĂŞ na skĂłrze doprowadza do elektrolizy materiaÂłu, z ktĂłrego wykonany jest pierÂścieĂą, a czynne jony metali wnikajÂą do naszego ciaÂła. KaÂżdy kto miaÂł parĂŞ godzin chemii w gimnazjum wie, Âże elektroliza zachodzi gdy do jakiejÂś substancji przyÂłoÂży siĂŞ napiĂŞcie elektryczne. Pewnie ktoÂś mi rzuci, Âże przecieÂż jakiÂś bioenergoterapeuta pewnie to potrafi, ale jeszcze nie dane mi byÂło sÂłyszeĂŚ o czÂłowieku-bÂłyskawicy, a szkoda. Nie mĂłwiÂąc, Âże aby doszÂło do elektrolizy czegoÂś potrzeba dokÂładnego napiĂŞcia, lub caÂłkiem sporego, jeÂśli komuÂś siĂŞ nie chce robiĂŚ obliczeĂą. WidaĂŚ, Âże osoba piszÂąca ten artykuÂł nie miaÂła do czynienia z podstawowÂą chemiÂą, co moÂże podaĂŚ w wÂątpliwoœÌ resztĂŞ dzieÂła. Wiem, zaraz ktoÂś mi powie “przecieÂż paranauka/ezoteryka nie ima siĂŞ praw fizyki!”. No có¿, nie widze powodu, dla ktĂłrego mielibyÂśmy odrzucaĂŚ naukĂŞ, szczegĂłlnie przedmioty ÂściÂśle naukowe, ktĂłre dziaÂłajÂą w 100% i dajÂą nam wszystko co mamy na rzecz czyichÂś fantazji. Ale to tylko ja.

W takim artykuliku jeszcze pada moja ulubiona fraza “naukowcy amerykaĂąscy”! JuÂż lubiĂŞ autora! PiszĂŞ on jak to Francuzi wraz z naukowcami amerykaĂąskimi zajĂŞli siĂŞ sprawÂą piramid i ich magicznych mocy, widaĂŚ, Âże dodatkowo w ten sposĂłb podkreÂśla wagĂŞ rzekomych badaĂą. Tylko czy moÂżna nazwaĂŚ radiestezjĂŞ jak¹œ naukÂą? WÂątpiĂŞ, albowiem naukĂŞ charakteryzuje przewspaniaÂła “metoda naukowa”, czyli jak coÂś zbadaĂŚ, sprawdziĂŚ, sprawdziĂŚ znowu a potem zapisaĂŚ lub wywaliĂŚ. Skoro kawaÂłek metalu noszony na palcu leczy choroby oraz pomaga unikaĂŚ wypadkĂłw to czemu tyle funduszy Âładuje siĂŞ w bezpieczeĂąstwo samochodĂłw? Do kaÂżdego auta wystarczyÂłoby dodaĂŚ zestaw pierÂścieni AtlantĂłw i byÂłoby po sprawie. OczywiÂście znowuÂż kaÂżdy moÂże mi zarzuciĂŚ, Âże przecieÂż to tylko potwierdza istnienie wielkiego spisku firm samochodowych, tak samo jak istnienie spisku firm farmaceutycznych. OgĂłlnie widzĂŞ, Âże kaÂżda wiĂŞksza czêœÌ rynku ma jakiÂś spisek aby zapewniĂŚ sobie dochody. OczywiÂście, nie mĂłwiĂŞ, Âże firmy nie starajÂą siĂŞ dbaĂŚ o swoje zyski, o czym Âświadczy opieszaÂłoœÌ z jakÂą Âświat reagowaÂł na zagroÂżenie pÂłynÂące z CFC, ale pomimo miliardowych strat dla producentĂłw tego specyfiku udaÂło siĂŞ w koĂącu wprowadziĂŚ miĂŞdzynarodowe prawa aby ograniczyĂŚ produkcjĂŞ tej substancji. Ale czy to ma znaczyĂŚ, Âże mamy kupowaĂŚ np. kawaÂłek kory drzewnej, ktĂłrej producent stara siĂŞ nam wmĂłwiĂŚ, Âże w ten sposĂłb redukujemy iloœÌ CFC w atmosferze?

Dlatego uwaÂżam, Âże pierÂścieĂą AtlantĂłw jest wzorowym przykÂładem jak moÂżna stworzyĂŚ produkt a nastĂŞpnie otoczyĂŚ go mitem aby sprzedawaÂł siĂŞ lepiej. Có¿ tu duÂżo mĂłwiĂŚ, jest spory popyt na produkty ezoteryczne i trzeba byĂŚ gÂłupim, Âżeby z tego nie skorzystaĂŚ jeÂśli ma siĂŞ dobrÂą wyobraÂźniĂŞ i trochĂŞ ÂśrodkĂłw na rozkrĂŞcenie biznesu. Czy te bÂłyskotki komuÂś szkodzÂą? OsobiÂście to raczej nie, lecz poÂśrednio szkodzÂą nauce. Wmawianie ludziom, Âże to naukowcy (amerykaĂąscy!) przebadali i potwierdzili dziaÂłanie ksztaÂłtĂłw to po prostu jawne kÂłamstwo. Nie jestem zwolennikiem okÂłamywania ludzi a co dopiero znacznych ich iloÂści? Moim skromnym zdaniem lepiej jest ÂżyĂŚ w peÂłnej ÂświadomoÂści otaczajÂącego nas Âświata niÂż ÂżyĂŚ we wÂłasnej wyobraÂźni. Zamiast takiego pierÂścienia moÂże fajnie kupiĂŚ sobie ksi¹¿kĂŞ i przynajmniej mieĂŚ z tego jakiÂś prawdziwy poÂżytek? BojĂŞ siĂŞ rĂłwnieÂż, Âże wiara w takie ‘bezpieczne’ bzdury otwiera umysÂł czÂłowieka na duÂżo wiĂŞksze bzdury – zamiast zrobiĂŚ coÂś z problemem to lepiej siĂŞ pomodliĂŚ/zaczarowaĂŚ/spaliĂŚ kadzidÂło/postawiĂŚ tarot/wezwaĂŚ demona. Zawsze zostajĂŞ to co robiÂą profesjonalni ludzie od ezoteryki: napisaĂŚ ksi¹¿kĂŞ, rozreklamowaĂŚ jakiÂś produkt i zarabiaĂŚ sporÂą kasĂŞ. Najlepsze jest to, Âże wystarczy pisaĂŚ bzdury! Nie trzeba wymyÂślaĂŚ skomplikowanej fabuÂły, ciekawych bohaterĂłw, wystarczy rzuciĂŚ jakieÂś rzekome Âświadectwa, ciekawe opowieÂści, jak¹œ ma³¹ teoriĂŞ spiskowÂą i juÂż nakÂład parudziesiĂŞciu tysiĂŞcy egzemplarzy zejdzie a nasza kieszeĂą siĂŞ wypcha. I w koĂącu moÂżna pĂłjœÌ na piwo za ciĂŞÂżko zarobionÂą kasĂŞ.

Tylko co naprawdê rozwi¹¿e problem? Dzia³anie, czy wyobraŸnia?

ÂźrĂłdÂło:
http://niewiara.wordpress.com/2009/07/31/piersien-atlantow/
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #1 : Styczeń 07, 2010, 22:34:29 »

Vaal  nie rĂłb zadymy   Z politowaniem DuÂży uÂśmiech  poÂłowa moich znajomych i rodziny nosi ten pierÂścieĂą,mam teÂż wisior atlantĂłw.Chyba 99% ludzi nosi jakieÂś talizmany ,ale co w tym zÂłego skoro uwaÂżajÂą Âże im to pomaga ,to niech noszÂą na zdrowie  Chichot   i ja teÂż  bĂŞdĂŞ  JĂŞzyk DuÂży uÂśmiech   

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
kot
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 07, 2010, 22:52:14 »

To dla pokrzepienia wÂłasnej niewiary w talizmany kolega Val Dee coÂś tam sobie wystukaÂł zapewne.

Nie czytaÂłem,bo tekst do talizmanowych ateistĂłw skierowany byĂŚ musiaÂł.

Moje talizmany dobrze dzia³aj¹-chroni¹ mnie a ja im jestem za to wdziêczny.Ta wspó³praca od lat trwa i

poÂżytek duÂży daje,bo siĂŞ czujĂŞ z nimi dobrze,pewnie i bezpiecznie. UÂśmiech MrugniĂŞcie

P.S.

A na marginesie,jest juz zaÂłoÂżony temat TALIZMANY i tam kolego Val Dee naleÂży siĂŞ z tym przenieÂśc.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 23:08:16 wysłane przez kot » Zapisane
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 07, 2010, 23:16:35 »

chanell - Ja rowniez mam taki pierscien.Dostalam go jako prezent przed wyjazdem do Egiptu.Okolo 6 lat go nosze i nadal bede.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #4 : Styczeń 07, 2010, 23:57:11 »

To dla pokrzepienia wÂłasnej niewiary w talizmany kolega Val Dee coÂś tam sobie wystukaÂł zapewne.

Nie czytaÂłem,bo tekst do talizmanowych ateistĂłw skierowany byĂŚ musiaÂł.

oczywiœcie - po co czytaÌ? lepiej siê wypowiedzieÌ na temat bez jego znajomoœci (jakbym ogl¹da³ "Rejs"). zamykajmy oczy na wszystko co nie jest zgodnie z w³asn¹ ideologi¹ ;P oto otwartoœÌ w ca³ej postawie

Moje talizmany dobrze dzia³aj¹-chroni¹ mnie a ja im jestem za to wdziêczny.Ta wspó³praca od lat trwa i

poÂżytek duÂży daje,bo siĂŞ czujĂŞ z nimi dobrze,pewnie i bezpiecznie. UÂśmiech MrugniĂŞcie

efekt placebo dziaÂła ;P
zaiste niezbadana jest siÂła autosugestii
P.S.

A na marginesie,jest juz zaÂłoÂżony temat TALIZMANY i tam kolego Val Dee naleÂży siĂŞ z tym przenieÂśc.

post napisaÂłem w kÂąciku sceptyka - nie moja zasÂługa/wina Âże zostaÂł tu przeniesiony

KaÂżdy moÂże sobie nosiĂŚ co tylko chce - nawet bezwartoÂściowe ozdĂłbki jeÂśli ma takie Âżyczenie i gusta. A jeÂśli nabije tym samym kabze jakiemuÂś cwaniakowi to juÂż trudno - ja tylko zwracam uwagĂŞ Âże to nierozsÂądne UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 23:57:37 wysłane przez Val Dee » Zapisane
kot
Gość
« Odpowiedz #5 : Styczeń 08, 2010, 17:16:33 »

Drogi Val Dee.

Ja siĂŞ wypowiedziaÂłem na temat moich talizmanĂłw nie bez ich znajomoÂści.

Ja bardzo dobrze je znam i poznaÂłem.

Raczej TwĂłj cytacik z powodu Twojej niewiedzy zostaÂł przepisany,bo talizmany sÂą z pewnoÂściÂą Tobie obce.

A lekturĂŞ na ten temat wolaÂłbym sam sobie wybraĂŚ,bo nastawienie do powyÂższych mam przyjazne i

zniechĂŞcac do nich siebie nie chcĂŞ-a Ty wÂłaÂśnie chĂŞtnie nam to proponujesz. UÂśmiech UÂśmiech

Val Dee
Gość
« Odpowiedz #6 : Styczeń 08, 2010, 17:22:47 »

AleÂż drogi kocie moÂżesz sobie nosiĂŚ nawet i zdechÂłego szczura jako talizman-trofeum. mi nic do tego UÂśmiech

Jedynie oznajmiam, iÂż taki talizman atlantĂłw ma moc porĂłwnywalnÂą z kawaÂłkiem sÂłoniny noszonej na szyi - czyli ÂżadnÂą ;P (no, jest bardziej estetyczny) ;P
kot
Gość
« Odpowiedz #7 : Styczeń 08, 2010, 17:46:47 »

AleÂż drogi kocie moÂżesz sobie nosiĂŚ nawet i zdechÂłego szczura jako talizman-trofeum. mi nic do tego UÂśmiech

Jedynie oznajmiam, iÂż taki talizman atlantĂłw ma moc porĂłwnywalnÂą z kawaÂłkiem sÂłoniny noszonej na szyi - czyli ÂżadnÂą ;P (no, jest bardziej estetyczny) ;P

ByÂło Val Dee tak od razu to streszczenie nam przekazaĂŚ,by niektĂłrzy wzroku katowaĂŚ nie musieli.

Potwierdzi³eœ powy¿szym wartoœÌ informacji,jak¹ chcesz przekazaÌ nam na temat talizmanów. Uœmiech Uœmiech

Val Dee
Gość
« Odpowiedz #8 : Styczeń 08, 2010, 17:49:35 »

To mo¿e nam kocie wyjaœnisz do czego s³u¿y ów talizman, sk¹d siê wzi¹³ i jak¹ ma moc?
kot
Gość
« Odpowiedz #9 : Styczeń 08, 2010, 18:06:32 »

Myœlê,¿e najpierw talizmany by³y a póŸniej ludzie siê narodzili.

http://www.talizman.ovh.org/

UÂśmiech UÂśmiech

Val Dee
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 08, 2010, 18:11:34 »

Myœlê,¿e najpierw talizmany by³y a póŸniej ludzie siê narodzili.

http://www.talizman.ovh.org/

UÂśmiech UÂśmiech

a tu cytat z Twojego ÂźrĂłdÂła:
Talizmany przygotowuje siĂŞ przez wiele dni a czasem nawet tygodni

to w takim razie kto je robiÂł? skoro sÂą wczeÂśniejsze od ludzi?
i czy TwĂłj pierÂścieĂą atlantĂłw zostaÂł stworzony przed narodzinami czÂłowieka? (chodzi mi o caÂły gatunek ludzki, nie o Ciebie konkretnie) I jeÂśli jest tak stary to czy dasz go zbadaĂŚ jakoÂś na udowodnienie jego wieku?
kot
Gość
« Odpowiedz #11 : Styczeń 08, 2010, 18:19:21 »

Talizmany mieli ci,którzy pomogli nam siê rozwin¹Ì do dzisiejszej postaci. Uœmiech Uœmiech
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #12 : Styczeń 08, 2010, 18:27:25 »

No i wszystko jasne UÂśmiech

Talizmany dziaÂłajÂą bo sÂą podarkiem od ... hmmm "kosmitĂłw"?
No i wyÂłania siĂŞ caÂły sens...
Talizmany dziaÂłajÂą bo kiedyÂś ZiemiĂŞ odwiedzali kosmici.
Logika uderzajÂąca UÂśmiech

No a poza tym myÂślaÂłem Âże kreacjonizm to domena chrzeÂścijan... ale siĂŞ myliÂłem ;P
kot
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 08, 2010, 18:35:56 »

PowiedziaÂł bym inaczej.
Talizmany dziaÂłajÂą,bo my tak chcemy.

Nie dziaÂłajÂą Val Deemu,bo on w nie nie wierzy. UÂśmiech MrugniĂŞcie
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Styczeń 08, 2010, 18:42:05 »

sÂłuszna uwaga Kocie
to tak jak w naukowych eksperymentach z placebo

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Styczeń 09, 2010, 14:14:42 »

Nie moÂżna teÂż mĂłwiĂŚ, Âże ludzie, ktĂłrzy nie noszÂą talizmanĂłw nie majÂą szczĂŞÂścia Chichot
Jeden sobie wyt³umaczy, ¿e dosta³ podwy¿kê, bo ma na palcu kawa³ek metalu, inny zas³ug¹ za to "obarczy" swoj¹ ciê¿k¹ pracê i wytrwa³oœÌ. Pierœcieù Atlantów nosi odk¹d pamiêtam moja siostra. ChoÌ moim zdaniem nie ma on najmniejszego wp³ywu na jej ¿ycie, ona ka¿de swoje powodzenie przypisuje jego w³aœciwoœciom.
Jej sprawa, choĂŚ sama bym go nie nosiÂła, bo zwyczajnie mi siĂŞ nie podoba.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #16 : Styczeń 10, 2010, 17:05:10 »

Mam wrazenie Âże pierÂścieĂą atlantĂłw jest juz nawet zbyt popularny. Forma graficzna tego znaku kiedyÂś nawet mi sie podobaÂła, ale widziaÂłam juÂż tylke podrĂłbek koszmarnie znieksztaÂłconych Âże jego 'magia' gdzieÂś jednak sie ulotniÂła. SwĂłj pierÂścieĂą otrzymaÂłam wiele lat temu, kosztowaÂł doœÌ troche bo 50 zÂł. Ale znudziÂł mi sie gdy widziaÂłam go na reku u co piÂątej osoby. Wiec postanowiÂłam odzyskaĂŚ choĂŚ poÂłowe sumy i zamieniĂŚ na coÂś innego. U zÂłotnika dowiedziaÂłam sie ze srebro wyceniane jest bardzo nisko i wartoœÌ tego, grubego jakby niebyÂło pierÂścionka to ok 5 zÂł. Fakt ten mnie tak rozsierdziÂł, Âże cudowny pierÂścionek wylÂądowaÂł w Âśmietniku. Mam innÂą biÂżuterie, moze i mniej magicznÂą ale rĂłwnie piĂŞknÂą. PatrzÂąc na niÂą wybitnie poprawiam sobie humor. Wybieram starannie i jeszcze nie widziaÂłam aby ktoÂś miaÂł choĂŚ podobna bÂłyskotkĂŞ do mojej  Chichot . Ale jak ktoÂś wierzy w dziaÂłanie talizmanĂłw, to pewnie one dziaÂłajÂą  UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Styczeń 17, 2010, 19:40:31 »

PierÂścieĂą AtlantĂłw zostaÂł wydobyty z grobowca w Dolinie KrĂłlĂłw.
Kolejni wÂłaÂściciele, w tym i wybitny radioesteta Andre de Belizar;
potwierdzili jego nadzwyczajne wÂłaÂściwoÂści chroniÂące wÂłaÂściciela
przed niewidzialnÂą zewnĂŞtrznÂą agresjÂą. SamÂą ochronĂŞ tÂłumaczono
emisjÂą fal z pewnych uprzywilejowanych form. SÂą to fale ksztaÂłtu,
one stwarzajÂą skutecznÂą barierĂŞ chroniÂącÂą przed wszelkimi niebez-
pieczeĂąstwami. Znak ochrania rĂłwnieÂż przed agresjÂą energoinfor-
macyjnÂą, takÂą jak uroki, zÂłe Âżyczenia bliÂźnich. Niweluje wpÂływ pĂłl
geopatycznych. Jego dziaÂłanie ma charakter uzdrawiajÂący.

Ozdoby z tym znakiem mogÂą byĂŚ noszone jako wisiorki, pierÂście-
nie - tu specjaliœci okreœlaj¹ zale¿noœÌ sytuacyjn¹ od palca, na którym
jest noszony taki pierÂścieĂą. Inni specjaliÂści wspominajÂą o materia-
Âłach, z ktĂłrych ma byĂŚ zrobiony. Mowa jest o metalach, takich jak
stal (przeciwdziaÂła anemii, alergii, leczy chroniczne katary), miedÂź
(leczy reumatyzm, bĂłle krĂŞgosÂłupa), srebro (pobudza ukÂład nerwo-
wy), z³oto (stymuluje po³¹czenia nerwowe z miêœniami, polepsza
przepÂływ impulsĂłw nerwowych). MoÂże to mieĂŚ zwiÂązek z reakcjami
elektrochemicznymi na powierzchni skĂłry, w wyniku ktĂłrych jony
metali wnikajÂą przez skĂłrĂŞ do organizmu.

PonoĂŚ kapÂłani egipscy wykorzystywali go jako wzmacniacz zdol-
noÂści do telepatii. To jeszcze raz moze poÂświadczyĂŚ, Âże ten rodzaj
generatora musi generowaĂŚ fale torsyjne.

W rozwiniĂŞtej formie, nawet jako wydruk na papierze, ma chroniĂŚ
mieszkanie, dom z jego mieszkaĂącami i sÂłuzy za doskonaÂły odpro-
miennik. SkutecznoœÌ ochronna znaku Atlantów wynika ze wspo-
magajÂącego oddziaÂływania na pole energoinformacyjne czÂłowie-
ka noszÂącego ten znak. Strukturyzuje przestrzeĂą wielowymiarowÂą
wokó³ w³aœciciela i zapewnia d³ugotrwa³y efekt korzystnych zmian.
MoÂżna to porĂłwnaĂŚ do programu komputerowego, ktĂłry zabezpie-
cza urzÂądzenie przed wnikaniem szkodliwych i negatywnych infor-
macji. W tym przypadku ten znak bĂŞdzie chroniĂŚ wÂłaÂściciela przed
niekorzystnymi sytuacjami Âżyciowymi i wypadkami losowymi.

My rĂłwniez badaliÂśmy tĂŞ formĂŞ. Ma silny pozytywny charak-
ter oddziaÂływania. Stanowczo nie zgadzamy siĂŞ z twierdzeniem, Âże
faktycznie jest okultystycznym narzĂŞdziem szczegĂłlnie intensywnego
niszczenia dobra
. Ale rĂłwnieÂż nie chcemy propagowaĂŚ noszenia tego
amuletu. NosiĂŚ, nie nosiĂŚ - to pozostawiamy PaĂąstwu.

ZainteresowaliÂśmy siĂŞ samÂą formÂą tego znaku. WykorzystujÂąc
wiedzĂŞ, ktĂłrÂą posiadamy, zmieniliÂśmy nieco jego proporcje. W na-
szym przypadku wzorowaliÂśmy siĂŞ na proporcji ÂświĂŞtego ciĂŞcia. Tak
zaprojektowany przez nas znak ma o wiele wiĂŞkszÂą moc. Jak wyni-
ka z pomiarĂłw robionych przez naszego znanego kieleckiego radiestetĂŞ, pana
Jerzego MoĂŚko, siÂła oddziaÂływania to ponad 90 000 jednostek w ska-
li Bovisa-Simoneton-Mateli. Nie jest odpromiennikiem, ale ideal-
nym urzÂądzeniem niwelujÂącym wpÂływ wszelkich negatywnych pĂłl.
My widzimy go promieniujÂącego biaÂłym ÂświatÂłem. Jaki ma promieĂą
dziaÂłania? Trudno to nam, nawet w przybliÂżeniu, okreÂśliĂŚ. MoÂżna
krĂłtko powiedzieĂŚ, Âże znaczny. ZostaÂł bardzo przychylnie przyjĂŞty
i doskonale pracuje juÂż w wielu domach, ku zadowoleniu samych
mieszkaĂącĂłw.

Obecnie zainteresowaliÂśmy siĂŞ nieco innymi proporcjami tego
generatora. Proporcje zmieniajÂą program jego dziaÂłania. W naszym
przypadku bĂŞdzie to stymulacja na poprawĂŞ finansĂłw i energii twĂłr-
czej. W swoim czasie te znaki - generatory bĂŞdÂą do nabycia u nas.

Jeszcze raz przypatrzmy siĂŞ polom energoinformacyjnym. Jest to
struktura polowa fal torsyjnych. One tworzÂą i sterujÂą Âżyciem i ma-
teriÂą. Jest to jednostka organizacyjna wszechÂświata, jego skÂładowÂą
jest nasza œwiadomoœÌ. Pola odkry³ prof. Szypow, rozwija³ tak¿e
prof. Akimow, w Polsce mieliÂśmy ksiĂŞdza prof. Sedlaka, ktĂłry nie
miaÂł dostĂŞpu do wspaniaÂłych laboratoriĂłw, ale rozwaÂżaÂł istnienie
czegoÂś takiego. Te sprawy sÂą dla naukowcĂłw cywilnych maÂło dostĂŞp-
ne, nimi g³ównie zajmuj¹ siê specjaliœci wojskowi.

Mo¿na w Polsce znaleŸÌ popularne opracowania tematu w ksi¹¿-
kach Wierieszczagina. On teÂż byÂł naukowcem wojskowym.

Fale torsyjne sÂą duszÂą wszechÂświata, dziĂŞki nim wszechÂświat jest gi-
gantycznym umysÂłem, ktĂłrym rzÂądzi informacja. Wszystko, co posiada
energiê, ³¹cznie z pró¿ni¹, buduj¹ fale torsyjne. A to daje te¿ informacjê.
Pola energoinformacyjne sÂą generowane przez ciaÂła fizyczne. Informacja
okreÂśla wÂłaÂściwoÂści materiaÂłowe. Energia i materia fizyczna sÂą nosiciela-
mi informacji, rejestrowanymi przez receptory organizmu.

Energoinformacja buduje ciaÂła fizyczne i moÂże swobodnie prze-
ksztaÂłcaĂŚ jednÂą formĂŞ w drugÂą.Gdyby siĂŞ udaÂło stworzyĂŚ urzÂądzenie,
które dowolnie modeluje fale torsyjne, to da³oby mo¿liwoœÌ stworze-
nia wszystkiego.. Tu juÂż jesteÂśmy caÂłkiem blisko od pojĂŞcia kamieĂą
filozoficzny.

ÂŻrĂłdÂło:
Kosmoenergetyka Jak korzystaĂŚ z ENERGII KOSMOSU
Tadeusz Sic i Svetlana Sits

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #18 : Styczeń 17, 2010, 20:06:33 »

Sensowny i fajnie napisany artykuÂł.
Ciekawe jak wyglÂąda po tych modyfikacjach.

Przy wdraÂżaniu nowych energi ksztaÂłtu wazna jest tez dyscyplina rezonansowa ze stosownym okiem,
(to inny aspekt mechaniki dziaÂłania ksztaÂłtu i rezonansu. ZdawaÂło mi sie Âże o tym coÂś juÂż tu pisaÂłem. Ale nie widze)
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #19 : Styczeń 17, 2010, 20:30:35 »

Bardzo interesujace, cos w tym jest:
http://pierscien.atlantow.prv.pl/
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Luty 08, 2010, 20:12:09 »

Koœció³ ostrzega przed pierœcieniem Atlantów
MaÂłgorzata SkowroĂąska
2010-02-08, ostatnia aktualizacja 2010-02-07 22:29

SpoÂłecznoÂściowy portal www.franciszkanska3.pl ostrzega przed noszeniem tzw. pierÂścienia AtlantĂłw. Jak twierdzÂą egzorcyÂści, ten modny, kupowany na walentynki amulet to nie tylko chwyt marketingowy, ale teÂż okultystyczny symbo

...

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7536964,Kosciol_ostrzega_przed_pierscieniem_Atlantow.html

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
kot
Gość
« Odpowiedz #21 : Luty 08, 2010, 20:43:17 »

A mnie ochrania mĂłj pierÂścieĂą.

Nikt nie namĂłwi mnie,bym go mÂłotkiem zniszczyÂł i do rzeki wrzuciÂł.

Ciekawy tekÂścik Darku zamieÂściÂłeÂś- o treÂści jednoznacznej z zachĂŞtÂą do pozbycia siĂŞ ozdoby.

Z jednej strony podnosi siĂŞ  rzekomoœÌ jego pochodzenia,Âże to niby niejasna jest,Âże to w latach siedemdziesiÂątych poraz pierwszy siĂŞ na jakimÂś zdjĂŞciu pojawia a ze strony drugiej powaÂżnie przestrzega przed jego dziaÂłaniem.
WrĂŞcz psychicznie moÂże nas zniewoliĂŚ i nawet przykÂład jest podany-w jaki sposĂłb sie od niego uwolniĂŚ.
Znam wiele osĂłb,ktĂłre pierÂścieĂą noszA ale,jak widaĂŚ tak sÂą nim silnie opĂŞtane,Âże nie mogÂą sie od niego uwolniĂŚ.
Jak strasznie muszÂą cierpieĂŚ z tego powodu? UÂśmiech MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 20:44:14 wysłane przez kot » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #22 : Luty 08, 2010, 21:13:49 »

To jakieÂś bzdury ,lĂŞki odczuwaÂła bo jÂą ktoÂś nastraszyÂł lub naczytaÂła siĂŞ bzdur o tym pierÂścieniu .Ja tam nie mam Âżadnych lekĂłw i wielu moich znajomych nosi te pierÂścienie ,moje dzieci teÂż i zapewniam Âże sÂą to dobrzy ludzie.JeÂśli ktoÂśbĂŞdzie myÂślaÂł Âże to przedmiot okultystyczny to bedzie siĂŞ baÂł,trzeba mysleĂŚ odwrotnie a przyniesie szczĂŞÂście Chichot

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #23 : Luty 08, 2010, 21:22:57 »

a jest uwaÂżany za okultystyczny czy nie?
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #24 : Luty 08, 2010, 21:49:32 »

a jest uwaÂżany za okultystyczny czy nie?
Przeze mnie nie i nigdy nie byÂł ! To teraz dowiadujĂŞ siĂŞ Âże niby okultystyczny.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: