Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 06:53:04

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: pierÂścieĂą atlantĂłw  (Przeczytany 45359 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
arteq
Gość
« Odpowiedz #50 : Marzec 15, 2010, 09:02:45 »

Podejrzewam, Âże test zawsze wypada pozytywnie, czyli: nosiĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2010, 09:02:59 wysłane przez arteq » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #51 : Marzec 15, 2010, 10:35:39 »

Mysle ze kazdy powinien sam zdecydowac czy nosic czy nie. Moim zdaniem duzo zalezy od czlowieka, mysle
ze zanim zalozy pierscien powinien popracowac nad swoja osobowoscia, jesli zdecyduje ze z nim jest
wszystko dobrze, to niech sprobuje z pierscieniem.
              Ja nosze juz 20 lat szklana kuleczke w torebce, to jest moje szczescie. Kiedy mialam moze 4 latka
znalazlam na boku ulicy szklana kolorowa kuleczke, byla taka piekna. W niedlugim czasie zgubilam ja  i nigdy wiecej jej nie znalazlam. Po latach moja coreczka dostala woreczek z kolorowymi szklanymi kuleczkami
(murmelki), wtenczas obudzila sie pamiec z dzieciecych lat. Wybralam sobie jedna i nosze ja zawsze w mojej torebce, to jest moj talizman szczescia.Jednak musze przyznacz ze ta pierwsza pozostala w pamieci jako najpiekniejsza kuleczka.
arteq
Gość
« Odpowiedz #52 : Marzec 15, 2010, 13:51:49 »

Wyt³umaczcie mi co daje ten pierœcieù i w jaki sposób dzia³a. Dlaczego on ma pomagaÌ, a np. taka sama iloœÌ tego samego metalu w nakrêtce za³o¿onej na palec - ju¿ nie. Mo¿e ktoœ "obeznany" wyjaœniÌ?
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #53 : Marzec 15, 2010, 14:09:13 »

Prawdopodobnie ten wyryty znak ma taki uklad, ale przeciez prawdopodobnie tez ze zdjecia ten znak
dziala. Ja tez nie bardzo to rozumiem. Slyszalam ze na rozne przedmioty mozna nalozyc rozne dzialania sily
ktora moze dobrze lub zle dzialac. W siedemdziesiatych latach moj maz kupil od kolegi z pracy krzyz ze zlota.
Czlowiek ten byl inwalida, mial ciezki wypadek i mial tak polamane nogi, ze mial problemy z chodzeniem.
Potrzebowal tez pieniadze. Moj maz zapytal mnie, czy moze odkupimy ten krzyzyk na szyje, byl mdosc dzy i pokazny. Tak wiec kupilismy go. Po kilku latach , sprezetowalismy ten krzyz naszemu synowi. I zaczelo sie,
on w jednym roku mial 6 wypadkow samochodowych, obojetnie co zaczal, wszystko przynosilo pecha. Bylismy wykonczeni, nasze dziecko w tych wypadkach nigdy nie bylo winne, ostatni wypadek odbyl sie pod domem, gdzie mieszkal. Lezal on w lozku, kiedy uslyszal stukot. Calkiem przypadkowo przeczytalam artykol, wlasnie o roznych ciekawostkach ktore moga przynosic pecha. Wtedy uprzytomnilam sobie z tym krzyzem, ten wlasciciel tez mial wypadek. Zadzwonilam do syna, aby obojetnie gdzie jest, natychmiast przywiozl do
domu ten krzyz  i zeby zapomnial ze go od nas dostal. Problemy sie skonczyly, krzyz sprzedalam. W tym
artykole pisano ze za krzyz trzeba zaplacic pieniedzmi, my zaplacilismy za niego, nasz syn nie.
Mialam jeszcze raz jeden przypadek, bardzo podobny i dzisiaj wiem ze takie zeczy istnieja. Ja osobiscie
nie nosze krzyzy, kiedys chcialam tez miec ten pierscien, dzisiaj moja intuicja mowi mi ze nie powinnam i przy tym zostane.
arteq
Gość
« Odpowiedz #54 : Marzec 15, 2010, 15:15:51 »

Swoje zdanie mam, czekam na opinie innych.
A "takie rzeczy" istniejÂą, jak najbardziej, tylko o prawdziwych ÂźrĂłdÂłach jakoÂś niechĂŞtnie siĂŞ mĂłwi...
Thotal
Gość
« Odpowiedz #55 : Marzec 15, 2010, 16:28:16 »

Kiedyœ podczas medytacji wbi³ mi siê w twarz Krzy¿ Atlantów, górna, owalna czêœÌ spoczê³a na czole, ramiona w k¹cikach oczodo³ów, a dwie dolne odnogi, poprzez otwory nosowe na brodzie...
Ten krzyÂż byÂł ÂŻYWY, kiedy o Nim wspominam zawsze go czujĂŞ w fizyczny sposĂłb.
NastĂŞpnie kupiÂłem u Ciszaka taki sam mosiĂŞÂżny krzyÂż, tyle tylko, Âże o wiele mniejszy. NosiÂłem go przez jakiÂś czas, aÂż pewnego dnia "przyszÂła" do mnie informacja, Âże wÂłaÂściwÂą ochronĂŞ mam juÂż dawno zagwarantowanÂą, a ten mosiĂŞÂżny, nijak siĂŞ ma do DUCHOWEGO.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Marzec 15, 2010, 21:31:01 »

Cytat: arteq
Wyt³umaczcie mi co daje ten pierœcieù i w jaki sposób dzia³a. Dlaczego on ma pomagaÌ, a np. taka sama iloœÌ tego samego metalu w nakrêtce za³o¿onej na palec - ju¿ nie. Mo¿e ktoœ "obeznany" wyjaœniÌ?

Nie jestem obeznany w tym temacie, ale z mych szczÂątkowych informacji wynika (przynajmniej dla mnie), Âże nie chodzi tu o metale a o sam wzĂłr:

Promieniowanie ksztaÂłtu.
Swego czasu czytaÂłem artykuÂł (chyba w "Nieznanym ÂŚwiecie", w ktĂłrym opisywano przykrÂą sytuacjĂŞ dotyczÂącÂą pewnej posesji, dziaÂłki (z zabudowaniami). DziaÂły siĂŞ tam o tyle dziwne rzeczy, Âże nikt nie mĂłgÂł na niej przebywaĂŚ, bo natychmiast zaczynaÂły dziaĂŚ siĂŞ jakieÂś dziwne rzeczy, g³ównie o charakterze zdrowotnym. DÂługo nie mogli ustaliĂŚ co jest grane i oczywiÂście przykleili ÂłatkĂŞ, Âże to miejsce jest siedliskiem szatana/demonĂłw. Po jakimÂś czasie wÂłaÂściciele - zapewne w akcie desperacji, bo nie skutkowaÂły ni wody ÂświĂŞcone, ni modlitwy, ni nic czym dysponujÂą duchowni - zwrĂłcili siĂŞ do ezoteryka. Po kilku badaniach wahadeÂłkiem i ró¿dÂżkÂą udaÂło im siĂŞ zlokalizowaĂŚ miejsce emanacji tego "zÂła"  MrugniĂŞcie UÂśmiech, i jeÂśli mnie pamiĂŞĂŚ nie myli to przed bramÂą owej posesji na doœÌ znacznej g³êbokoÂści byÂła zakopana "dziwna" figurka. Po dokÂładniejszym jej zbadaniu ustalono, ze emanowaÂła bardzo silne i zarazem negatywne energie. OczywiÂście nie powrĂłciÂła juÂż na swe wczeÂśniejsze miejsce "straÂży" a samo to miejsce zostaÂło oczyszczone. Od momentu jej usuniĂŞcia i oczyszczenia owa posesja przestaÂła drĂŞczyĂŚ ludzi.
Z artykuÂłu tego wynikaÂło, Âże ksztaÂłt ma znaczenie, a jeÂśli jeszcze doÂłoÂżyĂŚ do niego nie do koĂąca miÂłoÂściÂą kierowane intencje, to potrafi narobiĂŚ baÂłaganu.

Jak we wszystkim, tak i w tym kontekœcie s¹ ró¿ne kszta³ty i ró¿ne ich oddzia³ywanie.
Znak "atlantĂłw" rĂłwnieÂż naleÂży do symboli, ktĂłrych ksztaÂłt ma duÂże oddziaÂływanie, jednak w przeciwieĂąstwie do wspomnianej historii, to oddziaÂływanie jest pozytywne.

Ów wzór mo¿e byæ umieszczony na czymkolwiek. Na pier¶cieniach, wisiorach, budynkach, zwyk³ych kartkach papieru. Na ka¿dym z tych no¶ników bêdzie mia³ identyczne oddzia³ywanie.
Natomiast ka¿dy, kto nosi siê z zamiarem u¿ycia tego znaku, powinien siê zastanowiÌ czy dany metal, minera³, na którym umieszczono ten symbol, jest dla niego odpowiedni. Ka¿dy z nas ró¿nie reaguje na ró¿ne metale (równie¿ srebro i z³oto) i minera³y. Te reakcje maj¹ te¿ du¿y wp³yw na oddzia³ywanie tego znaku.
Ale to juÂż inna sprawa.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
arteq
Gość
« Odpowiedz #57 : Marzec 15, 2010, 22:03:11 »

Promieniowanie kszta³tu - czy w takim razie ktoœ móg³by wyjaœniÌ wiêcej w tym temacie? Gdyby przyj¹Ì tak¹ definicjê to czy ka¿dy kszta³t promieniuje? Czy ka¿dy równo? Jak to jest, ¿e sam kszta³t jako taki mo¿e promieniowaÌ? Jak to jest - i czy jest jak sugeruje Darek - ¿e materia³ mo¿e wzmacniaÌ b¹dŸ os³abiaÌ promieniowanie kszta³tu? W takim razie - skoro to sam kszta³t/figura - ma promieniowaÌ to czy "taœmowo" klepane pierœcienie atlantów [technologia zapewnia niesamowite dok³adnoœci wymiarów] bêdzie tak samo dzia³a³?
Jest na forum tyle osĂłb ktĂłre uwaÂżajÂą siĂŞ za zorientowanych... czy mogÂą wyjaÂśniĂŚ/odpowiedzieĂŚ na moje zapytania?
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #58 : Marzec 15, 2010, 22:19:01 »

Promieniowanie ksztaÂłtu - czy w takim razie ktoÂś mĂłgÂłby wyjaÂśniĂŚ wiĂŞcej w tym temacie?

Ja ci nie wyjaÂśniĂŞ, ale podeÂślĂŞ ci link. Nie doczytaÂłam do koĂąca MrugniĂŞcie ale jest na temat (promieniowanie ksztaÂłtĂłw, pierÂścieĂą atlantĂłw).

http://www.gwiazdy.com.pl/38_98/2.htm
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2010, 22:20:49 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #59 : Marzec 22, 2010, 13:24:22 »

Ca³oœÌ rozwa¿aù o wahade³kach przenios³em tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4908.msg56752#msg56752

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #60 : Luty 04, 2011, 10:43:45 »

Czy ktoÂś z forumowiczĂłw wie jak spolaryzowaĂŚ pierÂścieĂą atlantĂłw?
Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ za podpowiedÂź. DuÂży uÂśmiech

Hutier
Gość
« Odpowiedz #61 : Luty 04, 2011, 11:27:06 »

Ja również proszę o odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2011, 11:32:11 wysłane przez Hutier » Zapisane
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #62 : Luty 04, 2011, 14:53:53 »

Witam wszystkich,
na temat pierscienia  cos z forum salon24
Jak czytelnik zauwaÂży Ăłw pierÂścieĂą skÂłada siĂŞ z nie zamkniĂŞtego nie peÂłnego koÂła na koĂącach zakoĂączonych Âłukowymi zakoĂączeniami obu ramion liczÂąc od hipotetycznej osi pierÂścienia w prawo i lewo.

Na zewnĂŞtrznej stronie pierÂścienia widzimy, trzy dÂługie prostokÂątne wystĂŞpy, 6 mniejszych prostokÂątĂłw, po 3 po obu stronach osi i dwa trĂłjkÂąty odwrĂłcone ostrzem ku doÂłowi czyli Âłukowatym zakoĂączeniom ramion pierÂścienia.

Dla wszystkich jest to pierÂścieĂą lepiej lub gorzej wykonany i nic wiĂŞcej w nim nie widzÂą:

Dla mnie to szczegĂłlnego rodzaju samo drgajÂąca, samo wzbudna antena szczegĂłlnego rodzaju.

Z zakresu antenowego powinno nas interesowaĂŚ zasady dziaÂłania anten typu: Synfazowa, Przeciwfazowa, Yagi, Logarytmiczna Ferrytowa i przede wszystkim antena ta najwaÂżniejsza z anten - RAMOWA.

Cewka anteny ramowej jest prawie p³aska (kilkanaœcie lub kilkadziesi¹t zwojów), a jej wymiary poprzeczne równie¿ s¹ znacznie mniejsze od d³ugoœci fali, chocia¿ w porównaniu z cewk¹ anteny ferrytowej ok. 50á80 razy wiêksze. Kierunek najsilniejszego promieniowania anten ramowych, podobnie jak anten ferrytowych, le¿y w p³aszczyŸnie uzwojenia cewki. Zysk anteny ramowej mo¿na ³atwo zwiêkszyÌ przez zwiêkszenie liczby zwojów. (m w tym przypadku pierœcienia to owe 6 ma³ych prostok¹cików, których gruboœÌ i pole powierzchni odpowiada zakresowi poch³anianej czêstotliwoœci.)

* Mikrofale to rodzaj promieniowania elektromagnetycznego o dÂługoÂści fali pomiĂŞdzy podczerwieniÂą a falami ultrakrĂłtkimi, zaliczane sÂą do grupy fal radiowych. W ró¿nych opracowaniach spotyka siĂŞ ró¿ne zakresy promieniowania uznawanego za promieniowanie mikrofalowe np: 1 mm (czĂŞstotliwoœÌ 300 GHz) do 30 cm (1 GHz), czĂŞstotliwoœÌ = 3·109 – 3·1012 Hz, a dÂługoÂści λ = 10−4 – 0,1 m. W elektronice stosowanie sygna³ów o czĂŞstotliwoÂściach mikrofalowych oznacza, Âże rozmiary urzÂądzenia (w najprostszym przypadku falowodu) sÂą zbliÂżone do dÂługoÂści fali przenoszonego sygnaÂłu i opis obwodu przy pomocy elementĂłw o staÂłych skupionych nie jest wystarczajÂąco dokÂładny.

1).  Promieniowanie mikrofalowe moÂże byĂŚ pochÂłaniane przez materiĂŞ na dwa znane i odmienne  sposoby. Pierwszym z nich jest tak zwanapolaryzacja dipolowa.

JeÂśli w materiale sÂą czÂąsteczki chemiczne bĂŞdÂące dipolami, to w wyniku dziaÂłania pola elektrycznego fali elektromagnetycznej starajÂą siĂŞ ustawiĂŚ zgodnie z kierunkiem i zwrotem tego pola.

Wektor pola elektrycznego zmienia zwrot co pó³ okresu fali promieniowania.

Dipole zmieniaj¹ wiêc równie¿ swoje ustawienie, pod¹¿aj¹c za przemieszczaj¹cym siê polem. Podczas obrotów uderzaj¹ w s¹siaduj¹ce z nimi cz¹steczki, przekazuj¹c im nabyt¹ od promieniowania energiê. Te przekazuj¹ j¹ kolejnym i w ten sposób ciep³o rozprzestrzenia siê w materiale.

Mechanizm polaryzacji dipolowej, odpowiada za ogrzewanie jednak tylko substancje, ktĂłrych czÂąsteczki sÂą dipolami, takie jak woda, metanol, DMF, octan etylu, chloroform, chlorek metylenu, kwas octowy.

Substancje takie jak heksan, benzen, eter dietylowy czy czterochlorek wĂŞgla nie ogrzewajÂą siĂŞ pod wpÂływem promieniowania mikrofalowego.

Mnie interesowaÂł zakres oczywiÂście przejmowania struktur energetycznych przez wodĂŞ.

2).  Drugi mechanizm pochÂłaniania promieniowania mikrofalowego opiera siĂŞ na przewodnictwie jonowym.

Gdy w materiale znajdujÂą siĂŞ jony, zaczynajÂą one przemieszczaĂŚ siĂŞ zgodnie z kierunkiem pola elektrycznego: dodatnie w jednÂą, a ujemne w przeciwnÂą stronĂŞ. ZderzajÂąc siĂŞ przy tym z innymi czÂąsteczkami, powodujÂą rozprzestrzenianie siĂŞ energii cieplnej w materiale.

Tak wiĂŞc:

Praktycznie wszyscy patrzÂąc na ten pierÂścieĂą zwany AtlantĂłw widzÂą w nim niby zwyczajny pierÂścieĂą.

Ja za¶ patrz±c na taki pier¶cieñ i jego budowê widzê ANTENÊ, mikrofalow± o niepe³nym reflektorze któr± z czêstotliwo¶æ jako rodzaj i odmianê anteny rogowej jednego zwoju odpowiadaj± wypustce reliefu na obrze¿u ugiêtego lustra wewnêtrznego pier¶cienia.
Trzy d³ugie prostok¹ty stanowi¹ podstawê mikrofalow¹ , zdudnione 6 mniejszymi czêstotliwoœciami przekazuj¹ jako falowody a w zasadzie ich skróty elektromagnetyczne napiêcie zmienno falowe, pojemnoœciom trójk¹tów które na swych szczytach naro¿nych ustalaj¹ rodzaj napiêcia polaryzacji id¹c¹ do koùca pierœcienia. Prawa i lewa czêœÌ pierœcienia s¹ rozdzielone potencjalnie. Wykazuj¹ce inn¹ polaryzacje. Zaœ wewnêtrzn¹ stronê pierœcienia mo¿na w oczywisty sposób traktowaÌ jako nie zamkniêt¹ czasze mikrofalow¹, której ognisko promieniowania ustalone jest w osi koœÌca palca osoby nosz¹c¹ taki pierœcieù.

Nie bêdê siê ani wywodzi³ ani rozwodzi³ za wiele . Kto jednak pow¹tpiewa w dobroczynn¹ moc mikrofal, powinien przyk³adem w³o¿yÌ do mikrofalówki czêœÌ swego cia³a. I co prawda w miliardy razy przyspieszonym procesie zobaczyÌ odczuwaj¹c twórczo efekty swej dozgonnej przed inymi m¹droœci.

Taki pierœcieù jest nie tylko odbiornikiem ale i jednoczeœnie w przeciw fazie nadajnikiem mikrofal które odbiera koœciec, w³ókna miêœniowe i nerwowe. Doprowadza to do daleko id¹cych zaburzeù i destrukcji pracy organizmu. Depresji, nerwic, i utraty zdrowia.

Ten proces przebiega tak ze kiedy pierÂśceĂą siĂŞ energetycznie naladuja jako kondesator z otwartym obwodem, kolejny impuls spowoduje jego rozÂładowanie poprzez przepeÂłnienie polaryzacji okÂładzin.

Przede wszystkim zaburza tak zwanÂą aurĂŞ przeksztaÂłcajÂąc jÂą w negatywnÂą sferĂŞ otoczenia czÂłowieka z pierÂścieniem co w konsekwencji prowadzi do daleki idÂących wypaczeĂą w kontaktach miĂŞdzyludzkich. - objawiajacych siĂŞ seperacjÂą takiego osbnika.

Energie do dzia³ania pierœcieù mikrofalowy pobiera z otoczenia maszyn i urz¹dzeù elektromagnetycznych, przede wszystkim z cewek i condensatorów promieniuj¹cych pola elektromagnetyczne, które przenikaj¹c przez czasze pierœcienia indukuj¹ mikro³adunki. Te zaœ stanowi¹c pod³o¿e polaryzacyjno - napiêciowe struktury pierœcienia pozawalaj¹ na indukowanie mikrofalowych zakresów. I cykl siê zamyka i zaczyna od nowa w nieskoùczonoœÌ ruchu wahad³owego rêki.

W czasach staodawnych energie z braku pó³ elektromagnetycznych pierœcieù pobiera³ z indukcji przecinania siê pola ziemi i ruchu d³oni.

KaÂżdy moÂże zaprzeczyĂŚ memu wywodowi, poniewaÂż przedstawiÂłem tylko forpocztĂŞ tematu. ZaÂś przedstawienie opisu mych prac spostrzeÂżeĂą pomiarĂłw  i osiÂągniĂŞĂŚ tu jest wrĂŞcz nie moÂżliwe.

OcenĂŞ prezentacji i wnioski stÂąd pÂłynÂące pozostawiam czytelnikowi.

PS: Info dla tych co jako tako znajÂą siĂŞ na elektonice a konstrukcjie antenowe nie stanowiÂą dla nich tabu.

Dla mnie pierÂścieĂą AtlantĂłw przedstawia antenĂŞ z reflektorem bĂŞdÂącym bocznym wycinkiem paraboloidy anyten ofsetowych.Rys.1b, kiedy anteny ofsetowe ksztaÂłtowane sÂą wedÂług Rys.1a.
pozdrawiam
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Luty 04, 2011, 17:14:53 »

Warto by zapytaĂŚ tego goÂścia: co w takim razie z wisiorem atlantĂłw?
ÂŻe sam pierÂścieĂą moÂże nosiĂŚ w sobie znamiona anteny, dipolu, zgodzĂŞ siĂŞ, jednak o wisiorku tego juÂż chyba nie powie.
No i jeszcze jedno, co jeÂśli ktoÂś zafunduj sobie peÂłny pierÂścieĂą?
Moim zdaniem ta przerwa w obwodzie pierœcienia ma bardziej praktyczne i zarazem prozaiczne zastosowanie, a mianowicie, ¿e w grê wchodzi ³atwoœÌ dostosowania do ró¿nych paluchów. Du¿y uœmiech Mrugniêcie
OsobiÂście jestem zwolennikiem wisiorĂłw, choĂŚ w rzeczywistoÂści nie noszĂŞ nic z takich ozdĂłbek.
ZaÂś sam symbol jest lunarny.

acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #64 : Luty 04, 2011, 17:47:28 »

wedlug niego,cala masa "rekwizytow" starozytnych kultur, nosila takie znamiona. To urzadzenia do telekomunikacji, od krotkiego zasiegu az do astronomicznego. Wiele z nich to anteny nastrojone
na specyficzne dlugosci fali sluzace porozumiewaniu sie, ale sa i takie, ktore maja za zadanie stymulowac organizm czlowieka na poziomie molekularnym. Niestety wiecej informacji nie ma.

Hutier
Gość
« Odpowiedz #65 : Luty 04, 2011, 20:54:45 »

Ja mam na swoim pierÂścieniu takie M czy to oznacza biegun czy jak?
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #66 : Luty 04, 2011, 23:01:31 »

Warto by zapytaĂŚ tego goÂścia: co w takim razie z wisiorem atlantĂłw?

Darek ,wisior atlantĂłw to rozciÂągniĂŞty -rozÂłoÂżony pierÂścieĂą,zauwaÂż Âże jego dwa koĂące nie stykajÂą siĂŞ ze sobÂą tak jak w pierÂścieniu Chichot
PierÂścieĂą ,musi mieĂŚ przerwĂŞ na przepÂływ energii.OsobiÂście nie noszĂŞ pierÂścienia ze wzglĂŞdu na pracĂŞ jakÂą wykonujĂŞ,ale mam wisior.Mam go caÂły czas przy sobie ale noszĂŞ w torebce. DowiedziaÂłam siĂŞ Âże jak mam go nosiĂŚ na szyi to najlepiej na rzemieniu lub grubej nici .JeÂśli zdecydujĂŞ siĂŞ na srebrny ÂłaĂącuszek to trzeba oddzieliĂŚ jedno oczko sznurkiem lub nitkÂą ,tak Âżeby nie byÂło ciÂągÂłoÂści metalu.Nie wiem jakie to ma znaczenie,pewnie takie jak w pierÂścieniu.Wiem to od osoby ktĂłra nosi  pierÂścieĂą i wisior ,ale nie wiem na ile te informacje sÂą prawdziwe.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #67 : Luty 07, 2011, 10:05:32 »

Elo !!!

Czy każdy kształt promieniuje ? - Tak, każdy, dosłownie, popatrzcie na poczciwe koło chociażby. (Z+ - zieleń dodatnia, V-zieleń ujemna, Ind-ygo, pCze- podczerwony, uFio- ultrafiolet, reszta wiadomo, Z+ w stronę magnetycznej Północy)

Źródło: Radiestezja dla każdego, Mirosław Winczewski, Studio Astropsychologii, 2004
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2011, 10:06:58 wysłane przez barneyos » Zapisane

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #68 : Luty 07, 2011, 22:09:45 »

A moÂże dasz radĂŞ wyÂłowiĂŚ sposĂłb i rodzaj promieniowania znaku AtlantĂłw?

barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #69 : Luty 11, 2011, 13:01:35 »

Elo !!!

Nie znalazłem w moich pozycjach takiego rysunku. Póki co przedstawiam opis pierścienia i jego działania

Pierścień Atlantów: został znaleziony w jednym z grobów egipskich w Dolinie Królów przez markiza d'Agrain w roku 1860. Pierścień ten odziedziczył Andre de Belizal. Pierścień był wykonany z piaskowca. Co ciekawe, nie mieści się on w tradycji egipskiej. Pierścień ten posiada charakterystyczny rysunek, który zamieszczam poniżej. (...) Według de Belizala mógł być używany przez posiadacza, jako ochrona przed szkodliwym wpływem noszenia ciężarów na plecach. Jest to ogniwo o wielkiej sile. Ta kompozycja kształtu może być używana jako likwidator drgań fal szkodliwych. Prawdopodobnie stanowił sekret Atlantów i stąd jego nazwa. Belizal opisał ten pierścień w sposób następujący: Właściwości tego pierścienia są nadzwyczajne. Powiem tylko, że skuteczność jego działania objawia się z druzgoczącą rzeczywistością w trzech dziedzinach: w dziedzinie ochrony, uzdrawiania i intuicji. Pierścień chroni przed niebezpieczeństwami i uodparnia na wpływy i uroki wszelkiego typu (czy są one spowodowane przyczynami geofizycznymi, zakłóceniami atmosfery wibracyjnej, czy nawet klątwą, czarami, urokiem, magiczną agresją). Na przykład - i nie jest to wcale najbardziej dziwny aspekt tej tajemnicy ten, kto nosi na palcu ten pierścień, nie może być ofiarą wypadku samochodowego, chyba, że kierowałaby nim chęć popełnienia samobójstwa. Drugą właściwością pierścienia jest zdolność uzdrawiania. Nie chodzi oczywiście o uzdrawianie zaburzeń czy ran czysto organicznych, ale przywracanie pewnych funkcji, które uległy zaburzeniom, jak również o zlikwidowanie bólu, który jest ich konsekwencją. Aby zwiększyć skuteczność pierścienia, warto znać symboliczne połączenia między każdym palcem i odpowiadającym mu organem lub funkcją. Na przykład: palec serdeczny dotyczy układu moczowo-płciowego, na ten palec należy włożyć pierścień, jeśli cierpi organ należący do tego układu. Trzecia właściwość pierścienia jest jeszcze bardziej tajemnicza: pierścień pozwala osobie będącej w jego posiadaniu na niezbadane kontakty z rzeczywistością odnośnie której, jak do tej pory, jedynie zjawiska metafizyczne dostarczały nam nielicznych informacji. Osoba nosząca pierścień staje się wrażliwa na pewne przesłania, których nigdy nie mogłaby odczuć w inny sposób - co zresztą trudno jest pogodzić z nietykalnością, jaką pierścień ten zapewnia wobec wszystkich zewnętrznych wpływów. Doświadczenia w tej dziedzinie trwają i z pewnością czeka nas niejedna jeszcze niespodzianka. Co do mnie, to myślę, że wielki kapłan Jua używał swego pierścienia, jako dość osobliwego bezprzewodowego telefonu, by porozumiewać się z pozostałymi członkami tego samego wtajemniczenia. Kapłani faraonów, z pewnością spadkobiercy mitycznych sekretów Atlantów, znali niesłychanie tajemne metody, jakie awangardowa nauka nowoczesna zaczyna dzisiaj dopiero na nowo odkrywać za pomocą innych sposobów. W każdym bądź razie, skuteczność jego nie pochodzi, ani z materiału, z którego został wykonany, ani z jakiegokolwiek "ładunku" magnetycznego czy psychicznego, religijnego czy magicznego; nie jest on, ani uosobioną pięcioramienną gwiazdą, ani namagnesowanym talizmanem, ani poświęconym medalionem ani fetyszem. Nie ma on nic wspólnego z mniej lub bardziej obiecującymi "wynalazkami", z amuletami wymyślonymi przez ludowe zabobony lub ezoteryzm snobów. Pierścień ten jest miejscem i formułą (czego bezskutecznie poszukiwał Artur Rimbaud) jednego z najbardziej zadziwiających cudów fizyki mikrowibracji: cudem, którego fale kształtu są niewidzialnymi agentami (Moral P. De Belizae A., "Fizyka mikro drgań i siły niewidzialne", Paryż 1978.]. W dzisiejszych czasach używa się go w celach magicznych. Założony na poszczególne palce działa na organy wewnętrzne, które posiadają tam swoje połączenia z punktami akupunkturowymi. Pierścień ten udrażnia, bądź uruchamia nieczynne meridiany. Sam znak pierścienia może też być zastosowany, jako pewnego rodzaju tarcza ochronna. Uwaga: Coraz częściej pojawiają się w prasie doniesienia, że traktowanie tego pierścienia, jak biżuterii i stałe jego noszenie może być szkodliwe. Badania pierścienia przeprowadzono niedawno w Niemczech w Instytucie w Stuttgarcie, Life-Test-Institut w Emmendingen oraz w Instytucie Edelmannna w Samerberg-Grainbach. Do badań został użyty pierścień ze srebra. Zrobiono też zdjęcie kirlianowskie, które ujawniło otoczkę energetyczną wokół pierścienia. Otoczka taka nie występowała, gdy na pierścieniu nie było znaku Atlantów. Pomiary przeprowadzano przed i po 15 minutach oddziaływania na człowieka. Co się okazało? Przewodność punktów akupunkturowych poszczególnych meridianów u badanego człowieka wzrosła aż o 80%. Przewodność ta była nie zależna od miejsca noszenia pierścienia. Nie stwierdzono też żadnych skutków ubocznych przy długotrwałym noszeniu tego pierścienia. Skutki uboczne mogą wystąpić jedynie u osób szczególnie wrażliwych i dla tych osób proponuje się noszenie tego pierścienia w sposób kontrolowany. Prawdopodobnie najbezpieczniejsze jest noszenie pierścienia przez 8 do 12 godzin dziennie. Najlepiej jednak samemu określić czas noszenia i przerwy przy pomocy wahadła. Pozostałe jeszcze do rozwiązania problem, w jakim celu chce się go nosić. Czy chce się pomóc sobie w jakiejś chorobie, czy może dla celów magicznych, względnie ochronnych? Można też go nosić, aby rozwinąć u siebie zdolności parapsychiczne, .. zwłaszcza jasnowidzenie . . Każdy pierścień posiada magnetyczną polaryzację, dlatego też po wewnętrznej jego stronie powinien mieć wygrawerowany znak +. Oznacza to, że z tej strony pierścienia jest dodatnia polaryzacja magnetyczna. Należy go nakładać dodatnią stroną do nasady palca, tak, aby znak + znajdował się na górze pierścienia.

Źródło: Radiestezja dla każdego, Mirosław Winczewski, Studio Astropsychologii, 2004

PS. A tutaj jest jak rozpoznać polaryzację pierścienia: http://www.pierscienatlantow.pl/pierscien-atlantow-zastosowanie.html
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2011, 15:12:53 wysłane przez barneyos » Zapisane

Pzdr barneyos   Cool

\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #70 : Luty 11, 2011, 20:07:59 »

Cytat: barneyos
Nie znalazÂłem w moich pozycjach takiego rysunku.

ByĂŚ moÂże to ten:

z tej strony:

http://allegro.pl/sklep/3216330_jubileo_bizuteria_damska_i_meska?shop_id=3216330&page_id=2&p=0

barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #71 : Luty 11, 2011, 20:39:09 »

Elo !!

A tak, tak, zdjĂŞcia pierÂścieni mam (sÂą ÂżeĂąskie i mĂŞskie) i je przedstawiĂŞ, na razie nie znalazÂłem Âżadnego rysunku przedstawiajÂącego promieniowanie pierÂścienia i jego kierunki. Ale mam zdjĂŞcia kirlianowskie pierÂścienia, muszĂŞ wskanowaĂŚ to je zapodam.

Kamienny, w zasadzie jest niedostĂŞpny - szukaÂłem, rozmawiaÂłem nawet z osobÂą, ktĂłra nosiÂła i mĂłwiÂła, Âże jest bardzo kruchy i sÂą odpryski, a odpryÂśniĂŞty ksztaÂłt nie dziaÂła.
Dostêpne na rynku obecnie s¹ miedziane, srebrne, oraz z ¿ó³tego i bia³ego z³ota.

OprĂłcz pierÂścieni i wisiorĂłw bardzo fajnie dziaÂłajÂą odpromienniki geopatyczne w formie pÂłytki ze znakiem AtlantĂłw, ja uÂżywam takiego z biaÂłego marmuru i jestem bardzo zadowolony.

Pzdr barneyos   Cool

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #72 : Luty 11, 2011, 21:30:36 »

OdnoÂśnie odpromiennikĂłw, juÂż chyba w tym wÂątku o tym pisaÂłem, Âże znak AtlantĂłw ma tak silne dziaÂłanie, iÂż narysowany na kartce papieru rĂłwnieÂż ma takie wÂłaÂściwoÂści.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 09, 2011, 20:11:56 »

S³ów kilka o energiach, jakie wspó³dzia³aj¹ min. z pierœcieniem atlantów:

"...
Wielka Piramida sÂłuÂżyÂła teÂż jako rodzaj radiolatarni, poniewaÂż wysyÂłaÂła silnÂą wiÂązkĂŞ

promieniowania w zakresie zieleni. Dziêki temu wêdrowcy zarówno na morzu jak i na pustyni, mogli np. za pomoc¹ wahad³a zlokalizowaÌ kierunek, z którego nap³ywa promieniowanie od Piramidy. Promieniowanie Wielkiej Piramidy by³o, wiêc znakomitym punktem odniesienia w nawigacji. W staro¿ytnym Egipcie potrafiono te¿ prawdopodobnie przekszta³caÌ i wzmacniaÌ fale wysy³ane przez Piramidê. Wykorzystano do tego rezonans kszta³tu ró¿nego rodzaju ornamentów i amuletów. Znakomitym rezonatorem uzdrawiaj¹cych wibracji Piramidy jest m.in. krzy¿ ¿ycia Ankh, cylindry S³oùca i Ksiê¿yca, oko Horusa, wahad³o Izis, Kornak, Ozyrys, Pierœcieù Atlantów i inne. ..."

WiĂŞcej tu:

http://tvĂą24.pl/nieumierajizyjwiecznie.html

Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: