Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:00:37

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: pier¶cieñ atlantów  (Przeczytany 45003 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Marzec 15, 2010, 09:02:45 »

Podejrzewam, ¿e test zawsze wypada pozytywnie, czyli: nosiæ.
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2010, 09:02:59 wys³ane przez arteq » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Marzec 15, 2010, 10:35:39 »

Mysle ze kazdy powinien sam zdecydowac czy nosic czy nie. Moim zdaniem duzo zalezy od czlowieka, mysle
ze zanim zalozy pierscien powinien popracowac nad swoja osobowoscia, jesli zdecyduje ze z nim jest
wszystko dobrze, to niech sprobuje z pierscieniem.
              Ja nosze juz 20 lat szklana kuleczke w torebce, to jest moje szczescie. Kiedy mialam moze 4 latka
znalazlam na boku ulicy szklana kolorowa kuleczke, byla taka piekna. W niedlugim czasie zgubilam ja  i nigdy wiecej jej nie znalazlam. Po latach moja coreczka dostala woreczek z kolorowymi szklanymi kuleczkami
(murmelki), wtenczas obudzila sie pamiec z dzieciecych lat. Wybralam sobie jedna i nosze ja zawsze w mojej torebce, to jest moj talizman szczescia.Jednak musze przyznacz ze ta pierwsza pozostala w pamieci jako najpiekniejsza kuleczka.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Marzec 15, 2010, 13:51:49 »

Wyt³umaczcie mi co daje ten pier¶cieñ i w jaki sposób dzia³a. Dlaczego on ma pomagaæ, a np. taka sama ilo¶æ tego samego metalu w nakrêtce za³o¿onej na palec - ju¿ nie. Mo¿e kto¶ "obeznany" wyja¶niæ?
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Marzec 15, 2010, 14:09:13 »

Prawdopodobnie ten wyryty znak ma taki uklad, ale przeciez prawdopodobnie tez ze zdjecia ten znak
dziala. Ja tez nie bardzo to rozumiem. Slyszalam ze na rozne przedmioty mozna nalozyc rozne dzialania sily
ktora moze dobrze lub zle dzialac. W siedemdziesiatych latach moj maz kupil od kolegi z pracy krzyz ze zlota.
Czlowiek ten byl inwalida, mial ciezki wypadek i mial tak polamane nogi, ze mial problemy z chodzeniem.
Potrzebowal tez pieniadze. Moj maz zapytal mnie, czy moze odkupimy ten krzyzyk na szyje, byl mdosc dzy i pokazny. Tak wiec kupilismy go. Po kilku latach , sprezetowalismy ten krzyz naszemu synowi. I zaczelo sie,
on w jednym roku mial 6 wypadkow samochodowych, obojetnie co zaczal, wszystko przynosilo pecha. Bylismy wykonczeni, nasze dziecko w tych wypadkach nigdy nie bylo winne, ostatni wypadek odbyl sie pod domem, gdzie mieszkal. Lezal on w lozku, kiedy uslyszal stukot. Calkiem przypadkowo przeczytalam artykol, wlasnie o roznych ciekawostkach ktore moga przynosic pecha. Wtedy uprzytomnilam sobie z tym krzyzem, ten wlasciciel tez mial wypadek. Zadzwonilam do syna, aby obojetnie gdzie jest, natychmiast przywiozl do
domu ten krzyz  i zeby zapomnial ze go od nas dostal. Problemy sie skonczyly, krzyz sprzedalam. W tym
artykole pisano ze za krzyz trzeba zaplacic pieniedzmi, my zaplacilismy za niego, nasz syn nie.
Mialam jeszcze raz jeden przypadek, bardzo podobny i dzisiaj wiem ze takie zeczy istnieja. Ja osobiscie
nie nosze krzyzy, kiedys chcialam tez miec ten pierscien, dzisiaj moja intuicja mowi mi ze nie powinnam i przy tym zostane.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Marzec 15, 2010, 15:15:51 »

Swoje zdanie mam, czekam na opinie innych.
A "takie rzeczy" istniej±, jak najbardziej, tylko o prawdziwych ¼ród³ach jako¶ niechêtnie siê mówi...
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Marzec 15, 2010, 16:28:16 »

Kiedy¶ podczas medytacji wbi³ mi siê w twarz Krzy¿ Atlantów, górna, owalna czê¶æ spoczê³a na czole, ramiona w k±cikach oczodo³ów, a dwie dolne odnogi, poprzez otwory nosowe na brodzie...
Ten krzy¿ by³ ¯YWY, kiedy o Nim wspominam zawsze go czujê w fizyczny sposób.
Nastêpnie kupi³em u Ciszaka taki sam mosiê¿ny krzy¿, tyle tylko, ¿e o wiele mniejszy. Nosi³em go przez jaki¶ czas, a¿ pewnego dnia "przysz³a" do mnie informacja, ¿e w³a¶ciw± ochronê mam ju¿ dawno zagwarantowan±, a ten mosiê¿ny, nijak siê ma do DUCHOWEGO.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Marzec 15, 2010, 21:31:01 »

Cytat: arteq
Wyt³umaczcie mi co daje ten pier¶cieñ i w jaki sposób dzia³a. Dlaczego on ma pomagaæ, a np. taka sama ilo¶æ tego samego metalu w nakrêtce za³o¿onej na palec - ju¿ nie. Mo¿e kto¶ "obeznany" wyja¶niæ?

Nie jestem obeznany w tym temacie, ale z mych szcz±tkowych informacji wynika (przynajmniej dla mnie), ¿e nie chodzi tu o metale a o sam wzór:

Promieniowanie kszta³tu.
Swego czasu czyta³em artyku³ (chyba w "Nieznanym ¦wiecie", w którym opisywano przykr± sytuacjê dotycz±c± pewnej posesji, dzia³ki (z zabudowaniami). Dzia³y siê tam o tyle dziwne rzeczy, ¿e nikt nie móg³ na niej przebywaæ, bo natychmiast zaczyna³y dziaæ siê jakie¶ dziwne rzeczy, g³ównie o charakterze zdrowotnym. D³ugo nie mogli ustaliæ co jest grane i oczywi¶cie przykleili ³atkê, ¿e to miejsce jest siedliskiem szatana/demonów. Po jakim¶ czasie w³a¶ciciele - zapewne w akcie desperacji, bo nie skutkowa³y ni wody ¶wiêcone, ni modlitwy, ni nic czym dysponuj± duchowni - zwrócili siê do ezoteryka. Po kilku badaniach wahade³kiem i ró¿d¿k± uda³o im siê zlokalizowaæ miejsce emanacji tego "z³a"  Mrugniêcie U¶miech, i je¶li mnie pamiêæ nie myli to przed bram± owej posesji na do¶æ znacznej g³êboko¶ci by³a zakopana "dziwna" figurka. Po dok³adniejszym jej zbadaniu ustalono, ze emanowa³a bardzo silne i zarazem negatywne energie. Oczywi¶cie nie powróci³a ju¿ na swe wcze¶niejsze miejsce "stra¿y" a samo to miejsce zosta³o oczyszczone. Od momentu jej usuniêcia i oczyszczenia owa posesja przesta³a drêczyæ ludzi.
Z artyku³u tego wynika³o, ¿e kszta³t ma znaczenie, a je¶li jeszcze do³o¿yæ do niego nie do koñca mi³o¶ci± kierowane intencje, to potrafi narobiæ ba³aganu.

Jak we wszystkim, tak i w tym kontek¶cie s± ró¿ne kszta³ty i ró¿ne ich oddzia³ywanie.
Znak "atlantów" równie¿ nale¿y do symboli, których kszta³t ma du¿e oddzia³ywanie, jednak w przeciwieñstwie do wspomnianej historii, to oddzia³ywanie jest pozytywne.

Ów wzór mo¿e byæ umieszczony na czymkolwiek. Na pier¶cieniach, wisiorach, budynkach, zwyk³ych kartkach papieru. Na ka¿dym z tych no¶ników bêdzie mia³ identyczne oddzia³ywanie.
Natomiast ka¿dy, kto nosi siê z zamiarem u¿ycia tego znaku, powinien siê zastanowiæ czy dany metal, minera³, na którym umieszczono ten symbol, jest dla niego odpowiedni. Ka¿dy z nas ró¿nie reaguje na ró¿ne metale (równie¿ srebro i z³oto) i minera³y. Te reakcje maj± te¿ du¿y wp³yw na oddzia³ywanie tego znaku.
Ale to ju¿ inna sprawa.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Marzec 15, 2010, 22:03:11 »

Promieniowanie kszta³tu - czy w takim razie kto¶ móg³by wyja¶niæ wiêcej w tym temacie? Gdyby przyj±æ tak± definicjê to czy ka¿dy kszta³t promieniuje? Czy ka¿dy równo? Jak to jest, ¿e sam kszta³t jako taki mo¿e promieniowaæ? Jak to jest - i czy jest jak sugeruje Darek - ¿e materia³ mo¿e wzmacniaæ b±d¼ os³abiaæ promieniowanie kszta³tu? W takim razie - skoro to sam kszta³t/figura - ma promieniowaæ to czy "ta¶mowo" klepane pier¶cienie atlantów [technologia zapewnia niesamowite dok³adno¶ci wymiarów] bêdzie tak samo dzia³a³?
Jest na forum tyle osób które uwa¿aj± siê za zorientowanych... czy mog± wyja¶niæ/odpowiedzieæ na moje zapytania?
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #58 : Marzec 15, 2010, 22:19:01 »

Promieniowanie kszta³tu - czy w takim razie kto¶ móg³by wyja¶niæ wiêcej w tym temacie?

Ja ci nie wyja¶niê, ale pode¶lê ci link. Nie doczyta³am do koñca Mrugniêcie ale jest na temat (promieniowanie kszta³tów, pier¶cieñ atlantów).

http://www.gwiazdy.com.pl/38_98/2.htm
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2010, 22:20:49 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #59 : Marzec 22, 2010, 13:24:22 »

Ca³o¶æ rozwa¿añ o wahade³kach przenios³em tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4908.msg56752#msg56752

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #60 : Luty 04, 2011, 10:43:45 »

Czy kto¶ z forumowiczów wie jak spolaryzowaæ pier¶cieñ atlantów?
Z góry dziêkujê za podpowied¼. Du¿y u¶miech

Hutier
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Luty 04, 2011, 11:27:06 »

Ja również proszę o odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2011, 11:32:11 wys³ane przez Hutier » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #62 : Luty 04, 2011, 14:53:53 »

Witam wszystkich,
na temat pierscienia  cos z forum salon24
Jak czytelnik zauwa¿y ów pier¶cieñ sk³ada siê z nie zamkniêtego nie pe³nego ko³a na koñcach zakoñczonych ³ukowymi zakoñczeniami obu ramion licz±c od hipotetycznej osi pier¶cienia w prawo i lewo.

Na zewnêtrznej stronie pier¶cienia widzimy, trzy d³ugie prostok±tne wystêpy, 6 mniejszych prostok±tów, po 3 po obu stronach osi i dwa trójk±ty odwrócone ostrzem ku do³owi czyli ³ukowatym zakoñczeniom ramion pier¶cienia.

Dla wszystkich jest to pier¶cieñ lepiej lub gorzej wykonany i nic wiêcej w nim nie widz±:

Dla mnie to szczególnego rodzaju samo drgaj±ca, samo wzbudna antena szczególnego rodzaju.

Z zakresu antenowego powinno nas interesowaæ zasady dzia³ania anten typu: Synfazowa, Przeciwfazowa, Yagi, Logarytmiczna Ferrytowa i przede wszystkim antena ta najwa¿niejsza z anten - RAMOWA.

Cewka anteny ramowej jest prawie p³aska (kilkana¶cie lub kilkadziesi±t zwojów), a jej wymiary poprzeczne równie¿ s± znacznie mniejsze od d³ugo¶ci fali, chocia¿ w porównaniu z cewk± anteny ferrytowej ok. 50÷80 razy wiêksze. Kierunek najsilniejszego promieniowania anten ramowych, podobnie jak anten ferrytowych, le¿y w p³aszczy¼nie uzwojenia cewki. Zysk anteny ramowej mo¿na ³atwo zwiêkszyæ przez zwiêkszenie liczby zwojów. (m w tym przypadku pier¶cienia to owe 6 ma³ych prostok±cików, których grubo¶æ i pole powierzchni odpowiada zakresowi poch³anianej czêstotliwo¶ci.)

* Mikrofale to rodzaj promieniowania elektromagnetycznego o d³ugo¶ci fali pomiêdzy podczerwieni± a falami ultrakrótkimi, zaliczane s± do grupy fal radiowych. W ró¿nych opracowaniach spotyka siê ró¿ne zakresy promieniowania uznawanego za promieniowanie mikrofalowe np: 1 mm (czêstotliwo¶æ 300 GHz) do 30 cm (1 GHz), czêstotliwo¶æ = 3·109 – 3·1012 Hz, a d³ugo¶ci λ = 10−4 – 0,1 m. W elektronice stosowanie sygna³ów o czêstotliwo¶ciach mikrofalowych oznacza, ¿e rozmiary urz±dzenia (w najprostszym przypadku falowodu) s± zbli¿one do d³ugo¶ci fali przenoszonego sygna³u i opis obwodu przy pomocy elementów o sta³ych skupionych nie jest wystarczaj±co dok³adny.

1).  Promieniowanie mikrofalowe mo¿e byæ poch³aniane przez materiê na dwa znane i odmienne  sposoby. Pierwszym z nich jest tak zwanapolaryzacja dipolowa.

Je¶li w materiale s± cz±steczki chemiczne bêd±ce dipolami, to w wyniku dzia³ania pola elektrycznego fali elektromagnetycznej staraj± siê ustawiæ zgodnie z kierunkiem i zwrotem tego pola.

Wektor pola elektrycznego zmienia zwrot co pó³ okresu fali promieniowania.

Dipole zmieniaj± wiêc równie¿ swoje ustawienie, pod±¿aj±c za przemieszczaj±cym siê polem. Podczas obrotów uderzaj± w s±siaduj±ce z nimi cz±steczki, przekazuj±c im nabyt± od promieniowania energiê. Te przekazuj± j± kolejnym i w ten sposób ciep³o rozprzestrzenia siê w materiale.

Mechanizm polaryzacji dipolowej, odpowiada za ogrzewanie jednak tylko substancje, których cz±steczki s± dipolami, takie jak woda, metanol, DMF, octan etylu, chloroform, chlorek metylenu, kwas octowy.

Substancje takie jak heksan, benzen, eter dietylowy czy czterochlorek wêgla nie ogrzewaj± siê pod wp³ywem promieniowania mikrofalowego.

Mnie interesowa³ zakres oczywi¶cie przejmowania struktur energetycznych przez wodê.

2).  Drugi mechanizm poch³aniania promieniowania mikrofalowego opiera siê na przewodnictwie jonowym.

Gdy w materiale znajduj± siê jony, zaczynaj± one przemieszczaæ siê zgodnie z kierunkiem pola elektrycznego: dodatnie w jedn±, a ujemne w przeciwn± stronê. Zderzaj±c siê przy tym z innymi cz±steczkami, powoduj± rozprzestrzenianie siê energii cieplnej w materiale.

Tak wiêc:

Praktycznie wszyscy patrz±c na ten pier¶cieñ zwany Atlantów widz± w nim niby zwyczajny pier¶cieñ.

Ja za¶ patrz±c na taki pier¶cieñ i jego budowê widzê ANTENÊ, mikrofalow± o niepe³nym reflektorze któr± z czêstotliwo¶æ jako rodzaj i odmianê anteny rogowej jednego zwoju odpowiadaj± wypustce reliefu na obrze¿u ugiêtego lustra wewnêtrznego pier¶cienia.
Trzy d³ugie prostok±ty stanowi± podstawê mikrofalow± , zdudnione 6 mniejszymi czêstotliwo¶ciami przekazuj± jako falowody a w zasadzie ich skróty elektromagnetyczne napiêcie zmienno falowe, pojemno¶ciom trójk±tów które na swych szczytach naro¿nych ustalaj± rodzaj napiêcia polaryzacji id±c± do koñca pier¶cienia. Prawa i lewa czê¶æ pier¶cienia s± rozdzielone potencjalnie. Wykazuj±ce inn± polaryzacje. Za¶ wewnêtrzn± stronê pier¶cienia mo¿na w oczywisty sposób traktowaæ jako nie zamkniêt± czasze mikrofalow±, której ognisko promieniowania ustalone jest w osi ko¶æca palca osoby nosz±c± taki pier¶cieñ.

Nie bêdê siê ani wywodzi³ ani rozwodzi³ za wiele . Kto jednak pow±tpiewa w dobroczynn± moc mikrofal, powinien przyk³adem w³o¿yæ do mikrofalówki czê¶æ swego cia³a. I co prawda w miliardy razy przyspieszonym procesie zobaczyæ odczuwaj±c twórczo efekty swej dozgonnej przed inymi m±dro¶ci.

Taki pier¶cieñ jest nie tylko odbiornikiem ale i jednocze¶nie w przeciw fazie nadajnikiem mikrofal które odbiera ko¶ciec, w³ókna miê¶niowe i nerwowe. Doprowadza to do daleko id±cych zaburzeñ i destrukcji pracy organizmu. Depresji, nerwic, i utraty zdrowia.

Ten proces przebiega tak ze kiedy pier¶ceñ siê energetycznie naladuja jako kondesator z otwartym obwodem, kolejny impuls spowoduje jego roz³adowanie poprzez przepe³nienie polaryzacji ok³adzin.

Przede wszystkim zaburza tak zwan± aurê przekszta³caj±c j± w negatywn± sferê otoczenia cz³owieka z pier¶cieniem co w konsekwencji prowadzi do daleki id±cych wypaczeñ w kontaktach miêdzyludzkich. - objawiajacych siê seperacj± takiego osbnika.

Energie do dzia³ania pier¶cieñ mikrofalowy pobiera z otoczenia maszyn i urz±dzeñ elektromagnetycznych, przede wszystkim z cewek i condensatorów promieniuj±cych pola elektromagnetyczne, które przenikaj±c przez czasze pier¶cienia indukuj± mikro³adunki. Te za¶ stanowi±c pod³o¿e polaryzacyjno - napiêciowe struktury pier¶cienia pozawalaj± na indukowanie mikrofalowych zakresów. I cykl siê zamyka i zaczyna od nowa w nieskoñczono¶æ ruchu wahad³owego rêki.

W czasach staodawnych energie z braku pó³ elektromagnetycznych pier¶cieñ pobiera³ z indukcji przecinania siê pola ziemi i ruchu d³oni.

Ka¿dy mo¿e zaprzeczyæ memu wywodowi, poniewa¿ przedstawi³em tylko forpocztê tematu. Za¶ przedstawienie opisu mych prac spostrze¿eñ pomiarów  i osi±gniêæ tu jest wrêcz nie mo¿liwe.

Ocenê prezentacji i wnioski st±d p³yn±ce pozostawiam czytelnikowi.

PS: Info dla tych co jako tako znaj± siê na elektonice a konstrukcjie antenowe nie stanowi± dla nich tabu.

Dla mnie pier¶cieñ Atlantów przedstawia antenê z reflektorem bêd±cym bocznym wycinkiem paraboloidy anyten ofsetowych.Rys.1b, kiedy anteny ofsetowe kszta³towane s± wed³ug Rys.1a.
pozdrawiam
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Luty 04, 2011, 17:14:53 »

Warto by zapytaæ tego go¶cia: co w takim razie z wisiorem atlantów?
¯e sam pier¶cieñ mo¿e nosiæ w sobie znamiona anteny, dipolu, zgodzê siê, jednak o wisiorku tego ju¿ chyba nie powie.
No i jeszcze jedno, co je¶li kto¶ zafunduj sobie pe³ny pier¶cieñ?
Moim zdaniem ta przerwa w obwodzie pier¶cienia ma bardziej praktyczne i zarazem prozaiczne zastosowanie, a mianowicie, ¿e w grê wchodzi ³atwo¶æ dostosowania do ró¿nych paluchów. Du¿y u¶miech Mrugniêcie
Osobi¶cie jestem zwolennikiem wisiorów, choæ w rzeczywisto¶ci nie noszê nic z takich ozdóbek.
Za¶ sam symbol jest lunarny.

acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #64 : Luty 04, 2011, 17:47:28 »

wedlug niego,cala masa "rekwizytow" starozytnych kultur, nosila takie znamiona. To urzadzenia do telekomunikacji, od krotkiego zasiegu az do astronomicznego. Wiele z nich to anteny nastrojone
na specyficzne dlugosci fali sluzace porozumiewaniu sie, ale sa i takie, ktore maja za zadanie stymulowac organizm czlowieka na poziomie molekularnym. Niestety wiecej informacji nie ma.

Hutier
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Luty 04, 2011, 20:54:45 »

Ja mam na swoim pier¶cieniu takie M czy to oznacza biegun czy jak?
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #66 : Luty 04, 2011, 23:01:31 »

Warto by zapytaæ tego go¶cia: co w takim razie z wisiorem atlantów?

Darek ,wisior atlantów to rozci±gniêty -roz³o¿ony pier¶cieñ,zauwa¿ ¿e jego dwa koñce nie stykaj± siê ze sob± tak jak w pier¶cieniu Chichot
Pier¶cieñ ,musi mieæ przerwê na przep³yw energii.Osobi¶cie nie noszê pier¶cienia ze wzglêdu na pracê jak± wykonujê,ale mam wisior.Mam go ca³y czas przy sobie ale noszê w torebce. Dowiedzia³am siê ¿e jak mam go nosiæ na szyi to najlepiej na rzemieniu lub grubej nici .Je¶li zdecydujê siê na srebrny ³añcuszek to trzeba oddzieliæ jedno oczko sznurkiem lub nitk± ,tak ¿eby nie by³o ci±g³o¶ci metalu.Nie wiem jakie to ma znaczenie,pewnie takie jak w pier¶cieniu.Wiem to od osoby która nosi  pier¶cieñ i wisior ,ale nie wiem na ile te informacje s± prawdziwe.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #67 : Luty 07, 2011, 10:05:32 »

Elo !!!

Czy każdy kształt promieniuje ? - Tak, każdy, dosłownie, popatrzcie na poczciwe koło chociażby. (Z+ - zieleń dodatnia, V-zieleń ujemna, Ind-ygo, pCze- podczerwony, uFio- ultrafiolet, reszta wiadomo, Z+ w stronę magnetycznej Północy)

Źródło: Radiestezja dla każdego, Mirosław Winczewski, Studio Astropsychologii, 2004
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2011, 10:06:58 wys³ane przez barneyos » Zapisane

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #68 : Luty 07, 2011, 22:09:45 »

A mo¿e dasz radê wy³owiæ sposób i rodzaj promieniowania znaku Atlantów?

barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #69 : Luty 11, 2011, 13:01:35 »

Elo !!!

Nie znalazłem w moich pozycjach takiego rysunku. Póki co przedstawiam opis pierścienia i jego działania

Pierścień Atlantów: został znaleziony w jednym z grobów egipskich w Dolinie Królów przez markiza d'Agrain w roku 1860. Pierścień ten odziedziczył Andre de Belizal. Pierścień był wykonany z piaskowca. Co ciekawe, nie mieści się on w tradycji egipskiej. Pierścień ten posiada charakterystyczny rysunek, który zamieszczam poniżej. (...) Według de Belizala mógł być używany przez posiadacza, jako ochrona przed szkodliwym wpływem noszenia ciężarów na plecach. Jest to ogniwo o wielkiej sile. Ta kompozycja kształtu może być używana jako likwidator drgań fal szkodliwych. Prawdopodobnie stanowił sekret Atlantów i stąd jego nazwa. Belizal opisał ten pierścień w sposób następujący: Właściwości tego pierścienia są nadzwyczajne. Powiem tylko, że skuteczność jego działania objawia się z druzgoczącą rzeczywistością w trzech dziedzinach: w dziedzinie ochrony, uzdrawiania i intuicji. Pierścień chroni przed niebezpieczeństwami i uodparnia na wpływy i uroki wszelkiego typu (czy są one spowodowane przyczynami geofizycznymi, zakłóceniami atmosfery wibracyjnej, czy nawet klątwą, czarami, urokiem, magiczną agresją). Na przykład - i nie jest to wcale najbardziej dziwny aspekt tej tajemnicy ten, kto nosi na palcu ten pierścień, nie może być ofiarą wypadku samochodowego, chyba, że kierowałaby nim chęć popełnienia samobójstwa. Drugą właściwością pierścienia jest zdolność uzdrawiania. Nie chodzi oczywiście o uzdrawianie zaburzeń czy ran czysto organicznych, ale przywracanie pewnych funkcji, które uległy zaburzeniom, jak również o zlikwidowanie bólu, który jest ich konsekwencją. Aby zwiększyć skuteczność pierścienia, warto znać symboliczne połączenia między każdym palcem i odpowiadającym mu organem lub funkcją. Na przykład: palec serdeczny dotyczy układu moczowo-płciowego, na ten palec należy włożyć pierścień, jeśli cierpi organ należący do tego układu. Trzecia właściwość pierścienia jest jeszcze bardziej tajemnicza: pierścień pozwala osobie będącej w jego posiadaniu na niezbadane kontakty z rzeczywistością odnośnie której, jak do tej pory, jedynie zjawiska metafizyczne dostarczały nam nielicznych informacji. Osoba nosząca pierścień staje się wrażliwa na pewne przesłania, których nigdy nie mogłaby odczuć w inny sposób - co zresztą trudno jest pogodzić z nietykalnością, jaką pierścień ten zapewnia wobec wszystkich zewnętrznych wpływów. Doświadczenia w tej dziedzinie trwają i z pewnością czeka nas niejedna jeszcze niespodzianka. Co do mnie, to myślę, że wielki kapłan Jua używał swego pierścienia, jako dość osobliwego bezprzewodowego telefonu, by porozumiewać się z pozostałymi członkami tego samego wtajemniczenia. Kapłani faraonów, z pewnością spadkobiercy mitycznych sekretów Atlantów, znali niesłychanie tajemne metody, jakie awangardowa nauka nowoczesna zaczyna dzisiaj dopiero na nowo odkrywać za pomocą innych sposobów. W każdym bądź razie, skuteczność jego nie pochodzi, ani z materiału, z którego został wykonany, ani z jakiegokolwiek "ładunku" magnetycznego czy psychicznego, religijnego czy magicznego; nie jest on, ani uosobioną pięcioramienną gwiazdą, ani namagnesowanym talizmanem, ani poświęconym medalionem ani fetyszem. Nie ma on nic wspólnego z mniej lub bardziej obiecującymi "wynalazkami", z amuletami wymyślonymi przez ludowe zabobony lub ezoteryzm snobów. Pierścień ten jest miejscem i formułą (czego bezskutecznie poszukiwał Artur Rimbaud) jednego z najbardziej zadziwiających cudów fizyki mikrowibracji: cudem, którego fale kształtu są niewidzialnymi agentami (Moral P. De Belizae A., "Fizyka mikro drgań i siły niewidzialne", Paryż 1978.]. W dzisiejszych czasach używa się go w celach magicznych. Założony na poszczególne palce działa na organy wewnętrzne, które posiadają tam swoje połączenia z punktami akupunkturowymi. Pierścień ten udrażnia, bądź uruchamia nieczynne meridiany. Sam znak pierścienia może też być zastosowany, jako pewnego rodzaju tarcza ochronna. Uwaga: Coraz częściej pojawiają się w prasie doniesienia, że traktowanie tego pierścienia, jak biżuterii i stałe jego noszenie może być szkodliwe. Badania pierścienia przeprowadzono niedawno w Niemczech w Instytucie w Stuttgarcie, Life-Test-Institut w Emmendingen oraz w Instytucie Edelmannna w Samerberg-Grainbach. Do badań został użyty pierścień ze srebra. Zrobiono też zdjęcie kirlianowskie, które ujawniło otoczkę energetyczną wokół pierścienia. Otoczka taka nie występowała, gdy na pierścieniu nie było znaku Atlantów. Pomiary przeprowadzano przed i po 15 minutach oddziaływania na człowieka. Co się okazało? Przewodność punktów akupunkturowych poszczególnych meridianów u badanego człowieka wzrosła aż o 80%. Przewodność ta była nie zależna od miejsca noszenia pierścienia. Nie stwierdzono też żadnych skutków ubocznych przy długotrwałym noszeniu tego pierścienia. Skutki uboczne mogą wystąpić jedynie u osób szczególnie wrażliwych i dla tych osób proponuje się noszenie tego pierścienia w sposób kontrolowany. Prawdopodobnie najbezpieczniejsze jest noszenie pierścienia przez 8 do 12 godzin dziennie. Najlepiej jednak samemu określić czas noszenia i przerwy przy pomocy wahadła. Pozostałe jeszcze do rozwiązania problem, w jakim celu chce się go nosić. Czy chce się pomóc sobie w jakiejś chorobie, czy może dla celów magicznych, względnie ochronnych? Można też go nosić, aby rozwinąć u siebie zdolności parapsychiczne, .. zwłaszcza jasnowidzenie . . Każdy pierścień posiada magnetyczną polaryzację, dlatego też po wewnętrznej jego stronie powinien mieć wygrawerowany znak +. Oznacza to, że z tej strony pierścienia jest dodatnia polaryzacja magnetyczna. Należy go nakładać dodatnią stroną do nasady palca, tak, aby znak + znajdował się na górze pierścienia.

Źródło: Radiestezja dla każdego, Mirosław Winczewski, Studio Astropsychologii, 2004

PS. A tutaj jest jak rozpoznać polaryzację pierścienia: http://www.pierscienatlantow.pl/pierscien-atlantow-zastosowanie.html
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2011, 15:12:53 wys³ane przez barneyos » Zapisane

Pzdr barneyos   Cool

\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #70 : Luty 11, 2011, 20:07:59 »

Cytat: barneyos
Nie znalaz³em w moich pozycjach takiego rysunku.

Byæ mo¿e to ten:

z tej strony:

http://allegro.pl/sklep/3216330_jubileo_bizuteria_damska_i_meska?shop_id=3216330&page_id=2&p=0

barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #71 : Luty 11, 2011, 20:39:09 »

Elo !!

A tak, tak, zdjêcia pier¶cieni mam (s± ¿eñskie i mêskie) i je przedstawiê, na razie nie znalaz³em ¿adnego rysunku przedstawiaj±cego promieniowanie pier¶cienia i jego kierunki. Ale mam zdjêcia kirlianowskie pier¶cienia, muszê wskanowaæ to je zapodam.

Kamienny, w zasadzie jest niedostêpny - szuka³em, rozmawia³em nawet z osob±, która nosi³a i mówi³a, ¿e jest bardzo kruchy i s± odpryski, a odpry¶niêty kszta³t nie dzia³a.
Dostêpne na rynku obecnie s± miedziane, srebrne, oraz z ¿ó³tego i bia³ego z³ota.

Oprócz pier¶cieni i wisiorów bardzo fajnie dzia³aj± odpromienniki geopatyczne w formie p³ytki ze znakiem Atlantów, ja u¿ywam takiego z bia³ego marmuru i jestem bardzo zadowolony.

Pzdr barneyos   Cool

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #72 : Luty 11, 2011, 21:30:36 »

Odno¶nie odpromienników, ju¿ chyba w tym w±tku o tym pisa³em, ¿e znak Atlantów ma tak silne dzia³anie, i¿ narysowany na kartce papieru równie¿ ma takie w³a¶ciwo¶ci.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 09, 2011, 20:11:56 »

S³ów kilka o energiach, jakie wspó³dzia³aj± min. z pier¶cieniem atlantów:

"...
Wielka Piramida s³u¿y³a te¿ jako rodzaj radiolatarni, poniewa¿ wysy³a³a siln± wi±zkê

promieniowania w zakresie zieleni. Dziêki temu wêdrowcy zarówno na morzu jak i na pustyni, mogli np. za pomoc± wahad³a zlokalizowaæ kierunek, z którego nap³ywa promieniowanie od Piramidy. Promieniowanie Wielkiej Piramidy by³o, wiêc znakomitym punktem odniesienia w nawigacji. W staro¿ytnym Egipcie potrafiono te¿ prawdopodobnie przekszta³caæ i wzmacniaæ fale wysy³ane przez Piramidê. Wykorzystano do tego rezonans kszta³tu ró¿nego rodzaju ornamentów i amuletów. Znakomitym rezonatorem uzdrawiaj±cych wibracji Piramidy jest m.in. krzy¿ ¿ycia Ankh, cylindry S³oñca i Ksiê¿yca, oko Horusa, wahad³o Izis, Kornak, Ozyrys, Pier¶cieñ Atlantów i inne. ..."

Wiêcej tu:

http://tvñ24.pl/nieumierajizyjwiecznie.html

Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: