Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:47:39

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co zostanie ci w pamieci z roku 2009  (Przeczytany 8087 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Rafaela
Go¶æ
« : Styczeñ 09, 2010, 01:18:34 »

Napewno kazdy z nas przezyl cos szczegolnego w ubieglym roku. Czy jest cos co szczegolnie zostanie w
naszej pamieci?

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 09, 2010, 13:29:28 »

O tak, tym czym¶ szczególnym jest dotkniêcie i dalsze dotykanie szczególnego cz³owieka (mê¿czyzny). Choæ na odleg³o¶æ, jednak nie mniej cenne … bo zachodzi to wszystko na p³aszczy¼nie duchowej …
Zawsze uwa¿a³am, ¿e dopiero prawdziwy i szczery kontakt z drugim cz³owiekiem niesie w sobie najwiêkszy potencja³ do zmian, daje mo¿liwo¶ci zobaczenia w drugim siebie oraz korygowania swoich energii. Poprzez kontakt energie wzmacniaj± siê i staj± siê bardziej czytelne a tym samym bardziej podatne i plastyczne na przeobra¿enia.
Porozumienie duchowe, mentalne i sfera uczuciowa z tym zwi±zana to przecudny obraz, wci±¿ malowany …
Dziêkujê Ci (…) za te wspania³e prze¿ycia …  U¶miech

Rafaelo, przykro mi, ¿e nie mogê bardziej szczegó³owo, ale to zrozumia³e, tym bardziej, ¿e t± piêkn± osob± jest jeden z naszych forumowiczów …

Pozdrawiam serdecznie i ¿yczê wspania³ych prze¿yæ zwi±zanych z bli¼nimi.  U¶miech
ptak
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 09, 2010, 14:06:59 »

Ptaku, nie pozostaje nic tylko pogratulowaæ tobie i mê¿czy¼nie, o którym mówiæ. I ¿eby¶cie "dotykali siê" ca³y dziesi±ty rok Chichot
Mnie w pamiêci zostan± ludzie, którzy w 2009 odeszli na zawsze. Stamt±d siê nie wraca, dlatego wa¿ne jest, ¿eby zostali choocia¿ w naszych wspomnieniach.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 09, 2010, 14:31:57 »

U mnie na pewno bêdzie to telefon od kole¿anki, która to da³a mi go abym zadzwoni³, sms-owa³ do Jej kole¿anki.
Fina³ tego jest taki ,¿e od kwietnia wci±¿ jeste¶my razem i jest nam z sob± dobrze.
Jeste¶my podobnymi duszami ceni±cymi sobie szczero¶æ i oddanie siebie nawzajem. Gardz±cymi "zdrad±".

Nasza duchowa i fizyczna relacja jest wyj±tkowa, z czego jestem w 100%tach szczê¶liwy. U¶miech
Dzi¶ wybieramy siê na "Ciacho". Du¿y u¶miech
Lubimy chodziæ do kina.U¶miech
Dlatego 2009 r , bêdzie dla mnie nowym "¿yciem" dla bliskiej memu sercu osoby.
Na której nie ukrywam, bardzo mi zale¿y.
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2010, 14:33:36 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 09, 2010, 14:39:42 »

Ja zalozylam ten temat, ale nie napisalam moich przezyc.
Musialam sie tez rozstac z dwiema osobami z rodziny. Szczegolnie nagla smierc mojego przyrodniego brata
pozostawila ogromny smutek. Jednak tez mozliwosc zobaczenia, zdania  sobie sprawy z celu zycia.
Sa tez pozytywne przezycia zzyskalam kilku przyjaciol, odnowilam stare znajomosci, ktore bardzo sympatycznie
kwitna.  Ogulnie moje osobiste zycie idzie nalezyta droga, nie za szybko, ale pewnie. Pozdrawiam Rafaela.
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 09, 2010, 14:44:43 »

Zycie bardzo mnie do¶wiadczy³o,ale zawsze wierzy³am w to,¿e mój los siê odmieni a przeznaczenie wska¿e mi now± drogê ¿ycia.I tak siê sta³o w 2009 roku.Nawet nie marzy³abym o takiej odmianie i to zdecydowanie na lepsze,a nawet na bardzo dobre.Jestem potrzebna innym ludziom,a przede wszystkim doceniana,i to jest najwa¿niejsze.Wierzê,¿e bêdzie to trwaæ i siê nie skoñczy.Dziêkujê losowi za wskazanie mi mojej nowej drogi ¿ycia.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #6 : Styczeñ 09, 2010, 22:07:26 »

Dziêkujê staremu 2009 roku za to ¿e mog³am zobaczyæ Pary¿ i wie¿ê Eifla ,¿e dotknê³am oceanu w San Sebastian,za to ¿e w ¶rodku zimy ( luty) mog³am podziwiaæ sk±pan± w s³oñcu Lizbonê i za to ¿e przez przypadek trafi³am do Fatimy.Nawet w naj¶mielszych snach nie marzy³am o tym. Resztê chcia³abym zapomnieæ bo to by³a pora¿ka.
Acha ! dziêkujê ¿e wytrwa³am i przetrwa³am wszystkie pora¿ki 2009 roku i wierzê ¿e 2010  bedzie The beast !!! Chichot

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Andtrax Skyaler
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 09, 2010, 22:51:22 »

2009 rok jak ka¿dy inny jak poprzedni i nastêpny ;P
no dobra nie jak ka¿dy inny
2008 ma na koñcu 8 a 2009 ma na koñcu 9 tym siê chyba ró¿ni± U¶miech
hm a co tam by³o w 2009 hmm wróci³em do kraju po kilku latach ale w sumie nie wiem czy to sukces czy pora¿ka U¶miech
muszin
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 10, 2010, 13:10:01 »

No dla mnie 2009 to te¿ pocz±tek nowej drogi U¶miech straci³em przyjaciela ... trochê bola³o, ale lepiej doznaæ zdrady mniej wiêcej na pocz±tku znajomo¶ci ni¿ po kilkunastu latach U¶miech pozna³em moj± ¿yciow± po³ówke i to bêdzie na pewno wielkim plusem U¶miech i pozwala mi zsumowaæ tamten rok z ocen± pozytywn± i z niecierpliwo¶ci± czekaæ na nowy U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 10, 2010, 14:28:30 »

Poniewa¿ w±tek jest na Forum PCh,
to napisze co mi zosta³o w pamieci w powi±zaniu z dzia³alno¶ci± tego¿ forum.

Mo¿e tak:To czym zamiar mia³em siê pocz±tkowo podzieliæ na tym forum,
(co by³o moim zamys³em, gdy siê tu rejestrowa³em) zosta³o zrealizowane w znikomym procencie.

..by³y to 2 g³ówne kwestie:
-- Jedna doczy Mechaniki Kuli ..i jak to siê przek³ada na Nauralne Struktury CzasOprzestrzenne, Synergiê i Harmoniê (..a tak¿e ich przeciwieñstwa, jako manifestacje na zewnetrznych obrzerzach tej jako¶ci)
Ta sprawa ugrzêz³a na etapie pojêc bazowych i chyba nie by³ to w³asciwy target Mrugniêcie

-- Druga dotyczy Samorealizacj w ramach rezonansu z wspomnian± wcze¶niej Mechanik± Naturalnych Struktur CzasOprzestrzeni, któr± wyra¿a modelowa "Ma Tematyka Kuli". A wi±¿e siê to z ofert± gotowych ju¿ oraz rozwijanych narzêdzi.

Obie te kwestie znajduj± syntetyczne zastosowanie w praktycznej
Dynamice Kregu, jako manifestacji ¿ycia.
--co jest jakby finalnym ujeciem uprzednich tematów.

Dlaczego w tak znikomym?
Bo wychodz±c do ludzi z tymi kwestiami - jednocze¶nie praktycznie je stosujê,
st±d, by nie z³amaæ regu³, które z istoty tych kwestii wynikaj±.. pewne pierwotne zamiary okazaæ siê mog± awykonalne w niektórych ¶rodowiskach.. i jest to jak najbardziej uzasadnione i Naturalne... i to Wspaniale, ze tak jest Chichot

Otó¿ okaza³o siê ¿e klimat FPCh tak silnie tkwi w przesz³o¶ci, w jakich¶ chorych programach,
historia tak  wi±¿e oczy uszy i smak, ¿e cokolwiek sie nie poda - to zostanie sprowadzone do pewnego okreslonego "jêzyka pojêc", co jednoczesnie stanowi wypaczenie znaczeñ.
Wiêc stopniowo zacz±³em siê wycofywaæ z wstêpnego zamierzenia. Na rzecz nieco tao-istycznego dryfu;
Zw³aszcza po obserwacjach, jak przetwarzana jest konkretna wiedza czy informacja i jakie sa tendencje interpretacyjne.
Je¶li manifestuje siê INTENCJA zaanektowania mojej oferty do jakich¶ gnu¶nych egregorów, projektów czy mechanizmów.. to momentalnie wype³niam siark± barany i owce dla smoka. Wodê wypija ju¿ pod moj± nieobecno¶æ czytaj±c moje "pozdrowienia" z Plutona.

Sam fakt, ¿e w wiêkszej mierze zrealizowa³y siê zagadnienia zwi±zane z pobocznym raczej suBtematem --LanguageONE ¶wiadczy o tym, ¿e nie by³o przestrzeni po prostu na ewolucjê zamierzeñ g³ównych.

Byæ mo¿e trzeba wpierw zbudowaæ swiadomo¶æ, jak bardzo zrozumienie tych kwesti jest kluczowe dla jako¶ci przebiegu wielu procesów, zarówno indywidualnych jak i spo³ecznych.
Ale tu okoniem stanêli Ci, którym obecno¶c tej wiedzy na poziomie spo³ecznym przyczyni³aby sie do z³agodzenia pewnych procesów. I tak siê ko³o zamkne³o. Bo ja wyczerpa³em ju¿ soj± dobr± wolê harytatywnego udzielania siê przy na¶wietleniu tej sprawy.

Efektem tego prawomocna sta³a siê jako¶c globalnie mniej harmonijna ni¿ potencjalnie mo¿liwa.
I nie ma tiu co narzekaæ na okoliczno¶ci, bo okoliczno¶ci sa na konkretne zamówienie.

Moim zdaniem z tego punktu widzenia (spo³ecznych korzy¶ci) by³ to rok "stracony".
Ale to tez tylko i wy³±cznie z tego punktu widzenia, gdy¿ generalnie DOSKONALE funkcjonuje Compensacja CzasOprzestrzeni. Wiec z innych punktów widzenia.. wygl±da to bardzo optymistycznie.

Zyskuj± tylko jednosteki ..w drodze rozwoju indywidualnego. Ja równie¿.
Byc mo¿e zadzia³a³o to tak, ze kto ma ma³o - jest mu odebrane, a kto ma du¿o - ma jeszcze wiêcej.
Chichot

W pamiêci z pewno¶ci± zaostanie mi odkrycie,
które jest dla mnie Najwiêkszym chyba odkryciem
magicznym ca³ego mojego ¿ycia. Wci±¿ siê z nim oswajam i przes±cza siê ono do mojej ¶wiadomo¶ci
konsekwentnie choæ stopniowo. To chyba najbardziej NIESSAMOWITA sprawa jak chodzi o 2009 dla mnie.
Ale co z tego - jak niewiele moge o tym napisaæ. A nawet nie mam ochoty.

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 10, 2010, 15:11:21 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 10, 2010, 15:46:32 »

Witaj PHIRIOORI,
No to wielka szkoda, ¿e nie zaistnia³o to, co mog³o przyczyniæ siê do poprawy naszej rzeczywisto¶ci.
Byæ mo¿e wyprzedzi³e¶ epokê, nie wyl±dowa³e¶ we w³a¶ciwej czasoprzestrzeni?
Wa¿ne jednak, ¿e próbowa³e¶ … no i nie powiedziane, ¿e podwaliny pod now± ¶wiadomo¶æ nie zosta³y po³o¿one. Mamy jeszcze sporo czasu na zaistnienie potencjalnych mo¿liwo¶ci, tych bardziej harmonijnych.   
Niezrozumienie za¶ w g³ównej mierze wynika³o ze specyfiki stosowanego przez Ciebie jêzyka. St±d bra³y siê wypaczenia. No i stare programy równie¿ mia³y wp³yw.
Mniemam jednak, ¿e gdyby uda³o Ci siê prze³o¿yæ wiedzê, któr± chcia³e¶ siê podzieliæ na bardziej czyteln±, tzn, gdyby¶ opisa³ j± prostym i potocznym jêzykiem,  zrealizowa³by¶ w wiêkszej mierze swoje zamierzenia.
No bo np. co tak naprawdê oznacza zdanie cyt. „generalnie DOSKONALE funkcjonuje Compensacja CzasOprzestrzeni”. Jak przek³ada siê to na rzeczywisto¶æ, czym siê to objawia? Widzisz, nie ka¿dy jest wynalazc± i nie ka¿dy zna specyfikê technicznego jêzyka.
Jednak¿e nic straconego, mamy kolejny rok, mo¿na wiele zdzia³aæ … o ile nadal bêdziesz chcia³ … zamiast siark± nape³niaæ owce i barany. Nie lepiej zaj±æ siê lud¼mi, zamiast smokiem?

Wspomina³e¶ wielokrotnie o wa¿nym dla Ciebie odkryciu. Czy jest ono wa¿ne wy³±cznie dla Ciebie, czy niesie w sobie elementy wa¿ne dla ca³ej ludzko¶ci? Je¶li to drugie, to mo¿e warto uchyliæ r±bka tajemnicy?
Ale znów istotna jest tu Twoja intencja …

Pozdrawiam i ¿yczê bardziej owocnego roku dla nas Wszystkich.  U¶miech

PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 10, 2010, 22:20:19 »

Cytat: ptak
Wa¿ne jednak, ¿e próbowa³e¶ … no i nie powiedziane, ¿e podwaliny pod now± ¶wiadomo¶æ nie zosta³y po³o¿one. Mamy jeszcze sporo czasu na zaistnienie potencjalnych mo¿liwo¶ci, tych bardziej harmonijnych.
Pewnie tak.
Zreszt± mnóstwo ludzi pracuje nad elemntami po¶rednimi jakby dostawiajac brakuj±ce ogniwa pojêciowe.
Choæ moim zdaniem trochê w tym niepotrzebnie ugrzê¼li.

Mniemam jednak, ¿e gdyby uda³o Ci siê prze³o¿yæ wiedzê, któr± chcia³e¶ siê podzieliæ na bardziej czyteln±, tzn, gdyby¶ opisa³ j± prostym i potocznym jêzykiem,
Nie s±dzê by taka kwestia by³a realna przeszkod± - najwy¿ej wiarygodna  wymówk±.
Potoczny jezyk operuje potocznymi pojêciami i potocznymi "znaczeniami"
..co w istocie oznacza w sporej mierze potoczne zciemnienie.
No bo np. co tak naprawdê oznacza zdanie cyt. „generalnie DOSKONALE funkcjonuje Compensacja CzasOprzestrzeni”. Jak przek³ada siê to na rzeczywisto¶æ, czym siê to objawia?
Ka¿de s³owo jest tu po polsku.
Gdyby potoczna ¶wiadomosæ (a raczej nieswiadomo¶c) zna³a mechanikê o której wspominam.. moje wzmianki by³yby bezcelowe. Po co mówic o tym, co jest oczywiste?
Naprawdê nie rozumiem dlaczego jezyk nazywasz technicznym.
No nie chce mi siê wierzyc ¿e jak kto¶ wspomina o technologiach czy raczej mechanizmach - to automatycznie jêzyk jest techniczny czy mechaniczny. To jakies wpiete wimplantowane oceny imho.
Albo dalekoid±ce "zaokr±glenie"
Na jakiej fali i Kto to robi?!?

Jednak¿e nic straconego, mamy kolejny rok, mo¿na wiele zdzia³aæ … o ile nadal bêdziesz chcia³ …
teoretycznie wszystko jest mo¿liwe.. aczkolwiek emocjonalnie niekoniecznie.

Ogólnie nie jestem przywi±zany do jakiegokolwiek projektu.
Jak wspomnia³em.. compensacja tworzywa uwzglednia je wszystkie.
Pomiêdzy idealn± wizj± a praktyczn± realizacj± zawsze jest odleg³o¶c naznaczona osobowo¶ciami i charakterami ludzkimi oraz bezw³adno¶cia i inercj± z tym zwiazan±.

Wspomina³e¶ wielokrotnie o wa¿nym dla Ciebie odkryciu. Czy jest ono wa¿ne wy³±cznie dla Ciebie, czy niesie w sobie elementy wa¿ne dla ca³ej ludzko¶ci? Je¶li to drugie, to mo¿e warto uchyliæ r±bka tajemnicy?
Ale znów istotna jest tu Twoja intencja …
Zastanawiam siê...
Zdaje siê ¿e jednak KA¯DY cz³owiek ponosi konsekwencje
mechaniki która siê za owym odkryciem kryje.
Niezaleznie czy ¶wiadomo¶æ jej ma czy w nie¶wiadomo¶ci jej jest.

U¶miech Jak czytam komentarze do uchylenia r±bka 3 wersów w temacie "samobójstw",
to widze ¿e sie niemal nowy watek z tego wygenerowa³.
...i masê nieporozumieñ. Ale tak to jest jak siê mimochodem w locie "r±bka uchyli",
operujac skrótem stenograficznym w sprawach sk±dind±d z³o¿onych choæ prostych zarazem U¶miech

Na pewno nie przy pomocy rysowania d¼wiêków. Raczej najpierw chêtnie poznam osoby z którymi
w rozmowie interaktywnej ten temat d¼wiêkami zobrazowaæ w owoc mentalny pomog±
..bo jak poczu³em z takiego planu Twoje zainteresowane i apetyt jednak p³ynie.

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 12, 2010, 00:50:15 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 11, 2010, 00:59:29 »

PHIRIOORI napisa³
Wiêc stopniowo zacz±³em siê wycofywaæ z wstêpnego zamierzenia. Na rzecz nieco tao-istycznego dryfu;

Mo¿e to jest najwiêkszy dar dla spo³eczeñstwa , który mog³e¶ uczyniæ PHI . Doprecyzujê , bo chcia³bym byæ dobrze zrozumiany. Je¶li CO¦ wa¿nego wiesz, ale nie ma jak tego we w³a¶ciwy sposób przekazaæ, to najlepsz± rzecz±, któr± mo¿na zrobiæ jest trwanie w "taoistycznym dryfie" z wiedz± jednak w tle. I ona siê przejawi je¶li wiêcej osób poczuje jej harmoniê i zarezonuje z ni±.
Taki te¿ by³ dla mnie rok 2009. Rok w którym poczu³em harmoniê , choæ przyznam, ¿e czêsto mi umyka. Na szczê¶cie równie czêsto powraca, a w³a¶ciwie ca³y czas jest obecna, tylko ja znajdujê siê poza jej czêstotliwo¶ci± .
 W³a¶nie ¶wiadomo¶æ by³a dla mnie najwiêkszym odkryciem minionego roku. Mo¿na powiedzieæ ¿e odar³em j± z jej potocznego znaczenia, a odk±d to zrobi³em to na mojej drodze ¿ycia pojawiaj± siê ludzie, ksi±¿ki i zdarzenia brzemienne w wa¿ne tre¶ci. W³a¶ciwie zawsze siê pojawia³y, ale ja tego nie dostrzega³em. Teraz , kiedy dostrzegam, wraz z Nowym Rokiem wszed³em w zasiêg POLA. To znaczy , zacz±³em siê do niego ¶wiadomie dostrajaæ. W 2009 roku wydarzy³o siê w moim ¿yciu kilka "kwantowych" rzek³bym, zdarzeñ (kiedy¶ nazwa³bym je przypadkowymi zdarzeniami ), które znacz±co wp³ynê³y na jako¶æ mojego ¿ycia. Jednocze¶nie ros³o we mnie przekonanie o tym, ¿e jestem w jaki¶ sposób po³±czony z wszech¶wiatem. Wraz z tymi wydarzeniami krystalizowaæ siê zaczê³a we mnie my¶l, ¿e intencja i ¿yczenie maj± wielk± moc. Ja sam mam wielk± moc. A¿ dr¿ê na my¶l , co w tym roku wydobêdê z POLA.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 11, 2010, 01:30:24 »

East chyba te¿ chce byæ "ogrodnikiem" Du¿y u¶miech
Sieje i zbiera z Pola Du¿y u¶miech
Cieszê siê, ¿e ma podobne podej¶cie do roli...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Styczeñ 12, 2010, 00:51:00 »

to moze jakie¶ Do¿ynki zrobimy Chichot
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: