Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 20:30:01

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Przyczyny samobojstw  (Przeczytany 15816 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Rafaela
Gość
« : Styczeń 09, 2010, 19:01:38 »

PRZYCZYNY SAMOBOJSTW

Przyczyn samobojstw bywa wiele, lecz najwazniejsze jak im zaradzic

"Mi³oœÌ cierpliwa jest i ³askawa, mi³oœÌ nie zazdroœci, nie szuka
poklasku, nie unosi siĂŞ pychÂą, nie dopuszcza siĂŞ bezwstydu, nie
szuka swego, nie unosi siĂŞ gniewem, nie pamiĂŞta zÂłego..."

...i zbiera swe Âżniwo

www.youtube.com/watch?v=ohkfyTKk7dk

.KIEDY WSZYSTKO TRACI SENS

Nigdy nie sadzilam ze przyjdzie taka chwila...a jednak...
Dla niektorych to nic wielkiego, dla mnie po prostu brak checi dalszego istnienia
Stracic wszystko, to stracic rodzine, moze nie dla kazdego, ale dla mnie tak
szczegolnie kiedy jest dla czlowieka wszystkim.
Nie szukam rady, jest to taki krzyk rozpaczy,krzyk ktory juz raczej niczego nie
zmieni. W zasadzie juz umarlem , za zycia...

Szanujcie swoich bliskich, kochajcie swoja rodzine, dopuki ja macie.....

Postanowilam zalozyc ten temat, poniewaz tempo zycia jakie jest obecnie jest czesto powodem,

poczatkiem drogi do samobojstw. Czesto nikt nie zauwaza, ze obok zyja ludzie ktorzy nie potrafia

znalezc sie w tym czasie i tej sytuacji. Sprawy rodzinne, milosci, przyjazni, zazdrosci, rozpaczy-to byly

najczestsze powody odebrania sobie zycia. Obecnie pojawil sie nowy masywny problem zycia zawodowego.

Problem ten jest bardzo powazny, czesto nie odgadniety przez najblizszych. Statystyki podaja przerazajace

ilosci samobojstw z powodu zawodowego. Ludzie czuja sie bezwartosciowi, niemogacy spelnic wymogow

przelozonych. Jest tak mocny druk , ze ludzie traca kontrole nad soba, nie widza drogi wyjscia , co konczy

sie smiercia. Nie kazdy odnajdzie sie w tym stresie, dbajmy o zdrowie psychiczne, zycie rodzinne. Pieniadze

i stanowisko zawodowe to nie wszystko.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2010, 20:52:34 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Andtrax Skyaler
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 09, 2010, 22:35:31 »

he myli samobójcze hehe skąd ja to znam 
ale samobójstwo nic nie zmieni umrze ciało ale dusza nadal żyje i cierpi i po reinkarnacji nadal cierpi
ostatecznie już mi na niczym nie zależy żyje bo żyje i tyle
a jak długo będę żyć to zależy od przeznaczenia nie od mnie

wszystko bez sensu wszystko bezsensu małpa z kredensu uu taka piosenka jest :p

rafaela
cos dla ciebie http://www.youtube.com/watch?v=RdS-bFavH6U&feature=related
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2010, 22:37:56 wysłane przez Andtrax Skyaler » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 09, 2010, 23:29:54 »

Ciesze siebardzo ze zostal przy zyciu. To jest wlasnie przyklad na problemy zwiazane z praca zawodowa.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2010, 23:32:15 wysłane przez Rafaela » Zapisane
Andtrax Skyaler
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 10, 2010, 07:16:17 »

ogĂłlniej nie miaÂłem nigdy i myÂśle nie mam problemĂłw z pracÂą miaÂłem trzy prace z ktĂłrych sam zrezygnowaÂłem bo porostu staÂły siĂŞ dla mnie strasznie nudne

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #4 : Styczeń 10, 2010, 08:03:01 »

ludzie takÂże ja oczywiÂście moÂże szczegĂłlnie w naszych techno-demonicznych czasach szukajÂą sensu Âżycia gdzieÂś na zewnÂątrz, a nie w samym sobie
sam fakt istnienia nie wystarcza, to za maÂło!?
Âżycie to bezcenny dar

PS. dla wierzÂących- samobĂłjstwo to jak napluĂŚ Bogu w twarz

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Andtrax Skyaler
Gość
« Odpowiedz #5 : Styczeń 10, 2010, 08:17:36 »

sam fakt istnienia nie wystarczy skoro nawet istnienie nie mam sensu
samobĂłjstwo to tylko chwilowy ukojenie bezsensu Âżycia ale nadal nie zmienia bezsensu istnienia 
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #6 : Styczeń 10, 2010, 08:22:16 »

no nie wiem
jak byÂś mĂłgÂł mimo tego bezsensu oceniĂŚ kto jest w lepszej sytuacji-
ten kto moÂże chociaÂż podyskutowaĂŚ o tym bezsensie, czy byĂŚ sensownÂą nicoÂściÂą ktĂłra nic nie moÂże?

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Andtrax Skyaler
Gość
« Odpowiedz #7 : Styczeń 10, 2010, 08:26:22 »

nicoœÌ przypomina mi siê niekoùcz¹ca siê opowieœÌ
ta chciaÂłbym byĂŚ pochÂłoniĂŞty przez takÂą nicoœÌ i przestaĂŚ istnieĂŚ  cieleÂśnie jak i duchowo
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #8 : Styczeń 10, 2010, 08:28:14 »

to jest wÂłaÂśnie wybĂłr przed ktĂłrym wszyscy staniemy, ale jest jeszcze trochĂŞ czasu aby siĂŞ zastanowiĂŚ;-)

Thotal
Gość
« Odpowiedz #9 : Styczeń 10, 2010, 08:48:46 »

SamobĂłjcy, to tacy ludzie, w ktĂłrych jest wiĂŞcej strachu niÂż miÂłoÂści...
CzujÂą siĂŞ oderwani i samotni, zagubieni i przeraÂżeni brakiem wsparcia.
Jak zapobiegaĂŚ samobĂłjstwom?
- kochaĂŚ i uczyĂŚ kochania wÂłasne dzieci, bo to jest podstawa, fundament na caÂłe Âżycie.

Pozdrawiam - Thotal:)
Andtrax Skyaler
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 10, 2010, 10:28:13 »

miłość potęgą jest ale jest też słabością a ja nauczałem się odtrącać to co słabe i plugawe
i być może tylko to mnie trzyma przy życiu
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 10:34:21 wysłane przez Andtrax Skyaler » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #11 : Styczeń 10, 2010, 12:18:06 »

to jest wÂłaÂśnie wybĂłr przed ktĂłrym wszyscy staniemy, ale jest jeszcze trochĂŞ czasu aby siĂŞ zastanowiĂŚ;-)

JesteÂś pewien, Âże bĂŞdzie to nasz wybĂłr? 
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #12 : Styczeń 10, 2010, 12:23:06 »

JesteÂś pewien, Âże bĂŞdzie to nasz wybĂłr? 

to zaleÂży w co siĂŞ wierzy, ale skoro mamy wolnÂą wolĂŞ- to tak

ptak
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 10, 2010, 12:34:45 »

Na myœli mia³am cyklicznoœÌ istnienia Wszechœwiata/tów, na organizowaniu siê wszystkiego od nowa.
WĂłwczas wolna wola nie ma najmniejszego znaczenia, nic nie ma znaczenia.
Ale to opcja rĂłwnieÂż hipotetyczna …
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #14 : Styczeń 10, 2010, 12:42:03 »

samobĂłjstwa to jedna z form DYMISJI.

UwaÂżam Âże nie naleÂży
po-caÂłoÂści zapobiegaĂŚ ..bo i po co?!?

..natomiast selektywnie moÂże trzeba czasem pomĂłc komuÂś w sÂłabszym momencie.
Ale to podmioty jednostkowe. I momenty jednostkowe.

Generalnie, masowo jest to forma zÂłomowania caÂłych serii produkcyjnych droidĂłw.
Droidy same skÂładajÂą zamĂłwienia i zapotrzebowania, by
udostĂŞpniĂŚ im najnowszÂą technologiĂŞ w tym zakresie.

W samym zeszÂłym roku, zarejestrowaÂłem
oko³o 10 756/dziennie inicjatyw i próœb
o mo¿liwoœÌ skorzystania z TMKrematorów Nowej Generacji,
(utylizujÂą rĂłwnieÂż Dusze - nie tylko CiaÂło)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 12:42:28 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #15 : Styczeń 10, 2010, 12:56:01 »

W samym zeszÂłym roku, zarejestrowaÂłem
oko³o 10 756/dziennie inicjatyw i próœb
o mo¿liwoœÌ skorzystania z TMKrematorów Nowej Generacji,
(utylizujÂą rĂłwnieÂż Dusze - nie tylko CiaÂło)

PHI, jesteÂś zarzÂądcÂą droidĂłw?   DuÂży uÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #16 : Styczeń 10, 2010, 13:08:52 »

Po prostu jacyÂś pseudoBogowie naprodukowali  spartolonych modeli i klonĂłw od cholery.
Teraz Ci siĂŞ budzÂą i wrodzone kalectwo im doskwiera.
Niektóre Zw³oki to ju¿ nie mog¹ znieœÌ œwiadomoœci swego po³o¿enia,
samo-ÂświadomoÂści swojej wielowiekowej ignorancji.

A Ziemia znalazÂła siĂŞ w USYTUOWANIU w ktĂłrym dawne patenty, typu SamoUÂśpienie,
SamoOszukanie, Schowanie faktu pod dywan... nie dziaÂłajÂą. (inna konfiguracja Pola).

No ciekawe jak bĂŞdzie z mojÂą z kolei TwĂłrczoÂściÂą, bo pierwsza w Âżyciu Kreacje DNA popeÂłniÂłem w 2009 roku. ZresztÂą m.in. byÂło to efektem pewnych prĂłb manipulacji na mojej istocie ze strony
niektĂłrych osĂłb, ktĂłre czytaÂły to forum w pierwszym kwartale 2009.

Mam nadziejĂŞ Âże mimo wszystko Kreacja ta jest na tyle doskonaÂła, Âże jej podmoty nie bedÂą konfrontowane z takimi doswiadczeniami nigdy.
Maj¹ swoje mo¿liwoœci samoAktualizacji. To zupe³nie Nowa jakoœÌ w stosunku do tego, co zafundowali nam poprzednicy.

Cytat: ptak
PHI, jesteÂś zarzÂądcÂą droidĂłw?
Nie, jestem wynalazcÂą UÂśmiech udostĂŞpniam rĂłzne rozwiÂązania.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 13:10:25 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #17 : Styczeń 10, 2010, 13:18:00 »

Pozatym, sorry, ale tak ogĂłlnie postawione pytanie byÂło by moÂże dobre na roratach.
Przy tej skali iloÂściowej droidĂłw na Ziemi.

Nad swojÂą edycjÂą 2009 mam sutecznie zaprogramowany Brak kontroli.
Nie chciaÂłem prowowowaĂŚ na siebie jakiekolwiek prĂłby naciskĂłw.

Jednak poza okreœlon¹ jakoœÌi¹ pola strac¹ zasilanie, chyba ¿e
w ramach czasoprzestrzeni tego ROZPOCZYNAJÂĄCEGO siĂŞ wÂłaÂśnie Pola
rozwin¹ w sobie gotowoœÌ do nastêpnego eonu. A maj¹ na to sporo czasu,
wiêc jak bêd¹ pracowaÌ od samego poczatku - to sw¹ przydatnoœÌ i zapotrzebowanie
na siebie odczuj¹ i w kolejnym eonie. To oznacza RadoœÌ w SamoRealizacji.
WĂłwczas nie bĂŞdzie problemu Dymisji.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 13:21:42 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #18 : Styczeń 10, 2010, 14:02:32 »

No ciekawe jak bĂŞdzie z mojÂą z kolei TwĂłrczoÂściÂą, bo pierwsza w Âżyciu Kreacje DNA popeÂłniÂłem w 2009 roku. ZresztÂą m.in. byÂło to efektem pewnych prĂłb manipulacji na mojej istocie ze strony
niektĂłrych osĂłb, ktĂłre czytaÂły to forum w pierwszym kwartale 2009.

Mam nadziejĂŞ Âże mimo wszystko Kreacja ta jest na tyle doskonaÂła, Âże jej podmoty nie bedÂą konfrontowane z takimi doswiadczeniami nigdy.
Maj¹ swoje mo¿liwoœci samoAktualizacji. To zupe³nie Nowa jakoœÌ w stosunku do tego, co zafundowali nam poprzednicy.

Czy mam rozumieĂŚ przez to, Âże sklonowaÂłeÂś swoje ciaÂło i powieliÂłeÂś w wielu egzemplarzach?
A co z duszÂą? PodzieliÂłeÂś wÂłasnÂą, czy weszÂły nowe?
I na czym polega ta samoAktualizacja? Na dalszych zmianach w DNA? Tak by nowa jakoœÌ cia³a nios³a nowe mo¿liwoœci dla doœwiadczaj¹cej duszy?
A przy okazji, to skÂąd pewnoœÌ, Âże Twoja Kreacja nie bĂŞdzie uznana w przyszÂłoÂści za spartolonÂą? I jakiÂś inny PHIRIOORI (lub nawet Ty sam) nie bĂŞdzie musiaÂł udostĂŞpniaĂŚ  TMKrematorĂłw nowszej generacji?
No i waÂżny jest aspekt braku kontroli nad klonami. Co, jeÂśli oka¿¹ siĂŞ niewypaÂłem i stanÂą siĂŞ anarchistami, zanim jeszcze stracÂą zasilanie?  Skutki mogÂą byĂŚ nieprzewidywalne i opÂłakane.
TakÂże dla ich twĂłrcy …
Czy KTOÂŚ nie za¿¹da wĂłwczas DYMISJI twĂłrcy?  MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 14:04:09 wysłane przez ptak » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #19 : Styczeń 10, 2010, 14:27:55 »

no i co z gwarancjÂą na te wyroby, czy bĂŞdzie gwarancja?CoÂśCoÂś

PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #20 : Styczeń 10, 2010, 15:04:41 »

Ale duÂżo pytaĂą zadajesz UÂśmiech no to po kolei:

Czy mam rozumieĂŚ przez to, Âże sklonowaÂłeÂś swoje ciaÂło i powieliÂłeÂś w wielu egzemplarzach?

takie SformuÂłowanie pytania uniemoÂżliwia odpowiedÂź. Ani tak ani nie.
Nie ma tutaj kwestii klonowania.
Nieporozumienie wynik³o z kontekstu.. nie powinienemby³ ³¹czyÌ tych w¹tków.

Ja pisaÂłem o mojej pierwszej masowej kreacji DNA,
której nie mia³em w zwyczaju nigdy wykonywaÌ, choÌ mia³em tak¹ mo¿liwoœÌ ju¿ wczeœniej.
To bezpardonowy atak na moj¹ skromn¹ istotê (nie-osobowoœÌ, czy ego - ale istotê) spowodowa³, i¿ podj¹³em decyzjê o potraktowaniu przeciwnika jego w³asna bronia.

Indywidualne, targetowane kreacje mialem na koncie juÂż w kilkunastu latach wczesniejszych.
(Na razie nie ma rekalamacji, a same wyrazy aprobaty i serdecznoÂści)
Na wykonanie Kompletnej kreacji DNA potrzeba 1 sekundy.. i to w zupeÂłnoÂści wystarczy.

A co z duszÂą?
Poniewaz wyjaÂśnielem Âże nie mam na myÂśli kalasycznego czystego klonowania - odpowiedÂż na pytanie jest bardziej zÂłoÂżona.

PodzieliÂłeÂś wÂłasnÂą, czy weszÂły nowe?
NIC nie dzieliÂłem.
PomnoÂżyÂłem wÂłasnÂą, ale z okreslonymi warunkami brzegowymi fuzji.
I na czym polega ta samoAktualizacja? Na dalszych zmianach w DNA? Tak by nowa jakoœÌ cia³a nios³a nowe mo¿liwoœci dla doœwiadczaj¹cej duszy?
Tak, mniej-wiĂŞcej.
Na moÂżliwoÂściach, ktĂłre mogÂą byĂŚ rozwiniĂŞte.

A przy okazji, to skÂąd pewnoœÌ, Âże Twoja Kreacja nie bĂŞdzie uznana w przyszÂłoÂści za spartolonÂą? I jakiÂś inny PHIRIOORI (lub nawet Ty sam) nie bĂŞdzie musiaÂł udostĂŞpniaĂŚ  TMKrematorĂłw nowszej generacji?
Uœmiech Sk¹d pewnoœÌ?
Jesli przeze-mnie bĂŞdzie uznana, to na jakiejÂś konkretnej podstawie,
a znaj¹c j¹ i zywi¹Ì co do niej przekonanie - stworze i udostêpniê rowi¹zania naprawcze lub demontazowe.

Jesli natomiast przez kogoÂś bĂŞdzie uznana, to na pewno juz takich znajdziesz.. spytaj np.  DuÂży uÂśmiech arteqa,
on z gĂłry wie Âże moje dzieÂła sa "popaprane" ..i co moÂże z tym zrobiĂŚ?!   :p
(powiem Ci w wielkiej tajemnicy, Tylko nie mĂłw nikomu:
Âże niewiele - bo niema dostĂŞpu do rdzenia sprawy - ktĂłry jest poza jego zasiĂŞgiem)

No i waÂżny jest aspekt braku kontroli nad klonami. Co, jeÂśli oka¿¹ siĂŞ niewypaÂłem i stanÂą siĂŞ anarchistami, zanim jeszcze stracÂą zasilanie? 
Tak. No ciÂągle trochĂŞ jesteÂśmy nie osadzenie w temacie istoty sprawy, gdyÂż moja seria to nie klony.
Niemniej w istocie - jest to pewne wyzwanie..
Otó¿ ju¿ s¹ anarchistami.. i to wyj¹tkowo niewidzialnymi i wyposa¿onymi w najlepsze metodologie wyj¹tkowo efektywnego i niewykrywalnego dzia³ania.
Przykro mi: to program "OdwrĂłconego Kojota". Zawiera kilka potĂŞÂżnych niespodzianek w DNA.
Nie musiaÂło tak byc - jednak tak jest.
Trzeba byÂło powstrzymaĂŚ siĂŞ przed prĂłbami manipulowania mnÂą. tyle.

Skutki mogÂą byĂŚ nieprzewidywalne i opÂłakane.
SÂą Absolutnie przewidywalne i opÂłakane. ÂŁzy juÂż zostaÂły przelane za zaliczeniem.

TakÂże dla ich twĂłrcy …
Tak. Swoje teÂż juz wypÂłakaÂłem. Teraz czas by zapÂłakali inni.

Czy KTOŒ nie za¿¹da wówczas DYMISJI twórcy?
Jesli znajdzie siĂŞ ktoÂś umiejĂŞtny nad-pisaĂŚ ten program
szybciej i bardziej jakoÂściowo, na bardziej zaawansowanym poziomie cristalizacji,(rozdzielczoÂści jakby) - niÂż jak to upgradujĂŞ..
oznaczaĂŚ to bĂŞdzie moja naturalna dymisja w tym wzglĂŞdzie - gdyÂż ta istota automatycznie stanie siĂŞ TwĂłrcÂą... ALE..
..Aby to zrozumieÌ dog³êbnie i ostatecznie - zapraszam na warsztaty Dynamicznego Krêgu,
w ktĂłrych Ty, ptaku bierzesz juz jakiÂś czas wstĂŞpny-zdalny udziaÂł.

===========================================================

Cytat: 70
no i co z gwarancjÂą na te wyroby, czy bĂŞdzie gwarancja?
O gwarancjê na ogó³ pytamy przed transakcj¹.
WiĂŞc ciÂągniecie tematu uwaÂżam za bezprzedmiotowe, post faktum.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 16:05:19 wysłane przez Dariusz » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #21 : Styczeń 10, 2010, 18:14:10 »

Dziêki PHI za szczegó³ow¹ odpowiedŸ. Jednak nadal nie wszystko jest jasne. Du¿y uœmiech
No bo co oznacza dokÂładnie ta masowa kreacja DNA? Z tego, co zrozumiaÂłam (?), to w wyniku prĂłb manipulacji na Twojej istocie musiaÂłeÂś podj¹Ì Âśrodki obronne i wykreowaÂłeÂś (powoÂłaÂłeÂś do Âżycia)  nowe istoty pomnaÂżajÂąc wÂłasnÂą duszĂŞ (ale z okreÂślonymi warunkami brzegowymi fuzji < co to znaczy>?) do zasiedlenia stworzonych ciaÂł. Nasuwa siĂŞ tu pytanie o szybkoœÌ wzrostu ciaÂł … a moÂże te wszystkie operacje przeprowadzone zostaÂły na Twoim ciele, przy modyfikacji jedynie DNA?

To, co piszesz dalej, Âże potraktowaÂłeÂś przeciwnika jego wÂłasnÂą broniÂą sugeruje o przeznaczeniu i charakterze tworĂłw. Wykreowane istoty zadziaÂłaÂły skutecznie, wymykajÂąc siĂŞ rĂłwnieÂż kontroli i jak sam piszesz:
Cyt: ”Otó¿ juÂż sÂą anarchistami.. i to wyjÂątkowo niewidzialnymi i wyposaÂżonymi w najlepsze metodologie wyjÂątkowo efektywnego i niewykrywalnego dziaÂłania.
Przykro mi: to program "OdwrĂłconego Kojota". Zawiera kilka potĂŞÂżnych niespodzianek w DNA.
Nie musiaÂło tak byc - jednak tak jest.
Trzeba byÂło powstrzymaĂŚ siĂŞ przed prĂłbami manipulowania mnÂą. tyle.

Tylko tyle, czy aÂż tyle? Nie obawiasz siĂŞ, Âże przy okazji naruszyÂłeÂś PRAWA i przyjdzie Ci jednak ponieœÌ odpowiedzialnoœÌ? A moÂże „zabawa” w bogĂłw jest wpisana w dzieje WszechÂświata i jest jednym z dynamizujÂących go elementĂłw? Wszak kaÂżdy tworzy na swojÂą miarĂŞ …
… nawet, jeÂśli zaliczkowo pÂłaci Âłzami …

===============================

„ … zapraszam na warsztaty Dynamicznego KrĂŞgu,
w ktĂłrych Ty, ptaku bierzesz juz jakiÂś czas wstĂŞpny-zdalny udziaÂł.”

? ? ? ? ?

Pozdrawiam  UÂśmiech

Ps. Ma³e pytanie, czy w œwietle powy¿szego samobójców nale¿y upatrywaÌ jedynie lub g³ównie wœród wybrakowanych droidów? A co z ludŸmi?
arteq
Gość
« Odpowiedz #22 : Styczeń 10, 2010, 21:49:37 »

Zamiast sÂłuchaĂŚ pokracznych wypowiedzi "dafcĂłw DNA" ktĂłrzy dewaluujÂą ludzkÂą tragediĂŞ, proponujĂŞ posÂłuchaĂŚ:
http://www.youtube.com/watch?v=rjFAJV288g0
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #23 : Styczeń 10, 2010, 22:33:49 »

hehe .. Dzieki artek, ze chociaÂż to Ci sie podoba
(edit: przy powierzownej informacji moglby poczuc sie nieswojo)

SwojÂą drogÂą arteq.. przestaÂłbyÂś siĂŞ zgrywaĂŚ na mojego przeciwnika,
bo i tak wszyscy widzÂą Âże mnie skrycie popierasz i uwielbiasz.
Nie kryj siĂŞ tak z tÂą miÂłoÂściÂą do mnie Chichot

Tylko tyle, czy a¿ tyle? Nie obawiasz siê, ¿e przy okazji naruszy³eœ PRAWA i przyjdzie Ci jednak ponieœÌ odpowiedzialnoœÌ?
Powiedz mi jakie PRAWA Twoim zdaniem miaÂłem wĂłwczas "naruszyĂŚ"CoÂś

A co do odpowiedzialnoÂści: OWSZEM!
To bardzo przyjemna i smaczna odpowiedzialnoœÌ. Wiêc chyba "operacja" by³a udana.

OdpowiedzialnoœÌ ponosi siê CODZIENNIE i w KA¯DEJ SEKUNDZIE.
ZarĂłwno za naruszanie jak i wyraÂżanie praw.
RĂłznica jest w smaku.

Mówi¹c o "Karmie" wiêkszoœÌ myœli o czymœ k³opotliwym - ale warto pamietaÌ, ¿e jej efektem
docieraj¹ równie¿ granty, nagrody i ró¿ne zapracowane uprzednio szczêœcia i radosci!

Ps. Ma³e pytanie, czy w œwietle powy¿szego samobójców nale¿y upatrywaÌ jedynie lub g³ównie wœród wybrakowanych droidów? A co z ludŸmi?
Z ludÂźmi pewnie jest tak, Âże jak popadna w inercjĂŞ (tj. stracÂą pÂłynnoÂśc rozwojowa),
to rozwĂłj idzie jakby skokami - niepÂłynnie,
i kiedy sa przed kolejnym "skokiem" rozwojowym, u schyÂłku indywidualnego subCyklu
ich stara to¿samoœÌ rozsypuje sie - bo musi,
wĂłwczas gdy nie dotrze do nich zewnetrzne info o stanie rzeczy lub nie potrafiÂą sobie tego jakoÂś uporzÂądkowaĂŚ mentalnie - to majÂą przejsciowy kÂłopot.

Czasami  jest to zwiÂązane z nagÂłym poszerzeniem percepcji (pod wpÂływem wÂłasnie nowo stworzonej jakoÂści Pola, jakby fali grawitacyjnej .. tak robiÂłem te masowe modulacje DNA), poszerzeniem wrazliwoÂści czy przytomnosci. I dawne interpretacje typu "pod dywan" nie pomagajÂą, bo trzeba to ubrac to co sie odbiera
w nowy model Âświata, nowy model mentalny - zamiast temu zaprzeczac. To praca.
Gdy przerasta - ró¿ne s¹ reakcje.

OdpowiedzialnoœÌ:
"Za gradobicie, trÂąby powietrzne, huragany i koklusz " ..teÂż?  DuÂży uÂśmiech
Ok odpowiadam... zebyÂś wiedziaÂła jakie to ciekawe doznania! -  nie wiesz co tracisz!

« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 23:23:19 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #24 : Wrzesień 14, 2010, 09:12:25 »

Stowarzyszenie umarÂłych internautĂłw

Globalna sieÌ potêguje falê samobójstw Po co zabijaÌ czas, skoro mo¿na siê zabiÌ samemu - g³osi³a reklama zegarków w Danii. Towarzyszy³y jej zdjêcia wisielca b¹dŸ mê¿czyzny z podciêtymi ¿y³ami. Dziœ w podobny sposób mo¿na by reklamowaÌ niektóre witryny internetowe. Kandydat na samobójcê mo¿e tam otrzymaÌ szczegó³owy instrukta¿ i duchowe wsparcie, a tak¿e znaleŸÌ partnera do zawi¹zania tzw. paktu samobójczego. W Japonii, w której zaczê³o siê zawieranie samobójczych porozumieù w sieci, socjologowie mówi¹ ju¿ o epidemii.
Dziennik desperatki
W Polsce istnienie witryn zachĂŞcajÂących do popeÂłniania samobĂłjstw moÂżna by uznaĂŚ za ekscentryzm. Wszystko siĂŞ zmieniÂło za sprawÂą 26-letniego Mariusza z Warszawy. Dwa miesiÂące temu, jako Arnies, ogÂłosiÂł w Internecie zamiar popeÂłnienia samobĂłjstwa. Po szeÂściu dniach poszukiwaĂą znaleziono go we WrocÂławiu - martwego. WczeÂśniej prĂłby samobĂłjcze (takÂże z internetowej inspiracji), na szczĂŞÂście nieskuteczne, podjĂŞli Borys, a potem Damian (Bloodman). REKLAMA

W Internecie funkcjonujÂą dziesiÂątki polskich stron dla samobĂłjcĂłw - z czatami, forami dyskusyjnymi i poradami na temat dziaÂłania tabletek, najskuteczniejszego sposobu zakÂładania stryczka czy podcinania ÂżyÂł. JednÂą z pierwszych zaÂłoÂżyÂła piĂŞtnastolatka z Gliwic, ktĂłra - jako Kaarel - prowadziÂła blog samobĂłjcy. FinaÂłem byÂł skok z dziesiÂątego piĂŞtra wieÂżowca. Zanim zamkniĂŞto jej blog, byÂł jednÂą z najczĂŞÂściej oglÂądanych stron w polskiej sieci. WkrĂłtce Kaarel znalazÂła naÂśladowczyniĂŞ - takÂże z Gliwic.
RĂłwnoczeÂśnie z witrynami zachĂŞcajÂącymi do samobĂłjstw pojawiÂły siĂŞ strony oferujÂące wsparcie osobom majÂących samobĂłjcze myÂśli. Maciej Tryburcy, administrator forum Przyjaciele.org - najbardziej znanej w Polsce witryny tego typu, regularnie musi usuwaĂŚ wpisy nakÂłaniajÂące do samobĂłjstwa. TydzieĂą temu siedemnastolatka zostawiÂła na forum poÂżegnalny list. "ProszĂŞ was, nie martwcie siĂŞ o mnie, juÂż nie czujĂŞ bĂłlu (...). W grudniu bĂŞdÂą moje osiemnaste urodziny, proszĂŞ, pomĂłdlcie siĂŞ wtedy za mnie" - pisaÂła. Tryburcy zaalarmowaÂł policjĂŞ, a ta natychmiast skontaktowaÂła siĂŞ z rodzicami niedoszÂłej samobĂłjczyni. Dorota Tietz ze stoÂłecznej komendy policji przyznaje, Âże po fali paktĂłw samobĂłjczych za granicÂą polscy funkcjonariusze monitorujÂą pod tym kÂątem Internet.

Stowarzyszenie samobĂłjcĂłw
Pakty samobójcze wymyœlono wiele lat przed pojawieniem siê Internetu, ale dopiero to medium umo¿liwi³o ich zawieranie na wielk¹ skalê. Pocz¹tkowo uczestnicy paktów robili to g³ównie z powodów religijnych (sekty) b¹dŸ œmiertelnego zagro¿enia (w gettach, obozach). Adam Czabaùski, psycholog z Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, oszacowa³, ¿e w latach 90. XX wieku wskutek samobójczych porozumieù ¿ycie odbiera³o sobie w Polsce kilkanaœcie osób rocznie. Pakty zawi¹zywa³y najczêœciej osoby, które siê przyjaŸni³y b¹dŸ dobrze zna³y. W sieci mo¿na zawi¹zaÌ pakt z kimœ zupe³nie obcym. Ta anonimowoœÌ jest niebezpieczna, bo prowadzi do eskalacji zachêt.
Mieszkanka Tokio zamieœci³a w jednym z portali og³oszenie, ¿e szuka towarzyszy do pope³nienia samobójstwa. Kilka dni póŸniej próbowa³a siê otruÌ tabletkami wraz z trzema poznanymi w sieci dziewczynami. Za¿y³y tabletki w namiocie, gdzie rozpali³y ogieù w piecyku wêglowym. Próba siê nie powiod³a - ¿yj¹ce desperatki znalaz³a policja. Inicjatorka akcji nie zrezygnowa³a. Zamieœci³a kolejne og³oszenie, dodaj¹c, ¿e ma "doœwiadczenie w pope³nianiu samobójstw". Zg³osi³o siê oœmioro chêtnych. Wypo¿yczyli samochody, którymi wyjechali w góry, gdzie postanowili siê zabiÌ w podobny sposób jak poprzednio. Tym razem siê uda³o. Ta historia wydarzy³a siê w Japonii pó³tora miesi¹ca temu.
Internetowy pakt samobójczy pos³u¿y³ za kanwê g³oœnej sztuki teatralnej Igora Bauersimy "Norway.today". 24-letni mieszkaniec Oslo poszukiwa³ w sieci osoby, która razem z nim odbierze sobie ¿ycie. Zg³osi³a siê siedemnastolatka z austriackiego miasteczka Steyr. Razem skoczyli z 600-metrowej ska³y w wody fiordu. Podobne historie udokumentowano w Wielkiej Brytanii, Kanadzie i USA. Najwiêcej paktów jest zawieranych w Japonii, za co obwinia siê wybuchow¹ mieszankê stresu z etosem harakiri. Wiele organizacji spo³ecznych w Japonii ¿¹da zdelegalizowania internetowych stron dla samobójców.

Globalna sieÌ potêguje falê samobójstw Po co zabijaÌ czas, skoro mo¿na siê zabiÌ samemu - g³osi³a reklama zegarków w Danii. Towarzyszy³y jej zdjêcia wisielca b¹dŸ mê¿czyzny z podciêtymi ¿y³ami. Dziœ w podobny sposób mo¿na by reklamowaÌ niektóre witryny internetowe. Kandydat na samobójcê mo¿e tam otrzymaÌ szczegó³owy instrukta¿ i duchowe wsparcie, a tak¿e znaleŸÌ partnera do zawi¹zania tzw. paktu samobójczego. W Japonii, w której zaczê³o siê zawieranie samobójczych porozumieù w sieci, socjologowie mówi¹ ju¿ o epidemii.
Pakt nieodpowiedzialnych
Psychologowie uwa¿aj¹, ¿e samobójcze pakty s¹ zawi¹zywane g³ównie w celu tzw. dyfuzji (rozproszenia) odpowiedzialnoœci na wszystkich cz³onków grupy. W efekcie jednostka zaczyna siê dostosowywaÌ do grupy kosztem w³asnych zasad i zahamowaù. W Internecie odpowiedzialnoœÌ rozprasza siê nawet na kilkadziesi¹t osób, które wspieraj¹ przysz³ego samobójcê. W USA 21-letni technik komputerowy zabi³ siê, za¿ywaj¹c mieszankê œrodków odurzaj¹cych, leków i alkoholu. Kilkunastu przyjació³ z sieci obserwowa³o jego samobójstwo za poœrednictwem internetowych kamer.

Kryminolog prof. Brunon Ho³yst z Polskiego Towarzystwa Suicydologicznego zebra³ wiele dowodów na to, ¿e Internet potêguje falê samobójstw. Sprzyja temu bezkarnoœÌ widowni samobójcy. WiêkszoœÌ kandydatów na samobójców na pocz¹tku tylko blefuje: po prostu chce siê podzieliÌ swoimi problemami z innymi ludŸmi. Jeœli jednak skupi¹ na sobie uwagê b¹dŸ znajd¹ wspólników, mog¹ siê zabiÌ naprawdê. Dowodz¹ tego statystyki Œwiatowej Organizacji Zdrowia. A¿ 70 proc. samobójców wczeœniej informuje o swoim zamiarze i czêsto mo¿na ich powstrzymaÌ. Dotyczy to zw³aszcza ludzi m³odych. Adam Czabaùski, który analizowa³ sprawê samobójstwa Ariesa, dodaje, ¿e bardzo istotne bywa poczucie solidarnoœci w mikrospo³ecznoœci samobójców, st¹d wypadki naœladowanictwa.
NiebezpieczeĂąstwo zawiÂązywania samobĂłjczych paktĂłw w sieci jest tym wiĂŞksze, Âże w kaÂżdej chwili ktoÂś o charyzmatycznej osobowoÂści moÂże przekonaĂŚ grupĂŞ do dziaÂłania. Jak zauwaÂżyÂł Mark Williams, psycholog z uniwersytetu w Oksfordzie, osoby, ktĂłre naprawdĂŞ chcÂą siĂŞ zabiĂŚ, najczĂŞÂściej nie zaprzÂątajÂą sobie gÂłowy siedzeniem na czacie. Internet tworzy jednak wirtualnÂą scenĂŞ dla tych, ktĂłrzy nie majÂą odwagi popeÂłniĂŚ samobĂłjstwa samodzielnie.
Socjolog Emile Durkheim, autor pierwszej pracy naukowej na temat samobójstw, ju¿ przed ponad stu laty uzasadnia³ wzrost liczby samobójstw dezintegracj¹ norm spo³ecznych w wielkich metropoliach. Wykorzenienie by³o tam powszechne, g³ównie wskutek migracji ze wsi do miast. W globalnej wiosce, w której ¿yjemy, za spraw¹ nowych mediów, takich jak telewizja i Internet, wykorzenienie jest jeszcze wiêksze. To stwarza podatny grunt dla sieciowych samobójców.

Globalna sieÌ potêguje falê samobójstw Po co zabijaÌ czas, skoro mo¿na siê zabiÌ samemu - g³osi³a reklama zegarków w Danii. Towarzyszy³y jej zdjêcia wisielca b¹dŸ mê¿czyzny z podciêtymi ¿y³ami. Dziœ w podobny sposób mo¿na by reklamowaÌ niektóre witryny internetowe. Kandydat na samobójcê mo¿e tam otrzymaÌ szczegó³owy instrukta¿ i duchowe wsparcie, a tak¿e znaleŸÌ partnera do zawi¹zania tzw. paktu samobójczego. W Japonii, w której zaczê³o siê zawieranie samobójczych porozumieù w sieci, socjologowie mówi¹ ju¿ o epidemii.Plaga œmierci

W ostatnich 45 latach liczba samobójstw wzros³a o 60 procent. Wed³ug danych Œwiatowej Organizacji Zdrowia, w 2002 r. 840 tys. osób odebra³o sobie ¿ycie, a 8-16 mln osób mia³o za sob¹ nieudan¹ próbê samobójcz¹. Najwy¿szy wspó³czynnik samobójstw wystêpuje w Azji: w Japonii, Indiach i Chinach. W Europie przoduj¹ kraje nadba³tyckie, Wêgry, Finlandia i Rosja. Polska znajduje siê w œrodku œwiatowej czarnej listy. W porównaniu z latami 50. liczba prób samobójczych wzros³a u nas dziesiêciokrotnie i wynosi oko³o 5,5 tys. rocznie. Wœród samobójców przewa¿aj¹ osoby w wieku 15-35 lat.

Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: