Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 23:58:37

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ciekawe przepowiednie  (Przeczytany 151304 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #200 : Wrzesień 25, 2012, 18:35:19 »

..nikt tak naprawdĂŞ nie wie jak to bĂŞdzie wyglÂądaÂło po punkcie "0"-21/12/12,-
ale co do linii czasowych- to chocia¿by mo¿na przywo³aÌ Indian Hopi, wg. których ludzkoœÌ mia³a wybór 2 dróg- albo piek³o/wojna,-
albo rozwĂłj/pokĂłj- podobno wybrana zostaÂła druga opcja, choĂŚ jeszcze tego w peÂłni nie widaĂŚ, bo zawierucha siĂŞ nie skoĂączyÂła,-
a nowe nie moÂże powstaĂŚ na nieoczyszczonym pobojowisku.

na wiĂŞcej trzeba poczekaĂŚ.

pozdrawiam UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2012, 18:35:34 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #201 : Wrzesień 25, 2012, 18:49:08 »

Cytat: sfinks
Ciekawe o jakiej przysz³oœci opowiadaj¹ ,moi przedmówcy? Do jakiej przysz³oœci d¹¿ycie i co robicie w tym kierunku ,aby urzeczywistniÌ swoje plany i marzenia? Czy macie jak¹œ konkretn¹ wizjê przysz³oœci naszej cywilizacji ,czy tylko sobie coœ tam mamroczecie pod nosem .

Tak se mamroce pod nasem, ze niby wimy o nadchodz¹cych zmionach, ewolucyi i wielu aspektach z tego wynikaj¹cych, a jednak wci¹¿ zachwycamy siê, ba podniecamy siê tym jakoby ktuœ za nas ju¿ postanowi³, ¿e ... np. Polska bêdzie mocarstwem.
Czy nie dostrzegacie w tym myku, jaki stosuj¹ wobec nas, ludzkoœci, Polaków, ci nasi odwieczni bogowie, którzy za wszelk¹ cenê chc¹ nas widzieÌ jako swoj¹ si³ê robocz¹, a nie równorzêdn¹ cywilizacjê?

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #202 : Wrzesień 25, 2012, 18:52:23 »

Sfinksie, znowu zjeÂżdÂżamy z tematu, ale co tam, niech bĂŞdzie.
MĂłwisz, Âże sobie tak gadamy i nie widzimy - to prawda - nie widzimy i nie wiemy jak to ma wyglÂądaĂŚ i czego siĂŞ mamy spodziewaĂŚ. "Podpowiadacze" gadajÂą aby wizualizowaĂŚ NowÂą ZiemiĂŞ. Jak, jeÂśli mamy wprogramowane (Âświadome) wizje tylko z 3 wymiaru?
WiĂŞc co? Tworzymy Nowy ÂŚwiat po omacku? Nie sÂądzĂŞ. JeÂśli masz pomysÂł, wiedzĂŞ to proszĂŞ podziel siĂŞ niÂą, samo narzekanie nic nie daje oprĂłcz zniechĂŞcenia.
Problem w moim rozumieniu polega na tym, Âże nie mamy Âświadomego dostĂŞpu do wszystkich swoich aspektĂłw, z ktĂłrych niektĂłre znajÂą warunki, jakie majÂą dla nas zaistnieĂŚ.
PoniewaÂż jednak nie mamy tego dostĂŞpu to pozostaje nam ÂżyĂŚ "Teraz", najlepiej jak potrafimy,  do czego nawoÂłujÂą praktycznie wszyscy, nasi i przekazy.
Co do Boga, tez inny topic, ale jeÂśli dobrze ciĂŞ rozumiem, to dla ciebie Wszystko, co nad nami. Z tym siĂŞ nie zgadzam, dla mnie to Wszystko i WszĂŞdzie - pod nami i w nas teÂż.
ZachĂŞcam do poczytania dzisiejszego przekazu Arkturian w wÂątku "inni o energii".

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #203 : Wrzesień 25, 2012, 19:17:44 »

Dodam tylko do tego co napisaÂł wielce szacowny songo, Âże stary procesor nie przyjmie nowego programu wiĂŞc ten stary procesor trzeba zmieniĂŚ DuÂży uÂśmiech
Pozwolê sobie jeszcze stwierdziÌ, ¿e niewiedza nie usprawiedliwia s³ów nieprzemyœlanych.
Czy naprawdĂŞ nie moÂżna zaufaĂŚ czÂłowiekowi ,ktĂłry twierdzi ,Âże sam BĂłg
DuÂży uÂśmiech
NaprawdĂŞ nie moÂżna bo nie ma lepszych gorszych dla ludzi ktĂłrzy choĂŚ w minimalnym stopniu sÂą Âświadomi zachodzÂących procesĂłw
NaprawdĂŞ nie moÂżna bo kaÂżdÂą informacje moÂżna i trzeba sprawdziĂŚ  DuÂży uÂśmiech
NaprawdĂŞ nie moÂżna bo nie ma boga wiĂŞc mu siĂŞ nie objawiÂł. DuÂży uÂśmiech
NaprawdĂŞ nie moÂżna bo nie sprawdziÂł ÂźrĂłdÂła z ktĂłrego pochodzi dana informacja.
Naprawdê nie mo¿na bo brak wiedzy choÌby podstawowej powoduje mo¿liwoœÌ podpiêcia siê jakiemuœ astralnemu bytowi, któremu chodzi o tzw nachapanie siê energii i by to sobie umo¿liwiÌ wywo³a u takiego cz³owieka stany emocjonalne, a tak¿e skupienie na sobie (bycie) myœli danego cz³owieka.
Zasilony myÂślowo i energetycznie taki byt zafunduje sobie na jakiÂś czas ekskluzywne wczasy.(tak jak jemioÂła na dĂŞbie)
Pozwolê sobie zakoùczyÌ z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem, bo wydaje mi siê,¿e uzasadni³em mój stosunek do przefiltrowanych przez zakodowana religijnie podœwiadomoœÌ informacji.
Có¿ w Innej przestrzeni nie bêdzie potrzeby wierzyÌ bo ka¿dy bêdzie Wiedzia³ Du¿y uœmiech
OczywiÂście dla kaÂżdego co innego  DuÂży uÂśmiech
Jedni w wĂŞdrowce przez wieki poznawali, pracowali, uczyli siĂŞ, sprawdzali wyciÂągali wnioski inni..
Innym wystarczyÂło wierzyĂŚ DuÂży uÂśmiech
No ale by po pró¿nicy nie strzêpiÌ pióra koùczê Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2012, 19:21:51 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
sfinks
Gość
« Odpowiedz #204 : Wrzesień 25, 2012, 19:42:39 »

Wystarczy przyglÂądaĂŚ siĂŞ sobie uwaÂżnie ( a nie innym ludziom ) zorientowaĂŚ siĂŞ co nami kieruje ,czy mamy zawsze czyste intencje ? Czy czasami nie siedzi w nas g³êboko ukryty Antychryst ,ktĂłry nami manipuluje sprawiajÂąc pozory ,Âże nasze dziaÂłania ,sÂłowa i myÂśli  wydajÂą nam siĂŞ uczciwe ,mÂądre i szlachetne. NaleÂży spojrzeĂŚ  na poszczegĂłlne nasze czyny z dwĂłch stron ,na stronĂŞ naszej korzyÂści czy straty i zastanowiĂŚ siĂŞ co z tego wynika ? Czy ktoÂś drugi nie straci ,gdy my podejmiemy takÂą a nie innÂą decyzjĂŞ ,czy moÂże zyska naszym kosztem .
OczywiÂście ta druga opcja  jest korzystniejsza ,ze wzglĂŞdu na pozbywanie siĂŞ z naszej natury g³êboko zakorzenionego egoizmu . TakÂą taktykĂŞ naleÂży pielĂŞgnowaĂŚ dzieĂą po dniu ,tak jak doglÂądanie i pielenie roÂśliny na jakiej szczegĂłlnie nam zaleÂży .

Taka jest moja taktyka i podpowiedÂź ,jeÂżeli ktoÂś powie Âże to maÂło ,niech sprĂłbuje sam zawalczyĂŚ ze sobÂą .JeÂżeli siĂŞ komuÂś uda ,zapewne zostanie kiedyÂś nazwany ,,Wojownikiem ÂświatÂła,, gdyÂż walczyÂł w celu wykorzenienia nawykĂłw i przyzwyczajeĂą  ktĂłre sÂą zwykÂłymi chwastami w naszej naturze .KtoÂś  kto potrafi cierpliwie dzieĂą po dniu, likwidowaĂŚ zagÂłuszajÂące jego delikatnÂą naturĂŞ i pleniÂące siĂŞ jak perz zÂłe nawyki dotrze do ÂświatÂła  mÂądroÂści .

Nie chodzi  w tym przypadku o spowiedÂź w koÂściele ,tylko dziaÂłanie czynne i zwrĂłcenie siĂŞ twarzÂą do drugiego czÂłowieka . SpowiedÂź to zbyt Âłatwa sprawa - pokrzywdziĂŚ kogoÂś dotkliwie przez swĂłj wybujaÂły egoizm ,a potem ksiĂŞdzu na ucho o tym opowiedzieĂŚ to sprawy nie zaÂłatwia .moÂże to byĂŚ tylko znakiem dla Boga ,ÂŻE W OGÓLE ZAUWAÂŻYÂŁO SIÊ SWÓJ BÂŁÂĄD . JeÂżeli jednak czÂłowiek nagminnie powtarza ten sam b³¹d i ciÂągle od nowa wyznaje go w konfesjonale ,to nawet  BĂłg przestanie go sÂłuchaĂŚ ,poniewaÂż wydaje siĂŞ ktoÂś taki ,,bezrozumnym ,, i niewiarygodnym .
Bogu zaleÂży na wartoÂściowych jednostkach , a nie na pajacach wypchanych ,,sianem,,

Ktoœ tutaj napisa³ ,¿e Bogowie chc¹ nas zniewoliÌ i wykorzystywaÌ .Zachodzi pytanie do czego my jesteœmy zdolni ,aby Bóg móg³by mieÌ z nas jak¹kolwiek korzyœÌ ?
Dla Boga my jesteÂśmy ,,dzieci Âśmieci,,( zabawa dzieciĂŞca) MoÂże on mieĂŚ wszystko ,poniewaÂż jest wszechmocny i nie roztrzÂąsajcie filozoficznych rozwaÂżaĂą ,kto Boga stworzyÂł,lub dlaczego on tak czy inaczej postĂŞpuje ,bo przecieÂż inaczej by mĂłgÂł .
Robi to dla nas ,chociaÂż jesteÂśmy nie wiele warci i nie musi siĂŞ z niczego przed nami tÂłumaczyĂŚ .
Chce daĂŚ nam wszystko co najlepsze ,,wiĂŞc nie wiem dlaczego tak wielu ludzi krĂŞci nosem i prze smradza ? Wielu mĂłwi ,Âże chcieliby to czy tamto ,a On nie sÂłuch ludzi i nie daje za duÂżo .winna jest temu niecierpliwoœÌ ludzka .Ludzie chcieliby mieĂŚ  wszystko od razu i natychmiast podane na talerzu i  niejeden zasiadÂłby do stoÂłu paĂąskiego w ,,kaloszach od gnoju,, lub z rĂŞkoma utytÂłanymi po Âłokcie . Zadbaj o siebie czÂłowieku ,kiedy proszÂą Ciebie na pokoje .

Tyle tylko mogĂŞ powiedzieĂŚ ,jeÂżeli chodzi o zarzuty wobec mnie ,ze nie podajĂŞ gotowych rozwiÂązaĂą ,podajĂŞ podpowiedzi i uwaÂżam ,Âże wystarczy.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #205 : Wrzesień 25, 2012, 20:01:45 »

To nie sÂą zarzuty, ale ja poproszĂŞ o podpowiedzi tÂłustym drukiem, bo znowu siĂŞ gubiĂŞ.

sfinks
Gość
« Odpowiedz #206 : Wrzesień 25, 2012, 20:07:10 »

Przepraszam ,czy ty umiesz czytaĂŚ ze zrozumieniem tekstu?
east
Gość
« Odpowiedz #207 : Wrzesień 25, 2012, 21:40:29 »

Wystarczy przyglÂądaĂŚ siĂŞ sobie uwaÂżnie ( a nie innym ludziom ) zorientowaĂŚ siĂŞ co nami kieruje ,czy mamy zawsze czyste intencje ? Czy czasami nie siedzi w nas g³êboko ukryty Antychryst ,ktĂłry nami manipuluje sprawiajÂąc pozory ,Âże nasze dziaÂłania ,sÂłowa i myÂśli  wydajÂą nam siĂŞ uczciwe ,mÂądre i szlachetne.

Wiesz, w pewnym sensie racja. Ów "Antychryst" ma nawet swoje imiê i uwa¿a siê za najwa¿niejsz± osobê dla samego siebie. To Twoje imiê Du¿y u¶miech . Równie¿ "moje".
On stwarza pozory, ze to sÂą nasze dziaÂłania.

Czy ktoÂś drugi nie straci ,gdy my podejmiemy takÂą a nie innÂą decyzjĂŞ ,czy moÂże zyska naszym kosztem .
W kaÂżdym przypadku takie zastanawianie siĂŞ uczyni kogoÂś stratnym, ale zyska na tym tylko ego , a w ogĂłlnym bilansie - Ăłw "Antychryst".

JeÂżeli siĂŞ komuÂś uda ,zapewne zostanie kiedyÂś nazwany ,,Wojownikiem ÂświatÂła,, gdyÂż walczyÂł w celu wykorzenienia nawykĂłw i przyzwyczajeĂą  ktĂłre sÂą zwykÂłymi chwastami w naszej naturze .KtoÂś  kto potrafi cierpliwie dzieĂą po dniu, likwidowaĂŚ zagÂłuszajÂące jego delikatnÂą naturĂŞ i pleniÂące siĂŞ jak perz zÂłe nawyki dotrze do ÂświatÂła  mÂądroÂści .
A wiesz, ¿e i w tym co napisa³aœ jest jakaœ m¹droœÌ. Likwidacja tego, co zag³usza naturê, czyli wykorzenianie nawyków i przyzwyczajeù to dobra praktyka ¿ycia. To dotyczy ka¿dego aspektu tzw "siebie" a¿ zobaczysz, ¿e jedyn¹ przyczyn¹ wszystkich chwastów jesteœ Ty sama. Bowiem najwiêkszym przyzwyczajeniem jesteœ TY dla siebie.

Ktoœ tutaj napisa³ ,¿e Bogowie chc¹ nas zniewoliÌ i wykorzystywaÌ .Zachodzi pytanie do czego my jesteœmy zdolni ,aby Bóg móg³by mieÌ z nas jak¹kolwiek korzyœÌ ?
Ale¿ ka¿dy bóg ma korzyœÌ i to wielk¹ z Ciebie. Poprzez Ciebie ma dostêp do Œwiadomoœci Istnienia , do przetworzonej ju¿, delikatnej i smakowitej energii - czyli do samego rdzenia , istoty rzeczywistoœci, tego, co jest.
Celowo nie pada nazwa BĂłg, poniewaÂż to sÂłowo zawÂłaszczone mentalnie do zobrazowania Oddzielenia , ktĂłrego tak na prawdĂŞ nie ma. Ale i Ăłw BĂłg, rozumiany jako podstawa wszystkiego, co istnieje rĂłwnieÂż potrzebowaÂł widaĂŚ braku rĂłwnowagi skoro pozwala istnieĂŚ czemuÂś tak samolubnemu, jak JA.
On nie s³uch ludzi i nie daje za du¿o .winna jest temu niecierpliwoœÌ ludzka
Czekasz na ochÂłapy z PaĂąskiego stoÂłu ?  DuÂży uÂśmiech
ObudŸ siê w koùcu. Nie ten Bóg, który o sobie tak mówi i ¿¹da oddawania sobie czci.

Ludzie chcieliby mieĂŚ  wszystko od razu i natychmiast podane na talerzu i  niejeden zasiadÂłby do stoÂłu paĂąskiego w ,,kaloszach od gnoju,, lub z rĂŞkoma utytÂłanymi po Âłokcie .
A widzisz, Âże jakoÂś tak siĂŞ dzieje, iÂż to "ostatni bĂŞdÂą wywyÂższeni , a pierwsi bĂŞdÂą ostatnimi" . To nie wstyd z gnojem i ubabranymi Âłapami zasiadaĂŚ przy stole mÂądroÂści. Nie wyglÂąd zdobi czÂłowieka.
Zadbaj o siebie czÂłowieku ,kiedy proszÂą Ciebie na pokoje .

Czy tak ?
MrugniĂŞcie
ptak
Gość
« Odpowiedz #208 : Wrzesień 25, 2012, 22:00:31 »

Cytat: sfinks
Bogu zaleÂży na wartoÂściowych jednostkach , a nie na pajacach wypchanych ,,sianem,,

Dobre!   DuÂży uÂśmiech
Dodam tylko, Âże jaki bĂłg, takie pajace (czytaj: pacynki).   MrugniĂŞcie

Sorry sfinksie, nie bierz do siebie. Tak w ogĂłle, to masz trochĂŞ racji…  UÂśmiech
sfinks
Gość
« Odpowiedz #209 : Wrzesień 25, 2012, 22:51:14 »

Na nic siĂŞ nie gniewam ,nie uwaÂżam siebie za coÂś wyjÂątkowego ,jak wylejecie mi na gÂłowĂŞ wiadro pomyj ,to teÂż mi w niczym nie przeszkodzi .Ludzie juÂż mi w Âżyciu tak zrobili koÂło ,,piĂłra,, Âże jedno wiadro mniej czy wiĂŞcej, juÂż o niczym nie stanowi.
MĂłwcie na mnie jak wam siĂŞ podoba i myÂślcie sobie tak samo ,jest mi wszystko jedno ,juÂż tak mnie nie  boli jak kiedyÂś bolaÂło . Jestem doskonale obojĂŞtna na ten Âświat ,jeÂżeli siĂŞ staram coÂś tutaj uzyskaĂŚ to tylko dla innych ludzi ,ale jak ludzie nie chcÂą ,to prosiĂŚ nie bĂŞdĂŞ .

JESZCZE RAZ MÓWIÊ ,ÂŻE ÂŻADNYCH RECEPT NIE POSIADAM ,CHCÊ ZWRÓCIÆ TYLKO UWAGÊ ,ÂŻE NALEÂŻY SIÊ PRZYGOTOWAÆ NA WSZYSTKO . JAK SIÊ PRZYGOTOWAÆ? TO NALEÂŻY DO INWENCJI  I POMYSÂŁOWOÂŚCI KAÂŻDEGO CZÂŁOWIEKA .TAK JAKBY SIÊ WYBIERAÂŁO NA JAKIEÂŚ WAÂŻNE PRZYJÊCIE ( OGARNIJ SIÊ)
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #210 : Wrzesień 25, 2012, 22:58:31 »

Tak sfinksie, umiem, podstawówkê skoùczy³em doœÌ dawno temu. Jednak w tym, co piszesz jest taka iloœÌ emocji, ¿e trudno siê przebiÌ. Ale widaÌ, ¿e to, co robisz uwa¿asz za swoj¹ misjê.
Nie mia³em i nie mam zamiaru ciê od niej odwodziÌ, próbowa³em pokazaÌ inne mo¿liwoœci w ró¿nych polach. I tyle

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #211 : Wrzesień 26, 2012, 14:37:26 »

Na nic siĂŞ nie gniewam ,nie uwaÂżam siebie za coÂś wyjÂątkowego
to racja  UÂśmiech
Dla Boga my jesteÂśmy ,,dzieci Âśmieci,,( zabawa dzieciĂŞca) MoÂże on mieĂŚ wszystko ,poniewaÂż jest wszechmocny i nie roztrzÂąsajcie filozoficznych rozwaÂżaĂą ,kto Boga stworzyÂł,lub dlaczego on tak czy inaczej postĂŞpuje ,bo przecieÂż inaczej by mĂłgÂł .
Robi to dla nas ,chociaÂż jesteÂśmy nie wiele warci i nie musi siĂŞ z niczego przed nami tÂłumaczyĂŚ .
Teraz siĂŞ pogubiÂłem ZÂły
Bo wreszcie dziecko ÂśmieĂŚ czy ktoÂś wyjÂątkowy DuÂży uÂśmiech
jak wylejecie mi na gÂłowĂŞ wiadro pomyj
Jak tak starasz siĂŞ zauwaÂżaĂŚ to czy zauwaÂżyÂłaÂś, Âże nazwaÂłaÂś nas pajacami, a gdzie szacunek do innego czÂłowieka do tego, Âże kaÂżdy czÂłowiek jest inny czyli dla kaÂżdego co innego.
Gdzie akceptacja innoÂści?
Tu na forum piszÂą i wierzÂący i wiedzÂący i jakoÂś siĂŞ dogadujÂą bo nastĂŞpuje wymiana informacji
Akceptacja innoÂści innego czÂłowieka polega na szanowaniu jego poglÂądĂłw, a chyba w Twoich postach tego brakuje.
To pa DuÂży uÂśmiech

PS
.Ludzie juÂż mi w Âżyciu tak zrobili koÂło ,,piĂłra,, Âże jedno wiadro mniej czy wiĂŞcej, juÂż o niczym nie stanowi.
MoÂże teÂż majÂąc inne zdanie usÂłyszeli, Âże sÂą pajacami  Cool

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2012, 14:39:37 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
sfinks
Gość
« Odpowiedz #212 : Wrzesień 26, 2012, 20:49:21 »

Nie napisaÂłam o nikim z forum ,Âże jest pajacem ,piszĂŞ ogĂłlnie ( przyszÂła mi na myÂśl opera,, Pajace,, warto obejrzeĂŚ ) ,JeÂżeli chodzi o dzieci Âśmieci ,to taka przenoÂśnia ,a dotyczy historii czÂłowieka od zera  do nieskoĂączonoÂści ,czyli  dzisiaj jesteÂśmy ,,nikim ,, a jutro  moÂżemy zdobywaĂŚ gĂłry . W takim  wypadku moÂżna mĂłwiĂŚ o alchemii ducha ,czyli przemianie oÂłowiu w zÂłoto .
SkojarzyÂło mi siĂŞ to  gdyÂż  ,,PrzebiÂśnieg,, zapytaÂł /a  mnie kim wreszcie jesteÂśmy dla Boga ? ÂŚmieciami  czy kimÂś wyjÂątkowym ? MyÂślĂŞ ,Âże moÂżemy byĂŚ Âśmieciem, a jutro byĂŚ kimÂś .To zaleÂży tylko od nas ,od pracy nad sobÂą ,kierowaniu siĂŞ w Âżyciu gÂłowÂą a nie instynktami .
Wystarczy wzi¹Ì do rĂŞki taliĂŞ tarota i przeanalizowaĂŚ .Wiadomo ,Âże droga tam odbywa siĂŞ od O czyli gÂłupca  ,jest on tam ukazany jako obdarty ,niefrasobliwy ÂłazĂŞga ,takie nic ( moÂżna powiedzieĂŚ w przenoÂśni ,Âże ÂśmieĂŚ) Wielu ludzi traktuje takie osoby u ktĂłrych ewidentnie widaĂŚ ,Âże sÂą obdarte ,niechlujne a do tego nic sobie z tego nie robiÂą  opryskliwie okazujÂąc im wielkÂą pogardĂŞ i brak szacunku i jeszcze uwaÂżajÂą Âże majÂą racjĂŞ ,jak im siĂŞ zwrĂłci uwagĂŞ Âżeby tego nie robiÂły ,to jeszcze sam czÂłowieku moÂżesz byĂŚ poczĂŞstowany jakimÂś epitetem .

PiszĂŞ to odnoÂśnie do zarzutu ,Âże uÂżywam wobec  ludzi z mojego otoczenia pogardliwych s³ów
np.pajac) Odpowiadam ,¿e nie zdarza mi siê u¿ywaÌ ,¿adnych obraŸliwych epitetów wobec moich znajomych ,jestem osob¹ kulturaln¹ i wolê ust¹piÌ ni¿ wszczynaÌ z kimœ dyskusje bez sensu ,mo¿e przez t¹ moj¹ spolegliwoœÌ i nie odpowiadaniem chamstwem na chamstwo ,ludzie myœleli ,¿e mnie mo¿na powiedzieÌ w oczy wszystko- kto mnie rodzi³ ,jaka jestem k.. jaka z³odziejka ,co ja lubiê najbardziej ( ciekawe sk¹d u ludzi taka wiedza na mój temat ,bo skora do zwierzeù raczej nie by³am nigdy )Wiedzieli co mi smakuje ,wiedzieli ¿e z moim umys³em jest bardzo Ÿle ,wiedzieli czy ja siê myjê czy nie ,wiedzieli jakiego mê¿a ja potrzebujê i dlaczego , wiedzieli dlaczego mê¿czyŸni lubi¹ moje towarzystwo , wiedzieli ¿e ja nic nie potrafiê robiÌ ,wiedzieli ¿e lubiê wypiÌ ,wiedzieli nawet jakie majtki noszê ,wiedzieli o mnie wszystko co bardzo skrzêtnie próbowali mi daÌ do zrozumienia lub walili mi w twarz bez skrupu³ów .

W takich przypadkach po prostu mnie ,,murowaÂło,, i zapominaÂłam czy ja mam w ogĂłle jĂŞzyk ?
Nie wymieniĂŞ tu wszystkich epitetĂłw ktĂłrymi mnie obsmarowano poniewaÂż musiaÂłabym sobie dobrze przypomnieĂŚ ,a na to czasu nie mam .DochodziÂły mnie teÂż sÂłuchy od innych ludzi ,co opowiadajÂą na mĂłj temat ,doszÂło nawet do tego ,Âże ktoÂś bĂŞdÂąc w podró¿y trafiÂł do rodziny mojego nie ÂżyjÂącego od ponad 40 lat ojca  i podobno zmieszaÂł a bÂłotem mojÂą ca³¹ rodzinĂŞ .
MusiaÂło to byĂŚ coÂś okropnego ,gdyÂż powiadomiÂła  telefonicznie  mojÂą matkĂŞ  osoba ,ktĂłra  nie utrzymywaÂła z nami Âżadnego kontaktu . Matka moja teÂż byÂła kulturalnym czÂłowiekiem ,poniewaÂż nie zapytaÂła nawet co to byÂły za straszne plotki? ZlekcewaÂżyÂła po prostu tĂŞ informacjĂŞ  i nie wdawaÂła siĂŞ w dyskusjĂŞ i czczÂą gadaninĂŞ .

Jestem grzecznym czÂłowiekiem ,chamem Âłatwo byĂŚ, kaÂżdy to potrafi ale, nie kaÂżdy chce.
Nie jestem tutaj a Âżaden sposĂłb chamska ,jeÂżeli ktoÂś czuÂł siĂŞ uraÂżonym ,to przepraszam .
MĂłwiĂŞ nieraz niepopularne rzeczy ,poniewaÂż postanowiÂłam ,ze przed ÂśmierciÂą powiem ca³¹ prawdĂŞ o sobie i o ludziach ,co ja o nich sÂądzĂŞ ,co myÂślĂŞ ,co mnie siĂŞ nie podoba i co siĂŞ mi bardzo podoba .Powiem o zakÂłamaniu  , o dwulicowoÂści o faÂłszu ,o dekowaniu siĂŞ za plecami innych ,o wykorzystywaniu sÂłabych przez jednostki silne ,o podlizywaniu siĂŞ ,oraz o plotach ,ktĂłre potrafiÂą zniszczyĂŚ, bogu ducha winnego czÂłowieka.

Linda
Gość
« Odpowiedz #213 : Wrzesień 26, 2012, 21:48:31 »

UÂśmiech

Witaj Sfinksie

W kaÂżdym z nas jest energia ÂświatÂła i cienia. SpotykajÂą siĂŞ one w naszym wnĂŞtrzu i kaÂżda chce dominowaĂŚ.Ale praca nad sobÂą powinna doprowadziĂŚ do tego, aby byÂły zachowane w nas  wÂłaÂściwe proporcje. UÂśmiech Sama przecieÂż o tym piszesz .

MyÂślĂŞ ,Âże moÂżemy byĂŚ Âśmieciem, a jutro byĂŚ kimÂś .To zaleÂży tylko od nas ,od pracy nad sobÂą ,kierowaniu siĂŞ w Âżyciu gÂłowÂą a nie instynktami .
UÂśmiech UÂśmiech

Musisz zbudowaĂŚ sobie poczucie wÂłasnej wartoÂści ,ludzie wtedy na Ciebie inaczej bĂŞdÂą patrzeĂŚ.
Nie wiem czy dobrze robisz piszÂąc tak jak piszesz.  Szczerze?.....U mnie wywoÂłuje to uczucie zaÂżenowania.Umacniasz energetycznie przekonanie o swojej krzywdzie..Przepraszam jeÂśli CiĂŞ uraziÂłam... 

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #214 : Wrzesień 27, 2012, 14:23:21 »

Wystarczy przyglÂądaĂŚ siĂŞ sobie uwaÂżnie ( a nie innym ludziom )
PiszĂŞ to odnoÂśnie do zarzutu ,Âże uÂżywam wobec  ludzi z mojego otoczenia pogardliwych s³ów
np.pajac) Odpowiadam ,Âże nie zdarza mi siĂŞ uÂżywaĂŚ ,
Nie napisaÂłam o nikim z forum ,Âże jest pajacem ,piszĂŞ ogĂłlnie ( przyszÂła mi na myÂśl opera,, Pajace,, warto obejrzeĂŚ )
Jestem doskonale obojĂŞtna na ten Âświat ,jeÂżeli siĂŞ staram coÂś tutaj uzyskaĂŚ to tylko dla innych ludzi ,ale jak ludzie nie chcÂą ,to prosiĂŚ nie bĂŞdĂŞ .
Jestem grzecznym czÂłowiekiem ,chamem Âłatwo byĂŚ, kaÂżdy to potrafi ale, nie kaÂżdy chce.
Nie jestem tutaj a Âżaden sposĂłb chamska ,jeÂżeli ktoÂś czuÂł siĂŞ uraÂżonym ,to przepraszam .
Za maÂło mam wiedzĂŞ by pojÂąc o co tu chodzi
O sobie jak chcesz to pisz, choĂŚ podobnie jak szacowny songo1970 nie mogĂŞ siĂŞ juÂż doczekaĂŚ koĂąca tej historii, ale jeÂżeli chodzi o to co masz do powiedzenia o innych to jestem jednym z tych ktĂłrzy ,,ale jak ludzie nie chcÂą ,to prosiĂŚ nie bĂŞdĂŞ"
to pa
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2012, 14:24:15 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #215 : Wrzesień 27, 2012, 14:43:36 »

Czasami pÂłaszczyzna porozumienia jest niemoÂżliwa, chociaÂż niezbĂŞdna.  MrugniĂŞcie

Niby jesteœmy ca³oœci¹, a odrêbnoœÌ stawia granice.
I mordujemy siê potem rozwalaj¹c mury, by paœÌ sobie w objêcia.
I jakÂże inaczej póŸniej wszystko smakuje? Nie wy³¹czajÂąc piwa.  Chichot

KtoÂś nadaÂł wszystkiemu sens, nawet, gdy chwilowo go brak. 

To pa  DuÂży uÂśmiech

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #216 : Wrzesień 27, 2012, 14:51:06 »

ptak
Czasami pÂłaszczyzna porozumienia jest niemoÂżliwa, chociaÂż niezbĂŞdna. MrugniĂŞcie

Niby jesteœmy ca³oœci¹, a odrêbnoœÌ stawia granice.
I mordujemy siê potem rozwalaj¹c mury, by paœÌ sobie w objêcia.
I jak¿e inaczej póŸniej wszystko smakuje? Nie wy³¹czaj¹c piwa.
DuÂży uÂśmiech
Szacowna naprawdĂŞ podpisze siĂŞ pod Mirem w kaÂżdym wydaniu DuÂży uÂśmiech
Jednak czasy inkwizycji siĂŞ skoĂączyÂły.
SkoĂączyÂły siĂŞ przynajmniej dla tych, ktĂłrzy nie utoÂżsamiajÂą siĂŞ z ciaÂłem fizycznym MrugniĂŞcie
to pa DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #217 : Wrzesień 27, 2012, 15:09:54 »

A co Ty szacowny wci¹¿ z tym uto¿samianiem siê z cia³em?
SÂą tu tacy?  DuÂży uÂśmiech

I chyba nie poniaÂł ty, o czym rzecz szÂła...  MrugniĂŞcie

to pa  Chichot
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #218 : Wrzesień 27, 2012, 16:45:26 »

Chyba nie DuÂży uÂśmiech
Ale nastĂŞpnym razem postaram siĂŞ o lepszy odbiĂłr wielce szacowna ptak DuÂży uÂśmiech
DziĂŞki za lekcjĂŞ wdziĂŞcznoœÌ zachowam  DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #219 : Wrzesień 30, 2012, 12:15:41 »

Posta >Grety< przeniosÂłem do wÂątku o trzech dniach ciemnoÂści >>.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #220 : Październik 02, 2012, 19:41:30 »

Dariusz
Posta >Grety< przeniosÂłem do wÂątku o trzech dniach ciemnoÂści >>.
Dodam tylko, Âże takie przeniesienie teÂż byÂły przepowiadane i to na tym forum DuÂży uÂśmiech
Czy byÂły ciekawymi przepowiedniami? DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #221 : Listopad 01, 2012, 15:58:03 »

jeszcze jedna przepowiednia potwierdzajÂąca czas..

TybetaĂąski mnich zapowiada zbliÂżajÂący siĂŞ koniec Âświata, jaki znamy
admin, czw., 2012-11-01 10:56

OgÂłoszono nowÂą datĂŞ koĂąca Âświata i o dziwo to ta sama data, ktĂłrÂą zapewne wszyscy znamy, czyli 21 grudnia 2012. Potwierdzenie, Âże do tego dojdzie pochodzi podobno z oÂświadczenia pewnego tybetaĂąskiego mnicha, ktĂłry posÂługuje siĂŞ pseudonimem "Wyrocznia Szambala".
<a href="http://www.youtube.com/v/Cn2DJHfVKDE?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Cn2DJHfVKDE?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>
Wed³ug tego przekazu koniec œwiata, jaki znamy potrwa w sumie dwa tygodnie. W trakcie ich trwania mieszkaùcy Ziemi bêd¹ mieli wiele powodów do strachu. Brak tutaj szczegó³ów, ale mo¿na siê domyœliÌ, ¿e wœród "atrakcji" mog¹ byÌ trzy dni ciemnoœci.

Tajemniczy mnich, który prawdopodobnie przekazuje to w imieniu jakiejœ grupy religijnej, twierdzi, ¿e po tych dwóch tygodniach wszystko zacznie wracaÌ na dobre tory. Grudzieù 2012 bêdzie wed³ug niego szczególny, poniewa¿ planety Uk³adu S³onecznego ustawi¹ siê w rzêdzie. To bêdzie mo¿na obserwowaÌ z Ziemi w postaci wielkiej parady planet. Wed³ug Tybetaùczyka Ziemia przejdzie wtedy przez "punkt zero" i dziêki temu ludzkoœÌ otrzyma wielki impuls do rozwoju.
http://innemedium.pl/wideo/tybetanski-mnich-zapowiada-zblizajacy-sie-koniec-swiata-jaki-znamy

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #222 : Listopad 01, 2012, 22:07:48 »

eeeee tam ,nic nie zmieni przeznaczenia ,ja ju¿ nie wierzê w te przepowiednie.Zastanawiam siê jednak co ja bedê robiÌ 21 grudnia i jak bêd¹ zachowywaÌ siê ludzie.Chcia³am w ten dzieù pójœÌ na Wawel ,ale chyba mnie nie bêdzie w Krakowie Smutny

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #223 : Listopad 04, 2012, 18:56:56 »

Szacowna zapewniam Cie, ¿e bêdziesz spokojnie mog³a pójœÌ sobie na uroczy Wawel i nasyciÌ swoje cia³o fizyczne piêknym widokami i nie tylko widokami z tego miejsca Du¿y uœmiech
Wierchuszka i wielu innych nie mo¿e odró¿niÌ przejœcia w stworzon¹ inna przestrzeù od przejœcia w inn¹ erê epokê - jak zwa³ tak zwa³ Du¿y uœmiech
Có¿ wiele dziwiÌ siê temu nie mo¿na bo stary procek nie dzia³a w nowym kompie Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #224 : Listopad 04, 2012, 19:06:43 »

Chanell, jak chcesz to mogĂŞ Ci przesÂłaĂŚ butelkĂŞ dobrego wina musujÂącego na Sylwestra 2012 r.
Bêdziesz zadowolona móc wnieœÌ toast za zdrowie i powodzenie swoich bliskich.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: