Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:03:17

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ciekawe przepowiednie  (Przeczytany 150332 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #200 : Wrzesieñ 25, 2012, 18:35:19 »

..nikt tak naprawdê nie wie jak to bêdzie wygl±da³o po punkcie "0"-21/12/12,-
ale co do linii czasowych- to chocia¿by mo¿na przywo³aæ Indian Hopi, wg. których ludzko¶æ mia³a wybór 2 dróg- albo piek³o/wojna,-
albo rozwój/pokój- podobno wybrana zosta³a druga opcja, choæ jeszcze tego w pe³ni nie widaæ, bo zawierucha siê nie skoñczy³a,-
a nowe nie mo¿e powstaæ na nieoczyszczonym pobojowisku.

na wiêcej trzeba poczekaæ.

pozdrawiam U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2012, 18:35:34 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #201 : Wrzesieñ 25, 2012, 18:49:08 »

Cytat: sfinks
Ciekawe o jakiej przysz³o¶ci opowiadaj± ,moi przedmówcy? Do jakiej przysz³o¶ci d±¿ycie i co robicie w tym kierunku ,aby urzeczywistniæ swoje plany i marzenia? Czy macie jak±¶ konkretn± wizjê przysz³o¶ci naszej cywilizacji ,czy tylko sobie co¶ tam mamroczecie pod nosem .

Tak se mamroce pod nasem, ze niby wimy o nadchodz±cych zmionach, ewolucyi i wielu aspektach z tego wynikaj±cych, a jednak wci±¿ zachwycamy siê, ba podniecamy siê tym jakoby ktu¶ za nas ju¿ postanowi³, ¿e ... np. Polska bêdzie mocarstwem.
Czy nie dostrzegacie w tym myku, jaki stosuj± wobec nas, ludzko¶ci, Polaków, ci nasi odwieczni bogowie, którzy za wszelk± cenê chc± nas widzieæ jako swoj± si³ê robocz±, a nie równorzêdn± cywilizacjê?

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #202 : Wrzesieñ 25, 2012, 18:52:23 »

Sfinksie, znowu zje¿d¿amy z tematu, ale co tam, niech bêdzie.
Mówisz, ¿e sobie tak gadamy i nie widzimy - to prawda - nie widzimy i nie wiemy jak to ma wygl±daæ i czego siê mamy spodziewaæ. "Podpowiadacze" gadaj± aby wizualizowaæ Now± Ziemiê. Jak, je¶li mamy wprogramowane (¶wiadome) wizje tylko z 3 wymiaru?
Wiêc co? Tworzymy Nowy ¦wiat po omacku? Nie s±dzê. Je¶li masz pomys³, wiedzê to proszê podziel siê ni±, samo narzekanie nic nie daje oprócz zniechêcenia.
Problem w moim rozumieniu polega na tym, ¿e nie mamy ¶wiadomego dostêpu do wszystkich swoich aspektów, z których niektóre znaj± warunki, jakie maj± dla nas zaistnieæ.
Poniewa¿ jednak nie mamy tego dostêpu to pozostaje nam ¿yæ "Teraz", najlepiej jak potrafimy,  do czego nawo³uj± praktycznie wszyscy, nasi i przekazy.
Co do Boga, tez inny topic, ale je¶li dobrze ciê rozumiem, to dla ciebie Wszystko, co nad nami. Z tym siê nie zgadzam, dla mnie to Wszystko i Wszêdzie - pod nami i w nas te¿.
Zachêcam do poczytania dzisiejszego przekazu Arkturian w w±tku "inni o energii".

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #203 : Wrzesieñ 25, 2012, 19:17:44 »

Dodam tylko do tego co napisa³ wielce szacowny songo, ¿e stary procesor nie przyjmie nowego programu wiêc ten stary procesor trzeba zmieniæ Du¿y u¶miech
Pozwolê sobie jeszcze stwierdziæ, ¿e niewiedza nie usprawiedliwia s³ów nieprzemy¶lanych.
Czy naprawdê nie mo¿na zaufaæ cz³owiekowi ,który twierdzi ,¿e sam Bóg
Du¿y u¶miech
Naprawdê nie mo¿na bo nie ma lepszych gorszych dla ludzi którzy choæ w minimalnym stopniu s± ¶wiadomi zachodz±cych procesów
Naprawdê nie mo¿na bo ka¿d± informacje mo¿na i trzeba sprawdziæ  Du¿y u¶miech
Naprawdê nie mo¿na bo nie ma boga wiêc mu siê nie objawi³. Du¿y u¶miech
Naprawdê nie mo¿na bo nie sprawdzi³ ¼ród³a z którego pochodzi dana informacja.
Naprawdê nie mo¿na bo brak wiedzy choæby podstawowej powoduje mo¿liwo¶æ podpiêcia siê jakiemu¶ astralnemu bytowi, któremu chodzi o tzw nachapanie siê energii i by to sobie umo¿liwiæ wywo³a u takiego cz³owieka stany emocjonalne, a tak¿e skupienie na sobie (bycie) my¶li danego cz³owieka.
Zasilony my¶lowo i energetycznie taki byt zafunduje sobie na jaki¶ czas ekskluzywne wczasy.(tak jak jemio³a na dêbie)
Pozwolê sobie zakoñczyæ z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem, bo wydaje mi siê,¿e uzasadni³em mój stosunek do przefiltrowanych przez zakodowana religijnie pod¶wiadomo¶æ informacji.
Có¿ w Innej przestrzeni nie bêdzie potrzeby wierzyæ bo ka¿dy bêdzie Wiedzia³ Du¿y u¶miech
Oczywi¶cie dla ka¿dego co innego  Du¿y u¶miech
Jedni w wêdrowce przez wieki poznawali, pracowali, uczyli siê, sprawdzali wyci±gali wnioski inni..
Innym wystarczy³o wierzyæ Du¿y u¶miech
No ale by po pró¿nicy nie strzêpiæ pióra koñczê Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2012, 19:21:51 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #204 : Wrzesieñ 25, 2012, 19:42:39 »

Wystarczy przygl±daæ siê sobie uwa¿nie ( a nie innym ludziom ) zorientowaæ siê co nami kieruje ,czy mamy zawsze czyste intencje ? Czy czasami nie siedzi w nas g³êboko ukryty Antychryst ,który nami manipuluje sprawiaj±c pozory ,¿e nasze dzia³ania ,s³owa i my¶li  wydaj± nam siê uczciwe ,m±dre i szlachetne. Nale¿y spojrzeæ  na poszczególne nasze czyny z dwóch stron ,na stronê naszej korzy¶ci czy straty i zastanowiæ siê co z tego wynika ? Czy kto¶ drugi nie straci ,gdy my podejmiemy tak± a nie inn± decyzjê ,czy mo¿e zyska naszym kosztem .
Oczywi¶cie ta druga opcja  jest korzystniejsza ,ze wzglêdu na pozbywanie siê z naszej natury g³êboko zakorzenionego egoizmu . Tak± taktykê nale¿y pielêgnowaæ dzieñ po dniu ,tak jak dogl±danie i pielenie ro¶liny na jakiej szczególnie nam zale¿y .

Taka jest moja taktyka i podpowied¼ ,je¿eli kto¶ powie ¿e to ma³o ,niech spróbuje sam zawalczyæ ze sob± .Je¿eli siê komu¶ uda ,zapewne zostanie kiedy¶ nazwany ,,Wojownikiem ¶wiat³a,, gdy¿ walczy³ w celu wykorzenienia nawyków i przyzwyczajeñ  które s± zwyk³ymi chwastami w naszej naturze .Kto¶  kto potrafi cierpliwie dzieñ po dniu, likwidowaæ zag³uszaj±ce jego delikatn± naturê i pleni±ce siê jak perz z³e nawyki dotrze do ¶wiat³a  m±dro¶ci .

Nie chodzi  w tym przypadku o spowied¼ w ko¶ciele ,tylko dzia³anie czynne i zwrócenie siê twarz± do drugiego cz³owieka . Spowied¼ to zbyt ³atwa sprawa - pokrzywdziæ kogo¶ dotkliwie przez swój wybuja³y egoizm ,a potem ksiêdzu na ucho o tym opowiedzieæ to sprawy nie za³atwia .mo¿e to byæ tylko znakiem dla Boga ,¯E W OGÓLE ZAUWA¯Y£O SIÊ SWÓJ B£¡D . Je¿eli jednak cz³owiek nagminnie powtarza ten sam b³±d i ci±gle od nowa wyznaje go w konfesjonale ,to nawet  Bóg przestanie go s³uchaæ ,poniewa¿ wydaje siê kto¶ taki ,,bezrozumnym ,, i niewiarygodnym .
Bogu zale¿y na warto¶ciowych jednostkach , a nie na pajacach wypchanych ,,sianem,,

Kto¶ tutaj napisa³ ,¿e Bogowie chc± nas zniewoliæ i wykorzystywaæ .Zachodzi pytanie do czego my jeste¶my zdolni ,aby Bóg móg³by mieæ z nas jak±kolwiek korzy¶æ ?
Dla Boga my jeste¶my ,,dzieci ¶mieci,,( zabawa dzieciêca) Mo¿e on mieæ wszystko ,poniewa¿ jest wszechmocny i nie roztrz±sajcie filozoficznych rozwa¿añ ,kto Boga stworzy³,lub dlaczego on tak czy inaczej postêpuje ,bo przecie¿ inaczej by móg³ .
Robi to dla nas ,chocia¿ jeste¶my nie wiele warci i nie musi siê z niczego przed nami t³umaczyæ .
Chce daæ nam wszystko co najlepsze ,,wiêc nie wiem dlaczego tak wielu ludzi krêci nosem i prze smradza ? Wielu mówi ,¿e chcieliby to czy tamto ,a On nie s³uch ludzi i nie daje za du¿o .winna jest temu niecierpliwo¶æ ludzka .Ludzie chcieliby mieæ  wszystko od razu i natychmiast podane na talerzu i  niejeden zasiad³by do sto³u pañskiego w ,,kaloszach od gnoju,, lub z rêkoma utyt³anymi po ³okcie . Zadbaj o siebie cz³owieku ,kiedy prosz± Ciebie na pokoje .

Tyle tylko mogê powiedzieæ ,je¿eli chodzi o zarzuty wobec mnie ,ze nie podajê gotowych rozwi±zañ ,podajê podpowiedzi i uwa¿am ,¿e wystarczy.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #205 : Wrzesieñ 25, 2012, 20:01:45 »

To nie s± zarzuty, ale ja poproszê o podpowiedzi t³ustym drukiem, bo znowu siê gubiê.

sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #206 : Wrzesieñ 25, 2012, 20:07:10 »

Przepraszam ,czy ty umiesz czytaæ ze zrozumieniem tekstu?
east
Go¶æ
« Odpowiedz #207 : Wrzesieñ 25, 2012, 21:40:29 »

Wystarczy przygl±daæ siê sobie uwa¿nie ( a nie innym ludziom ) zorientowaæ siê co nami kieruje ,czy mamy zawsze czyste intencje ? Czy czasami nie siedzi w nas g³êboko ukryty Antychryst ,który nami manipuluje sprawiaj±c pozory ,¿e nasze dzia³ania ,s³owa i my¶li  wydaj± nam siê uczciwe ,m±dre i szlachetne.

Wiesz, w pewnym sensie racja. Ów "Antychryst" ma nawet swoje imiê i uwa¿a siê za najwa¿niejsz± osobê dla samego siebie. To Twoje imiê Du¿y u¶miech . Równie¿ "moje".
On stwarza pozory, ze to s± nasze dzia³ania.

Czy kto¶ drugi nie straci ,gdy my podejmiemy tak± a nie inn± decyzjê ,czy mo¿e zyska naszym kosztem .
W ka¿dym przypadku takie zastanawianie siê uczyni kogo¶ stratnym, ale zyska na tym tylko ego , a w ogólnym bilansie - ów "Antychryst".

Je¿eli siê komu¶ uda ,zapewne zostanie kiedy¶ nazwany ,,Wojownikiem ¶wiat³a,, gdy¿ walczy³ w celu wykorzenienia nawyków i przyzwyczajeñ  które s± zwyk³ymi chwastami w naszej naturze .Kto¶  kto potrafi cierpliwie dzieñ po dniu, likwidowaæ zag³uszaj±ce jego delikatn± naturê i pleni±ce siê jak perz z³e nawyki dotrze do ¶wiat³a  m±dro¶ci .
A wiesz, ¿e i w tym co napisa³a¶ jest jaka¶ m±dro¶æ. Likwidacja tego, co zag³usza naturê, czyli wykorzenianie nawyków i przyzwyczajeñ to dobra praktyka ¿ycia. To dotyczy ka¿dego aspektu tzw "siebie" a¿ zobaczysz, ¿e jedyn± przyczyn± wszystkich chwastów jeste¶ Ty sama. Bowiem najwiêkszym przyzwyczajeniem jeste¶ TY dla siebie.

Kto¶ tutaj napisa³ ,¿e Bogowie chc± nas zniewoliæ i wykorzystywaæ .Zachodzi pytanie do czego my jeste¶my zdolni ,aby Bóg móg³by mieæ z nas jak±kolwiek korzy¶æ ?
Ale¿ ka¿dy bóg ma korzy¶æ i to wielk± z Ciebie. Poprzez Ciebie ma dostêp do ¦wiadomo¶ci Istnienia , do przetworzonej ju¿, delikatnej i smakowitej energii - czyli do samego rdzenia , istoty rzeczywisto¶ci, tego, co jest.
Celowo nie pada nazwa Bóg, poniewa¿ to s³owo zaw³aszczone mentalnie do zobrazowania Oddzielenia , którego tak na prawdê nie ma. Ale i ów Bóg, rozumiany jako podstawa wszystkiego, co istnieje równie¿ potrzebowa³ widaæ braku równowagi skoro pozwala istnieæ czemu¶ tak samolubnemu, jak JA.
On nie s³uch ludzi i nie daje za du¿o .winna jest temu niecierpliwo¶æ ludzka
Czekasz na och³apy z Pañskiego sto³u ?  Du¿y u¶miech
Obud¼ siê w koñcu. Nie ten Bóg, który o sobie tak mówi i ¿±da oddawania sobie czci.

Ludzie chcieliby mieæ  wszystko od razu i natychmiast podane na talerzu i  niejeden zasiad³by do sto³u pañskiego w ,,kaloszach od gnoju,, lub z rêkoma utyt³anymi po ³okcie .
A widzisz, ¿e jako¶ tak siê dzieje, i¿ to "ostatni bêd± wywy¿szeni , a pierwsi bêd± ostatnimi" . To nie wstyd z gnojem i ubabranymi ³apami zasiadaæ przy stole m±dro¶ci. Nie wygl±d zdobi cz³owieka.
Zadbaj o siebie cz³owieku ,kiedy prosz± Ciebie na pokoje .

Czy tak ?
Mrugniêcie
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #208 : Wrzesieñ 25, 2012, 22:00:31 »

Cytat: sfinks
Bogu zale¿y na warto¶ciowych jednostkach , a nie na pajacach wypchanych ,,sianem,,

Dobre!   Du¿y u¶miech
Dodam tylko, ¿e jaki bóg, takie pajace (czytaj: pacynki).   Mrugniêcie

Sorry sfinksie, nie bierz do siebie. Tak w ogóle, to masz trochê racji…  U¶miech
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #209 : Wrzesieñ 25, 2012, 22:51:14 »

Na nic siê nie gniewam ,nie uwa¿am siebie za co¶ wyj±tkowego ,jak wylejecie mi na g³owê wiadro pomyj ,to te¿ mi w niczym nie przeszkodzi .Ludzie ju¿ mi w ¿yciu tak zrobili ko³o ,,pióra,, ¿e jedno wiadro mniej czy wiêcej, ju¿ o niczym nie stanowi.
Mówcie na mnie jak wam siê podoba i my¶lcie sobie tak samo ,jest mi wszystko jedno ,ju¿ tak mnie nie  boli jak kiedy¶ bola³o . Jestem doskonale obojêtna na ten ¶wiat ,je¿eli siê staram co¶ tutaj uzyskaæ to tylko dla innych ludzi ,ale jak ludzie nie chc± ,to prosiæ nie bêdê .

JESZCZE RAZ MÓWIÊ ,¯E ¯ADNYCH RECEPT NIE POSIADAM ,CHCÊ ZWRÓCIÆ TYLKO UWAGÊ ,¯E NALE¯Y SIÊ PRZYGOTOWAÆ NA WSZYSTKO . JAK SIÊ PRZYGOTOWAÆ? TO NALE¯Y DO INWENCJI  I POMYS£OWO¦CI KA¯DEGO CZ£OWIEKA .TAK JAKBY SIÊ WYBIERA£O NA JAKIE¦ WA¯NE PRZYJÊCIE ( OGARNIJ SIÊ)
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #210 : Wrzesieñ 25, 2012, 22:58:31 »

Tak sfinksie, umiem, podstawówkê skoñczy³em do¶æ dawno temu. Jednak w tym, co piszesz jest taka ilo¶æ emocji, ¿e trudno siê przebiæ. Ale widaæ, ¿e to, co robisz uwa¿asz za swoj± misjê.
Nie mia³em i nie mam zamiaru ciê od niej odwodziæ, próbowa³em pokazaæ inne mo¿liwo¶ci w ró¿nych polach. I tyle

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #211 : Wrzesieñ 26, 2012, 14:37:26 »

Na nic siê nie gniewam ,nie uwa¿am siebie za co¶ wyj±tkowego
to racja  U¶miech
Dla Boga my jeste¶my ,,dzieci ¶mieci,,( zabawa dzieciêca) Mo¿e on mieæ wszystko ,poniewa¿ jest wszechmocny i nie roztrz±sajcie filozoficznych rozwa¿añ ,kto Boga stworzy³,lub dlaczego on tak czy inaczej postêpuje ,bo przecie¿ inaczej by móg³ .
Robi to dla nas ,chocia¿ jeste¶my nie wiele warci i nie musi siê z niczego przed nami t³umaczyæ .
Teraz siê pogubi³em Z³y
Bo wreszcie dziecko ¶mieæ czy kto¶ wyj±tkowy Du¿y u¶miech
jak wylejecie mi na g³owê wiadro pomyj
Jak tak starasz siê zauwa¿aæ to czy zauwa¿y³a¶, ¿e nazwa³a¶ nas pajacami, a gdzie szacunek do innego cz³owieka do tego, ¿e ka¿dy cz³owiek jest inny czyli dla ka¿dego co innego.
Gdzie akceptacja inno¶ci?
Tu na forum pisz± i wierz±cy i wiedz±cy i jako¶ siê dogaduj± bo nastêpuje wymiana informacji
Akceptacja inno¶ci innego cz³owieka polega na szanowaniu jego pogl±dów, a chyba w Twoich postach tego brakuje.
To pa Du¿y u¶miech

PS
.Ludzie ju¿ mi w ¿yciu tak zrobili ko³o ,,pióra,, ¿e jedno wiadro mniej czy wiêcej, ju¿ o niczym nie stanowi.
Mo¿e te¿ maj±c inne zdanie us³yszeli, ¿e s± pajacami  Cool

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 26, 2012, 14:39:37 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #212 : Wrzesieñ 26, 2012, 20:49:21 »

Nie napisa³am o nikim z forum ,¿e jest pajacem ,piszê ogólnie ( przysz³a mi na my¶l opera,, Pajace,, warto obejrzeæ ) ,Je¿eli chodzi o dzieci ¶mieci ,to taka przeno¶nia ,a dotyczy historii cz³owieka od zera  do nieskoñczono¶ci ,czyli  dzisiaj jeste¶my ,,nikim ,, a jutro  mo¿emy zdobywaæ góry . W takim  wypadku mo¿na mówiæ o alchemii ducha ,czyli przemianie o³owiu w z³oto .
Skojarzy³o mi siê to  gdy¿  ,,Przebi¶nieg,, zapyta³ /a  mnie kim wreszcie jeste¶my dla Boga ? ¦mieciami  czy kim¶ wyj±tkowym ? My¶lê ,¿e mo¿emy byæ ¶mieciem, a jutro byæ kim¶ .To zale¿y tylko od nas ,od pracy nad sob± ,kierowaniu siê w ¿yciu g³ow± a nie instynktami .
Wystarczy wzi±æ do rêki taliê tarota i przeanalizowaæ .Wiadomo ,¿e droga tam odbywa siê od O czyli g³upca  ,jest on tam ukazany jako obdarty ,niefrasobliwy ³azêga ,takie nic ( mo¿na powiedzieæ w przeno¶ni ,¿e ¶mieæ) Wielu ludzi traktuje takie osoby u których ewidentnie widaæ ,¿e s± obdarte ,niechlujne a do tego nic sobie z tego nie robi±  opryskliwie okazuj±c im wielk± pogardê i brak szacunku i jeszcze uwa¿aj± ¿e maj± racjê ,jak im siê zwróci uwagê ¿eby tego nie robi³y ,to jeszcze sam cz³owieku mo¿esz byæ poczêstowany jakim¶ epitetem .

Piszê to odno¶nie do zarzutu ,¿e u¿ywam wobec  ludzi z mojego otoczenia pogardliwych s³ów
np.pajac) Odpowiadam ,¿e nie zdarza mi siê u¿ywaæ ,¿adnych obra¼liwych epitetów wobec moich znajomych ,jestem osob± kulturaln± i wolê ust±piæ ni¿ wszczynaæ z kim¶ dyskusje bez sensu ,mo¿e przez t± moj± spolegliwo¶æ i nie odpowiadaniem chamstwem na chamstwo ,ludzie my¶leli ,¿e mnie mo¿na powiedzieæ w oczy wszystko- kto mnie rodzi³ ,jaka jestem k.. jaka z³odziejka ,co ja lubiê najbardziej ( ciekawe sk±d u ludzi taka wiedza na mój temat ,bo skora do zwierzeñ raczej nie by³am nigdy )Wiedzieli co mi smakuje ,wiedzieli ¿e z moim umys³em jest bardzo ¼le ,wiedzieli czy ja siê myjê czy nie ,wiedzieli jakiego mê¿a ja potrzebujê i dlaczego , wiedzieli dlaczego mê¿czy¼ni lubi± moje towarzystwo , wiedzieli ¿e ja nic nie potrafiê robiæ ,wiedzieli ¿e lubiê wypiæ ,wiedzieli nawet jakie majtki noszê ,wiedzieli o mnie wszystko co bardzo skrzêtnie próbowali mi daæ do zrozumienia lub walili mi w twarz bez skrupu³ów .

W takich przypadkach po prostu mnie ,,murowa³o,, i zapomina³am czy ja mam w ogóle jêzyk ?
Nie wymieniê tu wszystkich epitetów którymi mnie obsmarowano poniewa¿ musia³abym sobie dobrze przypomnieæ ,a na to czasu nie mam .Dochodzi³y mnie te¿ s³uchy od innych ludzi ,co opowiadaj± na mój temat ,dosz³o nawet do tego ,¿e kto¶ bêd±c w podró¿y trafi³ do rodziny mojego nie ¿yj±cego od ponad 40 lat ojca  i podobno zmiesza³ a b³otem moj± ca³± rodzinê .
Musia³o to byæ co¶ okropnego ,gdy¿ powiadomi³a  telefonicznie  moj± matkê  osoba ,która  nie utrzymywa³a z nami ¿adnego kontaktu . Matka moja te¿ by³a kulturalnym cz³owiekiem ,poniewa¿ nie zapyta³a nawet co to by³y za straszne plotki? Zlekcewa¿y³a po prostu tê informacjê  i nie wdawa³a siê w dyskusjê i czcz± gadaninê .

Jestem grzecznym cz³owiekiem ,chamem ³atwo byæ, ka¿dy to potrafi ale, nie ka¿dy chce.
Nie jestem tutaj a ¿aden sposób chamska ,je¿eli kto¶ czu³ siê ura¿onym ,to przepraszam .
Mówiê nieraz niepopularne rzeczy ,poniewa¿ postanowi³am ,ze przed ¶mierci± powiem ca³± prawdê o sobie i o ludziach ,co ja o nich s±dzê ,co my¶lê ,co mnie siê nie podoba i co siê mi bardzo podoba .Powiem o zak³amaniu  , o dwulicowo¶ci o fa³szu ,o dekowaniu siê za plecami innych ,o wykorzystywaniu s³abych przez jednostki silne ,o podlizywaniu siê ,oraz o plotach ,które potrafi± zniszczyæ, bogu ducha winnego cz³owieka.

Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #213 : Wrzesieñ 26, 2012, 21:48:31 »

U¶miech

Witaj Sfinksie

W ka¿dym z nas jest energia ¶wiat³a i cienia. Spotykaj± siê one w naszym wnêtrzu i ka¿da chce dominowaæ.Ale praca nad sob± powinna doprowadziæ do tego, aby by³y zachowane w nas  w³a¶ciwe proporcje. U¶miech Sama przecie¿ o tym piszesz .

My¶lê ,¿e mo¿emy byæ ¶mieciem, a jutro byæ kim¶ .To zale¿y tylko od nas ,od pracy nad sob± ,kierowaniu siê w ¿yciu g³ow± a nie instynktami .
U¶miech U¶miech

Musisz zbudowaæ sobie poczucie w³asnej warto¶ci ,ludzie wtedy na Ciebie inaczej bêd± patrzeæ.
Nie wiem czy dobrze robisz pisz±c tak jak piszesz.  Szczerze?.....U mnie wywo³uje to uczucie za¿enowania.Umacniasz energetycznie przekonanie o swojej krzywdzie..Przepraszam je¶li Ciê urazi³am... 

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #214 : Wrzesieñ 27, 2012, 14:23:21 »

Wystarczy przygl±daæ siê sobie uwa¿nie ( a nie innym ludziom )
Piszê to odno¶nie do zarzutu ,¿e u¿ywam wobec  ludzi z mojego otoczenia pogardliwych s³ów
np.pajac) Odpowiadam ,¿e nie zdarza mi siê u¿ywaæ ,
Nie napisa³am o nikim z forum ,¿e jest pajacem ,piszê ogólnie ( przysz³a mi na my¶l opera,, Pajace,, warto obejrzeæ )
Jestem doskonale obojêtna na ten ¶wiat ,je¿eli siê staram co¶ tutaj uzyskaæ to tylko dla innych ludzi ,ale jak ludzie nie chc± ,to prosiæ nie bêdê .
Jestem grzecznym cz³owiekiem ,chamem ³atwo byæ, ka¿dy to potrafi ale, nie ka¿dy chce.
Nie jestem tutaj a ¿aden sposób chamska ,je¿eli kto¶ czu³ siê ura¿onym ,to przepraszam .
Za ma³o mam wiedzê by poj±c o co tu chodzi
O sobie jak chcesz to pisz, choæ podobnie jak szacowny songo1970 nie mogê siê ju¿ doczekaæ koñca tej historii, ale je¿eli chodzi o to co masz do powiedzenia o innych to jestem jednym z tych którzy ,,ale jak ludzie nie chc± ,to prosiæ nie bêdê"
to pa
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2012, 14:24:15 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #215 : Wrzesieñ 27, 2012, 14:43:36 »

Czasami p³aszczyzna porozumienia jest niemo¿liwa, chocia¿ niezbêdna.  Mrugniêcie

Niby jeste¶my ca³o¶ci±, a odrêbno¶æ stawia granice.
I mordujemy siê potem rozwalaj±c mury, by pa¶æ sobie w objêcia.
I jak¿e inaczej pó¼niej wszystko smakuje? Nie wy³±czaj±c piwa.  Chichot

Kto¶ nada³ wszystkiemu sens, nawet, gdy chwilowo go brak. 

To pa  Du¿y u¶miech

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #216 : Wrzesieñ 27, 2012, 14:51:06 »

ptak
Czasami p³aszczyzna porozumienia jest niemo¿liwa, chocia¿ niezbêdna. Mrugniêcie

Niby jeste¶my ca³o¶ci±, a odrêbno¶æ stawia granice.
I mordujemy siê potem rozwalaj±c mury, by pa¶æ sobie w objêcia.
I jak¿e inaczej pó¼niej wszystko smakuje? Nie wy³±czaj±c piwa.
Du¿y u¶miech
Szacowna naprawdê podpisze siê pod Mirem w ka¿dym wydaniu Du¿y u¶miech
Jednak czasy inkwizycji siê skoñczy³y.
Skoñczy³y siê przynajmniej dla tych, którzy nie uto¿samiaj± siê z cia³em fizycznym Mrugniêcie
to pa Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #217 : Wrzesieñ 27, 2012, 15:09:54 »

A co Ty szacowny wci±¿ z tym uto¿samianiem siê z cia³em?
S± tu tacy?  Du¿y u¶miech

I chyba nie ponia³ ty, o czym rzecz sz³a...  Mrugniêcie

to pa  Chichot
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #218 : Wrzesieñ 27, 2012, 16:45:26 »

Chyba nie Du¿y u¶miech
Ale nastêpnym razem postaram siê o lepszy odbiór wielce szacowna ptak Du¿y u¶miech
Dziêki za lekcjê wdziêczno¶æ zachowam  Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #219 : Wrzesieñ 30, 2012, 12:15:41 »

Posta >Grety< przenios³em do w±tku o trzech dniach ciemno¶ci >>.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #220 : Pa¼dziernik 02, 2012, 19:41:30 »

Dariusz
Posta >Grety< przenios³em do w±tku o trzech dniach ciemno¶ci >>.
Dodam tylko, ¿e takie przeniesienie te¿ by³y przepowiadane i to na tym forum Du¿y u¶miech
Czy by³y ciekawymi przepowiedniami? Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #221 : Listopad 01, 2012, 15:58:03 »

jeszcze jedna przepowiednia potwierdzaj±ca czas..

Tybetañski mnich zapowiada zbli¿aj±cy siê koniec ¶wiata, jaki znamy
admin, czw., 2012-11-01 10:56

Og³oszono now± datê koñca ¶wiata i o dziwo to ta sama data, któr± zapewne wszyscy znamy, czyli 21 grudnia 2012. Potwierdzenie, ¿e do tego dojdzie pochodzi podobno z o¶wiadczenia pewnego tybetañskiego mnicha, który pos³uguje siê pseudonimem "Wyrocznia Szambala".
<a href="http://www.youtube.com/v/Cn2DJHfVKDE?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Cn2DJHfVKDE?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>
Wed³ug tego przekazu koniec ¶wiata, jaki znamy potrwa w sumie dwa tygodnie. W trakcie ich trwania mieszkañcy Ziemi bêd± mieli wiele powodów do strachu. Brak tutaj szczegó³ów, ale mo¿na siê domy¶liæ, ¿e w¶ród "atrakcji" mog± byæ trzy dni ciemno¶ci.

Tajemniczy mnich, który prawdopodobnie przekazuje to w imieniu jakiej¶ grupy religijnej, twierdzi, ¿e po tych dwóch tygodniach wszystko zacznie wracaæ na dobre tory. Grudzieñ 2012 bêdzie wed³ug niego szczególny, poniewa¿ planety Uk³adu S³onecznego ustawi± siê w rzêdzie. To bêdzie mo¿na obserwowaæ z Ziemi w postaci wielkiej parady planet. Wed³ug Tybetañczyka Ziemia przejdzie wtedy przez "punkt zero" i dziêki temu ludzko¶æ otrzyma wielki impuls do rozwoju.
http://innemedium.pl/wideo/tybetanski-mnich-zapowiada-zblizajacy-sie-koniec-swiata-jaki-znamy

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #222 : Listopad 01, 2012, 22:07:48 »

eeeee tam ,nic nie zmieni przeznaczenia ,ja ju¿ nie wierzê w te przepowiednie.Zastanawiam siê jednak co ja bedê robiæ 21 grudnia i jak bêd± zachowywaæ siê ludzie.Chcia³am w ten dzieñ pój¶æ na Wawel ,ale chyba mnie nie bêdzie w Krakowie Smutny

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #223 : Listopad 04, 2012, 18:56:56 »

Szacowna zapewniam Cie, ¿e bêdziesz spokojnie mog³a pój¶æ sobie na uroczy Wawel i nasyciæ swoje cia³o fizyczne piêknym widokami i nie tylko widokami z tego miejsca Du¿y u¶miech
Wierchuszka i wielu innych nie mo¿e odró¿niæ przej¶cia w stworzon± inna przestrzeñ od przej¶cia w inn± erê epokê - jak zwa³ tak zwa³ Du¿y u¶miech
Có¿ wiele dziwiæ siê temu nie mo¿na bo stary procek nie dzia³a w nowym kompie Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #224 : Listopad 04, 2012, 19:06:43 »

Chanell, jak chcesz to mogê Ci przes³aæ butelkê dobrego wina musuj±cego na Sylwestra 2012 r.
Bêdziesz zadowolona móc wnie¶æ toast za zdrowie i powodzenie swoich bliskich.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: