janusz
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 29
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1370
|
|
« : Styczeñ 29, 2010, 23:20:57 » |
|
''Niebiañska Przepowiednia'', Jamesa Redfielda zosta³a sfilmowana warto ogl±dn±æ ten film i poznaæ nadchodz±c± przysz³o¶æ. Wed³ug przekazu tutaj zawartego,to nie ma przypadku,wszystko jest w jaki¶ tajemniczy sposób zaplanowane. ''W Peru odnaleziono staro¿ytny manuskrypt. Zawiera on dziewiêæ wtajemniczeñ, które ludzko¶æ ma osi±gn±æ, wchodz±c w erê nowej, duchowej ¶wiadomo¶ci''. - Porywaj±ca wizja nowego,duchowego pojmowania ¶wiata,która ju¿ wy³ania siê w naszej kulturze. http://www.youtube.com/v/p1nnLLbB1o0&hl=pl_PL&fs=1&rel=0&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/p1nnLLbB1o0&hl=pl_PL&Poni¿ej mo¿liwo¶æ ogl±dniêcia ca³ego filmu w dziewiêciu 10 minutowych odcinkach. http://video.google.pl/videosearch?q=Niebia%C5%84ska+przepowiednia.pl&hl=pl&emb=0&aq=f#
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 30, 2010, 01:52:10 » |
|
"Oni zyj±" wspomniany wcze¶niej w dziale "Filmy", a emitowany dzisiaj te¿ nale¿a³oby obejrzeæ. Mo¿na liczyæ na powtókê.
A je¶li chodzi o powy¿szy film, to polecam, ale to przede wszystkim wszsytkie ksi±¿ki z tej serii Redfilda na podstawie których (a dok³adnie jednej) sfilmowano fabu³ê o wymiarze pozamaterialnym tak¿e.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 30, 2010, 18:41:00 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Elzbieta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 30, 2010, 02:29:11 » |
|
Janusz film jest super.Wlasnie obejrzalam.Dziekuje Ci bardzo- Ela
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 30, 2010, 11:10:25 » |
|
W³a¶nie tego potrzebowa³am Janusz:) Juz ci dziêkowa³am na innym forum ,ale tu te¿ mogê Dziêkujê ci te¿ w imieniu mojego syna .który jest oczarowany filmem tak jak ja
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 30, 2010, 23:53:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 31, 2010, 13:59:24 » |
|
Wiem, ¿e kto¶ z forumowiczów ogl±da tak¿e "Gwiezdne wrota" i "Atlandydê" -obecnie na AXN -nie. "Strak trek", to te¿ mnóstwo informacji.
|
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #7 : Luty 03, 2010, 23:00:06 » |
|
Wiem, ¿e kto¶ z forumowiczów ogl±da tak¿e "Gwiezdne wrota" i "Atlandydê" -obecnie na AXN -nie. "Strak trek", to te¿ mnóstwo informacji.
"Star trek" to klasyka ,a "Atlantydy" niestetynie znam ,ale jestem fank± "Gwiezdnych wrót" Ogolnie lubiê filmy SF ,byle by nie by³o wnich morderstw i jaki¶ maziastych glutów.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2010, 23:01:18 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Luty 04, 2010, 01:30:46 » |
|
Dziêki Janusz za ten film o dziewiêciu wtajemniczeniach. Wydaje mi siê, ¿e jak na razie to ukoñczy³em pierwsze, mo¿e drugie ...Nie krzywdzê ludzi, obdarzam ich zrozumieniem . Dajê z siebie to , co potrafiê daæ. I wiem, ¿e jest taki wymiar poza nasz± ziemsk± rzeczywisto¶ci±, który jest jakby ¶mierci±, ale nie do koñca. Trzeba mu zaufaæ, zaufaæ sobie i otoczeniu , bo w³a¶ciwie to ¶mierci nie ma. Jest tylko ¶wiadomo¶æ. Wymiana naszej energii z Ziemi± mo¿e uczyniæ nas niewidzialnymi dla ni¿szych energii ze strachu. Wydaje siê ,¿e to o czym piszê to tylko takie gdybanie pod wra¿eniem filmu , ale tak nie jest . Uwierzcie mi, ¿e wykazano , i¿ ka¿da komórka, ka¿de DNA emituje energiê i za jej pomoc± kontaktuje siê z ca³ym ¿ywym otoczeniem . Nasza rola w tym, aby robiæ to ¶wiadomie, tak, jak w tym filmie .
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Luty 05, 2010, 21:34:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #10 : Luty 17, 2010, 22:52:24 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2010, 23:11:54 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Luty 17, 2010, 23:07:59 » |
|
I po co nam to? ¯eby zostaæ "wykszta³ciuchami" ezoterycznymi? ;] I traciæ zdolno¶æ poprawnego os±du stanu rzeczy? ;]
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2010, 23:09:20 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Luty 17, 2010, 23:13:37 » |
|
Podró¿e poza cia³em to zapewne wa¿ny element osobistego rozwoju, ale zauwa¿my ,¿e urodzili¶my siê w takim ciele jakie mamy w takiej , a nie innej rodzinie, sytuacji historycznej czy ¿yciowej. Sta³o siê to nie bez powodu. Nie po to, aby oddzielaæ siê od cia³a i b³±dziæ gdzie¶ po wy¿szych planach, chocia¿ z pewno¶ci± nie ma takiego zakazu . Uwa¿am, ¿e trzeba zrozumieæ cel swojego tu i teraz w³a¶nie w tej czasoprzestrzeni i w tym ciele. Mo¿e po to, aby dokonaæ transformacji tej rzeczywisto¶ci , konkretnego cia³a i sytuacji. Ta idea jest mi bli¿sza ni¿ pomys³y oderwania siê w za¶wiaty. Dziêki w³asnej transformacji dokonujemy w jakim¶ stopniu przemiany w obrêbie ca³ego gatunku.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #13 : Luty 17, 2010, 23:31:30 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 17:56:41 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 03, 2010, 18:22:05 » |
|
Opowie¶æ mnicha. Opowie¶æ o m³odym mnichu Tapassi, który ¿yje w klasztorze tradycji le¶nej w Australii. http://www.youtube.com/v/CvWKZPIfe4w&hl=pl_PL&fs=1&"
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 07, 2012, 14:14:08 wys³ane przez blueray21 »
|
|
|
|
|
Lucyna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Marzec 03, 2010, 22:08:24 » |
|
Ciekawe spojrzenie mnicha. Wg niego ¿eby nie cierpieæ trzeba by nie istnieæ? Pewnie siê du¿o nacierpia³. Mo¿e lepiej popracowaæ na sob±, istnienie nie zawsze znaczy cierpieæ. Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia. Mnichowie buddyjscy wygl±daja na zdrowych ludzi, a jednak nie chce im siê wykonaæ minimum pracy w celu wyprodukowania sobie (zarobienia na ¿ywo¶æ) naprawdê niewiele trzeba ruszyæ w tym kierunku, a jednak prosz± o ja³mu¿nê tak jakby byli niepe³no¶prawni. Trochê mnie to dziwi bo mo¿na ¿yæ skromnie i byæ szczê¶liwym, ale na minimum potrzeb mo¿na popracowaæ, ciekawe jas sprawa wygl±da z myciem siê czy parniem bielizny czy te¿ czekaj± a¿ im kto¶ to zrobi? Niektórzy chcieli by zarobiæ na to minimum np sparali¿owani albo ob³o¿nie chorzy, a musza liczyæ na ja³mu¿nê czêsto wstydz±c siê tego.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 23:44:13 wys³ane przez Lucyna »
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Marzec 04, 2010, 00:45:00 » |
|
Wg niego ¿eby nie cierpieæ trzeba by nie istnieæ? Pewnie siê du¿o nacierpia³.
Cierpienia ¶wiadcz± o zaburzeniach emocjonalnych na tle niedojrza³ej osobowo¶ci. Tak ucz± dzisiaj strategie psychologii. Jest to objawem konfilktu w umy¶le i ³atwo to sprawdziæ samemu. Na biochemicznym poziomie ¿ycia odczuwamy go z tytu³u hormonu ( nie pamiêtam jego nazwy), które zalewa nasze cia³o. Cierpienie nie jest niczym z³ym, jest to po prostu informacja zwrotna dla naszego organizmu, ¿e dzieje siê co¶ nie tak. Jak pisa³ np.OSHO - im wiêcej w naszym ¿yciu fa³szu, tym wiêcej cierpieñ. Wiêc musisz co¶ z tym zrobiæ, musisz siê temu przygladn±æ... Cierpienie to dar, dziêki któremu dostajesz cenn± wiadomo¶æ od swojego ¿ycia, po to aby¶ móg³ to zmieniæ ! Wiêc nie walcz z cierpieniem, lepiej poszukaj jego przyczyn..., bo gdy odnajdziesz przyczyny - cierpienie zniknie. I tu OSHO, mia³ obsulutn± racjê. O tym te¿ ucz± dzisiaj w szko³ach, gdzie przedmiotem jest psycholgia cz³owieka. Ten mnich chyba nie rozumie czym w istocie jest cierpienie i prubuje od niego uciec. Tylko gdzie?
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 00:53:11 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #17 : Marzec 14, 2010, 22:34:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #18 : Marzec 15, 2010, 14:44:46 » |
|
ok wiem jak polaczyc stara wiedze z nowa i dokonac transformacji swiadomosci, skoku kwantowego zgodnego z ciagiem fibociaciego i liczba fi - liczba fi to jak fraktal poprostu albo wzrost albo wiedniecie albo calkowita martwota... poprostu jezeli mamy polaczyc swiat wspolczesny z pierwotnym Ziemia ( i ogolnie zycie) musi przedstawiac dla nas jakas wartosc - zycie w harmoni z natura tu odpowiedni czt y Bibli "rozgniewa³y siê narody" i przyszed³ gniew twój i czas s±du umar³ych i oddania zap³aty s³ugom twoim prorokom i ¶wiêtym i boj±cym siê imienia twego, ma³ym i wielkim i zag³ady tych, co zniszczyli Ziemiê." czyli Ziemia powinnas stanowic dla nas jakas wartosc, Ziemie chce zniszczyc zorganizowana grupa przestepcza z CERN , wlasnie ta instytucja wg mnie jest punktem zwrotnym od ktorego moze sie zaczac podnoszenie swiadomosci. Tz ze materia jest zbudowana ze swiatla a my poprzez nasze zaangazowanie sercem w ochrone Ziemi mozemy zaczac podnosci wibracje innych...(harmonia z natura, wspolnota, swiadomosc, swiatlo, milosc - bo to jedno:) poniewaz to dzialanie podyktowane miloscia ma tylko sens tak jak caly wszechswiat bez jakiejs "porzadkujacej zasady" ktora podtrzymuje wszystko przy zyciu i harmoni rozpadlby sie caly - wszystko byloby tylko chaosem i nicoscia... dlatego wydaje mi sie ze mimo wszystko powinno sie raczej cos robic niz tylko siedziec przed komputerem:)
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2010, 15:16:06 wys³ane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #19 : Marzec 15, 2010, 21:11:56 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2010, 21:19:34 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 13, 2012, 11:11:15 » |
|
Tlelegonia? http://www.youtube.com/watch?v=NouKgKiBNCI&feature=em-unknowntak mi siê to skojarzy³o z fragmentem od blueGdy¿ ¿al nie tylko jest przechowywany w sercu ludzkiego pojazdu jest równie¿ przechowywany w samych komórkach ludzkiego pojazdu. Jest on nastêpnie przekazywany z pokolenia na pokolenie ludzkich pojazdów, które rodz± siê na naszej planecie. WSZYSCY maj± komórkowe wspomnienia ¿alu i nienawi¶ci,
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2012, 11:14:31 wys³ane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 13, 2012, 12:35:23 » |
|
I dlatego ju¿ nied³ugo zacznê przedstawiaæ prosty i skuteczny system oczyszczania pamiêci komórkowej (wspomnieñ komórkowych), z nagromadzonej tam negatywnej energii (¿alu, strachu i innych).
Na razie sam go rozpracowujê i przyznam efekty s± zachêcaj±ce.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 28, 2012, 10:42:28 » |
|
wczoraj wybra³em siê na "Atlas chmur", warto by³o, nie chce psuæ zabawy tym co nie widzieli,- ale powiem tylko tyle, ¿e koresponduje z tym postem:http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8651.msg108800#msg108800PS. a nawet mo¿na go zaliczyæ do filmów o rozwoju duchowym, a mo¿e nawet trzeba
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Listopad 28, 2012, 13:54:41 » |
|
Nie bêdzie tu chyba tego filmu odzieraniem z jego magii je¶li zostanie przytoczona g³ówna jego my¶l i¿ " nasze ¿ycia nie nale¿± do nas " We filmie pokazane jest dlaczego.
|
|
|
|
|
|
|
|