No ja nie mam juÂż zadnych pytaĂą odnoÂśnie Ciebie od wiosny. Widze co robisz.
Pisa³eœ zarówno o ksi¹¿ce: "przestarza³y poradnik"
No ale to NIE mĂłj wybĂłr, ze "majsterklepka" korzysta z poradnika,
ktĂłry ma ponad 2 Kilo lat - istna noofka
(nie kazdy wie, Âże go przerabiacie co jakiÂś czas na bierzÂące potrzeby, co wychodzi sÂłabo)
..a wiĂŞc jest PRZESTARZAÂŁY.
to jest fakt. NIe ma siĂŞ co bulwersowaĂŚ. 2000 lat historii budowanej na tej ksiĂŞdze znamy.
Jesli Cie to obraza.. to znaczy, ze sam siebie obrazasz swoimi wyborami.
PrzecieÂż NIE ja ci wybieram literature do czytania!!!
Mnie nic do tego. RĂłzne sa pasje.. ty masz takÂą.
Ale nie miej pretensji do mnie, ze ona taka jest.
Nie jestem Âżadnym okupantem - nie chcĂŞ aby lÂżono niewybrednymi epitetami ludzi - wyznawcĂłw religii.
W moim odczuciu JESTEÂŚ!.. takie wÂłaÂśnie mam odczucie na TwĂłj temat, ale to moje osobiste odczucie.
Nikt nie musi go podzielaĂŚ.. ja jednak je mam.
SposĂłb tÂłumaczeĂą gĂłwniarski.
..czyli adekwatny do podmiotu.
Natomiast tych, co nie sÂą "wyznawcami religii" - to juÂż moÂżna mieszaĂŚ z gĂłwnem.. odpadami i Âśmietnikiem
Oto mentalnoœÌ wzorcowego Polaka -katolika.
ByĂŚmoze podÂświadomie czerpiĂŞ od Ciebie przykÂład.
Wiêc kpiny o obra¿aniu ksi¹¿ki daruj sobie
To przecieÂż Ty sobie nie darowaÂłeÂś tych kpin - bo tym dokÂładnie punktem regulaminu siĂŞ posÂłuÂżyÂłeÂś.
Co do Dawna.. nie sÂądze Âżeby ktoÂś z Dawnem tu zaglÂądaÂł. JednakÂże fakt, Âże niefortunnie uÂżyÂłem potocznego porĂłwnania, jakie jest czĂŞsto uÂżywane w katolickim kraju przez mÂłodzieÂż.. wyniosÂłem to z podwĂłrka i drogi powrotnej z salki katechetycznej.
UÂżyÂłem to 'w locie' ..gdybyÂś byÂł normalnym CZÂŁOWIEKIEM, mogÂłbym edytnac , uzyĂŚ innego porĂłwnania - i niebyÂłoby sprawy. Ale to TY mi to uniemoÂżliwiÂłeÂś..
..z wywieszonym jĂŞzorem prowadzaĂŚ swoje donosicielsko-oceniajÂące manewry,
przyprawiony niemal o extazĂŞ , Âże oto udaÂło Ci siĂŞ zÂłapac PHI na niefrasobliwoÂści.
Ty rozdĂÂŁÂŁEÂś temat do skali monstrualnej, wiĂŞc to TY raczej
..obraÂżaÂłbyÂś rozwlekajÂąc kwestiĂŞ.. tych ewent. potencjalnych DawnĂłw
..a przez powtarzanie znĂŞcaÂłbyÂś siĂŞ nad nimi (gdyby tu zagladali) przez takie rozwlekanie tematu.
OczywiÂście to juÂż Ci nie interesuje - bo traktowaÂłes to instrumentalnie jedynie.