kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #50 : Luty 18, 2010, 23:51:58 » |
|
SesjĂŞ zrozumiaÂłem tak: Nie martwmy sie.Wszystko jest na dobrej drodze. Nie martwmy sie wygasajÂącymi pozwoleniami ani o nowych umĂłw zawieranie. Kto chce pomĂłc-niech wspomoÂże dobrym nastawieniem,bo takiej energii nigdy nie za duzo. Taka jest nasza rola-pozytywne nastawienie,przyjazna energia i wszystko siĂŞ uÂłoÂży. Na bank znajdzie siĂŞ ktoÂś,kto porzÂądek ten zaburzyĂŚ chcieĂŚ bĂŞdzie ale ignorujÂąc go-energiĂŞ mu odbierzemy.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Gość
|
|
« Odpowiedz #51 : Luty 19, 2010, 01:40:14 » |
|
Tak jest tez tak mysle! Te negatywne energie sa wszedzie tak jak i pozytywne. pchamy do przodu ignorujac te energie i dojdziemy do celu i do zdrowia. Trzeba przyjac ze dojdziemy do celu i widziec go juz spelnionego i kapac sie w jego blasku. Obojetnie co sie wydarzy jestem pozytywnie nastawiony bo co zmieni to ze gory sie beda walic i morza wystepowac z brzegow. Jezeli bedzie mi pisane przezyc to tak bedzie. Radze wszystkim regularnie zajac sie rozwojem duchowym troszeczke intensywniej bo oni czekaja na nas az sie otworzymy i beda do nas przemawiac.
|
|
|
|
|
|
|
daniel1704
Gość
|
|
« Odpowiedz #52 : Luty 19, 2010, 19:51:53 » |
|
sesja 104
En-ki zapomniaÂł o nubiru ... dlaczego nikt z obecnych na sesji forumowiczĂłw nie zapytaÂł o tĂŞ kwestiĂŞ jak byÂła taka szansa?? Trzeba samciowi przypomnieĂŚ ,Âże Leci w naszym kierunku owa planetka:)
|
|
|
|
|
|
|
|
Trel
Gość
|
|
« Odpowiedz #54 : Luty 19, 2010, 20:30:00 » |
|
Bledem by³o zak³adanie takiego forum.Ten tekst z sesji jest najlepszy. No có¿ powiedziec mozna tylko ¿e mi³osÌi mo¿na nauczyÌ sie tylko odpowiadaj¹c na pytania. A wszystko co mówi przeciw PCH i ENKI nalezy uznac za b³ad,zw³aszcza gdy ma do tego okazje tu na forum. Tym ma³ym podsumowaniem swoich odczuÌ do sesji 104 zakoncze jej moj¹ prywatn¹ ocene.
|
|
|
|
|
|
|
annabella
Gość
|
|
« Odpowiedz #55 : Luty 19, 2010, 22:22:32 » |
|
sesja 104
En-ki zapomniaÂł o nubiru ... dlaczego nikt z obecnych na sesji forumowiczĂłw nie zapytaÂł o tĂŞ kwestiĂŞ jak byÂła taka szansa?? Trzeba samciowi przypomnieĂŚ ,Âże Leci w naszym kierunku owa planetka:)
bo byla o tym mowa przed zadawaniem pytan , ale dokladnie nie pamietam wiec nie bede pisac
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #56 : Luty 19, 2010, 23:10:28 » |
|
PrzecieÂż majÂą nas ratowaĂŚ przed tÂą "planetÂą" - to podstawa ich dziaÂłania, a teraz sÂłyszymy Âże to ktĂłryÂś tam plan...
|
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #58 : Luty 20, 2010, 22:46:59 » |
|
Z wielu ust na tym forum sÂłyszaÂłem, Âże dekalog to tak naprawdĂŞ narzĂŞdzie do utrzymywania czÂłowieka w poczuciu winy, ograniczanie swobody [takÂże przez KK] i takie tam - padaÂło to takÂże z usty zwolennikĂłw. No i proszĂŞ znalazÂł siĂŞ wionowajca tego wszystkiego:
IWONA: Bardzo dziĂŞkujĂŞ – kolejne pytanie. Kochany En-Ki, czy GĂłra MojÂżesza znajduje siĂŞ przy Klasztorze ÂŚw. Katarzyny, czy w innym miejscu Pó³wyspu Synaj? Przepraszam za zbytniÂą ciekawoœÌ. Katarzyna. EN-KI: GĂłra Synaj znajduje siĂŞ dokÂładnie w tym miejscu o ktĂłrym piszesz i mĂłwisz. OczywiÂście na wschodzie w tym kraju arabskim, gdzie ludziom zostaÂło namieszane w gÂłowach. A co zostaÂło namieszane, to na pewno wiecie. WiĂŞc, przy ratowaniu Ziemi nie chodzi o GĂłrĂŞ Synaj i MojÂżesza. MojÂżesz swojÂą misjĂŞ wypeÂłniÂł przekazujÂąc tablice. Tablice, ktĂłre zostaÂły spisane przez En-Ki. Znasz kogoÂś takiego? SÂłucham.
Zgodnie z przewidywaniami i budowaniem kolejnych dupochronĂłw - zostaliÂśmy w koĂącu "oÂświeceni" wyjaÂśnieniem niezrealizowanego upadku meteorytu do BaÂłtyku - nasi "opiekunowie" przy nim pomajstrowali i cyk - nie ma go. IdĂŞ o zakÂład, Âże juÂż "majstrujÂą" przy nibiru...
IWONA: DziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie. Drogi Samuelu, co byÂło powodem, Âże nie potwierdziÂły siĂŞ zapowiedzi dotyczÂące wpadniĂŞcia meteorytĂłw do BaÂłtyku? Romek. EN-KI: Ludzie… jak do was przemawiaĂŚ? „EfektĂłw specjalnych“ oczekujecie… Tyle, co siĂŞ napracowaÂły te istoty, te „kule“ ktĂłre wczeÂśniej byÂły widziane, Âżeby zminimalizowaĂŚ skutek upadku owego meteorytu. Ale dla was to nie byÂło waÂżne… WaÂżny byÂł efekt upadku tego meteorytu. WyobraÂźcie sobie…, uruchomcie wyobraÂźniĂŞ - co by to byÂło? Fala wylewa siĂŞ z BaÂłtyku, wody wlewajÂą siĂŞ do rzek – i co? „Atrakcja“ byÂłaby niesamowita!!! Tylko podziwiaĂŚ za takie pytanie – „dlaczego?“ Bo istoty duchowe, czyli my - was kochamy. Czy to maÂło? SÂłucham.
No i mamy rozwi¹zanie - "oni", czyli istoty DUCHOWE mog¹ rozprawiaÌ siê z materi¹. Wiêc mo¿emy sobie daÌ spokój z kosztownym Egiptem - rozpracuj¹ tak¿e powoli i nibiru - jest wszak jeszcze daleko - zd¹¿¹ j¹ pociachaÌ. Jeszcze kwestia wyt³umaczenia homoseksualizmu jako umieszczenie ducha w niew³aœciwym ciele - skoro tak mia³oby byÌ to jak pogodziÌ to z informacjami, ¿e dusza sama wybiera sobie program na wcielenie? Wybiera b³êdny? Koùcz¹c - nie chcê s³yszeÌ od ¿adnego ze zwolenników pch, ¿e KK rzekomo ukrywa "prawdê" o ¿onie Jezusa - samcio rzek³, ¿e nie by³o.
aha, czy ktoÂś moÂże mi powiedzieĂŚ jak wyglÂąda renowacja np. piramidy muÂłowej?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 23:00:30 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #59 : Luty 21, 2010, 07:13:01 » |
|
Skoro "kamienne tablice" zostaÂły spisane przez En-Ki, to nie pozostaje nic innego (dla zwolennikĂłw KK), jak WatykaĂąska mobilizacja do przejÂścia na stronĂŞ PCH Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Devillo
Gość
|
|
« Odpowiedz #60 : Luty 21, 2010, 09:56:09 » |
|
WymiĂŞkÂłem po przeczytaniu sprawozdania z sesji 104 ;] o ile byÂły dobre pytania: "DziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie. Drogi Samuelu, co byÂło powodem, Âże nie potwierdziÂły siĂŞ zapowiedzi dotyczÂące wpadniĂŞcia meteorytĂłw do BaÂłtyku? Romek."i odpowiedÂź, ktĂłrÂą pominĂŞ ... i to dlaczego siĂŞ takiej spodziewaÂłem i dlaczego takiej spodziewam siĂŞ w przypadku Nibiru teÂż pominĂŞ? byÂły i podchwytliwe pytania: Bardzo dziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie. Czy jest to moÂżliwe, Âże Âżyjemy w MATRIXIE? to pytanie miaÂło drugie dno, wÂłaÂściwie jedno z najbardziej prowokacyjnych pytaĂą. Proste i skuteczne ... a odpowiedÂź daje odpowiedzi na wiĂŞcej pytaĂą niÂż tylko jedno myÂślÂący sceptyk ...ZadziwiajÂąca odpowiedÂź i chyba pytanie miesiÂąca ... i powiem bez ogrĂłdek jeÂżeli te pytania zadawali ci "wierzÂący" to sÂą oni bardziej sceptykami niÂż my to caÂła reszta pytaĂą jest juÂż ÂżaÂłosna ...DziĂŞkujĂŞ. Czy dÂługotrwaÂła gÂłodĂłwka regeneruje uszkodzone DNA czÂłowieka i uaktywnia ukryte zdolnoÂści?JeÂżeli taka jest Wasza wiedza ... o biologii, kto takÂą bzdurĂŞ wymyÂśliÂł nawet w pytaniu ? Ciekawe czy gnojek, ktĂłry to wymyÂśliÂł (nie pytanie a twierdzenie) zna historiĂŞ i reakcjĂŞ organizmu na g³ód ? "DziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie od Krzysztofa. Czy bĂŞdĂŞ miaÂł pracĂŞ satysfakcjonujÂącÂą i dochodowÂą?"Bardzo dziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie od Jolanty. Bardzo proszĂŞ o jakÂąkolwiek wiadomoœÌ, przekaz od mojej zmarÂłej mamy 14 grudnia 2006 roku – Danuty PazdĂłr.Bardzo dziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie od Anny. Czy moja wymarzona kariera zawodowa i miÂłoœÌ mojego Âżycia czeka na mnie w Warszawie? Czy powinnam przeprowadziĂŚ siĂŞ do Warszawy, czy powinnam zostaĂŚ w Krakowie?DziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie od KrzyÂśka. Czy mam pozostaĂŚ z dziewczynÂą, z ktĂłrÂą jestem obecnie?Najbardziej egoistyczne pytanie, wskazuje na TOTALNÂĄ niedojrzaÂłoœÌ pytajÂącego. JeÂżeli ta osoba jest na forum i czyta tego posta to niech posÂłucha mej rady i niech zostawi dziewczynĂŞ w spokoju. Bo pewnie o kaÂżdy podmiot i rzecz w Âżyciu bĂŞdzie siĂŞ pytaĂŚ. Po tym pytaniu widaĂŚ, Âże ten zwiÂązek nie ma sensu - szkoda dziewczyny na takiego gĂłwniarza. To tak jakby siĂŞ zapytaĂŚ mamy (choĂŚ mama lepiej doradzi bo zna juÂż tÂą dziewczynĂŞ i patrzy z innej perspektywy). Bardzo dziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie od Piotra. Co muszĂŞ zmieniĂŚ lub zrobiĂŚ w swoim Âżyciu, by znaleŸÌ pracĂŞ, ktĂłra da mi satysfakcjĂŞ i stablizacjĂŞ ÂżyciowÂą?DziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie. Czy w najbliÂższym czasie przejdĂŞ na inediĂŞ, czyli niejedzenie? Agata.Bardzo dziĂŞkujĂŞ, kolenje pytanie. Mam na imiĂŞ ÂŁukasz, szukam celu Âżyciowego. Nie wiem, w ktĂłrÂą stronĂŞ mam iœÌ? Czy z mojÂą drogÂą wi¹¿e siĂŞ jakiÂś wewnĂŞtrzny talent?Bardzo dziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie od Przemka. Witaj En-Ki, od kilku miesiĂŞcy moje Âżycie topi siĂŞ w chaosie. Co mam zrobiĂŚ, by odnaleŸÌ siebie i d¹¿yĂŚ peÂłniej do moich marzeĂą? ZadajĂŞ to pytanie tutaj, gdyÂż nie mogĂŞ przybyĂŚ na sesjĂŞ prywatnÂą z powodu tego, Âże mieszkam w Anglii. To pytanie wysyÂłam za poÂśrednictwem mojego przyjaciela.ProponujĂŞ ... niech ktoÂś umieÂści pytania na forum przed zadaniem ich - najlepiej anonimowo ;] bo to iÂście anielska musi byĂŚ istota skoro na takie bzdury marnuje czas. Niestety te pytania majÂą styl EMO ... ani do przodu ani do tyÂłu ani w lewo ani w prawo ... tylko staĂŚ i pÂłakaĂŚ aÂż ktoÂś pomoÂże i powie, a najlepiej wszystko za nas zaÂłatwi. Jest siĂŞ albo dorosÂłym czÂłowiekiem, podejmuje siĂŞ decyzje i za kaÂżdÂą decyzjĂŞ pÂłaci siĂŞ okreÂślonymi konsekwencjami albo NADAL JEST SIĂ dzieckiem pytajÂącym mamy o wszystko ! ÂŻAL I BÂŁAZENADA ! tylko tyle powiem ... i Âśmiech na sali !!!!!! Straszny egoizm, dziecinada i niedojrzaÂłoœÌ wychodzi z niektĂłrych pytaĂą ... i nie mogÂłem odpuÂściĂŚ by nie pogÂłaskaĂŚ KogoÂś pod wÂłos SesjĂŞ zrozumiaÂłem tak: Nie martwmy sie.Wszystko jest na dobrej drodze. Nie martwmy sie wygasajÂącymi pozwoleniami ani o nowych umĂłw zawieranie. Kto chce pomĂłc-niech wspomoÂże dobrym nastawieniem,bo takiej energii nigdy nie za duzo. Taka jest nasza rola-pozytywne nastawienie,przyjazna energia i wszystko siĂŞ uÂłoÂży. Na bank znajdzie siĂŞ ktoÂś,kto porzÂądek ten zaburzyĂŚ chcieĂŚ bĂŞdzie ale ignorujÂąc go-energiĂŞ mu odbierzemy.
oto ja niszczyciel ÂświatĂłw ... zaburzam energiĂŞ chi w okrĂŞgu bi ... Moja podpowiedÂź, nie JesteÂś w stanie ignorowaĂŚ kaÂżdego ;] od za duÂżej liczy osĂłb JesteÂś zaleÂży. Ba JesteÂś zaleÂżny nawet od przedmiotu, jak my wszyscy zresztÂą i co z tymi, ktĂłrzy majÂą nieskoĂączone pokÂłady energii sceptycznej ? bo z Twojego powyÂższego tekstu nic nie wynika ... Thotal Skoro "kamienne tablice" zostaÂły spisane przez En-Ki, to nie pozostaje nic innego (dla zwolennikĂłw KK), jak WatykaĂąska mobilizacja do przejÂścia na stronĂŞ PCH DuÂży uÂśmiech gdzie WKU ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 21:58:08 wysłane przez chanell »
|
|
|
|
|
poufne
Gość
|
|
« Odpowiedz #61 : Luty 21, 2010, 12:12:49 » |
|
Po programie, ktĂłry ukazaÂł prawdziwe oblicze projektu, Lucyna ÂŁ. zachowuje siĂŞ ostroÂżniej, jej odpowiedzi sÂą coraz bardziej powierzchowne i w granicach bezpieczeĂąstwa. Jej "przepowiednie" majÂą siĂŞ wydarzyĂŚ ale data ich premiery ciÂągle jest przesuwana.
Odpowiedzi Lucyny sÂą tak maÂło przydatne, Âże czytajÂąc pytania z sesji czĂŞsto pomijam odpowiedÂź bo wiem co zostanie powiedziane. Po prostu taki kit co wciska ludziom to sam bym lepiej wymyÂśliÂł.
Kolejna jest sprawa sesji osobistych, na które ludzie s¹ zapraszani najczêœciej w przypadku pytaù osobistych oraz tych tzw. "niewygodnych" dla polityki czy spo³eczeùstwa, ale tutaj nale¿y sobie zadaÌ pytanie - skoro przez Lucynê przemawia byt PODAJ¥CY SIà za Ducha Œwiêtego, to czy byt ten ba³by siê mówiÌ o niewygodnych sprawach, czy by³by ograniczony polityk¹ lub wp³ywami ró¿nych grup spo³ecznych?? Otó¿ nie! Pamiêtacie czego przyk³adem by³ Jezus - walki o wartoœci które powinny byÌ najwa¿niejsze. Jezus nie ba³ siê mówiÌ i robiÌ rzeczy, które by³y dla innych tak niewygodne ¿e przyp³aci³ to ¿yciem. Czy mo¿na to samo powiedzieÌ o Lucynie?
Moje posty byÂły juÂż wielokrotnie kasowane w tym temacie, dlaczego? Bo z caÂłych siÂł chciaÂłem pokazaĂŚ jak bardzo nie podoba mi siĂŞ to jakie bajki sÂą wciskane ludziom? ByĂŚ moÂże rzeczywiÂście to forum powinno nie powstaĂŚ skoro rzÂądzÂą nim zasady ustalone przez LucynĂŞ ÂŁ.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczĂłw - Peace, love and truth
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #62 : Luty 21, 2010, 12:14:33 » |
|
Skoro "kamienne tablice" zostaÂły spisane przez En-Ki, to nie pozostaje nic innego (dla zwolennikĂłw KK), jak WatykaĂąska mobilizacja do przejÂścia na stronĂŞ PCH Jest duÂżo lepsze i odpowiadajÂące prawdzie wyjÂście: ÂŁobos gada bzdury. ZaznaczyÂłem to pytanie i odpowiedÂź poniewaÂż jest to bardzo niewygodne dla pewnych zwolennikĂłw ÂŁobos, chwilowo powstrzymam siĂŞ od podania nickĂłw i odpowiednich cytatĂłw. LubiĂŞ Thotalu Âżarty i zabawne odpowiedzi, jeÂżeli natomiast majÂą one zastĂŞpowaĂŚ argumenty i liniĂŞ obrony to stajÂą siĂŞ po prostu ÂżaÂłosne. PamiĂŞtam jak naskakiwaÂłeÂś na dekalog... Thotal, jedno proste pytanie: czy nadal podtrzymujesz to wszystko co pisaÂłeÂś na temat dekalogu? Wystarczy odwago aby odpowiedzieĂŚ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 12:18:42 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #63 : Luty 21, 2010, 12:56:32 » |
|
"IWONA: Bardzo dziĂŞkujĂŞ – kolejne pytanie. Kochany En-Ki, czy GĂłra MojÂżesza znajduje siĂŞ przy Klasztorze ÂŚw. Katarzyny, czy w innym miejscu Pó³wyspu Synaj? Przepraszam za zbytniÂą ciekawoœÌ. Katarzyna. EN-KI: GĂłra Synaj znajduje siĂŞ dokÂładnie w tym miejscu o ktĂłrym piszesz i mĂłwisz. OczywiÂście na wschodzie w tym kraju arabskim, gdzie ludziom zostaÂło namieszane w gÂłowach. A co zostaÂło namieszane, to na pewno wiecie. WiĂŞc, przy ratowaniu Ziemi nie chodzi o GĂłrĂŞ Synaj i MojÂżesza. MojÂżesz swojÂą misjĂŞ wypeÂłniÂł przekazujÂąc tablice. Tablice, ktĂłre zostaÂły spisane przez En-Ki. Znasz kogoÂś takiego? SÂłucham."
Alez ja sie zgadzam z tym fragmetem w 100% jest absolutnie prawdziwy , tak bylo.
Otoz czasy Mojzesza ( wyjscie na "pustynie") to rok 1135 p.n.e. , byl to czas dojzalosci plemienia semickiego , ktore pozniej nazwano Zydami i mozliwosc przejscia calej ziemi dzieki nim w 4 wymiar ( tak jak wspolczesnie) , moglo sie to stac kilkakrotnie ale sily zla zawsze przeszkadzaly straszac i manipulujac ludzi.
Zatem zacznijmy od tego kim byl Mojzesz i kim byla Mirjam?
Znacie hoistorie rozdzielania aspektow jednej energii na odzielnie istniejace jako meski i zenski ? Bylo to w czasach Atlantydy. takiemu eksperymetowi poddala sie rowniez Energia znana nam jako wzorzec zycia i kobiecosc ( wowczas nosila imie Harmonia). Z tego rozdzielenia powstaly dwie Energie o podobnych osobowosciach w aspekcie zenskim i meskim.Obydwoje przez wiele wcielen musieli osiagac wiedze i moc by ponownie osiagnac poprzedni poziom harmoni i mocy ale jako juz dwie Istoty , ktore nigdy nie mialy byc jednia w jednym ciele, takiemu rozdzieleniu poddalo sie bardzo wiele Energii wowczas. W ogolnym rozwoju energetycznym nazywa sie to jednorazowym zaowocowaniem, ale nie sianiem zycia, ten eksperymet nie dawal takiej mozliwosci.
Tak wiec juz wiemy, Mojzesz i Mirjam to na Atlantydzie dwa rozdzielone ze soba aspekty meski i zenski. Obydwojgu wowczas zostala przekazana wiedza przez Stworce ( fizycznie symbolicznie dwie male kamienne piramidy), ktore nalezalo polaczyc miloscia , by otrzymac wiedze milosci bezwarunkowej. Czyli polaczonych dwoch aspektow zenskiego i meskiego zwana rowniez wiedza Syjonu. Mieli ogromna szanse oni i cala ludzkosc. Ale nie doszlo wowczas do tego , dlaczego?
O tym za 2 godz.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 12:58:16 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #64 : Luty 21, 2010, 13:44:12 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 13:45:51 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #65 : Luty 21, 2010, 20:29:38 » |
|
cd.Troche wiecej niz dwie godziny , idziemy dalej. Co z naszymi bohaterami? Dlaczego nie doszlo do polaczenia wiedzy aspektu zenskiego i meskiego , czyli wzorca kaplanskiego i krolewskiego? Otorz Mojzesz reprezetowal aspekt krolewski wiedze prawicy , Bogiem jego ojcow byl mityczny Bog Gromu -Burzy , ktoremu budowalo to plemie swiatynie oraz skladalo ofiary. Bog -Ojcow opiekun plemienny to nie Stworca. Dlaczego tak, to dluga historja. Opiekunem plemienia , ktore reprezetowala Mirjam byl Bog Slonca , Stworca ( ludzie w taki sposob przedstawiali nieskonczone mozliwosci Stworcy, w postaci zyciodajnego slonca). Mirjam byla gotowa by polaczyc sie z Mojzeszem przepiekna miloscia i obdarowac Jego oraz jego plemie wiedza aspektu zenskieg by mogli wspolnie otrzymac wiedze Syjonu ( czyli pelnie wiedzy Boskiej). Mojzesz przygotowywal sie do tego aktu poza obozowiskiem plemiennym , wychodzil medytowac i oczyszczas sie. Mirjam rowniez kontaktowala sie ze swoim bogiem Stworca poza obozowiskiem , na pustyni. Mojzesz zobaczyl Stworce w postaci energii, otrzymal przekaz wiedzy , oraz informacje w jaki sposob powinno zyc jego plemie. Jednak wiedza ta go przerosla , zwyczajnie po ludzku wystraszyl sie jej, potlukl wiec pierwotne tablice z wiedza otrzymana od Stworcy. Zwrocil sie ponownie o opieke do Boga -Ojcow , Boga Pioruna -Burzy o opieke i zwierzchnictwo nad swoim ludem. Bog -Ojcow podyktowal mu Dekalog , prawa wladzy , ktore staly sie przymierzem miedzy nim a ludem na czele , ktorego stal Mojzesz. Kim byl ten mityczny Bog -Ojcow opiekun ludu prowadzonego przez Mojzesza? otoz byl nim i jest nadal nasz Samuel -Enki , drugi syn Stworcy reprezetujacy potecjal minusowy ( w rozumieniu fizyczno - duchowym ) Jego aspektu dzialania. To On tak naprawde podyktowal Mojzeszowi Dekalog wyryty na tablicach , ktorym podporzadkowal sobie lud wybrany zawierajac z nim przymierze. Tak wiec ta czesc odpowiedzi na sesji w Krakowie jest prawdziwa, druga zwiazana z gora Synaj , moim zdaniem nie. Wracajac do "zlotego cielca" , ktory to przygotowywano podczas nieobecnosci Mojzesza w obozie. Nie bylo to doslowne topienie zlota i odlew zwierzecia z niego. Mysle iz zasitnial blad w tlumaczeniu przypadkowy lub specjalny. Zloty cielec , to nic innego jak ZLOTE CIALO , ktore mieli osiagnac ludzie po transformacji energetycznej gdyby doszlo do polaczenia sie Mirjam i Mojzesza i otrzymaniu wiedzy Syjonu. W obozie oczekujac na powrot Mojzesza ludzie sie radowali , palili ogniska zabawiali sie tancem i spiewem , mysleli iz Mojzesz po powrocie dokona czynu niezwyklego. Po raz kolejny nie udalo sie , zwyciezyl strach . Kolejna mozliwoscia byli Maria Magdalena i Jezus. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #66 : Luty 21, 2010, 20:49:04 » |
|
Kiaro, ale¿ jest napisane, ¿e ludzie ZROBILI tego cielca, czyli musieliby osi¹gn¹Ì sugerowany przez Ciebie stan - wiêc sugestia z b³êdnym t³umaczeniem odpada. Moj¿esz wróci³ i ZASTA£ to - NIE BRA£ W TYM UDZIA£U.
Kiaro, czy myœla³aœ kiedyœ aby pisaÌ ksi¹¿ki sensacyjne? Pytam jak najbardziej powa¿nie. Myœlê, ¿e mog³yby spotkaÌ siê z pewnym zainteresowaniem. Do tego mia³abyœ - to czego pragniesz, ale nie chcesz siê przyznaÌ - liczne grono s³uchaczy. Zobacz jaki popularny zrobi³ siê D. Brown...
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #67 : Luty 21, 2010, 21:18:04 » |
|
Kiaro, ale¿ jest napisane, ¿e ludzie ZROBILI tego cielca, czyli musieliby osi¹gn¹Ì sugerowany przez Ciebie stan - wiêc sugestia z b³êdnym t³umaczeniem odpada. Moj¿esz wróci³ i ZASTA£ to - NIE BRA£ W TYM UDZIA£U.
Kiaro, czy myœla³aœ kiedyœ aby pisaÌ ksi¹¿ki sensacyjne? Pytam jak najbardziej powa¿nie. Myœlê, ¿e mog³yby spotkaÌ siê z pewnym zainteresowaniem. Do tego mia³abyœ - to czego pragniesz, ale nie chcesz siê przyznaÌ - liczne grono s³uchaczy. Zobacz jaki popularny zrobi³ siê D. Brown...
Ale ja nie wierze we wszystko co jest napisane , wierze w wiedze mojej duszy , tam jest zapis tego co sie wydarzylo naprawde. Zreszta w kazdej Ludzkiej duszy ten zapis istnieje , wystarczy tylko zaczac go czytac. Poczatkowo Mojzesz bral udzial we wszystkich przygotowaniach , jego akceptacja byl slub z Mirjam i przymierze w postaci splodzenia dziecka z nia. Prawdziwym przymierzem miedzy Bogiem i Czlowiekiem jest milosc miedzy ludzmi , a efektem tego jest narodzenie sie dziecka w zwiazku. Gdy kaplani mieli watpliwosci czy Mojzesz zawarl owo przymieze Mirjam przyniosla narodzonego ich syna i obrzezala go osobiscie. Jego krew byla dowodem na zawarcie tego przymierza. Na tym poziomie byli juz gotowi , reszta miala sie wydarzyc po 4 latach oczyszczania i przygotowan calego ludu wybranego na "pustyni". Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 21:24:40 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #68 : Luty 22, 2010, 01:16:19 » |
|
Arteq, bardzo lubiê ¿arty, ale uwa¿am, ¿e dekalog musia³ byÌ pisany z poziomu tych energi, na których przebywa En-Ki... Takie jest moje zdanie, mo¿e siê mylê, ale dalszy tok mojego rozumowania sprowadza fanatyków religijnych do tego samego poziomu, na którym Samcio buduje now¹ rzeczywistoœÌ poprzez PCH. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
alex
Gość
|
|
« Odpowiedz #69 : Luty 22, 2010, 10:26:44 » |
|
no jesli En-Ki to brat En-Li a En li to Jezus:)))...wydaje mi sie ze dekalog nie pochodzi z tych samych zrodel na ktorych przebywa En-Ki,wskazuje na to propagowanie stosunkow pozamalzenskich co jawnie kloci sie z dekalogiem.
pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #70 : Luty 22, 2010, 10:30:25 » |
|
no jesli En-Ki to brat En-Li a En li to Jezus:)))...wydaje mi sie ze dekalog nie pochodzi z tych samych zrodel na ktorych przebywa En-Ki,wskazuje na to propagowanie stosunkow pozamalzenskich co jawnie kloci sie z dekalogiem.
pozdrawiam.
Bo Enlil pochodzi z innej przestrzeni niz Enki pomimo iz sa bracmi i inne wartosci sa dla niego wazne. Dzieci tych samych rodzicow bywaja bardzo rozne ,maja prawo do swojej odmiennosci. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2010, 10:30:55 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
alex
Gość
|
|
« Odpowiedz #71 : Luty 23, 2010, 09:57:24 » |
|
mmm,to rozumiem teraz...maja inny system wartosci...Ktorego powinnismy zatem sluchac bo sie juz pogubilem.z tym sexem to chyba nie tak-chyba ze jestem starej daty. nowe X standardy sklaniaja do upadku moralnego.
Pozdro.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #72 : Luty 23, 2010, 11:02:11 » |
|
mmm,to rozumiem teraz...maja inny system wartosci...Ktorego powinnismy zatem sluchac bo sie juz pogubilem.z tym sexem to chyba nie tak-chyba ze jestem starej daty. nowe X standardy sklaniaja do upadku moralnego.
Pozdro.
Powinienes sluchac tego , ktory jest Tobie bliski , zgodny z Twoim systemem wartosci. Nie robic niczego wbrew sobie , tylko dlatego iz inni tak czynia i twierdza iz jest to dobre i wlasciwe. Moze dla kogos tak... Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 11:02:43 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|
Speedy
Gość
|
|
« Odpowiedz #74 : Marzec 05, 2010, 22:17:35 » |
|
zgadzam sie z Constantinem, sesje siĂŞgajÂą dna.
|
|
|
|
|
|
|
|